View Full Version : Bizim semtin kuşları
Bizim kuşlarımız çok meraklı, çok komikler:) Güvercinler, serçeler, saksağanlar, kargalar ve sığırcıklar. Biraz önce bir güvercin pencereden içeri bakıyordu, çok güldüm. Neredeyse göz gözeydik. Onlar benim yaşantımın vazgeçilmez tatlı belaları. Bu yüzden özel bir başlığı hakediyorlar.
Meraklı güvercin:)
139654
Pencere önündeki çanağı söktürmeye üşenmiştim. İyi ki sökülmemiş çok seviyorlar üstünde durmayı.
139655139656
Balkona çamaşır asmak hayal oldu artık. Arada bir boşluk bulup ağlardan bile girmeyi beceriyorlar.
139657
Bu ara sığırcıklar ve kargalar görünmüyorlar. Oyuncu sığırcıkları pek özledim:)
gurbik67
28-04-2010, 21:35
nevsune hanım gerçekten çok ilginç; o kuşların ilgisini çeken ne var o balkonda
ve o balkona gerilen ağ kuşların hışmından korunmak içinmi gerildi.
balkondaki ağı görünce aklıma geldi, Almanyada bir tanıdığım koskoca kiraz ağacını tamamen ağ ile kapatmıştı. bende merak ettim buda nesi diye.
demesinmi kuşlar kirazı yemesin diye gerdim ağı, bir kuşa bu kadarmı eziyet edilir. ve ağın içine giren kuşlar çıktıktan sonra tövbe ,bir daha Almanya'ya gelmekmi diye iç geçirmezmi.
Sevgili gurbik67 kuşların ilgisini yalnızca benim balkon çekmiyor. İnsanların sürekli istila halinde olduğu dünyada onlara yuva yapacak yer kalmadığı için balkonlarımıza yuva yapmaya çalışıyorlar. Özellikle güvercinler iri kuşlar oldukları için ağaçlara yuva yapamıyorlar sanırım ve kendilerine yavrularını büyütebilecekleri yerler arıyorlar. Balkonlar onlar için en uygun yerler oluyor. Hele ki benim balkon gibi her taraf saksı içindeyse "ooh burada site kurulmuş, evlerden birine de biz yerleşelim" diye düşünüyorlar zahir:)
Yıllardır saksılarda yavru büyüttüm, her yavru büyüdüğü yeri benimseyip daha sonra kendisi de orada yavru yapmaya çalışıyor. Hele yazın uzun sürelerle evden uzaklaşıp döndüğümde, o yavruları rahatsız etmemek adına balkona çıkamaz oluyordum. Eee bitkileri ne yapacağız? Sonra bir yığın sakınca yaşadım. Balkona bit taşıdılar, temizleyeceğim diye neredeyse zehirleniyordum. Yavruları kargalara yem olunca o minnacık cesetlere hem ağladım hem atmaya çalıştım. O kadar emek verdiğim, gözüm gibi baktığım bitkileri ezip duruyorlardı. Yani başedemedim. Onları uzaklaştırabilmek için gördüğüm, duyduğum herşeyi denedim. Hiçbir şey kâr etmeyince son çözüm ağ germek oldu.
Şimdilerde böyle pencere ve ağ gerilerinden aşk yaşıyoruz:)
gurbik67
30-04-2010, 23:57
nevsune hanım Allah kolaylık versin işin gerçekten zor.
benim kızın balkonuna kırlangıçlar yuva yapmışlardı, evi ve balkonu boyarken fırsattan istifade yuvayı terk eden yavrulardan sonrayuvayı atayım dedim.
vuyada sadece çamurdan yapılmış, ve başımdan aşağı döküleni ben çamur zannediyordum meğer yuva tam bir pire torbası imiş. o nu hatırladıkça sokak itlerinin kaşınması aklıma geliyor, her tarafım pire olmuştu,
çare olarak ta balkonu tamamen pimapen yapmak oldu. gerçekten size hak veriyorum işiniz zor.
