View Full Version : Toplantı, etkinlik ve gezi önerileri
Nedense bizler toplanırken hep bildiğimiz yerleri tercih ediyoruz. Bilmediğimiz güzellikleri keşfetmek de çok iyi olacak diye düşürüyorum.
Örneğin; her ay belirli bir gün belirlesek (her ayın ilk Cumartesisi gibi) ve o gün yakın çevremizdeki yerleri dolaşsak. En az on kişi olmalıyız.
Bursa'lılar dese ki bu ayın ilk Cumartesi günü bizler Kumyaka'ya gidiyoruz. Bursa'dan veya yakın çevreden gelecekler adlarını yazsalar ve on kişi olunca belirli bir yerde toplanarak gazi gerçekleştirilse.
Veya Bandırma'lılar dese ki Kapıdağ Yarımadasında dolaşacağız.
Veya İzmirli'ler dese ki bu ayın ilk Cumartesisi ..... yere gidiyoruz gibi.
Nasıl olur, rağbet olur mu?
Vallahi ben dedim bile. Mayıs ayının 3. pazarını düşünüyorum hatta. ;)
celalsungur
22-03-2010, 13:26
Örneğin; her ay belirli bir gün belirlesek (her ayın ilk Cumartesisi gibi)
Pazar olabilir mi?
asumandilek
22-03-2010, 13:57
Nedense bizler toplanırken hep bildiğimiz yerleri tercih ediyoruz. Bilmediğimiz güzellikleri keşfetmek de çok iyi olacak diye düşürüyorum.
Örneğin; her ay belirli bir gün belirlesek (her ayın ilk Cumartesisi gibi) ve o gün yakın çevremizdeki yerleri dolaşsak. En az on kişi olmalıyız.
Bursa'lılar dese ki bu ayın ilk Cumartesi günü bizler Kumyaka'ya gidiyoruz. Bursa'dan veya yakın çevreden gelecekler adlarını yazsalar ve on kişi olunca belirli bir yerde toplanarak gazi gerçekleştirilse.
Veya İzmirli'ler dese ki bu ayın ilk Cumartesisi ..... yere gidiyoruz gibi.
Bence böylede olmalı. Genel toplantılar haricinde bu şekilde belirli küçük toplantılarda olması her açıdan güzel ve faydalı olur. İyi organize edildikten sonra hem çevreyi tanıma hem de fikir birliğiyle yepyeni projeler bile oluşturulabilir diye düşünüyorum şahsen.
oki_1655
22-03-2010, 16:45
Bana yakın olmasa bile gelirim her yere.Yeterki gezi olsun.Bölgesel olarak değilde toplu olarak seralar gezilebilir bence.Takip ettiğim kadarıyla İzmirliler Ünal Kaktüs Serası nda toplanmışlardı.Biz de İstanbul Bursa Ankara ya da diğer şehirlerdeki üyelerle Antalya Taner Angay serasına ya da Yalova da ki bir çok seraya gezi yapabiliriz.
Cumhur Tonba
22-03-2010, 21:51
Mesela Nisan ayında toplanıp bizim dallık şenliklerine gelebilirsiniz. Ben tarihini önceden bildiririm.
Sergüzen
23-03-2010, 22:29
Baharda Gölyazı köyü, yazın da Cumalıkızık köyüne ne dersiniz? Bursada toplanıp bir minibüs ile gezilebilir. Yeter ki gelmek isteyin. Pazar günleri her iki köy de çok kalabalık oluyor. Cumartesi günleri daha sakin.
oki_1655
24-03-2010, 00:14
Sevgili Sergüzen in de dediği gibi çok güzel olur.Bursalı olmama rağmen Gölyazı ya gidemedim bende malesef ama çok güzel olarak anlatılıyor.Gölün ortasında yemyeşil bir köymüş.
Güler Hanım "...6. yıldnümü toplantısı..." konusuna yazdığınız mesajı uygulayabilsek :)
Aklıma gelen fikri yazmak istiyorum. Biraz espritüel bir yaklaşım olacak ama hani altın günleri düzenlerler ya, bizde bitki günü düzenlesek. Altın yerine o kişinin çok istediği bitkiyi para toplayıp alsak :D
İzmirliler de bir tekne gezisi ayarlasa mesela...!
Müjgan Yılmaz
06-04-2010, 21:20
Sevgili Güler,
Sizin önerilerinizden biri olan;Bahçe gezileri de ,güzel fikir.Zeki bey in(Zeki Bey davetini yapmış bile),sİzin,benim bahçelerimiz gibi .Bu öneriyi sıcak bulan güzel bahçe sahipleri de ,davetleri çoğaltabilirler.Ne dersiniz?
Çok da güzel olur.
Diğer arkadaşlar da fikir üretsinler hep beraber program yaparız.
Zühre Demir
06-04-2010, 21:36
Gezi fikri çok iyi. Aynı zamanda doğayla iç içe olacağımız trackingler de düzenlemeliyiz... Piknik de yapılabilir...
Eveeet, İstanbul grubu toplandı.
Ankara grubu da toplandı.
İzmir'liler bu işi zaten sık sık yapıyorlar.
Sıra geldi Yalova-Bursa ekibine.
Arkadaşlar bu konuda ne düşünüyorlar?
Bu arada Sapanca toplantısı için verilmiş bir sözümüz var, unutmadık ama zamansızlıktan sarktı. İnşallah onu da en kısa zamanda gerçekleştireceğiz.
Bir gece konaklamalı olarak düşünüyoruz, ama isteyen arkadaşlar günü birlik de katılabilirler tabii.
Güler Hanım tarih belli mi?
Güler Hanım tarih belli mi?
Harikasın valla...
Sapanca tarihini beraberce tesbit edelim mi?
Önce Sapancalı dostlar bir ses versinler bakalım.
bettyycim
08-06-2011, 07:40
Valla ben varım, her zaman :D
Bizim kamber de gelir. :D
Ereğli den, cemo+Asuman+Alcen..İnşallah orada olacak. Tarih belirlenirse süper olacak.
Ben bir gece konaklama olsun isterim sevgili Güler.
Sanırım gezi tarihi haftasonu olabilir, eğer Cumartesi gidilirse Pazar günü dönülebilir(bir gün kalacaklar için). Ben de gelmek isterim.
sibel774
09-06-2011, 11:12
Tarih uyarsa bende gelebilirim. Nerede kalınabilinir araştırma yapıldımı?
Arkadaşlar tarihi beraberce tesbit edelim ki kalınacak yeri öyle ayarlayalım.
Bildiğim kadarı ile çok güzel otel ve moteller var.
Ankarada olduğum için çoğu zaman çok üzülüyorum cidden... birçok şeyden uzak kalıyorum yaaa... İlk fırsatta buna birşekilde son vereceğim.. :/
Hani bir lâf vardır; " Takıl bana hayatını yaşa " derler. Madem iş bağlantınız yok, rahatlıkla gelebilirsiniz toplantılara. Harcamalarınız sadece yol parası olur. Hele bulunduğunuz yerden gelen arabalı bir arkadaş da bulursanız Alman Hesabı da daha uygun gelebilir.
Yeter ki niyetiniz olsun.
Gelecek hafta sonu 18.06.2011 Cumartesi günü uygun olur mu acaba?
Hani bir lâf vardır; " Takıl bana hayatını yaşa " derler. Madem iş bağlantınız yok, rahatlıkla gelebilirsiniz toplantılara. Harcamalarınız sadece yol parası olur. Hele bulunduğunuz yerden gelen arabalı bir arkadaş da bulursanız Alman Hesabı da daha uygun gelebilir.
Yeter ki niyetiniz olsun.
Sevgili Güler hanım,
Evet iş bağlantım yok ama malesef aile bağlantım var :) :/ , 25 yaşında genç bir bayan olunca birde üzerinize titreyen bir anne babanız olunca yaş 25 mi olmuş görmüyorlar ve biraz kısıtlıyorlar malesef.. yokse inanın durmaz gelirdim. Burdaki insanların kalitesi belli. Bunu anlamak için çokca zamana ihtiyaç yok. Yinede dilerim ilerde bir gün bu şansı bulurum.. Ankara' ya yolunuz düşerse de kaçırmam inşallah mutlaka tanışırım sizlerle..
Gelecek hafta sonu 18.06.2011 Cumartesi günü uygun olur mu acaba?
Oooo bu çok erken, arkadaşları zorlamayalım. Herkese biraz zaman vermek gerekir.
Sonra sayın malina daha Ankara'da dönmedi. Kendilerini de ikna etmek için zaman lâzım. :)
sibel774
10-06-2011, 09:14
Tarih çok da geç olmasın. Zaman uzayınca mutlaka birşeyler çıkıyor. Benim gibi kendi araçlarıyla gelemeyenler için, kalınacak yere ulaşım kolay olursa iyi olur.
Oooo bu çok erken, arkadaşları zorlamayalım. Herkese biraz zaman vermek gerekir.
Sonra sayın malina daha Ankara'da dönmedi. Kendilerini de ikna etmek için zaman lâzım. :)
Sayın Güler hanım, tarih aralığı olarak sizin teklifiniz nasıl? Bir tarih önerisi yapabilirseniz gelmek isteyen arkadaşlar fikirlerini ileri sürebilirler. Belirli bir tarih olmazsa toplantı tarihini oluşturmak zorlaşabilir. Yanlış mı düşünüyorum yoksa?
Toplantı tarihi 26 Haziran üniversite sınavlarından sonra olursa katılmayı Nevsun ve ben de istiyoruz.
Sapancadan ses yok bu arada.. Nereler ziyaret edilir nasıl bir program yapılabilir ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
Haziran sonu veya Temmuz'un ilk haftası nasıl?
Sapancalı arkadaşlar, Temmuzun ilk haftasında sapanca nasıl olur, toplantı için zaman güzel midir?
Benol Hazaroğlu
12-06-2011, 16:46
Ben de heveslendim birden.İnşallah gelirim.
bettyycim
12-06-2011, 17:34
Sapanca her dönem ayrı bir güzeldir, ama buna Sevgili tturt cevap verse daha iyi olur sanırım ;)
Temmuz'un ilk haftası uygun görünüyor, benim için problem yok. Sapanca cevap vermiyor, hatlar koptu galiba :)
Sapanca'dan ses gelmiyor evet. Ama ana hatlarıyla nasıl bir toplantı düşünülüyorsa planlandıkça Sapanca'da nerede ne yapılır, nasıl kalınır konularıda şekillenecektir haziran sonuna kadar.
Beni de bekleyin :)Haftaya taşınayım .Ay sonu olursa gelirim .
Haziran sonu veya Temmuz'un ilk haftası nasıl?
Harika :)
günebakan
12-06-2011, 21:05
Bende kızlarımı alır gelirim kısmet olursa:)
Bende kızlarımla gitmek istiyorum bir engel çıkmazsa. Büyük bir ihtimalle iki numaramda gelmiş olacak o tarihte, bakalım.:)
sibel774
13-06-2011, 12:50
Temmuzun ilk haftası bana uyar. Birde şunu belirtmek isterim. Benim nacizane fikrim, toplantılar herkezin dikkatini çekecek bir yerde ilan edilse ya da genel olarak herkeze mesaj atılsa daha çok katılım olur. Çünkü benim gibi birçok kişi toplantı sayfasını takip etmiyor. Sapanca'da toplanılacağını ben cemonun bir yazısında okudum öyle haberim oldu.
bettyycim
13-06-2011, 13:11
9 temmuz olursa bana umaz erkek kardeşimin düğünü var ;)
Bizler daha karar aşamasındayız, toplantı tarihi belli olunca arkadaşların katılımları için ayrı bir başlık açılıp ilân edilecektir.
Arkadaşlar sapançada harika bir yer..
Mutlak tafsiye ederim
Karar verildikten sonra iyi bir pogram yapıyabilir diye düşünüyorum
http://www.zelisciftligi.com
bettyycim
17-06-2011, 09:15
Bir de buraya bakın arkadaşlar burasıda çok güzeldir hele serpme kahvaltısı ;)
http://www.masukiye.net/index.asp
Sanırım bu konu talep yetersizliğinden askıya alındı, olsaydı güzel olacaktı.
