View Full Version : Nejla K./ Balkonum
Nejla K.
17-03-2010, 12:34
Ağaçlar.net üyelerinin balkonlarını ya da bahçelerini görünce hep mutlu oldum. O emeği ve sevgiyi takdir etmemek mümkün mü? Uzunca bir süre menekşeler ilgi alanımda kaldığı için balkonlarımda sadece hediye gelen dış mekan bitkileri oldu. Onlar da yaz aylarında uzun tatiller ve yüksek sıcaklık, düşük nem nedeniyle pek iç açıcı durumda değillerdi. Her yıl yeniden ve özellikle çelikten çoğaltma ya da tohumdan üretme yolunu seçtiğim için minik minik bitkilerim oluyor, onlarda pek haşmetli bir görünüme kavuşamadan aynı etki ile yitiriliyorlardı.
Bu yıl biraz daha cesaret gösterip balkonumu sizinle paylaşmak ve önerilerinizi almak istedim. Farklı bitkilere ilgi duymamı da bu siteye borçluyum. Göreceğiniz çiçeklerin hemen her çeşidinde ağaçlar.net üyelerinden biz iz vardır.Haydi buyurun, balkonumun bu gün aldığı durum budur...
Nejla K.
17-03-2010, 12:38
Sardunyalarımın bulunduğu köşe... Sol baştaki birkaç bitki sakızlarım, en soldakinin rengi eflatun... Şu anda bol tomurcuklu yakında açacaklar...( Sardunyalarım için Sayın Başbahcivana, Orkun kırcı'ya ve kayınvalideme teşekkür ederim.)
Arada sıkışmış kalan telgraf çiçeğim güneşi sevdi. Birkaç ayda minik bir çelik iken büyüdü.
Nejla K.
17-03-2010, 12:44
Şimdiki resimde solda ceylan sardunyanın renklerini sabırsızlıkla bekliyorum. Çok sevdiğim bir çiçek türü ceylan sardunya... Yanındaki 2 çeşit begonyam her durumda beni terketmeyip 2-3 yıldır benimle olan begonyalarım...
Kılıçlar birkaç tür bir arada...
Köşedeki saksılarda ise 4 ayrı renk begonvillerim kışı çıplak geçirdiler ama şimdi yapraklanma dönemine girdiler...
frezyalarımın elikulağında açmak üzereler... O boş görünen saksı boş değil... Maydanoz tohumlarını bir kaç gün önce diktim...
Begonvillerimin çiçekli hallerini de ekliyorum.
Nejla K.
17-03-2010, 12:55
Bütün kışı bol çiçekli geçiren, beni hiç üzmeyen açelyam...
Sevgili Nejla K. çok güzel bitkilerin varmış. Aslında biraz daha cesaretlenip mesela sardünya saksılarının diplerine kedi tırnağı ve petunya dikebilirsin. Laf aramızda vakit bulabilirsem bu sene ben öyle yapmayı düşünüyorum.Begonvillerin renklerine bayıldım.Bu arada o güzelim küpelilerin nerde? Onları da görmek isteriz :) Ellerine ve emeğine sağlık canım.
Nejla K.
17-03-2010, 12:59
Yine kış mevsiminde beni hiç çiçeksiz bırakmayan küpe çiçeklerimi de sizlerle paylaşmak isterim... Ne kadar belli oluyor bilemiyorum ama hala bol tomurcuklular...
Nejla K.
17-03-2010, 13:01
Züleyhacım, ne kadar dikkatlisin. Küpe çiçeklerini senin için yüklüyorum. Japon gülümü daha sonra ekleyeceğim. Japon gülüm bana hep seni hatırlatır. Seninkilerin güzelliğinden etkilenip sahip olmuştum. Gönderdiğin 2 çelik toprakla buluştu. Tekrar teşekkürler... Kedi tırnağı ve petunyayı dikkate alacağım ama sardunyanın kalabalık halini sevdiğim için çeliklerini tekrar aynı saksıya dikerek daha gür bir görüntü elde ediyorum...
Nejla K.
17-03-2010, 13:04
Diğer çiçeklerimi daha sonra ekleyeceğim, şimdilik ara...
Japon gülü vazgeçilmezim benim. Söz verdikten çok uzun bir süre sonra sana ulaştırabildiğim için çelikleri hala mahcubum. Sardunya konusunda haklısın, gür bir halde çiçek açmaları daha güzel oluyor kesinlikle :)
Necla ablacım çiçeklerin çok güzel hele o küpeliler maşallah:))
Devamını sabırsızlıkla bekliyorum..
