PDA

View Full Version : asumandilek / Kaktüs ve Sukulentlerim

Sayfalar : [1] 2

asumandilek
24-03-2010, 01:27
Kim bilebilir ki sesimin en kısık tonuyla ne dediğimi, neden türküler söyleyip birkaç dikene ne verdiğimi... Ya da kim bilebilir ki bir dikenin bile neler verdiğini insana. Hayatın dikenlerini sevmeyen ne bilir ki huzurun ne tatlı olduğunu... Kim varabilir ki yeşil görmenin tadına gri dumanlar arasında... eğilip öpmedikçe acıtan yanını sevdiğinin, kim erebilir ki sohbetin koyu kıvamına...

Hastasın sen diyorlar bazen bu kadar da fazla... Keşke herkes bizim kadar hasta olsa. Hiç iyi olmasalar, hastalıkları birkaç yeşil tadı almaksa...

Çökecek diyorlar bu balkon sonunda...Keşke yeşilin kıymetini bildiğimiz için çökseydi... Benim yeşillerimin suçu ne olabilir, müteahhit kumu az koyduysa.:)

Daha neler diyorlar, diyecekler de hatta... E varsın desinler. Bırakalım bize hasta desinler... Delilik huzurumsa eğer, deliyim öyle bilsinler.... :o

131768

131769

131770

131771

131772

asumandilek
24-03-2010, 01:29
131773

131774

131775

131776

asumandilek
24-03-2010, 01:31
131777

131778

131779

131780

131781

asumandilek
24-03-2010, 01:32
131782

131783

131784

131785

131786

asumandilek
24-03-2010, 01:34
131787

131788

131789

131790

131791

asumandilek
24-03-2010, 01:40
Ve bu yıl beni çiçekle ilk sevindiren dostumuz...

131792

Bu yeni misafirimiz Sakarya'dan geldi. Kayınvalidem her gidişimde bir tane yanından bucağından alınca dayanamadı tabi. :)) Benim topuzun annesi Zühre'nin kinin ise anneannesi olur kendileri.. :))

131793

Zühre Demir
24-03-2010, 02:00
Delisin sen :p Hayatımdaki en bana benzer ve en pervasız deli :rolleyes:

Sevgi Durul
24-03-2010, 02:07
Çok güzeller. Birde kaktüs ve sukulentlere heves ettim şimdi.

asumandilek
24-03-2010, 02:27
Delisin sen :p Hayatımdaki en bana benzer ve en pervasız deli :rolleyes:

Deliyim değil mi? Evet deliyim.. :dilli:

Çok güzeller. Birde kaktüs ve sukulentlere heves ettim şimdi.

Sevgili SDurul, sen niyet et yeter ki. Elimizden geleni yaparız.. :)

Zühre Demir
24-03-2010, 02:33
Zırdeli hem de ;)

güzel İzmirim
24-03-2010, 05:26
Günaydın aygadaşlar;

ben bu delileri,
ben bu delirtenleri,
ben bu deliliği ,
ben bu siteyi çok seviyorum.

Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum

oki_1655
24-03-2010, 05:45
Sevgili Asuman Hanım tek kelimeyle muhteşemsiniz.Hem fotoğraflar hem çiçekler süper gerçekten.Şimdi ben kendimi tutamayıp burdan 1-2 çeliğe talip olsam ayıp mı etmiş olurum acaba?

livadi
24-03-2010, 07:36
Hepsi çok güzeller.Bayıldım doğrusu.Hemen gidip birkaç kaktüs daha almam lazım...:)

sevim4
24-03-2010, 08:00
İnanamıyorum hepiside çok güzel harika.

sevim4
24-03-2010, 08:09
Sevgili asumandilek .mesaj kutunuz dolu galiba mesaj atmıştim.

a1919
24-03-2010, 08:12
asuman hanım 5 nolu mesaj da 3. resimde kaktüsün adı nedir? Çiçek açıyor mu? Aynısından bende de var ama ne adını biliyorum ne de çiçek açtığını gördüm :(

sevim.K
24-03-2010, 09:39
Asuman çok güzel hepsi, ellerine sağlık "beni al" diye bakıyorlar bana:p;)

Benim asumanım da çok güzel büyüyor:)

Arzu Kasapoğlu
24-03-2010, 09:46
Eline sağlık sevgili asuman :)

PlentyPlant
24-03-2010, 10:20
"Delisin" diye diye sonunda delirtip sayfa açtırdılar size galiba. :)) Şiir tadında da bir sunumla başlamışsınız ki, bu da sayfanın sosu olmuş. Ellerinize sağlık.

günebakan
24-03-2010, 10:34
Sevgili Asuman hepsi de muhteşem bu delilik hepimiz de var elimizden geldiğince birbirimize deva olmaya çalışıyoruz:)

skaraca
24-03-2010, 12:00
Merhabalar Asuman hanım,

Güzel bir delilik, siz boşverin başkalarını... Kaktüs ve sukulentleriniz ise oldukça güzel. Bir kısmı bende de var. Bir kısmı yeni çelik veya sürgün halinde.

İki nolu mesaj üçüncü fotoğrafta görünen yılbaşı çiçeği gibi görünse de, geçenlerde Hhatice hanımın bende bulunup, bulunmadığını sorduğu, ancak şu anda ismini hatırlayamadığım çiçek sanırım.

Güle güle büyütünüz.

Tubay
24-03-2010, 12:13
İşte bu deliliğe böyle bir açılış konuşması yakışırdı.Hep deli kalmanız dileğiyle emeğinize elleriniz sağılık diyorum

asumandilek
24-03-2010, 16:34
Arkadaşlar hepinize sonsuz teşekkürler... Deliliğime ortak oldunuz. :)) Balkonuma şeref verdiniz... Sağlıkla daha güzellerini yetiştirmeyi nasip etsin Rabbim her birinize.

asumandilek
24-03-2010, 16:37
asuman hanım 5 nolu mesaj da 3. resimde kaktüsün adı nedir? Çiçek açıyor mu? Aynısından bende de var ama ne adını biliyorum ne de çiçek açtığını gördüm :(

Sayın a1919 biz onu yılan diye biliyorduk ama onunda türleri çeşit çeşit. Yaklaşık 5 yılı aşkın bende ama geçtiğimiz sene açtı o. Turuncu küçük bir çiçeği var. Ama bu sene henüz belirti yok.

asumandilek
24-03-2010, 16:40
Sevgili Asuman Hanım tek kelimeyle muhteşemsiniz.Hem fotoğraflar hem çiçekler süper gerçekten.Şimdi ben kendimi tutamayıp burdan 1-2 çeliğe talip olsam ayıp mı etmiş olurum acaba?

Çok teşekkürler sevgili oki_1655 Kendinizi tutmanıza gerek yok. Elbette beğendiklerinizden gönderebilirim. Bunun ayıbı olmaz. Ekmeğin lezzeti paylaşmadan çıkmaz...

asumandilek
24-03-2010, 16:45
Sevgili asumandilek .mesaj kutunuz dolu galiba mesaj atmıştim.

Sevgili Sevim4 evet mesaj kutum doluymuş boşalttım şimdi. Lütfen tekrar gönderin.. Özürdilerim çok...

mrmusti
24-03-2010, 18:10
Sayın Asuman Hanım
Biz hepimiz deliyiz,
Deliliğimle de mutluyum.
Keşke herkes bizim gibi deli olabilse.

asumandilek
25-03-2010, 03:21
Sayın Asuman Hanım
Biz hepimiz deliyiz,
Deliliğimle de mutluyum.
Keşke herkes bizim gibi deli olabilse.

Keşke değil mi? Çok teşekkürler mrmusti.

kartalpin
25-03-2010, 21:47
Sevgili asumandilek,

Sayfanızın giriş kısmındaki cümlelerinizi bir kaç defa haz duyarak okudum. Sonra dostlarınınızın resimlerini inceledim. Bu incelemede onların sağlık durumlarından sergileniş biçimine kadar detaya inerek onların içinde olup bitenleri görmeye çalıştım. Evet onlar bana dedilerki asıl "deli" biziz... Şaşırdınız mı öyle demelerine. Bakın anlatmaya çalışayım.

Deli sözcüğünün bizim kültürümüzde bir karşılığı daha vardır ki günlük hayatta pek doğru kullanılmamaktadır. Bu karşılk "MECZUP" dur. Ama basınımız bu kelimeyi gerçek anlamının dışında pazarlamaya çalışırlar.

Bu kelimenin karşılığı aslında "Cazibeye kapılmış", Çekiciliğe kapılmış" demektir. O cazibeye öyle bir kapılırki insan, önce kendisini yitirir çekilen noktanın içinde. kendisi yok olur geriye sadece cezbeden kalır.

Evet biz kaktüs aşıkları birer MECZUP halini yaşamaktayız. Onlarda kendimizi yitirip yok olur ve evreni "iyi-kötü" "güzel-çirkin" "soğuk - sıcak" gibi yorumlamayı bırakır, karşıtlık, ikilik, ya da çokluk halini siler, sadece o yokluk halini yaşarız. O yoklukta da "rüyanın ötesindeki" gerçeğimizi bulur onu soluklarız.

Cezbeden ister diken olsun ister çiçek hiç farketmez. en büyük şans cazibeye kapılıp Meczup olmaktır. Bu muhteşem AŞK tır..

Sizin kaktüsleriniz sizde kendilerini yok etmişler sizde onların cezibesine kapılarak onlarda yok olmak üzeresiniz. Ne güzel bir duygudur bu. Bunu yaşamayan bilmez takdir ise asla edemez.

Meczupluğunuz daim olsun. Yüreğinize sağlık olsun. Güneşiniz kaktüsleriniziniz üzerinden eksik olmasın...
Sevgiyle kalın

Hhatice
25-03-2010, 22:17
Merhabalar Asuman hanım,

Güzel bir delilik, siz boşverin başkalarını... Kaktüs ve sukulentleriniz ise oldukça güzel. Bir kısmı bende de var. Bir kısmı yeni çelik veya sürgün halinde.

İki nolu mesaj üçüncü fotoğrafta görünen yılbaşı çiçeği gibi görünse de, geçenlerde Hhatice hanımın bende bulunup, bulunmadığını sorduğu, ancak şu anda ismini hatırlayamadığım çiçek sanırım.

Güle güle büyütünüz.

Harika bir delidir birtanem benim :) çok güzeller senden alıyorlar güzelliklerini :)

Evet S karaca size sorduğum çiçek gerçekten yılbaşı çiçeğine çok benziyor,ben de ismini bulamadım. Mutlaka bilen arkadaşlarımız vardır yazarlar öğreniriz.

dua-çiçeği
25-03-2010, 22:29
Kaktüslerinize bakıp bakıp doyamadım sayın asumandilek.Sormayın bende kaktüs delisiyim.Bakalım ne zamana kadar bu kaktüs hastalığı devam edecek.İyi günlerde büyütmeniz dileklerimle.

skaraca
26-03-2010, 09:09

Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=66547&postcount=30) sayın uyar11'in vermiş olduğu ayrıntılı bilgi var.

Çiçek ismi Rhipsalidopsis gaertneri ya da Hatiora gaertneri.

İsim bulma hakkı olarak ayırma yapıldığında bir-iki çeliğe talip olabilir miyim?

a1919
26-03-2010, 09:24
sizce bu kaktüsüm çiçek mi açacak ;)

skaraca
26-03-2010, 10:21
Sayın a1919,

Fotoğraf net değil ancak çiçek tomurcuğuna benziyor. Gözünüz aydın. Darısı bizlere...

a1919
26-03-2010, 10:23
Teşekkürler. Darısı tüm kaktüs severlere

asumandilek
26-03-2010, 10:29
Burada (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=66547&postcount=30) sayın uyar11'in vermiş olduğu ayrıntılı bilgi var.

Çiçek ismi Rhipsalidopsis gaertneri ya ya Hatiora gaertneri.

İsim bulma hakkı olarak ayırma yapıldığında bir-iki çeliğe talip olabilir miyim?

:)) Olur olur.. Olmaz mı sevgili skaraca bir kaç çelik hakettin. :)) Bu isim işinde hiç iyi değilim ben. Onlara dilimin dönmediği için abuk subuk isimlerle sesleniyormuşum gibi geliyor. Kendimi rahatsız hissediyorum şahsen. :))) Bana biri asuman değil de osman dese sinirlenirim yani. :) ( Laf aramızda ortaokulda böyle derdiler. :) )

asumandilek
26-03-2010, 10:37
Sevgili asumandilek,

Sayfanızın giriş kısmındaki cümlelerinizi bir kaç defa haz duyarak okudum. Sonra dostlarınınızın resimlerini inceledim. Bu incelemede onların sağlık durumlarından sergileniş biçimine kadar detaya inerek onların içinde olup bitenleri görmeye çalıştım. Evet onlar bana dedilerki asıl "deli" biziz... Şaşırdınız mı öyle demelerine. Bakın anlatmaya çalışayım.

Deli sözcüğünün bizim kültürümüzde bir karşılığı daha vardır ki günlük hayatta pek doğru kullanılmamaktadır. Bu karşılk "MECZUP" dur. Ama basınımız bu kelimeyi gerçek anlamının dışında pazarlamaya çalışırlar.

Bu kelimenin karşılığı aslında "Cazibeye kapılmış", Çekiciliğe kapılmış" demektir. O cazibeye öyle bir kapılırki insan, önce kendisini yitirir çekilen noktanın içinde. kendisi yok olur geriye sadece cezbeden kalır.

Evet biz kaktüs aşıkları birer MECZUP halini yaşamaktayız. Onlarda kendimizi yitirip yok olur ve evreni "iyi-kötü" "güzel-çirkin" "soğuk - sıcak" gibi yorumlamayı bırakır, karşıtlık, ikilik, ya da çokluk halini siler, sadece o yokluk halini yaşarız. O yoklukta da "rüyanın ötesindeki" gerçeğimizi bulur onu soluklarız.

Cezbeden ister diken olsun ister çiçek hiç farketmez. en büyük şans cazibeye kapılıp Meczup olmaktır. Bu muhteşem AŞK tır..

Sizin kaktüsleriniz sizde kendilerini yok etmişler sizde onların cezibesine kapılarak onlarda yok olmak üzeresiniz. Ne güzel bir duygudur bu. Bunu yaşamayan bilmez takdir ise asla edemez.

