PDA

View Full Version : El yapımı kuluçka makinamdan bu senenin ilk civcivleri

Arnavut
02-04-2010, 22:32
Sayın Arkadaşlar;

Kendimin yapmış olduğu el yapımı kuluçka makinasından çıkan, Bu senenin ilk civcivleri.Bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim;).

Saygılar.

Farklı bölmelerden mümkün olduğunca çok resmi paylaşmaya çalışacağım;

133603

133604

133605

Arnavut
02-04-2010, 22:36
Pekin ördeği civcivleriyle devam edelim;) ;

133606

133607

Arnavut
02-04-2010, 22:42
Devam ediyoruz;) ;

133609

133610

133611

133612

nariçi
02-04-2010, 22:43
Hayırlı olsun, çok güzel.

Bizim tavuk yattı 11 yumurta üstüne, 5 tanesini köpek kaçırmış. İki tanesini civciv ancak çıkardı dört yumurta bekliyor. Ben de dışarı bırakmıyorum illa onları da çıkar diyorum. Başka ne yapabilirim ki.

Arnavut
02-04-2010, 22:43
Ve "Mila" ile sonlandırıyoruz, Musait oldukça resim eklemeye çalışacağım;).

133614

Saygılar.

metafiz
02-04-2010, 22:47
Yerim ben onları yahu çok tatlılar,gülerek büyütün.

Arnavut
02-04-2010, 22:49
Sayın Nariçi;

Teşekkür ederim fakat sizin adınıza üzüldüm.Bana sorarsanız en güzeli tavuğun gurk olarak civciv çıkarması ama sizinde söylediğiniz gibi her zaman umulduğu gibi olmuyor...
Tavuğunuzun altında kalan dört adet yumurta tahminimce çıkmayacaktır (Şayet civcivler kuruyup gezinmeye başladı ise).Belirttiğim gibi çıkan civcivler gezinmeye başladığında gurk tavuğunuzda onların peşine gideceği için yumurtadan kalkacak haliyle yumurtalar soğuyacağı için çıkım gerçekleşmeyecektir. Bu durumlarda sanal bir ortam (Kuluçka makinası, Isıtma sistemi, Başka bir gurk tavuğunuz var ise onun altına koyarak v.s.) ile kalan yumurtalarınızı çıkarıp diğer civcivlerle beraber tavuğunuzun altına koyabilirsiniz.

Saygılar.

Arnavut
02-04-2010, 22:50
Yerim ben onları yahu çok tatlılar,gülerek büyütün.

Sayın Metafiz;

Yedirmem ben onları :p İyi dilekleriniz için teşekkür ederim amacımız o zaten umarım güle güle büyürler...

Saygılar.

Hatice Tarhan
02-04-2010, 23:16
Sayın arnavut emeklerinizin daim olması dileğiyle hepsi çok güzel güle güle büyütün , özellikle ördeklere bayıldım .biracıkta kıskandım keşke benimde müsait yerim olsada bende uğraşsam civcivlerle hayvanlarla .

Arnavut
02-04-2010, 23:27
Sayın arnavut emeklerinizin daim olması dileğiyle hepsi çok güzel güle güle büyütün , özellikle ördeklere bayıldım .biracıkta kıskandım keşke benimde müsait yerim olsada bende uğraşsam civcivlerle hayvanlarla .

Sayın CennetBahçesi;

Sizede iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. Şayet çok hoşunuza gittilerse hediye edebilirim memnuniyetle:p Yerinizin musait olmasını bende can-ı gönülden isterdim çünkü bu uğraşıların en başında yer ve zaman geliyor.Bu şartlar uygun olduğunda gerisi tabiri caizse teferruat oluyor.İnşallah sizinde civciv ve hayvanlarla uğraşabileceğiniz musait bir yerinizin olması dileğiyle, Saygılar.

metafiz
05-04-2010, 23:47
Benim iki hint bülbülüm vardı ,sürekli yumurta yaptılar ama nedense yumurtalar çıkmadı.Yumurtaların üzerinde nedense pek yatmadılar acaba böyle kuluçka makinası kullanılsa çıkar mıydı?

Arnavut
06-04-2010, 01:12
Sayın Metafiz;

Dediğiniz olay keşke gerçekleşebilse emin olun harika olurdu.Fakat kuş familyasının çoğu mensubu yavru büyütürken "Kusma" diye tabir ettiğimiz metodu kullanmaktadır.Bu nedenle yapay kuluçka ortamı yaratılarak yavru çıkarılsa dahi bakımı ve büyütmesi neredeyse imkansıza yakındır.
Sizin hint bülbüllerinizin ikiside dişi kuşlardı tahminimce çünkü dişiler yumurta yapar fakat erkek (Horoz) yoksa kümeste yavru çıkması imkansıza yakındır hatta imkansızdır.Fıtrat olarak çok neşeli ve üremeye meyilli hayvanlar, Uygun ortamı sağladığınızda ürememeleri için hiç bir neden kalmaz ortada. Tabii ki mutlaka çiftleme (Bir dişi ve bir erkek) olayını kesinlikle gerçekleştirmek gereklidir.

Saygılar.

metafiz
06-04-2010, 11:44
Cinsleri aynı olsa hiç yumurta olmaz diye düşünmüştüm,ben cinslerden anlayan birine danışayım .Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Arnavut
06-04-2010, 18:34
Cinsleri aynı olsa hiç yumurta olmaz diye düşünmüştüm,ben cinslerden anlayan birine danışayım .Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.

Sayın Metafiz;

Bir nebzede olsa yardımcı olabiliyorsam memnun olurum.Diğer mesajda değindiğim gibi dişi hayvanlar erkek olmasada yumurta yapıyor fakat civciv çıkmıyor.Cinsiyetini kendiniz belirleyemiyorsanız yakınınızdaki bir petshop'a giderek orada gösterebilirsiniz.

