View Full Version : Bu bitkinin, çiçeğin adı nerdir? (öğrendiklerini yazmayanlar)
günebakan
17-02-2011, 10:29
Sayın Atalya aşagıdaki linke tıklarsanız sellukanın nasıl bir bitki olduğunu görürsünüz:)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1266&page=172
fesleğen
17-02-2011, 11:53
selluka nedir
Familya: Leguminosae
Alt familya: Papilionaceae Fabaceae
Sinonim: Phaseolus caracalla
Türkçe İsmi: Selluka Zülf-ü aruz
Yabancı dillerdeki isimleri: Schneckenbohne-Corkscrew Vine-Giant Snail Bean-Snail Vine
Bitki gurubu: Sarılıcı-Tırmanıcı
Menşei (Yurdu): Güney Amerika
Yetiştiği Bölgeler: Tropikal ve subtropikal bölgeler
Habitat: Çok yıllık çok hızlı büyüyen odunsu köklü.
Yaprak Yapısı: Üç adet yaprakçıktan oluşan bileşik yaprak yapısına sahitir yaprak sapı uzundur yaprakçıkların alt tarafı oval ve uca doğru sivri 5-13 cm büyüklüğünde yapraklara sahiptir.
Çiçekleri: Sap üzerinde çok sayıda çiçekler-kremlilapempe renklerinde ve spiral(kulak) formundadır.
Kullanım Alanı: Sarılıcı ve tırmanıcı olarak pergolalar kameriyeler balkonlar ve separatörlerde kullanılır. Teraslar ve kış bahçeleri için hoş kokulu süs bitkisidir. Kelebekleri cezbedici yapısıyla
Toprak yapısı: Tohumlar torfa ekilir. Ekim yapılmadan önce torf 0.5 lt suya 1 tatlı kaşığı oranında oksijenli su ile hazırlanan solüsyonla sulanır. Kum-Perlit-vemikulit ilaveli geçirgen bir toprakta kullanılabilir.
Tohuma uygulanan işlem: Sert bir kabuğa sahip selluka tohumları zımpara ile hafifçe öze inmeden inceltilir. 12 saat boyunca sıcaklığı 43-45 dereceyi geçmeyen sıcak suda bekletilir. (Sıcaklığın sabit kalması sağlanmadan bekletilecektir yani su soğuduğunda yeniden ısıtılmayacaktır.)
Ekim zamanı: Şubat sonu-Mart başı ekimler erkencilik sağlar. Doğrudan bahçeye ekilecekse Nisan sonu-Mayıs başı tercih edilir.
Ekim aralığı: Selluka tohumu doğrudan bahçeye ekilecekse her tohum çukuruna iki adet tohum konur ve dikim mesafesi 1 m aralıklı olmalıdır. Çünkü selluka geniş bir alana yayılır.
Balkon **** terasta bakılacaksa geniş bir saksıya bahçe toprağı+torf karıştırılarak şaşırtılmalıdır.
Ekim derinliği: Tohum boyu kadar.
Çimlenme sıcaklığı: 25-27 C aydınlık bir ortam sabit nem oranı ama asla ıslak değil.
Çimlendirme aşaması: Selluka tohumlarının ekim yapıldığı kaplara sera etkisi yapılmalıdır. Çimlendirme kabının üzerine bir gazete kağıdı onunda üzerine bir cam kapatmalıdır. Kapları sıcağa konulur. (Gazete camdan buharlaşma ile meydana gelecek damlamayı önlemek için.)
Hergün cam kaldırılıp kap havalandırılmalıdır. İlk yaprak görüldüğü anda cam kaldırılmalıdır. Fazla sulanıp tohumda çürümeye yol açılmamalı ve toprak nemsiz bırakılmamalıdır.
Kesilmiş pet şişelere minik delikler açılarak ta sera etkisi sağlanabilir.
Çimlenme Süresi: 2-4 hafta
Ortalama bitki boyu: 2-8 metre.
Çiçeklenme zamanı: Ağustos-Eylül-Ekim
Su isteği: Toprak kurudukça kireçsiz kaliteli su ile. Aşırı sulama kök çürümesi yapar.
Işık ve Yer İsteği: Tam güneş yerlerden hoşlanır yarı gölgeyi tolere eder. Bitkinin yeri ne kadar fazla güneş alırsa ve sıcak olursa;bitki o kadar fazla çiçek açar ve açan çiçeklerin renkleri o derece koyu olur.
Gübre İsteği: Mart-Nisandan Ağustosa kadar 15 günde bir kompoze sıvı gübre veya saksı harcına katılacak yavaş salınımlı bir gübre.
Çoğaltılması: Tek yıllık sürgünlerden alınan çelikle yaprak çeliğiyle adi daldırmayla ve tohumla.
Tohum Alma: Tohum kapsülleri iyice olgunlarştıktan sonra toplanıp kurumaya bırakılır. Tamamen kuruduklarında kapsüllerden çıkarılır.
Kışı geçirmesi: Çevre ısısı 10-15 C aydınlık bir yerde zaman zaman sulama 5 C ye kadar sıcaklıklara dayanabilir. Kökler asla susuz bırakılıp kurutulmamalıdır.
Yapılmaması Gerekenler: Ekilen tohumlar kesinlikle kurcalanmamalıdır. Çimlenme sırasında toprak ıslak değil nemli tutulmalıdır. Tohumlar öze inmeden hafifçe zımparalanmalıdır.
Hastalık ve Zararlıları: Yaprak bitleri Beyazsinek Kırmızı Örümcek Mantari Hastalıklar.
Melia azedarach (Tespih ağacı)
Şimdi kokusu ağır; ama çiçekleri açınca öylesine güzel kokar ki.. ;)
Sayın Ay Kozalağı,
Bilginiz için çok teşekkür ederim.
Aşağıdaki bitkinin adı nedir?
193420
Teşekkür ederim.
193553
Adını öğrenebilirsem çok sevinirim Teşekkürler...
Sevgi Durul
20-02-2011, 19:26
Saksımda kendiliğinden beliren bu bitkinin adını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler...
193587
Güngör Salman
20-02-2011, 21:33
193418
Teşekkür ederim.
Pennisetum setaceum Rubrum.
Güngör Salman
20-02-2011, 21:36
193419
Teşekkür ederim.
Arundo Donax "Variegata" (Alacalı Sepetçi Sazı)
Afyon'un bir köyünde dağlardan topluyorlar. Kuru haliyle mevcut elimde. Çay olarak çok yaygın dedemlerin köyünde. Kırçayı derler hep buna.
Kokusu adaçayı ve ıhlamur gibi. Ihlamur ve adaçayından daha hoş bir içimi ve lezzeti var. Gerçekte ne olduğunu bir türlü öğrenemedim.
http://img412.imageshack.us/img412/918/87636522.jpg
Güncelleme:
Benzer isimlerle de aratınca, Anadolu'da, dağ çayı, yayla çayı gibi adlarla bilindiğini, almancada bergtee, ingilizcede mountain tea hatta greek mountain tea(yunan dağ çayı) gibi isimlerle tanındığını buldum.
Latince adı SİDERİTİS sanırım.
bettyycim
24-02-2011, 16:01
Cezayir Menekşesi
Sevgi Durul
26-02-2011, 21:14
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
194386
Sevgi Durul
27-02-2011, 14:11
bu bitkinin adı nedir? halam benim için suda köklendirmiş.