Nejlacığım, ellerine sağlık. Çok güzel bir başlangıç olmuş:) Fakat bence de küpeliler eksik..
Nejla K.
17-03-2010, 16:34
Sevgili A- Emel ve Katmer, sizin isteğinizle küpe çiçeği fotoğrafları eklemeye devam ediyorum. Bu yıl küpe çiçeklerim iyi büyüdüler ama çeşitlerim geçen yıl kadar çok değil...
Nejla K.
17-03-2010, 17:36
Japon gülüm...
Nejla K.
17-03-2010, 17:38
Yıllardır benimle olan yukam... Hemen yanında bir yılı aşan mum çiçeklerimin bir kısmı. Onlar da hızla büyümekteler... Pek çok eş- dosttan birer çelik alınarak oluşmuş, mum çiçeği alanım...
Nejla K.
17-03-2010, 17:44
Geçen yıl kaybettiğim teyzemin bana hatırası olan tül çiçeği... ( Ne hoştur ki onun sağlığında hiç yaşatmayı başaramazken, onun kaybı sonrası gelişmesi, bana hep anlamlı gelmiştir.)
Nejla K.
17-03-2010, 17:47
Çin karanfillerimin çiçeklenmesi geçmek üzere... Biri sadece çiçekli... Kızımın hediyesi...
Orkun Kırcı
17-03-2010, 18:16
Biri kulağımı mı çınlattı :D
Ablam hepsi çok güzeller ama küpe ve tül bir başka. Maşallahh. Sardunya konusunda yine yardımcı olabilirim. Renklerimi biliyorsun...
Nejla K.
17-03-2010, 19:14
Orkuncum, sağol... Unutmadım sana tül çiçeği bulacağım... Eniştemi ziyarete gidince senin için alırım. Küpe çiçeği istersen kolay... Hemşehriyiz değil mi? Gelir kendi çeliğini kendin alırsın... Bak hemen alta ilgileneceğini düşündüğüm bir sukulent ekliyorum. Bir lobunu sana verebilirim...
Nejla K.
17-03-2010, 19:21
İşte hatırası olan bir çiçek daha... Eskişehir'de Dayımın bahçesinden aldığım serpervivum Aydın güneşini çok sevdi ve çoğaldı. Çiçeğinin güzelliğini anlatacak kelime bulamıyorum. (Görmek isteyenler, dayımın bahçesi başlığında görebilirler...)
Nejla K.
17-03-2010, 19:25
Yer problemi nedeniyle duvara şimdilik astığım ve bol güneş almaları için sabırsızlanmam nedeni ile rafı kaplamaya bekleyemediğim kaktüslerimin bazıları... Ama sadece bazıları...
Sevgili nejla k. hepiside çok güzel ama orkun beyin dediyi gibi küpeliler bir başka.
Bu küpelilerden bana düşmezmi bu günlerde küpeli hastalığı tuttu beni.
Nejla K.
17-03-2010, 19:36
Full, full yasemin ve minik çelikler...
Nejla K.
17-03-2010, 19:41
Çekirdekten yetiştirdiğim limonum... Biliyorum, biliyorum yeterince büyüdüğünde aşılanmaz ise limon vermez dediğinizi duyar gibiyim... Yeterince büyümesini beklemekteyim... ( Yine sitemiz üyelerinden Berna'nın önerisi ile ekilmişti.)
(Özür dilerim, makromeden sarkan limon çeliği fotoğrafımı bir türlü düzeltemedim, silemedim de...)
Nejla K.
17-03-2010, 19:47
Bir başka makromeden sarkan çiçek, çilli begonya...
Nejla K.
17-03-2010, 19:51
Açıp çiçeği geçen ama çiçeklenmek için yeniden tomurcuğa dönen kalanşolarımdan bazıları...
Nejla K.
17-03-2010, 19:53
Güzel kokusunu duymak için sabırsızlandığım gardenyam...
Nejlanım çok güzeller yasemine bayıldım :) kaktüslerinizde çok güzel güle güle büyütün .
Güngör Salman
17-03-2010, 20:12
Sevgili Nejla K. Küpeliler ve kaktüsleriniz çok güzel. Güle güle büyütün.
dağ çiği
17-03-2010, 22:51
Nejla hanım çiçeklerinizin hepsi çok güzel ama küpeliler başka bi güzel.Bende de küpeli hastalığı başladı,devamlı balkondalarmı sizin oralar sıcak her halde, rüzgarınızda yok gibi.Maşallah çok canlı gözüküyolar.
