View Full Version : Gül Batur/ Kaktüs ve sukulentlerim
Gül Batur
08-04-2010, 17:26
Aşılı kaktüsüm.
Gül Batur
08-04-2010, 17:53
Ahtapotum çiçek açtı
Gül Batur
08-04-2010, 17:58
Yavaş yavaş çiçek açmaya başladılar.
Çok güzel açmışlar Gül Hanım ,ahtapottunuz da pek güzelmiş
Gül teyzem ne güzel olmuş kaktüslerin. Biz bunları neden görmedik. Bir iki çimdik çelik alırdık:p:p
Çok güzeller maşallah.Bu aşıyı bu aralar denemek istiyorum.Nasıl yaptınız acaba bu aşıyı anlatırmısınız?
Gül Batur
09-04-2010, 00:34
Fatihcim aşı yapmanın tam zamanı.yılbaşı çicegi yirmi altıncı sayfasında anlatmıştım kolaygelsin.
Sayın Gül Batur,
Yılbaşı çiçeği sanırım kaynana yumruğuna aşılı. Çok güzel açmış. Yanında bulunan Rhipsolidapsis Gaertneri de oldukça güzel çiçeklenmiş. Umarım Asuman Dilek hanımın gönderdiği çeliğimde köklenir ve sonrasında böyle güzel çiçeklenir.
Ahtapot ise çok güzel. Yanlardan Crisdata formunda yeni sürgünleri ile daha da güzel görünüyor. Vildan Sönmez hanımın gönderdiği çelik ne yazıkki kargo hatası yüzünden tutmamıştı. Latince ismini Vildan hanımın sayfasında yazmıştım. Crisdata formundaki çelikleri paylaşmayı düşünürseniz sıraya girmek isterim. Sizde neler var bilmiyorum ama euphorbia milii (süt ağacı), portulacaria afra çelikleri gönderebilirim bende.
Gül Batur
10-04-2010, 21:39
Sayın Skaraca,
Tahmininiz doğru, geçen sene aşılamıştım. Teşekkür ederim. Ahtapota gelince adresinizi özelime gönderirseniz size çelik gönderebilirim.
Adresimi özelinize gönderiyorum sayın Gül hanım. Zahmet olacak size... Sizde belirttiğim sukulentlerden istediğiniz varsa bana bildirin.
günebakan
10-04-2010, 23:22
Sevgili Gül Batur uzun zaman sonra sizi burda tekrar görmek ne kadar güzel kaktüsleriniz çok güzel ama bu kadar değildir sanırım:)
Teşekkür ederim Gül Teyze.Bende yarındeneyeyim bu aşıyı.Kaynana diline aşılayayım umarım tutar.Sağlıklı bir şekilde büyür.
Gül Batur
13-04-2010, 12:10
Sayın Skaraca,
Bugün paketinizi kargoya veriyorum herhalde yarın elinize ulaşır.Sizin çiçek teklifiniz içinde şuan onu bekletelim derim zira şuan yeni bir çiçek için uygun yerim yok fakat en kısa zamanda yer ayarladıktan sonra size Ö.M atarım...Güle güle büyütürsün inşallah....
asumandilek
13-04-2010, 14:01
Sevgili Gül, hepsi çok güzel. Ellerine, emeğine sağlık. Hele ahtapota bayıldım. Sağlıkla büyüt inşallah..
Gül hanım,
İlginiz için teşekkürler. Kargoyu aldığımda size bilgi veririm. Benim göndermeyi teklif ettiklerim için ise, tamam beklemeye aldım. İstediğiniz zaman gönderebilirim. Bu arada belki çelik olarak verebileceklerimide saksıya alırım ve köklenirler. Aslında bende de çok yer yok ama görünce dayanamıyorum ve ya alıyorum, ya istiyorum. Bugün yine belediye serasından Hawortia türü sukulent aldım. Bir tanede kaktüs vardı, çıkarken unuttum.
Gül Batur
13-04-2010, 17:16
Günebakan, Hhatice, Asumandilek,
Çok çok teşekkür ederim, iyi dilekleriniz için.İnşallah daha iyileri sizin olur.... :)
Skaraca,
Rica ederim, inşallah elinize en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde ulaşır daha sonrasındada müjdeli haberleri sizden alırız...
Ahtapota bayıldım. O kap içinde ne kadar güzel yetişmiş kabı doldurmuş, ellerinize sağlık. :)
Gül teyzem senin yazdığın gibi bende bu gün aşı yaptım umarım en güzel şekilde tutar.Tek farklı yaptığım şey kaynana dili kullandım.Elimde 3 tane olduğundan kaynana yumruklarını kullanmadım.İnşallah seninki giib açar benim kide....
Gül Batur
24-04-2010, 13:40
Bahar geldi sukulentlerim coştu, teker teker açmaya başladılar :) Bu sukulentimin adını bilen var mı?
Kendine has çok hoş, hafif bir kokusu var..
Gül Batur
24-04-2010, 14:28
Bunlar da diğerleri..
kırlangıç48
24-04-2010, 14:33
Sn.Gül Batur;
Sukulentinizin aynısından bende de var. Sizinki coşmuş, maaşallah :) Maalesef adını bilmiyorum...Benimkinin toprağı çok kötüydü, dün hem saksısını büyüttüm hem de toprağını değiştirdim. Hemen hemen tüm gün güneş alıyor...İnşallah sizinki gibi coşar, bendeki de...
günebakan
24-04-2010, 14:49
Gül teyze maşallah sukulentin çok güzelmiş ne kadar çiçeklenmiş öyle harika görünüyor.Güle güle büyüt:)
Gül Batur
24-04-2010, 15:18
Sayın Kırlangıç48 ve Günebakan teşekkür ederim. En alttaki fotoğrafı yeni yükledim, onun da adını bilmiyorum :) Tomurcukları çok güzel..
Pembe çiçekli çoşanı ise 4 yıl önce Bodrum'da bir arkadaştan almıştım, o yaşamadı maalesef, sonra çok aradım, bir gün kızımın balkonuna çıktığımda karşıdaki komşusunun balkonunda kocaman bir tane gördüm, seslendim, istedim, sağolsun kırmadı büyükçe bir dal verdi, o yaşadı ve bu çiçek oldu :)
günebakan
24-04-2010, 15:49
Gül teyze sonresimdeki Echeverianın bir çeşidi ama tam adını bilmiyorum:)
asumandilek
24-04-2010, 16:47
Aman Allahım coşmuş buralar.. :)) O pembe ne öyle sevgili gül. Maşallahhhh.. Hepsi ayrı bi güzel. İlerde neler olacak tahmin bile edemiyorum.
Sayın Gül Batur,
Oscularia deltoides olması lazım. Yapraklarını tam seçemiyorum ama benim başlığım altındaki resimlerde var. Onunla karşılaştırın.
.
Bahar geldi sukulentlerim coştu, teker teker açmaya başladılar :) Bu sukulentimin adını bilen var mı?
Gül teyze muhteşemler.Maşallah çok güzeller.İSİm hakkında Mrmusti abime katılıyorum osculariaya benziyor yaprakları.Bİr inceleyin derim.
Gül teyzem muhteşemler ben kaktüse aşı yapacaktım unuttum öpüyorum seni
Gül Batur
24-04-2010, 22:50
Aman Allahım coşmuş buralar.. :)) O pembe ne öyle sevgili gül. Maşallahhhh.. Hepsi ayrı bi güzel. İlerde neler olacak tahmin bile edemiyorum.
Sn.Asumandilek, daha güzelleri sizin olsun inşallah, rengi de pek hoş, hafif sabunumsu bir kokusu da var...
Gül Batur
24-04-2010, 22:58
Sayın Gül Batur,
Oscularia deltoides olması lazım. Yapraklarını tam seçemiyorum ama benim başlığım altındaki resimlerde var. Onunla karşılaştırın.
.
Sayın Mrmusti, çok haklısınız...Yanıt sizden gelince doğruluğundan hiç şüphe etmedim fakat biliyorsunuz bu bir tutku, acaba başka renkleri de var mıdır diye arama motorlarına yazıp aradım. Yazar yazmaz aynı bitki karşıma çıktı, çok teşekkürler. Fatihçiğim de isimleri öğrenme konusunda emin adımlarla ilerliyor maaşallah...