Meczupluğunuz daim olsun. Yüreğinize sağlık olsun. Güneşiniz kaktüsleriniziniz üzerinden eksik olmasın...
Sevgiyle kalın

Sevgili Kartalpin; Bu sayfada muhteşem cümlelerinizin, his algılayışınızın ve fevkalade yorumlarınızın olması ne güzel.. Sizin dostlarınıza olan aşkınız onları anlatışınız mertebelerine erişmek nasip olsun inşallah hepimize. Duygularınız için sonsuz sevgiler....

asumandilek
26-03-2010, 10:40
Harika bir delidir birtanem benim :) çok güzeller senden alıyorlar güzelliklerini :)

Evet S karaca size sorduğum çiçek gerçekten yılbaşı çiçeğine çok benziyor,ben de ismini bulamadım. Mutlaka bilen arkadaşlarımız vardır yazarlar öğreniriz.

:) Annemm.. Değil midir ki aslolan, nasıl bakarsan öyle görür gözlerin...Güzel baktığın için güzel görüyorsun sen. Kalbinde senin gözlerin...

asumandilek
26-03-2010, 10:49
Kaktüslerinize bakıp bakıp doyamadım sayın asumandilek.Sormayın bende kaktüs delisiyim.Bakalım ne zamana kadar bu kaktüs hastalığı devam edecek.İyi günlerde büyütmeniz dileklerimle.

Aslında bu forum sayfalarını gezene kadar yalnız olduğumu düşünüyordum.. Lakin burada gördük ki " kaktüs sevgisi" başka herşeyden farklı. Umarım yaşamınız boyunca bu muhteşem sevgiden mahrum kalmazsınız sevgili dua-çiçeği... Sağlıcakla kalın. Çok teşekkürler...

asumandilek
26-03-2010, 11:22
Madem ben balkonda idare edeceğim bir bahçem olana kadar bari kaktüslerimin bir bahçesi olsun demekten vazgeçmeyeceğimi anlayan sevgili eşim nihayet 2 yıldır balıkları için hazırladığı ama benim elimden ve dilimden kurtaramadığı akvaryumu sonunda özelime aldım. :)) Ve kaktüslerimin bir bahçesi oldu.. Tabi keşke öngörüşüm daha iyi olsaydı. Zamanında akvaryumu daha büyük yapması için de biraz dil dökseymişim diye hayıflanıyorum şimdi. :)

132183

Bu küçükler de Cemo'nun bahçeye her gittiğimde elime tutuşturduğu sevgi yavruları.. :))

132184

Vee elbette Hatice annemin güzeller güzeli kalanşosu..:))

132185

Bu fıstıkla iki yıldır birlikteyiz. Yavrularıyla muhteşem bir güzellik sergiliyor her yeni gün...

132186

asumandilek
26-03-2010, 11:24
Ve gelelim Zühre'nin merakla beklediği birlikte sipariş ettiğimiz Taner Angay'ın serasından evimize taşınan güzellikler...

132187

132188

132189

132190

132191

asumandilek
26-03-2010, 11:26
132192

132193

132194

132195

günebakan
26-03-2010, 11:56
Hepsi de biribirinden güzel sevgili Asuman kaktüs bahçesi harika olmuş güle güle büyüt:)

sevim.K
26-03-2010, 11:59
Asumancım akvaryumuna bayıldım çok güzel. Yeni güzellerini güle güle büyüt. Ben de biraz daha havalar açsın diye bekliyorum ne var ne yok ortaya dökeceğim artık:) Kıskandım mı ne;)

asumandilek
26-03-2010, 13:04
Hepsi de biribirinden güzel sevgili Asuman kaktüs bahçesi harika olmuş güle güle büyüt:)

Çok teşekkürler sevgili günebakan..

Asumancım akvaryumuna bayıldım çok güzel. Yeni güzellerini güle güle büyüt. Ben de biraz daha havalar açsın diye bekliyorum ne var ne yok ortaya dökeceğim artık:) Kıskandım mı ne;)

Hocam ben sabırsızlıkla bekliyorum. Bi görelim de ona göre gelelim Hendeğe. Hani yanımızda saksı falan getirmek lazım olur diye.. :))

skaraca
26-03-2010, 15:33
Merhaba Asuman hanım,

Siz çelik sözü verin yeterki. Ben elinizdeki isimlerini bilmediğiniz kaktüslerin isimlerini bulur, size yazarım.

Hhatice hanım aynı kalonchoeden banada göndermişti. Şu anda üzerinde açmış dört çiçeği ve tomurcukları var.

Akvaryum düzenlemeniz çok güzel olmuş. Taner beyden gelenler ise maşallah hepsi tomurcukta. Benimkiler bir buçuk ay önce gelmişti ve tomurcuklar yoktu. Burada da tomurcuklanmaya fırsat bulamadılar henüz. Senecio Rowleyanusta çok güzel. İyi gelişmiş.

Sevgiyle büyütün...

asumandilek
26-03-2010, 16:11
Merhaba Asuman hanım,

Siz çelik sözü verin yeterki. Ben elinizdeki isimlerini bilmediğiniz kaktüslerin isimlerini bulur, size yazarım.

Hhatice hanım aynı kalonchoeden banada göndermişti. Şu anda üzerinde açmış dört çiçeği ve tomurcukları var.

Akvaryum düzenlemeniz çok güzel olmuş. Taner beyden gelenler ise maşallah hepsi tomurcukta. Benimkiler bir buçuk ay önce gelmişti ve tomurcuklar yoktu. Burada da tomurcuklanmaya fırsat bulamadılar henüz. Senecio Rowleyanusta çok güzel. İyi gelişmiş.

Sevgiyle büyütün...

Tamam o zaman anlaştık.. :) Çelikler benden isimler sizden. :) Ben hepsi bir yana tabi ama böyle sarkan ve karman çorman görünen dallı budaklı şeyleri pek severim. Düz, simetrik şeyler pek ilgimi çekmiyor nedense. :) O yüzden senecio gözbebeği olacak galiba.

Zühre Demir
26-03-2010, 17:35
Allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Demek geldiiiiiiiiiii. Muhteşemler, kalp krizi geçirecektimmmmm. Güle güle büyüt bitanem. Lütfen bana her birinden çelik ayır, yoksa onları ayaklarımla ezerim. Bir dahaki gelişimde hiçbir şey bırakmam. :p

asumandilek
26-03-2010, 17:40
Allahımmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Demek geldiiiiiiiiiii. Muhteşemler, kalp krizi geçirecektimmmmm. Güle güle büyüt bitanem. Lütfen bana her birinden çelik ayır, yoksa onları ayaklarımla ezerim. Bir dahaki gelişimde hiçbir şey bırakmam. :p

Hahahaha.. :)) Sen gelne kadar hepsinin dikenleri büyürrrrrrrrrrrr. İstersen ez. Ayaklarına batar.. Falakaya çekerim o ayaklarını senin. Bitanem benim...:D

Hhatice
26-03-2010, 17:47
Orjinal Mesaj Sahibi skaraca
Burada sayın uyar11'in vermiş olduğu ayrıntılı bilgi var.

Çiçek ismi Rhipsalidopsis gaertneri ya ya Hatiora gaertneri.

Demek paskalya kaktüsüymüş :)
Canım kızım ne kadar güzel olmuş akvaryumun yeni kaktüslerin de çok güzeller şimdi yeni yerlerinin keyfini çıkarıyorlardır sen bıcır bıcır konuşuyorsundur onlarla ,birden ben de orada olmak istedim :)

skaraca
26-03-2010, 20:14
Asuman hanım, kaktüslerinizden ilk anda isimlerini bulabildiklerim veya bildiklerim... Taner beyden gelenler isim etiketleri ile geliyorlar. Onlar için araştırmaya gerek yok.

1. mesaj 2 ve 4. fotoğraf ; Euphorbia Mammillaris (http://www.cactusinfo.net/gallery/E/images/Euphorbia_mammillaris4.jpg)

2. mesaj 2. fotoğraf (Arajman) ; arka solda yan duran Opuntia Erinacea v utahensis (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_erinacea_v_utahensis.jpg), onun sağındaki Opuntia Monocantha Monstruosa (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_monacantha_monstruosa.jpg), arka en sağdaki Cylindropuntia subulata (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=537881&postcount=2) linkte 9. kaktüs, onun önünde bulunan beyaz dikenli Opuntia Microdasys Albata (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_microdasys_albata.jpg)

2. mesaj 4. fotoğraf Aeonium Arboreum (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=83746&postcount=2)

3. mesaj 1. fotoğraf Crassula Collum (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=580129&postcount=109)

3. mesaj 3. fotoğraf stapelia, duvalia veya caralluma türü olabilir. Çiçeklerine göre tam ayrım yapılıyor. Çiçekli fotoğrafı varsa veya çiçek açmışsa arama motorlarından belirttiğim türlerin çiçekli fotoğraflarından tür belirlenebilir.

3. mesaj 5. fotoğraf : Sempervivum (kışın kar altında kalsa, donsa, 2 ay susuz kalsa bile birşey olmaz. Benimkiler tüm bunları yaşadı ondan biliyorum.)

4. Mesaj 1. fotoğraf : Opuntia Microdasys Albata (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_microdasys_albata.jpg)

4. mesaj 4. fotoğraf : Çiçeklerinden ayırılabilir ama Sedum Palmeri (http://www.cactusinfo.net/gallery/S/images/Sedum_palmeri1.jpg) ye benziyor.

5. mesaj 2. fotoğraf ; Graptopetalum Paraguayense (http://www.cactusinfo.net/gallery/G/images/Graptopetalum_paraguayense_3.jpg)

5. mesaj 5. fotoğraf Haworthia Fasciata (http://www.cactusinfo.net/gallery/H/images/Haworthia_fasciata.jpg)

6. mesaj 1. fotoğraf : Mammillaria Prolifera (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=575014&postcount=91)

Şimdilik bu kadar. Zamanım olursa daha sonra diğerlerini de yazmaya çalışırım. Bu arada bazı türlerin birbirine çok benzediğini (Euphorbia gibi), ya da bazı sitelerde farklı isimlendirmeler olabildiğini belirtmek isterim.

sevim4
26-03-2010, 22:43
A boo bayıldım bayıldım.

asumandilek
26-03-2010, 23:34
Skaraca, performansınızın hakkı çeliği aşacak galiba. :) Çok teşekkürler.. Bende çelik konusunda sizin kadar çaba göstereceğim emin olun. :) E artık adres de gönderin listenizi hazırlayıp, bende çalışmalara başlayayım... :)

A boo bayıldım bayıldım.

Sevim Hanım çok teşekkürler...

lale76
28-03-2010, 21:59
Sevgili asuman; şiirsel anlatımınla başlayan esprili sözlerle devam eden mesajlar, kaktüsler çok hoş. Kaktüs merakımız, deliliğimiz, hiç bitmesin. Kaktüs sevdalıları birbirini hiç yanlız bırakmıyor.
Kaktüs bahçesi de çok hoş olmuş. Sencio çok güzel.

asumandilek
28-03-2010, 23:04
Sevgili asuman; şiirsel anlatımınla başlayan esprili sözlerle devam eden mesajlar, kaktüsler çok hoş. Kaktüs merakımız, deliliğimiz, hiç bitmesin. Kaktüs sevdalıları birbirini hiç yanlız bırakmıyor.
Kaktüs bahçesi de çok hoş olmuş. Sencio çok güzel.

Teşekkürler Lale.. Ve aminnn.. :)) Senecio'nun büyümesini istiyorum ben biran önce. Bu gece yatayım, yarın büyümüş olsa mesela. :)) Ne güzel olurdu. :o

sevim.K
29-03-2010, 09:16
Ne yapsam ben de şiirsel bir anlatımla güzelliklerini mi anlatsam ya da besteler yapıp şarkılar mı söylesem:p

skaraca
31-03-2010, 16:03
Asuman hanım,

Rhipsalidopsis gaertneri ya da Hatiora gaertneri köklenmesi için suya konuldu. Diğer gönderdikleriniz toprakla buluştu. Crassula Ovata'da pamuklu bitler için fiziki temizlik ve şimdilik sıvı sabunla temizlik yapıldı. Pek o kadar bit yoktu. Şu anda da temiz görünüyor. Fotoğraflar ve gelişmeleri yakında sayfamda izleyebilirsiniz.

asumandilek
31-03-2010, 16:09
Asuman hanım,

Rhipsalidopsis gaertneri ya da Hatiora gaertneri köklenmesi için suya konuldu. Diğer gönderdikleriniz toprakla buluştu. Crassula Ovata'da pamuklu bitler için fiziki temizlik ve şimdilik sıvı sabunla temizlik yapıldı. Pek o kadar bit yoktu. Şu anda da temiz görünüyor. Fotoğraflar ve gelişmeleri yakında sayfamda izleyebilirsiniz.

Oh oh maşallah. Keyiflenmişlerdir. İki günlük koli, poşet, çuval içinde yaptıkları yorucu yolculuktan sonra pek iyi gelmiştir bakımınız. Güzel günlerde büyütün inşallah..

