View Full Version : Musa Velutina (Çikolata Muz)
Romantik
23-04-2010, 00:37
Musa Velutina (Cüce Muz ) sadece 1,1,5 metre yüksekliğindeki boy yapar. Bu yüzden saksı içinde çok rahat yetiştirilip, salon bitkisi görüntüsü verilebilir. pembe çiçekler sırasıyla pembe turuncu bir yapı alır. Çok dekoratif olan meyveleri, olgunlaşmaya başlayınca çok parlak renkli olur. Meyvesi oldukça tatlı ve yenilebilir, ama çok çekirdekli olduğu için yemeyebilirsinizde. Musa Velutinanın gövdesi kışın aşırı soğuklardan kurusa bile kökleri -10 derecelere kadar dayanıklıdır. Mükemmel bir iç mekan bitkisi olan Musa Velutinaya ev içindede çiçek açtırıp meyve alabilirsiniz. Ayrıca Bu bitkiye bodur olması, Pembe renkli çiçekleri ve meyveleri sayesinde peyzaj uygulamalarındada kullanabilirsiniz.
ben de orduluyum biraz foto koyar mısın
Romantik
30-04-2010, 19:01
Merhabalar, foruma hoşgeldiniz,
Burası satış başlığı değildir, forum kurallarını dikkatli okuyunuz,
Satış için aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz,
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=20266
ben de orduluyum biraz foto ve fiyat koyar mısın
AgacSevdalisi
01-06-2010, 15:20
sayın romantik pembe çiçekli muzun tohum üretilme şansı varmı?siz tohum ektinizmi?
Romantik
04-06-2010, 23:22
sayın romantik pembe çiçekli muzun tohum üretilme şansı varmı?siz tohum ektinizmi?
Sayın AğaçSevdalısı,
2 Yıl tohumdan üretmeyi denedim ama bir türlü başaramadım. En son bir fidan temin edip, ondan üretimimi yapmaya başladım. Tohumdan üretimde dikkat edilmesi gereken durumlar var, bunlara dikkat etmek gerekir.Tohumların tazeliği ve bayatlığıda çok önemlidir.
ahmetm07
21-09-2011, 16:46
merhaba ben musa velutina ve ejderha meyvesinin tohumunu topraga ektim fakat ben bu islerden pek anlamiyorum kilavuzunda yazdigi gibi musa velutinayi 4 gun suda beklettim 3 gun gecti ekmemden itibaren fakat bir gelisme yok:( sizce bu isleri bosverip direk fidan mi alsam.
musa velitunalarimi 2 tane plastik bardaga ektim cimlenmesini bekliyorum sulamayi spreyleyerek yapiyorum 3 gun once ektim
Saksidaki resimde 10 tane ejdarha meyvesi ektim bunuda spreyleyerek suluyorum bunlar 7 gunluk kadar
Kullandigim topraginda resmi asagida
Ne olur yardim edin:(
ejderha zor gibi ama muz imkansız ev ortamında tohumdan mümkün değil boşa bekleme fidan bulmaya çalış bence
ejderha zor gibi ama muz imkansız ev ortamında tohumdan mümkün değil boşa bekleme fidan bulmaya çalış bence
muz imkansız değil hocam. ben yetiştiriyorum. şu an için bir sıkıntı yok. buradan (http://www.agaclar.net/forum/egzotik-meyveler/24201-2.htm#post852774) resmine de bakabilirsiniz.
Buda tohumdan. Musa sikkimensis.
bari hocam;
maşallah iyi büyümüş.
benim tohumdan yetiştirdiğim henüz 4. yaprağı açmadı :)
bluemercan
25-02-2012, 20:31
Arkadaşlar ben de evimin balkonunda yetiştirmek istiyorum musa velutina ya da pembe muzdan elinde olan var mıdır ?
Baldur Garten' den aldım, benim de var artık.
Şu an üzerinde iki yaprağı var.
Ona iyi bakıp güzel bir salon muzu olması için elimden geleni yapacağım.
Musa Velutina, hemen yaprak çıkardı, İzmiri sevdi mi ne:p
289702
289703
.
Dipten sürgün verdi, yaşasın.
Buraları sevdi;)
Ödül olarak seramik bir saksı alayım ben ona:p
Musa Velutina ( Çikolata Muz )
304225
304226
Çikolata Muz denmesinn sebebi
304227
;)
Son durum;)
313811
Kareye sığdıramadım. Beklenen boy 145-150 cm.