Gül Batur
24-04-2010, 23:02
Gül teyzem muhteşemler ben kaktüse aşı yapacaktım unuttum öpüyorum seni
Nazlıcığım,
Benim de yapacağım aşılar var, geç kalmış sayılmayız henüz. Allah'tan bir mania çıkmazsa, yarın yapmak istiyorum.
Sayın Gül Batur kaynana topuzu üzerine yılbaşı bitkisi aşınız gerçekten çok güzel görünüyor...
Gül Batur
26-04-2010, 15:18
Sn.Faruk,
Beğendiğinize sevindim, siz de uygulamak isterseniz eğer, yılbaşı çiceği yirmialtıncı sayfasında nasıl yapıldığını anlatmıştım. Umarım işinize yarar, kolaygelsin....
PlentyPlant
26-04-2010, 15:59
Sayın Gül Batur. Sayfanızı, açtığınızdan beri izliyorum. 19. mesajınızdaki sukulentinizi görünce gözlerime inanamadım. İnternette bile böylesini bulmak zor. İki kere yaşatmaya çalışıp beceremedim. Ellerinize, emeğinize sağlık.
Gül Hanım,
Kesinlikle 19. mesajdaki sukulent muhteşem. Tebrik ederim canı gönülden.
Gül hanım,
Göndermiş olduğunuz kaktüs ve sukulentlerin dikim işlemi yapıldı. Yaprak birleşim yerleri minik top şeklinde olan çiçek uzun olduğu için birkaç personel paylaştık. Benimkilerde bir gelişme olmadı ama çelik verdiğim personelimin çiçeği, yaprak birleşim yerlerindeki minik toplardan bir kaç adet sürgün verdi.
Bu arada henüz fotoğraf çekimi yapamadığım için sayfamda yayınlayamadım fotoğrafları...
Gül Batur
27-04-2010, 11:56
Sn.Plentyplant ve a1919;
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkürler. Bu sukulent, kışın soğukta kaldı, hatta İzmir'de de bu kış bir gece don yapmıştı, o geceyi de dışarıda geçirdi. Kışın soğuklama ihtiyacı olan bir sukulent olsa gerek ki, ilkbaharla birlikte gözlerimizi ve ruhumuzu şenlendirdi. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah...
Gül Batur
27-04-2010, 11:59
Sn.Skaraca;
İnşallah sizinkinin de sürgünlerini en kısa zamanda görürsünüz, güle güle büyütün. Fotoğraflarınızı en kısa zamanda bekliyoruz...
pandora.u
01-05-2010, 13:22
merhaba kaktüs dostları.Bende kaktüslerimin güzelligini sunmak isterim sizleree İsimlerini bilmiyorumm ama çiçeklerimi bebek sever gibi seviyorum.
Hatice Tarhan
01-05-2010, 21:56
Çok güzeller üzerinden çiçekleri hiç eksilmesin.
Gül Batur
04-05-2010, 13:43
Bu hafta açan kaktüslerim.
Ayhan Yüksel
04-05-2010, 13:48
herşey mükemmel cok güzel cicekleriniz var emeginizin karşılıgını almışsınız güle güle büyütünüz
Gül Batur
04-05-2010, 13:57
Devam...
141409,
141410,
Bunlar da açtıkça paylaşacağım.
141408
oki_1655
04-05-2010, 14:27
Hepsi muhteşem Gül Hanım hatta anlatmak için muhteşem bile yetersiz bence.Cennette yaşıyorsunuz.
Devamını görmek için sabırsızlıkla bekliyorum..
Gül Batur
04-05-2010, 15:07
Ormancı Ayhan, oki 1655 güzel sözleriniz için teşekkür ederim.Oki 1655 sana sözümü unutmadım.
günebakan
04-05-2010, 15:34
Gül teyzeciği maşallah kaktüslerinin çiçekleri harika görünüyor darısı benimkilerin başına. Ama bir ara seni de ziyaret etmek şart oldu:)
Önce kocaman bir maşallah,ellerinize sağlık çok güzeller.Kısacası hepsine bayıldım.
kırlangıç48
07-05-2010, 19:57
Sn.Gül Batur,
Beyaz çiçek açan kaktüsünüz çok güzel, eğer yavru verecek olursa talibim.
Sevgiler.....
Sayın Gül hanım,
Emeğinizin ve sevginizin karşılığını kaktüsleriniz size güzel çiçekler olarak ödemişler.
Çiçekler çok güzeller... Darısı bizlere.
Gül Batur
08-05-2010, 11:28
Sevgili Günebakan;
Çok memnun olurum, en kısa zamanda telefonunu bekliyorum.
merhaba kaktüslerinizden bana çelik yollayabilir misiniz ben de leş kaktüsü ve bir kaç tür daha var ister misiniz?
Gül Batur
08-05-2010, 11:43
Sn.Skaraca,
Sizinkiler çok daha güzel olur inşallah... Dediğiniz gibi emek ve sevgi olduğu zaman, bakım ve bilgi ile donanıyorsunuz, onlar da size teşekkürlerini sunuyorlar.
kartalpin
08-05-2010, 11:47
Sayın Gül BATUR, cennet bahçeniz harika, kaktüslerinizle birlikte hayatınız da cennet olsun
Gül Batur
08-05-2010, 11:47
Önce kocaman bir maşallah,ellerinize sağlık çok güzeller.Kısacası hepsine bayıldım.
Çok teşekkürler ediyorum Sn. Tamaşa, baharla birlikte çiçekler coştu, bizleri de coşturdu değil mi?
Gül Batur
08-05-2010, 11:50
merhaba kaktüslerinizden bana çelik yollayabilir misiniz ben de leş kaktüsü ve bir kaç tür daha var ister misiniz?
Sn.Parpe,
Paylaşım için balkonda bir inceleme yapmam lazım. En kısa zamanda cevap vereceğim. Sevgiler....
Gül Batur
08-05-2010, 11:57
Sayın Gül BATUR, cennet bahçeniz harika, kaktüslerinizle birlikte hayatınız da cennet olsun
Siz belki çok farkında olmayabilirsiniz ama bu cennetin oluşmasında katkınız büyüktür, Sn.Kartalpin. Kaktüs dostlarınızla tanıştıkça, hikayelerinizi okudukça ben de heveslendim. Çok teşekkürler ediyorum....
Ha gayret Gül Hanım, Bendekilere yetişmenize az kalmış. Astrophytumlarınız güzel serpilmişler. Maşaallah hepsinede.
En son resminizin bir üstündeki beyaz çiçek açan bitkiniz muhteşem hayran kaldım açıkcası.:rolleyes:
Sevgili Gül hanım kaktüsleriniz çok güzel açmışlar ,güzel çiçekleriyle sizi ne kadar mutlu ettiklerini tahmin ediyorum .Ben şöyle düşünüyorum siz beni ve birçok arkadaşımızı mutlu ettiniz .Doğal olarak en büyük mutluluğu siz hakkettiniz.Yolladığınız çelikler hepsi tuttu .Çok güzel büyüyorlar.Anneleri kadar güzel çiçeklerini seneye sanırım gösterecekler .Ben sizin anneler gününüzü kutluyor,sağlıkla bol çiçekli günler geçirmenizi diliyorum .
Muhteşem çiçeklenmiş kaktüslerin annesi Gül hanım, Anneler gününüz kutlu olsun.
merhaba ........
şu an gül hanımın bakmış oldugunuz bitkilerini ben bu gün canlı olarak gördüm arkadaşlar muhteşemdi hayran kaldım allah nazardan saklasın ,bana bu fırsatı sagladıgı içinde gül hanıma çok teşekkür ederim
Gül Batur
14-05-2010, 10:21
Ha gayret Gül Hanım, Bendekilere yetişmenize az kalmış. Astrophytumlarınız güzel serpilmişler. Maşaallah hepsinede.
Sn.Mrmusti, Astrophytum bu hafta ikinci kez açarak beni çok mutlu etti. Sizin kadar olabilmek için çok çalışmamamız lazım çok :)
Gül Batur
14-05-2010, 10:27
En son resminizin bir üstündeki beyaz çiçek açan bitkiniz muhteşem hayran kaldım açıkcası.:rolleyes:
Sn.Korkut;
Bu sene aynı anda 3 tane açınca çok görkemli bir görüntü çıktı ortaya. Daha güzelleri sizin olsun inşallah.