Vildan Sönmez
31-03-2010, 21:21
Asuman Hanım, hepsi çok güzel.Taner Bey'den tomurcuklu ve hasarsız gelmeleri çok iyi. Benimkilerde bir tanesinde tomurcuk vardı, çok güzel de açtı, ama hepsi de iyi gelişmiş ve yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Steplialardan birinde minnacık bir şey geliyor. Sanki tomurcuk gibi ya da ben öyle olmasını istiyorum. :)

Carlos_Cortes
31-03-2010, 21:32
Asuman Hanım bitkileriniz çok güzeller. Allah nazardan saklasın:)

Fatih
31-03-2010, 22:09
Asuman abla muhteşem kaktüslerinAllah nazarlardan saklasın.Sanırım Taner beyden gelenler şu dönemde çiçek açmaya çalışacak.Şayet benim kilerde belirtiler yoğunlukta Stapelia hirsuta da tomurcuk büyüdü bu sıcaklarla açacak inşallah,Cralluma lutea da tomurcuk veya sürgün hazırlığında,Gymnocalycium baldianum da da tomurcuk diğerlerinde ise büyüme devam:D
Umarım en kısa sürede hepsi çiçeklenir;)

asumandilek
01-04-2010, 03:55
Asuman Hanım, hepsi çok güzel.Taner Bey'den tomurcuklu ve hasarsız gelmeleri çok iyi. Benimkilerde bir tanesinde tomurcuk vardı, çok güzel de açtı, ama hepsi de iyi gelişmiş ve yavaş yavaş büyümeye devam ediyorlar. Steplialardan birinde minnacık bir şey geliyor. Sanki tomurcuk gibi ya da ben öyle olmasını istiyorum. :)

İnşallah tomurcuktur.. :)) Dallanıp budaklanıyor da olabilir. Benimki ilk verdiği tomurcukların hepsini döktü. Çok üzülmüştüm. Fakat sonra bir verdi, pir verdi.. :) Açsın da inşallah fotoğraflarını da görelim sizinkinin. :)

Asuman Hanım bitkileriniz çok güzeller. Allah nazardan saklasın:)

Çok teşekkürler Carlos_Cortes, Hepimizinkini korusun Rabbim inşallah.. Bu arada sizin ağır ağır bizi meraklandırarak eklediğiniz kaktüsleriniz ve sukulentleriniz de hayran olunmayacak gibi değil. Siz de emek verdiğiniz çiçekleriniz de sağlıcakla kalın inşallah...

asumandilek
01-04-2010, 03:57
Asuman abla muhteşem kaktüslerinAllah nazarlardan saklasın.Sanırım Taner beyden gelenler şu dönemde çiçek açmaya çalışacak.Şayet benim kilerde belirtiler yoğunlukta Stapelia hirsuta da tomurcuk büyüdü bu sıcaklarla açacak inşallah,Cralluma lutea da tomurcuk veya sürgün hazırlığında,Gymnocalycium baldianum da da tomurcuk diğerlerinde ise büyüme devam:D
Umarım en kısa sürede hepsi çiçeklenir;)

İnşallah sevgili Fatih.. Her yer çiçek olsun.. Her yanımız çiçek dolsun.. :o:D

a1919
13-04-2010, 13:38
33 nolu mesajdaki kaktüsüm nihayet açtı. :p

asumandilek
13-04-2010, 13:53
33 nolu mesajdaki kaktüsüm nihayet açtı. :p

Ne güzel haber. Doya doya izleyin. Benimki hala tomurcukta. Darısı benimkilerin de başına olsun inşallah. Sevincini sayfamda paylaştığın için çok teşekkürler sevgili a1919.

a1919
13-04-2010, 14:15
20 gündür hergün kontrol ediyordum ne zaman açacak diye. Boyu kadar bir çiçek beklemiyordum doğrusu, muhteşem bişey. Sizinkiler de yakın zamanda açar inşallah fazla bekletmez sizi

asumandilek
13-04-2010, 14:58
20 gündür hergün kontrol ediyordum ne zaman açacak diye. Boyu kadar bir çiçek beklemiyordum doğrusu, muhteşem bişey. Sizinkiler de yakın zamanda açar inşallah fazla bekletmez sizi

AMİİNN..:)) İnşallah...

asumandilek
16-04-2010, 00:19
Malum kış olduğu için epeydir uğramadığım bir amca var evimize yakın bir yerde oturur. Onca zaman gider balkonunu ve çiçeklerini ziyaret ederim çiçeklerinin kalabalıklığından mıdır? Onu nasıl yapayım, bunu nasıl edeyim, ayyy bu da çok güzelmiş; adı ne bunun demekten, amcanın ismini sormak hiç aklıma gelmedi şimdi farkettim. :) Ne ayıp. Salı günü evin önünden geçerken baktım balkonda uğraşıyor, :eek: bastım zile. Ve her zamanki gibi 2 kaktüs, bir menekşe ve çok övdüğü, açmayan otu açtırır dediği 1 koca saksı dolusu toprak da yüklenerek eve döndüm. E paylaşmak şart oldu tabi.

136386

136385

Bu arada hala adını tam çözmüş olmadığım yılan kaktüsü ailesinden sandığım kaktüsümün üzerinde küçük turuncu hareketlenme gördüm. Turuncu küçük çiçekler açtığını biliyorum 2 ya da 3 sene önce bir tane vermişti. Eğer umduğum gibi bunlar da tomurcuklanma ise bu kez şenlik olacak kaktüsümün üzerinde. :))

136387

oki_1655
16-04-2010, 00:29
Maşallah çiçeklerde geliyor sanırım Asuman Hanım mutlaka onları da paylaşın burdan..

asumandilek
16-04-2010, 00:39
Aminnn sevgili oki. İnşallah seninkiler de açar en kısa zamanda...

Toplantı dönüşü Zühreyle Eminönü'nden aldığımız miliciğimiz. :)) Henüz çiçek açmayan ve renklerini çok merak ettiğim birini sevgili SDurul'un gönderdiği, 2 mili çeliğim de tutmuş durumda. Bir de sevgili skaraca'nın gönderdiği kırmızı olduğunu bildiğim ufaklık var tabi. :))

Bana ev mili dolsa yine de yokmuş gibi geliyor.Önüne geçemiyorum bu çiçeğe düşkünlüğümün. Sanırım ciddi problemlerim var. :dilli:

136392

oki_1655
16-04-2010, 00:50
Ah ah bende gelicektim o toplantıya işte....Hatta Zühre Hanıma mesaj atıp toplantıdan sonra Ümraniye deki çiçek pazarına nasıl giderim diye yol tarifi istemiştim.Nasıl kahroluyorum böyle görüp okudukça..

Sevgi Durul
16-04-2010, 00:51
Benden gelen de kırmızı açıyor, sevgili asumandilek.

asumandilek
16-04-2010, 00:56
Ah ah bende gelicektim o toplantıya işte....Hatta Zühre Hanıma mesaj atıp toplantıdan sonra Ümraniye deki çiçek pazarına nasıl giderim diye yol tarifi istemiştim.Nasıl kahroluyorum böyle görüp okudukça..

Üzülme inşallah bidahaki toplantıda bir aksilik çıkmazsa buluşur. Bütün çiçekçileri gezeriz. :))

Benden gelen de kırmızı açıyor, sevgili asumandilek.

Çok teşekkürler Sevgi hanım. Bu mili bende başka bi yer taşıyor. Ne kadar teşekkür etsem az.

Sevgi Durul
16-04-2010, 01:08
Güle güle büyüsün, inşallah yakın zamanda çiçeklerini de görürsünüz.Tuttuğuna sevindim.

sevim.K
16-04-2010, 06:42
Asumancım o harikalar ne öyle:eek: Kıskanmıyorum diyorum ya içim de gidiyor yani benim yaramazlara bakıyorum:o. Hadi açın diye nöbet tutacağım yaz boyu başlarında bu gidişle:p

skaraca
16-04-2010, 09:01
Asuman hanım,

Dün akşam 68 nolu mesajınızda son fotoğraftaki kaktüsünüzdeki tomurcuğu görünce, hemen sabah işyerine geldiğimde sizin o kaktüsten göndermiş olduğunuz çelikleri kontrol ettim. Hani belli mi olur! Üzerinde tomurcuğu ile gelir diye... Ancak yoktu. Ama eğer sizinki açarsa bu yıl, büyük ihtimal gönderdiğiniz çelikte tutar tutmaz tomurcuklanır. Çiçekli halini sayfanıza koyduğunuzda isimle ilgili araştırmayı yapabilirim. Cereus türü gibi görünüyor ama çiçeklendiğinde kesin bir belirleme yapmak mümkün olur sanırım.

Miliiye gelinci umarım tutar. Tutmazsa da aldığım yerde var. Üç tane de bende köklendirmeye çalıştığım var. Telafi edilir.

asumandilek
16-04-2010, 13:33
Gönderdiğim zaman benimkinde de hiç bir belirti yoktu zaten sevgili skaraca. Umarım benimki de sizinki de açar da izleriz doya doya. O aldığınız yerde sayemizde mili kalmayacak. :) En sonunda kardeşim al bunun hepsini git diyecekler size. :) Ay ne iyi olur.. :))

Zühre Demir
16-04-2010, 23:02
Asumanım, benimkinin çiçeği kırılmıştı ya, şimdi yeni açtı valla bi tane, bir de onu sopaya bağlayıp dikleştirdim, yamuk bir formu vardı ya. Çok mutluyum, en sonunda sağlıklı bir milii'm olacak. :)

asumandilek
17-04-2010, 00:18
Asumanım, benimkinin çiçeği kırılmıştı ya, şimdi yeni açtı valla bi tane, bir de onu sopaya bağlayıp dikleştirdim, yamuk bir formu vardı ya. Çok mutluyum, en sonunda sağlıklı bir milii'm olacak. :)

Benimki de tomurcuk vermişti bitane ama İstanbul - Adapazarı - Ereğli yolculuğu derken tomurcuk kurudu. Neyse altta bi çıkıntı vardı hatırlıyor musun hem üstten hem de o küçük dalcıktan yeni yaprak verdi. Çok sevindim. Tomurcuğa üzüntüm hafifledi biraz.

Hatice Tarhan
17-04-2010, 21:38
Asuman hanım kaktüsleriniz ve sukkulentleriniz çok güzel olmuş.Hespinin çiçeklerini de görmeniz dileğiyle ellerinize yüreğinize sağlık.

asumandilek
18-04-2010, 03:59
Asuman hanım kaktüsleriniz ve sukkulentleriniz çok güzel olmuş.Hespinin çiçeklerini de görmeniz dileğiyle ellerinize yüreğinize sağlık.

Teşekküler sevgili cennetbahçesi. Sizin de üye adınız gibi bir bahçeniz olsun inşallah.

asumandilek
26-04-2010, 01:03
Hiiiçç sevmem aşılı kaktüs diyen ben, sanırım geçen gece aşılı kaktüslerle ilgili başlıkta konuşulanlardan ve fotoğraflardan etkilenmiş olacağım ki, iki adet aşılı kaktüs aldım. Yani hala gözüme çok yabancı gelmelerine rağmen kaktüsün her çeşidi başımın tacıdır da diyorum şahsen. :))

138978

Fatih
26-04-2010, 08:27
Gerçekten hiç mi sevmediniz aşılıları?Bende farklı tür bulmak için yırtıyorum kendimi burda aşılılardan:DKoçtaşta aşılılar var diye haber aldım.Artık cumaya giderim sınavlar başladı malum;)
Ama hakikatten çok gezller.Soldan üçüncü Gymnocalycium mihanovich.Pembe tonlarında çiçekleri var.Şu anda benimki tomurcukta ençok çiçeğini merak ettiğim türlerimden.

Hatice Tarhan
26-04-2010, 19:01
Gerçekten hiç mi sevmediniz aşılıları?Bende farklı tür bulmak için yırtıyorum kendimi burda aşılılardan:DKoçtaşta aşılılar var diye haber aldım.Artık cumaya giderim sınavlar başladı malum;)
Ama hakikatten çok gezller.Soldan üçüncü Gymnocalycium mihanovich.Pembe tonlarında çiçekleri var.Şu anda benimki tomurcukta ençok çiçeğini merak ettiğim türlerimden.
Sayın Fatih yakında aşılı kaktüslerimin resimlerini paylaşacağım makinenin tamirden gelmesini bekliyorum .İstediğin türler koçtaşta yoksa burdaki çiçekçilerde aşılı kaktüsler çok populer ,istediklerinden gönderebilirim.

asumandilek
27-04-2010, 00:27

Bi şarkı vardı Fatih ben pek hatırlamıyorum ama sanki bi an içimde yankılandı tınısı. Eskidendi çoook eskiden. :) Yani aşılılar hiç cezbetmiyordu beni. Ama dedim ya " eskiden " :)) Kaktüs olsun da, taştan olsun.. :D

Sayın Fatih yakında aşılı kaktüslerimin resimlerini paylaşacağım makinenin tamirden gelmesini bekliyorum .İstediğin türler koçtaşta yoksa burdaki çiçekçilerde aşılı kaktüsler çok populer ,istediklerinden gönderebilirim.

Ama ben şahit oldum şimdi bu alışverişe. :) Ne demiş büyüklerimiz; " Biri yer bir bakar, kıyamet ondan kopar. " :dilli:

a1919
27-04-2010, 07:53
Hani erken inerdi karanlık
Hani yağmur yağardı inceden
Hani okuldan işten dönerken işıklar yanardı evlerde
Hani ay herkese gülümserken
Mevsimler kimseyi dinlemezken
Hani çocuklar gibi zaman nedir bilmezken
Hani herkes arkadaş
Hani oyunlar sürerken
Hani çerçeveler boş
Hani körkütük sarhoş gençliğimizde
Hani şarkılar bizi henüz bu kadar incitmezken
Eskidendi eskidendi çook eskiden

:)

Ne iyi ettinizde hatırlattınız sayenizde tekrar dinledim Sezen'i

skaraca
27-04-2010, 09:22
Asuman hanım,

Göndermiş olduğunuz euphorbia enopla (ilk mesaj dördüncü fotoğraftaki) ne yazık ki öldü. Oysa köklü idi. Tüm kaktüslerimi ektiğim şekilde ekim yapmıştım. Geçen hafta içerisinde gövdede toprak seviyesinin 1-2 cm üzerine çıkacak şekilde kararma gördüm. Bunun üzerine topraktan çıkartıp baktığımda toprağın 3 cm kadar altında gövdede yaralanma olduğunu, çürümenin buradan başladığını gördüm. Ana gövde iç kısımları tamamen karardığı için yan dallardan sağlam bölgeleri kesip, kurutmaya aldım. Ancak bu dallarıda kurtaramadım. Ayrıca üzerinde bulunan beyazlıklarda artmıştı.

Oysa köklü gelmesi nedeniyle sevinmiştim. Kısmet değilmiş. Diğerlerinde ise bir sorun yok. Özellikle ovatanın gelişimi çok iyi.

Fatih
27-04-2010, 09:23

Teşekkür ederim.

asumandilek
27-04-2010, 12:00
Asuman hanım,

Göndermiş olduğunuz euphorbia enopla (ilk mesaj dördüncü fotoğraftaki) ne yazık ki öldü. Oysa köklü idi. Tüm kaktüslerimi ektiğim şekilde ekim yapmıştım. Geçen hafta içerisinde gövdede toprak seviyesinin 1-2 cm üzerine çıkacak şekilde kararma gördüm. Bunun üzerine topraktan çıkartıp baktığımda toprağın 3 cm kadar altında gövdede yaralanma olduğunu, çürümenin buradan başladığını gördüm. Ana gövde iç kısımları tamamen karardığı için yan dallardan sağlam bölgeleri kesip, kurutmaya aldım. Ancak bu dallarıda kurtaramadım. Ayrıca üzerinde bulunan beyazlıklarda artmıştı.