Saygılar.

Berktuna
06-04-2010, 21:27
Köy tavuklarımdan beyaz olanı buğün durgun,yemek yemiyor ancak kış kış derseniz gidiyor ...yalnız göz bebekleri parlak...ne yapabilirim? ,ne vermeliyim? yardımcı olursanız sevinirim....

Arnavut
06-04-2010, 22:46
Sayın Berktuna;

Gerekli bilgileri sanırım size aktardım :) Umarım faydası olacaktır.

Saygılar.

A.Şahin
07-04-2010, 00:14
Bu başlığı nasıl farketmedim ben :) Çook güzeller maşallah. Kara olanlar köy tavuğu civcikleri mi? :)

Arnavut
07-04-2010, 00:35
Sayın A.Şahin;

Sizin gibi hayvan dostu bir arkadaşa yakışıyor mu? Nasıl farketmessiniz! :) Evet kara olanlar köy tavuğu civcikleri :) Yanlarında cüce koşin, aracaunas, denizli, ispenç ve muhtelif civciklerde mevcut :)

Saygılar.

aygün
07-04-2010, 01:06
Ne tatlı şey bunlar! İçim gitti inanın. Umarım bir gün (umarım yakın zamanda) bir yerim olur da ben de bu hevesimi gideririm. Kutlarım sizi.

Dudi
07-04-2010, 07:39
Çok güzeller maşallah :)

Arnavut
07-04-2010, 09:05
Sayın Aygün, Sayın Dudi;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Umarım sizde en kısa zamanda düşlediğiniz ortama kavuşursunuz.Şimdilik kavuşamamış olanlar için fotoğraf yüklemeye devam edeceğim ;)

Saygılar.

kalambaklı
07-04-2010, 11:22
Sevgili Arnavut, civcivlerinizin yumurtalarını da görürsünüz inşallah.
Saygılar,

Arnavut
07-04-2010, 19:53
Sayın Kalambaklı;

Bulunduğunuz temenni için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi ilk etap ve bence en güzel olanı bu civcivlerin yumurtadan çıkıp, İlk bir hafta on günlük büyüme sürecini izlemek.Sonrasında ise bu civcivlerin yumurtlayıp, Onların yumurtasından da yeni canlıların dünyaya geldiğini görmek bambaşka bir haz.Şuan dahi makinamın içinde onlarca civciv dünyaya gözlerini açmak için birbirleriyle yarış ediyorlar :) Dilerim tüm hayvansever arkadaşlarım özlemledikleri şekilde, Arzu ettikleri kanatlı hayvanları edinir ve beslemenin hazzını yaşarlar.

Saygılar.

gtatas
07-04-2010, 20:18
Evet bende yeni bir kümes kurma aşamasındayım, sevgili oğluma hergün taze yumurta temini için köylülere her türlü yağ çekmekten sıkıldım çünkü.Kümesi bitirir bitirmez yeni tavuklarımızı alacağız inşallah.o zaman yardımlarınızı bekliyorum.Herkese kolay gelsin.

cihan_as
07-04-2010, 20:58
Sayın gtatas, tavuk yetiştiriciliği 27-10-2009, 17 sayfa, mesaj 506, burada fotoğrafını eklediğim, brahma cinsi tavuklarımdan, çıkan cıvcıvlerden size verebilirim.

Arnavut
07-04-2010, 21:42
Evet bende yeni bir kümes kurma aşamasındayım, sevgili oğluma hergün taze yumurta temini için köylülere her türlü yağ çekmekten sıkıldım çünkü.Kümesi bitirir bitirmez yeni tavuklarımızı alacağız inşallah.o zaman yardımlarınızı bekliyorum.Herkese kolay gelsin.

Sayın Gtatas;

Düşünceniz çok yerinde umarım hayata bir an önce geçirirsiniz.Ben yumurta için ayrı olarak köy tavuğu besliyorum.Bu tavuklardan elde ettiğim yumurtaları ise yeğenlerime, kuzenlerime ve etrafımda ne kadar küçük çocuk var ise dağıtmaya çabalıyorum. Malumunuzdur ki günümüzde hemen hemen herşey neredeyse hormonlu, Yeni yetişen nesil yumurta dahi olsa hormonsuz birşey yesin düşüncesindeyim. Ayrıca burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17402) verilen değerli bilgileri incelerseniz emin olun ki çok daha faydalı olacaktır.Bende nacizane hertürlü sorununuza yardımcı olmaya çalışırım, Kolaylıklar diliyorum.

Saygılar.

Arnavut
07-04-2010, 21:54
Sayın gtatas, tavuk yetiştiriciliği 27-10-2009, 17 sayfa, mesaj 506, burada fotoğrafını eklediğim, brahma cinsi tavuklarımdan, çıkan cıvcıvlerden size verebilirim.

Sayın Cihan_As;

Sizide ayrıca kutlamak istiyorum.Konuya ilginiz ve paylaşma düşüncenizden dolayı.Umarım bu tarz olaylar ülkemizde artar çünkü piyasada tekel olan birkaç kuruluş var.Hevesli insanları kanatlı sahibi yapıp çeşitliliği arttırmak yerine sadece ticari çıkarları güttükleri kanaatine kapılmamak elde değil...
Umarım ben yanlış düşünüyorumdur, Değerinden ve emeğinden fazla meblağlara kimsenin kanatlı sahibi olmaması gerekir.

Saygılar.

Oğuzhan
11-04-2010, 11:08
Çok şirinler.Başarılar.
Yeni resimlerini bekleriz.

