View Full Version : rebetiko / Balkonlarım
rebetiko
09-05-2010, 16:49
Herkese selam! Sonsuz kışın bitmesini bekleyemeden Mart'ta acemice düzenlemeye başladığım balkonlarımı sizinle paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz. Önerilerinizi de duymaktan mutlu olurum. Selanik'e yolunuz düşerse ben de çaya, kahveye, (yaz geldi artık) frappeye beklerim ;)
rebetiko
09-05-2010, 16:51
diğer resimler...
rebetiko
09-05-2010, 16:53
diğer balkon resimleri ;)
rebetiko
09-05-2010, 16:55
çamlarım, bahçe özlemi gidermeye çalıştığım alan (fesleğen, adaçayı, biberiye, kekik, roka), en sert kışları görüp te yılmamış yasemin...
rebetiko
09-05-2010, 16:58
akşam sefalarım büyüyor :), arka balkon, aldıktan iki sene sonra kişiliğini henüz bulan ortancam, en sevdiğim gülüm :)
Hatice Tarhan
09-05-2010, 17:00
Sayın rebitiko çiçekleriniz de balkonunuzda çok güzel ,özellikle sardunyanıza bayıldım.Sayfanız hayırlı olsun, hepsinin bol çiçeklerini görmeniz dileğiyle.
rebetiko
09-05-2010, 17:02
gülüm, (köşedeki) adını bilmediğim küçük beyaz çiçekleri nefis kokan bitki (selanikte her yerde var, ağaç haline gelmişler buram buram kokuyor; yeni aldığım hormonla şişirilmiş ortancam 1-2 sene sonra kendini bulur artık ;)
rebetiko
09-05-2010, 17:06
Cennetbahçesi çok teşekkür ederim, sardunyayı ben de çok seviyorum. kendimi zor tutuyorum bütün balkonu sardunyayla doldurmamak için :)
Balkonlarınız çiçekleriniz çok güzel sayın rebetiko,ne güzel olmuş resimleyip sayfa açmanız .
Aslında ben en çok selanikte çok olan çiçeği merak ettim ,birde köşedeki yaprakları yeşil beyaz olan mı bahsettiğiniz .İsmi ne bu çiçeğin ?
rebetiko
09-05-2010, 17:56
Hhatice çok teşekkürler! İsmini ben de bilmiyorum onun :( daha yakından bir resmini ekleyeyim. Bir de dışarı kamerayla çıktığımda ağaç halini çekeyim çok güzeller :) benim ki biraz yavaş büyüyo sanırım ama en azından tomurcuklandı ;)
Rebetiko,balkonunuzu çok sevdim!
Özellikle mor yapraklı yoncaya benzeyeyn bitkinize ve sardunyalarınıza hayran kaldım.Çok güzel düzenlemişsiniz.Göz yormuyor dinlendiriyor.Saksılarınız da çok güzel,çok bakımlı görünüyor çiçekleriniz.Sardunyanız için özel bir bakım yapıyor musunuz?
Mutlaka ismini bilen arkadaşlar vardır resmi birde bu bitkinin ismi ne bölümüne koyarmısınız.?
Birde bir ricam olacak eğer tohum alabilirseniz tohumlarını bizler için toplarmısınız?
rebetiko
09-05-2010, 19:11
ece çok teşekkür ederim. o mor yapraklı bitkiyi daha 1-2 hafta önce kökünden kestim, yeniden yapraklandı, bir de çiçek açtı :) yaprakları serin havada kapanıyor, sıcak havada yine yonca halini alıyor. pembe (yavruağzı?) çiçekli sardunyaya hiç birşey yapmadım. bişey yaparım da bozulur diye korkuyorum, kendi kendine büyüyor böyle. Sadece kuruyan çiçeklerini temizleyip, toprağı kurudukça su veriyorum. Diğer kırmızı çiçekli sardunyaya biriktirdiğim kullanılmış filtre kahve telvesinden koydum (ortancayla güllere de). Bakalım yararlı olucak mı, bir zararını görmedim. Asitli toprak seven bitkilere iyi geliyor diyorlar kahve...