Bitkiniz, Euphorbia Milii.
bettyycim
27-02-2011, 23:50
Afyon'un bir köyünde dağlardan topluyorlar. Kuru haliyle mevcut elimde. Çay olarak çok yaygın dedemlerin köyünde. Kırçayı derler hep buna.
Kokusu adaçayı ve ıhlamur gibi. Ihlamur ve adaçayından daha hoş bir içimi ve lezzeti var. Gerçekte ne olduğunu bir türlü öğrenemedim.
http://img412.imageshack.us/img412/918/87636522.jpg
Güncelleme:
Benzer isimlerle de aratınca, Anadolu'da, dağ çayı, yayla çayı gibi adlarla bilindiğini, almancada bergtee, ingilizcede mountain tea hatta greek mountain tea(yunan dağ çayı) gibi isimlerle tanındığını buldum.
Latince adı SİDERİTİS sanırım.
Sevgili Erkan, Sideritis libanotica linke bakın ;)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4635
Bu güzel çiçeğin adı nedir? Teşekkürler..
Gaillardia'ya benziyor.
Ay Kozalağı
28-02-2011, 19:23
Gaillardia'ya benziyor.
Baktım; o değil sanırım, çok farklı gözüküyorlar. :(
Ablam Ankara dan annemin mezarından koparıp bana getirmiş.Ben de suda beklettim ve köklendiğini gördüm.
Acaba bu bitkinin ismi nedir?
Türünü öğrenip ve evimde yetiştirmek benim için çok önemli, yardımlarınızı bekliyorum.
Güngör Salman
28-02-2011, 22:57
Bu çiçeğin adı nedir? Teşekkürler..
Himantoglossum robertianum.
belyon_03
28-02-2011, 23:01
çok güzel bir çiçek bende vardı pembe pembe birsürü çiçek açıyor çiçekleri çok gözalıcıdır ama 1 2 gün dayanıo ama ertesi günü yeni bi çiçek daha açıyo yaz çiçeği hemen ekmelisin
bettyycim
01-03-2011, 10:28
Ablam Ankara dan annemin mezarından koparıp bana getirmiş.Ben de suda beklettim ve köklendiğini gördüm.
Acaba bu bitkinin ismi nedir?
Türünü öğrenip ve evimde yetiştirmek benim için çok önemli, yardımlarınızı bekliyorum.
Sedum Rubrotinctum
ogunasena
01-03-2011, 11:45
1-2 ay önce çok beğenip aldığım bu bitkinin ismini,bakımını ne ben ne de satan kişi biliyordu.Bu bitkinin ismini ve bakımını yazarsanız çok sevinirim.Şimdiden çok teşekkür ederim.
Güngör Salman
01-03-2011, 13:14
Satıcının biri, yumruköklülere ilgimi anlayınca, siparişime bir de promosyon eklemiş.
Adını bilmiyorum. Aralıktan bu yana yapraksızdı, bende "ödü mü ?"diye düşünürken, buyurun yeşerdi .
Adını bilmeyince seslenemiyorum;)bilen var mı?
194619
Saygılar.
Pyrenacantha malvifolia.
Güngör Salman
02-03-2011, 20:01
Bu bitkiyi bana bugün çiçekçim gösterdi ve meyvelerinden tattırdı. Meyvelerinin görünümü zeytine çok benziyor. Olgunlaşmamış olan meyveleri çok kötü kokmakla birlikte, rengi dönüp kararanların tadı muhteşem. Karpuz çekirdeklerine benzeyen ama daha ufakları olan bir dizi çekirdek var. İçi bordo. Çiçekçim bu bitkiyi bana "clarissa" olarak tanıttı, ama internette clarissa adını arayınca bu bitkiye ait hiç bir fotoğrafa ulaşamadım. Bunun gerçek adı nedir çok merak ediyorum. Çiçekçim bana tropikal olduğunu ve çiçeklerinin çok güzel koktuğunu söyledi.
http://img233.imageshack.us/img233/3995/clarissax.jpg (http://img233.imageshack.us/i/clarissax.jpg/)
Carissa macrocarpa ( Natal eriği )
Ayşe Yıldız
02-03-2011, 21:57
Bir akrabamızdan tohumlarını aldığım bir bitki ama adını bilmiyorum.Koyu pembe,küçük çiçekleri varmış.Fotoğraf telefonla çekildiği için pek net olmadı.Tohum kapsülü resmi de aşağıda,belki yardımcı olabilir.İsmini bilen varsa çok sevinirim.:)
Buz Çiçeği.
Güngör Salman
03-03-2011, 22:17
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler şimdiden..
Brassica juncea.
k_donmez
03-03-2011, 22:27
Saksıda ekili rizomlu floks sonbaharda sararıp kuruyunca toprak üstü kesimini budadım. Bitki birkaç gün sonra taze filizler verdi. Aylardır o filizler canlı duruyor. Bu arada etrafında çime benzeyen, ayrık gibi uzayarak yayılan bir bitki peydah oldu. Bu bitkinin adı nedir.
Emre Kuzu
03-03-2011, 22:49
Bitki teşhisi yapanlar rica etsem 2. mesaja bakabilir misiniz? Sorduğum bitki cevaplanmamış. Artık bilinmeyen kanısına varacağım.
Güngör Salman
04-03-2011, 00:29
Bu bitkinin adı nedir?
kalanchoe blossfeldiana.
Emre Kuzu
04-03-2011, 09:54
Güngör hanım cevap için teşekkürler ama yazdığınız bitki olduğunu düşünmüyorum neden derseniz yaprakları o kadar büyük değil. Küçük küçük ve etliler.
iremmsude
04-03-2011, 22:03
annemde bulunan bu çiçek aldığımız tohum paletlerinden ekilmiş ancak paketini annem atınca ne olduğunu bilmiyoruz .ilkbahardan yaz sonuna kadar çiçekli kokulu eflatun tonlarında çiçeği varmış yardımcı olursanız seviniriz
195324
Merhaba, ben resimdeki bu ağaçımsı çiçeğin **** ağacın adını öğrenmek istiyorum.Bir türlü bulamadım adını.Parkta görüp aşık oldum, dalından ektim ama tutar mı bilmiyorum.Bilgisi olan varsa çok sevinirim.Teşekkür ederim.
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/4/14071.jpg
bettyycim
04-03-2011, 22:29
Merhaba, ben resimdeki bu ağaçımsı çiçeğin **** ağacın adını öğrenmek istiyorum.Bir türlü bulamadım adını.Parkta görüp aşık oldum, dalından ektim ama tutar mı bilmiyorum.Bilgisi olan varsa çok sevinirim.Teşekkür ederim.
http://i1103.hizliresim.com/2011/3/4/14071.jpg
Japon Ayvası (Chaenomeles Japonica)
acemifüsun
04-03-2011, 22:42
annemde bulunan bu çiçek aldığımız tohum paletlerinden ekilmiş ancak paketini annem atınca ne olduğunu bilmiyoruz .ilkbahardan yaz sonuna kadar çiçekli kokulu eflatun tonlarında çiçeği varmış yardımcı olursanız seviniriz
195324
Sevgili iremmsude çiçeğiniz Şebboy (Erysimum & Matthiola) .
Sevgi Durul
05-03-2011, 22:43
195395
ogunasena
06-03-2011, 14:00
34 numarada sorduğum bitkiyi tanıyan yokmu acaba?
güldeste-
06-03-2011, 14:04
Yalovadan aldığım bu çiçeğin adını öğrenebilirmiyim ?