Gül Batur
14-05-2010, 10:35
Sevgili Gül hanım kaktüsleriniz çok güzel açmışlar ,güzel çiçekleriyle sizi ne kadar mutlu ettiklerini tahmin ediyorum .Ben şöyle düşünüyorum siz beni ve birçok arkadaşımızı mutlu ettiniz .Doğal olarak en büyük mutluluğu siz hakkettiniz.Yolladığınız çelikler hepsi tuttu .Çok güzel büyüyorlar.Anneleri kadar güzel çiçeklerini seneye sanırım gösterecekler .Ben sizin anneler gününüzü kutluyor,sağlıkla bol çiçekli günler geçirmenizi diliyorum .
Sn.Hhatice,
bir kaç gündür işlerim nedeniyle buralarda değildim. Agaclar.net hepimizi mutlu eden bir site, ben sizleri mutlu ediyorum, diğer arkadaşlar da beni, hepimiz mutluyuz, paylaştıkça daha da mutlu olacağız. Geç te olsa sizin de anneler gününüzü kutluyor, bol çiçekli günler diliyorum.
Sevgiler...
Gül Batur
14-05-2010, 10:37
Muhteşem çiçeklenmiş kaktüslerin annesi Gül hanım, Anneler gününüz kutlu olsun.
Sn.Skaraca,
Çok naziksiniz çok teşekkürler ediyorum.
Gül Batur
14-05-2010, 10:40
merhaba ........
şu an gül hanımın bakmış oldugunuz bitkilerini ben bu gün canlı olarak gördüm arkadaşlar muhteşemdi hayran kaldım allah nazardan saklasın ,bana bu fırsatı sagladıgı içinde gül hanıma çok teşekkür ederim
Sn.M_GULAN,
Beğenmenize çok sevindim, ziyaretiniz ve hediyeleriniz beni de ziyadesi ile mutlu etti. Çok daha güzelleri sizin olsun, çok teşekkür ediyorum....
Resim yok mu, sevgili gül.
Sn.M_GULAN,
Beğenmenize çok sevindim, ziyaretiniz ve hediyeleriniz beni de ziyadesi ile mutlu etti. Çok daha güzelleri sizin olsun, çok teşekkür ediyorum....
begenilmiyecek gibi degillerki gül hanım,iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim saygılarımla....
Gül Batur
01-07-2010, 00:35
Ahtopot'umun ikinci baharı
Gül Batur
01-07-2010, 00:37
Arajman 1
Gül Batur
01-07-2010, 00:39
Arajman 2
Gül Batur
01-07-2010, 00:43
Yeni gelen konuğum hemen çiçeklendi.
Gül Batur
01-07-2010, 00:45
Hiç birisinin ismini bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun....
oki_1655
01-07-2010, 01:36
İsimlerini bende bilmiyorum ama hayran kalmamak elde değil.O renkler nedir öyle..Muhteşem hepsi ama özellikle benim en çok ilgimi çeken ahtapot kaktüsünüz..
Olağanüstü:eek: daha önce tekrar tekrar baktığım, yaptığınız aşı çalışmasını dikkatle okuduğum bir sayfaydı sevgili Gül Batur. En son eklenenler, çiçekler içindeki kaktüsler ne kadar güzelleşmiş:) Güle güle büyütün, çoğaltın, sevgiyle:)
Ahtapot kaktüsü ya da sukkulenti çok görkemli. Ahtapot bitkisinin kollarından yapılan çelikleme sonucunda fotoğraftaki bitkinin görünümüne ve boyutuna ulaşıyor mu acaba? Bilen arkadaşlar çoğaltma olayına açıklık getirirlerse mutlu olurum...
Gül Batur
01-07-2010, 09:40
Sevgili Faruk,
Şu an yeni sürgünler var ancak bir kaç gün sonra sürgünler göbek oluşturmaya başlayacak. O zaman fotograflarını çekip yükleyeceğim. Daha aydınlatıcı olur sanırım.
Gül Batur
01-07-2010, 09:43
Sevgili Sevim. K ve Oki
Beğenileriniz için çok teşekkürler...
Hakkı Şen
01-07-2010, 10:24
Sevgili Gül Hanım,
Kaktüsleriniz ve sukulentleriniz gerçekten harika görünüyor.
Elimde iki-üç tane kaktüs var ama sizin kaktüsleriniz kadar güzel çiçekleri olmuyor :( Marketlerden almak istesem üzerinde aşılı çiçekler olduğundan gerçek çiçeği olup olmadığını bilmiyorum. Bu sebeple satın almıyorum. Ama artık bir yerlerden başlamak gerektiğine inandım sizin güzelleri görünce. Çiçeğin çirkin olanı mı var sanki değil mi :D
Faruk bey,
Ahtapot kaktüs yetiştirilmesi ile ilgili sorunuza konuda uzman olduğumu söyleyemem ancak deneyimim nedeni ile naçizane yanıt vereyim.
Bana bir süre önce Vildan Sönmez hanım kendi ahtapot kaktüsünün kollarından göndermişti. Ancak bu çelikler birazda kargonun geç teslim etmesi sonucu köklenmedi ve kurudu.
Sonrasında sayın Gül hanım ahtapot kaktüsünün iki adet kolundan ve yukarıda 71 nolu mesaj ilk fotoğrafta ahtapot kaktüsün kollarının arka kısmında fark edebileceğiniz crisdata formunda gelişmiş bölümünden çelik gönderdi. Kollardan birisi dikim sonrası bir cm kadar uzamasına karşın sonra gelişmedi ve her iki kolda sararıp kurudu. Ancak crisdata formunda gelişen bölüm köklendi ve şu anda gelişmesi gayet iyi. İlk ekimden bir süre sonrasına ilişkin fotoğrafı buradan (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=633706&postcount=221) görebilirsiniz. Yanda bulunan tek kolda önce gelişen ve sonra kuruyan kol. Şu anda crisdata formundaki bu çelikte belirli yerlerde uzantılar gelişmekte. Bilemiyorum belkide kol oluşumudur.
Vildan Sönmez hanım kollardan başka arkadaşlara da gönderdiğini, ancak onlarında köklenmeyi gerçekleştiremediğini kendi sayfasında belirtti. Sanırım kollardan çok, crisdata formundaki göbek kısmından köklenme daha rahat gerçekleşiyor.
İsmine gelince Euphorbia pugniformis. Bu isimle arandığında fotoğrafları görülebilir. Örneğin bu linkte (http://www.srgc.org.uk/discus/messages/141/12252.html) en son fotoğraf.
Bu arada bu güzel kaktüs/sukulente sahip olmamı sağladığı için Gül hanıma tekrar teşekkür ediyorum.
Gul hanım gercekten cok guzelmis kakatusleriniz. Ahtapot kaktusu hic duymamistim enteresanmis. Bu arada 19.mesajdaki muhtesem biseymis,adini ogrenebildiyseniz yazar misiniz?
kırlangıç48
01-07-2010, 15:00
Orjinal Mesaj Sahibi mrmusti:
Sayın Gül Batur, Oscularia deltoides olması lazım.
Sn.Coyote,
Google'da Oscularia deltoides'i aratınca, mrmusti'nin doğru isim verdiği net bir şekilde gözüküyor.
Sevgiyle kalın....
.
Sevgili Gül Batur, ahtapot kaktüsünüz güneşte mi duruyor? Benim kızım da çok sağlıklı ama hiç çiçeğini görmedim.
Sevgili gül batur, kaktüslerin çok güzel ellerine sağlık.
zeynepdincer.k
01-07-2010, 16:37
Sevgili arkadaşlar bir düzeltme yapmama izin verin
Osculari deltoides mesemb ailesinden bir sukulent olup fotosu ekteki linktedir
http://www.flickr.com/photos/luis_borja_glez/3638550601/
Gül hanımın btkisi sütleğengillerden yani euphorbia ailesinden euphorbia caput-medusae
http://www.flickr.com/photos/20699359@N00/3249064043/
sevgiler
zeynepdincer.k
01-07-2010, 16:48
Tekrar merhaba.
