Bağlan

View Full Version : Göz alıcı yeni bir kuş




tetrilejyon
10-10-2006, 22:47
9631

İngiliz biyologların, Güney Amerika'da parlak renkleriyle göz alıcı yeni bir tür kuş bulduğu bildirildi.

Kolombiya'nın kuzeyindeki Yariguies dağlarındaki biyolojik araştırma sırasında yapılan keşfin, modern zamanlarda yeni bir kuş türünün bulunması dolayısıyla önemli olduğu belirtiliyor.

Gözalıcı siyah, sarı ve kırmızı tüyleriyle dikkati çeken ve siyah arka tüyleriyle kanatlarında beyaz işaret bulunmamasından ötürü yakın akrabalarından farklı görünen kuşun Latince ismi Atlapetes latinuchus yariguierum.




Mine Pakkaner
10-10-2006, 23:16
Tetrilejyon hoşgeldiniz.

Gönderdiğiniz linkten kuşu gördüm çok güzel gerçekten. Aramızda kuş gözlemcisi dostlar var. Bu haber ilgilerini çekecektir.

Sefer GİRİŞEN
11-10-2006, 01:43
Gidip görmeye değecek kadar güzel.

zehir17
19-11-2006, 17:46
çok güzel bir kuş geröekten yakından görmek farklıdır

anilozer112
23-11-2006, 23:00
minicicik birde çok renkli birşey..

Sebahattin Sargın
20-12-2006, 17:12
Biyologlar avusturalyada da bir çok yeni tür keşfettiler.Bu haberi görünce söylüyeyim dedim.
Avusturalyada şimdi yerini tam hatırlamıyorum bir kuş türü bulunmuş bu türden sadece iki tane kalmış allahtan onlarda bir dişi bir erkek.Fakat birbirlerinden çok uzaktaymışlar. Uzmanlar onları bir araya getirmeye çalışıyorlardı.Çok ilgimi çekmişti bu haber.

x12tr
21-04-2007, 08:09
yaw ondan içel in namrun yaylasında bisürüvar adı da kırmızı kafa çocukken avlardık biz,yabancı bilimadamları yenimi bulmuş?vahvaaahhhh

aybala
21-04-2007, 08:57
Çocukken bu canlıları avlamanız, onların literatürlere girmesini sağlamıyor. Eğer bu kuş bizde vardı ve biz bu canlıyı araştırmak yerine avlamışsak bu yapanlara acımak yerine bence kendimize acımalıyız.

Hatırlatma: İmla hatalarına lütfen dikkat.

mico
09-03-2010, 13:42
yaw ondan içel in namrun yaylasında bisürüvar adı da kırmızı kafa çocukken avlardık biz,yabancı bilimadamları yenimi bulmuş?vahvaaahhhh

Bu bilimadamlarına karşı antipatiniz yabancı olmalarından mı kaynaklanıyor yoksa sizin daha önce öldürdüğünüz hayvanları araştırıp literatüre kazandırdıkları için mi? Zira başka bir yazınızda da onlardan nefret ettiğiniz yazmışsınız, yazınızı aynen aktarıyorum :

Yaw Yaw bu batılı bilim adamlarından nefret ediyorum, kendisi keşfetmemişse-keşfedinin keşfini kabul etmiyor ve yok sayıyor, ondan sonra da yeni bi tür bulundu diyor. E nerden çıktı kardeşim bu yeni tür? Aniden mi ortaya çıktı?Yoksa foton kuşağının etkileri mi? Yoksa sadece kendisi kayıt altına almamış olduğu için yok saydığı bi varlık mıydı?[/B]

Siz herlade "yeni bir canlı bulundu" ifadesinden keşfi yapan bilim adamlarının o canlının daha önce yaşamadığını, bulunduğu anda peydah olduğunu iddia ettiklerini anlıyorsunuz sanırım. "Aniden mi ortaya çıktı?" dediğinize göre böyle düşünüyor olmalısınız. Ama yanılıyorsunuz bilim adamlarının böyle bir iddiası yok, onlar sadece bu canlıları kayıt altına alıp bilgi hazinemize kazandırıyorlar. İlk onlar kayıt altına aldı diye o canlıları daha önce gören olmamış diye bir kural yok tabi ki de, siz veya o canlının yaşadığı bölege yaşayan insanlar elbetteki bu canlıyı keşfi yapan bilim adamlarından önce görmüşlerdir hatta belki yüzlerce yıldır biliniyor olabilirler. Bu keşifleri sadece yabancı bilim adamları yapmıyor, her milletten keşif yapan insanlar var. Ama bilimin çoğu dalında olduğu gibi bu konularda da bizden ileride oldukları için keşiflerin de çoğunu onlar yapıyor. Madem siz bütün bu canlıları daha önceden biliyorsunuz o zaman siz araştırın, o canlı hakkında edinebildiğiniz kadar bilgi edinin sonra da bilim dünyasına tanıtın ki biz de sizinle gurur duyalım. Ama maalesef bu iş öyle küçükken sapanla kuş avlamaya benzemiyor.

konuyu dağıtmayın lütfen benim imla hatalarımı düzeltmekle uğraşacağınıza kendinize başka bir meşgale bulun.

ve lütfen konuyu tartışın

Bu son yazdığınız da sizi imla kuralları konusunda uyaran bir üyeye karşı cevap olarak yazdıklarınız. Yabancı bilim adamlarından nefret ediyorsunuz ancak yazılarınızda yabancı harfler kullanıyorsunuz, imla kuralları hak getire zaten. Üstelik bütün bunları yaptığınız yetmezmiş gibi bir de sizi uyaran insanlara çemkirmeyi de ihmal etmiyorsunuz. Tebrik ederim sizi, siz böyle keşif yapan bilim adamlarına çamur atmaya devam edin, bir yandan da sapanla kuş avlamayı da ihmal etmezsiniz tabi.

Ali H. ALI
10-03-2010, 12:20
Mico iyi gunler.

Yazdiklarinizi sanirim o arkadas gormiyecek cunku foruma girmiyeli 5 ayi gecti.

Hakkinizdaki bilgilere bakarken bonsaiye de ilgi duysugunuzu gordum. Firsat bulursaniz bonsai bolumune de ugrayiniz, varsa calismalariniz paylasiniz, calismalariniz yoksa ogreneceginiz bilgilerle bonsai calismalarina basliyabilirsiniz.

mico
10-03-2010, 16:58
Bonsai konusunda hevesliyim ama pek birşey bilmiyorum dersem yeridir. Avrasyabonsai.com ve bu sitenin bonsaiyle ilgili başlıklarınadan biraz bigi edinmeye çalıştım ancak henüz çok acemiyim. Başlangıç olarak ateş dikeni (Pyracantha), nar, limon ve bahçeden/doğadan bulabildiğim çok sayıda ağacın tohumlarından ektim, filizlenmelerini bekliyorum. Umarım hüsranla sonuçlanmaz. Bu arada konuyu dağıtmamışımdır umarım :))

memet
10-03-2010, 17:01
Tohumlar çimlenene kadar, alacağınız fidanlar üzrinde çalışmalar yapmaya başlayabilirsiniz.

Cymbelina
12-12-2012, 01:43
Yariguies Brush-finch (Atlapetes latinuchus yariguierum), sarı göğüslü çalı ispinozunun bir alt türü olan bu kuş 2004'te Kolombiya'da keşfedilmiş.

Kısa bir videosu şöyle:


endemic -Yariguies Brush-finch - Atlapetes latinuchus yariguierum -birding bogota - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I8jLCQlGUos)