Bağlan

View Full Version : Manhem/ ulmus

manhem
17-03-2010, 20:42
selamlar bitki dostları,ben bir hafta önce bonsai aldım,fakat türünü bilmiyorum,ekte resmini paylaşacağım,haftada ne kadar sulanır,budama hangı zamanlarda yapacağım,bozasaının bulundugu oda cok gunes almıyor bır sorun olurmu,sağlık büyütmenin ipuçları neler,bana bu konuda yardımcı olursanız sevırnırm sımdıden çok teşekkürler

tourkana
17-03-2010, 23:11
Ağacınız hayırlı olsun.
En alt sol yaprağının kenarındaki tırtıktan anladığım kadarıyla bu Ulmus Chinensis, yani Çin karaağacı. Yine internetten bu şekilde araştırıp kontrol edin veya daha ayrıntılı bir fotoğraf ekleyin.

Yerinizde olsam,
1) Daha geniş bir saksıya süzek bir toprak hazırlayarak köklerine dokunmadan güzelce dikerim.
2)İmkan çerçevesinde dışarda tutar ,yoksa içerde çok sıcak olmayan aydınlık bir yere koyardım.
3)Uç yapraklarını budar ,şekil budaması için ağacın daha da güçlenmesini ve uygun mevsimi beklerdim.

jeomeo
17-03-2010, 23:11
Sayın manhem,

Sorularınızın tamamının yanıtı forumda bulunmaktadır. İlgili başlıkları arama yaparak bulabilirsiniz. Ağacınızın türü Ulmus parviflora. gerekli bilgileri edinene kadar ağacınızı direk güneş ışığı almayan ama mümkün olduğunca aydınlık bir yerde tutunuz ve toprak kurumadan sulama yapmayınız.

Kolay gelsin

manhem
18-03-2010, 08:04
yardımınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar,

manhem
21-03-2010, 21:41
arkadaşlar bonsaim yaprak döküyor ne yapmam lazım,yoksa ağacım ölüyor mu normal bişey mi :( acil yardım lütfen

bonsaisever
21-03-2010, 22:52
Toprağın sulandığı zaman çamur, kuruduğu zaman ayrışan kötü bir görünümü var mı?
Kötü kokuyor mu?
Bu durumda ise büyük ihtimalle kötü toprağı yüzünden kök çürümesi olmuştur.
Öyle ise, toprağını değiştirin ve elinizle tuttuğunuzda ayrılan çürümüş köklerden ağacınızı temizleyin.

bonsaisever
21-03-2010, 22:59
Ağacınızla ilgili iki ayrı başlık açtığınızdan burada birleştirdim.

Toprağı kötü görünüyor.
Derekumu 2-3mm çakıl ve torf kullanıp toprağı değiştirin.
Çürümüş kökleri ayıklayın.

manhem
22-03-2010, 17:06
cok teşekkur,öle bır gorunum yok camurlaşma,ayrışma kötü koku vs.bu belırtıler yok,bı ayrıntıyı atlamısım, yenı cıkan acık yeşil yapraklar dökülmüyor daha koyu olan eskı yapraklar dökülüyor,ama garantı olsun dıye topragı degıstıreyım mı?

bonsaisever
22-03-2010, 17:59
Hazır alınan bonsai toprakları genelde kötüdür.
Değiştirseniz iyi olurdu.

manhem
23-03-2010, 10:13
cok tesekkurlerr