Bu da çilek saksısında şarkılar söyleyen serçem. Hergün mutlaka gelir. Yer belki diye çilekleri almıyorum ama o sadece ötmekle meşgul. Kaç zamandır görüntülemeye çalışıyorum. Pencere konum olarak fotoğraf çekmeye çok ters bir yerde ve o pencere ardından bile en ufak bir kıpırtıyı hissedebiliyor. Bunu yakaladığıma şükür.
Kaçmıştı, yine gelmiş ötüyor. Bu kez daha iyi yakalayabildim:)
Bizim balkon ve pervazlara da sığırcıklar geldi.
Birkaç gün önce bazı kuşların balkon demirlerine asılı saksılardaki sardunya ve yanındaki kadifeleri hırpaladıklarını gördük. Hatta özellikle kadife çiçeklerini kopardıklarını fark ettik. Yiyorlar veya ağızlarında yuvalarına taşıyorlardı. Dikkatli gözleyince iki alt katımızda boş bir dairenin panjur aralıklarına girip çıktıklarını hayretle izledik. Oraya herhalde yuva yapmışlardı. Birkaç defa yandaki ağaçlara konduklarında seslerini de dinledik. Çok çeşitli ve bazen güzel sesler çıkarıyorlardı.
Bu resimler aynı gün tesadüfen çekildi. Yeniden çekmeye uğraşıyorum ama fotoğraf makinam bu işe pek uygun değil.
Her şey gönlünüzce olsun.
Sığırcıklar çok iyi bir ötüm kuşu. Özelliklede erkekler bu dönemde tünediği yerde şakırken kendinden geçiyor :) Bu kadar yakınınızda olduğu için çok şanslısınız.
Bu ayaz kış sabahında içimi ısıtan pencere önü konuklarım... O kadar güzel görünüyorlardı ki fotoğraflarını çekerken pencere camının kirli oluşuna bile aldırmadım:rolleyes:
Canım, onları görmek herkese kısmet olmaz bakarsın ama fark etmezsin senin sevdiğini biliyorlar.Camların güvercinlerden temiz kalması mümkün değil,benimde gariban terk edilmiş 4 tane her gün yolumu bekleyen köpeklerim var.Arabanın sesini duyduklarında koşa koşa gelirler,kar kış demem onlara her gün yemek götürürüm.Görmek önemli bakmak çok sevap hayatım çok çok öpüyorm sağlıcakla kal.
Ah be alcencim ne iyi ediyorsun. Keşke herkes senin gibi saygı ve sevgiyle yaklaşsa hayvanlara. Eskiden pencere önlerine özellikle kışın yem koyardım. Kirlenirse kirlensin, silerim olur biter. Kaç zamandır alt kattaki bir oturanın şerrinden artık besleyemiyorum garipleri. 3 kat alttaki evine giriyormuş yemler. Sanırsın yem değil, güdümlü füze.
Yahu hadi dünyayı sahiplendik, biraz da saygı duysak ya diğer canlılara. Bu soğuklarda ne yiyecek bulacaklar, yaşamlarını nasıl sürdürecekler? Şunların güzelliğine sevimliliğine bak. Gün gelecek insanoğlunun bencilliği yüzünden, çocuklarımız torunlarımız insandan başka canlı göremeyecekler:(
botanik33
04-01-2012, 03:19
nasıl çektiniz bu fotoları ? :)
Eskiden pencere önlerine özellikle kışın yem koyardım. Kirlenirse kirlensin, silerim olur biter.
....Bu soğuklarda ne yiyecek bulacaklar, yaşamlarını nasıl sürdürecekler? diyorsunuz ya Nevsune Hanım...
Ben de bu karda kışta hiç kıyamam bu güzelim canlılara..
Biz içerde kalorifer yanında manzara seyrederken onlar hayatta kalma savaşı veriyorlar..