Son iki hafta hem evdeki yoğunluk hem iş yoğunluğundan siteye fazla zaman ayıramamıştım. Güler Hanım'la İstanbul toplantısından sonra görüştüğümüzde Sapanca toplantısı olacağından haberdardım, fakat tarih netleşmemişti. Hafta sonu Adalet Hanım'dan toplantı hakkında konuşulduğunu öğrenince Güler Hanım'ı aradım konuyla ilgili konuştuk.
Öncelikle Sapancaya gelecek tüm arkadaşlarımızı evimizde ağırlamaktan mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim. Farklı organizasyonlar olmayacaksa evimizde, bahçemizde sizleri misavir edebiliriz. Gezmek isteyen arkadaşlarımıza seve seve rehberlik edebiliriz. Geliş tarihine bağlı olmak üzere bazı arkadaşlarımıza konaklama amacıyla da evimizi açabiliriz. (kayınvalidemlerin gelişine bağlı olarak) Bunun dışında otelde konaklamak isteyen arkadaşlarımız için bazı tesislerin bilgilerini Güler Hanım'la paylaşacağım gerekli bilgiyi kendisi sizlerle paylaşacaktır.
Son olarak hava konusunda bilgi vereyim sizlere gerçi bu sene hava hemen değişeveriyor ama, genel olarak bu zamanlar Sapanca keyifli oluyor. Sapanca gölü civarı sıcak ve nemli olabilir, fakat biraz yükseklere çıkınca hem daha serin hem daha bol oksijenli havaya kavuşabiliyoruz.
herkese merhaba..ben agaçlar.net i uzun zamandır tanıyorum ama yeni üyeyim..henüz kullanmayı öğrenemedim,umarım dogru yere yazıyorum:)
ben sapanca kırkpınarda ıkamet edıyorum..yıllardır buralı olduk artık..cemo bahsetti sapanca toplantısından,bu sabah telefonlaştık.ben her turlu yardımcı olabılırım. konaklama için sakarya unı. uygulama otelinden çok uygun fıyat aldık ..sair konulardada benı yönlendirirseniz çok mutlu olurum..telefonum cemoda var..şimdilik hoşçakalın
ben de kırklareline bahçeme davet etsem gelirmisiniz? sizleri ağırlamaktan tanışmaktan gurur duyarım.
Niye gelmiyelim? Yeter ki zaman uygun olsun. Bu aralar arkadaşlar bahçeleriyle, sebze ve meyveleri ile meşguller.
Bence siz isterseniz yakın çevrenizdeki üyelerle bir temas kurun, önce bahçenizde mini bir toplantı tertiplemeye bakın. Daha sonra yapılacak bir toplantıya daha fazla iştirak olacaktır.
Biz İstanbul'lular ara sıra pembe toplantı (hanımlar arası) bazen de mavi toplantı (beylerin iştirak ettiği) yapıyoruz. Siz bunlara katılabilir misiniz, haber verelim mi?
Bir Ankara toplantısı daha yapsak mı? :)
Neden olmasın?
Ankara grubundan ses seda gelmiyor ama. :)
İstanbul toplantısı ne zaman?:)
gülenmelek
24-08-2011, 01:46
Ben yeni üyeyim ve sadece dinlemedeyim ;)
Bu arada sürekli okuyorum. Konuları, yorumları... Araştırıyorum. Verilen linkleri, adresleri...
Sayın ankstel'in paylaştığı "zelişçiftliği" bağlantısını da inceledim biraz önce. Evcil hayvan kabul edilmiyormuş. Ama çocuk da...Renkler ve zevkler misali işletme politikaları da tartışılmaz demek ki ! İlginç geldi sadece.
mandalinci
24-08-2011, 08:05
Ankara'da kalacak olsam koşa koşa gelirdim ama imkanı yok, iyi ki o toplantıyı yapmışız da sizlerle yüz yüze görüşebilmiş, tanışabilmişim.
Kısmet İzmir toplantısına, ama önce taşınma vb işlerimi halledeyim, sonra öneri yapacağım.
Yeni bir toplantıda imkanım olursa görüşmek isterim, hem de çok.
İstanbul toplantısı ne zaman?:)
Bize her gün bayram sevgili zenfree ama sen gelmiyorsun ki?
(Aaaa bu mesaj nasıl geri geldi diye düşünme, ben aldım) :D
Bir Ankara toplantısı daha yapsak mı? :)
Çok seviniriz. Nasıl olsa Ankaralılar yavaş yavaş tatillerinden dönmeye başladı.
Bayram sonrası herkes evinde olur.:rolleyes:
Güler Hanım hemen atlamayayım demiştim.:)
Ayşe Özdil
26-08-2011, 10:08
Çok seviniriz. Nasıl olsa Ankaralılar yavaş yavaş tatillerinden dönmeye başladı.
Bayram sonrası herkes evinde olur.:rolleyes:
Tekrar toplanılırsa ben de sevinirim. Geçen toplantıya katılamadığım için üzülmüştüm....
tekn0manyk
04-03-2012, 14:08
Merhaba!Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisiyim.Anlaşılacağı üzere bitki yetiştirmeye meraklıyım ve bunu kendime meslek olarak seçtim.forumdan ve sizden isteğim yeni bir buluşma düzenleyelim.Bunu yeniden bir aktive olma hareketi olarakta düşünebilirsiniz!fakat pratikte çok faydalı olacağını düşünüyorum.herkese iyi günler dilerim.tanışmak dileğiyle...
mtgokduman
22-03-2012, 15:47
Merhabalar, hatta genç arkadaşıma destek; toplanma yeri olarak yine Ziraat Fakültesiyle içiçe olan Tarım Reformunun bahçesini hafta sonu kullanabiliriz.Rahatlıkla 50 kişi kamelyaları kullanabilir ve mangalda yakılabilir. Herkes piknik sepetini hazırlar gelir katılım olursa son derece keyifli bir hafta sonu olacaktır.Daha önceleri bir çok defalar akvaryum.com adı altındaki akvaristler olarak toplanıp mangal ve çay keyfi yaptık yeterki katılım sayısı bana vakitlice bildirilsin.Sağlıcakla...
tekn0manyk
23-03-2012, 13:54
ah keşke olabilse okuyan bile yok baksana.sanki uzaya çıkıcaz dedik.
Bonsai toplantısı mı yapacaksınız; tanışma toplantısı + piknik mi?
Belki buraya yazsanız daha çok okuyup yazan olurdu.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/19856.htm
Ne güzel Ankara grubu toplanıyor galiba?
Söz, sohbet vardır da saz var mı saz? ;)
Güler hanım biz ne zaman toplanıyoruz? Yıldönümü yaklaştı:)
8 inci sene kutlamaları yapılmayacak mı?
Zaten beni de unuttunuz geleceğiz deyip kara kışa yenildiniz. Yoksa hava kötü kar kış kıyamet dedim diye gücendiniz mi? Havalar düzeldi. Ben hala sizi bekliyorum :(
Güzel çiçekli seranı ve onunla boy ölçüşürcesine yarışan sen güzel dostumuzu unutmak ne mümkün. :)
Sanırım arkadaşlar gelmeye can atıyorlardır, toplanarak mı gelirler yoksa ayrı ayrı mı bilemiyorum.
Bu gibi etkinliklerde öne çıkmayı artık pek istemiyorum. Bu yüzden agaclar.net'in 8. yaş günü toplantısının da düzenleyicisi ben olmayacağım. İsteyen öne çıkabilir.
Yapılan etkinliklere vaktim müsait olduğu zaman katılırım.
Zafer İnandıklı
24-03-2012, 12:13
Bu gibi etkinliklerde öne çıkmayı artık pek istemiyorum. Bu yüzden agaclar.net'in 8. yaş günü toplantısının da düzenleyicisi ben olmayacağım. İsteyen öne çıkabilir.
Yapılan etkinliklere vaktim müsait olduğu zaman katılırım.
Sevgili Güler abla;
Siteye üye olduğum günden bu yana her toplantı ve gezi'de,
ordusunu hücuma kaldıran komutan gibi, sizin önder olduğunuzu gördüm.
Bizi, varlığınızdan ve önderliğinizden, mahrum etmeyiniz lütfen....
En derin saygılarımla......
günebakan
24-03-2012, 12:22
Ben de Zafer beye katılıyorum elimden geldiği kadar toplantılara katılıyorum ama bence de sen öncülük yapmazsan ağaçlar net zor toplanır bence:)
Güler hanım lütfen bizi başsız bırakmayın. İnanın becerip toplanamayız:(
Bende arkadaşların dediklerine aynen katılıyorum.Güler hanım siz bu işin önderliğini yapmaktasınız lütfen kırılganlık veya alınganlık yapmamanızı sizden rica ederim.Her zaman ki gibi Ağaçlar net'in Bayraktarlığını yapınız.Selam ve saygılarımla.
Sevgili arkadaşlar, ben de sizleri çok, hem de pek çok seviyorum. Sitemizi de çok seviyorum.
Lütfen bu sene için beni mazur görün. Hiç havamda değilim.
Bu hususta gelen mesajlarınız da beni üzüyor, sanki kasılıyormuşum düşüncesi doğacak sizlerde diye üzülüyorum.
Daha sonra güzel etkinliklerde bulunuruz inşallah.
Orhan Özbilgiç
25-03-2012, 11:41
Sevgili Güler Hanım;
Durumunuzu o kadar güzel anlatmışsınız ki, bizlere daha söyleyecek birşey kalmamış.
Bence, bu sitenin tek ''vazgeçilemez'' üyesi sizsiniz. Her ne kadar, bu tarz organizasyonlar için, sizi ''olmazsa olmaz!'' biri olarak görüyorsamda, duruşunuzun, sizin asaletinizi yansıttığına inanıyor ve yürekten onaylıyorum.
Güler hanım, kararınıza saygı duyuyorum. Ne yapıyorsanız mutlaka bir bildiğiniz vardır. O zaman, Sevgili Güler ablamızın önderliğiyle yapılan ilk toplantıda buluşmak ümidiyle:)
Zafer İnandıklı
25-03-2012, 20:04
Sevgili arkadaşlar, ben de sizleri çok, hem de pek çok seviyorum. Sitemizi de çok seviyorum.
Lütfen bu sene için beni mazur görün. Hiç havamda değilim.
Bu hususta gelen mesajlarınız da beni üzüyor, sanki kasılıyormuşum düşüncesi doğacak sizlerde diye üzülüyorum.
Daha sonra güzel etkinliklerde bulunuruz inşallah.
Siz'i yakından tanıyan bizler'in, hakkınızda olumsuz en küçük bir düşüncemiz dahi olmaz.
Kararınıza saygımız sonsuz. Yeter ki siz üzülmeyin.
Saygılar....
Sevgili Güler Hanım,
İnşallah yakın zamanda keyfiniz yerine gelir. Allah başka dert vermesin, sevgiler ve saygılar..
mtgokduman
30-03-2012, 22:32
Bonsai toplantısı mı yapacaksınız; tanışma toplantısı + piknik mi?
Belki buraya yazsanız daha çok okuyup yazan olurdu.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/19856.htm
Genel olarak bir tanışma amaçlı toplantı piknik yapmaya çok müsait alanımız var, ben düzenli olarak akvaryum.com grubundaki akvarist dostlarımı yılda 2 kez toplayıp kahvaltı ve piknik organizasyonuyla biraraya getiriyorum. Aynısını yapabliriz sanmıştım bakalım...
Genel olarak bir tanışma amaçlı toplantı piknik yapmaya çok müsait alanımız var, ben düzenli olarak akvaryum.com grubundaki akvarist dostlarımı yılda 2 kez toplayıp kahvaltı ve piknik organizasyonuyla biraraya getiriyorum. Aynısını yapabliriz sanmıştım bakalım...