Arnavut
11-04-2010, 20:57
Çok şirinler.Başarılar.
Yeni resimlerini bekleriz.

Sayın Oğuzhan;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Dediğiniz gibi yeni resimleri yakında ekleyeceğim ama aradaki farkta kendileride çok büyüdü :p

Saygılar.

serhat_Önder
11-04-2010, 21:53
nasıl yapıyorsunuz bu el yapımı kulucka makinasını ... cok özeniyorum ama tam bilgiye sahip degilim

k_donmez
11-04-2010, 22:18
Bir arkadaşım buzdolabını ısıtıcı ve termostat kullanarak bıldırcınlar için kuluçka makinesine çevirmişti. Çok iyi çalıştığını hatırlıyorum. Sayın Arnavut sizin sisteminizde iyi çalışıyor. Ayrıca makinanız çok hoş civcivler üretmiş. Ellerinize sağlık.

Arnavut
11-04-2010, 22:24
nasıl yapıyorsunuz bu el yapımı kulucka makinasını ... cok özeniyorum ama tam bilgiye sahip degilim

Sayın Serhat Önder;

Aslında çok basit, Tüm meraklı arkadaşlara aynısını diyorum. Biraz maddiyat, el emeği ve heves ile en güzelini başarabilirsiniz.

Tüm merak eden ve konuya duyarlı arkadaşlarımız için yakın zamanda "Kuluçka Makinası Yapımı" üzerine başlık açmayı planlıyorum, (Ki internet ortamında çokca örneği mevcut) Umarım faydalı olacaktır.

Saygılar.

Arnavut
11-04-2010, 22:30
Sayın K_Dönmez;

Görüşleriniz için teşekkür ederim, Sizinde belirttiğiniz gibi kuluçkacılık olayı bambaşka bir hobi.
Hatta olayı biraz daha abartırsanız uykularınız dahi kaçabiliyor :) Bıldırcın üretiminde ise rivayet edilenlere göre elektrikli bahtaniyede bile çıkarılabildiğini söylüyorlar (Kuluçka işleminin basitliği açısından olsa gerek). Hatta daha mizansen bir söylem ise " Bıldırcın yumurtasını ceket cebine koysanız dahi çıkım olur " gibi :)

Atıl buzdolabı, Termostat ve fan üçlüsünün kuluçka üstüne başaramayacağı birşey olduğunu sanmıyorum sizinde belirttiğiniz gibi. Meraklı tüm arkadaşlarımızın cüzi bir masrafla hayata geçirebilecekleri bir uğraş bence.

Saygılar.

serhat_Önder
11-04-2010, 23:15
REsimlerle güzel bi anlatım yapsan ne kadar güzel olur :))

4 gözle bekliyorum Yeni başlık açmanı

kandıralı
11-04-2010, 23:52

kuluçka makinasını merak ediyorum bilgilerinizi bekliyorum

kandıralı
11-04-2010, 23:53
Sayın K_Dönmez;

Görüşleriniz için teşekkür ederim, Sizinde belirttiğiniz gibi kuluçkacılık olayı bambaşka bir hobi.
Hatta olayı biraz daha abartırsanız uykularınız dahi kaçabiliyor :) Bıldırcın üretiminde ise rivayet edilenlere göre elektrikli bahtaniyede bile çıkarılabildiğini söylüyorlar (Kuluçka işleminin basitliği açısından olsa gerek). Hatta daha mizansen bir söylem ise " Bıldırcın yumurtasını ceket cebine koysanız dahi çıkım olur " gibi :)

Atıl buzdolabı, Termostat ve fan üçlüsünün kuluçka üstüne başaramayacağı birşey olduğunu sanmıyorum sizinde belirttiğiniz gibi. Meraklı tüm arkadaşlarımızın cüzi bir masrafla hayata geçirebilecekleri bir uğraş bence.

Saygılar. kuluçka makinası yapımını tarif edebilirmisiniz elimde eski bir buzdolabı varda

Arnavut
12-04-2010, 20:56
Sayın Arkadaşlar;

İlk çıkım resimlerinin ardından şimdi yeni çıkım ve çıkan civcivlerin şuanki hallerini sizlerle paylaşmak istiyorum.
Konuya ilgi ve alakalarını eksik etmeyen, İyi dileklerini ileten tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Buyrun iyi seyirler, Saygılar.

-Bunlar dünyaya yeni merhaba diyen civcivler:

135870

135871

135872

Arnavut
12-04-2010, 20:59
- Bunlar ise daha önce sizinle paylaştığım civcivlerin şimdiki halleri:

135873

135874

Arnavut
12-04-2010, 21:02
- Bunlar ise ördekler kocaman oldular :p:

135876

135877

135878

Saygılar.

lale76
12-04-2010, 21:35
Özellikle ördeklere bayıldım, pek şirinler. Güle güle büyütün.

Gezegen
16-04-2010, 20:03
tebrik ederim sayın arnavut çok güzeller maşallah inanın bende hastasıyım bu işlerin ama bazı şeyler için zaman gerekiyor bende 4 tavuk 1 horoz var 1 tanesi gurk kısmet olursa 25 nisanda çıkarıcak bende resimlerini eklerim.
benim favori tavuk cinsimde liğhtsussex inşallah yakında muradıma ererim

Arnavut
18-04-2010, 19:53
Özellikle ördeklere bayıldım, pek şirinler. Güle güle büyütün.

Sayın Lale76;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Çok yakında bir sürü (Ordu Halinde:p) ördek civcivi resimleri paylaşacağım.Tahmin ediyorum ki beğeneceksinizdir...

Saygılar.