Sitemizin yerlisi 2 çift kumrumuz var..
Biraz da ben alıştırdım onları..
Hava soğuk olunca, aç oldukları zaman geliyorlar mutfak camı önüne, yiyecek bekliyorlar..bizden tedirgin de olmuyorlar pek..cam açıkken bile geliyorlar..bizim ailenin bir parçası onlar..
Böyle karlı günlerde bol bol bulgur döküyorum..
Bugün bulguru bitirdik..kıza söyledim çarşıdan dönüşte bir paket daha alması için..
münevver
27-01-2012, 13:28
Sn pria & Nevsune
Harikasınız. Sizler gibi ince düşünen,doğayı seven insanları takdirle izliyorum.
Bu karda kışta hayat sokaktakiler için gerçekten çok zor.
nasıl çektiniz bu fotoları ? :)
Çanak antenin üstünde duruyorlar. En ufak bir hareketimden huylanıyorlardı. Olabildiğince uzaktan ve yanlış hatırlamıyorsam yüksek bir mp ile çekmiştim.
Ben de bu karda kışta hiç kıyamam bu güzelim canlılara..
Biz içerde kalorifer yanında manzara seyrederken onlar hayatta kalma savaşı veriyorlar..
Sitemizin yerlisi 2 çift kumrumuz var..
Biraz da ben alıştırdım onları..
Hava soğuk olunca, aç oldukları zaman geliyorlar mutfak camı önüne, yiyecek bekliyorlar..bizden tedirgin de olmuyorlar pek..cam açıkken bile geliyorlar..bizim ailenin bir parçası onlar..
Böyle karlı günlerde bol bol bulgur döküyorum..
Bugün bulguru bitirdik..kıza söyledim çarşıdan dönüşte bir paket daha alması için..
Çok güzeller çoook. Nasıl da biliyorlar zarar görmeyeceklerini. Ne iyi etmişsiniz:)
Bir zamanlar bir arkadaşım kuşlara çiğ bulgur verilmemesi gerektiğini söylemişti. Kursaklarında şişip özellikle küçük kuşların ölümüne neden oluyormuş diye hatırlıyorum. O konuşmadan sonra ben bulguru haşlayıp öyle vermeye başlamıştım. Siz bulgur deyince aklıma geldi.
Sn pria & Nevsune
Harikasınız. Sizler gibi ince düşünen,doğayı seven insanları takdirle izliyorum.
Bu karda kışta hayat sokaktakiler için gerçekten çok zor.
Teşekkürler. Bu yüzden birbirimizi buluyoruz ya:)
Bizim mutfak penceresinin önü de kuşlar için yemlik.
Mermerin genişliği fazla olmadığı için panjurun dışa açılan ayağını 5 cm kadar dışa açınca onlara iyi bir tünek oluyor ve pencere önüne konan yenleri çok rahat yiyebiliyorlar.
Bir kumrumuz var, küçük torun ona çengel adını taktı. Onun cama geldiğini görünce babaanne çengel yemek istiyor diye koşarak geliyor.
Beraberce evde ne varsa, pencere önüne koyuyoruz. Pencereyi açınca da hiç kaçmıyor, hemen yan pervaza geçiyor bizim yem serpiştirmemizi seyrediyor. Sonra da yemeğe geliyor. Ama bu sefer de güvercinler onu ürkütüp kendileri yiyorlar.
Bir kaç ay önce evde kalan kuru ekmek dilimlerini ıslatıp, ufalamadan koyduk. Ben de ocak başında bir şeyler yapıyordum ki bir karaltı hissettim. Başımı çevirmemle koskocaman bir martı ile göz göze geldim. Açık pervazı o da tünek olarak kullanmak istiyor ama o kadar geniş ki kanatları durabilmesi zor, ama yine de ekmek dilimini kapmayı başarıyor.
Bir iki fotoğraf çekip yüklemiştim siteye.