Aslında Ankara için tam zamanı.Açık havada bir yer olması güzel olur.Havalarda güzelleşti bu sıralar.Ankarada yaşayanlar olarak düzenleyelim.Tecrübeli olan üye arkadaşlara duyrulur.
Bana yakın olmasa bile gelirim her yere.Yeterki gezi olsun.Bölgesel olarak değilde toplu olarak seralar gezilebilir bence.Takip ettiğim kadarıyla İzmirliler Ünal Kaktüs Serası nda toplanmışlardı.Biz de İstanbul Bursa Ankara ya da diğer şehirlerdeki üyelerle Antalya Taner Angay serasına ya da Yalova da ki bir çok seraya gezi yapabiliriz.
Evet ben de cok istiyorum taner beyin serasına gitmeyi hayran kaldım.toplanalım gidelim lütfen :eek:
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/28663.htm
Mesajlarınızı taşıdım :)
sarıaltıngül
15-11-2012, 14:00
Bu hafta sonu Ödemiş çiçek festivaline gitsek nasıl olurdu? Ben tek başıma gidemem.Oraları bilmiyorum.
münevver
07-12-2012, 15:57
Yaş günümüz ne zaman ki?
Geçmediyse hala birşeyler yapabiliriz belki?
Yaş günümüz ne zaman ki?
Geçmediyse hala birşeyler yapabiliriz belki?
agaclar.net'in doğum günü 4 nisan ama biz İstanbul Grup toplantısını Ocak ayının ilk on günü içinde yapalım diye konuşuyoruz, hele bir yer işini halledelim.
Tabii bizim bu toplantımız sohbet toplantısı olacak.
selcuk44
07-12-2012, 18:19
İyi Akşamlar,
İki Gün evvel sevgili Mehmet bey'e de konuyu açtım ,İzmir Grubumuz'dan hiç ses yok ,neden ? vallahi havalar çok soğumadan bir serada toplansak,paylaşımlarımızı yapsak,Kurabiye ve çaylarımızı içsek,Sayın Mine hanım gibi bir çok konuda çok değerli ve engin bilgileri olan kardeşlerimiz'in deneyimlerinden ve bilgilerinden faydalansak ne iyi olur.
İzmir'li dostlar bu konuda çok şanslılar, ben biraz da kıskanmıyor değilim hani. :)
Hoş İstanbul'ulumuzda da değerli hocalar var ama çok mu yoğunlar bilemiyorum, bizleri bir toplasalar ne iyi olacak. ;)
Charlaux
09-12-2012, 21:46
agaclar.net'in doğum günü 4 nisan ama biz İstanbul Grup toplantısını Ocak ayının ilk on günü içinde yapalım diye konuşuyoruz, hele bir yer işini halledelim.
Tabii bizim bu toplantımız sohbet toplantısı olacak.
Ama biraz tohum,kaktus,efendime ne soyleyim cicek bortu bocek te getirelim yanimizda degil mi,sohbet guzel bitkili sohbet daha guzel :D
Bir de genclere sesleniyorum niye katilmiyorsunuz,tek ogrenci klasmaninda ben mi olmaliyim :mad: Davet bekliyorsaniz buyrun davet benden ,gerci ben de tek toplantiya katildim ama olsun :o
Toplantılarımız sohbet adı altında olsa da mutlaka tohum, fide paylaşımlarımız oluyor sevgili Charlaux.
erdalyalova77
10-12-2012, 09:51
Yalova'da gezmek istediğiniz bir yer olursa bana ulaşabilirsiniz :) Yalova Ziraat Odası olarak sizlere bu konuda yardımcı olabilirim.
Sn Güler İstanbul toplantısı olaçakmı? Olaçaksa ne zaman? İstanbulda bulunmam vesilesi ile iştirak etmek isterim.
Saygılar.
Ocak ayı içinde düşünüyor...
Sevgili arkadaşlar sizlere karşı mahçubum, lütfen kusuruma bakmayın. Bu sıralar yoğun günler geçirdim. Önce evdeki tadilat, daha sonra da doktor kontrolleri derken İstanbul Grup toplantısının başlığını açamadım.
Sağ olsunlar, bazı arkadaşların yardımları ile bir iki mekân için konuştuk ama yine de merkezi bir yer hem de daha evvel de agaclar.net toplantılarımızın yapıldığı-arkadaşlarımızın çoğunun bildiği Fenerbahçe'deki Baraka Cafe'de yapmaya karar verdik.
Başlığı yarın açacağım, toplantı tarihimizi 12.01.2013 Cumartesi olarak belirledik.
YeniGine
15-12-2012, 02:04
Sevgili Güler Hanım, mahçubiyet, kusur tabi ki aslaa olmaz, olamaz, mümkün de değil zaten.
Açamadı iseniz de önemli değil; nasıl olsa belirleyecek ve açacak idiniz, biliyoruz!.
Eyvaah ben Fenerbahçe nerede onu bile bilmiyorum :( :(
Neyse zaten en baştan beri de nasip, kısmet diyor idim. Nasip, kısmet.
Siz nerede oturuyorsunuz, isterseniz buluşabiliriz. Zaten başlığı açınca gereken bilgileri paylaşacağım.
YeniGine
15-12-2012, 02:10
Ben Halkalı da oturuyorum Güler Hanım; ama evet ben de sizinle hemfikirim başlık açılınca bizzat size de güveniyor idim zaten. :) Hele bir başlık açılsın görüşürüz inşallah sevgili Güler Hanım. (Aslında sevgili yerine daha başka birşeyler yazmayı yeğler idim.)
Tamam, siz Halkalı'dan Taksim'e gelirsiniz. Şu sıralar Taksimde trafik felâket o yüzden oraya gelince metroya binersiniz. Metrodan Gayrettepe durağında inince ben sizi karşılarım.
Veya Size yakın bir metrobüs durağı varsa oradan binersiniz, Zincirlikuyu'da inince de ben sizi karşılarım.
Yani diyeceğim o ki, siz gelmeye niyet edin yeter, bir yolunu buluruz. :D
YeniGine
15-12-2012, 02:30
Sevgili CAN Güler Hanım; hele hayrlısı ile bir sayfayı açın siz. Ben eminiim siteden birileri beni bulur, ya da ben bulurum beni alır getirir inşallah. Hele bir sayfayı açalım inşallah!.. Teşekkürleeer.
ykaya194
13-02-2013, 14:30
Bursa'dada gezilecek çok tarihi mekanlar var, günübirlik gidip gelinir, öğlen iskender kebabın tadına bakılır, dönüşte İznik gezilir ve akşamda göl kenarında balık yenir iyi olmazmı???
Müzgan Yılmaz hanım'da bu vesile ilede ders çalışmasını sürdürür.
YeniGine
13-02-2013, 18:21
Evet Sayın ykaya194 Bursa gezisi de güzel olur. İnşallah diyelim o halde.
Evet Sayın ykaya194 Bursa gezisi de güzel olur. İnşallah diyelim o halde.
Sizi uyanıklar sizi hani önce saraylardı İSTANBULDA. Bursaya günübirlik zor olmazmı?
YeniGine
13-02-2013, 23:26
Sayın Cemal.S tamam haklısınız, önce saraylar diyelim; sonra da Bursa isteyelim inşallah.
Sevgili Fatma Acar; ben de sevmem tatlıyı, fakat sevgili Güler Hanım'ı kıramayacağım için yedim. Ve de güzel idi tatlı. İnşallah yine güzel bir gezide beraber olmak dileği ile.
... yaparız be ya, .... gideriz be ya..... tamam be ya, diye bazı arkadaşlar yazıyorlar ya, Edirne'de hemen hemen kime bir şey söylesek bu şekilde cevap veriyorlardı.
Bir günlük bir gezi de olsa bizim de dilimize yerleşiverdi hemen, başladık otobüste ... tamam be ya, oldu be ya demeye. ;)
ykaya194
14-02-2013, 08:50
Hadi bakalım, Cemal.s gardaş,fkir benden organizasyon senden, ****** olmazsa olmaz grubun ağır topu Güler Hanım, tarih hocamız Müjgan Yılmaz, Üstad Lilium (senide bekleriz sırada senin memleketine kaplıca geziside var) sevgili kardeşim Ankstel ve diğer üye arkadaşlar.
Oh ohh iyi geldi galiba seyyah olduk geziyoruz akşehire de bir gezi düzenleyin nasrettin hoca gölü mayalayamamış gölü mayalamaya gidelim kesin tutar :D
Şaka bir yana güzel olur güzel, gezmek görmek öğrenmek o kadar güzelki aklıma efesteki gezim geldi unutamayacağım bir olay yaşamıştım ama burada anlatamam :dilli:
Üstad Lilium (senide bekleriz sırada senin memleketine kaplıca geziside var)
Gelin beya her zaman beklerim beya :D
Kaplıca banyonuz benden üstünede gönen parkında birde fosforlu söylemezsem ne olayım. Beleştende cennet bahçe gezisi ve çimler üzerinde sansar lilium yağlı güreşi, ama şunu biraz yaza doğru yapalım beya pehlivanlar bu soğukta üşür.:D
ykaya194
15-02-2013, 15:53
Oh çimler üzerinde sansar lilium yağlı güreşi, ama şunu biraz yaza doğru yapalım beya pehlivanlar bu soğukta üşür.:D
Sansar'ı korkutarak bizi Gönen gezisinden vazgeçiremezsin zira Sansa'rın Edirne kırkpınar meydanında soğuk havada bile olsa nice pehlivanları haltettiğini gördükten sonra hiçte şansın olmadığını hatırlatırım.
münevver
18-03-2013, 09:41
Nisan 27-28 hava iyi olursa İstanbulda uçurtma şenliği yapalım mı?
Nisan 27-28 hava iyi olursa İstanbulda uçurtma şenliği yapalım mı?
Haydi toparlanın, aranızda organize edin. Ben İstanbul dışında olacağım o yüzden katılamam. :)
Adalet Yağcı
18-03-2013, 11:16
Mayıs ayı için, Kayseri düşünüle bilir.
Sevgili arkadaşımız 'Ana gibi' Bölgenin doğal güzelliği ile tanınan pek çok yerin gezilip görülmesini önerdi.
Bunlardan biri de Kapuzbaşı şelalesi (http://www.kapuzbasiselalesi.com/default.asp)
Bunun dışında Sultan sazlığı, Erciyes'e çıkmak gibi harika etkinlikler de var.
Konu ile ilgilenenler fikirlerini yazarlarsa 'Ana gibi' arkadaşımız organizasyon için kollarını sıvayacak.
Tabii bir kaç gün ayırmamız lazım bu gezi için.
İnanın arkadaşlar bu geziyi Adalet Yağcı çok güzel organize eder, hiç kaçırmayın derim.
İnşallah vaktim olur da ben de katılırım.
Merhabalar,
Gezileriniz harika, takip ediyorum :) Bahar geldi geleli aklımda şöyle birşey var, acaba yenebilen yabani bitki toplamaya çıkmak için küçük bir toplantı organize edilse mi? O kadar çok şifalı bitki var ki şu dönemde en taze haliyle toplanması gereken..
Zehirlenme riski çok düşük geliyor bana ama tabii riskli denilirse birşey diyemem. Bilen bilmeyene öğretir, biz de doğanın bize sunduğu mucizelerden yararlanmış oluruz. Hem de merak ettiğimiz yenebilir bitkileri doğada ayırt etmeyi tecrübe ederiz.
ykaya194
18-03-2013, 16:25
Arkadaşlar, sizlere müthiş bir önerim var.
Her yıl Çanakkale/Lapseki ilçesi dumanlı dağlarında (yaylada) bahar aylarında Çanakkale iş adamlarında katıldığı dünya deliler günü kutlamaları yapılmakta.
Programı şöyla yapabiliriz:
Cumartesi günü Gelibolu şehitliği gezisi,akşamı Çanakkale'de konaklama.