Bu sefer önceki mesajıma düzeltme yapmam gerekiyor. Oscularia deltoides doğru tespit edilmiş. Yanlış okuduğum için kusura bakmayın.
günebakan
01-07-2010, 18:25
Gül teyzeciğim senin ahtop öğrendiğime göre çok kıymetliymiş haberin olsun . Ayrıca sorduğumuz kaktüsünse Euphorbiaya Monadenium lugardiae'mış:)
Ayrıca bunlarda harikalar güle güle büyüt.
Gül Batur
03-07-2010, 23:05
Sayın Hakkı Şen,
Beğenileriniz için çok teşekkürler... Bence de çiçeğin güzeli çirkini olmaz. Ama kaktüs yetiştirmek çok zevkli tavsiye ederim
Gül Batur
04-07-2010, 11:37
Sn. Skaraca,
Verdiğiniz linkteki ahtapot ne kadar da görkemli. İnşallah bizdekiler de öyle bol çiçekli olur. Linkte o kadar değişik çiçekler var ki bazılarını ilk defa gördüm, paylaşımınız için teşekkürler...
Gül Batur
04-07-2010, 11:50
Sevgili Gül Batur, ahtapot kaktüsünüz güneşte mi duruyor? Benim kızım da çok sağlıklı ama hiç çiçeğini görmedim.
Sn.Günüm;
Ahtopotum'u 3 sene önce aldım. İki senedir çiçek açıyor. Evimin güneye bakan penceresinin önünde duruyor. Yani dış mekanda ve bol güneş alıyor. Fakat çiçek açmaya başladığı zaman, üzerine güneş geleceği saatte hemen içeriye gölgeye alıyorum, güneş geçtikten sonra tekrar yerine koyuyorum. Tecrübelerle sabittir ki kuvvetli güneş çiçeklerini yakıyor maalesef. Eğer siz çalışma hayatının içindeyseniz çiçeklenmeye başladığında (tüm gün) gölgeye almanızı tavsiye ederim.
Gül Batur
04-07-2010, 11:58
Sn.Coyote ve Sn.Sevim4;
Çok teşekkürler daha güzelleri sizlerin olsun.
Sevgili Günebakan;
Ben de elimden gelen ihtimamı gösteriyorum ahtapotuma, bir önceki mesajda yazdığım üzere, içeriye....dışarıya.....bütün gün emrine amadeyim :)
Euphorbiaya Monadenium lugardiae'nin ismi için de çok teşekkürler, sağolsun çocuklar bakımı ile ilgili bilgileri arama motorlarından bulup çevirisini de yaptılar, keyfime diyecek yok artık....
Gül Batur
31-07-2010, 00:15
Yazlığımdaki kendi haline bıraktığım kaktüslerim coşmuşlar.
Gül Batur
31-07-2010, 00:21
Ve diğerleri
Gül Batur
31-07-2010, 00:23
...
Ne güzel tomurcuk tomurcuk olmuşlar:) Güle güle büyütün gül hanım. Bol bol çiçeklerini görün güzellerinizin:)
Gül hanım maaşallah. Çok sağlıklı görünüyorlar. Açtıkları zaman resimlerini paylaşırsanız çok sevinirim.
Çok güzel ellerinize sağlık gül hanım.
günebakan
31-07-2010, 12:13
Bunlar çok güzeller Gül teyze demekki çok üstlerine düşmemek lazımmış:)
Galiba kaktüs ya da sukkulentleri hiçbir şekilde yerinden oynatmamak en mantıklı olanı. Gül hanımın eklediği fotoğraflar bunun çok güzel destekler yönde...
maşallah gül hanım hepsi birbirinden güzeller...iç geçirmeden seyretmek imkansız...hele ahtapot bir harika olmuş...hep çiçekli kalsınlar inşaallah...sevgilerimle...
Gül Batur
15-08-2010, 00:37
Arkadaşlar güzel sözleriniz övgüleriniz için çok teşekkür ederim.
size ahtapotun degişimini göstermek istedim çok hızlı degişiyor.
Ayy çok güzeller fotoğraflara bakarken kendi kaktüslerimden birini gördüm çiçeğini merak ediyordum artık beklememe gerek kalmadı krem-sarı açıcak :) Hep sarı kaktüs istemiştim sevindim
Gül Batur
15-08-2010, 01:11
ve ......
Gül Batur
15-08-2010, 01:14
iki
Gül Batur
15-08-2010, 01:42
aşı.....
Gül Batur
15-08-2010, 09:47
sabırr.......
günebakan
15-08-2010, 13:51
Gül teyzeciğim ahtapot harika görünüyor maşallah bana verdiğin ahtapot çelikleri ne yazıkki tutmadı.
Gül Batur
21-08-2010, 16:00
Sevgili Günebakan bendeki de hayal oldu maalesef. Sıcağa dayamadı, yelpaze kısmı kurudu gitti:(
günebakan
30-08-2010, 23:48
İzmir sıcağı bu sene oldukça fazlaydı Gül teyzeciğim ne yapalım kalan sağlar bizimdir diyerek teselli bulalım.
Gül hanım eminim siz o elinizin kerametiyle dah da güzellerini büyütürsünüz.
Ahtapotun bozulmasına üzüldüm. İlginçti gelişimini izlemek.
Sevgili Günebakan bendeki de hayal oldu maalesef. Sıcağa dayamadı, yelpaze kısmı kurudu gitti:(
Ah çok üzüldüm :(
Belki tekrardan alttan verir .Benim de bazı kaktüslerim sıcağa dayanamadı .Oğluma sulama ben geldikçe sularım demiştim .15 günde bir suladım ama sanırım yetmedi .
Hatice Tarhan
04-09-2010, 11:43
Gül Hanım ahtopot un bozulmasına çok üzüldüm hayranlıkla gelişmelerini seyrediyordum hatta bir çelik göndermenizi rica edecektim.Hatice Hanımın dediği gibi inşallah tekrar yeşerir.
Gül Batur
16-09-2010, 00:15
Üzgünüm derdine derman olanadım.
Önce yelpaze kısmı kurudu işte son durumu.
PlentyPlant
24-11-2010, 13:58
Elbirliğiyle nazar değdirdik galiba. Ya da kollarını vere vere küstürdünüz. Üzücü bir manzara ama bana hala hayat var gibi göründü.
Sayın Gül ablam...
Vildan hanımda da aynısından vardı ve onunkinin de kolları sararıp dökülmüş, ortada sadece top gibi kolların ilk çıktığı bölüm kalmış. Ancak sonrasında aralardan yeniden kol uzantıları vermeye başlamış. Sanırım sizinki de yenilenmeye başladı bu şekilde.
Sayın Gül Hanım, Bitkiyi bir oraya bir buraya taşımakla sanırım küstürdünüz. Üzerindeki sararmış ve kurumuş dallarını koparıp atın. Bitki onlara güç harcamasın. Alt tarafı sağlam gördüğüm kadarıyla, yeni filizler verir. Bu kış soğuk va dondan koruyun yeterki.
Üzgünüm derdine derman olanadım.
Önce yelpaze kısmı kurudu işte son durumu.
Evet kurtulacak gibi görünüyor hala gövde canlı üstelik yeşil kollar var. Güzel bir kış geçirsin baharda yeniden canlanıp geliştiğini görelim:(
Gül Batur
27-12-2010, 19:29
Sayın Plentyplant, skaraca , mrmusti ve sevin.K,
Öncelikle tavsiyeleriniz ve ilginiz için çok teşekkür ederim fakat benim aceleci bir karakterim olduğundan hemen toparlama çabalarına giriştim ve şans eseri yeşil kalan bir kaç dal ve kolları yeni bir saksıya ektim ve malesef kuruyan yumruyuda tamamen öldüğünü düşünerek attım.Buda benim aceleciliğimden kaynaklandı malesef, eğer yazılarınızı okuduktan sonra işleme başlasaydım daha iyi olucaktı tabii...Ama umuyorum ki toprağa kavuşturduğum yeşil dallar açacak ve gelişecek buda benim tesellim olucak..Herkese tekrardan teşekkür ediyorum..Gelişmelerden haberdar edip yeni resimleri tekrardan paylaşıcağım..
Bu arada havalarında İzmir'de güzel gitmesinden dolayı kaktüslerim tekrardan çiçek açmaya başladı, bunlarıda yakın zamanda sizlerle paylaşacağım.Sağlıcakla kalın...