Arnavut
18-04-2010, 20:03
tebrik ederim sayın arnavut çok güzeller maşallah inanın bende hastasıyım bu işlerin ama bazı şeyler için zaman gerekiyor bende 4 tavuk 1 horoz var 1 tanesi gurk kısmet olursa 25 nisanda çıkarıcak bende resimlerini eklerim.
benim favori tavuk cinsimde liğhtsussex inşallah yakında muradıma ererim

Sayın Serseri09;

Sizede iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Umarım sizin civcivlerinizde sağ salim yumurtadan çıkarlar ve tüyleri kadar hayırlarını görürsünüz. Sizin civciv resimlerinizi görmekte bizi mutlu edecektir.
Favori tavuğunuz konusuna gelirsek bende de şuan Light ve Dark'ı olmak üzere bir miktar Sussex civcivi mevcut, Yetiştirip verimlerini görmek ve burada paylaşmayı arzuluyorum.Son zamanların favori etlik ve yumurta ırkı olmakla birlikte verimi konusunda da çeşitli doneler mevcut.
Sizinde en kısa zamanda bu ırkı edinmeniz dileğiyle, Saygılar.

Light Sussex:

136847

Dark Sussex:

136848

alone35
18-04-2010, 22:58
çok güzeller maşallah

Arnavut
22-04-2010, 20:38
Sayın Arkadaşlar;

Daha önceden paylaşmış olduğum civciv resimlerinin bugünkü hallerini ve aramıza yeni katılan arkadaşlarıda sizlerle tanıştırmak istedim ;) Saygılar.

Bu resimdeki kanatlılar sizlere ilk resimlerde paylaştığım civcivler, Şuan kocaman adam oldular.

- Denizli Civcivleri ve Genel Görünüm:

138072

138073

138074

138075

Arnavut
22-04-2010, 20:44
Devam ediyoruz, Şimdi sıradaki arkadaşlar 2.nesil civcivlerden ;

- Kıvırcık Koşin civcivleri:

138081

138082

138083

138084

- İspenç Civcivi:

138085

Arnavut
22-04-2010, 20:49
2.Nesil civcivler ile devam ediyoruz;

- Yörük/Türken Civcivleri:

138091

138092

- Brahma Civcivleri:

138093

138094

- 2.Nesil Civcivlerden genel gorunum:

138095

Arnavut
22-04-2010, 20:57
Sıra geldi en son aramıza katılan arkadaşlara :p 3.Nesil Civcivlerimiz;

- Fizan Civcivi:

138100

- Altın Kızlar:p :

138097

- Köy Civcivleri:

138098

- 3.Nesil Genel Görünüm:

138099

138101

Arnavut
22-04-2010, 21:01
Son olarak sizler ile ilk resimlerde paylaştığım sevimli ördek civcivlerinin bugünkü hallerini paylaşıyorum;

- Pekin Ördeği Civcivleri:

138106

138107

138108

138109

Tüm kanatlı sever arkadaşların arzu ettikleri cinslere sahip olmaları ve besleyebilmeleri dileği ile, Saygılar.

alone35
22-04-2010, 22:10
Süpersin arnavut başarılarının devamını dilerim saygılar.

k_donmez
22-04-2010, 22:38
Sayın Arnavut
Kutluyorum. Hepsi birbirinden güzel. Siz artık bir kuluçka ustası olmuşsunuz. Yakında köy yumurtası paylaşımı için bir başlık açarsanız hiç şaşırmam.:p

NJale
20-05-2010, 12:17
Sayın Cihasn As ,
tavuk altından ve kuluçka makinasından çıkarttığım brahma cinsi civcivlerim sağ ayaklarını kullanamıyor.öyle de sevimliler ki ,kahroluyoruz neden kaynaklanıyor olabilir ,acaba....

cihan_as
20-05-2010, 20:07
Sn NJale, bir hafta önce kuluçka makinemde 100 ad yumurtadan 30 ad civciv çıktı.
Çıkan civcivlerimde sakat olanlar var, bacaklarında gözle fark edilir sakatlıklar olabiliyor.
Sizin bahsetdiginiz sağ ayaklarını kullanmama gibi sakatlıkların Brahma cinsi civcivlere özel olduğunu sanmıyorum.
Kanatlılarda aynı anne babadan gelen ırklarda ileriki yıllarda, şekil bozukluğuna raslandıgını biliyorum, böyle bir durum yoksa yumurtanın kuluçka makinesinde gerekdigi kadar çevrilmediği ve çıkış anında nemin yetersiz olduğundan civcivlerin sağlıklı çıkmalarını engellemiş olabilir.

inebolu
20-05-2010, 20:24
O köy civcivileri ne kadar güzel öyle maşallah hepsine.

NJale
02-06-2010, 14:13
Cihan Bey;
ilginiz için teşekkür ederim.ayın 9 unda makinadan çıkacak civcivlere bakacağım.Daha önce
nem ölçer kullanmıyorduk,şimdi aldık.takip ediyoruz.
Bu arada gurk yatan tavauklarımızda var,onların altındanda sakat çıkımlar oldu..
benim bir sorum daha var,yardımcı olacağınızı umuyorum.KOMŞUMUZUN TAVUĞUNUN ALTINDAN YUMURTALAR,TEK tek eksildi sadece bozuk 4 yumurta kaldı.YERİNE YENİSİNİ KOYUP tekrar yatırdılar.tabi yumurta yenilenince,o hayvan her neyse bizim kumese dadandı ve bizde kaz ın altından yumurtaları alıp kuluçka makinasına koyduk.
şimdi ise bu hayvan tekrar bizim kümese dadanmış farkettik ve kümesi ışıklandırdık,ilginçtır ki komşunun kümesine girmeyen ...o hayvan bir gecede 10 yumurtayı tavuğun altından alıp gitmiş sadece bir tane kalmış tahninim o yumurta cılk olduğu için bırakmıştır.
kimileri Sancar kimileri Fare diyor,geçen senede bu aylarda olmuştu.Bu konuda yardımcı olursanız sevineceğim.
şimdiden teşekkürler....