Pazar, etkinliklere katılma ve akşamı dönüş.
ağaçlar.net delileri olarak ne dersiniz???.
http://d1303.hizliresim.com/17/l/l6cx9.jpg (http://bit.ly/c25MCx)
Adalet Yağcı
18-03-2013, 19:27
Ama biz Dünya deliler(bitki)gününü 15 Mart diye üç yıl önce ilan etmiştik :dilli:
Onların belli bir tarihleri bile yokmuş :)
Ya güzel olurdu hani, 1970- 1975 yılları arasında Çanakkale'de bulundum, hâlâ orada yaşayan dostlarım var.
Bahçem beni bekliyor yapmayın bunu bana :(
s.serdar
18-03-2013, 21:32
Akıllılara da yer var mı aranızda. :dilli:
eylülbelde
18-03-2013, 23:22
Merhaba.
İlerisi için bir önerim olacaktı, yazmakta pek yeniyim bilmem daha önce yapılmış mıdır ama. Bahar gelmekte. Yabani otlar kendini göstermeye başladı. Kara hindibalar, eşek marulları, kıştan beri kendini gösteren labadalar, ballıbabalar. Evden okula giderken gördüğüm yenebilir yabani otlardan bazıları bunlar. Bazıları öyle ki asfalttan çıkıyor.
Demem o ki; yenebilir , şifalı yabani bitkiler hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar,abi,ablalarımızla- hazır bahar geliyor- adalar olabilir,beykoz, belgrad ormanı olabilir,herhangi bir semt bile olabilir(otlar her yerden fışkırıyor) gezip deneyimlerimizi bilgilerimizi paylaşıp ot toplamaya gidebiliriz. Bu arada ben İstanbul'da oturmaktayım(anlaşılmıştır gerçi o.)
münevver
19-03-2013, 15:27
Arkadaşlar, sizlere müthiş bir önerim var.
Her yıl Çanakkale/Lapseki ilçesi dumanlı dağlarında (yaylada) bahar aylarında Çanakkale iş adamlarında katıldığı dünya deliler günü kutlamaları yapılmakta.
Programı şöyla yapabiliriz:
Cumartesi günü Gelibolu şehitliği gezisi,akşamı Çanakkale'de konaklama.
Pazar, etkinliklere katılma ve akşamı dönüş.
Tarih belli mi?
ykaya194
19-03-2013, 16:38
Tarih belli mi?
Etkinliğin yapıldığı alan bahçeme 20 km uzaklıkta, rakımı 600 m, uzun kayın ağaçların bulunduğu ormanın ortasında buz gibi suyu akan çeşmesi var ayrıca piknik yapmaya musait bir alan.(mangal,çimlerin üzerinde uzanıp keyif yapma yerlerde mevcut)
Geçen sene 10 haziran pazar günü yapılmış, bu senede sanırım o tarihlerde olur.
Nisan-Mayıs ayı içinde benim için toplantılara katılmak zor olabilir ama Hazirana olumlu bakarım.
Eylül başına kadar 1 gece konaklamayı geçmezse her türlü geziye katılabilirim.
günebakan
19-03-2013, 18:48
Okullar açık olmadığı zaman veya haftasonları bize uygun olan gezilere katılmayı çok isteriz.Kısmet
ykaya194
19-03-2013, 19:55
Eylül başına kadar 1 gece konaklamayı geçmezse her türlü geziye katılabilirim.
Nevzat Bey, siz zaten benim favorimlerden birisiniz, muhtemelen haziranın ilk hafta sonuna denk gelecek ve bir gece Çanakkale'de konaklanacak.
Resmi sıfatlı bir dernek olmadığı için telefon ile ulaşamam ancak kesin tarihini öğrenmeye çalışırım.Etkinliğe genelde Çanakkale'li esnaf ve iş adamları katıldığını hatta aralarında Çanakkale'li tanınmış bir iş adamınında olduğunu duymuştum.
Yavaş yavaş liste oluşturulsunmu??
İşiniz, gücünüz gezmek yahuuu:D
İnsanı zorla kışkırtıyorsunuz.;)
Bahcedeki işleri kim yapacak pekiii:eek:
Merhaba.
Demem o ki; yenebilir , şifalı yabani bitkiler hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar,abi,ablalarımızla- hazır bahar geliyor- adalar olabilir,beykoz, belgrad ormanı olabilir,herhangi bir semt bile olabilir(otlar her yerden fışkırıyor) gezip deneyimlerimizi bilgilerimizi paylaşıp ot toplamaya gidebiliriz. Bu arada ben İstanbul'da oturmaktayım(anlaşılmıştır gerçi o.)
Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..
Adalet Yağcı
19-03-2013, 21:00
Kayseri'ye gitmek isteyen yok mu :(
ykaya194
20-03-2013, 06:28
Adalet Hanım, hiç şansınız yok.
Benim önerdiğim gezi promosyonlu, içinde nelermi var neler.
Köy kasabından nefis lezzetli kuzu biftek,organik domates biber. Dahası var, piknik için belediyeden masa sandalye,bıçak kaşık, davul zurna, muhacır şivesi ile sohbet eden güler yüzlü dostlar vs.vs.
Benim önerdiğim gezi promosyonlu, içinde nelermi var neler.
Köy kasabından nefis lezzetli kuzu biftek,organik domates biber. Dahası var, piknik için belediyeden masa sandalye,bıçak kaşık, davul zurna, muhacır şivesi ile sohbet eden güler yüzlü dostlar vs.vs.
Bu öneri harika Yusuf abi tarih belirleyelim sende başlık aç havada karada 17 kişi buluruz . ben varım :).)
münevver
20-03-2013, 09:30
Ben istiyorum da cep delik cepken delik...:D :(olmuyor
Benim gibi olanlar içinde en yakında bir yerde uçurtma uçuralım, çocuklar gibi eğlenelim diyorum:D
Adalet Yağcı
20-03-2013, 10:06
Kestirip atmasaydınız keşke :(
Tarihi hep birlikte belirleyebiliriz, Mayıs olmaz da, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül hatta Ekim bile olur.
Güzelim dimrit üzümlerinin tadına bakmak istemez misiniz?
Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Göreme gibi yerleri de görme şansımız var.
Kapadokya (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/28583.htm) görülesi yerlerle dolu çok özel bir yer.
Bir daha düşünün bence :rolleyes:
ykaya194
20-03-2013, 10:19
Kestirip atmasaydınız keşke :(
Tarihi hep birlikte belirleyebiliriz, Mayıs olmaz da, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül hatta Ekim bile olur.
Güzelim dimrit üzümlerinin tadına bakmak istemez misiniz?
Ürgüp, Avanos, Uçhisar, Göreme gibi yerleri de görme şansımız var.
Kapadokya (http://www.agaclar.net/forum/geziler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/28583.htm) görülesi yerlerle dolu çok özel bir yer.
Bir daha düşünün bence :rolleyes:
Adalet hanım, espiri yaptım.
Kayseriye'de gidebiliriz, oraları çok görmek isteriz, siz başlık açın yeter, zaten benim önerdiğim gezinin tarihi haziranın ilk haftası.
Adalet Yağcı
20-03-2013, 11:27
Konuya ilgi duyanlar fikirlerini yazarlarsa yavaş yavaş netleşir ve başlığı o zaman açarız.
Önce burada bu fikre alışalım :)
ykaya194
20-03-2013, 11:55
Konuya ilgi duyanlar fikirlerini yazarlarsa yavaş yavaş netleşir ve başlığı o zaman açarız.
Önce burada bu fikre alışalım :)
İlk fikrini açıklayan ben olayım.
-Topluca hafta sonu turları ile gidersek,hotel,yemek ve vasıta gideri daha hesaplı olur.
-Tarih: Ekim ayı, mayıs sonu olabilir ve çoğunluk bahçe işlerinide bitirmiş olur.
Adalet Yağcı
20-03-2013, 12:33
Hafta sonu turları yetersiz olur bence.
Kapadokya gezisi için en az iki gün/gece ayırabilmeliyiz.
Turlar belirli yerleri gezdirirler, biz kendi programımızı yaparsak daha doyurucu bir gezi olur.
Bunun için de yine minibüs kiralana bilir.
Henüz kesinleşmedi ama, Ekim ayı için Yurt dışı bir seyahat plânım var.
bende gelirim Antalya dan :-)
eylülbelde
20-03-2013, 14:20
Ben de aynı öneride bulunmuştum, ne iyi olur toplanıp gitsek bir bilen eşliğinde. Ben de labada, kuzukulağı, radika, körmen, rezene, turpotu-hardal gibi yabanileri ayırt edebiliyorum. Bunların yanında başka şeyleri de ayırabilsem ne iyi olurdu, mesela hodan, eşek marulu, şevketi bostan, yemlik, yabani kuşkonmaz vb..
Bir ay içinde bu teklifi yeniden yineleyelim o zaman Nariel.
Bu arada hodan(Heybeliada'da), şevketi bostan(Büyükada idi yanılmıyorsam) ve yemlik otuna(komşumuz Sivaslı,bu çevrede hiç rastlamadık yemlik otuna fakat Antalya'da toplayan kadınlara denk gelip tanışmıştık bu otla) doğada görmüşlüğüm var,birlikte denk gelebiliriz belki.
Kantaron, sinirli ot, civan perçemi. Bu otlara rastlamak için ormana bile gitmeye gerek yok. Ben kendi adıma bu otları tanımakta pek zorluk çekmiyorum mesela Nariel fakat bir otu tanımak ismini,cismini bilmek değil tabi, kullanım şekli, dozu, faydaları, belki bunlar konusunda da yol alabilmiş olurum.
Karabaş otu mesela,taze toplanıp çayı içildiğinde boğazı ferahlatıyor,balgam söktürüyor. Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.
ykaya194
20-03-2013, 15:05
Kapadokya tur linki. 179 tl/kişi
Kapadokya Turu - Tatil, Tatil Kyleri, Ucuz Oteller, Tatil Frsatlar, Erken Rezervasyon | An Tur (http://www.anitur.com.tr/TurDetay.asp?Id=658&Sayfa=TurHakkinda&TurTipi=1)
Fatma Acar
20-03-2013, 20:58
Emmen yazın bizi 4 kişi Kapadokya görmek istediğim yerlerden biri selamlar.
YeniGine
20-03-2013, 23:40
:( Bu konu başlığına hem bakmak istiyorum, hem de istemiyorum.
Zira günü birlik geziler var ise beni sevindirir, katılırım elbet. Ama :( ya bir de konaklamalı, yatılı geziler var ise... :( İsterim, katılamam, üzülürüm...
s.serdar
26-03-2013, 07:38
Kantaron, sinirli ot, böğürtlen yaprağı açık yaralara sürüldüğünde iyileşme süreci hızlanıyor. Gibi gibi..
İsterim ki başka otların da lezzeti,şifasıyla tanışayım.
Diğerlerini pek bilmiyorum ama kantaronun ağrı kesici özelliğini olduğuna tanığım ve bu özelliği ile kullandığımı söyleyebilirim.
lbalkanay
28-03-2013, 19:41
arkadaşlar forumda denizliden kimse yok mu?
arkadaşlar forumda denizliden kimse yok mu?
Olmaz olur mu?
http://www.agaclar.net/forum/sehirlere-gore-uyeler/3029.htm
hasanbatiray
30-07-2013, 20:27
Herkese merhabalar,
Mart ayından beri hareketlilik yok bu sayfada. Yeni bir üye olarak en son Kayseri'ye ve civarına gezi planlaması yapılmak istenmiş ama sanırım gerçekleşmemiş. Kayserili bir üyeniz olarak bu turu planlamak istiyorum. İsterseniz eğer 4 farklı rota oluşturabilirim.
1) Sultan Sazlığı
2) Kapuzbaşı Şelaleri
3) Yamula Barajı
4) Kapadokya Gezisi
Fikirlerinizi alabilirim. Elimden geleni yapar güzel bir tanışma ve gezi düzenleyebiliriz.
Kayseri de ikamet ettiğim için zaman problemim yok.
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla...