Tabii bunlar buranın yani Gayrettepe'nin kuşları. Ama siz kuşları görmek bülbülleri dinlemek istiyorsanız Manyas'a buyrun da oradaki görsel şöleni görün. Mest olursunuz.
...Bir zamanlar bir arkadaşım kuşlara çiğ bulgur verilmemesi gerektiğini söylemişti. Kursaklarında şişip özellikle küçük kuşların ölümüne neden oluyormuş diye hatırlıyorum. .
Nevsune Hanım,
Kuşların severek yediği tüm tohumlar ıslandığı zaman şişer..Özellikle keten tohumu..
Gıdadestekçileri bile ketentohumun ağzınıza fazla atıp çiğnemeyin diye uyarırlar, çok şiştiği için..
Ama kuşlar bunları tabiatta bol bol yerler..
Ben bir sakıncası olacağını sanmıyorum..
Bunlar da benim bahçenin kuşları. Ağaçkakan ve ispinoz.
mandalinci
01-02-2012, 07:10
Herkes ne güzel yakalamış kuşları, bayıldım.
Zavallıcıklar yaşam mücadelesi veriyorlar. Bu sene kış onlar için çok sert geçiyor.
münevver
02-02-2012, 12:02
Ağackakan süpermiş.
Kuş kadarcık diyorlar öyle.. minicik..
Güzin Çakar
02-02-2012, 12:44
Sevgili sakagün, bahçenizin kuşları harika... Ben bu yaşımda, daha Ağaçkakan görmedim biliyormusunuz, yalnız fotoğraflarından tanıyorum.Sıcacık sevgilerimle...
Bunlar da bizim balkona uğrayanlar.. İki kumrumuz var her yıl geliyorlar..
267203
Serçeler ekmek için geliyorlar ama fotoğraf çekmek çok zor.. Hepsi kaçıyor.. Bu kadar yakalayabildim ;)
267204
Sevgili sakagün, bahçenizin kuşları harika... Ben bu yaşımda, daha Ağaçkakan görmedim biliyormusunuz, yalnız fotoğraflarından tanıyorum. İzninizle küçük bir düzeltme; 2.fotoğraf Kızılgerdan değil, o bir İspinoz...Sıcacık sevgilerimle...
Adı düzelttim. Teşekkür ederim.
Ağaçkakanı ben de ilk bu sene gördüm. Alakarga büyüklüğünde bir kuş. Fotoğrafını çekmek çok zor oldu. Teleobjektifle evin içinden çektim. Yanına yaklaştırmıyor.
Bahçemdeki diğer kuşlar saksağan, alakarga, baştankara, serçe, kara tavuk. Bir kez de leylek gördüm. Leylekler genelde şehir merkezinde, elektrik direkleri üzerinde yuva yapıyorlar.
Bu sene bahçemin bir kısmını orman yapacağım. Yani otlarını biçmeyeceğim ve o bölümdeki ağaçları budamayacağım. Orası kuşların yuvası olsun. Orman bölümünde şimdilik dişbudak, çam, dev sekoya, kuşburnu, incir, ayva var.
İyi ki geçen sene yabani otları biçmemişim. Kuşlar kışın yabani otların tohumlarıyla besleniyorlar.
Baştankara. Görüntüsü gibi sesi de çok güzel.
Bahçemde bugün İbibik kuşu gördüm. Maalesef yanına yaklaştırmadı.
Balkona çıkmak istiyorum ama gitmiyor ki.. Ürkütmek de istemiyorum, henüz uzun uçuşlar yapamıyor..
Düşer diye korkuyorum..
Bazen yem kabının içinde saatlerce yatıyor eşşek ;)
Pencerenin dışındaki bodrum papatyasının saksısı serçelerin mekanı oldu. Bir yerlere yuva yapmaya çalışıyorlar sanırım. Ne zaman bu dişiyi görsem ağzında çer çöp var. Bu arada bodrum papatyasını yola yola bir hal oldular. Ben de kendi hallerine bırakıp çiçeği gözden çıkarttım. Sabahları saksının içine ekmek kırıntıları bırakıyorum, gelip gidip yiyorlar. Bir de erkek serçe var hep birlikte gelip gidiyorlar. Aynı kuşlar mı bilmiyorum ama bana öyle gibi geliyor.