Nejlacığım balkonun ufak gibi görünüyordu ama maşallah bu kadar çeşidi aldığına göre devasa olmalı. Yok yok balkonunda. Bu arada kim ne derse desin ben japongülüne bayıldım. Emeğine sağlık... Fotoğrafların devamını merakla bekliyorum bakalım daha ne sürprizler var balkonunda :)
İşte şimdi oldu, benim küpeli arkadaşım:))) Ellerin dert görmesin. Ben de balkonumu biraz düzenleyip bir konu açayım bari, gaza mı geldim acaba?
Nejla K.
18-03-2010, 13:46
Sevgili Züleyha, haklısın balkonum büyük değil ama ben mevsim şartlarına göre çiçeklerin konumunu değiştirdiğim için öyle görünmüştür. Yoksa yerlerde ya da ters çevirdiğim kasa üstlerinde müthiş bir görüntü kirliliği var. Duvara ek raflar çaktığım gibi elimdeki makrome birkaç sarkacı da kullanıyorum. Klimanın dış ünitesi bana sarkaçları tutturmada çok yardımcı oluyor. Hatta kış mevsimi daha çok güneş alsınlar diye renkli kurdelalarla kendim sarkaçlar modelize ettim... Evet çok estetik olmadılar belki ama benim işimi gördüler.... Canım benim tam mevsimidir, istediğin varsa söyle lütfen olur mu?
Nejla K.
18-03-2010, 13:54
Kadim dostlarım, Katmer ve A-emel teşekkür ederim. İlginiz ve uyarılarınız için... Bakarsınız balkonumda olmasalar bile menekşelerimin son halini sizler için eklerim. Bu arada buralara pikolar bir gelse size de hemen birer yaprak gönderirim. Aslında ben size çok mahcubum. Menekşeler konusundaki desteğiniz inanılmazdı ama yaşatamadım maalesef... Sizi tanıdığıma çok mutluyum.
Nejla K.
18-03-2010, 14:02
Sayın Sevim4, teşekkür ederim, küpeli çelikleri çok narin oluyor. Kargoda havasız dayanırlar mı bilmiyorum ama denemeye değer diyorsanız ****** gönderirim...
Sayın Güngör Salman,Hhatice ve Dağ çiği, çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. Küpeliler aslında Karadeniz iklimini çok seviyorlar Ege ve Akdeniz onlara yeterince uygun değil ama ben her yıl kaybetsem de elimde kalan birkaç çelikle yeniden çoğaltma yoluna gidiyorum.
Sayın Natura-doğa-rel, tanıştığımızı hiç sanmıyorum. Ağaçlar.net üyesi olarak şimdi tanışmış olalım. Ama ağaç a.ş bana hiç bir şey ifade etmedi... İstanbul'a uzun yıllardır gitmedim... Çiçeklerimi beğendiğiniz için teşekkür ederim...
Sevgili Nejla K. dayınızın bahçesinden sonra şimdi de sizin balkonunuz. Çiçekleriniz, hepsi çok güzel emeklerinize sağlık:)
Nejla K.
18-03-2010, 14:46
Teşekkürler Sevim.K... Beğenmenize sevindim. Dayımın bahçesi gerçekten çok güzel ama yeterince ve hakettiği kadar fotoğraflayamadım. Kısmetse bu yaz telafi ederim.
Dayınızın bahçesini tanıtım fotoğraflarınız ve açıklamalarınızı zevkle takip ettim. Sempervivumların o kocaman gelişmiş görünümleri müthişti. yeni fotoğraflarınızı bekleyeceğiz, sevgiler
Orkun Kırcı
18-03-2010, 15:12
Nejla ablam valla ne yalan söyliyim sukulentine bayıldım. Fullerde balkonuna çok yakışmış. Kaktüslerinin rafı da çok hoş aynısı benim sınıfta da var:D Piko konusunda senle aynı düşüncedeyim:)
Pikolar benden, cancağızım:)) Senin için özel diktiğim picocuklar pazartesi yola çıkıyor:)
Nejla K.
18-03-2010, 17:45
SevimK, ben de bahçenin durumunu çok merak ediyorum.