Arkadaşlar, bakın bir arkadaşımız ne güzel teklifle geldi.... haydi kolları sıvayın bakalım.
Eylülde olursa ve detayları belirlenirse olabilir.
Ana gibi
11-08-2013, 17:12
hasanbatiray arkadaşımız, genç, dinamik, ve gayretlidir. Eminim güzel bir organizasyon hazırlayacaktır. Eylül uygun bir ay, bence de.
:( Bu konu başlığına hem
bakmak istiyorum, hem de istemiyorum.
Zira günü birlik geziler var ise beni sevindirir, katılırım elbet. Ama
:( ya bir de konaklamalı, yatılı geziler var ise... :( İsterim,
katılamam, üzülürüm...
kesinlikle katılıyorum ablacığıma..
hatta bir cumartesi günü olsa, hatta birde Avrupa yakası olsa ne güzel olurdu:)
senem-a.
13-08-2013, 12:32
Arkadaşlar illa gezmek için bir araya gelinmesin, bu kadar doğasever bir araya geldiğinde anlamlı kalıcı bir şeyler ortaya çıksın derim. HAYDİ FİDAN DİKELİM.. Şimdiden bilenirsek ekim kasım ayları için programlarımızı yapıp, 2013 yılını faydalı bir şekilde kapatmış oluruz. Selamlar...
Zaten bu aylar, gezmek için pek uygun değil :)
senem-a.
13-08-2013, 16:00
bazen çevremi, öğrencileri organize ediyorum, bazen de orman işçilerinin arasına katılıp fidan dikiyorum her iki çalışma da çok zevkli oluyor. bu konuda HAYDİ FİDAN DİKELİM isimli sosyal grubu açtım fikirlerinizi iletirseniz sevinirim.. Selamlar.
HAYDİ FİDAN DİKELİM isimli sosyal grubu açtım fikirlerinizi iletirseniz sevinirim..
Sosyal grubu açmadan önce bunu okumuş olmanız gerekirdi...
Sosyal Grup oluşturma kurallarını okumayı unutmayın (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/9399.htm)
Adalet Yağcı
13-08-2013, 21:31
Herkese merhabalar,
Mart ayından beri hareketlilik yok bu sayfada. Yeni bir üye olarak en son Kayseri'ye ve civarına gezi planlaması yapılmak istenmiş ama sanırım gerçekleşmemiş. Kayserili bir üyeniz olarak bu turu planlamak istiyorum. İsterseniz eğer 4 farklı rota oluşturabilirim.
1) Sultan Sazlığı
2) Kapuzbaşı Şelaleri
3) Yamula Barajı
4) Kapadokya Gezisi
Fikirlerinizi alabilirim. Elimden geleni yapar güzel bir tanışma ve gezi düzenleyebiliriz.
Kayseri de ikamet ettiğim için zaman problemim yok.
Fikir ve önerilerinizi bekliyorum.
Saygılarımla...
Sevgili hasanbatiray;
Mart ayında gündeme gelen toplantı önerisini canlandırdığınız için teşekkürler.
Eylül ortaları gibi uygun olur diye düşünüyorum, üzümler olgunlaşır belki bağ bozumu bile yaparız :)
Benim Eylül 15 gibi Mersin üzerinden Antalya programım var, dolayısı ile Kayseri Kapadokya güzergahım üzerinde, bu tarihler cıvarında yapılacak 2-3 günlük gezide arkadaşlarla birlikte olmaktan memnunluk duyarım.
senem-a.
14-08-2013, 16:04
sayın malina grubu sildim ancak bu konuyu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum.. tek seferlik basit organizasyonlarda bile yüzlerce ağaç diktiğimiz oldu... Ağaç dostlarıyla ve düzenli programlarla çok geniş alanları ağaçlandırabiliriz.. bu konuda bilmediğimiz aktiviteler varsa, kusurumuza bakmayınız. selamlar..
sayın malina grubu sildim ancak bu konuyu hatırlatmamız gerektiğini düşünüyorum.. tek seferlik basit organizasyonlarda bile yüzlerce ağaç diktiğimiz oldu... Ağaç dostlarıyla ve düzenli programlarla çok geniş alanları ağaçlandırabiliriz.. bu konuda bilmediğimiz aktiviteler varsa, kusurumuza bakmayınız. selamlar..
Orada yazılan gerekçelerle, grup açmanızın amaçladığınız çalışmaya katkısı olmayacak diye bilgilendirdim. Yani kusura bakılıp bakılmayacak bir durum yok. Forumda konu açarsanız daha çok kişinin sizi okumasını sağlayabilirsiniz.
senem-a.
16-08-2013, 14:53
Tşekkürler..
senem-a.
18-08-2013, 13:38
arkadaşlar, bölgesel olarak organize olup, ağaçlar.net üyeleri adına ORMANCIKLAR OLUŞTURABİLİRİZ.. SELAMLAR...
senem-a.
18-08-2013, 13:48
Arkadaşlar, ekim ayından itibaren mart ayına kadar turistik geziler için ölü mevsim sayılabilir... Ancak fidan dikimi için bu en uygun dönemi en güzel biçimde değerlendirebiliriz.. Bölgesel olarak organize olup, ağaçlar.net üyeleri adına ORMANCIKLAR oluşturabiliriz. Fikirlerinizi bekliyoruz... Selamlar..
Önce siz önerilerinizi yazar mısınız?
Haydi ağaç dikelimden daha fazlasını düşünüp, planlamanız ve iletmeniz gerekiyor...
senem-a.
18-08-2013, 17:17
Tüm üyelere selamlar... İnternette neredeyse aradığım her konuyla ilgili en güzel bilgilere bu sitede rastlıyorum. Özellikle meraklı olanlara, bilgi verenlere ve diğer emeği geçen tüm üyelere teşekkür ediyorum.. Bu arada ben de öğrencilik yıllarımdan beri pek düzenli olmasa da ağaç dikme kampanyaları düzenliyorum. yaklaşık 4000 ağaç dikilmesine annem ve kardeşimle birlikte vesile olduk, elbetteki arkadaşlarımız, öğrenciler, öğretmenler, çalıştığımız personelimizle birlikte. Belki bunu bu güzel ortamda düzenli ve yaygın hale getirebiliriz.. Ne dersiniz?
senem-a.
18-08-2013, 17:24
HAYDİ FİDAN DİKELİM.. Bölgesel olarak uygun bir fidan dikim takvimi belirleyip organize olmalıyız arkadaşlar. Erkenden planlama yapılırsa katılımcı sayısı fazla olur. Hem sadece üyeler değil kendi ailelerimiz ve çevrelerimizle birlikte çok sayıda dikim gerçekleştirebiliriz.!
senem-a.
18-08-2013, 17:55
Her şehirde bu konuda bir sorumlu tespit edilir, o bölgeye özgü fidan dikim takvimi ve program belirlenir (tabi ki çok kış ortası olmayacak, toprağın donuk olmadığı ya da aşırı çamurlu olmadığı günler) sitede yayınlanır, olabilecek tüm forumlarda duyurulup hatırlatılır, orman müdürlüğüyle konuşulur, onlar genellikle ücretsiz bazan de az bir ücretle fidan temin ediyorlar. Biz malzemenin bir kısmını orm.md.den bir kısmını da köylülerden temin ediyoruz. kaymakamlıktan bölge göstermesini istediğimiz de oldu kendi tespit ettiğimiz boş alanlara dikim yaptığımız da oldu. Herkes öğlen yemeğini ve içme suyunu yanında getirir. CAN SUYU için de boş şişeler hazırlanır, toplanır. Bir otobüs tutulur. Biraz salaş , biraz kirli fazla yorgun ama çok mutlu bir şekilde eve dönülür.. SAYGILAR...
senem-a.
18-08-2013, 17:59
GÜMÜŞHANE Bölgesinde bu konuda sorumluluk alabilirim..
Bence uygulanabilir bir proje önerisi. Fidan dikmek gayet güzel bir organizasyonla gerçekleştirilebilir. STK'lar, belediyeler, kaymakamlıklar, valilikler, hatta özel kuruluşlar destek vermek için sıraya da gireceklerdir muhakkak ama bu fidanların sulanması ne şekilde olacak, bakım ve kontrolleri ne şekilde yapılacak, ihtiyaçları nasıl karşılanacak o noktada süreklilik ihtiyacı doğacağından sorumluluk alacak gönüllülerin bu konuda ciddi ve etkili olmaları gerekir.
Benimde küçüklüğümden beri hayalimdir ülkemizin hatta dünyanın her yerinde küçükte olsa bu şekilde koruluklar oluşturmak hatta aralarına meyve fidanlarıda eklemek, özellikle de iklimi kurak ve sert yerlerde bir gölgelik bile insan ve hayvanların faydasına olacaktır.
İsrailde çölde balık yetiştirdikleri ve balıkların gübrelerinin yarım metreye ulaştığında havuzların başka yerlere taşınarak kumdan toprak elde edildiğini de duymuştum ve çok mantıklı gelmişti. Bu şekilde belki kurak yerler bile yeşillendirilebilir diye imrenmiştim.
İnşallah projeniz uygulanabilir ve etkili platformlarda sahip çıkılabilir bir proje niteliği kazanır. Selam ve esenlikle
Selam
Kanımca bu etkinlikler ilk etapta şehir bazında başlatılabilir diyen arkadaşlar haklı
bunun ilk durağı belediye olmalı.Belediyeye gidilecek yetkiliden ya kendi bulduğumuz
**** onların bize ekme biçme konusnda yetki vereceği alan bulunacak. bu alanlar belediyenin kontrolünde bakımı yapılabilir alanlar olursa sulama gibi en azından temel
ihtiyaç halledilmiş olur. Geriye ağaç dikme projesini yapmak ve bitkilerin çeşitlerini tespit etmek kalır. netice sitede ilan edilir bitkileri temin etmeye ve dikmeye gönüllü arkadaşlar
belirlenen tarihte buluşup operayonu gerçekleştirebilir.Yer tespiti yapılırsa ben büyükşehirde gerekli girişimlerde bulunabilirim zira belediye ile irtibatlarım var birkaç senedir
Yardımım dokunursa sevinirim
İbrahim Yavuz
25-08-2013, 14:22
Evet, bence de gayet güzel bir düşünce lâkin yapılabilriliğinden ziyade sürdürülebilirliği önemli...
Ben şahsen fidan dikim konusunda çoğunluk olarak tek seferde yapılacak bir dikimden çok bu olayın bireysel olarak da her zaman yapılması taraftarıyım. Elimden geldiğince her bulduğum tohumu toplayıp, yetiştirip doğaya dikiyorum şahsen. Eğer benim gibi bu tür etkinliklere katılamayan arkadaşlar da olursa sakın bunu bir bahane olarak görmeyin! yukarıda yazdığım gibi bu işi her zaman kendi başınıza da yapabilirsiniz, yani ille de bir etkinlikte birleşmek şart değil, olursa daha iyi olur, aynı doğanın aşıkları olarak sosyalleşmek de güzel. :)
"Ağaç dikin; gelecek nesillerimize bir soluk da siz verin!" ;)
s.serdar
26-08-2013, 04:09
Fidan dikmek eylemi ve söylemi; kimsenin karşı çıkamayacağı, hani insanlar ölmesin, çocuklar hastalanmasın, trafik kazalarında can kaybı olmasın, hiç kimse açlık yaşamasın gibi hiç kimsenin karşı çıkamayacağı çok hoş ve güzel bir düşünce. Ancak hadi form üyeleri olarak organize olup dikelim ve ormancıklar oluşturalım derseniz bu iş olmazzzzz. Bu işin kuralı var, usulü var, mevzuatı var, izin alma mecburiyeti var. Var ki var...
Her şeyden önce arazi bulmanız veya oluşturabilmeniz gerekli. Öyle boş bulduğumuz bir yer diyerek, onun bunun arsasına, tarlasına, bağına, bahçesine, tapulu arazisine, yayla, mera ve kışlak arazilere, kara yolları kenarlarına, I-IV sınıf tarım arazilerine, su havzalarına, doğal, tarihsel ve kültürel sit alanlara vs. vs. fidan falan dikemezsiniz. Dikerseniz de birileri gelip mutlaka hesabını sorabilir.