Dudi
02-06-2010, 14:28
Çok güzeller tutup sevesim geldi :D

cihan_as
03-06-2010, 18:20
Sn NJale, karga yumurta yemeye alıştıysa sabah erken saatlerde yemiş olabilir.
karganın kümese girme ihtimali yoksa, gurk tavuk yumurtalardan civciv sesi geldiğinde gagasıyla kırıyor tam oluşmamış yumurtaları yiyebiliyor.
Bunların hiçbiri değilse büyük ihtimalle fare işi gibi gözüküyor, fare alıştıysa hiç bir önlem fayda etmiyor.
Ben civcivlerimi elek teliyle farenin girmeyeceği şekilde kafeste bakıyorum.

gtatas
03-06-2010, 18:48
Cihan Bey;
ilginiz için teşekkür ederim.ayın 9 unda makinadan çıkacak civcivlere bakacağım.Daha önce
nem ölçer kullanmıyorduk,şimdi aldık.takip ediyoruz.
Bu arada gurk yatan tavauklarımızda var,onların altındanda sakat çıkımlar oldu..
benim bir sorum daha var,yardımcı olacağınızı umuyorum.KOMŞUMUZUN TAVUĞUNUN ALTINDAN YUMURTALAR,TEK tek eksildi sadece bozuk 4 yumurta kaldı.YERİNE YENİSİNİ KOYUP tekrar yatırdılar.tabi yumurta yenilenince,o hayvan her neyse bizim kumese dadandı ve bizde kaz ın altından yumurtaları alıp kuluçka makinasına koyduk.
şimdi ise bu hayvan tekrar bizim kümese dadanmış farkettik ve kümesi ışıklandırdık,ilginçtır ki komşunun kümesine girmeyen ...o hayvan bir gecede 10 yumurtayı tavuğun altından alıp gitmiş sadece bir tane kalmış tahninim o yumurta cılk olduğu için bırakmıştır.
kimileri Sancar kimileri Fare diyor,geçen senede bu aylarda olmuştu.Bu konuda yardımcı olursanız sevineceğim.
şimdiden teşekkürler....

Dediğiniz gibi fare ve sansar olabilir, ama bir üçüncü seçenek eklemek istiyorum o da yılan dikkatli olun tavukları bile zehirler.

Dangerously34
04-09-2010, 17:21
Arkadaşlar bir sorum olacak bakkaldan aldığımız yumurtaları kuluçka makinesine koysak civciv çıkar mı çok cahilim ama... neyse. :(:confused:

thares
04-09-2010, 18:12
Arkadaşlar bir sorum olacak bakkaldan aldığımız yumurtaları kuluçka makinesine koysak civciv çıkar mı çok cahilim ama... neyse. :(:confused:

Bakkalda satılan yumurtaları yumurtlayan tavukların yanında horoz varsa hiç tereddüt etmeden kuluçka makinesine koyarak civciv elde edebilirsiniz hiç çekinmeyin. Cahillik bu işin neresinde anlamadım. Kolay Gelsin

nariçi
04-09-2010, 18:45
Buzdolabına koyulmuş yumurtalardan civciv çıkmazmış.

nariçi
04-09-2010, 18:49
Sevgili Arnavut kolleksiyon yapmış. Çok güzel, çok değişik tipler. Peki şimdiki durumları nedir, büyümüş görüntülerini de görsek iyi olacak.

alperen55
05-01-2011, 21:21
arkadaşlar benim 21 nisan 2010 da cıkacak olan civcivlerin yumurta içerisinde öldüler sadece iki tane ördek el yardımı ile bir gün sonradan cıkara bildim sanırıım sorun bence bilgisayar fanımın yumurta üzerine fazlaca sipikilasyon yapmasıydı birde son dönemce nemlendirmeyi ayarlayamadım bide bir yerde okudum yumurtaların sivri yerleri aşağıya bakacak şekilde dizilecekmiş ben önceden okuduğumda yumurtalar üste baksın diyolardı öyle okumustum öyle yaptım . şimdilerde yeniden kurdum ocak 17 2011 de cıkımlar başlıyacak nemlendirmeyi şimdi sizlerin dediği şekilde yapmaya calışacam ama yumurtalarımın dizilişi gene aynı yukarı bakıyor. eğer bu seferdede başarısız olursam yumurtalrımın sivri yerlerini aşa bakacak şekilde öbür denememi yapacam bir sonuca ulaşrsam şayet sizlerle tekrardan paylaşacam hayırlı cıkımlar diliyorum yavrularınız cok güzel vede sağlıklılar..

idcevi
30-01-2011, 23:20
Tavuk yetiştiriciliği konu başlığında da yazmıştım ama aynı mesajı buraya da yazıyorum.
Yeni satın aldığım kuluçka makinasına ilk defa yumurta koydum ve merakla sonucu bekliyordum. 21. gün bitiminde hiç bir hareket yoktu ama ben gene de beklemeye devam ettim. 23. günün sabahı baktığımda bir tanesi çıkmıştı. Akşama kadar 6 tane çıktı ve döllü yumurtaların yaklaşık %60'ı (8/14) bir şekilde bir yerlerinden kırılmışlardı. Sabaha kadar onlar ve belki diğerleri de çıkar ümidiyle gittim hiç birisi çıkamamış. 24. günün sonunda artık sona geldik düşüncesiyle hepsine de tek tek baktım; Kırık yumurtalarda gagasını dışarı çıkarmış ama devamı gelmemiş o şekilde ölmüş. 5 tanesi de hiç kırılmadan içinde içinde ölmüşler. Sadece bir tanesi hiç kırık olmadığı halde canlıydı o da ben açtığım için öldü tabii ki.
Sorum; Acaba ben nerede hata yaptım da böyle oldu?
Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Yaptım olmadı deyip bırakmayı düşünmüyorum. Telafi edilebilecek hata yapıyorsam düzelteyim ki hem civcivlerime hem de bana yazık olmasın.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Arnavut
31-01-2011, 01:16
Sayın idcevi;