Orkun Kırcı
18-03-2010, 20:11
Pikolar benden, cancağızım:)) Senin için özel diktiğim picocuklar pazartesi yola çıkıyor:)
Ammaaan melekem kavur balıklarııııı:DD oh oohhh yandann.. 60---70.... ooooooh. Nejla abla kusura bakma sayfanı 1 mesajlık esir aldım...:D
günebakan
18-03-2010, 20:55
Sevgili Nejla K. balkonunuzdaki çiçeklerin hepside birbirinden güzel keyifle oturun balkonunuzda:)
Nejla K.
19-03-2010, 08:42
Sevgili Günebakan, çok teşekkür ederim...
Nejla K.
19-03-2010, 08:44
;)Orkuncum kusura bakmamam için yaz aylarında tatilde iken pikolarıma bakar mısın????? Elnur benimle tanıştığına bin pişman olacak kızcağız... Bu menekşeleri de öldürürsem guruptan ihracım kesindir, ona göre...
ozdenarda
19-03-2010, 09:18
Şimdi Dayınızın bahçesinden geliyorum .Bir eskişehirli olarak dahada bir hevesle gezindim .Bu harika yer Eskişehir 'in neresinde kalıyor .Benim bildiğim Eskişehir 'in bu kadar eski ve köklü yeşilliği olabilecek yeri Karabayırdır. Dayınızın ellerine gönlüne sağlık ,sizde üşünmeyip bu güzellikleri bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler ....
Benim de gözlerim yollarda. Şu günlerde dört yol ağzında bekler gibiyim nereye bakacağımı şaşırdım;)
Nejla K.
19-03-2010, 09:59
Sayın ozdenarda, Karabayırda dayımın oğlunun yeri var. Sizlerle fotoğraflarını paylaştığım Dayımın bahçesi Bursa yolunda Tepebaşını geçince, Yeşilköyde... Beğeniniz ve ilginiz için çok teşekkürler...
Nejla K.
19-03-2010, 10:01
Sayın SevimK, mesajı aldım ama inanın mesajlarım çelik talebi ile dolmuş durumda... Benim cılız çelikler bütün talepleri karşılamaya yetmeyecek. Yarın pazara bakacağım, bulursam köklü çelikler alıp isteyen bütün arkadaşlara göndermeyi planlıyorum. Mevsim olarak küpe çiçeği geçti ama herkesin şansı deyip deneyeceğim...
Orkun Kırcı
19-03-2010, 18:49
Ahh ablacım ben kümesimi sera çeviriyom. Menekşeleri oraya koycam seninkileri de ekleriz yanlarına. Ama malum bende 1 ay kadar yokum tatilde. Artık anam ne kadar bakarsa o kadar olur:D İnşallah ben gelmeden ölmezler:)
Nejla K.
20-03-2010, 00:07
Hayırlısı bakalım artık Orkun... Aydın' da gölge ve serin olmazsa menekşeler ölmeye mahkum... Geçen sene hırsız ihtimalini bile göze alarak camı açık bıraktım ama nafile, hepsi gitti... Aşılılarım, yanarım yanarım onlara yanarım... Sonra 3 saksı piko...
Orkun Kırcı
20-03-2010, 11:15
Kayıp büyük olmuş ablam yaa. Artık elimizden geleni yapcez....
Sevgili NejlaK. ben çelik istemedim sizden. Mesajı yazdığım zaman belirtmiş olmalıyım pazara küpe geldiği zaman değişik renklerde benim için alabilir misiniz demiştim. Oralarda çok ucuz oluyor. Bulabildiğiniz tüm renkleri alsanız en fazla on lira olurdu. Bir iki liraya bulmak mümkünmüş. Sizden tamam yanıtını alsaydım hemen gerektiği kadar para gönderecektim. Sağlık olsun. Havalar ısınmaya başladı artık buraya da gelir. Arkadaşlardan bilgi aldım pazara ne zaman geliyor, yeri nerde;) Gelen tüm çeşitlerinden almak istiyorum. Yurtdışı siparişler de gündemde şu sıra kazasız belasız alabilirsek:) Beni mutlu edecek kadar küpelim olacak kısacası:)
Nejla K.