193553
Adını öğrenebilirsem çok sevinirim Teşekkürler...
tam künyesini çıkartamam fakat resim taxus
güldeste-
06-03-2011, 16:10
Bilen yokmu ?
güldeste-
06-03-2011, 16:11
195324
Şebboy. Kiraz hanım bana yollamıştı, çiçekleri çok güzel.
Bilen yokmu ?
bence bu meyveye dönüyor gibi
bu çiçeklerin adı nedir bilen varmı
bettyycim
06-03-2011, 19:03
Birincisi Telgraf çiçeği, 2. resim de yan duruyor pek çözemedim düzeltirseniz iyi olur.
bettyycim
06-03-2011, 19:13
Birincisi Telgraf çiçeği, 2. resim de yan duruyor pek çözemedim düzeltirseniz iyi olur.
KAPTANzst
06-03-2011, 19:25
Doğada dere kenarında gördüğüm bu çiçeği çok zamandır unutmuştum. Bilgisayarımda duruyordu. Ele alındığında çok kötü bir koku bırakıyor ama çak güzel görüntüsü var adı nedir acaba ?
herbaryum
06-03-2011, 19:59
var adı nedir acaba ?
Clerodendrum bungei
Güngör Salman
07-03-2011, 21:44
Sadece böyle yeşil yaprakları olan kadifemsi, üzeri biraz tüylü narin bir bitki. Ama adını bilmiyorum :(
Bana yardımcı olur musunuz?
lili_bdm
Aichryson laxum.
daffodil
07-03-2011, 22:32
Bir agac gordum ne oldugunu bilmiyorum kasım ayı gibi acıyor,sarı cicekleri japon gulunu andırır (ebat ve form olarak) ama ters lale gibi yere donuk duruyor cicekleri.Agac boyu 1,5 mt civarıydı benim gordugumun,vazoda ki cicekler misali dibinden bir cok celik vermis bir agactı,sahibi mum agacı oldugunu soyledi fakat internette mum agacı diye aratınca baska bir bitki cıkıyor.Adını bilmedigindem edinemiyorum da,biliyorsanız cok sevinecem..Malesef fotografını cekme imkanım yoktu..Saygılar
Güngör Salman
08-03-2011, 00:49
Bir agac gordum ne oldugunu bilmiyorum kasım ayı gibi acıyor,sarı cicekleri japon gulunu andırır (ebat ve form olarak) ama ters lale gibi yere donuk duruyor cicekleri.Agac boyu 1,5 mt civarıydı benim gordugumun,vazoda ki cicekler misali dibinden bir cok celik vermis bir agactı,sahibi mum agacı oldugunu soyledi fakat internette mum agacı diye aratınca baska bir bitki cıkıyor.Adını bilmedigindem edinemiyorum da,biliyorsanız cok sevinecem..Malesef fotografını cekme imkanım yoktu..Saygılar
Abutilon
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12449&highlight=abutilon
fesleğen
08-03-2011, 08:18
Bu güzel çiçeğin adı nedir? Teşekkürler..
Gazania=Koyun Gözü
Ay Kozalağı
08-03-2011, 18:14
Gazania=Koyun Gözü
Yok, bu Gazania değil. Çiçeği daha küçük ve daha sert bunun. :(
Bilenden ismini yazmasını riça ediyorum
fesleğen
09-03-2011, 07:27
Yok, bu Gazania değil. Çiçeği daha küçük ve daha sert bunun. :(
hımmmm ben gazania ya çok benzettim. Akşamları çiçekler kapanıp güneşi görünce açıyorlar mı acaba? Eğer öyleyse gazaniadır diye düşünüyorum;)
Ayşe Yıldız
09-03-2011, 12:21
Bilenden ismini yazmasını riça ediyorum
Sayın ahmeter, Pellionia repens. Bitkinizin adı bu sanırım.
Güzin Çakar
09-03-2011, 13:15
Yanılmıyorsam, Skimmia japonica=İskimya çiçeği
daffodil
09-03-2011, 16:41
Abutilon
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12449&highlight=abutilon
İlginiz icin tesekkur ederim ama malesef bu çicek degil benim anlatmaya çalıştığım.Teşekkurler gene de Güngör bey
günebakan
09-03-2011, 17:21
Yine bir karışıklık olmuş Güngör bey değil Güngör hanım:)
Güngör Salman
10-03-2011, 16:31
Bu iki bitkinin adı nedir acaba?
2- Kurdela çiçeği (Chlorophytum comosum)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2866
Ayşe Yıldız
10-03-2011, 16:34
Bu iki bitkinin adı nedir acaba?
Birinci bitki Ciliviaya benzettim.
Sayın Ayşe Yıldız ,teşekkür ederim. :) Ben de resimleri karşılaştırınca benzettim. Çiçeğini görünce de emin oldum. :) Saygılarla...
Güzin Çakar
11-03-2011, 10:31
Sayın Daffodil , Clematis tangutica fotoğraflarını görünce sizin tarifinizi hatırladım. Olabilir mi ?
Sevgi Durul
11-03-2011, 13:26
194386
Güngör hanım, bu bitkinin başka bir açıdan fotoğrafını ekliyorum. Ek bilgi olarak soğuğa dayanıklı, son soğuklarda dışardaydı ve yaşıyor.
196189
merhaba arkadaslar gecen gun parkda gorup fotosunu cektigim cicegi paylasiyorum sizlerle.ismini bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim.
sselvi2000
12-03-2011, 08:29
merhaba arkadaslar gecen gun parkda gorup fotosunu cektigim cicegi paylasiyorum sizlerle.ismini bilen varsa yardimci olursa cok sevinirim.
Brassica oleracea var acephala
Ay Kozalağı
12-03-2011, 20:27
hımmmm ben gazania ya çok benzettim. Akşamları çiçekler kapanıp güneşi görünce açıyorlar mı acaba? Eğer öyleyse gazaniadır diye düşünüyorum;)
Bilmiyorum, sadece bir defa gördüm. :(
Brassica oleracea var acephala
tesekkur ederim sayin sselvi2000
Ay Kozalağı
13-03-2011, 16:24
Bu küçük, şirin bitkinin adı nedir? ;) Teşekkürler..
limon_sever
14-03-2011, 13:21
Biraz bakındım lilium türüne benzettim ama tam emin değilim. Bu bitkinin adı nedir?
k_donmez
15-03-2011, 11:45
Biraz bakındım lilium türüne benzettim ama tam emin değilim. Bu bitkinin adı nedir?
Halen yeşil durumda iseler Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) olduğunu düşünüyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4441 linkinden inceleyebilirsiniz.
bettyycim
15-03-2011, 16:22
Ekte fotoğrafını verdiğim çiçek, yaklaşık 3-4 cm büyüklüğünde soğanlara sahip(yumru şeklinde, uzunca) olup kasım ayında yeşermeye başlamıştır. Bu aya kadar(mart), ince(3-4mm)dörtgen prizma kesit alanına sahip, uzun (10- 40 cm) yaprakları uzamıştır.
Bu ay içerisinde ilk çiçeklerini, uzamış olan yaprakların dibinden sürgün vererek döktüler. Çiçek yaklaşık 5-9 cm çapındadır. Ancak bu çiçeğin adı konusunda hiç bir bilgim yok.
Teşekkürler..