Bu iş için harcanacak emek , çaba ve parasal giderlerin heba olmaması içinde dikilecek fidanların mutlaka koruma ve kollama altına alınması gereklidir. Dolayısı ile yaydım çayıra mevlam kayıra hesabıyla fidan dikmeyi pek doğru bulmuyorum.
Dolayısı ile bu tür bir girişim çok ciddi bir organizasyon, örgütlenme ve tahminlerinizin çok üzerinde parasal kaynak gerektirecektir. Bu işi doğa ortamında hobi niteliğinde ve bireysel olarak gelişi güzel olarak yapmanın da yarar sağladığına hiç inanmıyorum. Ama birileri çıkar bu işin alt yapısını ve örgütlenmesini profesyonelce hazırlamaya soyunur ve güvenilirliğini de ortaya koyar ise; en azından ben, başlangıç olarak parasal bir katkı sağlayacağımı taahhüt ve beyan ederim.
Saygılarımla.
senem-a.
26-08-2013, 15:20
Arkadaşlar şimdiye kadar para ve yer konusunda hiç problem yaşamadım. Belki de hep köy ve kasaba çevresinde bulunduğum içindir. Sağolsun belediye ve kaymakamlıklar hep yardımcı oldular. Bu hafta Allah izin verirse kaymakamlıkla konuşacağım sonucunu buradan size bildiririm. Saygılar..
senem-a.
26-08-2013, 15:33
Bu arada ilk diktiğim fidanlar 17 yaşına bastı ve bildiğiniz kocaman ağaç olduklarını görmek nasip oldu, başka şehirde dikmiş olduklarımın meyvelerini toplayanların da haberlerini birebir aldım.. Sanırım %80'in üzerinde başarı oranını tutturduk. Bazı yıl 100 tane bazı yıl 1000 tane bazen de 50-60 tane dikmek nasip oldu. Ama damlaya damlaya göl oluyor. Öncelikli olarak su kaynaklarına yakın nispeten küçük, sulanması ve kontrolü mümkün yerler seçebilirsiniz. Hedef tamamen amatörce küçük ama başarılı dikimler yapmak olmalı...
senem-a.
30-08-2013, 21:16
Arkadaşlar ancak biraz önce ilkbaharda diktiğimiz fidanlarımızı sulayıp eve gelebildik. Fotoğraflarımızı da ancak yarın yükleyebileceğim çok yorgun ama mutluyuz. Güzel bir bayramdı.. Darısı sonbahar dikimine... Selamlar...
Arkadaşlar şimdiye kadar para ve yer konusunda hiç problem yaşamadım. Belki de hep köy ve kasaba çevresinde bulunduğum içindir. Sağolsun belediye ve kaymakamlıklar hep yardımcı oldular. Bu hafta Allah izin verirse kaymakamlıkla konuşacağım sonucunu buradan size bildiririm. Saygılar..
Bildiğim kadarı ile devlet arazilerinin takip ve kontrolü Maliye Bakanlığına bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Defterdarlıkların takip ve kontrolünde. İçişleri Bakanlığına bağlı Belediye ve Kaymakamlıkların kimin arazisinde size yardımcı olduklarını bayağı merak ettim. :confused:
tema vs ile iletişime geçip ortak bişeyler yapılabilir
ben de katılırım zevkle
tema ile bağlantısı olan var mı?
senem-a.
02-09-2013, 16:34
438062
438063
438064
438065
438066
Bu fidanları baharda dikmiştik çoğunluğu tutmuş durumda. 200 m (200 TL) boru satın alındı, yamaç yukarı olduğu için köylüden temin edilen motorla köy çeşmesinden yukarı su basıldı, fidanlar sulandı. tüm aşamalarda da köylü bize yardım etti. Kaymakamlık boru ücretine yardım edeceklerini söyledi. yardım edip etmediklerini size ileteceğim. şimdilik cepten ödedik. selamlar... Kaymakam Bey yıllık izinde.
senem-a.
02-09-2013, 16:48
438070
438071
senem-a.
02-09-2013, 17:14
Arkadaşlar tutmuş fidanlarımızı inşallah görmüşsünüzdür.. Bir fidan başka bir fidanı suluyor. Dünyanın en güzel manzaralarından... (Mustafa, günün kahramanı, ilkbaharda dikimde de yardım etmişti..) Sevgili anneciğimin eli değmese olmazdı. Onu fazla yormadık ama tüm gün sıcakta bizi bekledi. Akşam güzel bir köy peyniri, tereyağı ve çayla günümüzü bitirdik. Sonbaharın işlerini de adım adım sizlere ileteceğim... Selamlar...
senem-a.
02-09-2013, 17:17
Bu arada TEMA fikri de çok güzel...
senem-a.
02-09-2013, 17:20
Neden hortum bağlanmışken kova kullandık? Hortumun ulaşamadığı en üst sıradaki fidanlara da kovayla ulaştık.
senem-a.
04-09-2013, 14:29
Sevgili doğa severler, Haydi Fidan Dikelim... :)
Güncel etkinlikler başlığı altında görüş ve katılımlarınızı bekliyoruz..
Ekim ayından önce şehirlere göre organize olmakta fayda var.. Saygılar.
arkadaşlar, bölgesel olarak organize olup, ağaçlar.net üyeleri adına ORMANCIKLAR OLUŞTURABİLİRİZ.. SELAMLAR...
Merhaba,
Foruma yeni üye oldum. Henüz keşif safhasındayım fakat önerdiğiniz türde organizasyonlara katılmaktan, mümkün olduğunca çok insanı da beraberimde getirmekten memnuniyet duyarım.
Forumun farklı bölüm ve başlıklarında, güncel organizasyonlara dair bulabilir miyim? Kent bahçeleri, ağaçlandırma çalışmaları, vb konularda gönüllü olarak yer almak isterim.
Doğaya ve bitkilere büyük bir ilgim, neredeyse sıfır bilgim var. Fırsat buldukça forumunuzdan ve internetten araştırarak, öğrenmeye çalışıyorum. Üye toplantılarında öğrenebileceğim çok şey olacaktır.
İstanbul İstinye'de yaşıyorum. 15 m2 civarında bir bahçem var.
Sevgiler
senem-a.
21-09-2013, 19:44
Dr Fatih Bey, tüm çabaları ve enerjisiyle en çok takdiri hak eden arkadaşımız... Teşekkürler..
ykaya194
21-09-2013, 20:05
Sevgili doğa severler, Haydi Fidan Dikelim... :)
Güncel etkinlikler başlığı altında görüş ve katılımlarınızı bekliyoruz..
Ekim ayından önce şehirlere göre organize olmakta fayda var.. Saygılar.
Fidan dikimini köylerdeki okul bahçelerine meyve fidanı olarak düşünülmeli (ceviz gibi ) , hem bakımını okul yönetimi üstlenir, hemde ileride okula bir gelir getirir ayrıca dikim işini öğrencilere yaptırılırsa onlara ağaç sevgisi aşılamış olursunuz.
Ben ve arkadaşlarım böyle bir kampanyayı yürütmekteyim, tüm hazırlıklar tamamlandı ( fidan çukurları açıldı, gübrelendi ve fidanların siparişi verildi ) ve yakında da öğrenciler ile beraber fidanları dikeceğiz.
Yaptığınız çalışmaların şimdiye kadar olanlarını fotoğrafladınız mı?
Görmek isteriz :)
ykaya194
22-09-2013, 14:25
Fidan dikilecek olan köy İlköğretim Okulu'nun ön bahçesi.
Kozçeşme Köyü İlköğretim Okulu Bahçesi (Biga Çanakkale) (http://www.agaclar.net/forum/okul-bahceleri/32750.htm)
Kaymakamlık boru ücretine yardım edeceklerini söyledi. yardım edip etmediklerini size ileteceğim. şimdilik cepten ödedik. selamlar... Kaymakam Bey yıllık izinde.
Kaymakam bey hala izinde mi?
Bildiğim kadarı ile devlet arazilerinin takip ve kontrolü Maliye Bakanlığına bağlı Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile Defterdarlıkların takip ve kontrolünde. İçişleri Bakanlığına bağlı Belediye ve Kaymakamlıkların kimin arazisinde size yardımcı olduklarını bayağı merak ettim. :confused:
Bu soruma henüz cevap alamamış olduğumu görüyorum. :(
senem-a.
25-09-2013, 13:55
Arkadaşlar, takdir edersiniz ki mesai saatlerinde daireden her istediğimizde ayrılamıyoruz. Uygun olan ilk fırsatta görüşüp size sonucu bildireceğiz, saygılar...
naturelee13
02-10-2013, 12:46
Merhaba,
Foruma yeni üye oldum. Henüz keşif safhasındayım fakat önerdiğiniz türde organizasyonlara katılmaktan, mümkün olduğunca çok insanı da beraberimde getirmekten memnuniyet duyarım.
Forumun farklı bölüm ve başlıklarında, güncel organizasyonlara dair bulabilir miyim? Kent bahçeleri, ağaçlandırma çalışmaları, vb konularda gönüllü olarak yer almak isterim.
Doğaya ve bitkilere büyük bir ilgim, neredeyse sıfır bilgim var. Fırsat buldukça forumunuzdan ve internetten araştırarak, öğrenmeye çalışıyorum. Üye toplantılarında öğrenebileceğim çok şey olacaktır.
İstanbul İstinye'de yaşıyorum. 15 m2 civarında bir bahçem var.
Sevgiler
Tek cumleyle katiliyorum. :)
merhaba
ağaçlar net sitesi üyeleri olarak böyle organizasyonların gerçekleşmesi halkımızın da bilinçlenmesi adına sevindirici olsa gerek. emeği geçen arkadaşlara başarılar ve sanal ortamdan toplanarak gerçek yaşam koşullarını iyileştirme çabalarınızın devamını canı gönülden dilerim
bende Kent bahçeleri, ağaçlandırma çalışmaları, vb konularda gönüllü olarak yer almak isterim. sevgiler
Doğu karadeniz ve Batum turu düşünenler nerelerdesiniz:o
Doğu karadeniz ve Batum turu düşünenler nerelerdesiniz:o
Bu güzel olurdu. İlk kez geçen hafta birer gün Trabzon ve Rize' de bulundum. Çok etkilendim, yapılmış, yapılan ve planlanmış şehir yapılarının Avrupa şehirlerinden farkı yoktu, özellikle yollar muhteşemdi. Fırtına deresinde basit bir akşam yemeğini unutamıyorum. Uygun zamanı bilmek ve bulmak gerekir. Yaylaya çıkmalı, yöreye özel beslenmeli ve horonun içinde bulunmalıyız. :)
Ben Anı Tur'un 12-18 Ekim günleri arasında yapılacak tura katılmayı düşünüyorum, gelmeyi düşünen bazı arkadaşlar vardı o yüzden hatırlatmak istedim.
ykaya194
02-10-2013, 20:18
Ben Anı Tur'un 12-18 Ekim günleri arasında yapılacak tura katılmayı düşünüyorum, gelmeyi düşünen bazı arkadaşlar vardı o yüzden hatırlatmak istedim.
Nevzat bey,
Düşüncelerimi özelinize yazdım
günebakan
03-10-2013, 08:02
A ha ağaçlar net gezginleri yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladılar:))) Hadi hayırlısı
Sn.Üyeler,
2013 Ankara Agaclar.net toplantısına dair bir plan var mı?
Saygılar,
Merhaba Sn.loveforlife,
Ankara toplantısına neden sıcak bakmadınız :)
Saygılar.
Merhaba Sn.loveforlife,
Saygılar.
Sayın kelebek, sorunuz hernekadar loveforlife sorulmuş olsa da ben araya giriyorum, çünkü Bursa'da toplantı, Bursa'da toplantı diyerek sevgili loveforlife'ın aklına giren benim.