Yönelttiğiniz konuya kendimce bir açıklama getirmeye çalıştım.Umarım faydası olur linkini aşağı kopyaladım.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=749717&postcount=1321

Saygılar.

Arnavut
31-01-2011, 01:19
Sevgili Arnavut kolleksiyon yapmış. Çok güzel, çok değişik tipler. Peki şimdiki durumları nedir, büyümüş görüntülerini de görsek iyi olacak.

Sayın nariçi;

Güzel görüşleriniz için teşekkür ediyorum. Şimdi ki durumları gerçekten takdire şayan :) Büyüdüler de yumurta vermeye bile başladılar... En kısa sürede resimleri eklemeye çalışacağım.

Saygılar.

Arnavut
31-01-2011, 01:33
arkadaşlar benim 21 nisan 2010 da cıkacak olan civcivlerin yumurta içerisinde öldüler sadece iki tane ördek el yardımı ile bir gün sonradan cıkara bildim sanırıım sorun bence bilgisayar fanımın yumurta üzerine fazlaca sipikilasyon yapmasıydı birde son dönemce nemlendirmeyi ayarlayamadım bide bir yerde okudum yumurtaların sivri yerleri aşağıya bakacak şekilde dizilecekmiş ben önceden okuduğumda yumurtalar üste baksın diyolardı öyle okumustum öyle yaptım . şimdilerde yeniden kurdum ocak 17 2011 de cıkımlar başlıyacak nemlendirmeyi şimdi sizlerin dediği şekilde yapmaya calışacam ama yumurtalarımın dizilişi gene aynı yukarı bakıyor. eğer bu seferdede başarısız olursam yumurtalrımın sivri yerlerini aşa bakacak şekilde öbür denememi yapacam bir sonuca ulaşrsam şayet sizlerle tekrardan paylaşacam hayırlı cıkımlar diliyorum yavrularınız cok güzel vede sağlıklılar..

Sayın alperen55;

Arkadaşım yazdıklarına bakılırsa sen yukarıdan aşağıya eksik yapmışsın bu kuluçkacılık olayını.. Bu konuda benim ve diğer arkadaşlarımızın forumumuzda çok miktarda yazıları mevcut bence en önce onlara bir göz atmalısın.

Sen muallakta kaldığın konulara değil bilimsel ya da alışılagelmiş doğrulara kulak ver.

Kuluçkacılıkta 3 ANA KURAL var.

1- ISI Takribi 37,5 Derece olmalıdır.
2- NEM Takribi %60-70 Çıkım zamanı %70-80 civarı olursa DAHA iyi olur.
3- ÇEVİRME olayını manuel düzende günde EN AZ 4 kez uygulaman iyi olur.

Bunları ve yardımcı etmenleri yerine getirdiğinde başarıyı yakalaman mümkün.

Bu arada yumurtaları sivri uçları yukarı bakmamak kaydıyla her şekilde dizebilirsin:D

Saygılar.

çiftçi5234
31-01-2011, 09:04
tebrik ederim sayın Arnavut gerçekten çok tatlı ve sevimliler

Arnavut
01-02-2011, 21:50
tebrik ederim sayın Arnavut gerçekten çok tatlı ve sevimliler

Sayın çiftçi5234;

Görüşleriniz için teşekkür ederim, Küçükken gerçekten çok sevimli ve haşarı oluyorlar.Gerçi büyüdüklerinde de ayrı bir asalet ve güzellik oluyorya hani ;)

Saygılar.

furkan yıldız
02-02-2011, 08:09
Arnavut hocam yanlış anlama da Brahma civcivlerinin paçaları neden yarım ? Bizde bir arkadaştan 6 tane civciv aldık yavruyken pek anlaşılmıyordu ama büyüdükçe melez oldukları çıktı ortaya. Oysa kendi Brahmalarımızın yavruları bile bol paçalı oluyor.

Arnavut
13-03-2011, 19:09
Arnavut hocam yanlış anlama da Brahma civcivlerinin paçaları neden yarım ? Bizde bir arkadaştan 6 tane civciv aldık yavruyken pek anlaşılmıyordu ama büyüdükçe melez oldukları çıktı ortaya. Oysa kendi Brahmalarımızın yavruları bile bol paçalı oluyor.