Gül Batur
01-02-2011, 11:26
Taner Bey'den ailemize katılan yeni üyeleri sizlerle paylaşayım istedim.Kendisine tekrar burdanda teşekkür ediyorum, özenerek bakmış ayrıca kargolamadan önce paketleme işlemindede çok dikkatli davranmış teşekkürler.Kaktüsleri yeniden saksıladım, yerlerine alıştılar diye ümit ediyorum şimdi tek yapmamız gereken baharı beklemek...
Gül Batur
01-02-2011, 11:37
Kızım geçenlerde Köyceğiz'e gezmeye gitti gelirken elim boş gelmiyeyim demiş ve oradaki palmiyemerkezi(www.palmiyemerkezi.com) isimli botanik bahçesinden bunlarıda yanında hediye olarak getirmiş.Siz sevdiklerimle paylaşmak istedim...
Gül Batur
01-02-2011, 11:40
Aşağıda paylaşacağım kaktüsleride kızım Köyceğiz'den getirdi.Biz bunun ''Milli'' olduğunu düşündük fakat bir türlü emin olamadık.Sizler eğer görüşlerinizle yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler...
Sevgili Gül hanım,
Euphorbia da, galiba milii değil.
Olsun, o da çok enteresan ve güzel bir bitki.
Güle güle büyütün.;)
Gül hanım,
121. mesaj üçüncü fotoğraf boğum boğum olan senecio artikulatus, birinci fotoğraf sanki stapelia gibi duruyor ama emin değilim. İki ve dört aynı tür, opuntia olma ihtimali yüksek ama yinede bakmak gerek.
122 deki sayın Jezebel'in dediği gibi euphorbia ama açan çiçeğine bakınca sanki değişik bir milii gibi duruyor. Daha önce gördüm gibi hatırlıyorum.
Taner beyin serasından gelenlerde oldukça güzel görünüyorlar.
Güle güle, sevgiyle büyütün...
122. mesajdaki tür Euphorbia aeruginosa. Milii değilmiş, yanılmışım. googleden bu isimle aratınca aynısı çıkıyor.
Kaktüslerinizde sukulentlerinizde çok güzel Gül hanım güle güle büyütün. Senecio çok ilginçmiş boğum boğum.
günebakan
01-02-2011, 14:57
Gül teyzeciğim yeni kaktüslerinin hepsi birbirinden güzel güle güle büyüt.
shadowmanist
01-02-2011, 15:00
Ben bu sitedeki her üyeye hayran kalıyorum. Amatör olarak kaktüs yetiştiriyorum ama kendimi hep bu bitkinin tek ve yegane aşığı sanardım. Gördükçe çıldırıyorum. Kıskanmamak elde değil.
acemifüsun
01-02-2011, 22:10
Gül ablacığım bunların hepsi ayrı ayrı çok güzel, değişik türler, güle güle büyütün:)
Vildan Sönmez
02-02-2011, 08:03
Gül Hanım, bu başlığı nasıl da görmedim ben, sizden de kaküslerinizden de özür dilerim.:(
Hepsine de yıllarca emek verilmiş besbelli ama onlar da size çiçekleriyle karşılık vermiş. Ahtapot kaktüsünüzün ilk fotoğraflarını görünce hayran kaldım, şimdiki durumunu sorayım derken ilerleyen mesajlarda kaybettiğinizi gördüm ve çok üzüldüm.Biraz daha farklı ama daha güçlü bir türmüş oysa.
Bendeki de bu yıl ilk defa tüm kollarını sararttı ve döktü . Ancak gövde sağlamdı ve şimdi üzerinde yeni kollar çıkıyor.Sizin ahtapotunuzun gövdesinde de alttan bir problem oluşmuş gibi görünüyor.
Şahsen ilk gördüğüm yerde bir tane daha alacağım, çok sevdiğim bir tür bu.
Diğer kaktüsleriniz de harika. Güle güle büyütün ve daha sık fotoğraf paylaşın bizimle.(şimdi başlığı yeni baştan okuyacağım)
Sayın Gül Batur, Sayfalarınızı çok beğenerek inceledim değişik ve ilginç türleriniz var kızınızın aldıklarıda çok güzelmiş özellikle boğum boğum olanı beğendim ;)
Gül Hanım merhaba,
Yeni kaktüslerinizi güle güle yetiştirin hakikaten çok güzeller. 122 no'lu mesajınızdaki tür Euphorbia aeruginosa. Hakikaten çok güzel ve çiçekleri de çok hoş.
Gül Batur
03-02-2011, 18:23
Sevgili Jezebel kızım teşekkür ederim. Evet maalesef değilmiş. Olsun bu da güzel, ben sarı rengi de seviyorum.
Gül Batur
03-02-2011, 18:34
Sayın SKaraca, teşekkür ederim. Sizin verdiğiniz isimle google'dan aratınca ben de buldum. Benim Euphorbia aeruginosa aynı googledaki gibi üzeri tomucuk doluydu. (http://www.desert-tropicals.com/Plants/Euphorbiaceae/Euphorbia_aeruginosa.html) Yağmur suyu alması için pencerenin önüne çıkarmıştım. Ancak dolu yağacağını hesap etmedim:(. Sonuçta resimdeki gibi iki tane tomurcuk kaldı :)
Gül Batur
03-02-2011, 18:42
Kaktüslerinizde sukulentlerinizde çok güzel Gül hanım güle güle büyütün. Senecio çok ilginçmiş boğum boğum.
Teşekkürler.Evet. Ben de ilk defa gördüm Seneico'yu. Hatta adınıda sizden öğrendim.;)
Gül Batur
03-02-2011, 18:43
Gül teyzeciğim yeni kaktüslerinin hepsi birbirinden güzel güle güle büyüt.
Teşekkür ederim.
Gül Batur
03-02-2011, 18:46
Ben bu sitedeki her üyeye hayran kalıyorum. Amatör olarak kaktüs yetiştiriyorum ama kendimi hep bu bitkinin tek ve yegane aşığı sanardım. Gördükçe çıldırıyorum. Kıskanmamak elde değil.
20 sene önce ben de sizin gibi bir kaç saksıyla başladım. Şimdi ne balkon yetiyor ne de teras... Sizlerin daha güzelleri olur inşallah.
Gül Batur
03-02-2011, 18:48
Gül ablacığım bunların hepsi ayrı ayrı çok güzel, değişik türler, güle güle büyütün:)
Teşekkürler ederim...
Gül Batur
03-02-2011, 19:01
Gül Hanım, bu başlığı nasıl da görmedim ben, sizden de kaküslerinizden de özür dilerim.:(
Hepsine de yıllarca emek verilmiş besbelli ama onlar da size çiçekleriyle karşılık vermiş. Ahtapot kaktüsünüzün ilk fotoğraflarını görünce hayran kaldım, şimdiki durumunu sorayım derken ilerleyen mesajlarda kaybettiğinizi gördüm ve çok üzüldüm.Biraz daha farklı ama daha güçlü bir türmüş oysa.
Bendeki de bu yıl ilk defa tüm kollarını sararttı ve döktü . Ancak gövde sağlamdı ve şimdi üzerinde yeni kollar çıkıyor.Sizin ahtapotunuzun gövdesinde de alttan bir problem oluşmuş gibi görünüyor.
Şahsen ilk gördüğüm yerde bir tane daha alacağım, çok sevdiğim bir tür bu.
Diğer kaktüsleriniz de harika. Güle güle büyütün ve daha sık fotoğraf paylaşın bizimle.(şimdi başlığı yeni baştan okuyacağım)
Hiç sormayın SN Vildan Sönmez, aslında benim tezcanlılığımdan oldu diye düşünüyorum. Kolları sararıp dökülünce gövdesi de sarardı ben de öldüğüne karar verip attım :( Ama sizin ahtapotunuzun sürgünlerini görünce atmasaydım benimki de böyle canlanırmıydı tekrar acaba diye hayıflandım. Neyse ilk gördüğüm yerde hemen ben de alacağım.
Çok güzel yeni gelenler .Güle güle büyütün Gül Hanım .
Gül Batur
03-02-2011, 19:03
Sayın Gül Batur, Sayfalarınızı çok beğenerek inceledim değişik ve ilginç türleriniz var kızınızın aldıklarıda çok güzelmiş özellikle boğum boğum olanı beğendim ;)
teşekkür ederim.