20-03-2010, 17:20
Sevim Hanım, pazarın durumunu bilmeden bir şey demem mümkün değildi. Mesajınızda da bu konuda yazılmış bir bilgi yoktu.Para ile ilgili hiç bir alış- veriş istemiyorum. Birbirimizde birer parçamız bulunması çok özel bir his düşüncesi ile arkadaşlara gönderiyorum.Bu gün pazara gittim ve toprağı ile birlikte pembe-beyaz katmerlilerden isteyen arkadaşlara göndermek üzere aldım. Benim mor- beyaz katmerliden de bir çelik koyarak isteyenlere hiç değilse bir kaç kişiye göndermeyi planlıyorum. Siz bilirsiniz eğer düşünceniz değişir ise adres ve telefon bilgilerinizi bana iletin.
Nejla K.
21-03-2010, 13:31
Bu yıl soğanlılardan yana pek şanslı değildim. Kardelenler pek cılız açtı ve geçti.Sümbüllerden ikisi istediğim gibiydi. Lalede de bir renk bizimle oldu. İşte görüntüleri...
Ayhan Yüksel
21-03-2010, 14:12
yinede harika acmışlar bizde işletme binamızın önüne sayısızdiktik cogunu don vurdu yinede güzeller
Nejla K.
21-03-2010, 15:26
Teşekkürler Ayhan Bey...
Nejla K.
21-03-2010, 22:12
Balkonumda henüz küçük birer çelik olsalar bile renk cümbüşünde yerini alan çiçeklerimden özellikle begonyalarımı ve ateş çiçeğimi ekliyorum. Balkonumun ilk fotografında begonyalarımın daha büyük olanları eklemiştim.
Arzu Kasapoğlu
21-03-2010, 22:51
Sevgili Nejla, her bir çiçeğin ayrı ayrı çok güzel ve sağlıklı. Ellerine sağlık.
Balkonunun takipçisiyim :)
Nejla K.
22-03-2010, 00:11
Sayın Arzu Kasapoğlu, çok teşekkür ederim. Sizin balkonunuzun güzelliği hafızamda. Küpe çiçeklerinizin güzelliğ sayesinde bu gün ben de onları yetiştirebiliyorum. Her şey gönlünüzce olsun.
Nejla K.
22-03-2010, 13:25
Burada artık havalar ısındı. Aslında balkonda olan ama güneşi direkt almaması için balkon kapısının hemen iç tarafına aldığım yağrağı güzellerim... Aynı saksıda 2 cins...
Güle güle büyütün nejla hanim benim birsaksı vardı tontan nasibini aldı.
Nejla K.
25-03-2010, 09:30
Çok sağolun Sevim Hanım...
Nejla K.
25-03-2010, 09:35
Baharın güzelliklerini dışardan eve taşıdığını düşündüğüm kır çiçekleri... Yelken çiçeğinin yanında onu çiçeklenmeye özendiriyorlar sanki...
Vildan Sönmez
25-03-2010, 11:06
Necla Hanım, karabaşotları ne güzel durmuş vazoda, hem çiçeği hem de rengini hep sevmişimdir.
Nejla K.
26-03-2010, 09:29
Teşekkürler Vildan Hanım... Renk renk çiçeklerin verdiği yaşama sevinci ayrı güzel...
sevgili Nejla ne iyi ettin de paylaştın balkonunu ve menekşe harici çiçeklerini, yoksa ben seni sadece menekşe seven biri olarak düşünürdüm.
küpelilerine ve begonyalarına bayıldım
Nejla K.
26-03-2010, 19:03
Sevgili Hüzün ziyaretin için teşekkür ederim.Geçen yaz, tatil uzayınca 44 saksı menekşelerimi sıcaktan kaybettim. Ben Don kişot misali, menekşeye uygun olmayan bir ortamda yıllarca menekşe yetiştirdim. Geçen yaz karar aldım, çok istisna bir çeşit olmadığı sürece menekşe macerama virgül koydum. Biliyorsun menekşe bir hastalık nokta konulamıyor çünkü... Aydın için uygun bitkilere bakarken begonvilleri keşfettim. Sıcağı en çok seven bitkilerden biri... Sardunyalar, begonyalar, kaktüsler, sukulentler derken baktım içinden çıkılmıyor. Küpe çiçeği de çok riskli , nemi seviyor ama çiçeğinin haşmeti beni hep cezbetti... Anlayacağın, Don Kişotluğa devam... Çeşitler çoğalınca balkon kalabalıklaşınca paylaşayım istedim... Yakında menekşelerimin elimde kalanlarını da paylaşacağım... Sevgiler ...