Sayın Furkan Yıldız;

Yanlış anlaşılma söz konusu olmaz estağfurullah, Fakat brahma konusu ülkemizde biraz çetrefilli bir mesele...
Şöyleki; Amerika'da bu ırkın özel kulüpleri var ve gerçekten saf ırk hayvanları yetiştirip birbirleriyle alışverişte bulunuyorlar.Güzel ülkemizde ise bazı "simsarlar" bu güzel uğraşı hobi dışında tamamen sevgi yoksunu ticari kaygılar güderek yapıyor.Bir brahma horozla bir köy tavuğu eşleştirip, Yavrularını da hiç utanmadan sıkılmadan brahma cinsi civciv diye satabiliyorlar.Bu yüzden kanatlı hayvan temin ederken aldığımız yere çok dikkat etmeliyiz.Elimizden geldiği kadar ırk standartlarına uyan hayvanları edinmeli konu hakkında bilgi sahibi insanlardan yardım almalıyız.Kısaca sorduğunuz sorunun yanıtı ülkemize de bu ırk sınırlı sayıda girdiği ve sınırlı sayıda üreticiden ülke geneline yayıldığı için çıkan civcivlerde açılımlar olması muhtemeldir.. Brahma tavuktan ispenç civicivi çıkarsa hiç şaşırmayın :) Brahma ırkında önerilen paça (Kaplama) bol'a yakın paçadır.Fakat benim resimlerimde görülen civcivler şuanda ama paça yapısı ama vücut yapısı gerçekten tüm heybetlerini sergiliyorlar.Yakın zamanda yeni resimlerini çekip yüklersem sanırım konu daha anlaşılır olacaktır. Saygılar.

furkan yıldız
19-03-2011, 11:38
Bende 2 Brahma horoz var dediğiniz gibi çok heybetli. Büyük olandaki heybet beni horozlara karşıda sempatiye itti. Ama parayla aldığımız civcivler hep kırma çıktı. Dediğiniz gibi köy tavuklarıyla eşleşme olmuş. İçlerinden sadece biri ihtişamlı olarak brahma çıktı ki aldığımız şahısta güzel brahma tavuk ve horozlar var fakat köy tavuklarıyla karışık olduğu için sürekli, ne çıkarsa bahtımıza misali oldu. Çıka çıka 1 tane çıktı oda horoz. Bu sene inşallah güzel bir tavuk alıp yetiştirebiliriz. Tavukta vardı o hepsinden güzeldi ama benim köpeğime kurban etti kendini.

Arnavut
21-03-2011, 09:52
Bende 2 Brahma horoz var dediğiniz gibi çok heybetli. Büyük olandaki heybet beni horozlara karşıda sempatiye itti. Ama parayla aldığımız civcivler hep kırma çıktı. Dediğiniz gibi köy tavuklarıyla eşleşme olmuş. İçlerinden sadece biri ihtişamlı olarak brahma çıktı ki aldığımız şahısta güzel brahma tavuk ve horozlar var fakat köy tavuklarıyla karışık olduğu için sürekli, ne çıkarsa bahtımıza misali oldu. Çıka çıka 1 tane çıktı oda horoz. Bu sene inşallah güzel bir tavuk alıp yetiştirebiliriz. Tavukta vardı o hepsinden güzeldi ama benim köpeğime kurban etti kendini.

Sayın furkan yıldız;

Henüz bu yazışmaları yaptığımız sıralarda bahsettiğimiz durum tekrar cereyan etti :( Yakın muhitte ellerindekilerin brahma civcivleri olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar köy, bucak dolaşarak bunları oralardaki halka satmışlar.Ben ilk duyduğumda brahma civcivi haftalık yaşta 2,5 TL olamaz çok ucuz dedim.Nihayetinde alınan civcivler büyüyüp palazlanmaya başlayınca brahma ile uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşıldı tabii ki. Ne demiş büyüklerimiz " Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş..." Dediğimiz gibi civciv alırken mümkün mertebe bildik adresleri ve kişileri tercih etmekte fayda vardır!

Saygılar.

furkan yıldız
22-03-2011, 07:22
Artık daha bilinçliyim bu konuda eskisine nazaran. Bir Brahma ve bir kırmayı yanyana koysunlar anlarım diye düşünüyorum. Brahma civcivleri daha yumurtadan çıktığında neredeyse bacaklarının tamamı sarı tüylerle kaplı oluyor. Civcivleri aldığımız komşudan aldığımız yumurtaları tavuğun altına sürdük. Çıkan civcivlerin paçaları tam karşı hizadan yani tam ortadan tüylenmeye başlayarak dışarı açılıyor. 1-2 haftalık olunca fark daha bariz ortaya çıkıyor.

feelings
03-05-2011, 05:05
sayın arnavut bey kuluçka makinanızın resimlerini görebilirimiyiz ben yeni üyeyimde merak ettim formda varsa hangi sayfada saygılar

feelings
03-05-2011, 05:08
arnavut bey çok güzel civciv ve tavuklarınız var maşallah formda okuduğum kadarıyla elektronik haberleşme mezunu yazmışsınız meslektaşız yani forma yeni katıldım bende amatörçe bir makina yaptımda sizin makinayı merak etti resimlerini eklerseniz memnun olurm

Arnavut
09-07-2011, 22:25
arnavut bey çok güzel civciv ve tavuklarınız var maşallah formda okuduğum kadarıyla elektronik haberleşme mezunu yazmışsınız meslektaşız yani forma yeni katıldım bende amatörçe bir makina yaptımda sizin makinayı merak etti resimlerini eklerseniz memnun olurm

Sayın feelings;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim, Uzun zamandır forumda bulunamıyordum malumdur ki fakat kuluçka makinalarımın resimleri forumda bol miktarda mevcut.Linkleri mesajı editleyip aktarırım, Saygılar.

idcevi
26-07-2011, 14:34
Günlük 10-12 yumurta aldığım sussex türü tavuklarım var. Kuluçkalık yumurta ya da civciv isteyen olursa temin edebilirim.

cihan_as
26-07-2011, 20:02
Sn idcevi, yumurta ve civcivlerin satış fiyatını yazarmısınız.

idcevi
26-07-2011, 21:19
Net rakam yok ama geçerli fiyatların altında olacağından kuşkunuz olmasın. Şu anda gördüğüm fiyatlar yumurta 4 TL, civcivler 12 TL'den başlayıp gününe göre artıyor.
Demek ki bugün itibariyle benim fiyatlarım bu rakamların altında.