Oysa köklü gelmesi nedeniyle sevinmiştim. Kısmet değilmiş. Diğerlerinde ise bir sorun yok. Özellikle ovatanın gelişimi çok iyi.

Sevgili skaraca nasıl üzüldüm anlatamam. Köklü olduğu için ona bişey olmaz diye düşünmüştüm. Hatta ovatanın kökleneceğinden çok da umudum yoktu. Demek tam tersi oldu. Sağlık olsun. Bulabilirsek yenisini alırız. İstanbul'a gittiğimde özellikle bakacağım. Lütfen üzülmeyin. Diğerleri sağlıkla büyüsünler inşallah.

mrmusti
29-04-2010, 00:37
Asuman Hanım, Siteme çok sevdiğiniz Euphorbia milii' ler yüklenmiştir. Çeşitlerini görebilirsiniz.

asumandilek
29-04-2010, 00:53
Asuman Hanım, Siteme çok sevdiğiniz Euphorbia milii' ler yüklenmiştir. Çeşitlerini görebilirsiniz.

Çok teşekkürler. Bazıları o kadar müthiş ki sadece gövdesi bile hayretler içinde bıraktı beni. Çiçeklerinden hiç bahsetmiyorum bile. :) Bu kadar çok çeşidini görmemiştim. Çok teferruatlı bir site olmuş. Kaktüs ve özellikle mili söz konusu olunca hepsine bakabilirim uyumadan. Kaç gün süreceği pek önemli değil. :) Hepsine yarım saat baktığım düşünülürse epey sürebilir... :o Bakmaya devam..:)

mrmusti
29-04-2010, 09:39
Benim başlığım altındaki sarı milileri görünce, edinmek için 3-5 seneden bahsetmişsiniz. Meraklanmayın bu yaz çelikleri çoğalır inşaallah, o kadar bekletmem sizi.

Çok teşekkürler. Bazıları o kadar müthiş ki sadece gövdesi bile hayretler içinde bıraktı beni. Çiçeklerinden hiç bahsetmiyorum bile. :) Bu kadar çok çeşidini görmemiştim. Çok teferruatlı bir site olmuş. Kaktüs ve özellikle mili söz konusu olunca hepsine bakabilirim uyumadan. Kaç gün süreceği pek önemli değil. :) Hepsine yarım saat baktığım düşünülürse epey sürebilir... :o Bakmaya devam..:)

sevim.K
29-04-2010, 10:14
Oooo gözün aydın asuman:p ne yapsam Ereğliye gelmek için millileri mi beklesem;)

mrmusti
29-04-2010, 17:05
Milileri çoğaltalım almaya değil, gezmeye gidebilirsiniz.

Oooo gözün aydın asuman:p ne yapsam Ereğliye gelmek için millileri mi beklesem;)

asumandilek
29-04-2010, 18:15
Benim başlığım altındaki sarı milileri görünce, edinmek için 3-5 seneden bahsetmişsiniz. Meraklanmayın bu yaz çelikleri çoğalır inşaallah, o kadar bekletmem sizi.

Tekrar tekrar teşekkürler. Sabırla bekleyeceğim. :)

Vallahi benimkiler pembe ve kırmızı küçük çelik halinde henüz. Dallanıp budaklanmalarına bağlı. Bence sen milileri bekleme. Mililer için sonra gelirsin tekrar. :))

asumandilek
05-05-2010, 18:03
Ve cennetbahçesi sukulent ve kaktüslerim.. yeni misafirlerim... ;)

141725

141726

141727

141728

141729

asumandilek
05-05-2010, 18:05
Bizde misafir kalabalıksa pek sevilir.. :))

141730

141731

141732

141733

Veeee sarıııı miliiii.... :))

141734

Güngör Salman
05-05-2010, 18:26
Sevgili Asumandilek, hepsi çok güzeller çokta çeşitiniz var. 97. mesajdaki Euphorbia milii sarımı? Sevgiler.

asumandilek
05-05-2010, 18:42
Sevgili Asumandilek, hepsi çok güzeller çokta çeşitiniz var. 97. mesajdaki Euphorbia milii sarımı? Sevgiler.

Teşekkürler sevgili Güngör Salman, keşke daha çok yer olsa da çeşit de çoğalsa. Bütün arzum bu yönde. :)) Evet euphorbia milii sarı.. Milii hastalığım malumunuz yayıldığı için bir arkadaşımız beni bekletmemek için göndermiş sağolsun. Bunlar köklenirse Allah' ın izni ile inşallah sıra beyazında. Beyaz içinse bütün umudumuz Oki'nin anneannesinin komşuları. :)) sevgili Oki'ye güvenimiz sonsuz. :))

oki_1655
05-05-2010, 19:32
:)) Asuman Hanımcım vallahi büyük kırgınlıklar yaşadım o yüzden Bursa'ya gitmekten vazgeçmiştim ama dün gece yattım tam uyucakken birden sizlere verdiğim söz geldi aklıma.Sırf o çiçek ve verdiğim söz için gidicem Bursa'ya.Ama size ancak pazartesi ya da salı gönderebilirim.Bursa'dan çiçeği alıp hemen bir yerlere kaçıcam 1-2gün kafamı dağıtmak için en erken pazartesi sabah Kütahya da olurum.Hemen sizin paketinizi kargoya veririm.

oki_1655
05-05-2010, 19:33
Bu arada sanırım sadece ben yaşatamıyorum heralde şu aşkın gözyaşını.Deliricem artık bana gelen ölüyor...

sevim.K
05-05-2010, 19:40
Asuman o ne güzellikler yine çatlatıyorsun vallahi:mad:.;)

Güle güle büyüt cicilerini, sevgiyle:p

Korkut
05-05-2010, 21:10
asuman hanım çok güzel bitkileriniz;)

güle güle büyütün

günebakan
05-05-2010, 21:40
Sevgili Asuman yeni sukulentlerin ve kaktüslerin çok güzel özellikle 2. mesajdaki ilk resim deki Güle güle büyüt:) Asumancığım onun rengi mor mu yoksa çekimden mi o renk acaba?

Hatice Tarhan
05-05-2010, 21:45
Bu arada sanırım sadece ben yaşatamıyorum heralde şu aşkın gözyaşını.Deliricem artık bana gelen ölüyor...

Sayın oki isterseniz size kocaman köklü aşkın gözyaşları gönderebilirim.
Karşılık beklediğimi algılamayın fakat küçük küçücük bir beyaz eophorbiya milli gönderirseniz de ben çok sevinirim , yoksa da canınız sağolsun ben yine isterseniz aşkın gözyaşını gönderirim.

Hatice Tarhan
05-05-2010, 21:51
Asuman hanım misafirlerinizin kat kat çoğalması dileğiyle üzerinden çiçekleri eksik olmasın .
En ağır misafir plumerayı göremedim.

asumandilek
05-05-2010, 22:00
:)) Asuman Hanımcım vallahi büyük kırgınlıklar yaşadım o yüzden Bursa'ya gitmekten vazgeçmiştim ama dün gece yattım tam uyucakken birden sizlere verdiğim söz geldi aklıma.Sırf o çiçek ve verdiğim söz için gidicem Bursa'ya.Ama size ancak pazartesi ya da salı gönderebilirim.Bursa'dan çiçeği alıp hemen bir yerlere kaçıcam 1-2gün kafamı dağıtmak için en erken pazartesi sabah Kütahya da olurum.Hemen sizin paketinizi kargoya veririm.

Oki kardeşim, eğer yaşadığın duruma bize verdiğin söz için katlanmak zorundaysan lütfen dilediğin gibi yap. Çiçeklerimizi seviyoruz ve birbirimize nazımız geçiyor ama seni asla zor durumda bırakacak bir şey istemem kendi adıma. Burada içtenlikle paylaştıklarımız çok daha önemli. Dostluk baki olsun, çiçeklerimizi buluruz el birliğiyle.

Bu arada istediğin aşkın gözyaşı olsun bende var ama sevgili cennetbahçesi de göndermiş içinden gelerek sağolsun. Köklendirip göndereyim ben sana en kısa zamanda.

Asuman o ne güzellikler yine çatlatıyorsun vallahi:mad:.;)

Güle güle büyüt cicilerini, sevgiyle:p

Estağfurullah hocam çatlatmak haddimemi hiç benim. daha güzelleri sizin olsun inşallah.

asuman hanım çok güzel bitkileriniz ;)

güle güle büyütün

Çok teşekkürler sevgili Korkut...

Sevgili Asuman yeni sukulentlerin ve kaktüslerin çok güzel özellikle 2. mesajdaki ilk resim deki Güle güle büyüt Asumancığım onun rengi mor mu yoksa çekimden mi o renk acaba?

Sevgili günebakan çok teşekkür ederim. Evet çiçeğin kendi rengi o. Bu sefer makinanın bi suçu yok. :))

günebakan
05-05-2010, 22:01
Süpermiş o zaman adı ne acaba? rengi çok hoşuma gitti:)

günebakan
05-05-2010, 22:03
Sevgili Oki Asuman'a katılıyorum kendini zorlama lütfen :)

asumandilek
05-05-2010, 22:03
Asuman hanım misafirlerinizin kat kat çoğalması dileğiyle üzerinden çiçekleri eksik olmasın .
En ağır misafir plumerayı göremedim.

Sevgili cennetbahçesi onu diğer balkona ekleyeceğim inşallah. İçerde tutuyorum köklenene kadar. Perlitten köşk yaptım kendilerine. İnşallah beğenir beni üzmezler. :)) Çok çok teşekkürler... Ve canı gönülden bir AMİNNN!!

Zühre Demir
05-05-2010, 22:34
En kısa zamanda Bauhaus'a gidip elimi kolumu doldurmam lazım. Böyle gördükçe deliriyorum. Neyse ki yabancının değil, sen biraz büyüt hele, hepsinden istiyorum :)

asumandilek
05-05-2010, 22:40
Süpermiş o zaman adı ne acaba? rengi çok hoşuma gitti:)

Sevgili günebakan ne desem yalan. Bu isim işini hiç beceremiyorum ben. Skaraca uğrarsa buralara kesin biliyordur. :) Şekil itibarıyla graptopetalum 'un aynısı ama yine de ben yanıltmayayım.

En kısa zamanda Bauhaus'a gidip elimi kolumu doldurmam lazım. Böyle gördükçe deliriyorum. Neyse ki yabancının değil, sen biraz büyüt hele, hepsinden istiyorum :)

Ben hepsini seni düşünerek yetiştiriyorum hiç aklın kalmasın burda bitanem. Yalnız sen yine de git bauhaus'a bizde olmayanlardan al. :))

Zühre Demir
05-05-2010, 22:51
Korkuyorum dönemeyeceğim diye :rolleyes:

oki_1655
05-05-2010, 23:09
Asuman Hanım siz de dahil olmak üzere listede 7 kişi var.(Günebakan, Sevim hocam, Zühre hanım, Hhatice, Vildan abla ve Cennetbahçesi).O kadar söz verip gidememek gerçekten çok zor geliyor ama sizlerde beni affederseniz Bursa'ya gitmeyi 1-2 hafta ertelemek istyorum.Çünkü burada açıklayamayacağım bazı sebeplerden dolayı tatsızlıklar oldu.İnanın oraya adım atmak istemiyorum gidersemde sadece çiçek için gitmiş olucam ve yol 3 saat sürsede çok yorucu oluyor.Belki haftasonu İstanbul'a giderim Bursa dan geçer çiçeği alırım.Cuma günkü ruh halime göre size haber vericem.Sağlıkla kalın...

asumandilek
05-05-2010, 23:14
Asuman Hanım siz de dahil olmak üzere listede 7 kişi var.(Günebakan, Sevim hocam, Zühre hanım, Hhatice, Vildan abla ve Cennetbahçesi).O kadar söz verip gidememek gerçekten çok zor geliyor ama sizlerde beni affederseniz Bursa'ya gitmeyi 1-2 hafta ertelemek istyorum.Çünkü burada açıklayamayacağım bazı sebeplerden dolayı tatsızlıklar oldu.İnanın oraya adım atmak istemiyorum gidersemde sadece çiçek için gitmiş olucam ve yol 3 saat sürsede çok yorucu oluyor.Belki haftasonu İstanbul'a giderim Bursa dan geçer çiçeği alırım.Cuma günkü ruh halime göre size haber vericem.Sağlıkla kalın...

Sen de sağlıcakla kal ve sakın kendini sıkma. Benden yana gönlün rahat olsun. Ne beyaz mililer buluruz biz daha. Yeterki sağlığımız, huzurumuz yerinde olsun. ;)

asumandilek
05-05-2010, 23:15
Korkuyorum dönemeyeceğim diye :rolleyes:

Dönemeyecek gibi olursan ara beni. Ben de gelirim bauhaus' da yatarız. Zaten ev gibi şimdi oralar. Ne arasan var. :))

a1919
06-05-2010, 07:43
Böyle misafirlere can kurban asuman hanım :)
Güle güle büyütün

skaraca
06-05-2010, 09:34
skaraca, sayfaların her güncellemesinde mutlaka buralara uğramakta Asuman hanım,

97 nolu mesajdaki sizinde belirttiğiniz gibi graptopetalum'a yaprak yapısı itibariyle benziyor. Yapraklardaki morumsu renk ise soğuktan da, güneşten de olabilir. Nedeni hakkında net birşey diyemiyeceğim. Bazı çiçek yaprakları sizinde bildiğiniz gibi soğukta, bazıları ise güneş ışığında kızarıyor veya renk değiştiriyor. Aksi durumda yeşile dönüyor.

Sarı milii üzerindeki fotoğrafta yer alan ise Noel Ağacı olarakta bilinen Euphorbia Tirucalli (http://www.cactusinfo.net/gallery/E/images/Euphorbia_tirucalli.jpg), linkten ayrı bir fotoğrafı görebilirsiniz.

96. nolu mesajdaki ilk ve son fotoğraf aşkın gözyaşları, yazmaya bile gerek yok. :) İkinci fotoğraf Crassula Lycopodioides. Bana da sayın Berduray ve Vildan Sönmez hanımlardan geldi ama ne yazıkki ikisinide ben tutturamadım.