Gül Batur
03-02-2011, 19:04
Gül Hanım merhaba,
Yeni kaktüslerinizi güle güle yetiştirin hakikaten çok güzeller. 122 no'lu mesajınızdaki tür Euphorbia aeruginosa. Hakikaten çok güzel ve çiçekleri de çok hoş.
Teşekkür ederim.
Gül Batur
03-02-2011, 19:05
Çok güzel yeni gelenler .Güle güle büyütün Gül Hanım .
Teşekkürler Hatice hanım.
Gül Batur
18-04-2011, 22:29
Yazın ayrı güzel, kışın ayrı güzellll....
Gül Batur
18-04-2011, 22:35
Kış güzeli.....
Gül Batur
18-04-2011, 22:37
Sukulentlere devam....
Gül Batur
18-04-2011, 22:44
Bu sukulentimi de çok seviyorum....
Gül Batur
18-04-2011, 22:47
Ben buna enginar diyorum....
Gül Batur
18-04-2011, 23:10
Bunun güzelliğine ne dersiniz?
Gül Batur
18-04-2011, 23:14
.........
Hatice Tarhan
18-04-2011, 23:30
Kızınızın getirdiği konuklarınız çok değişik ve çok güzeller, hepsini güle güle büyütün,bir aylık bir ahtapotum var dallarından kökleniyorsa gönderebilirim.
Sayın Gül Batur çok güzel türleriniz var. Hepsi çok mutlu görünüyorlar. 147 no'lu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=788314&postcount=147)mesajınızdaki sanırım sedum nussbaumerianum, bakımı ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Gerçekten harika görünüyor.
Oscularia deltoides'niz (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=623842&postcount=19)büyüleyici. Benim de edinmek istediğim türlerden biri. Bu bitki için
Sn.Plentyplant ve a1919;
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkürler. Bu sukulent, kışın soğukta kaldı, hatta İzmir'de de bu kış bir gece don yapmıştı, o geceyi de dışarıda geçirdi. Kışın soğuklama ihtiyacı olan bir sukulent olsa gerek ki, ilkbaharla birlikte gözlerimizi ve ruhumuzu şenlendirdi. Daha güzelleri sizlerin olsun inşallah... demişsiniz.
Bunun dışında nasıl bir bakım uyguluyorsunuz? Yazabilirseniz çok memnun olurum.
Oscularia deltoides beğenilmeyecek gibi değil. Aeonium ne güzel büyümüş. Ben hiç böyle ağaç gibi büyütüp dallandıramıyorum:o Sayfanızı gezmekten büyük keyif alıyorum. Burada sevgi var:) emeklerinize sağlık
PlentyPlant
19-04-2011, 08:00
Sukulentlerinize ve sağlıklı durumlarına imrenmemek mümkün değil. Büyük bir keyifle izliyorum.
günebakan
19-04-2011, 10:40
Gül teyzeciğim maşallah hepsi de sağlıklı görünüyorlar:)
Gül Batur
19-04-2011, 11:17
Kızınızın getirdiği konuklarınız çok değişik ve çok güzeller, hepsini güle güle büyütün,bir aylık bir ahtapotum var dallarından kökleniyorsa gönderebilirim.
Sn.Tarhan;
Köyceğiz'den gelenler gerçekten değişik, kızım bende olmayan türleri görünce kolleksiyonuma katkıda bulunmak için alıyor sağolsun. Yolunuz düşerse Köyceğiz Palmiye Merkezî'nde oldukça değişik türler var. Ahtopot için çok teşekkür ediyorum, çok zarifsiniz. Ben 1 ay kadar önce Ünal Çiçekçilik'te bulup edindim, yakında resmini eklerim.
Gül Batur
19-04-2011, 11:40
Sayın Gül Batur çok güzel türleriniz var. Hepsi çok mutlu görünüyorlar. 147 no'lu (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=788314&postcount=147)mesajınızdaki sanırım sedum nussbaumerianum, bakımı ile ilgili neler söyleyebilirsiniz? Gerçekten harika görünüyor.
Sevgili Zenfree;
Çokteşekkürler, ikisi de çok güzel değil mi? Gerek Sedum Nussbaumerianum gerekse Oscularia deltoides, her ikisi de balkonda (açık havada) duruyorlar. Kışın yağmur yağdıkça yağmuru, güneş açtıkça güneşi görüyorlar. Her ikisi de oldukça da dayanıklı türler. Yazları da bol güneş alıyorlar iki günde bir suluyorum. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen.
Gül hanım,maşallah hepside çok güzel ve canlı görünüyorlar,güle güle büyütün şirinleri;)
Sevgili Zenfree;
Çokteşekkürler, ikisi de çok güzel değil mi? Gerek Sedum Nussbaumerianum gerekse Oscularia deltoides, her ikisi de balkonda (açık havada) duruyorlar. Kışın yağmur yağdıkça yağmuru, güneş açtıkça güneşi görüyorlar. Her ikisi de oldukça da dayanıklı türler. Yazları da bol güneş alıyorlar iki günde bir suluyorum. Aklınıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorun lütfen.
Gül Hanım, sadece ikisi değil maşallah astropitumlar ve diğer hepsi çok güzeller. Dönüp dönüp sayfalarınıza bakıyorum. Ayrıca cevabınız için teşekkürler.:)
Gül Batur
19-04-2011, 20:20
Sevgili Plentyplant, Günebakan, SevimK, Tamaşa ve Zenfree;
Çok çok teşekkürler daha güzelleri sizlerin olsun.
Gül Batur
19-04-2011, 22:36
Sukulente devam....
Gül Batur
19-04-2011, 22:39
İzmir'de kaktüslerimiz şenlenmeye başladı.....
Gül Batur
19-04-2011, 22:57
,,,,,,,
acemifüsun
19-04-2011, 23:13
Gül ablacığım ne güzeller eklemişsiniz yine:) Sağlıkla büyütün:)
Sarı ephorbia milli çiçek çiçek:)
Son ekledikleriniz çok güzeller Gül ablam...
Hele iki renkli yaprağı olan echeveria ve sarı milii, herşeye değer.
Güle güle büyütünüz...
Gül hanım ne kadar tatlı kaktüsler ellerinize saglık maşallah...
Gül Batur
25-04-2011, 21:54
Sevgili Füsun, Sevim.K, Skaraca, Burak Alkan hepinize çok teşekkür ediyorum. Cevap yazmakta bir hayli geciktim kusura bakmayın. Bu seferki mazeretim gerçekten büyüktü. Geçtiğimiz çarşamba günü evimi taşıdım. Pazar akşamına kadar ancak yerleşebildim. En çok zamanı da saksıları taşımak ve yerleştirmek aldı. Aşağıdaki fotoğrafları görünce eminim siz de hak vereceksiniz.
Gül Batur
25-04-2011, 21:57
Kamyonetin ilk seferinde, kaktüs, sukulent ve orkidelerimi taşıdık. İkinci seferinde diğer çiçeklerimi taşıdık. Onların fotoğrafını çekemedim.
Yeni evinizde sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum Gül teyzeciğim.
Gül Batur
25-04-2011, 22:15
Yeni evimin küçük küçük 4 tane balkonu var. Balkonlardan birinin raflarını monte edip yerleştirebildim şükür....
acemifüsun
25-04-2011, 23:11
Maşallah Gül ablacığım, ben de taşındı mı, yerleşti mi, ne yapıyor aceba derken, bir baktım siteye bile girmişsiniz:) Güle güle oturun:) Saksılar, raflar yerlerini bulmuş bile:) Çok sevindim:)
Kamyonet şöförü saksılara ne gibi yorum yaptı?:)
Gül Batur
25-04-2011, 23:24
Sevgili Fatih evladım çok teşekkürler....
Gül hanım , umarım yeni yerlerine çabuk alışırlar.
Gül Batur
25-04-2011, 23:31
Sevgili Füsuncuğum;
Evi şirketle taşıdım. Şirket eve girip çiçekleri görüp kaçmasın diye, taşınma gününden 3 gün önce çiçekleri oğlumun elemanları ile taşıdım. Bodrum'daki kızım, ben ve 2 elemanımız, sabah 10.00'dan öğleden sonra 15.00'e kadar hiç ara vermeksizin taşıma yaptık. Çiçekler 17 Nisan pazar günü yeni eve taşındı. Eşyalar 20 Nisan çarşamba günü şirketle taşındı. Yoksa, biz çiçek delilerini gören şirket pabuçsuz kaçar..... :))) İyi dileklerin için çok teşekkürler...
