View Full Version : Latif / jakaranda
Yeni almış oldugum jakaranda fidesinin topragını degiştirip bir dalını budadım.Başka bir işlem yapmadan bir ay gölgede bekletip sonra beslemeye başlamayı düşünüyorum.Acaba dogrumu yapıyorum
bonsaisan
06-05-2010, 20:11
LAtif bey ağaçınız hayırlı olsun.
Aslında İzmir için mevsim biraz kök budaması için geçti.
Ama türe bağlı olarak bazen sorun yaşanmaz.
Açıkcası bu türün tepkileri konusnda bir yorum yapamıyaçağım.
kalambaklı
06-05-2010, 20:22
Sevgili dostum, fidanınız hayırlı olsun, budama yaptığınız dalı biraz daha yukarıdan keseydiniz daha iyi olurdu düşüncesindeyim.
Hayırlı olsun latif bey .
Benim de 2 adet tohumdan yetişme Jakarandam var ,
gövdesinin kalınlaşması için bekliyorum ve besliyorum .
Sizin Jakarandanız da henüz çok narin , ama güzel bir bonsai olacaktır ;)
Bir ay önce kökkün 1/3 ni toprak degiştirirken budadım bu hafta npk eşit oranda 15 günde bir besin verecem.Sn jesebel siz besin olarak ne kullanıyorsunuz? sevgili kalambaklı hernedense fazla büyük boylardan pek hoşlanmıyorum.1/3 budama yaptım zannedersem agacın güçlenmesi için daha az budama öneriyorsun.
sevgiyle kalın
kalambaklı
07-05-2010, 11:41
Sevgili arkadaşım kök ile dalların gelişmesi için azot, potasyum ağırlıklı gübreleme yapmanı öneriyorum.
Sağlıcakla kalın.
Budamadan sonra yukarı dogru hızlı bir şekilde dallandı.Havai köklendşrme yapıp boyunu kısaltmayı deniyorum.Beslemeye Kalambakılının önerisi dogrultusunda devam ediyorum.
umarım güzelce büyür. çok güzel bir ağaç jakaranda cok seviyorum
bonsaisan
18-03-2011, 22:15
Latif abi çok hızlı bir gelişim göstermiş.
Umarım köklendirme işlem,inde iyi sonuç elde edersin.
Saygılar.
Nisan ayında yapmış oldugum havai köklendirme geçen hafta ayrı saksıya aldım şimdilik durumu iyi
bonsaisan
10-09-2011, 22:04
nekadar güzel latif abi eline sağlık harika olmuş.
Artık budan sonra güçlü kök sistemi geliştirmesini bekleyip ileriki yıllar için form vermi düşünmeye başlarsın.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.