Dişi çok meraklı. Sabahları evin havalanması için pencereyi açık bırakıyorum, içeri girip ortalığa bakınıyor. Yavaştan bana da alışmaya başladılar. Eskisi kadar ürkek değiller. Yanlarına gittiğimde fazla paniklemiyorlar. Pencerenin iç tarafına su bırakmaya başladım. İçecekler mi, banyo mu yapacaklar merak ediyorum.
Şu meraklı güzele bakar mısınız:)
kelebek çalısı
29-04-2012, 23:39
Bu zavallı güvercin sanırım bu senenin yavrusu. Suda bir güzel yıkanmış, paklanmış, serinlemiş. Gel gör ki, bizim avcı kedi o esnada pusuda iken, onu farkedememiş herhalde. Ben verbenaları fotoğraflarken, baktım badi badi geliverdi arkadan. Hemen elimde makina olunca, kareledim. Baktım uçmaya çalışıyor, beş metre uçup, yere konuyor. O anda tweety gibi, bir kedi gördüm sanki :D
Bizim bahçenin müdavimi zavallı kuşu avlama peşinde. Geçen seneden tecrübeliyim, hep kuş, fare yakalayıp, bizim gözümüzün önüne seriyor bu kedi. Koşa, koşa kovaladım. Söylene söylene gitti bizimki bahçeden. Eldiven giyip, biraz uğraştan sonra kuşu aldım. Yüksek, ve kedinin çıkamayacağı, çatının üzerine koydum. Oradan yan evin çatısına kadar uçabildi neyse, güneşlenerek, tüylerini kuruttu. Rahatladım böylece. Şimdilik...
Kuş kadar yemek deyimi ne kadar doğruymuş. Sabahları saksıya bir avuç yem (hem de vitaminli kanarya yemi ;)) koyuyorum, akşama kadar gelip gidip yiyorlar. Bir iki gün oluyor güvercinler de yemi keşfettiler. En çok su içişlerine gülüyorum. 3 yudumda tamam:)
295239295241
295240
Yuva yapması için balkonumu seve seve açtığım kumru; yuvasını yan apartmanın su oluğunun tam köşesisine yapmayı tercih etti. Kiremidin altı da değil, direkt su oluğunun üstünde yatıyor. Yağmur yağınca ne olacak, çok merak ediyorum...:p
Bir de bu haliyle umarım, çatıdan aşağı düşermez yumurtayı...:rolleyes:
296649
YeniGine
28-06-2012, 00:32
nevsune hanım ben sizin bakın dediğiniz yere baktım. Güzel. Peki ben de sizden rica edeyim "Balkonumuzdaki Misafir, Kuluçkadaki Kumrumuz" başlığına bakarsanıız sevineceğim. Şimdiden teşekkürler.
Bu Kumruar çok ilginç kuşlar. Balkonumun tam karşısındaki elektrik direğinin üzerine yuva yapmaya çalıştılar. Bir iki çöp koyup üzerine yumurta koymayı denediler. Ne yazık ki yumurta yaptıkları anda aşağı düşüp kırıldı. Onları izleyip epeyce telaşlanmıştım. Telaşım boşuna değilmiş.
Akşam güneşinde keyif yapıyoruz.
Balkonumuzda saksılarda 15 kök kıl biberimiz var..
Genelde her sabah eşim kahvaltılık biberleri koparır onlardan..
Evvelki gün seslendi bana ''Gel bak, biberlerin arasında misafirimiz var'' diye..
Çıktım baktım..
Biberlerin arasındaki kocayemiş (davulga) fidanına tünemiş bir muhabbetkuşu..