rebetiko
09-05-2010, 19:13
Hhatice hemen soracağım ismini o bölümde. Ona göre tohumu nasıl alınır onu da öğreniriz, toplarım ben de :)
rebetiko
09-05-2010, 20:53
Yunanca ismi Angeliki imiş :) Türkçesini ya da latincesini bulunca paylaşırım
Güngör Salman
09-05-2010, 21:29
Merhaba adını bilmediğiniz bitki. Pitosporum (Pittosporum Nanum) Diğer bitkilerinizde çok güzel ve bakımlılar sevgiler.
rebetiko
09-05-2010, 21:41
Çook teşekkür ederiz :)
Sayın rebetiko çelik ile üretiliyormuş.
rebetiko
09-05-2010, 21:57
Geçen gün sahil kenarındaki devasa pittosporumdan dayanamayıp bir dalcık alıp evde hormona batırıp dikmiştim. Tutarsa daha da fazla yapıp gönderirim :)
Geçen gün sahil kenarındaki devasa pittosporumdan dayanamayıp bir dalcık alıp evde hormona batırıp dikmiştim. Tutarsa daha da fazla yapıp gönderirim :)
İşte buna çok sevinirim :)inşallah tutar .Mevsim olarak tutması gerekiyor .
Güngör Salman
09-05-2010, 23:50
Ben pitosporum'u tohumdanda yetiştirdim.
acemifüsun
09-05-2010, 23:57
Sn. rebetiko balkonlarınız ve çiçekleriniz çok güzel, ellerinize sağlık:) Mor yapraklı yonca oxalis, yapraklarını gece kapatıyor. Pittosporum'un tam çiçeklenme zamanı, limon çiçeğine benzer kokusu. İzmirde de caddelerde pittosporum agaçları çok var, bu günlerde nefis kokularını etrafa salıyorlar:)
rebetiko
10-05-2010, 09:06
Acemifüsun çok teşekkürler! Ben de İzmir'liyim, ama o zamanlar bu kadar meraklı değildim bitkilere, dikkatimi çekmemiş pittosporumlar... Zaten şaşardım İzmir'de de olmasa :) Bu iki şehrin birbirine benzerliği inanılmaz. Akşamsefası İzmir'de çok olur, onu büyütüyorum şimdi, tohumlarını bütün Selanik'e yayıcam :D
Oxalis'in güneşli ama soğuk havada kapalı olduğunu farkettim, o yüzden sıcaklığa yormuştum. Gerçi bu kış doğru düzgün güneş yüzü görmediğimiz için oxalis te boşuna açmayayım nasıl olsa kararıcak demiştir :)
Güngör Salman, tohumlarını ne zaman toplamam ve ekmem gerekir acaba? çiçekten sonra küçük meyveler oluşuyor sanırım?
Bitkileriniz çok sağlıklı ve tertipli görünüyor. Ellerinize sağlık :)
rebetiko
10-05-2010, 10:30
Çok teşekkürler Dudi :)
rebetiko
11-05-2010, 21:22
Uzun süredir istediğim hanımeli ve gece yasemini diğer arkadaşların yanında yerlerini aldılar :D onların da resmini çekip eklerim yakında ;)
Güngör Salman
11-05-2010, 21:26
Güngör Salman, tohumlarını ne zaman toplamam ve ekmem gerekir acaba? çiçekten sonra küçük meyveler oluşuyor sanırım?[/QUOTE]
Çiçekten sonra oluşan meyveleri ekmiştim bende, yaz sonunu beklemek lazım.
rebetiko
11-05-2010, 21:30
Çok teşekkür ederim. Dediğiniz düzeltmeyi de yapmaya çalışıyorum şimdi :)
rebetiko
12-05-2010, 10:15
Tersten oldu ama, mart ayından kalma resimleri çiçeklerimin :D
rebetiko
12-05-2010, 10:17
Ne kadar küçükmüş adaçayı :D
melikesarı
12-05-2010, 11:37
Sayın Rebetiko çiçeklerinizin hepsi çok güzeller ama ben ortanca ve sardunyanıza bayıldım güle güle büyütün
rebetiko
12-05-2010, 12:51
Sayın Melikesarı çok teşekkür ederim. Onları ben de çok seviyorum, diğer ortancamın açmasını bekliyorum sabırsızlıkla :D
Sebahattin Sargın
12-05-2010, 19:24
Renkli, canlı, pırıl pırıl ve enerji dolu...