97 nolu mesaj üçüncü fotoğraf Opuntia türü, alt tür olarak humifusa ya benziyor. Opuntia Humifusa için bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_humifusa.jpg) bakabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Ya da bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/index.htm) diğer opuntia türleri ile karşılaştırabilirsiniz.

sevim.K
06-05-2010, 12:14
Üzme kendini oki. Sağlığın huzurun yerinde olsun. Her ne kadar "milli" diye feryat ediyorsak da senin huzurundan önemli değil. Buluruz gün olur be;)

günebakan
06-05-2010, 12:54
Benden yana da gönlün rahat olsun Oki1655 hiç sorun değil yeter ki can sağolsun:)

oki_1655
06-05-2010, 18:35
Yarın akşam gidiyorum Bursa'ya.Umarım herkeze yeticek kadar alabilirim.Zaten yetmezse de alanlar çoğaltıp dağıtacak..

asumandilek
07-05-2010, 00:33
skaraca, sayfaların her güncellemesinde mutlaka buralara uğramakta Asuman hanım,

97 nolu mesajdaki sizinde belirttiğiniz gibi graptopetalum'a yaprak yapısı itibariyle benziyor. Yapraklardaki morumsu renk ise soğuktan da, güneşten de olabilir. Nedeni hakkında net birşey diyemiyeceğim. Bazı çiçek yaprakları sizinde bildiğiniz gibi soğukta, bazıları ise güneş ışığında kızarıyor veya renk değiştiriyor. Aksi durumda yeşile dönüyor.

Sarı milii üzerindeki fotoğrafta yer alan ise Noel Ağacı olarakta bilinen Euphorbia Tirucalli (http://www.cactusinfo.net/gallery/E/images/Euphorbia_tirucalli.jpg), linkten ayrı bir fotoğrafı görebilirsiniz.

96. nolu mesajdaki ilk ve son fotoğraf aşkın gözyaşları, yazmaya bile gerek yok. :) İkinci fotoğraf Crassula Lycopodioides. Bana da sayın Berduray ve Vildan Sönmez hanımlardan geldi ama ne yazıkki ikisinide ben tutturamadım.

97 nolu mesaj üçüncü fotoğraf Opuntia türü, alt tür olarak humifusa ya benziyor. Opuntia Humifusa için bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/images/Opuntia_humifusa.jpg) bakabilir ve karşılaştırabilirsiniz. Ya da bu linkten (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/index.htm) diğer opuntia türleri ile karşılaştırabilirsiniz.

Teşekkürler sevgili skaraca. Emek harcıyorsunuz lütfen helal edin hakkınızı.

Yarın akşam gidiyorum Bursa'ya.Umarım herkeze yeticek kadar alabilirim.Zaten yetmezse de alanlar çoğaltıp dağıtacak..

Sevgili oki, çok teşekkürler. Seninde hakkını ödeyemeyiz hiç.

asumandilek
07-05-2010, 01:33
Sağolsun dün akşam sevgili cemo arayıp Asuman seraya kaktüs gelmiş deyince bugün soluğu orda aldım. :) O minik katüslerin üstüne yapıştırdıkları kuru çiçekleri görünce cinlerim tepeme çıksa da ben yapacağımı yaptım birkaçının çiçeğini çıkarıp, birkaçını da kendime, birikisini de komşuma aldırarak epey ziyanı engelledim. Tabi bitmedi. Kalanları da kurtaracağım bir iki gün içinde Allahın izniyle o kuru çiçeklerden.

Enteresandır açmamış kaktüsleri ticari kaygıyla kuru çiçeklerle süslemelerine anlam veremezken, bir de bugün gördüm ki tomurcuğu açmış kendi çiçeği üzerinde şahane bir halde dururken kuru çiçek de yapıştırmışlar. Hemen sarılıp ufak bir hamleyle üstündeki kuru çiçeği aldım. Bide ne göreyim çürümüş yavrusu. Elimde kaldı güzelim kaktüsün yarısı. Hemen ana gövdeden ayırdım kalan yarısını da ve satan arkadaşa gösterdim. Ve onu orda bırakmadım elbet. Çiçekli olanların altındaki bölgelerin nasıl kuruduğunu, zarar gördüğünü görünce seramızın sahibi de üzüldü. Bu işin önüne nasıl geçilir bilmiyorum ama geçmek lazım. Benim içime batıyor bu tür ticari kaygıyla yapılan işlerin çoğlaması. O kuru çiçekleri " sıcak silikonla " bu arkadaşların kafasına gözüne yapıştırmak istiyorum şahsen.

Ve gelelim o minik çiçeğini gölgelemeye çalıştıkları sahte renkli şeylerden kurtulan miniklere.

142040

142041

142042

142043

mrmusti
07-05-2010, 10:58
Bu yapma çiçekleri Üzerine yapıştırma işini Yalovada Koreli bir işletmecinin serasında yapıldığını biliyorum Asuman Hanım. YAzık ediyorlar diyoruz. Haklısınız.
Fakat bir de şöyle düşünmek lazım sanırım; Yapma çiçekler sayesinde hoşlanıp alan ve kaktüs merakına kapılan insanlarda var. Onlarda bir kazanç aslında. Para kazanmak için yapılan hatalı işler yinede kaktüs ilgisi gibi geri dönüyor. Ama yinede olan bizim güzelim kaktüslere oluyor.

günebakan
07-05-2010, 10:58
Sevgili Asuman yeni kaktüslerini güle güle büyüt kaktüslerin üzerine yapıştırılan çiçekleri biz biliyoruz ama herkes bilmiyor gerçek sanıyor çünkü kaktüslerin çiçek açtığına inanmıyorlar.
Ben bayındır çiçek festivaline gittiğim de yanımdaki arkadaşım kaktüslerin üzerin deki çiçeklerin sahici olup olmadığını sordu ben de "Bunlar sahte yapıştırma" dedim satıcı da bana" Abla sen biliyon da neden söylüyorsun" diye söylendi . Ben de arkadaşım o dedim o zamanda bari dürtseydin herkes duymasın" demezmi. Oysaki insanlar dikkat etseler anlarla sahte çiçek olduğunu.

Ayrıca çiçek tomurcuklu kaktüsleri aldığımız kız " Bütün çiçeklileri almayın kimse inanmıyor çiçek açtığına millet görsün istiyorum" demişti bize:)

skaraca
07-05-2010, 11:08
Sayın Asuman hanım,

Harcanan emeğin yerine ulaşması ve takdir edilmesi yeterli... Teşekkürler. Helal olsun.

Yeni kaktüslerinizde oldukça güzel. Bende dün akşam Eskişehir Koçtaş'a uğradım. Yeni kaktüsler gelmiş. Birkaç tanesi de tomurcuklu idi. Bir tane aldım. Tabi üzerine ayrıca yapıştırılmış sahte çiçeği çıkartarak. Bende hiç sevmiyorum sahte çiçekleri. Hem büyümesine engel, hem de bitkiye zarar veriyor. Sayfama eklerim yakında sanırım.

asumandilek
07-05-2010, 14:13
Bu yapma çiçekleri Üzerine yapıştırma işini Yalovada Koreli bir işletmecinin serasında yapıldığını biliyorum Asuman Hanım. YAzık ediyorlar diyoruz. Haklısınız.
Fakat bir de şöyle düşünmek lazım sanırım; Yapma çiçekler sayesinde hoşlanıp alan ve kaktüs merakına kapılan insanlarda var. Onlarda bir kazanç aslında. Para kazanmak için yapılan hatalı işler yinede kaktüs ilgisi gibi geri dönüyor. Ama yinede olan bizim güzelim kaktüslere oluyor.

Yok yok ben yine de gidip o Koreli'yi sıcak silikon uygulamasıyla çelenke çevireyim de görsün gününü...

Sevgili Asuman yeni kaktüslerini güle güle büyüt kaktüslerin üzerine yapıştırılan çiçekleri biz biliyoruz ama herkes bilmiyor gerçek sanıyor çünkü kaktüslerin çiçek açtığına inanmıyorlar.
Ben bayındır çiçek festivaline gittiğim de yanımdaki arkadaşım kaktüslerin üzerin deki çiçeklerin sahici olup olmadığını sordu ben de "Bunlar sahte yapıştırma" dedim satıcı da bana" Abla sen biliyon da neden söylüyorsun" diye söylendi . Ben de arkadaşım o dedim o zamanda bari dürtseydin herkes duymasın" demezmi. Oysaki insanlar dikkat etseler anlarla sahte çiçek olduğunu.
Ayrıca çiçek tomurcuklu kaktüsleri aldığımız kız " Bütün çiçeklileri almayın kimse inanmıyor çiçek açtığına millet görsün istiyorum" demişti bize:)

Sorma sevgili günebakan, anlarlar diyorsun ya anlamıyor bazıları. :) Geçenlerde sevdiğim bir ablama ablatacam diye dilimde tüy bitti. Bazıları çiçeği silikonla yapıştırmak yerine ince bişeyle saplıyorlar gövdeye. Kadını inandıramadım. Yok o gerçek diyo hala. Neyse öğrenecekler inşallah...

Sayın Asuman hanım,

Harcanan emeğin yerine ulaşması ve takdir edilmesi yeterli... Teşekkürler. Helal olsun.

Yeni kaktüslerinizde oldukça güzel. Bende dün akşam Eskişehir Koçtaş'a uğradım. Yeni kaktüsler gelmiş. Birkaç tanesi de tomurcuklu idi. Bir tane aldım. Tabi üzerine ayrıca yapıştırılmış sahte çiçeği çıkartarak. Bende hiç sevmiyorum sahte çiçekleri. Hem büyümesine engel, hem de bitkiye zarar veriyor. Sayfama eklerim yakında sanırım.

Merakla bekliyoruz sevgili skaraca. Yüzlerce var hatta belki binler, milyonlar ama en azından biz her gördüümüzde birkaçını kurtaralım kendi adımıza üzerimize düşmüş olanı yaparız. Laf aramızda ben orda çaktırmadan çiçeklerini de kopartıyorum bazen. Gören olursa iyi yapıştıramamışlar diyorum. :))

oki_1655
09-05-2010, 20:14
Asuman hanım 15dk önce eve geldim hemen haber vermek istedim.Beyaz milii çelikleri yanımda şuan.2 farklı kişiden toplam 5 çelik alabildim.Ama bir kişi daha söz verdi 1 ay sonra kendi ayırdığı çelikler büyüsün o da vericekmiş.Liste 7 kişi olduğu için kendime 1 tane ayırıp malesef ilk olarak sadece listenin ilk dördüne gönderebilicem.
1- Asumandilek
2- Sevim Hoca (adres bende var)
3- Günebakan
4- Zühre Demir
Bana bu gece adresinizi atabilirseniz yarın sabah kargoya verebilirim.
Elimdekilerin fotoğraflarını da çekip gece eklerim buraya:)

Ben şimdi özel mesajda atıcam sevgili Günebakan ve Zühre hanım'a da adreslerini gönderirler umarım bu gece.

Sıradakiler ( 1 ay sonra çeliklerine kavuşacaklar. )
5- Hhatice
6- Vildan Sönmez
7- Cennet bahçesi

Hatice Tarhan
09-05-2010, 22:06
İlk dörde giremedim fakat yaşasın ilk yedideyim ,şimdiden teşekkürler sayın Oki1655.

Zühre Demir
09-05-2010, 22:55
Gönderdim bileeeee :):)

asumandilek
10-05-2010, 00:30
Asuman hanım 15dk önce eve geldim hemen haber vermek istedim.Beyaz milii çelikleri yanımda şuan.2 farklı kişiden toplam 5 çelik alabildim.Ama bir kişi daha söz verdi 1 ay sonra kendi ayırdığı çelikler büyüsün o da vericekmiş.Liste 7 kişi olduğu için kendime 1 tane ayırıp malesef ilk olarak sadece listenin ilk dördüne gönderebilicem.

Sana ne desem, nasıl teşekkür etsem az... Az önce sayfanda fotoğraflarını gördüm. Çok sevindim ve bu sevinç evdekilerin uykusunu mahvedecekti az kalsın. :)) Kocaman teşekkürler...

asumandilek
10-05-2010, 00:57
Ve balkondan tomurcuk ve çiçek manzaraları... :)) Bugün çook mutlu bi gün...

142902

142903

142904

142905

142906

Satı Uğurtan
10-05-2010, 01:14
Sevgili Asumancığım,hepsinede çok güzel bakmışsın, çok canlı ve çok diriler.

asumandilek
10-05-2010, 01:25
Sevgili Asumancığım,hepsinede çok güzel bakmışsın, çok canlı ve çok diriler.

Teşekkürler ablacım. Umarım hep öyle kalsınlar...

Fatih
10-05-2010, 08:57
Asuman abla;büün tomurcuklularını bol günewşli bir yere koy çok hızlı gelişiyor tomurcuklar.Benim gymnocalycium baldianum tomurcuğunu döktü ama diğerleri açtı açacak.Açtıkça ekleyeceğim bende.

mrmusti
10-05-2010, 09:32
İşte olay bu. Dünya güzellikleri bu, Sevinç bu, neşe bu, bu, bu, bu. Daha ne isteriz ki!

asumandilek
10-05-2010, 12:58
Asuman abla;büün tomurcuklularını bol günewşli bir yere koy çok hızlı gelişiyor tomurcuklar.Benim gymnocalycium baldianum tomurcuğunu döktü ama diğerleri açtı açacak.Açtıkça ekleyeceğim bende.

Evet sevgili Fatih balkonda gayet güneş alan biryerdeler. İlgin için çok teşekkürler. Seninkilerde biran önce açsın inşallah kardeşim.

asumandilek
10-05-2010, 12:59
İşte olay bu. Dünya güzellikleri bu, Sevinç bu, neşe bu, bu, bu, bu. Daha ne isteriz ki!

:D Hiçbirşey !!!

günebakan
10-05-2010, 13:17
Sevgili Asuman gerçekten her bitki çiçek açınca hoşumuza gidiyor ama kaktüsler çiçek açtığı zaman başka birşey oluyor harika görüntüler:)

asumandilek
10-05-2010, 13:28
Sevgili Asuman gerçekten her bitki çiçek açınca hoşumuza gidiyor ama kaktüsler çiçek açtığı zaman başka birşey oluyor harika görüntüler:)

Sevgili günebakan çok haklısın. İlgin eksik olmasın. Seninkilerin de çiçekerini görmek nasip olsun inşallah.

skaraca
10-05-2010, 14:45
Bu ne güzellik böyle! Hepside muhteşem.

asumandilek
11-05-2010, 00:00
Bu ne güzellik böyle! Hepside muhteşem.

Teşekkürler, darısı bütün kaktüs sever dostlarımızın başına inşallah.. :))

asumandilek
12-05-2010, 18:16
Günün sürprizleri...