İris ama alt adını bilemeyeceğim ;)
limon_sever
15-03-2011, 17:37
Halen yeşil durumda iseler Hüsnüyusuf (Dianthus barbatus) olduğunu düşünüyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4441 linkinden inceleyebilirsiniz.
Teşekkür ederim. Evet çok benziyor. Hala yeşiller. Ben bunları yol kenarında görmüştüm. Yabani ota benzemiyordu. 200-250 kadar kök halinde vardı. 6 tane köküyle beraber söktüm. Bahçeye diktim. İnşallah Hüsnüyusuftur. Çok güzel çiçekleri var.
bettyycim
18-03-2011, 22:00
Ben de melocan ya da diken ucu olarak tanıyorum ;)
Orhan Özbilgiç
19-03-2011, 07:03
Tekin Bey;
Türkçe adlandırmalara ''Kırçan'' ıda ekleyebiliriz.;)
Ayrıca; ''Kırçan'' diye arandığında ''Smilax Regelii'' diye de karşımıza çıkıyor.
Yılmaz Yalçın
19-03-2011, 20:35
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
İsmini bilmiyorum ama benim bahçede de epey var daha dogrusu gecen yıl kırlardan koparıp dikmiştim.Kışın kayboluyor tamemen ve bahara yeniden sürgün verıyor.
Ranunculus ficaria olabilir mi, bitki biraz ezilmiş.;)
Güngör Salman
19-03-2011, 22:02
Bu bitkinin adı nedir? Kırmızı meyveli, çalı gibi olanın. Teşekkürler şimdiden..
Osyris alba
Güngör Salman
19-03-2011, 23:44
Bu bitkinin adını bilen var mı? Teşekkürler şimdiden..
Umbilicus rupestris
Güngör Salman
20-03-2011, 00:16
Bu da bir başka küçük bitki. Adını bilen var mı? Teşekkürler..
Eruca vesicaria
Ay Kozalağı
20-03-2011, 11:45
Ranunculus ficaria olabilir mi, bitki biraz ezilmiş.;)
Benziyor; ama yaprakları farklı gibi, tam emin olamadım. :(
herbaryum
20-03-2011, 14:06
Ranunculus ficaria
Ranunculus ficaria
Türkçe' deki karşılığı ise basur otu ya da yağlı çiçek.
Güngör Salman
22-03-2011, 01:02
http://img26.imageshack.us/img26/5589/dsc01237small.jpg
Helleborus
Aşağıdaki bitkilerin ne olduğunu bilen var mı?
197921
Bendeki Billbergia nutans' adındaki Bromeliad'ın yapraklarına çok benziyor.
Çiçeğini görmeden kesin olarak söylemek çok zor.
Orhan Özbilgiç
25-03-2011, 20:16
198566
Bahçemde iki yerden çıkan bu bitki ne olabilir? Bazılarında fındık kadar çiçek tomurcuğu var. (Belki geçen sene ektiğim ama çıkmadı diye unuttuğum bir tohumdan olabilir)
Sanırım Ranunculus Ficaria.
Benim bahçemde toplu olarak ve tek tek her bölümde var. Yayılıcı bir bitki. Parlak sarı çiçekler açıyorlar.
acemifüsun
26-03-2011, 21:41
Bana çelik olarak gelen, köklendirdiğim çiçeklerimin isimlerinde yardımcı olursanız sevinirim. Teşekürler:)
tam künyesini çıkartamam fakat resim taxus
Çok teşekkür ederim...
karalale
28-03-2011, 14:11
Akalei... bazı yörelerde dokuzdonlu olarak bilinir. :p Selamlar....
karalale
28-03-2011, 14:14
Pek çok evin önünde gördüğüm ve çok hızlı yayılan bu menekşenin tam adı nedir? Teşekkürler..
Buda Veilchen, kır menekşesi olarak biliyorum...
karalale
28-03-2011, 14:16
Tam olarak latince ismi (Viola riviniana) sayın Ay Kozalağı....
Ayşe Yıldız
28-03-2011, 15:51
132. resimdeki sanırım süs yoncası (mor olandan)
herbaryum
28-03-2011, 20:17
Akalei (Dokuzdonlu)
karalale
Aquilegia Hasekiküpesi olmalı.
herbaryum
28-03-2011, 20:20
Pek çok evin önünde gördüğüm ve çok hızlı yayılan bu menekşenin tam adı nedir? Teşekkürler..
Viola riviniana (Kır Menekşesi)
karalale
Süs yoncası
Ayşe Yıldız
Viola sp. Yabani Menekşe
Ferda Ülkümen
28-03-2011, 21:26
Sayın karalale
Sitemizde bitkilerin Almanca isimleri ile ilgilenmiyoruz, buraya doğru teşhisini yapabildiğiniz bitkilerin Latice ve Türkçe isimlerini yazmanız gerekmektedir.
karalale
29-03-2011, 08:46
Sayın karalale
Sitemizde bitkilerin Almanca isimleri ile ilgilenmiyoruz, buraya doğru teşhisini yapabildiğiniz bitkilerin Latice ve Türkçe isimlerini yazmanız gerekmektedir.
Sayın Ferda Ürkmen, hata mı farkettğim de, Sayın herbaryum un gerekli düzeltmeyi yaptığını görerek, ayrıca bir düzeltme yapmak istemedim. Ancak bir çok arkadaşımızın yurt dışından, çoğunlukla Almanya dan tohum elde ettiğini düşünürsek, bunun sadece artı bir bilgi olduğunu sanıyorum. Eksik bilgi için tekrar özür dilerim ama ilglenmiyoruz kelimenize üzüldüm... sevgiyle kalın....
Ferda Ülkümen
29-03-2011, 09:39
Ancak bir çok arkadaşımızın yurt dışından, çoğunlukla Almanya dan tohum elde ettiğini düşünürsek, bunun sadece artı bir bilgi olduğunu sanıyorum. Eksik bilgi için tekrar özür dilerim ama ilglenmiyoruz kelimenize üzüldüm... sevgiyle kalın....
Yabancı satış sitelerinin hepsinde bitkinin latince adı belirtilmektedir.
hata mı farkettğim de, Sayın herbaryum un gerekli düzeltmeyi yaptığını görerek, ayrıca bir düzeltme yapmak istemedim.
Bu bölümde cevap verenleri kontrol edip, onların yanlışlarınızı düzeltmek zorunda kalmak istemiyoruz. Kesin bilmediğiniz konularda cevap verilmesi gerekmiyor.
Sorunun cevapsız kalması, yanlış cevaplanmasından daha iyidir. Bilen birisi daha sonra yazabilir.
Yazarken latince isimlerini esas almayı da unutmayın...
132. resimdeki sanırım süs yoncası (mor olandan)
132. resim nerede bilen var mı?
Konunun ilk mesajını okumuyor musunuz, cevaplanan sorular taşınmıyor mu?
Bu nedenle alıntı yapmanız gerektiği yazı değil mi?
Ayşe Yıldız
30-03-2011, 10:10
132. resim nerede bilen var mı?
Konunun ilk mesajını okumuyor musunuz, cevaplanan sorular taşınmıyor mu?
Bu nedenle alıntı yapmanız gerektiği yazı değil mi?
Haklısınız. Daha dikkatli olurum.
karalale
01-04-2011, 08:50
Bu bitkiyi eşim almış.İsmi ne acaba ?
Bitkinizin ismi; Ficus benjamina 'Barok'...selamlar....
herbaryum
01-04-2011, 19:48
Bakımı konusunda bilgiye ihtiyacım var, bilen olursa çok sevineceğim.