Balkonunuza bakarken bunları gördüm ve hissettim ben...
Gardenyanız ne kadar güzel, mis gibi kokar...
Mor oxalisiniz beyaz saksısı ile çok şık bir görüntü oluşturmuş...
Bitkilere olan ilginiz arttıkça elinizde olan tür sayısıda artacak...
Elinize emeklerinize sağlık, bol çiçekli günler dilerim...
Sevgiler ;)
rebetiko
13-05-2010, 08:37
Çok teşekkürler Sebahattin Bey! Hanımeli ve gece yasemininden sonra söz verdim başka birşey almayacağım diye, umarım kendimi tutabilirim :D Olanlardan çoğaltabilirim ama kimseye farkettirmeden :D
Dün çamlarımın altında yabani ot zannederek yolmaya başlayacakken çam filizleri olduğunu farkettim (bazılarının tepelerinde düşen çam tohumlarından vardı, yoksa yolacaktım hepsini :D) 1-2 tanesini deneme amaçlı küçük bir saksıya diktim, bakalım tutarsa diğerlerini de ayrı saksılara alıcam ;)
rebetiko
13-05-2010, 08:43
Bu son fotoğraftaki de çok güzel kokulu bir bitki, adını bilmiyorum :( Kokusu bal gibi, zaten bütün arıları çekiyordu (kedim de görüldüğü gibi arıların peşinde :D hatta bir arının hışmına uğradı ama benim gibi inatçı mübarek :D) Yan tarafına bir saksı lavanta koymuştum, o da kaçırıyormuş güya arıları ama pek bir işe yaramadı galiba...
Güzel balkonlar ve güzel bakılmış, özen gösterilmiş çiçek ve bitkiler.
Sayfanız hayırlı olsun, hoşgeldiniz sayın rebetiko
rebetiko
13-05-2010, 09:33
Çok teşekkür ederim skaraca! Hoşbulduk :)
Sayın rebetiko, öncelikle hoşgeldiniz ve sayfanız hayırlı olsun. Çok bakımlı bir balkonunuz var. Ellerinize sağlık:)
rebetiko
13-05-2010, 10:46
Sayın katmer çok teşekkürler! :)
Düzenli, bakımlı, yeşil
Ve mis kokulu çiçekler:)
Balkonunuz çok güzel rebetikoko
Aramıza hoş geldiniz balkonunuz bakımlı zengin ve şık görünüyor,ellerinize sağlık
rebetiko
13-05-2010, 18:49
Sayın Sevim ve Hüzün çok teşekkür ederim, hoşbulduk! Farkettiğiniz üzere kokulu çiçekleri çok seviyorum :D Gece yasemini ve hanımelinin kokusu şimdiden her yeri sardı, diğer yaseminimin de açınca süper olucak ;)
asumandilek
14-05-2010, 02:02
Hoşgeldiniz sevgili rebetiko. Balkonlar da, onları kaplayan harika çiçekler de ( Özellikle ortanca ve yasemin ), saksı seçimleri de çok güzel... Emek kokuyor fotoğraflar...
rebetiko
14-05-2010, 02:12
Sayin asumandilek cok tesekkur ederim! Zevkle ugrasiyorum, sizler begendikce daha da hevesleniyor insan :D bu bitkiler de olmasa insan su hayatin stresinden cat diye ikiye yarilacak... Acsin diye gozunun icine baktiginiz ortanca ya da sofraniza kattiginiz iki dal roka hafifletiyor hayati...
rebetiko
15-05-2010, 21:41
Fırtına darmadağın etti balkonlarımı, umarım fazla zaiyat olmaz :( yarın toparlayacağım tekrar...
rebetiko
23-05-2010, 17:25
Güller açtı, çok güzel kokuyorlar :D
rebetiko
23-05-2010, 17:27
Gece yasemini ;)
Ellerinize sağlık. Emeklerinizin karşılığını almışsınız. Hepsi çok güzeller, size gülümsüyorlar. Keyifli, mutlu balkon sefalarınız olsun.