Zühre'ye götürdüğüm kaktüsten ufacık bir çelik almıştım. Ben köklenmesi için beklerken o bana bugün muhteşem bir sürpriz hazırlamış hiç habersiz. Toprağın üstünde kendi bile zor görünürken bugün muhteşem bir çiçekle günaydın dedi bana.

143654

Sadece o mu, arkadaşları da yalnız bırakmamışlar onu.. Bu nasıl bir huzur, nasıl mutluluk böyle.. Çok iyiyim yine... :))

143655

143656

PlentyPlant
12-05-2010, 20:18
Ne hoş, pıtır pıtır açmışlar. Bu güzellikte çiçekleri görmek için 10 yıl beslerim ben bu diken toplarını. :)

asumandilek
12-05-2010, 23:19
Ne hoş, pıtır pıtır açmışlar. Bu güzellikte çiçekleri görmek için 10 yıl beslerim ben bu diken toplarını. :)

Bütün çiçekler güzel bana göre lakin kaktüsler bir başka. Onca dikenin içinden böyle renk renk güzelliklerin yol bulup çıkması beni hayrete düşürüyor. Nasıl saygıyla bakıyor, izliyorum anlatamam. Hele bugün o minicik şey beni nasıl mutlu etti. Gövdesi toprakta görünmezken nasıl muhteşem bi sürpriz yaptı bana. Seviyorum hepsini. Çiçeğini de, dikenini de.

Zühre Demir
13-05-2010, 01:25
Hangi kaktüsün hayatım o, çelik aldığın da çiçek açan? Ben kendisini pek göremedim de. bu kadar küçük kaktüs çiçek açarsa bir tek senin elinde açar zaten. :) Canım benim...

sevim.K
13-05-2010, 07:32
Asuman gözün aydın canım şenlenmişsin yine:p Ya şu işin sırrını bana da söyle sevgiyse içimiz dışımız sevgi. Ama bu çiçekleri görünce benim asumanın başına gittim. Önce güzel güzel konuştum anlattım arkadaşlarını. Dinlerlerse ne ala ama dinlemezlerse:mad: Üzgünüm yani:p

asumandilek
14-05-2010, 00:34
Hangi kaktüsün hayatım o, çelik aldığın da çiçek açan? Ben kendisini pek göremedim de. bu kadar küçük kaktüs çiçek açarsa bir tek senin elinde açar zaten. :) Canım benim...

:) Canım benim. İlk resimdeki. :) Nasıl hayrete düştüm. Ben köklensin diye dua ederken boyuna posuna bakmadan çiçek açtı bizimki. Bu nedenle kendini görememiş olman çok normal. E artık gel de keyif yapalım azıcık...

Asuman gözün aydın canım şenlenmişsin yine:p Ya şu işin sırrını bana da söyle sevgiyse içimiz dışımız sevgi. Ama bu çiçekleri görünce benim asumanın başına gittim. Önce güzel güzel konuştum anlattım arkadaşlarını. Dinlerlerse ne ala ama dinlemezlerse:mad: Üzgünüm yani:p

Hocam vallahi bu sene bende anlamadım ne olduğunu. Ama sevgide ısrar ediyorum. Bıktırdım galiba. Bir an önce açalım da kurtulalım bunun hergün başımıza dikilip oramızı buramızı öpmelerinden demiş olabilirler. :))

Vildan Sönmez
14-05-2010, 08:29
132 nolu mesajda 4. fotoğraftaki tomurcuklar ne alemde Asuman Hanım, çiçekler açıldı mı ?

asumandilek
14-05-2010, 21:15
Sevgili Vildan hanım bende sabırsızlıkla bekliyorum onu. Bu sabah bir tanesi hafif belirti göstermişti. Şu an Sakarya' dayım, umarım Pazartesiye kadar açıp kapanmaz. Çok üzülürüm.

Hhatice
14-05-2010, 21:17
Canım ne güzel açmışlar ,maşallah

asumandilek
17-05-2010, 10:11
132 nolu mesajda 4. fotoğraftaki tomurcuklar ne alemde Asuman Hanım, çiçekler açıldı mı ?

144673

144944

İlgiyle, hayranlıkla izliyoruz... :))

Canım ne güzel açmışlar ,maşallah

Annem sağolasın.

İrem Erdinç
19-05-2010, 17:43
Ben de senin sayfanı ilgi ve hayranlıkla izliyorum. Hepsi birbirinden şahaneler... Tü tü tüüü maşallah. Nazar değmesin!

asumandilek
21-05-2010, 01:48
Ben de senin sayfanı ilgi ve hayranlıkla izliyorum. Hepsi birbirinden şahaneler... Tü tü tüüü maşallah. Nazar değmesin!

Teşekkürler sevgili İrem. Amiin Allah nazardan korusun. :)) Senin de olsun inşallah...

Vildan Sönmez
21-05-2010, 12:27
Çok güzelmiş, beklemeye değer. Rengi de ne kadar canlı.

günebakan
21-05-2010, 12:32
Sevgili Asuman hanım renkleri çok güzel gerçekten ama hepsi birden açsa süper bir görüntü olur:)

asumandilek
21-05-2010, 17:05
Teşekkürler arkadaşlar. Sevgili Günebakan evet hep öyle istedim ama biri önce davrandı. Diğerlerin de hiç hareket yok. Birkaç gündür de hava onları açtıracak kadar etkili değil. Ne yapacaz bilmem. Bekliyoruz...

mrmusti
22-05-2010, 11:00
Açarlar, açarlar meraklanmayın Asuman Hanım. Bir başladılarmı ardı ardına serpiliyorlar..

Teşekkürler arkadaşlar. Sevgili Günebakan evet hep öyle istedim ama biri önce davrandı. Diğerlerin de hiç hareket yok. Birkaç gündür de hava onları açtıracak kadar etkili değil. Ne yapacaz bilmem. Bekliyoruz...

asumandilek
25-05-2010, 02:43
Açarlar, açarlar meraklanmayın Asuman Hanım. Bir başladılarmı ardı ardına serpiliyorlar..

Sayın Mrmusti, sizi duymuş olacaklar ki birkaç tane daha ekleniverdi çiçek, tomurcuk listemize bugün. :) Ve eğer yanılmıyorsam kaynana topuzum ilk çiçeğini açacak. :D 3 sene önce yavru almıştım onu, kayınvalidemin saksısından ve kendi de pek çok yavru verdi ama çiçeğini ilk kez bu sene gösterecek inşallah...

146802

Bunu ben, okula giderken saçlarını at kuyruğu yaptırmış bir kıza benzettim görünce. :) Sonra aklıma vikingler geldi. :) Vikiydi galiba ordaki küçük kızın adı. Böyle iki yanda küçük boynuzları olan bi şapkası vardı. :)) Hey kaktüs hey beni çocukluğumun tam ortasına bırakıverdin güzelim çiçeğinle.

146803

Vee leş kaktüsüm tomurcuk verdi. Çok belli olmuyor ama orada ben görüyorum. :)) Geçen sene ilk verdiği tomurcukları dökmüştü sebebini bilmiyorum hiç. Umarım bu sene erken çiçeklenir de uzuun uzuuun keyfini süreriz leopar deseni çiçeğinin.

146804

mrmusti
25-05-2010, 09:03
Şenlik başladı demek. Gözlerimiz bayram edecek. Hadi hayırlısı

Sayın Mrmusti, sizi duymuş olacaklar ki birkaç tane daha ekleniverdi çiçek, tomurcuk listemize bugün. :) Ve eğer yanılmıyorsam kaynana topuzum ilk çiçeğini açacak. :D 3 sene önce yavru almıştım onu, kayınvalidemin saksısından ve kendi de pek çok yavru verdi ama çiçeğini ilk kez bu sene gösterecek inşallah...

146802

Bunu ben, okula giderken saçlarını at kuyruğu yaptırmış bir kıza benzettim görünce. :) Sonra aklıma vikingler geldi. :) Vikiydi galiba ordaki küçük kızın adı. Böyle iki yanda küçük boynuzları olan bi şapkası vardı. :)) Hey kaktüs hey beni çocukluğumun tam ortasına bırakıverdin güzelim çiçeğinle.

146803

Vee leş kaktüsüm tomurcuk verdi. Çok belli olmuyor ama orada ben görüyorum. :)) Geçen sene ilk verdiği tomurcukları dökmüştü sebebini bilmiyorum hiç. Umarım bu sene erken çiçeklenir de uzuun uzuuun keyfini süreriz leopar deseni çiçeğinin.

146804

skaraca
25-05-2010, 09:27
Asuman hanım,

İkinci fotoğraf gerçekten Vikinglerdeki Viki'ye benzemiş. Leş kaktüsüne gelince bence herkes o tomurcuğu görebilir. Umarım, gelişir ve çiçek olarak kendisini gösterir. Benim leş kaktüsümde bu yıl bir tomurcuğunu döktü, sonrasında çıkan tomurcuk ise şu anda oldukça iyi durumda ve en fazla 10 gün içinde açar diye düşünüyorum.

asumandilek
28-05-2010, 01:14
Şenlik ki ne şenlik sayın mrmusti. Çocuk gibiyim vallahi bu kaktüsler tomurcuk verdi vereli. :))

Hadi bakalım hayırlısı sayın skaraca. Umarım bir an önce açar da görürüz fotoğrafını.

Ve işte sabırla beklediğim o minik turuncu tüylerin ben açacam artık der gibi büyümüş hallerine. Bugün yarın derken onca bekletiyor da bir de biraz uzun kalsa keşke üzerinde. Ama dilimi ısırayım bu sene üstü tomurcuk dolu şanslıyım. En son açtığında bir taneydi. :)) Ne çok konuştum ama. Bi yaz ma da fotoğrafı yükle Asuman mı diyor birileri... Eheheh.. :dilli:

147608

147609

Bu da pembecik paskalyam. :) Yine çiçekleniyor...

147611

küstümçiçeği
28-05-2010, 01:26
çok güzeller asuman hanım bayıldım resimlere

skaraca
28-05-2010, 08:49
Paskalya çok güzel tomurcuklanmış Asuman hanım. Sizin gönderdiğiniz çeliklerde şu anda yeni sürgün vermekle meşguller, sanırım bu yıl için tekrar tomurcuklanma olmaz.

a1919
28-05-2010, 08:55
asuman hanım çok güzeller maaşallah. Benim tomurcuklar da tüylü tüylü duruyor :) Çiçeği kaç gün kalıyor üzerinde? Sadece 3 tomurcuk var ve kaçırmak istemiyorum açtıklarını.

günebakan
28-05-2010, 11:06
Maşallah hergün yeni yeni çiçekler görünüyor çok güzeller hhepsi de:)

asumandilek
28-05-2010, 18:24
Biz susalım,
konuş sen.
uslanalım biz biraz,
e hadi şımar, hakettin sen...
Turuncu bir akşam gibisin ya,
seyre dalalım öyle derinden...
Hadi konuş sen çiçek,
Susarız biz,
içimize açtıksa sen...

Asuman...

147746

147747

147748

147749

kırlangıç48
28-05-2010, 19:18
Çok çok güzel Sn.Asumandilek, teşekkür ederim böyle bir güzellikten bizi mahrum etmeyip paylaştığınız için. Yoğun bir iş gününden sonra agaclar.net'i açıp böyle güzellikler görmek, inanın yorgunluğumu unutturdu. Açan her çiçekte kendi çiçeğim açmış gibi coşku yaşıyorum. Gözünüz aydın, inşallah diğerleri de en kısa zamanda açar.

Faruk
28-05-2010, 19:31
Sayın asumandilek gözünüz aydın. Gerçekten çok güzel çiçekleri varmış. Bu kaktüs türü tomurcuğunu kaç gün içinde çiçek açacak seviyeye getiriyor ve çiçeği kaç gün solmadan kalıyor üzerinde. Benimde bu kaktüs türüm tomurcuklanmaya başladı yeni yeni...

Hhatice
28-05-2010, 20:15
Susmak çok zor asumancığım :)O kadar güzeller ki çığlık attım :)

Fatih
28-05-2010, 21:02
Maşallah çok güzel açmış Asuman abla.
Kırmızı başlıklı kız gibi olacak,ancak biraz daha hızlı davranmalı:D

milyonstar
28-05-2010, 21:33
merhaba bence hepsi harika görünüyor

Hatice Tarhan
28-05-2010, 22:25
Şiir ayrı güzel ,açan kaktüs bambaşka bir güzel üzerlerinden çiçekleri eksilmesin ,Asuman hanım.

Vildan Sönmez
28-05-2010, 22:53
Asuman hanım bu ne güzel kırmızı, tabii şair eder şiir yazdırır adama.
Ben de kına gecesinde gelinin kız kardeşinin türküsünü söyliyeyim bari:
' Ablam gelin oluyor
Sıra bana geliyooor'

asumandilek
29-05-2010, 01:39
Paylaşmak güzel duygu. İnsanın sevincini paylaşabileceği ( balkonda deli gibi bi oyana bi buyana gitmekten, sevinçten garip tonlamalarda sesler çıkarırken etraftan enteresan gözlerle izlenmekten farklı olarak tabi.) birilerinin olması güzel şey. Sevgili kılangıç48,Faruk, Hatice annem, Fatih kardeşim, milyonstar, cennetbahçesi ve Vildan yorumlarınızı paylaştığınız ve beni yanlız bırakmadığınız için teşekkürler.

Hatice annem sen beni görmeliydin balkonda... :))

Ve Fatih umarım hızlı olurlar gerçekten...:dilli: Ama o zamanda erken gidecek çiçekler. Kırmızı başlıklı kız değil ama tokalı olabilir ne dersin. :))

Sayın asumandilek gözünüz aydın. Gerçekten çok güzel çiçekleri varmış. Bu kaktüs türü tomurcuğunu kaç gün içinde çiçek açacak seviyeye getiriyor ve çiçeği kaç gün solmadan kalıyor üzerinde. Benimde bu kaktüs türüm tomurcuklanmaya başladı yeni yeni...

Faruk bey; ilk tomurcukları gördüğümde Nisan ayının onbeşiydi. 1,5 ayı geçkindir üzerinde o tomurcuklar. Çiçeğinin ne kadar kaldığını ise hepbirlikte göreceğiz. :)) Umarım en kısa zamanda sizinkiler de açar.