Columnea sp. Gesneriaceae
herbaryum
01-04-2011, 20:09
Hafif, sabun kokulu bu çiçeği tanıyan var mı?
Bergenia sp. olabilir.
dedeefendı
02-04-2011, 06:13
Selam arkadaşlar bu bitkinin ismi nedir acaba şimdiden teşekkürler
Sevgi Durul
02-04-2011, 07:00
Selam arkadaşlar bu bitkinin ismi nedir acaba şimdiden teşekkürler
Bitkiniz; Euphorbia Milii.
Güngör Salman
03-04-2011, 12:11
Bu bitkinin adı ne ?
200276
.
Acanthus Mollis ( Ayı Pençesi )
merhabalar,
yapı marketten aldığım vilmorin marka tavus kuşu papatyası adlı bitkiye formda bulamadım.başka bi adı varmıdır
Emre Kuzu
04-04-2011, 21:44
Bu bitkinin adi nedir acaba?
Buxus sempervirens "Elegans"
Sevgi Durul
04-04-2011, 21:44
Yaprak ve çiçeği aynısafaya benzeyen, fakat rengi farklı olan bu bitkinin adı nedir?
200995
merhabalar,
yapı marketten aldığım vilmorin marka tavus kuşu papatyası adlı bitkiye formda bulamadım.başka bi adı varmıdır
Bendeki pakette (Vilmorin), bodur kraliçe papatya olarak geçiyor.
karalale
05-04-2011, 08:13
Merhaba,
çiçekcinin budayıp kapının önüne attığı, adını bilmediği celikleri köklendirip ektim. söğüt'e benziyor ama değil. Bilen biri varsa bana yardımcı olabilir mi?
Sayın cemre_77; bitkiniz bir söğüt cinsi olan (SALIX ´Erythroflexuosa). Bahçeniz varsa oraya dikin, hızlı büyür. Çok uzamasına izin vermeyin... selamlar...
cemre_77
05-04-2011, 08:48
Söğüt mü ?:eek:
Biraz büyüsünde öyle alayım Bahceye
Cevap için teşekkürederim
karalale
05-04-2011, 09:22
Söğüt mü ?:eek:
Biraz büyüsünde öyle alayım Bahceye
Cevap için teşekkürederim
Salkım söğüt ün kıvırcık modeli, çok dekoratif bir ağaç. Aşırı soğuklara dayanıklı ama kendi haline bırakılırsa çok büyüyor.
merhabalar,
yapı marketten aldığım vilmorin marka tavus kuşu papatyası adlı bitkiye formda bulamadım.başka bi adı var mıdır
Paketin üzerinde yazıyor. Aster.:D
Saraypatı.
Paketin üzerinde yazıyor. Aster.:D
Saraypatı.
formda bulduğum aster in yaprağı ile benım tohumdan ektiğim çiçeğin yaprağı değişik duruyo,büyüdükçe değişirmi yaprağı bilmem:(
fatmadundar
05-04-2011, 15:22
Sayın öznur, çiçeğinizin adı: Kanarya Gülü Çiçeği (Kerria)'dır. Fakat gül cinsinden değildir.
201182
Arkadaşlar tohumdan yetiştirdiğim bitkimin clemantis olduğunu düşünüyorum .Başka tohumlar da vardı.Bilen bir arkadaşım yardımcı olur mu?
Hatice Tarhan
07-04-2011, 18:41
Sağdaki Kalanchoe beharansis sol dakinin yapraklarıda kalanchoe benziyor fakat yaprak yapısını net göremiyorum.
Sayın Jezebel, Alyogyne huegelii olabilir.
Merhaba, bu kaktüsün cinsini bilen var mı?
Sayın oaerm bitkiniz kaktüs değil bir sukulenttir.
Biber saksımın içinde çıkan bu misafir bitki nedir acaba? Birde çiçek açtı bu aralar. Koparmaya kıyamadım.
sselvi2000
09-04-2011, 08:26
iyi günler, bu bitkinin ismi nerdir acaba. teşekkürler.
201182
Arkadaşlar tohumdan yetiştirdiğim bitkimin clemantis olduğunu düşünüyorum .Başka tohumlar da vardı.Bilen bir arkadaşım yardımcı olur mu?
Çok merak ediyorum .Arkadaşlar clemantis olabilir mi bu bitki
herbaryum
09-04-2011, 20:30
Biber saksımın içinde çıkan bu misafir bitki nedir acaba? Birde çiçek açtı bu aralar. Koparmaya kıyamadım.
Muhtemelen Geranium sp.
herbaryum
09-04-2011, 20:31
Bu sarmaşığın adı ne?
Polygonum sp. olabilir.
Anacyclus clavatus
Sn. Lir teşekkür ederim. Fotoğrafı daha net çekmeye çalışayım. Benimkinin yaprakları verdiğiniz bitkininkine göre daha yoğun, dalları daha düzensiz gibi. Eminseniz mesajıma bu ismi yazayım, tereddütünüz varsa bendeki bitkinin biraz daha gelişmesini bekleyeyim.
Muhtemelen Geranium sp.
Sn. herbaryum,
Çok teşekkürler ama yaprakları benzemiyor gibi. Resimlerden birinde özellikle yaprakları çektim. Maydanoz yaprağına benziyor. Geranium' un yaprağı daha değişik geldi bana.
Merhaba bu cicegin adı nedir
202151
limon_sever
10-04-2011, 10:18
Püsküllü çiçekleri ve geniş yaprakları varmış. Tohumu veren tanıdıklarım adının ne olduğunu bilmiyorlarmış. Bahçeye ekeceğim. Bu çiçek tohumunun adı nedir?
kaybol.2008
10-04-2011, 10:22
Benim bahçemde de var limon sever. Kırmızı büyük yaprakları oluyor. Yaklaşık 1-1,5metre boylanıyor.Havalar soğuyunca ölüyor. Her sene tohumunu alıp yeniden dikiyorum. Çok gösterişli birbitki bence.
merhaba arkadaslar,resimdeki cicegimin adini bileniniz varsa paylasirsa cok sevinirim.arkadaslar cicegimin fotosunu daha oncede paylasmisdim ama cevap alamadim bir bileniniz varmi acaba ismini?
limon_sever
10-04-2011, 11:07
Benim bahçemde de var limon sever. Kırmızı büyük yaprakları oluyor. Yaklaşık 1-1,5metre boylanıyor.Havalar soğuyunca ölüyor. Her sene tohumunu alıp yeniden dikiyorum. Çok gösterişli birbitki bence.
Sayın kaybol.2008 peki ismi konusunda bir bilgi ve görsel olarak görebileceğimiz fotoğraf vs. var mı merak ettim ve bahçeye ona göre bir tohum ekmeyi düşünüyorum. Bir kısmını ektim çimlendiği zaman yer değiştirmeyi düşünüyorum. Dediğiniz gibi eğer 1-1.5 metre boylanıyorsa yer değiştirmek şart.
Püsküllü çiçekleri ve geniş yaprakları varmış. Tohumu veren tanıdıklarım adının ne olduğunu bilmiyorlarmış. Bahçeye ekeceğim. Bu çiçek tohumunun adı nedir?
Sayın limon_sever,
Tohumunuz Hint Yağı Bitkisi'ne (Ricinus Communis) ait galiba.
