fevziye
27-03-2010, 13:10
SADRAZAM LOKUMU
Malzemeler:
Beş su bardağı süt
Bir su bardağı un
Bir su bardağı tozşeker
Bir paket vaniya
1 paket krem şanti
Bolca Hindistan Cevizi
Bir buçuk su bardağı ceviz, badem
Hazırlanışı:
5 su bardağı sütü, unu, tozşekeri birlikte ateşe yerleştirin. Muhallebi pişmeye başlayınca, tencerede mikser ile hiç pütür kalmayacak şekilde çırpın. Bir paket vanilyayı ilave edin, göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelince ateşten alın soğumaya bırakın. Kare fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin, ılınan kremayı hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir yemek kaşığı yardımıyla kremayı tepsiye yayın. Buz dolabına kaldırın, dinlenmeye bırakın. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice cırpın, dolaba kaldırın. Dinlenen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Şantinin üzerine cevizi dökün. 1 - 2 saat dinlendirin daha sonra sonra lokumları büyük kareler şeklinde kesin ve rulo haline getirerek sarın. Birleşen uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirip biraz bekletin. Afiyet olsun.
Malzemeler:
Beş su bardağı süt
Bir su bardağı un
Bir su bardağı tozşeker
Bir paket vaniya
1 paket krem şanti
Bolca Hindistan Cevizi
Bir buçuk su bardağı ceviz, badem
Hazırlanışı:
5 su bardağı sütü, unu, tozşekeri birlikte ateşe yerleştirin. Muhallebi pişmeye başlayınca, tencerede mikser ile hiç pütür kalmayacak şekilde çırpın. Bir paket vanilyayı ilave edin, göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelince ateşten alın soğumaya bırakın. Kare fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin, ılınan kremayı hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir yemek kaşığı yardımıyla kremayı tepsiye yayın. Buz dolabına kaldırın, dinlenmeye bırakın. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice cırpın, dolaba kaldırın. Dinlenen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Şantinin üzerine cevizi dökün. 1 - 2 saat dinlendirin daha sonra sonra lokumları büyük kareler şeklinde kesin ve rulo haline getirerek sarın. Birleşen uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirip biraz bekletin. Afiyet olsun.