Asuman hanım bu ne güzel kırmızı, tabii şair eder şiir yazdırır adama.
Ben de kına gecesinde gelinin kız kardeşinin türküsünü söyliyeyim bari:
' Ablam gelin oluyor
Sıra bana geliyooor'

Sevgili Vildan hanım, kırmızı fotoğrafın azizliği. Normalde turuncu çiçeğimiz. Türküde de söylendiği gibi kardeşimizi bekliyoruz sabırsızlıkla şimdi. :))

mrmusti
29-05-2010, 10:02
Asuman hanım, nezaman açacaklar derken kıskandıracak güzellikler meydana çıktı. Hadi hayırlısı, diğerlerinide bekliyoruz.

umıt79
31-05-2010, 00:20
Asuman Hanım bitkileirniz çok çok hoş. 167 de ki kaktsünüze bayıldım .Allah ne kadar güzel unsurlar serpiyor doğaya. Bol çiçeklerini görürsünüz inşallah .

asumandilek
31-05-2010, 16:15
Çok teşekkürler arkadaşlar... Bu sene bolca çiçek göreceğimizi kanıtladı kaktüslerimizin birçoğu. Umarım öyle de devam eder...

mrmusti
01-06-2010, 15:45
Asuman hanım, Tutturdu annem beni görsün diye. Dayanamadım ne yapayım.

148781

asumandilek
02-06-2010, 16:00
Aman Allahım yavrukuşşşş nasılda pembe pembe açmış... Anne de tomurcukta. Sizin oralarda hava daha elverişli olduğu için erken şenlenmiş yavrusumuz. :)) Sizin eliniz de açmasaydı şaşardım zaten. Çok teşekkürler. Nasıl sevindim anlatamam. Sağlıcakla kalın...

asumandilek
02-06-2010, 16:05
Paskalya çok güzel tomurcuklanmış Asuman hanım. Sizin gönderdiğiniz çeliklerde şu anda yeni sürgün vermekle meşguller, sanırım bu yıl için tekrar tomurcuklanma olmaz.

Sevgili Skaraca, paskalyası sizinle aynı dönemde gitti sevgili mrmustinin de. Bakın onunkiler çiçek açmış. Benimkiler de tomurcukta olduğuna göre sizinkiler de verir diye umuyorum. İnşallah bi sürprizde sizdeki yavrumuz yapar belli mi olur.

asumandilek
09-06-2010, 01:13
Yeni, yepyeniydi gün...
şu kadardık dün,
bu kadarrr olduk bugün. :))

İlk ikisi kuzenimin, Dileğimin hediyeleri... İkincisi sanırım bir tür sukulent. Yanlız yine her zamanki gibi ben adını bilmiyorum . :) Ama ben onları adsız da sansız da seviyorum...

Ne çok yakıştınız siz, gönlümün balkonuna bir bilseniz...

151127

151130

Ve yine sürekli kaktüs kaktüs diye başının etini yediğim çiçekçimin hediyeleri... Her biri ayrı güzel, her biri başka anlamlı...

151128

151129

151131

asumandilek
09-06-2010, 01:36
E çiçeklenmedik mi bu hafta? Çiçeklendik elbette... :p

151143

151142

Kimimiz çiçeklendik, kimimiz niyetlendik... :))

151139

151140

151141

sevim.K
09-06-2010, 06:20
Asuman çok güzeller artık kıskanmaya başladım haberin olsun. Bu ne güzellikler böyle:eek:;)

günebakan
09-06-2010, 07:44
Çok güzel bunlar Asuman'cığım harikalar ben de kıskandım yaa:)

a1919
09-06-2010, 07:58
Asuman hanım,
Süper fotoğraflar. Çiçekleriniz bir güzel bu fotoğraflar ayrı bir güzel. Tebrikler canı gönülden ve bol seyirler.

sevim4
09-06-2010, 08:16
Ay çok güzel.

Fatih
09-06-2010, 09:31
Asuman abla maşallah çok güzeller.Allah nazarlardan saklasın.Aklı bunlarda kalanlarında aynıları olsun.:D;):)

Faruk
09-06-2010, 09:38
Ne kadar güzel fotoğraflar, çok etkileyici. Bir renk cümbüşü içinde yüzen kaktüs ve sukkulentler. Kıskandım doğrusu. Emeğinize sağlık Asuman hanım...

sevim.K
09-06-2010, 09:42
Fatih:mad:;):D

Yücel Canpolat
09-06-2010, 09:56
Asuman Hanım inanamıyorum bitkiler harika ama fotoğraf çekimleri tek kelimeyle muhteşem kıskandım valla ne olacak benim halim:o

sevim.K
09-06-2010, 09:58
Neyse, bir tek ben kıskanmıyormuşum:o;):p

a1919
09-06-2010, 12:15
Asuman abla maşallah çok güzeller.Allah nazarlardan saklasın.Aklı bunlarda kalanlarında aynıları olsun.:D;):)

Amiiiin

mrmusti
09-06-2010, 16:26
Herkezin bitkisi böyle çiçekli ve muhteşem olsun...Fatih sende AMİN de..

asumandilek
09-06-2010, 17:33
Sevim hocam, günebakan, a1919, Faruk, Sevim4, Yücel canpolat, Fatih ve mrmusti çok çok teşekkürler onurlandırıcı yorumlarınız için. Sizin nezdinizde bu güzel mili yavrularına sahip olmamı sağlayan Oki kardeşim ve cennetbahçesine, Sdurul ve skaraca'ya teşekkür ederim. Umarım her birinizin çiçekleri de en kısa zamanda açar.

Aminnnnnn...

Aklı burda kalanlar için elimizden geleni ardımıza koymayız hiç merak etmeyin. :)) Fatih AMİN DE BAKAYIM. :))

Nejla K.
09-06-2010, 17:42
Ben de maşallah diyorum önce... Beğenmenin ötesinde büyülendim resmen... İyi ki kaktüs ve sukulent sayfalarını dolaşmamışım diyorum. Yoksa bu güzellikleri görünce benim kaktüslerimi eklemeye cesaretim olmazdı.Henüz dolaşıyorum ve sizin kaktüs- sukulent sayfanızla başladım. Kaktüsleriniz de çekimleriniz de çok güzel... Huzurla ve keyifle büyütün diyorum. Sevgiler...

asumandilek
09-06-2010, 17:54
Ben de maşallah diyorum önce... Beğenmenin ötesinde büyülendim resmen... İyi ki kaktüs ve sukulent sayfalarını dolaşmamışım diyorum. Yoksa bu güzellikleri görünce benim kaktüslerimi eklemeye cesaretim olmazdı.Henüz dolaşıyorum ve sizin kaktüs- sukulent sayfanızla başladım. Kaktüsleriniz de çekimleriniz de çok güzel... Huzurla ve keyifle büyütün diyorum. Sevgiler...

Aman sevgili Nejla, senin çeyizliklerin bile yeterdi sayfa açmak için. Hiç kendine haksızlık etme. Hele o kaynana topuzu nasıl da mutlu olduğunu haykırıyor öyle. Benimki ilk çiçeğini açacak inşallah. Bu arada benim de leş kaktüsüm ve kaynana dilim çeyizimle geldiler. :)) Yıllardır böyle güzel açmamıştı çoğu. Buradaki kaktüs sever dostlarımızla çok müthiş bir enerji alışverişi yapıyoruz bana göre. Yıllardır açmayan kaktüslerim açmaya başladı. Bir de fotoğraf hobimle birleşince çok daha huzur veriyor bana hepsi. Seninkiler de çiçeklenince bizimkilerden farklı olmayacak emin ol. Güle güle büyüt. Sağlıklı, huzurlu paylaşımların olsun inşallah. Sevgiler...

Güngör Salman
09-06-2010, 18:01
Hepsi çok güzel, o niyetlenen ne renk çiçek açıyor?

asumandilek
09-06-2010, 18:11
Hepsi çok güzel, o niyetlenen ne renk çiçek açıyor?

Çok teşekkürler sayın Güngör Salman. İnanın bende ilk kez göreceğim için bana da sürpriz olacak. :)

cecey07
09-06-2010, 18:34
Merhaba, sizi gıpta ile izliyorum :)
Maaşşşallah maaşalllah çok güzeller..

Özellikle bu çok güzel kokar, bende de birtane var, bir müşterim çöpe atıyordu kurumuş diye 3 sene önce, eve getirdim 3 sene sonra aynı anda iki çiçek açıyor ve son 1,5 aydır üzerinde çiçek eksik olmadı, hala açmaya 6 tane tomurcuğu var :) Çiçeğin büyüme anını kameraya almıştım hızlandırılmış şekilde, fırsat bulursam yükleyeceğim,
151141[/QUOTE]

birde sizden bunun adını öğrenebilirsem bir tane evlat edineceğim, tabi buralarda bulabilirsem.
151140
Bu güzellikler için teşekkürler..

asumandilek
09-06-2010, 18:37
Merhaba, sizi gıpta ile izliyorum :)
Maaşşşallah maaşalllah çok güzeller..

Özellikle bu çok güzel kokar, bende de birtane var, bir müşterim çöpe atıyordu kurumuş diye 3 sene önce, eve getirdim 3 sene sonra aynı anda iki çiçek açıyor ve son 1,5 aydır üzerinde çiçek eksik olmadı, hala açmaya 6 tane tomurcuğu var :) Çiçeğin büyüme anını kameraya almıştım hızlandırılmış şekilde, fırsat bulursam yükleyeceğim,
151141

birde sizden bunun adını öğrenebilirsem bir tane evlat edineceğim, tabi buralarda bulabilirsem.
151140
Bu güzellikler için teşekkürler..

Teşekkürler sevgili cecey07. Videoyu çok merak ettim şimdi. Umarım izleyebiliriz. Diğer evlatlığa gelince adıyla ilgili bilgi konusunda çok tembelim inanın. Bi araştıralım. Eğer bulamazsanız haberim olsun. Ben size evlatlık göndereyim.. :))

cecey07
09-06-2010, 18:40
Videoyu en kısa zamanda yükleyeceğim :) Evlatlığı Artvinden buraya kimse sağlam taşıyamaz sanırım, Ama eğer ismini verebilirseniz aramama yardımcı olabilirsiniz :)))

cecey07
09-06-2010, 18:55
Echeveria glauca olabilirmi?
(Çok kötü taktım da)

Hhatice
09-06-2010, 18:57
Nihayet güzel kızımın minişleri kendini göstermeye başlamışlar :) Balkondaki şenliğe çok sevindim .Seni her zaman sevindirsinler biriciğim :)

umıt79
09-06-2010, 19:01
Asuman Hanım, bayramda çikolata tabağının hepsini almış bir çocuk kadar mutlu oldum. Ne kadar güzel görüntüler bunlar. Çok şanslısınız ,canlı canlı kendiniz yetiştiriyorsunuz .Tebrik ederim tekrar ve tekrar..

asumandilek
09-06-2010, 19:12
Videoyu en kısa zamanda yükleyeceğim :) Evlatlığı Artvinden buraya kimse sağlam taşıyamaz sanırım, Ama eğer ismini verebilirseniz aramama yardımcı olabilirsiniz :)))

Artvin memleketim evet ama Kdz.ereğli'de yaşıyorum. :)) Antalya'dan buraya gayet sağlam yavrular geldiğine göre burdan da gider merak etmeyin. Ama ismini bulalım elbet. Bende çallışayım bakayım. :)

asumandilek
09-06-2010, 19:15
Nihayet güzel kızımın minişleri kendini göstermeye başlamışlar :) Balkondaki şenliğe çok sevindim .Seni her zaman sevindirsinler biriciğim :)

Hepimizi sevindirsinler inşallah annem.. :)) Çok sağol.

Asuman Hanım, bayramda çikolata tabağının hepsini almış bir çocuk kadar mutlu oldum. Ne kadar güzel görüntüler bunlar. Çok şanslısınız ,canlı canlı kendiniz yetiştiriyorsunuz .Tebrik ederim tekrar ve tekrar..

Bende tekrar ve tekrar teşekkür ederim sevgili ümit79. Ne güzel tarif etmişsiniz. Ne güzel hissettirdiniz çok sağolun. Sizlere de nasip olsun inşallah. Sağlıcakla.

asumandilek
09-06-2010, 23:21
Echeveria glauca olabilirmi?
(Çok kötü taktım da)

Echeveria glauca evet. :) Yine de teklifim geçerli. Eğer bulamazsanız başımüstüne. Hemen yazın yeter.

Sevgi Durul
09-06-2010, 23:30
Sevgili asumandilek, ne kadar güzel görüntüler, hayran kalmamak mümkün değil.
Sizin beyaz miliiyi görünce almadığıma pişman oldum. Geçtiğimiz haftalarda çiçekçide görmüştüm de. Güle güle büyütün. Sevgiler...

asumandilek
09-06-2010, 23:40
Sevgili asumandilek, ne kadar güzel görüntüler, hayran kalmamak mümkün değil.
Sizin beyaz miliiyi görünce almadığıma pişman oldum. Geçtiğimiz haftalarda çiçekçide görmüştüm de. Güle güle büyütün. Sevgiler...

Teşekkürler Sevgi hanım. Tekrar görürseniz alın mutlaka. Şeker katmak gibi bir his ona bakmak, çaya katar gibi ruhuma. Pamuk tutar gibi, Kar izler gibi pencerenin önünde. Sevgili Oki'ye tekrar tekrar teşekkür ediyorum her baktığımda, ona sahip olmamı sağladığı için. Umarım o çiçekçiyi tekrar görürsünüz beyaz milisiyle. Sağlıcakla...

oki_1655
10-06-2010, 01:33
Sessizce takip ediyordum uzun zamandır bütün sayfaları ama echeveria yı görünce tutamadım kendimi Asuman Hanımcım.Ben deliricem artık neden açmıyor bende bu bitki.Hatta bitkiler.Farkettiyseniz artık fotoğrafta yüklemiyorum çok moralim bozuluyor ben o kadar uğraştıkça onlar açmadığında.Ya o kadar kaktüsten sukulentten toplasan 5 tanesinin çiçeğini ancak görebildim.

