PDA

View Full Version : Sadrazam Lokumu




fevziye
27-03-2010, 13:10
SADRAZAM LOKUMU

Malzemeler:
Beş su bardağı süt
Bir su bardağı un
Bir su bardağı tozşeker
Bir paket vaniya
1 paket krem şanti
Bolca Hindistan Cevizi
Bir buçuk su bardağı ceviz, badem

Hazırlanışı:
5 su bardağı sütü, unu, tozşekeri birlikte ateşe yerleştirin. Muhallebi pişmeye başlayınca, tencerede mikser ile hiç pütür kalmayacak şekilde çırpın. Bir paket vanilyayı ilave edin, göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelince ateşten alın soğumaya bırakın. Kare fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin, ılınan kremayı hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir yemek kaşığı yardımıyla kremayı tepsiye yayın. Buz dolabına kaldırın, dinlenmeye bırakın. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice cırpın, dolaba kaldırın. Dinlenen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Şantinin üzerine cevizi dökün. 1 - 2 saat dinlendirin daha sonra sonra lokumları büyük kareler şeklinde kesin ve rulo haline getirerek sarın. Birleşen uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirip biraz bekletin. Afiyet olsun.




fevziye
03-04-2010, 14:03
Kimse benim lokum tarifimi denemiyor mu?

zenfree
23-09-2010, 09:59
Fotoğraflar olsa denemek için teşvik olurdu. Fevziye Hanım siz denediyseniz fotograflamadınız mı?

Jezebel
23-09-2010, 10:09
Evet fotoğraf olsa iyi olur, bu rulo haline getirme işi bana zor gibi geldi ;)
Kazan dibinde olduğu gibi bir şekil mi vereceğiz acaba ?

umutyolcusu
14-02-2011, 15:53
Trifini verecektim ama tarifi varmış.En iyisi fotoğrafını ekleyeyim.Gerçekten tavsiye edrim.Hem hafif hem de misafire ikram edilebilecek bir tatlı.Buzdolabında en az 4 saat bekletilince rulo yapılması da kolaylaşıyor.

fevziye
17-02-2011, 15:29
Merhaba arkadaşlar, başlıkları takip etmezsen böyle oluyor işte. Kusura bakmayın, daha önce görüp te yanıtlayamadım. Sevgili Zenfree tabii ki denedim. Çok güzel, çok hafif bir tatlı oluyor. Sayın umut yolcusunun dediği gibi rulo yapmak hiçte zor değil. Denemenizi tavsiye ederim.

fevziye
17-02-2011, 15:33
Lokumları kare halinde kesmeden bütün halinde rulo yapabilirsiniz, daha sonra kesersiniz. Tabii bu arada döktüğünüz borcamın büyüklüğü önemli. Eğer fazla yaygınsa, büyük kare veya dikdörtgeni ikiye ayırararak sarabilir, sonra küçük parçalara kesebilirsiniz.

Müjgan
17-02-2011, 16:01
Fevziye hanım, bu güzelim tarifinizi, +18 bölümünde mutfak afrodizyakları başlığı altına da yazabilir misiniz? :)

Tura
18-02-2011, 13:25
Fevziye hanım, bu güzelim tarifinizi, +18 bölümünde mutfak afrodizyakları başlığı altına da yazabilir misiniz? :)

Müjgan Hanım. Hiç kaçırmıyorsunuz.

Müjgan
18-02-2011, 22:10
Müjgan Hanım. Hiç kaçırmıyorsunuz.

Söylesenize allasen, oraya da çok yakışmayacak mı?:p