Seyretmeye başladık..
Hiç kıpırdamıyordu..Biraz daha yaklaştık..
Anlamayız muhabbet kuşunun lisanından.. ama, sevgi sözcükleriyle birşeyler mırıldandık..tepki yok..
Yarım saat geçti..
Hiç kıpırdamadan duruyordu..
Birkaç foto çekeyim bari dedim..İki fotoğraf çektim..
Biraz daha yakından çekeyim derken pırrr diye uçup gitti..
Evden kaçırdılar herhalde..
Umarım sahibini bulmuştur..
...nokta
20-08-2012, 12:32
Kuşları çok severim...özgürlüğü temsil ediyorlar benim için...bunlar da bizim semtin kuşları... :)
326300
326301
326302
Bahçemizde Arı Kuşu (Meropidae) da varmış. İlk defa bugün gördüm. Önce yeşil, sarı, kırmızı renklerini görünce papağan sürüsü sandım. Ancak gagası sivri olduğundan papağan olmadığını anladım.
331241
331242
331243
331244
331164
vavv başlık çok güzelmiş benimde bi sürü pencere kuşum var bi sürü kumru ve serçelerim var her sabah onlar beni uyandırır hatta bayram sabahı ilk uçuş denemesini yapan kumru pencereme toslamıştı ismini bayram şekeri koydum
sığırcıkları ara sıra görüyorum ama fotolarını çekmek nasip olmanın onların dışında yağmur yağacağını çatıya gelen martılardan anlıyorum eğer martılar çatılarımıza gelirse o sabah yağmur yağar :)
bende çektiğim fotoları yükleyeceğimm bayram şekerimi herkes görsün şimdide penceremin önündeki saksıya kumru yuva yaptı yumurtanın çatlamasını bekliyoruz inşallah kıskanıp kırmaz onunda gizlice fotosunu çekeceğim
Bu başlığı görünce çok sevindim. Bizim semtimiz şehrin göbeğinde ama epey yeşil ve yakınımızda minik bir koru var ve komşu semtlerin de ikisi çok yeşiller. Sanırım bu sebeple görmeye alıştığımız şehir kuşlarından daha fazla kuş var etrafımızda. Apartmanın yatak odalarının baktığı arka bahçede ağaçlardan bize pek ışık gelmiyor ama bu sayede kuş sesi ile uyanma şansına sahibiz. Hatta kışın sabaha karşı gelen bir bülbül var ki uzun uzun öterek uyandırıyor :) Özellikle şu sıralar olgunlaşmaya başlayan hedera sarmaşığın meyvelerine bayılıyorlar. Kuşlar için apartman sakinlerinin ağaçları ve sarmaşığı budama taleplerine bir şekilde engel olmayı başardım bugüne kadar.
Bir çoğunu daha önce hiç görmediğimden trakus.org sitesinden araştırdım ve fotoğraflarını çekebilecek kadar hızlı davranamasam da bazılarının türlerini öğrenebildim: Saksağan, kızılgerdan, iskete, bülbül, büyükbaştankara, küçük iskete (serin deniyormuş), karatavuk (şahane ötüyor), alakarga ve tam emin olamamakla birlikte saka bugüne kadar görebildiğim kuşlar.
Pencere önüne bir kuş evi yemlik yaptık bütün bir kış kaldı ama nedense ilgi göstermediler ama çiçeklerimizi pek beğendiler sık sık geliyorlar.
Semtimizin yeni sakinleri.. Yeşil papağanlar, kanatlarının ucu da parlak kırmızı. Sürü halinde dolaşıyorlar. Bu sabah üç tanesini aynı ağaçta yakalayıp fotoğrafını çekebildim. Dallarda cambazvari gösteriler yapıyorlar. Epeyce kalabalık bir nüfus oldular..