Bitkilerinizin hepsi ne kadar da keyifli, hele somon rengi güle diyecek kelime bulamadım. Elinize sağlık.
rebetiko
24-05-2010, 10:24
Dudi, Cyucel, Limon,
Çok teşekkür ederim. Somon renkliyi ben de çok seviyorum. Kokusu da boyundan büyük :D
rebetiko
02-06-2010, 10:59
Lilyumlarım açtı :D
rebetiko
02-06-2010, 11:26
Diğerleri ;) Yasemin, hanımeli, pittosporum ve sardunyamın son hali :D
umutyolcusu
02-06-2010, 13:56
somon rengi gülü-lilyumu-en son resimdeki sardunyayı çok beyendim.Tabi diğerlerininde hakkını yememek lazım.Bu güzelliği bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim.
rebetiko
03-06-2010, 12:20
Teşekkür ederim umutyocusu. Beğendiğinize çok sevindim :)
rebetiko
04-06-2010, 12:03
Oxalisi çiçek bastı :D 1-2 gün sonra ortancam fotoğrafa hazır olacak ;)
rebetiko
17-06-2010, 12:33
Ortancam, akşam sefalarım, sıcaktan bayılan kedim :D
umutyolcusu
25-06-2010, 10:37
Ortancanın rengi çok tatlıymış.Bu günlerde oralardada havalar serinlediyse kediniz ayılmıştır değil mi?:))
Sayın rebetiko balkonlarınız fotoğrafları teker teker incelediğimde çok huzur verdi bana. Çok güzel dizayn edilmiş saksılı bitkiler ve gayet halinden çok memnun olarak gezen, tırmalayan bir kedi, ne kadar hoş. Özellikle saksıda yetiştirdiğiniz gül çok güzel görünüyor. Balkonlarınızın ve bitkilerinizin keyfini doya doya çıkarmanız dileklerimle…
rebetiko
27-06-2010, 19:07
Sevgili Umutyolcusu ve Faruk. Çok teşekkür ederim.
Havalar bir serin bir sıcak, kedi de ayılsın mı bayılsın mı şaşırdı artık :D
Adalet Yağcı
27-06-2010, 21:37
Sayın Rebetiko, herkes gibi ben de somon rengi mini gülünüze ve sardunyanıza bayıldım.
Bütün çiçeklerinizin çok bakımlı olduğunun görüyorum, bu güzellikleri tertemiz fotoğraflarla sunduğunuz için teşekkürler.
Bu arada, sitemize hoş geldiniz, balkonlarınızdaki gelişmeleri takip edeceğim, bana öyle geliyor ki, sitede değişik bitkileri tanıdıkça sizin balkonunuz da dolup taşacaktır.
Sayın rebetiko balkonunuz gerçekten çok güzel.Hele Çamlarınıza yaseminlerinize söylenecek laf yok.
rebetiko
28-06-2010, 16:13
Sayın Adalet Yağcı, çok teşekkür ederim, hoşbulduk. Sitedeki diğer arkadaşların çok güzel bitkileri, balkonları var. Sanırım ben hanımeli, ortanca, akşamsefası, sardunyalarla çocukluk yıllarının özlemini gideriyorum :) Zamanla çeşitleri arttıracağım umarım, ama balkonları çok sıkıştırmak ta istemiyorum. Bir orta yol bulucaz artık :D
rebetiko
28-06-2010, 19:37
Cok tesekkur ederim sayin omrfrk! Ben de cok seviyorum camlari :) yasemin anca alisiyo yerine, seneye daha guzel olacak umarim
alperfect
18-11-2010, 23:26
Hhatice çok teşekkürler! İsmini ben de bilmiyorum onun :( daha yakından bir resmini ekleyeyim. Bir de dışarı kamerayla çıktığımda ağaç halini çekeyim çok güzeller :) benim ki biraz yavaş büyüyo sanırım ama en azından tomurcuklandı ;)
bu bitkiyi Muğlada nerdeyse heryerde görüp bayılmıştım Sn Güngör Salman sağolsun adını öğrendim (öğrendik)
Sn Rebetiko balkonlarınız ve çiçekleriniz çok güzel yavruağzı güle bayıldım lavanta yaseminler ve begonvil (nasıl açmış öyle) harika. Ellerinize sağlık
Bitkileriniz çokgüzel,sağlıklı ve bakımlılar, ellerinize sağlık..Bir gül delisi olarak,güllerinizin hepsine olmakla beraber somon rengine ayrıca hayran kaldım..güle güle büyütün..