Ankara toplantısına hiç sıcak bakmaz olur muyuz? Siz sevgili Ankara'lılar hele bir organize olun, toplantıyı ilân edin, bizler de gelmeye gayret ederiz. ;)
Merhaba Sn.loveforlife,
Saygılar.
Bu konu başlığı altında tüm şehirler kendi önerilerini yapıyor. Birinin olması diğerine engel olmuyor; bu Ankara'da değil Bursa'da toplanalım önerisi değil yani...
Mesajlarınızın alt alta gelmesi, sizde böyle bir yanlış algılamaya neden oldu sanırım...
ykaya194
07-10-2013, 18:07
Arkadaşlar, ben diyorum ki; Bursa'da bir agaclar.net toplantısı düzenleyelim. Bu mesajımda (http://www.agaclar.net/forum/1204968-post47.htm) belirttiğim gibi Saitabat Köyü'nde harika bir köy kahvaltısı eşiliğinde mükemmel bir gün geçirebiliriz. Üstelik çevre illerdeki tüm dostlarımızın (Yalova, İstanbul, Eskişehir, Balıkesir, İzmit vb.) bizimle olması da oldukça kolay olacaktır. Hadi bu organizasyonda birileri bana yardım etsin de soğuk sonbahar günlerine inat sıcacık bir gün geçirelim hep beraber...
Sayın Loveforlife,
Toplantı ve gezi için örnekteki gibi bir başlık açmanızı öneririm, ayrıca toplantı ve gezi programını detaylı şekilde yazmalısınız ve katılacakların listesine kendi isminizi ilk sıraya yerleştirirseniz arkası gelir.
Yeterli katılımcı sayısına ulaşılırsa, toplantı ve gezi için katımcılar oturduğu şehre göre buluşma yeri ve gidiş-dönüş için nihai programı yaparlar.
"Ağaçlar.net Bursa toplantısı ve saitabat Köyü gezisi 3 kasım 2013"
Program:
3 kasım pazar günü saat..............
Katılanlar :
1- loveforlife (Bursa)
2- ...............(İstanbul)
3-................(Yalova ) vs. vs
ykaya194
Başlangıç için burada öneri yapılmasının nedeni, nabız yoklamak için... Daha sonra mesajları taşıyorum ya da arkadaşlar daha fazla burada devam etmeden yeni konu açıyor...
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/32879.htm
Mesajları taşıdım.
s.serdar
08-10-2013, 02:17
Merhaba Sn.loveforlife,
Saygılar.
Sayın loveforlive'nin Ankara toplantısına sıcak bakmadığına ilişkin mesajını bulup okuyamadım. :(
Ancak geçen seneki toplantıya katılabilmek için gecikmiş yaz tatilimi iki gün erteleyip verilen tarih, yer ve saatte toplantı adresinde olduğum halde yaşadığım çaresizlik ve olumsuzluklar nedeniyle Ankara toplantısına karşıyım. :p
Hadi beni ikna edin! Neden bu sene ki Ankara toplantısına katılmalıyım. :D
Saygılarımla.
loveforlife
08-10-2013, 10:08
Sayın loveforlive'nin Ankara toplantısına sıcak bakmadığına ilişkin mesajını bulup okuyamadım. :(
Ancak geçen seneki toplantıya katılabilmek için gecikmiş yaz tatilimi iki gün erteleyip verilen tarih, yer ve saatte toplantı adresinde olduğum halde yaşadığım çaresizlik ve olumsuzluklar nedeniyle Ankara toplantısına karşıyım. :p
Hadi beni ikna edin! Neden bu sene ki Ankara toplantısına katılmalıyım. :D
Saygılarımla.
Sayın s.serdar,
Elbette Ankara toplantısı olursa ona da katılmayı çok arzu ederim. Ama elbette ki buradan Ankara toplantısını organize etmem mümkün olmayacaktır. Ankaralı arkadaşlarımız organizasyonu yaparsa seve seve sizinle olacağımız gibi Bursa'da (şayet gerçekleştirebilirsek) yapılacak toplantıda Ankaralı arkadaşlarımızı görmekten de memnuniyet duyarız. Herhangi bir şekilde olumsuz bakmam söz konusu bile değil. Ben ki, tüm toplantılara katılmaya gayret ederim genelde...
Geçen seneki toplantıda yaşadığınız talihsizliği çok iyi anımsıyorum. Ama inanın sizin gibi bizler de çok üzüldük. Siz geleceksiniz diye bekledik, kulaklarınız da çınladı bolca. İletişim eksikliğinden kaynaklanmıştı sorun sanıyorum. Ama bakın, ben Bursa'dan gelip orada harika bir gün geçirdiysem ve tekrar toplantı olduğunda mutlaka geleceğimi söylüyorsam, siz de Ankara toplantısına karşı olmayın bence.
İnanın harika insanlarla dolu çok keyifli saatler yaşayacaksınız. Ben şimdiden kefilim buna!
Saygılar, selamlar...
loveforlife
08-10-2013, 10:12
Sayın Loveforlife,
Toplantı ve gezi için örnekteki gibi bir başlık açmanızı öneririm, ayrıca toplantı ve gezi programını detaylı şekilde yazmalısınız ve katılacakların listesine kendi isminizi ilk sıraya yerleştirirseniz arkası gelir.
Yeterli katılımcı sayısına ulaşılırsa, toplantı ve gezi için katımcılar oturduğu şehre göre buluşma yeri ve gidiş-dönüş için nihai programı yaparlar.
"Ağaçlar.net Bursa toplantısı ve saitabat Köyü gezisi 3 kasım 2013"
Program:
3 kasım pazar günü saat..............
Katılanlar :
1- loveforlife (Bursa)
2- ...............(İstanbul)
3-................(Yalova ) vs. vs
Sayın Ykaya194,
Daha önce de başka toplantılara katıldım, agaclar.net'de olmasa da pek çok organizasyon düzenledim. Öneriniz için çok teşekkür ederim. Zaten siz müdahale etmeseniz de süreç aynı şekilde işleyecekti. Sayın Malina'nın da dediği gibi olması gerektiği gibi yapma derdindeyim her şeyi...
ykaya194
08-10-2013, 10:35
. Hadi bu organizasyonda birileri bana yardım etsin de soğuk sonbahar günlerine inat sıcacık bir gün geçirelim hep beraber...
Sayın Loveforlife,
Yanlış anlamayın,önceki mesajımıda müdahale olarak algılamayın.
Yukarıdaki alıntıya istinaden fikirlerimle bende katkıda bulunabilirmiyim amacıyla önerimi şablon olarak yazdım.
Ben bu toplantıları çok kıskandım ama ne o kadar uzaklara gidebilecek imkanım var, nede beni oralara gönderecek biri.
doğru mu yaptım bilmiyorum ama bu başlığı açtım:D
çiçek pazarı dedim çünkü orası hepimizin sevdiği bir yer.
bayramdan sonra hafta içi bir gün Eminönü çiçek pazarı gezisi yapalım mı ? tanışmış oluruz.
bu başlık yüzünden birileri kulağımı çekmez umarım:D
Galiba tepki görmedim:)
o zaman katılımlarınızı bekliyorum.
YeniGine
15-10-2013, 00:18
Sevgili jojoba çok güzel düşünmüşsünüz; teşekkürler... Süper bir fikir. Sitemiz üyelerinden sevgili Gülsen İstanbul'a gelince buluşalım dedik ve ben kendisine sen gel bak ben seni İstanbul'un en güzel yerine götüreceğim dedim. Ve ona randevuyu Eminönü Çiçek Pazarı'nda verdim. Çok da güzel olmuş idi. Hem ben oraya tek başıma gidebiliyorum. Evet inşallah bayramdan sonra gidelim.
Vallahi süper fikir:) ben bayıldımm.. hem hafta içi olursa bence de muhteşem olur.
helin-123
15-10-2013, 00:50
arkadaşlar siz gezi planı yapın, toplantı yapın biz burada kıskanalım !...
Sizde toplanın helin, Antalya'da da katılım çok olur tahminimce.
helin-123
15-10-2013, 01:28
Antalya'lı arkadaşlardan bir hareket yok gibi, ben antalya'da yeniyim gidilecek ve gezilecek yerleri bilmiyorum, bunun için iyi bir öncü arkadaş olması gerekir, bütün illerden büyük azim var ama bizim burası sessiz gezi veya toplantı olursa ben seve gelirim,
helin'cim bak jojo kondurmuş başlığı:)
Kıskandım şimdi, olur şey değil:mad:
Biz de bir "Hisarönü & Urla seralar" bir tur mu organize etsek.
Ay ben fena oldum, çiçek krizim geldi:rolleyes:
Güzel gezmeler dilerim kızlar :D
Jezebel, sizde toplanın. ama sizin Sera gezisi bizim Eminönü'nün yerini tutarmı bilmem:) bütük kızlar toplandık toplandık toplandıık:)
Iyi bayramlar arkadaşlar. Güzel düşünmüş sevgili jojoba, uygun olursam bende katılmak isterim.
Çok mutlu olurum Sevgi ablacım, merak ediyorum seni:)
serkan_istanbul
15-10-2013, 16:49
Bende katılırım bir aksilik çıkmazsa sevgiler hayırlı bayramlar.
aaa 3-4 kişi olmayacağız herhalde! nerdesiniz İstanbul!
ykaya194
17-10-2013, 17:28
Üsküdar-Eyüp-Piyerloti Tesisleri Gezi Önerisi
Arkadaşlar, sanırım pek çoğumuz İstanbul'da yaşayıpta göremediğimiz ıssız köşelerden biride Eyüp sıtlarındaki Piyerloti Kahvesi'dir.
Linkte tesisler ile ilgili görseller bulunmaktadır.
piyerloti tesisleri - Bing Resimler (http://www.bing.com/images/search?q=piyerloti+tesisleri&id=AA2D621607BF12D8DC54B4CE7917766D90793B86&FORM=IQFRBA#a)
Anadolu yakasından (Üsküdar'dan) Eyüp'e her saat şehir hatları vapur seferleri var. Anadolu yakasında oturan arkadaşlar Üsküdar iskelesinde ve Avrupa yakasında oturanlar Eminönü,Unkapanı, diğer haliç vapur iskelelerin birinde katılabilirler veya Eyüp iskelesindede buluşabiliriz, oradanda teleferik ile tesislere çıkarak bir hafta sonunu sonbaharın tadını İstanbul'un bu ıssız köşesinde neşeli bir gün geçirerek çıkaralım ne dersiniz?.
ismail seyrek
21-10-2013, 00:53
Üsküdar-Eyüp-Piyerloti Tesisleri Gezi Önerisi
Arkadaşlar, sanırım pek çoğumuz İstanbul'da yaşayıpta göremediğimiz ıssız köşelerden biride Eyüp sıtlarındaki Piyerloti Kahvesi'dir.
Linkte tesisler ile ilgili görseller bulunmaktadır.
piyerloti tesisleri - Bing Resimler (http://www.bing.com/images/search?q=piyerloti+tesisleri&id=AA2D621607BF12D8DC54B4CE7917766D90793B86&FORM=IQFRBA#a)
Anadolu yakasından (Üsküdar'dan) Eyüp'e her saat şehir hatları vapur seferleri var. Anadolu yakasında oturan arkadaşlar Üsküdar iskelesinde ve Avrupa yakasında oturanlar Eminönü,Unkapanı, diğer haliç vapur iskelelerin birinde katılabilirler veya Eyüp iskelesindede buluşabiliriz, oradanda teleferik ile tesislere çıkarak bir hafta sonunu sonbaharın tadını İstanbul'un bu ıssız köşesinde neşeli bir gün geçirerek çıkaralım ne dersiniz?.
Eyüp'te olduğumdan mııdır? nedir. Bu öneri bana daha cazip geldi.
Eyüp merkezinde dört-beş adet özel fidanlık var. Onları gezdikten sonra Piyerlotiye çıkılabilir.
Eyüp'te olduğumdan mııdır? nedir. Bu öneri bana daha cazip geldi.
