Bağlan

View Full Version : Meyva suyu nasıl yapılır




birgaripyolcu
02-04-2010, 19:58
Arkadaşlar bahçe ürünlerinin değerlendirilmesi ve kışa hazırlık için,meyve suyu nasıl yapılır.İçine neler katılıyor anlatabilecek var mı?Ben üzüm suyu,elma suyu gibi kışa hazırlık olarak bazı meyvaları değerlendirmek istiyorum.Selamlarımla




malina
02-04-2010, 22:24
Buraya baktınız mı?

Şerbetler

birgaripyolcu
02-04-2010, 22:56
evet orayı inceledim,ben daha çok uzun süre dayanmaları için içine hangi maddeler eklenir,nasıl şişelenir veya muhafaza edilir gibi bilgiler arıyorum.Cevabınız için teşekkürler

Sevgi Durul
02-04-2010, 23:14
Meyve sularını hazırladıktan sonra, katkı maddesi koymaya hiç gerek yok. Biz maden suyu şişelerinde konserve hazırlıyoruz. Hem bozulmadan uzun süre dayanıyor, hem de tek kişilik olduğu için, artıp bozulma riski yok.

nariçi
02-04-2010, 23:17
Bozulma daha çok büyük kaplarda yapılıp ağzı açılıp kapanmasından kaynaklanıyor. Bu konuda enzimde bu farkı anlıyorum.

Yusuf AYCAN
08-04-2010, 15:10
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.

şevval28
08-04-2010, 22:38
ben kayısı, erik ve kızılcıktan ayrı ayrı ve vişne-erik ile kızılcık-erik birlikte meyve suyu yapıyorum. çokta harika oluyor. 1 yıl boyuncada litrelik konserve kavanozlarında bozulmadan dayanıyor.

Bu meyvelerin suyuınu nasıl elde ediyorsunuz. Sıkıp derin dondurucuya mı koyuyorsunuz?
Kaynatıp soğutup mu şişeliyorsunuz?
Konuyu biraz açarmısınız.

nariçi
13-04-2010, 21:52
Uluslararası Meyve Suyu Üreticileri Federasyonu'nun(IFU), Meyve Suyu Endüstrisi Derneği(MEYED) ev sahipliğinde düzenlediği 16'ncı Dünya Meyve Suyu Kongresi 4-5 Mayıs 2010 tarihinde İstanbul’da yapılacak.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/14409281.asp?mnID=14409281

ismail2776
13-04-2010, 22:57
Şeftali, kayısı, kiraz kompostosunu annem yapar benim için ve bende kışın tüketirim. Meyveleri küçük parçalara ayırıp, su ve şeker ile birleştirir daha sonra ters çevirim suyun içinde kaynatır.
İnşallah yanlış bilgi vermiyorumdur. Yanlış bilgi ise gerçekten üzülürüm.
Kendim yapmıyorum çünkü bildiğim kadarıyla aktarmaya çalıştım.

birgaripyolcu
14-04-2010, 22:54
arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.Haklısınız biz hep 2 lt lik kaplar kullanıyorduk.

dostca
12-09-2013, 10:08
Marmelat gibi şekerle kaynatılıp saklanır ve kullanılacağı zaman istenildiği kadar suyla seyreltilip kullanabilirsin..

zerre
12-09-2013, 23:56
üzüm,vişne gibi sulu yaz meyvelerini güzelce yıkadıktan sonra çok az su ile meyve tamamen ezilene kadar pişirilir,süzülür,çıkan meyve suyu tekrar ocağa konulur kaynamaya başladığında konserve kavanozuna konulur ağzı sıkıca kapatılıp ters çevrilir bu şekilde 7,8 saat bekletilir sonra serin ve karanlık bir yerde saklanır.şeftali ve kayısı gibi etli meyvelerin önce çekirdekleri

zerre
13-09-2013, 00:03
çıkartılır.kaynattıktan sonra posası süzgeçten geçirilip meyve suyuna ilave edilerek ikinci kez kaynatılıp kavanozlara konulur,kullanacağınız zaman istediğiniz kadar su,şeker ilave edersiniz en az 2sene bozulmadan duruyor,ben her sene yaparım,umarım faydalı olabilmişimdir