Ağaçlar.Net'de tohumlar için ayrı bir başlık var. Tohumları orada soruyoruz.
limon_sever
10-04-2011, 12:51
Sayın limon_sever,
Tohumunuz Hint Yağı Bitkisi'ne (Ricinus Communis) ait galiba.
Ağaçlar.Net'de tohumlar için ayrı bir başlık var. Tohumları orada soruyoruz.
Sayın üzüm, teşekkür ederim. Evet aynı hint yağı bitkisi tohumlarından.
Tohum başlığını bilmiyordum. Uyarınız için de teşekkür ederim. Daha dikkatli olacağım bundan sonra :)
Mine Pakkaner
10-04-2011, 13:36
Bu bitkinin adi nedir acaba?
Buxus Semprevirens (Elegans)
Kalyon
Bu bitki bir şimşir değil. Bu bir alacalı çıtır taflan. Euonymus microphyllus
Emre Kuzu
10-04-2011, 16:57
Bu bitki bir şimşir değil. Bu bir alacalı çıtır taflan. Euonymus microphyllus
Karıştırmışım. Yanlız 2 türde çok benziyorlar birbirlerine.
Emre Kuzu
10-04-2011, 17:02
Ricinus Communis ( Hint Yağı Bitkisi ) olabilir.
201182
Sevgili Hhatice,
clematis değil, clematis tohumdan çimlendirdim. Önce sanki mor fasulye gibi oval ve alacalı morluk içeren yaklaşık 1 cm e yakın bir sertlik çıkıyor , sonra ortadan clematis yaprakları geliyor. Sarı yasemin olabilir... Sevgiyle...
Sn. herbaryum,
Çok teşekkürler ama yaprakları benzemiyor gibi. Resimlerden birinde özellikle yaprakları çektim. Maydanoz yaprağına benziyor. Geranium' un yaprağı daha değişik geldi bana.
Erodiumlara bir göz atabilirmisiniz.
http://yabanicicek.com/erodium-moschatum.php
Erodiumlara bir göz atabilirmisiniz.
http://yabanicicek.com/erodium-moschatum.php
Çok teşekkürler. Evet bu bitki olabilir. Çünki yapraklarda çiçeklerde buna benziyor. Ayrıca çiçeklerin dışında zıpkın gibi oluşumlarda var. Tohum mudur bilemem? Benim saksıya nasıl ulaştı bilemem.
aysozbek
10-04-2011, 21:05
202381
Sayın SDurul sanırım bu bitki frezya. Çocukluğumda Adana'da bu çiçeğe arpa zambağı da derlerdi. Çok güzel kokardı.
sselvi2000
11-04-2011, 11:49
Ricinus communis in tohumlarına benziyor. Hint yağı bitkisi ismi.
bettyycim
11-04-2011, 23:45
bu çiçeğin adı nedir. bir sınıf dolusu öğrenci bu çiçeğin gözüne bakıyor. bilelim de ona göre davranalım yavrucağıza.
Telgraf Çiçeği
günebakan
12-04-2011, 08:11
Bu tohum ektiğim saksıdan çıkan nedir acaba?
202702
limon_sever
12-04-2011, 08:53
Bu mor çiçeğin adı nedir?
202598
Bu mor çiçeğin adı nedir?
202598
Petunya
iyi günler, bu bitkinin ismi nerdir acaba. teşekkürler.
Thlaspi perfoliatum
bettyycim
12-04-2011, 12:05
Bu tohum ektiğim saksıdan çıkan nedir acaba?
202702
Sevgili günebakan, Tere'ye benziyor
günebakan
12-04-2011, 12:40
Evet olabilir teşekkürler biryerlere tere de ekmiştim:)
Merhabalar,bu çiçeklerin ismi konusunda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.
Sayın jezebel,Sariefe,Lir çok teşekkür ederim.
Merhabalar,bu çiçeklerin ismi konusunda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkür ederim.
3. resimdeki Peperomia ferreyrae (Happy Bean)
nisan0671
13-04-2011, 12:32
Merhaba arkadaşlar, saksıda kendiliğinden çıktı, suladıkça tek filizden uzadı da uzadı, yayıldı. Ama adını bilmiyorum, yardım edermisiniz.Teşekkürler.
202972
Merhaba arkadaşlar, saksıda kendiliğinden çıktı, suladıkça tek filizden uzadı da uzadı, yayıldı. Ama adını bilmiyorum, yardım edermisiniz.Teşekkürler.
202972
Buz çiçeği (Aptenia cardifolia.)
nisan0671
13-04-2011, 13:41
Çok teşekkür ederim sevgili Lir..
İki resim eklemişim ama düzeltemedim kusura bakmayın.
Merhabalar,az önce yaptığım bi hatadan dolayı mesajı silip tekrar yükleme yaptım.kusuruma bakmayın.
Güngör Salman
13-04-2011, 20:09
Merhabalar,az önce yaptığım bi hatadan dolayı mesajı silip tekrar yükleme yaptım.kusuruma bakmayın.
Viburnum tinus ( Defne Yapraklı Kartopu )
Viburnum tinus ( Defne Yapraklı Kartopu )
teşekkür ederim
Güngör Salman
13-04-2011, 20:20
Nedir ??
Alocasia sanderiana
herbaryum
15-04-2011, 09:28
Adı nedir acaba?
Fırça Çalısı (Callistemon sp.) olmalı.
limon_sever
15-04-2011, 19:26
Bu yenilebilir yabani iki otun adı nedir?
203433
Poseidon
15-04-2011, 19:41
Ledum Groenlandicum (Labrador tea)
bu bitkinin türkçe ismini bilen varsa yazarsa memnun olurum .
http://ledumgroenlandicumhydrosol.com/
Sevgi Durul
15-04-2011, 20:06
Bu yenilebilir yabani iki otun adı nedir?
203433
Sanırım turp otu. (Raphanus raphanistrum)
limon_sever
15-04-2011, 20:10
Sanırım turp otu.
Turp otunu biliyorum. O değil. Fotoğrafta iki ayrı ot var.
Sağdaki gelincik.. Soldaki radika (hindiba)..
herbaryum
16-04-2011, 20:30
Bu çiçeğin adı nedir?
Cistus salviifolius Adaçayı Yapraklı Laden
herbaryum
16-04-2011, 20:31
Sarısını da gördüğüm bu güzel çiçeğin adı nedir? Teşekkürler..
Coronilla sp.
herbaryum
16-04-2011, 20:32
Ormanda rastladığım bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
Orchis sp. Salep
herbaryum
16-04-2011, 20:36
Bu ilginç bitkinin adını bilen var mı? :eek:
Anthyllis tetraphylla
herbaryum
16-04-2011, 20:39
Bu bitkinin ismini çok aradım ama sonuç yok:( Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
Thuja orientalis Genç Dişi Çiçekler
herbaryum
16-04-2011, 20:43
Bellis perennis sanırım.
Güngör Salman
16-04-2011, 21:08
Bu bitki ne olabilir? Yaprakları yeniyormuş diye sonbaharda vermişlerdi. Tüylü, sert ve büyük (yaklaşık 10 cm ) yaprakları var.
203709
Trachystemon orientalis
( Hodan (Ispıt, Kaldirik, Zılbırık, Zembil çiçeği )
İki ay evvel ekmiştim ama ne olduklarını hatırlamıyorum.
Quercus coccifera
Jezebel-selis
copur 09
17-04-2011, 20:28
Bu çalı şeklindeki bitkinin adı nedir? Erik çiçeğine benziyor çiçekleri. :rolleyes:
Fotoğraf net değil ama yabani alıç'a benziyor.