smarty17
11-08-2011, 09:04
Kuluçka makinesi fiyatları ne kadar ?

idcevi
11-08-2011, 20:22
Görebildiğim kadarıyla birkaç yüz lira ile birkaç bin lira arasında değişiyor. Nasıl bir şey istediğinize göre değişiyor yani...

feelings
12-08-2011, 00:06
arnavut bey linkleri bekliyorum zahmet olmazsa atabilirmisiniz

feelings
12-08-2011, 00:21
ramazan hocam yumurtada son fiyat nedir şimdik yumurtalarım yola cıktı arkadaş gönderiyor sizde bi güzellik yapın minnettar kalırım size

smarty17
12-08-2011, 00:43
Görebildiğim kadarıyla birkaç yüz lira ile birkaç bin lira arasında değişiyor. Nasıl bir şey istediğinize göre değişiyor yani...

Ben yumurta için değil çimlendirme için kullanacağım.Sadece 1 çay tepsisi alması yeterli

feelings
12-08-2011, 04:26
kardeş sen o zaman bi saklama kapı al içini strafor döşe ucuz bi termosatat ucuz bi nem ölçer hatta kendinde yapabilirisin eğer kararlıysan mail adresim selvetucuncu@hotmail.com daha net ordan yardımcı olabilirim resimli olarak

smarty17
12-08-2011, 13:15
feelings kardeşim seni msnden ekledim adresim nickimle benzer

encarte
16-10-2011, 03:49
sayın Arnavut;
verdiğiniz emek ve çalışmalarınızın karşılığını aldığınızı düşünüyorum. Bende yakında hobi amaçlı kendi kuluçka makinamı yapıp üretim denemelerine başlıyacağım. Bu konularda bilgi ve birikiminizin benden fazlaca (çok çok) olduğunu düşündüğüm için bir çok konunuzun takipçiyim. Ayrıca aynı aynı şehirde bulunmamız sohbet ortamında bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.

Arnavut
11-01-2012, 00:09
Selamlar forum ahalisi,
Çook uzun bir aradan sonra foruma tekrar yazıyorum ve kendi açmış olduğum konuyu hortlatayım dedim :) Özel mesaj ile çok sayıda arkadaşımız kuluçka makinası ve kuluçkacılık ile ilgili sorular yöneltiyor.Foruma giremediğim için haliyle bu özel mesajlarıda cevaplayamamıştım, Mesaj yollayan arkadaşlarım kusura bakmasın lütfen. Merak edenler için buradan müjdeli bir haber vereyim öyleyse; Elimden geldiğince, Dilim döndüğünce " A'dan Z'ye el yapımı kuluçka makinası yapımı ve kuluçkacılık " hakkında bir makaleyi kısa zaman içinde hazırlayıp sunmayı düşünüyorum. İlgililerine duyurulur..

Saygılar.

idcevi
02-02-2012, 02:26
Şahsım adına mutlu olurum sayın Arnavut, bekliyorum.

cem sanyeli
07-02-2012, 15:11
metafiz arkadaşım hint bülbülleri çeşitleri 150 kadardır bunların hepsine piyasada hin bülbülü denir ama esas isimleri ispinozdur ama bunlarında ayrı ayrı isimleri vardır sizinki hangisi görmeden ismini söyleyemem ancak bengay ispinozo bülbülü.. bakıcı anaçtir .. hangi türün yumurtasını altına koyarsanız ona bakar çıkartır, beslerde, size tavsiyem o ispinozunuzun yumurtasını bir bengay anaçın altına koyarak çıkartmanızdır yavruları o onlarada bakar... her kümesi olanda bu bengay türünden çift çift bulunmalıdır..

cem sanyeli
07-02-2012, 15:21
Yaptığınız hizmeten dolayı arnavut kardeşim tebrik ederim bende boşnağım sizden makalenizi hassasiyetle bekliyorum...

cem sanyeli
07-02-2012, 17:42
arkadaşlar istanbulda olup elinde el yapımı kuluçka makinası olan vede verim alan arkadaşlarımız varmıdır varsa bunu yerinde kuluçka makinası yapmak isteyen arkadaşlara numune olarak gösterebilirlermi bu makineleri yerinde görerek üretmek çoğaltmak çok basit olur plan çizerek fotoraflayarak yapımı zordur.. bu konuda cevaplarınızı bekliyorum bende bu makinaları görüp yapmak istiyorum malzeme temin konusu basittir... istanbul karaköyden elektronikçiler çarşısından temini basittir...

bilgikurdu
22-03-2012, 15:25
selamlar hobi olarak kuluçka işine başlamayı düşünüyorum. performans ve fiyat bakımından uygun makina tavsiye bekliyorum. teşekkürler.
Ayrıca sayın Arnavut u ben de merakla bekliyorum...

Berkay ÜREDİ
28-06-2015, 22:47

bende çok istiyorum hevesim var ama işte yapamıyorum

bezginkuh
06-02-2016, 16:13
Geçen sene kendi küçük imkanlarımla otuz yumurtalık bir kuluçka makinesi yaptım ama sanırım başaramadım. Bu sene biraz daha geliştirip yeniden deneyeceğim.

Rojda Yertüm
28-10-2016, 15:12
Yaklaşık 3 saat önce yumurtadan benim yardımımla çıkan civcivimin ilk yumurtadan çıktığı anda göbeğinden kan geldi ve halsiz . Daha boynunu dik tutamıyor . Diğer civcivlerimde böyle olmamıştı. Ne yapabilirim ? Yardımcı olun lütfen :(