Yeşil Çay
27-12-2010, 19:29
Gülleriniz ve ortancanızı çok beğendim.Kedinizin adı nedir acaba?
laf kalabalığı
09-01-2011, 21:48
Bu çiçeklerin çeliklerinden bir kargo yapın desek acaba ne dersiniz ki?
Güzel bir iklime sahip Selanik'te her türlü bitkiyi sorunsduzca yetiştireblirsiniz, bu anlamda çok şanslısınız :).
Frappe çok acıı :( ben Freddo Cappucino alayım ;)
Yazın bol çiçekli resimlerinizi bekliyoruz...
rebetiko
18-01-2011, 21:53
Sn Alperfect, Zymaduo çok teşekkür ederim. Balkonlar uykuda şimdi, baharı bekliyorum heyecanla :) Şu kışı sevemiyorum bir türlü...
Sn Yeşil Çay, kedimin adı Ms. Piggy, adı gibi kendi de domuz gibi oldu maşallah :)
Sn laf kalabalığı, çelik almayı doğru düzgün okuyup öğreneyim, Türkiye'ye geleceğim bir ara getirmeye çalışırım, burdan direk kargo baya masraflı olur :)
Sn Rodoslu, Freddo Cappucino benim de favorim ama onu dışarda içiyorum (evde yapmaya üşeniyorum :D) evde frappe'ye talim genelde. Ama acı değildir, tadını kahvesini, şekerini, sütünü istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz. Yazı ben de dört gözle bekliyorum... Balkondan gelen gece yasemini kokusuyla uyumayı özledim :(
Sevgili rebetiko güzelliklerinizin yeni fotolarını bekliyoruz.
Sardunyanız ve somon rengi gülünüz çok şahane.
Cennet gibi; duzenlemelerinizde cok hosuma gitti . Gayet muntazam... Gardenialar ayri gusel baska ne denebilir ki
rebetiko
22-06-2011, 08:19
Herkese merhaba,
Uzun süredir fotoğraf yükleyememiştim. İşte bu yazın balkonlarından bir kaç fotoğraf :)
rebetiko
22-06-2011, 08:22
Geçen seneki mavi ortanca pembeye döndü, mavi tutmaya çalıştım ama beceremedim, olsun bu renk te güzel :D
rebetiko
22-06-2011, 08:24
Bu da diğer lilyum, bu sene ilk defa açtı, güzel rengini gösterdi :)
umutyolcusu
22-06-2011, 13:09
Güzel fotoğraflarla tekrar hoş geldiniz.Hanımeli ne güzel olmuş öyle,mis gibi de kokuyordur şimdi.Renk renk balkonlarınız,seyretmeye doyulmaz her halde,kolay gelsin.
rebetiko
22-06-2011, 18:25
Çok teşekkürler! Hanımelinin kokusu yasemine karışıyor, bir de arka bahçedeki ihlamurun kokusu... :)
Emre Kuzu
23-06-2011, 13:14
Balkonunuz bitkleriniz çok güzeller. Çam dediklerinizde mazı'dır servigillerden.
rebetiko
23-06-2011, 19:58
Değerli Kalyon,
Çok teşekkür ederim mesajınız ve düzeltmeniz için :)
Azelia Kara
16-07-2011, 23:42
Balkonlarınız, bitkileriniz harikalar, ellerinize sağlık.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.