YeniGine
24-12-2013, 23:54
Sevgili Özlem A ne kadar güzel, bana göre şanslı insanlardansınız... Çok güzeller, daha da çoğalsınlar, darısı da bizim buraların başına olsun inşallah!..
Birkaç haftadır sabahları aynı saatlerde bir kuş sesi duymaya başladık. Nasıl şakıyor, uzun uzun, neşeyle inanılmaz. Bir çok kez bakıp göremeyince, hayal kırıklığı ile komşulardan biri kafes kuşunu balkona çıkarıyor diye düşünmeye başladım.
Ama dün aynı ses arka bahçeden gelince oğlumla koştuk belki görürüz diye ama nafile.. Ses çok yakında ama saklanmış görünmüyor.. Ben 'minik kuş seni çok merak ediyoruz lütfen kendini göster' diye pencereden seslendim. Oğlum da güldü :) O anda 'pırrr' diye minicik bir kuş uçup en yakınımızdaki dala konmasın mı? Minnacık dik kuyruklu boncuk gözlü bir kuş!
Araştırıp internetten buldum Çıtkuşu'ymuş meğer bizim ufaklık. Bu minik doğa harikasının görüntüsünü ve sesini sizinle de paylaşmak istedim.
TRAKUS Trkiye'nin Anonim Kular - Kular Ku trleri Detayl bilgiler (http://www.trakus.org/kods_bird/uye/izle.php?sdfx=ps6FgL9ZwTpb2li7lvDgfq9KSdGIM1D1izwp @uewc&yol=1)
...nokta
08-06-2014, 00:47
Bahçemizde Arı Kuşu (Meropidae) da varmış. İlk defa bugün gördüm. Önce yeşil, sarı, kırmızı renklerini görünce papağan sürüsü sandım. Ancak gagası sivri olduğundan papağan olmadığını anladım.
331241
331242
331243
331244
331164
Geçen gün burada da gördüm çok acayip gelmişti bana bugüne kadar hiç görmemiştim hatta emin olamadım arı kuşu mu değil mi diye.Genelde tropikal iklim bölgelerinde yaşayan bir kuş türüymüş okuduğum kadarıyla.Zaten havalardan da belli olduğu gibi biz de o yöne yani tropikal iklim yönünde emin adımlarla ilerliyoruz sanki... :)
Arı kuşları; kendimi geçtim, babamın hatta babaannemin çocukluklarında bile en azından marmara, ege bölgelerinde çok sık görülen kuşlardır. Zannettiğinizin aksine günden güne görülme sıklıkları artmakta değil azalmaktadır :(
(Hatta doğu-güneydoğu anadolu bölgelerinde de bundan 10-15 yıl önceleri çok sık görürdüm. Bu durumda 'ülkemizde çok sık görülürdü' şeklinde bir genelleme dahi yapabiliriz..)
Kırlangıçlar yavrularını uçurmaya başlamış. Biz verandada kahvaltı yaparken onlar da kahvaltı yapıyorlardı. Fotoğrafladım.
501725
501726
501727
501728
501729
Kırlangıçlar yavrularını uçurmaya başlamış. Biz verandada kahvaltı yaparken onlar da kahvaltı yapıyorlardı. Fotoğrafladım.
501725
501726
501727
501728
501729
Çok çok beğen butonu yok mu? :))
Süper fotograflar sayın Sakagun, teşekkürler paylaştığınız için.
Bu fotoğraflar süper, yarışmalarda ödül alacak güzellikte, paylaşım için teşekkürler.
YeniGine
13-06-2014, 23:55
Sevgili sakagun ne kadar güzel yakalamışsınız kırlangıç ailesinin kahvaltı görüntülerini. Tebrikler, ellerinize, gönlünüze sağlık...
Hele tam anne yavruyu beslerken bayıldım bayıldım. Son kare imiş zaten. Süper...
Bugün de aynı yerde kahvaltı yaptılar. Belgesel tadında. :) Fotoğrafları oturduğum yerden yakınlaştırarak çektim.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.