Sevgili Nejla hepsi çok güzeller özellikle Begonvillere bayıldım 4 sene önce anneme anneler gününde almıştım mor en dayanıklı bu dediler ama çiçekleri bittikten sonra bir daha çiçeklenmedi .Bu sene budadım bakalım belki kendine gelir sizinkiler maşallah çok keyifliler
Nejla K.
26-03-2010, 19:55
Sevgili Hatice begonvil gerçekten çok çiçekli bir bitki. Boşuna gelin duvağı dememiş eskiler ona... Bende mor, vişne rengi, beyaz, ve somon var. Bir de çeliklemeyi başarsam sizlerle paylaşacağım... Yine de denemeye devam...
Nejla K.
28-03-2010, 14:41
Dün pazardan melisa aldım. Kokusu pek ferahlatıcı gelir bana... Pazardaki teyzelerin çiçeklerinin doğallığı beni hep cezbediyor. Teyzelerle tanış olduk. Ben onlara bitki siparişleri veriyorum, onlar bana protezlerindeki şikayetlerden bahsediyorlar. Bir muhabbet ki sormayın adı pazar ama bana göre çiçek pazarı...Teyzenin birinin ısrarı ile gardenya aldım tomurcuklu üstü... 2tane küçük gardenyam var ama çiçeğini görmek için bu gardenyayı da aldım. Şimdi çok rüzgarlı bir hava var. Fotoğraf çekemiyorum. İyisimi çiçek açtığında fotoğraflıyayım...
Gardenya çok sevdiğim bir çiçek şu anda elimde olan küçük bir saksı daha önceleri kocaman bir saksım vardı ama böceklendi arap sabunu filan derken kaybettim :(
sıcağı sevmiyor sanırım aldığımda soğuk bölümdeydi .
Nejla K.
28-03-2010, 14:50
Sevgili Hatice, ben gardenyaları, baharda güneye bakan balkonumda yarı gölgeye ayarlıyorum.Yaz başında kuzey balkonumda sadece sabah güneşi alacak gibi yerleştiriyorum. Şimdiye kadar bir problem yok. Ben diğer çiçeklerde böcek olunca ilaçlama yapmaya gecikti isem ve etki etmiyor ise derin bir budama yapıyorum. Hele bahar ise bitkilerimden kurtulanlar çok oluyor.
dikilisardunya
29-03-2010, 12:35
Bütün kışı bol çiçekli geçiren, beni hiç üzmeyen açelyam...
sayın Nejla K. merak ettim açelyalarınız ne zamandır sizde . kışları hiç içeri aldınız mı ve çiçeklenmesi için fazladan bie şey yapmak gerekir mi? ben daha yeni aldım 1 ay oldu. uzun ömürlü olmasını çok istiyorum
Nejla K.
29-03-2010, 12:45
Sayın dikilisardunya, bir yılı aşkın bir süredir açelyam bende... Ben öncelikle bitkilerimi büyük marketlerden ziyade semt pazarlarındaki köylü teyzelerden alıyorum.Yani doğal oluyorlar. Marketlerdeki renk ve çeşit olmasa bile uzun ömürlü oluşları benim daha çok ilgimi çekiyor. Bütün kışı dışarıda geçirdi açelyam... Kışın sert günlerinde güney balkonumdaydı.Şimdi kuzey balkonuma aldım. Kesinlikle gölge ve serinlik seviyor. Sık sık yapraklarına su püskürterek nemini sağlıyorum. Buraların yazı kavurucu geçtiği için en zor yaz dönemi oluyor. Kesin gölge olmalı ve nemi sürmeli... Ben kışları içeri alınan açelyaların uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Ege de dışarıda olması çok daha iyi...
Nejla K.
29-03-2010, 14:48
Arkadaşlar ilk fırsatta sizinle mum çiçeklerimin son durumunu ve kaktüslerimi, sukulentlerimi paylaşmak istiyorum. Balkonun rüzgarlı olması nedeni ile fotoğraf çekemiyorum. Ayrıca begonvillerim çiçek vermeye başladı...
dikilisardunya
29-03-2010, 15:16
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. ben de sizin gibi düşünüyorum çiçek alma konusunda. pazardan alınan daha dayanıklı ve doğal.
Nejla K.
29-03-2010, 17:14
Rica ederim. Hepimizin amacı aynı sanırım. Sağlıklı ve güzel bitkiler yetiştirmek... Bilgilerimizi paylaşmazsak güzelliklerin ne anlamı kalır?
Nejla K.