Eyüp merkezinde dört-beş adet özel fidanlık var. Onları gezdikten sonra Piyerlotiye çıkılabilir.
Eyüp'te nerede acaba o fidanlıklar? ben yokuş aşağı inerken benzinliğin yanındakini ve nikah salonunun az ilerisindekini biliyorum.
Sizler içinde uygunsa cumartesi günü Eminönü yapalım mı arkadaşlar?
YeniGine
30-10-2013, 23:55
Sevgili hira yani cumartesi günü mü olsun ille de? Cumartesi oralar nasıl kalabalık olur kimbilir? Önce bir ona bakalım katılabilecek arkadaşlar da ancak cumartesi katılabilirim mi derler?
Pazar olmasında hangi gün olursa olsun derim ben ablacım:) hafta içi daha muhteşem bence zaten. Fakat kimsede bi hareket yok ki lider ol ablacım ya toplanalım artık.
YeniGine
31-10-2013, 00:12
Ben zaten hafta içi bir gün taraftarıyım; İstanbul'da sakinlik, rahatlık açısından... O halde hafta sonu, hafta içi diye fikirler gelecektir, önce bir arkadaşlardan öneriler gelsin bakalım sevgili hira.
O zaman cevaplarınızı bekliyoruz arkadaşlar..
Ben Eminönü'ne gideli bir seneyi geçti, bu aralar hep aklımda gitmek istiyorum hemde çok. Gitmişken sizleride görürsem daha da mutlu olacağım.
YeniGine
31-10-2013, 00:30
Sevgili hira, 1 seneyi geçti diyorsun, şimdiden söyleyeyim 1 sene önceki hali yok artık çiçek pazarının. Hele mevsim itibarı ile eski halinden daha da bir yoksun. :) Ben önceden söyleyeyim de az biraz bilgin olsun. Ama olsun yine de gitmeye değer sonuçta çiçek pazarı. Gidebiliriz inşallah!..
Ne olmuş ki ablacım? her tarafı eşip deşmişlerdi ama ne yaptıklarını bilmiyorum. Nasıl şimdi oralar?
YeniGine
31-10-2013, 00:35
Yani kısaca belirteyim öncelikle mevsim gereği eski canlılığı, güzelliği kalmamış. :) Gidebilir iseek görürsün yorumları o zaman yaparız inşallah...
Vallahi ben kararlıyım gideceğim ama dedim ya, sizleride görsem daha iyi olur. Fotoğrafları çeker çeker, gelmeyenleri çatlatırım valla:)
YeniGine
31-10-2013, 00:41
:D Tamam inşallah hiç olmadı rahat rahat gezebilmek için hafta içi deriz ben de gelirim gezeriz. Dedim ya ben geçtiğimiz cuma gittim, üç kere dolandım orayı. Tabi ki büyük bir zevk...
Ben her tezgahın başında adam benim sorularıma cevap vermemeye başlayana dek duruyorum.. Bunun adı yüzsüzlük galiba:D En son bir çiçeğin adını sorduğumda, adam "Çiçek" demişti yani:D ama napayım, bir çok çiçeği sadece burada fotoğrafta görüyorum, canlı canlı görüncede emin olamıyorum.
Salı hariç hafta içi olursa büyük ihtimalle bende katılabilirim..
senem-a.
31-10-2013, 10:54
Sonbahar 2013 Haydi Fidan Dikelim kampanyamızı, Allah izin verirse bu cumartesi öğrenciler, köylüler, ailelerimiz ve arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz (geçen İlk baharda olduğu gibi). Orman müdürlüğümüzden 500 adet çam fidanı ve malzeme yardımıyla birlikte kaymakamlığımızdan da 500 Adet Ceviz Fidanı teminiyle bu yılımızı tamamlayacağız. Saygılar...
cevatayas
05-11-2013, 21:59
Eyup piyerloti turu yapacak arkadaslara bir tavsiye. İbb nin alibeykoyde buyuk bir fidanligi var eyupdeki kucuk isletmelerde vakit harcamayin
Arkadaslar bir eyup gezisi plankanmis ama sonuclanmamis sanirim. Alibeykoy agac as yi gezip ardindan pierre loti ye cikabiliriz diye dusunuyorum. Subat ayi icin bahar gelmeden boyle bir etkinlik planlasak mi:)
Sevgili forum üyeleri,
Hafta içi dahil olmak üzere Eminönü inanılmaz kalabalık yürümek neredeyse imkansız gibi hafta sonunu düşünün artık,ayrıca çevre düzenlemesi yapıldı güzel de oldu fakat çiçekçilerin eski güzelliği kalmadı,tadı bozuldu ben şimdilerde Bauhause gitmeyi daha eğlenceli ve keyifli buluyorum,bu civarlarda gezi tertipleyen olursa katılmak isterim
Merhaba ağaçlar netin saygıdeğer üyeleri;
Bir kaç sayfa bakmama rağmen gaziantep toplantısı göremedim. Düzenlemeyi düşünüyor musunuz?
Gaziantep'ten kaç katılımcı üye var? Sanırım toplantılar üyelerden gelen istekler doğrultusunda yapılıyor.
Siz düzenleyin, belki biz de katılırız.
Bende Ankarada olacak toplantılara katılmak isterim, hatta istenirse bahçemi sizlere açabilirim.
Ankara/ Gölbaşı/ Ahiboz mahallesinde 3 dönüm bahçesi olan bir yerimiz var.
mazda_ozan
19-05-2015, 23:01
Yakın zamanda İstanbul'da yeni toplantı var mı ?
Ben de varim.Muğla da yasiyorum.Burada çok fazla endemik bitki çeşitliliği var.
furkan yıldız
02-11-2015, 12:47
Bir büyüğümüz çıkıp bizleri kestane toplamaya götürse ne güzel olur :) Biz orta gençlerde öğrenir.
acemi ciftci
05-06-2018, 14:08
Acilan konulara baktigimda en son 2013 yilinda Antalya'da etkinlik yapilmis gorunuyor.
Antalya'da agaclar.net toplantisindan daha sik gerceklesen bazi olaylar:
Meteor yagmuru
Super ay
Genel secim
Yeni antik kent bulunmasi
Bunlara bir yenisini ekleyip toplanti mi yapsak?
Acilan konulara baktigimda en son 2013 yilinda Antalya'da etkinlik yapilmis gorunuyor.
Konu adlarının yanında tarihler yazmasa, tek tek bakmak zor onun için yanılmıştır diyeceğim ama :)
Bu aralar insanlar ne yaptığını bilmiyor. Eskiden akıllı telefon, bilgisayar vs yokken insanlar birbirlerine daha fazla zaman ayırıyordu. Şimdi ise kendine bile ayıramıyor.
Önceden toplantı yapalım denince herkes sevinirdi. Toplantıdan sonra arayı açmayalım diye de tembihlenirdi. Eski hava da yok, kimse de heves de yok.
acemi ciftci
06-06-2018, 13:12
Bu aralar insanlar ne yaptığını bilmiyor. Eskiden akıllı telefon, bilgisayar vs yokken insanlar birbirlerine daha fazla zaman ayırıyordu. Şimdi ise kendine bile ayıramıyor.
Önceden toplantı yapalım denince herkes sevinirdi. Toplantıdan sonra arayı açmayalım diye de tembihlenirdi. Eski hava da yok, kimse de heves de yok.
Eskiden bu durumun sadece y ve sonrasinda gelen kusakta oldugunu sanirdim ama herkeste ayni sorun var. Artik birakin bir kitabi uzun bir yaziyi okumak bile zor geliyor. Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile. Soruldugunda yapmak istenen cok sey var. Herkes kendisi ile ilgili 10 proje sayabilir ama ya coguna baslanmamis ya da baslanip ilk tumsekte birakilmis.
Buna biraz da tukettigimiz medya sebep oluyor bence. Bilgi, icerik miktari o kadar artti ki insanlar dikkatini hepsine veremez oldu. Dikkat cekmek zorunda olan medya ureticileri de careyi atistirmalik iceriklerde buldu. Yemek tarifleri artik 30 saniye. Yemegi yapmak 40 dk bazen ama tarif o kadar kisa ve kolay gosteriyor ki yeterince cok bu tarz video izlediginde insan ayni hizla yapabilecegini saniyor. Cocuklar artik bilgisayar oyunu oynamak yerine bilgisayar oyunu oynayan kisilerin videolarini izliyor. Cunku kendisi oynamaya kalksa izledigi seyleri elde etmesi gunlerini alacak. Video hazirlayanin da gunlerini hatta haftalarini almis zaten, ama video 30 dk. Onu tuketmek daha kolay.
Bu ve benzer tuketim insanda bir seye vakit ayirdiginda bosa vakit harciyorum, tuketebilecegim baska seyleri kaciriyorum hissini yaratiyor. Adini bile koymuslar FOMO(fear of missing out). Ben bi cozum bulamadim ve verdigi histen cok rahatsizim. Bu yuzden donem donem bir konuya sarip sikilana kadar uzerine gidiyorum. Henuz bitkilerden yilmadim. Bakalim neler olacak. Bir gun belki toplanti yapariz da uzun uzun konusuruz:)
Musa Gündoğan
06-06-2018, 15:14
Eskiden bu durumun sadece y ve sonrasinda gelen kusakta oldugunu sanirdim ama herkeste ayni sorun var. Artik birakin bir kitabi uzun bir yaziyi okumak bile zor geliyor. Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile. Soruldugunda yapmak istenen cok sey var. Herkes kendisi ile ilgili 10 proje sayabilir ama ya coguna baslanmamis ya da baslanip ilk tumsekte birakilmis.
Buna biraz da tukettigimiz medya sebep oluyor bence. Bilgi, icerik miktari o kadar artti ki insanlar dikkatini hepsine veremez oldu. Dikkat cekmek zorunda olan medya ureticileri de careyi atistirmalik iceriklerde buldu. Yemek tarifleri artik 30 saniye. Yemegi yapmak 40 dk bazen ama tarif o kadar kisa ve kolay gosteriyor ki yeterince cok bu tarz video izlediginde insan ayni hizla yapabilecegini saniyor. Cocuklar artik bilgisayar oyunu oynamak yerine bilgisayar oyunu oynayan kisilerin videolarini izliyor. Cunku kendisi oynamaya kalksa izledigi seyleri elde etmesi gunlerini alacak. Video hazirlayanin da gunlerini hatta haftalarini almis zaten, ama video 30 dk. Onu tuketmek daha kolay.
Bu ve benzer tuketim insanda bir seye vakit ayirdiginda bosa vakit harciyorum, tuketebilecegim baska seyleri kaciriyorum hissini yaratiyor. Adini bile koymuslar FOMO(fear of missing out). Ben bi cozum bulamadim ve verdigi histen cok rahatsizim. Bu yuzden donem donem bir konuya sarip sikilana kadar uzerine gidiyorum. Henuz bitkilerden yilmadim. Bakalim neler olacak. Bir gun belki toplanti yapariz da uzun uzun konusuruz:)
Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık.
Fiziksel caba veya dikkat gerektiren herhangi bir konu eger biraz bile uzun surecekse baslamiyoruz bile.
En önemli sorun bence bu. Her şeye hemen sahip olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz.
Tolga Özmeral
06-06-2018, 21:55
En önemli sorun bence bu. Her şeye hemen sahip olmak istiyoruz ama çaba göstermiyoruz.
Armut piş ağzıma düş!
Lale Teyze
09-06-2018, 20:43
Eski hava da yok, kimse de heves de yok.
Eski "havanız" nasıldı bilemem ama ben yeni ve hevesli bir üyeyim. Sizlerden gizli hesaplar yapıyorum : " İstanbul'da toplantı olsa, gitsem iki gün de fazladan kalsam... İzmir'de kesin bir hafta kalırım... Bursa'ya gider miyim... Götürebilecek armağanım da yok , olsun bulurum bi'şey... Safra kesesi ameliyatıma rastlamasa... "
Bende havalar böyle :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.