Satı Uğurtan
10-06-2010, 02:05
E çiçeklenmedik mi bu hafta? Çiçeklendik elbette... :p

151143

151142

Kimimiz çiçeklendik, kimimiz niyetlendik... :))

151139

151140

151141
Asumancığım, kaktüslerin çok güzel, resim kalitesi çok güzel, eline emeğine sağlık:)

Ayşe Yıldız
10-06-2010, 07:02
Kaktüsler gelin gibidir. Açılmak için hazırlanmaları uzun sürer. Bize sabretmek düşüyor, bir çiçeğinin yolunu gözlemek düşüyor.Benimde aşılama kaktüsüm tomurcukta her gün sabah başına varıp bakıyorum sanki aynı gibi duruyor, bazıları kuruyup dökülüyor ağlıyorum. İnşallah bütün çiçeklerimiz açar.

asumandilek
10-06-2010, 12:28
Sessizce takip ediyordum uzun zamandır bütün sayfaları ama echeveria yı görünce tutamadım kendimi Asuman Hanımcım.Ben deliricem artık neden açmıyor bende bu bitki.Hatta bitkiler.Farkettiyseniz artık fotoğrafta yüklemiyorum çok moralim bozuluyor ben o kadar uğraştıkça onlar açmadığında.Ya o kadar kaktüsten sukulentten toplasan 5 tanesinin çiçeğini ancak görebildim.

İnan sevgili kardeşim bende geçtiğimiz seneler öyle diyordum. Bu sene bir haller oldu ne olduysa. :) Ümidini kaybetme. Zamanı gelmemiştir. Sen onlara iyi bak yeter. Bir gün mutlaka açacak. Hani bana deli diyorlar demiştim ilk mesajın başında. Sana anlatayım birini.

Şimdi gelen diken görüyo, giden diken. Böyle olunca insanlar merak ediyorlar elbet bu kadın bu dikenli şeylere niye bakıyor. Neden bu kadar çok seviyor. Hepsine örnekler vererek anlatmaya çalışıyorum, dil döküyorum nafile :) Hele şu turuncu kraliçe gibi çiçek döken yokmu yılana benziyor diye kuzenimi salonda zor yatırıyordum. :) Kız çiçek o çiçek diyorum, diğer çiçeklerin aksine senin soluduğun havayı temizliyor, baksana ne muhteşem sarkıyor kıvrım kıvrım ama yok. Yaklaşık 7 yıldır leş kaktüsüm benimle beraber. Çiçeğini geçtiğimiz sene görebildim. Muhteşemdi. Neyse bu baharla beraber eve gelen giden kim varsa aşık olup, ağızlarını hayretle açıp dönüyor.

Anlayacağın Oki kardeşim bırak keyifleri ne zaman isterse o zaman açsınlar. Yeşersinler, umutla bekle sen. İnan sabrının mükafatı çok daha değerli oluyor ne kadar uzun beklersen bi okadar çok. Birgün açacaklar ve o gün bugün hissettiğin her şeyi unutturacaklar sana. Sağlıcakla kal...

Asumancığım, kaktüslerin çok güzel, resim kalitesi çok güzel, eline emeğine sağlık:)

Sağolasın ablacım...

Kaktüsler gelin gibidir. Açılmak için hazırlanmaları uzun sürer. Bize sabretmek düşüyor, bir çiçeğinin yolunu gözlemek düşüyor.Benimde aşılama kaktüsüm tomurcukta her gün sabah başına varıp bakıyorum sanki aynı gibi duruyor, bazıları kuruyup dökülüyor ağlıyorum. İnşallah bütün çiçeklerimiz açar.

İnşallah sevgili Ayşe... Açmayan çiçek kalmasın... :)) Sevgiler...

Güngör Salman
11-06-2010, 03:36
Şu açmaya niyetleneni çok merak ettim, aynısı bendede var kırmızı açacak diye gözünün içine bakıyorum;)

asumandilek
11-06-2010, 22:39
Şu açmaya niyetleneni çok merak ettim, aynısı bendede var kırmızı açacak diye gözünün içine bakıyorum;)

Ah ben de bende. :)) Lakin hafta sonu evde olmayacağım ve ben burda yokken açacak diye aklım çıkıyor şimdi. Çiçeği ne kadar duruyor acaba? İlk kez açacağı için bir fikir de yürütemiyorum hiç. Dua ediyorum ben yokken açmasın diye ama epey de uzadı. :o

EBRU-Lİ
16-06-2010, 09:51
Asuman Hanım çok güzel milileriniz var.bende sadece pembesi var,diğer renkleri nereden bulabilirim

EBRU-Lİ
16-06-2010, 09:58
pembe prenses

asumandilek
16-06-2010, 17:09
Asuman Hanım çok güzel milileriniz var.bende sadece pembesi var,diğer renkleri nereden bulabilirim

Sevgili Ebru-li, benimkiler de mili feryadımı duyan arkadaşlarımın hediyeleri. Benimkiler daha çok küçük. Büyüdüklerinde sana da ayırırım. Ama biraz zaman geçer tabi. O zamana kadar seni de duyan arkadaşlarımız olur mutlaka. Sevgiler... Sağlıcakla kal.

asumandilek
16-06-2010, 17:21
153373

153374

153375

153376

153377

hulyam
17-06-2010, 09:11
Sevgili Asuman, hangi birine bakacağımı bilemiyorum, pembelerine mi turuncularına mı, kırmızılarına mı,.. bu böyle uzar gider.
Bu balkon benim olsaydı, işi gücü bırakır balkonda yaşardım herhalde:o
Ellerine sağlık,hepsi birbirbirinde şahane.

Ayşe Yıldız
17-06-2010, 09:27
resimleriniz çok net, güzel çekimler yapmşsınız. En kısa zamanda güzel bir fotğraf makinası almak olacak ilk işim. Sonra bende çiçeklerimi beğeninize sunarım.Telefonum net göstermiyor nedense.

skaraca
17-06-2010, 09:57
Asuman hanım,

Son eklediğiniz fotoğraflar oldukça güzel, tabi bunda kaktüs ve sukulent çiçeklerinin güzelliği kadar; sizin fotoğraf çekim ustalığınızda etkili. Kutluyorum.

günebakan
17-06-2010, 12:37
Asuman'cığım bunlar harika görünüyorlar hepsi de çok güzeller:)

mrmusti
17-06-2010, 15:22
Çiçeklerin gibi bizlerde açtık. Sağolasın..

fmerry
17-06-2010, 15:45
Çok güzeller ellerinize sağlık.

asumandilek
17-06-2010, 18:24
Sevgili hulyam, ayşe, skaraca, günebakan, mrmusti, fmerry çok teşekkürler. Fotoğraflar için görüşleriniz beni ayrıca mutlu etti. Çok çok teşekkür ederim...

Vildan Sönmez
17-06-2010, 21:02
Asuman Hanım, son fotoğraflarınızın güzelliği, çiçeklerinizin güzelliğinden bir adım önde.
Elinize sağlık.

asumandilek
18-06-2010, 00:06
Sağolasın sevgili Vildan. Çok teşekkürler.

Hhatice
18-06-2010, 00:18
153373

153374

153375

153376

153377

Çok güzeller çooook

asumandilek
18-06-2010, 01:50
Çok güzeller çooook

Bana mı çektiler acep. :))) :dilli: Sağolasın annem..

mrmusti
23-06-2010, 14:54
Sayın Asuman Hanım,
Emine Hanımın başlığı altındaki sorduğunuz kaktüsün adı Cereus peruvianus var. monstruosus.

asumandilek
23-06-2010, 16:44
Sayın Asuman Hanım,
Emine Hanımın başlığı altındaki sorduğunuz kaktüsün adı Cereus peruvianus var. monstruosus.

Çok teşekkürler Mustafa bey. Peki nasıl çoğaltılır bu konuda bir fikrimiz var mı acaba? :))

mrmusti
23-06-2010, 17:58
Sizdekinin büyüklüğü ne kadar bilmiyorum. Fakat yanlardan dallanıp budaklanacak, yavrular verecek. Diğer kaktüsler gibi çelik alıp kesik yerlerini kuruttuktan sonra dikerek çoğaltabilirsiniz.

Çok teşekkürler Mustafa bey. Peki nasıl çoğaltılır bu konuda bir fikrimiz var mı acaba? :))

asumandilek
30-06-2010, 02:41
Sizdekinin büyüklüğü ne kadar bilmiyorum. Fakat yanlardan dallanıp budaklanacak, yavrular verecek. Diğer kaktüsler gibi çelik alıp kesik yerlerini kuruttuktan sonra dikerek çoğaltabilirsiniz.

Şimdi küçük lakin dallanma var üzerinde. Gövdeyle bütün gibi dallanıyor diye ayırmaya korktuk biz. :)) Çok teşekkürler ilgilendiğiniz için.

asumandilek
13-07-2010, 18:00
Aldığımda alt tarafında kurumuş çiçekler vardı ve bu sene çiçek açmaz demiştim ama bu harika çiçeklerle bana muhteşem bir hediye verdi dikensiz sultan. :))

160260

asumandilek
13-07-2010, 18:06
Bu sene en son benim tırnaklarım açtı herhalde. :) Ama olsun açtılar ya şenlendim yine...

160263

160264

160265

160266

kartalpin
13-07-2010, 19:29
Sevgili Asuman Dilek,

Her bir çiçek, kendisine verilen sevgi ile taşmış ışıklanmış. Bu çiçekler karşısında ne bu dünyada ne öbüründe insan cenneti talep etmez, cennete ne gerek var. Fotoğraflarınıza gelince;
Uluslararası bir botanik dergisinde yayınlanabilecek kalitede ve ustalıkta. Fotoğraflar aynı zamanda görsel sanatlar dergilerinde de yayınlanabilecek estetik değerleri taşıyor. Kartpostal yapılsa çok talep görür eminim.

Neyse nazar değdirmeyelim, hem kaktüslere hem Asuman Dilek hanıma kocaman bir MAAAŞAALLAAHHHHHHHHHH diyelim.
Sevgiyle kalın

oki_1655
14-07-2010, 01:33
Bende nerede bu Asuman abla demeye başlamıştım.Dikensiz muhteşem görünüyor.Benimki açmadı bu sene kısmetse seneye artık ama seninkini görünce benim ki açmış kadar sevindim ablacım..

günebakan
14-07-2010, 10:19
Bence de dikensiz çok güzel görünüyor Asumancığım:)

Fatih
14-07-2010, 10:31
Abla pembe kaktüsün ismi Mammillaria Hidalgensis Dikensiz.Hep böyle çiçekli olsun...

Faruk
14-07-2010, 10:39
Çok güzelmiş dikensiz sultan, maşaallah. Acaba bu tür kaktüslerden tepe tarafında pamuk gibi beyaz kısmın yoğunlaşması çiçek açma belirtisi mi oluyor? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim...

oki_1655
14-07-2010, 12:24
Çok güzelmiş dikensiz sultan, maşaallah. Acaba bu tür kaktüslerden tepe tarafında pamuk gibi beyaz kısmın yoğunlaşması çiçek açma belirtisi mi oluyor? Tecrübeli arkadaşlar bilgilendirirseniz sevinirim...

Sanıyorumki onunla bir ilgisi yok hocam çünkü bendeki beyazdan üst kısmı görünmüyor ama 1 tane bile tomurcuk belirtisi yok ve bu sene hiç çiçek açmadı..

Faruk
14-07-2010, 16:10
Teşekkürler Oktay kardeşim. Ben de heyecanlanmıştım çiçeklenecek diye.:( Kaktüsümün bir tanesi çok tüylendi.

sevim4
14-07-2010, 17:49
Tüylü kaktüsten bende istesem.

Yücel Canpolat
14-07-2010, 22:54
Söyleyebileceğim hiç bir şey yok,elerinize sağlık.Kaktüs bahçesi için yer hazırlıyorum teknik bilgiye ihtiyacım olunca naparım bilmiyorum.:)

asumandilek
15-07-2010, 03:52
Sevgili Kartalpin sizin hiçbirşeye nazarınız değmez inanın. O kadar sevgiyle bakıyorsunuz ki bakışınızın nazar değdirmesi imkansız.Aksine daha da coşacaklarına inanıyorum ben. Çok teşekkür ederim uğradığınız için. Sağlıcakla kalın...

Oktay kardeşim umarım seninki ( ler ) de açar ve bende senin adına çok sevinirim.

Teşekkürler sevgili günebakan . Bence de demeden edemeyeceğim. :))

Fatihçim şimdi ben sence Mammillaria Hidalgensis Dikensiz ismini hatırlayabilecek miyim. :)) Gerçi hidalgensis kısmı dikensiz der gibi geldi. :)) Yine de dikensiz sultan diyeyim ben. Edinmek isteyen arkadaşlar dikensiz sultan diye arayamayacakları için bizi bilgilendirmen yerinde oldu. Çok çok çok teşekekkür ederim. Umarım senin emeklerin de çiçeğe, yavruya, bolluğa dönüşsün kardeşim sağolasın...

Sevgili Faruk, o tepe kısmındaki tüylerin arasından yeni loblar oluşuyor ve kaktüsün büyüyor, gelişiyor bildiğim kadarıyla. Umarım hem gelişsin, hem de sana renk renk çiçek versin bütün kaktüslerin. Hevesini kırmayacaktır kaktüsün bana sorarsan. :rolleyes: Biz umut etmekten vazgeçmeyelim.

Sevgili Sevim4 , Yanında yamacında bir yavru olursa inşallah. :))

Ve sevgili Yücel Canpolat, Bizim minnacık balkonlara sığdırmaya çalıştığımız bu güzellikler bile bize huzuru bahşederken siz bir kaktüs bahçesi yapacam dediniz ya işte cennetten bir köşe o zaman anlam kazanacak sanırım. Sabırsızlıkla bekliyoruz ve üstümüze düşen birşeyler olur inşallah diye tetikteyiz. İsim konusunda çok hatta hiç becerikli değilim ne yazık. Lakin bu konuda yardım edecek bir çok arkadaşımız var. Bu konuda tecrübesi olan her arkadaşımız sizinle bildiklerini en ince ayrıntısına kadar paylaşacağına adım gibi eminim. Sabırsızlıkla bekleyeceğimizden şüphe etmiyorsunuzdur sanırım. :)

asumandilek
15-07-2010, 03:59
Mammillaria Hidalgensis Dikensiz sultanım... :dilli: Böye sıra halinde hepsi açınca muhteşem görünüyor. Bu şekilde açan ilk oldu. Diğerleri birer ikişer açmıştı havaların çok iyi gitmediği günlerde açınca. Bu sultan beni pek sevindirdi canım. :))

160752

160753

sevim4
15-07-2010, 08:45
Çok harika söyleyecek söz bulamıyorum sevgili asuman.
Mammillarianın tohumu olmuyormu acaba.

Hakkı Şen
15-07-2010, 09:00
Sevgili Asuman Hn. böyle bir güzeli yetiştirmek ne büyük mutluluk, tebrik ederim.