Gül Batur
25-04-2011, 23:33
İnşallah Sn.Mutama, umarım kaybım olmaz.....
Sevgili Füsuncuğum;
Evi şirketle taşıdım. Şirket eve girip çiçekleri görüp kaçmasın diye, taşınma gününden 3 gün önce çiçekleri oğlumun elemanları ile taşıdım. Bodrum'daki kızım, ben ve 2 elemanımız, sabah 10.00'dan öğleden sonra 15.00'e kadar hiç ara vermeksizin taşıma yaptık. Çiçekler 17 Nisan pazar günü yeni eve taşındı. Eşyalar 20 Nisan çarşamba günü şirketle taşındı. Yoksa, biz çiçek delilerini gören şirket pabuçsuz kaçar..... :))) İyi dileklerin için çok teşekkürler...
Hayırlı olsun yeni eviniz sevgili Gül hanım, güle güle oturun, sağlık ve huzurla:) Çiçekleri daha önce taşımanız ve şirket elemanlarına karşı tedbir almanızı unutmayacağım. Komikti ama bir o kadar da akıllıca:)
Ayşe Yıldız
26-04-2011, 06:59
Toplu görüntü muhteşem doğrusu. Bitkilerimizin hayatımıza nasıl yerleştiklerini ve öncelik sıralamalarımızı hatırlattıkları bir görüntü olmuş. Yeni evinizde mutlu bir hayat geçirmenizi dilerim.
Kamyonetteki saksıları saymaya çalıştımda başaramadım. :)
Sevgili gül hanım,güle güle oturun yeni evinizde sağlıkla huzurla.
Bu kadar kaktüsü bir arada görmemiştim çok güzeller yeni yerlerine yakışmışlar işallah çiçeklerinide görürüz hep beraber.
Sevgili Gül hanım yeni evinizde saglık ve mutlulukla yaşamanız dilegiyle kaktüslerin toplu görünümü çok güzel yeni evinizde balkonda çiçeklerin görünümü müthiş çok güzel küpelilerde burdayım diyor ellerinize emeginize saglık..
Gül ablacığım,
Yeni evinizde güle güle oturmanızı diliyorum. Kamyonet kasasındaki saksıları görünce gerçektende taşınmanızın 5 saat sürdüğü kadar varmış.
İlk yerleşenlerde oldukça güzel görünüyorlar. Umarım yer değişikliğine de çabuk alışırlar.
Gül Hanım
Yeni eviniz hayırlı, uğurlu olsun. Güle güle oturun.
Çiçeklerinizle huzurlu ve mutlu günler geçirin. Haberim olsa yardıma gelirdim.
fatmadundar
26-04-2011, 20:25
Gül Teyzecim, sen ve çiçeklerin yeni evinizde güle güle oturun. Demek çiçeklerin senden önce yerleştiler yeni yerlerine. Küpeler baş köşeye oturmuşlar:D
Vildan Sönmez
26-04-2011, 21:22
Gül Hanım çiçekleriniz ve ailenize yeni evinizde sağlıklı mutlu günler dilerim. Çiçekleri önceden taşımanız çok iyi olmuş. Ben evime taşınırken asansör bozulmasın diye kilitlemişler,eşyalar taşındı, sıra çiçeklere geldi ve taşıyıcılar iş bittiğinde dediler ki; abla hepsi tamam ama bu saksıları 7. kata taşımak canımıza okudu, hiç unutmuyorum hallerini.
Bu arada İzmir güneşi çiçeklerinizi ısıtmış ne de güzel açmışlar. Sefanız olsun, seyreyleyin.
günebakan
26-04-2011, 21:44
Gül Teyzeciğim yeni evinde çiçeklerinle mutlu ve huzurlu günler dilerim:)
keşke düğün arabası gibi önünü kesseydik acaba içerden çiçek fırlatan olur muydu?güle güle oturun yeni evinizde mutluluklar
Gül Batur
28-04-2011, 10:17
Sevgili Sevim.K, Ayşe Yıldız, Sevim4, Burak Alkan, Skaraca, Fatma Dündar, Farezya, Vildan Sönmez, Günebakan ve Yağ-mur;
Hepinize iyi dilekleriniz için çok çok teşekkür ederim. Allah hepimize evlerimizde sağlık ve huzurla oturmayı nasip etsin inşallah.
Gül Batur
01-05-2011, 10:43
Paskalyalarım coştu.....
Ne kadar güzeller maşallah...Bakalım bende pazara gideceğim çiçeklerden neler var.Belki vardır bunlar gibi :)
Paskalyalar harika maşallah....
Hepsi çok güzel, renk renk açmışlar iyi seyirler;).
güle güle oturun ,yakında uğrarım inşallah..
paskalyaların hepsi de çok güzeller nazar değmesin..renkleri de muhteşem
serkan_istanbul
01-05-2011, 20:36
Çok güzeller maşallah.
Gül Batur
24-05-2011, 22:04
Havaların ısınmasıyla kaktüslerim çiçeklenmeye başladı.
bettyycim
24-05-2011, 22:12
Aman da aman hepsi çok güzeller, bayıldım çiçeklere bu yaz buralar pek renkli geçecek çok sevindim ;) yaşasın kış bitti yaz cıvıl cıvıl geldi :D Gül hanım devamını bekliyoruz...
Merhaba
Kaktüs çiçeklerinizi görmeye gelmek lazım, Gül teyze.
İlk resimdeki eflatun açan ne kadar güzel kokuyor.Fatma hanım sağolsun bana da dikip getirmiş. iki tane çiçeği vardı.Çok güzel koktuğunu farkettim.
Keyifle seyredin. Selamlar.
Paskalyalar bu kadar güzelmi olurmuş... Isınan havalar batıdan doğuya doğru geliyor ve yakında buralarda ısınacak... Ama bende paskalyalar yok...
Çok güzeller Gül hanım maşallah.
Sayın Gül Batur bitkileriniz çok güzel çiçeklenmişler. Belli ki keyifleri yerinde. Ellerinize sağlık.
Gül hanımcım çok güzeller:) Böyle fotoğraflara bakmayla olmuyor bu gidişle İzmir yolu görünecek bana doya doya seyretmek için:D
Gül Batur
25-05-2011, 10:05
Sevgili Fatih, Periş, nesli6, fund@, serkanistanbul;
beğeni dolu sözleriniz için çok teşekkürler, daha güzelleri sizlein olsun inşallah....
Gül Batur
25-05-2011, 10:21
Sevgili Bettycim, Hhatice, sariefe,
çok teşekkürler, sağolun.....
Gül Batur
25-05-2011, 10:22
Merhaba
Kaktüs çiçeklerinizi görmeye gelmek lazım, Gül teyze.
İlk resimdeki eflatun açan ne kadar güzel kokuyor.Fatma hanım sağolsun bana da dikip getirmiş. iki tane çiçeği vardı.Çok güzel koktuğunu farkettim.
Keyifle seyredin. Selamlar.
En kısa zamanda beklerim Sevgili Farezya.....
Gül Batur
25-05-2011, 10:25
Paskalyalar bu kadar güzelmi olurmuş... Isınan havalar batıdan doğuya doğru geliyor ve yakında buralarda ısınacak... Ama bende paskalyalar yok...
Sevgili skaraca;
Paskalyaların çiçekleri geçti diye üzülürken, yeniden tomurcuklandılar, ikinci kez çiçek verecekler....bu çiçeklenmeyi de bitirelim düşünürüz bir güzellik :)
Gül Batur
25-05-2011, 10:28
Gül hanımcım çok güzeller:) Böyle fotoğraflara bakmayla olmuyor bu gidişle İzmir yolu görünecek bana doya doya seyretmek için:D
Bekleriz Sevgili sevim.K, diğer arkadaşlarımızla da haberleşiriz hep birlikte seralara gideriz, buyrun gelin İzmirimiz hele de bu aylarda bir başka güzel.....