31-03-2010, 09:54
Dün eşimin kızıma getirdiği kır çiçekleri buketi... Minik güllere benzeyen adını bilmediğim bu pembe çiçekler, frezyalarla çevrelenmiş. Ortadaki kırmız-bordo-sarı çiçekte frezya sanırım. En hoş olanı - ki bundan sonra ben de buketlerime koyacağım- ortadaki iri yeşil yapraklar nane yaprağı... ( frezya, gül ve nanenin kokularının birarada bu kadar güzel olabileceğini hayal bile edemezdim.) Bilgisayarımın yanında odama ve bana baharın güzelliklerini görüntüleri ve kokuları ile sunmaya devam ediyorlar... İşte buyurun... keşke kokularını da iletme imkanım olsaydı...
Orkun Kırcı
31-03-2010, 21:09
İlginç bir koku karışımı olmuş ablam:)
Ortadaki frezya değil sparaxis :D...
Nejla K.
01-04-2010, 09:30
Sağol Orkun ama şunun yerel adı yok mu? ( Hani bir şarkı vardı; Türkçe konuş anlamıyom, çok gücüme gidiyor. diye) Sparaxis diye Aydın' da çiçeği aramaya kalksam, bulamam diye düşünüyorum. Biliyor musun buralardaki adını? Tekrar teşekkürler...
Orkun Kırcı
01-04-2010, 11:10
Ablam bilmiyorum yaa. Pazarda denk gelirsem teyzelere bi sorayım bari...
Nejla K.
01-04-2010, 20:02
Tamam Orkun... Bir ara ben de kaktüslerimi eklemek istiyorum ama adlarını bilmiyorum. Belki bildiklerini o zaman da benimle paylaşırsın...
Orkun Kırcı
01-04-2010, 22:46
Ablam ben kaktüsten pek anlamam. İsim için Fatih'e danışmak lazım:)
Nejla K.
02-04-2010, 08:56
Tamam Orkuncum, olmazsa balkon fotoğraflarına değil de ayrı başlıkla kaktüsleri eklemeye karar verdim.
Nejla K.
05-04-2010, 09:38
Balkonumda sardunyaların yeri ayrı... Sardunyaların içinde de mor ya da eflatun olan sakız sardunyamın yeri bir başka... Bu günlerde çiçeği de bol, tomurcuğuda...
Rengi çok güzelmiş nejla hanım sardunyanın.
Nejla K.
05-04-2010, 12:12
Teşekkürler Sevim Hanım, sakızlar sarkık olur ama ben hep yukarı doğru büyüsünler diye onları desteklerim... Şimdilerde ceylan sardunyalarım açtı açacak. Sanırım onları da beğeneceksiniz.
Nejla K.
06-04-2010, 12:40
Begonvillerim bir hafta gibi kısa bir süre içinde çiçeğe döndüler. Mor bol yapraklı ama çiçeği henüz yok. O yüzden vişne rengi, somon rengi ve kristali ekliyorum.
Bin kere maşallah sevgili nejla hanım, hepiside çiçek açmış demekki benimki kurudu.
Nejla K.
06-04-2010, 13:12
Çok teşekkürler...Begonvil çeliğini tutturmak zor Sevim Hanım... Belli de olmaz elinizden tutar da... Bilseydim kolinize birer çelik eklerdim. Ben begonvillerimi birer karışlık dalken aldım. Sıcağı çok seviyorlar. Bir yılda 3 katı büyüdüler...
Ben geçen yıl sayın butlu beyden almıştım bir tane yaşatamadım napalım çıplak kök olarak sipariş vermiştim henüz gelmedi işallah onları yetiştirmeyi başarrım.
Nejla'nım ne kadar güzel olmuş Begonvilleriniz maşallah renkleri de ayrı bir güzel ,sıcak memlekette yaşasam her rengini alırdım ben Tekirdağ'da yetiştiremedim malesef ,kardeşim kapalı balkonda çok güzel yetiştirdi .Çünkü kaloriferli evlerde balkonlar kapatıldığında kapı devamlı açık kalırsa sera etkisi oluşuyor .Bu yaz balkonu mu kapatsam Begonvil uğruna :))
Nejla K.
06-04-2010, 19:21
Sayın Hhatice,Eskişehir de siteye bahçesini eklediğim dayımlar da begonvili kaloriferli olan evlerinin kapalı balkonunda yetiştirdiler. Eskişehir Tekirdağa göre kışları sert geçiren bir şehir...Begonvillerin eklemediğim mor olanı henüz açmadı ama bu hafta pazarda sarı renk olanı gördüm onu almayı planlıyorum. Buralarda başka renk görmedim. Bir de üretimini başarsam sizlerle paylaşırım. İlginiz için teşekkürler.