Pembe çiçek ve meyve beklemeye başlıyorum.
Jezebel muzu çimlendimek için yaptığın aşamaları yazarmısın
Tohumdan yetişmesi mümkün değil.
Türkiyeye ulaşan tohumlar bayat ve çimlenmiyor.
Kendi bitkim meyve verecek olursa mutlaka çimlendirip aşama aşama resmederim;)
Saygılar.
USDA Zone 8a: to -12.2 °C (10 °F) demşler.
Bu muz Balkanlarda bile olur.
Sayın Romantik hala satıyor mu acaba?
Charlaux
09-12-2012, 21:38
USDA Zone 8a: to -12.2 °C (10 °F) demşler.
Bu muz Balkanlarda bile olur.
Sayın Romantik hala satıyor mu acaba?
Elinde 1 tane var olmasi lazim yanlis hatirlamiyorsam :rolleyes:
Çimlendirilmesi zor ve uzun sürüyor eğer farklı uygulamalar yapmazsannız 4 ile 6 ay kadar beklemeniz gerekebiliyor. tabi ozamana kadar sulama işini düzgün yapmak zorundasınız. kimisi suyu unutuyor tohum bozuluyor. kimisi suya boğuyor ister istemez tohum çürüyor. çimlendirme denemesini yapıyorum.
Son durum;)
313811
Kareye sığdıramadım. Beklenen boy 145-150 cm.
Pembe çiçek ve meyve beklemeye başlıyorum.
Muzunuz ne kadar güzel gelişmiş :) Şimdi durumu nasıl?
Bilmediğim bir sebepten dolayı öldü.
Meyvesinin tadı nasıl ılıman bölgelerde sahile yakın yerlerde dış ortama dikilip kendi meyvemizi almak yemek için dikilebilir mi?Meyve büyüklüğü çekirdek oranı falan nedir bilen ve tadanlar cevaplarsa sevinirim
siflera12
26-02-2019, 05:22
Bende pembe muz siparişi verdim bakalım Bursayı sevecekmi [emoji846]
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Babacola
13-03-2019, 14:39
Meyvesinin tadı nasıl ılıman bölgelerde sahile yakın yerlerde dış ortama dikilip kendi meyvemizi almak yemek için dikilebilir mi?Meyve büyüklüğü çekirdek oranı falan nedir bilen ve tadanlar cevaplarsa sevinirim
Normal muzdan hiç bir farkı yok ama içi çekirdek dolu bu yüzden ağız tadıyla yiyemezsin. tahmini iki tane bir lira kadar meyve boyu. fazla büyümediği için geniş saksıda evde rahatlıkla yetiştirebilirsin. sahil bölgelerinde rüzgardan uzak korunaklı bir yerde yetişebilir diye düşünüyorum
siflera12
13-03-2019, 14:41
Benim muzumda geldi saksıya diktim bakalım olacakmı [emoji3]
Babacola
20-03-2019, 14:24
[QUOTE=siflera12;1562571]Benim muzumda geldi saksıya diktim bakalım olacakmı [emoji3]
Nerden aldınız fidesini
siflera12
20-03-2019, 14:31
[QUOTE=siflera12;1562571]Benim muzumda geldi saksıya diktim bakalım olacakmı [emoji3]
Nerden aldınız fidesiniFacebook'ta birinden ama almasaydım daha iyiydi çok iyi bir halde gelmedi [emoji19]
Babacola
20-03-2019, 14:42
[quote=Babacola;1563309]Facebook'ta birinden ama almasaydım daha iyiydi çok iyi bir halde gelmedi [emoji19]
Deneyimlerimi paylaşayım. piyasadan tohum almayın. hepsi bayat bu yüzden çimlenmeleri çok düşük ve ayrıca bazen çok uzun sürebiliyor çimlenmeleri. bu sene 1000 tohumdan elimde sadece 3 fide var. Eğer fideleri büyütüp seneye meyve bağlatabilirsem size tohum gönderirim.
siflera12
20-03-2019, 15:06
[quote=siflera12;1563311]
Deneyimlerimi paylaşayım. piyasadan tohum almayın. hepsi bayat bu yüzden çimlenmeleri çok düşük ve ayrıca bazen çok uzun sürebiliyor çimlenmeleri. bu sene 1000 tohumdan elimde sadece 3 fide var. Eğer fideleri büyütüp seneye meyve bağlatabilirsem size tohum gönderirim.İnşAllah üretebilirsiniz [emoji4]
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.