Sayın Gül Hanım, Evinize bayram gelmiş, Kutlu olsun..
günebakan
25-05-2011, 12:28
Gül teyzeciğim hepsi de muhteşem gerçekten Oscularia deltoides harika görünüyor sizden aldığım çeliğin tutmadığını görünce çok üzülmüştüm kısmet değilmiş. Güle güle büyütün:)
Gül Hanım hepsi çok güzel. Ama (196. mesajda) ilk resimdeki beni cezbetti. Adını öğrenebilirmiyim.
Sayın Gül Batur, bitkileriniz çok güzeller. Biraz da şımarıklar galiba.;) Fotograflardan süzülerek bakıyorlar. ;)
PlentyPlant
27-05-2011, 20:18
Sizinkiler kadar gelişmiş, sağlıklı ve ihtişamlı görünen çok az sukulent var, Sayın Gül Batur. Hayranlıkla ve imrenerek izliyorum. (Benimkilere de gösteriyorum ibret alsınlar diye)
Gül Batur
27-05-2011, 22:03
[QUOTE=mrmusti;809977]Sayın Gül Hanım, Evinize bayram gelmiş, Kutlu olsun..[/QUO
Sn. Mrmusti çok teşekkür ederim, iltifat ediyorsunuz. Biz sizin yanınızda henüz talebe sayılırız, öğrendiklerimizi tatbik etmeye çalışıyoruz. Yeri ve zamanı değil ama bir gün o muhteşem balkonunuzu görmeyi çok istiyorum.
Gül Batur
27-05-2011, 22:05
Gül teyzeciğim hepsi de muhteşem gerçekten Oscularia deltoides harika görünüyor sizden aldığım çeliğin tutmadığını görünce çok üzülmüştüm kısmet değilmiş. Güle güle büyütün:)
Sevgili Günebakan,
Hepimizin başına geliyor bazen, hiç nazlanmayan bir tür aslında....Teşekkürler....
Gül Batur
27-05-2011, 22:08
Gül Hanım hepsi çok güzel. Ama (196. mesajda) ilk resimdeki beni cezbetti. Adını öğrenebilirmiyim.
Sevgili Ezo;
O pembe çiçekli sukulentin adı: Oscularia deltoides. Çok da hoş kokusu olan bir tür.
Gül Batur
27-05-2011, 22:13
Sn.Zenfree ve Plantyplent;
Övgü dolu sözleriniz için çok teşekkürler. Umarım sizinkiler daha da güzel olurlar...
Memnuniyetle bekliyorum.
[QUOTE=mrmusti;809977]Sayın Gül Hanım, Evinize bayram gelmiş, Kutlu olsun..[/QUO
Sn. Mrmusti çok teşekkür ederim, iltifat ediyorsunuz. Biz sizin yanınızda henüz talebe sayılırız, öğrendiklerimizi tatbik etmeye çalışıyoruz. Yeri ve zamanı değil ama bir gün o muhteşem balkonunuzu görmeyi çok istiyorum.
Begonyam
29-05-2011, 12:21
Sayin gul batur resmi kolayi uzun zaman olmus ama ben yinede cevap yazmak istedim bu sukulentinizin adi oskularia deltoides ' dir bende almak icin arastirirken tesadufen ogrendim siz sukulentinizin topragini nasil hazirladiniz acaba yardimci olabilirmisiniz banada?
Begonyam
29-05-2011, 12:28
Havaların ısınmasıyla kaktüslerim çiçeklenmeye başladı.
Sayin gul batur masallah cok guzel ciceklenmisler sizinkiler size bir Sorum olacak izninizle Acaba su sonuncu olan pembe cicekli buyuk kaktusun adi nedir bende almak istiyorum ararken kolaylik olur ismini ogrenebilirsem
Gül Batur
06-06-2011, 22:25
Sn.Begonyam;
Maalesef o kaktüsün adını bilmiyorum. Oskularia deltoides toprak seçen bir bitki değil, çok kalenderdir endişelenmeyin.......
Gül Batur
28-06-2011, 21:45
kaktüslerim çiçek açtı...
Sn. gül hanım hepsi birbirinden güzel hangi birini met etseki acaba. 196 nolu ılk resime ve sukkulentlerinize ayrıca bittiimm.
Güle güle büyüyüyüp yayılsınlar teee İstanbula bize gelsinler İnşallah :))
Bayıldım, bayıldım o güzel çiçeklere:p Gül hanımcım güle güle büyütün sukulentlerinizi, kaktüslerinizi, sağlıkla, sevgiyle:)
Sayın Gül Batur bitkileriniz hele Oscularia delto çok güzel çiçeklenmiş sanırım izmirin
Havasından olacak böylesi az görülür bir şey
Belli ki keyifleri yerinde
Ellerinize sağlık.
Sevgili gül hanım,kaktüsün çiçekleri harika görünüyor ellerinize saglık.
Gül Batur
29-06-2011, 20:11
Sayın Sevgice, Sayın Sevim.K. Sayın, ankstel, Sayın, Sevim4,
Çok teşekkür ederim ...
gizdüşüm
29-06-2011, 20:41
Gül Hanım kaktüsleriniz harika çiçekleri daha harika, güle güle büyütün :)
Benimkiler açarken, İzmirdeki diğer arkadaşlarımınkiler neden açmıyorlar derken sizin güzellerle karşılaştım. Çok güzel oldu.
Gül Batur
05-07-2011, 21:29
Gül Hanım kaktüsleriniz harika çiçekleri daha harika, güle güle büyütün :)
Teşekkürler Sn.Gizdüşüm, daha güzelleri sizin olsun inşallah.....
Gül Batur
05-07-2011, 21:34
Benimkiler açarken, İzmirdeki diğer arkadaşlarımınkiler neden açmıyorlar derken sizin güzellerle karşılaştım. Çok güzel oldu.
Sn.Mrmusti;
Sizin gibi yıllarımızı kaktüslerle geçirip, dillerinden daha iyi anlamaya başlayınca, daha çok açtıracağız inşallah...Allahtan agaclar.net var, bilgi ve deneyimlerini biz acemilerle paylaşan sizler sayesinde, biz de arada çiçekleniyoruz....Tüm kaktüsseverlere bol çiçekli kaktüsler......
Gül hanımcım nasılsınız. Bir iki gündür aklımdasınız. Telefonu her elime aldığımda numaranıza takılıyorum. Arıyayım derken araya birşey giriyor kalıyor. Sevgilerimle
Gül Batur
12-07-2011, 13:25
..............
Gül Batur
12-07-2011, 15:31
.......
Gül Batur
12-07-2011, 15:37
.......
Gül Batur
12-07-2011, 15:38
........
günebakan
12-07-2011, 15:58
Offf echeveria muhteşem Gül teyze'ciğim süper görünüyor:)
Bayıldım. Hepsi çok güzel. Ama echeveria bir başka olmuş:p
acemifüsun
12-07-2011, 16:52
Gül ablacığım çok güzeller:) Yeni evi çok sevmişler:)
echeveria mükemmel görünüyor.bu sukkulentin çok ayrı bir havası var.elleriniz dert görmesin.
Echeverianız çok güzel olmuş, ellerinize sağlık Gül Hanım.
Gül Batur
21-07-2011, 12:50
Peş peşe açıyorlar, çok mutluyum....Darısı başınıza.....
Gül Batur
21-07-2011, 18:00
Önce profilden bir görünüş
Gül Batur
21-07-2011, 18:03
Beyazın asaleti bir başka....
Sevgili gül hanım,bin kere maşallah muhteşem çiçekler ellerine sağlık.
Gül Batur
21-07-2011, 18:05
Bir başka güzellik.....
Kalbim küt küt attı bu güzellere.;)
Gül Batur
21-07-2011, 18:47
Bu kaktüs de yazlık evimizde, ben henüz görmedim torunum fotoğrafını çekmiş :)
Çok güzel açmışlar Gül hanım,
Son fotoğraftaki stapeliadan bende de var. İkinci çiçeğini açtı şu anda. Sizdekinde ayrıca üç tomurcuk daha var. Bitkiyi çiçekler oldukça güçten düşürüyorlar. Şu anda çiçeğin olduğu dal susuz kalmış gibi buruşuktur. Suyunu ihmal etmesinler.
Gül Batur
22-07-2011, 06:58
..........
Maşallah güzellerinize ,Gül Teyze .
Aynı sizin gülen yüzünüz gibi .Açmış onlarda,buradan gülümsüyorlar :))
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.