Komşu sitelerden birinin girişinde gördüm. Aynı yasemin görünümünde fakat çiçekleri hem çok yoğun, hem de dalları ve çiçeğine pembe hakim ve beyaza doğru alacalı bir renkte. Kokusu yaseminden daha yoğun.
Jasminum polyanthum.
Güngör Salman
17-04-2011, 21:34
Bu çalı şeklindeki bitkinin adı nedir? Erik çiçeğine benziyor çiçekleri. :rolleyes:
Crataegus manogyna ( Geyik dikeni )
Sayın selis haklı meşe palamutu:p.
Quercus coccifera.
Evet şimdi hatırladım teşekkürler.
herbaryum
18-04-2011, 09:44
Bu güzel çiçeklerin adı nedir? Teşekkürler..
Legousia sp.
herbaryum
18-04-2011, 09:46
Bu bitkinin adı nedir? Teşekkürler şimdiden..
Cephalanthera sp. olabilir.
herbaryum
18-04-2011, 09:47
Muscarilere benzettim; ama alt tarafı değişik gibi. Tam adını bilen var mı? Teşekkürler..
Muscari comosum sanırım.
Bu çalının adı nedir:confused:
204155
.
limon_sever
18-04-2011, 19:42
Geçen yazdan kalma çiçek açmayan ve bu sene tomurcuk oluşturan 1 ve 2 numaralı çiçeğin isimleri nedir?
Geçen yazdan kalma çiçek açmayan ve bu sene tomurcuk oluşturan 1 ve 2 numaralı çiçeğin isimleri nedir?
İlki çok yıllık şebboy
Erysimum sp.
Cheilanthes persica
nazlı2323
19-04-2011, 17:53
Hediye geldi bu bitki ismini öğrenebilir miyim
Güngör Salman
19-04-2011, 18:07
Hediye geldi bu bitki ismini öğrenebilir miyim
Dionaea muscipula
herbaryum
19-04-2011, 21:07
Bu minik bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
Valerianella sp.
Cephalanthera sp. olabilir.
Muscari comosum sanırım.
Yanlış yazdıysa başka ama üslup olarak böyle yazılabiliyor...
Satı Uğurtan
19-04-2011, 23:34
Saksıda kendiliğinden çıkan, küçük beyaz yıldız şeklinde çiçekleri ve ufak meyveleri olan bu bitki nedir?
Eve gelen bir misafir Ege'de yeniliyor bu ot dedi ama doğru mu bilemiyorum.
204402
Olgunlaşmış meyveleri:
(Büyüklükleri nohut kadar denebilir)
204403
Solanum nigrum
fesleğen
20-04-2011, 09:21
dün eve doğru yürürken parkta pembe renkli çiçekler açmış bir çalı dikkatimi çekti. biraz uğraşınca dibinden kökleriyle birlikte bir fiiz almayı başardım. bu bitkinin adı nedir.
Cydonia japonica (Japon Ayvası)
herbaryum
20-04-2011, 20:18
Bu ilginç (:eek:) bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
Arisarum vulgare
Güngör Salman
21-04-2011, 13:43
Bahçemde kendiliğinden yetişen bu bitkinin adı nedir?
Plantago lanceolata ( Dar yapraklı sinirli ot )
Hatice Tarhan
22-04-2011, 07:53
Yeni aldığım bir çiçek ismini satıcı da bilmiyordu,ismi nedir acaba?
nurcanaybay
22-04-2011, 12:15
Bugünlerde tomurcuklanan, sarmaşık güller gibi uzayan ancak daha narin dal yapısı ve dikensiz olan, bu tomurcuklarından sarı renkli çıtırık güle benzeyen çiçekler açan bu bitkinin adı nedir ?
Ponpon sarmaşık gül ,genellikle sarı veya beyaz açar.
herbaryum
22-04-2011, 14:43
Bu bitkinin adı nedir.
Trabzonlu bir arkadaşımın gönderdiği bu bitkinin adı nedir.
Karadenizde doğal olarak yetişir.
Daphne sericea olabilir.
herbaryum
22-04-2011, 14:50
Bu bitkinin adı ne
Saygılar.
Ageratum sp. sanırım
Yeni aldığım bir çiçek ismini satıcı da bilmiyordu,ismi nedir acaba?
Peperomia obtusifolia
nazlı2323
22-04-2011, 19:55
Dionaea muscipula
Teşkkür ederim
Güngör Salman
23-04-2011, 13:31
Begonvil - Kupe arasi bu sarmasigi bugun pazarda buldum. Satici Arabistan begonvili dedi ama tabii ki tatmin olmadim. Aranizda taniyan var mi?
Clerodendrum thompsoniae ( Kızılay çiçeği )
herbaryum
23-04-2011, 15:39
Bu çiçeğin adı nedir? Teşekkürler..
Adonis sp.
herbaryum
23-04-2011, 15:40
Bu çiçeğin adı ne? Teşekkürler..
Geranium sp.
herbaryum
23-04-2011, 15:40
Scandix sp.
limon_sever
24-04-2011, 01:44
Bu bol çiçekli bonzai bitkisinin adı nedir?
http://image42.webshots.com/42/1/58/84/352515884JaPvdt_ph.jpg
Bu bol çiçekli bonzai bitkisinin adı nedir?
http://image42.webshots.com/42/1/58/84/352515884JaPvdt_ph.jpg
Rhododendron indicum sanırım...
herbaryum
24-04-2011, 19:59
Bu güzel çiçeğin adını nedir. Türkçe bir adı var mı?
Centranthus sp.
günebakan
25-04-2011, 09:01
Bu yeşeren bitkilerin adı nedir acaba?
205747
205748
205749
Emre Kuzu
25-04-2011, 15:16
Bu hangi ardıçtır? Ek bilgi olarak; çalı formunda. Hafif gri renkli ibreleri var.
Emre Kuzu
25-04-2011, 15:19
Bu bitkinin adı nedir? Çalı formlu. Sağ köşede görünen gövdesidir
Güngör Salman
25-04-2011, 22:21
Bu bitkinin adı nedir? Bir genel fotoğrafı var birde dalından, yakından. Küçük kahverengi tohum kapsülü var. İçinden 2, 3 adet tohum çıkıyor.
Cotoneaster horizontalis
Güngör Salman
25-04-2011, 22:30
BU bitkinin adı nedir? Teşekkürler...
206089
Ruscus hypoglossum
Güngör Salman
26-04-2011, 14:40
Kemalpaşa-Karabel Hitit Anıtı ile Yukarı Kızılca beldesi Akkaya mevkii orman yolu kenarında rastladığım bu bitki veya çiçek konusunda aydınlatabilirmisiniz ..?
Cytinus hypocistis ( Yer narı )
limon_sever
26-04-2011, 19:27
Kol atıp çoğalan bu bitkinin adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=199736&stc=1&d=1301575029
Kol atıp çoğalan bu bitkinin adı nedir?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=199736&stc=1&d=1301575029
Ajuga reptans
Bu yeşeren bitkilerin adı nedir acaba?
205747
205748
205749
İlki papatya (bellis türü) , ikincisi reyhan otu, üçünsü de maydanoz olabilir...
Su birikintisi olan yerde bu bitkiden var, nilüfer gibi uzun uzun saplı çiçekleri üstte olan bitkinin adı nedir.
Güngör Salman
27-04-2011, 19:46
27-4-2011-balıkesir gönen pazar yerinde seyyar çiçekçiden aldığım bu çiçeğin ismini yazarmısınız? İlgilenen arkadaşlara teşekkür fderim
Lotus berthelotii (Papağan Gagası, Pelikan Gagası)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=15111
günebakan
27-04-2011, 20:26
Teşekkürler Sevgili Lir:)
Güngör Salman
27-04-2011, 20:27
Kemalpaşa, Yukarı Kızılca, Akkaya civarında tek tük karşımıza çıkan bu çiçek hakkında yardımcı olabilirmisiniz..? Saygılarımla,
1- Ranunculus ficaria
2- Aubrieta Cultorum
3- Dactylorhiza romana
bettyycim
27-04-2011, 20:43
Bu bitkinin adı nedir
Yerli Gardenya'ya benziyor :o
Bettyycim gardenya değil,50 cm boyu gardenyaya göre daha gelişmiş yaprakları daha büyük çalı tarzı ankarada kışa dayanıklıymış.bi pazardan aldım.
Kemalpaşa, Yukarı Kızılca, Akkaya civarında tek tük karşımıza çıkan bu çiçek hakkında yardımcı olabilirmisiniz..? Saygılarımla,
3- Orchis
Sevgi Durul
28-04-2011, 13:10
Bu bitkinin adı nedir? Muhtemelen geçen yıl ektiğim tohumlardan çıkmış ve aynı saksıyı paylaştığı bitkinin köklerini sarmış. Ve tek değil, birkaç sürgün vermiş. Şimdi bahçeye geçirdim. Acem borusu olabilir mi? Teşekkürler...
206828
Su birikintisi olan yerde bu bitkiden var, nilüfer gibi uzun uzun saplı çiçekleri üstte olan bitkinin adı nedir.
Ranunculus aquatilis
Bahçede kuşların çok uğradığı yerlerde geçen sonbaharda ortaya çıktı. Kışın yeşil kaldı. Yayılıcı özelliği var. Şimdi de minik çiçekleri göründü. Bu bitkinin adı nedir?
Lampranthus sp.
Sanırım Lampranthus Blandus
k_donmez
28-04-2011, 20:48
Sayın Lir,
Lampranthus olduğuna ben de internetteki görselleri inceleyince kanaat getirdim. Ancak alt türünü araştıracağım. Zira çiçekler tam açık değildi. Çok uçuk pembe olduklarını düşünüyorum. Bilgi için teşekkürler.
Sevgi Durul
28-04-2011, 23:49
207051
ttuzunalp
29-04-2011, 08:38
Merhaba doğa dostları
Sevgili dostlar bu ıhlamurlarım dişi mi yoksa erkek mi? ve türü nedir? çiçek açarmı? yardımlarınızı rica edeceğim.
Saygılarımla...
207051
Rosa Banksiae.
Rengi farklı sanırım.
Sevgi Durul
29-04-2011, 13:07
Rosa Banksiae.
Rengi farklı sanırım.
Teşekkürler, sevgili lir.
Bitkinin sahibine sordum, beyaz açan ve güzel kokulu bir bitkiymiş. Rosa Banksiae,
yani ponpon gül değilmiş. Bir de açtığında fotoğraf yükleyeyim.
Sevgi Durul
29-04-2011, 13:44
207193
herbaryum
29-04-2011, 21:16
Bu güzeliği tanıyan var mı?
Telopea sp. Proteaceae
günebakan
29-04-2011, 22:13
Bitkiniz Gaura çalısı Sevgili Sdurul:)
edis2209
30-04-2011, 08:35
http://img222.imageshack.us/img222/6876/dscf8420i.jpg
http://img841.imageshack.us/img841/2006/dscf8418.jpg
Mantar hakkında bilgim yok. Belki akademik materyal anlamında paylaşım olabilir adına gönderdim :) Saygılarımla,
Güngör Salman
30-04-2011, 12:23
Sanırım üstündeki "Kiraz ağaçlarına zarar veren" uçucu kanatlı bir böcek türü..
Kemalpaşa ovasında rastladığım bu çiçeğin ne olduğu konusunda yardımcı olabilirmisiniz ..?
Saygılarımla,
Ornithogalum nutans ( Akyıldız, Eğik tükrükotu, Eğik akyıldız )
edis2209
30-04-2011, 12:40
http://img198.imageshack.us/img198/9523/dscf7474l.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/6261/dscf7544g.jpg
http://img580.imageshack.us/img580/7449/dscf7497e.jpg
Güngör Salman
30-04-2011, 21:53
2- Sinapis arvensis ( Yabani hardal )
herbaryum
30-04-2011, 22:24
1. Dracunculus vulgaris
3. Anchusa sp.
Mine Pakkaner
01-05-2011, 10:55
Merhaba doğa dostları
Sevgili dostlar bu ıhlamurlarım dişi mi yoksa erkek mi? ve türü nedir? çiçek açarmı? yardımlarınızı rica edeceğim.
Saygılarımla...
Ihlamur'un dişisi ve erkeği yoktur. Bu halk arasındaki yanlış bir inanış. Bütün ıhlamurlar genelde çiçek açar. Fotoğraflardaki genç sürgünlere ve çok taze yapraklara bakıp teşhis zor, ancak veritabanından faydalanarak her türün yaprak özelliklerini inceleyin ve kendinizde olanı değerlendirin.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=318
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=325
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=327
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=326
Güngör Salman
01-05-2011, 18:44
Bu top top bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
Urtica pilulifera ( Isırgan otu )
herbaryum
01-05-2011, 19:20
Bu top top bitkinin adı nedir? Teşekkürler..
Urtica ancak türü pilulifera olmalı.
herbaryum
01-05-2011, 19:29
Bu bitkinin adı nedir? Küçükken oynardık. ;)
Tordylium sp.
herbaryum
01-05-2011, 19:34
Mantar hakkında bilgim yok. Belki akademik materyal anlamında paylaşım olabilir adına gönderdim :) Saygılarımla,
Coprinus disseminatus olabilir.
Bu bitkinin adı nedir,
teşekkürler şimdiden
karalale
01-05-2011, 22:44
Merhaba, bu bitknin adı nedir acaba, edis2209 arkadaşımızın paylaştığı Dracunculas vulgaris e çok benziyor ama o değil. Teşekkürler...
Bu bitkinin adı nedir,
teşekkürler şimdiden
Phottinia x fraseri
Alev çalısı
Merhaba, bu bitknin adı nedir acaba, edis2209 arkadaşımızın paylaştığı Dracunculas vulgaris e çok benziyor ama o değil. Teşekkürler...
Sauromatum venosum (Şeytanın dili)
ttuzunalp
02-05-2011, 08:06
Ihlamur'un dişisi ve erkeği yoktur. Bu halk arasındaki yanlış bir inanış. Bütün ıhlamurlar genelde çiçek açar. Fotoğraflardaki genç sürgünlere ve çok taze yapraklara bakıp teşhis zor, ancak veritabanından faydalanarak her türün yaprak özelliklerini inceleyin ve kendinizde olanı değerlendirin.
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=318
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=325
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=327
http://www.agaclar.org/agac.asp?id=326
saygılar...
İsmi nedir acaba?
Yok mu bilen?
bettyycim
02-05-2011, 12:38
Sevgili MİRBE sanırım Kalanchoe Tubiflora ;)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.