Nejla K.
06-04-2010, 19:24
Ben geçen yıl sayın butlu beyden almıştım bir tane yaşatamadım napalım çıplak kök olarak sipariş vermiştim henüz gelmedi işallah onları yetiştirmeyi başarrım.
Yetiştirmesi zor değil... Bol güneş, az su... Ama çelikten üretimi başarabilmiş değilim... Dilerim siz başarırsınız...
Nejla K.
07-04-2010, 12:00
Tomurcuğunu görüp aldığımdan bahsettiğim gardenyamı fotoğrafladım. Balkon camını güneşe siperleyip özellikle koydum ki doğrudan güneşe maruz kalmasın... Aldığımda üst yapraklar biraz sarı idi... Demirsülfat(saçıkıbrıs) bulamadığım için npk 20-20-20 verdim. Bolca da paslı çivi toprağa batırdım. Dilerim, güzel çiçeği ve hoş kokusu için fazla beklemem gerekmez...
Orkun Kırcı
07-04-2010, 22:02
Ablacım boyuna çok gitmiş sanki. Tepe kesseydin yandan sürmez miydi?
Nejla K.
08-04-2010, 08:34
Yeni aldım, tomurcuğu yüzünden Orkuncum... Hele bir çiçeği göreyim ve kokuyu duyayım, budayacağım ama tomurcuğa kıyamıyorum. Nazlı bir çiçek ya pek zor yetişiyor ve çiçeğini görmeyi şimdiye kadar başaramadım. Açması geçince, gardenya ilgilendiğin bir çiçekse sana da bir dal ayırayım...
Orkun Kırcı
08-04-2010, 08:56
Ablacım sağol ilgilenmemek elde mi. Bende de 1 saksı mevcut ayırmana gerek yok :)
Nejla K.
08-04-2010, 16:52
Tamam Orkun, full ve full yasemin de açmasını sabırsızlıkla beklediğim çiçeklerimden... Onların çiçeklerini daha önce hiç açtıramadım tabi kokularını da hiç duymadım.
Nejla K.
09-04-2010, 09:23
Balkonumda olmadığı halde bu günlerde çoşmuş olan yelken çiçeğimi paylaşmadan geçemedim.
Nejla K.
09-04-2010, 20:37
Sevgili Züleyhanın amaryllislerinden tohumdan ürettiğim minik fidem... Teşekkürler Züleyhacım...
Nejla K.
12-04-2010, 12:45
Aslında ben menekşeciyimdir. Bu yıl menekşeden çok yavru yapraklarım var. Pikoma maşallah deyin lütfen... Güldencim ve Orkun size teşekkür edrim...İşte bazıları...
Maşşallah Nejlacığım. Çok güzeller. Ben afrika menekşelerini çok sevmeme rağmen başarısız birkaç deneyimden sonra yetiştirmekten vazgeçmiştim. Bu yıl sizlerin menekşelerini gördükçe heveslenip yeniden üç menekşe aldım. Tabii benim ilgi alanım da çelikten üretim. Birkaç çelik almadan dururmuyum.:D Yaklaşık iki ay oldu çelikleri alalı. Ben topraktan yavru çıkmasını beklerken benim yavrular ne çiçek sapı ne de topraktan çıktı. Tam yaprağın ortasında yavrular var.:o
Nejlacığım, demirsülfat aramış ve bulamamışsın. Hala istiyorsan hemen göndereyim.
Nejla K.
12-04-2010, 14:50
Maşşallah Nejlacığım. Çok güzeller. Ben afrika menekşelerini çok sevmeme rağmen başarısız birkaç deneyimden sonra yetiştirmekten vazgeçmiştim. Bu yıl sizlerin menekşelerini gördükçe heveslenip yeniden üç menekşe aldım. Tabii benim ilgi alanım da çelikten üretim. Birkaç çelik almadan dururmuyum.:D Yaklaşık iki ay oldu çelikleri alalı. Ben topraktan yavru çıkmasını beklerken benim yavrular ne çiçek sapı ne de topraktan çıktı. Tam yaprağın ortasında yavrular var.:o
Almiracığım, bazı cinsler öyle yavruluyor. Benim de fotoğrafını eklemediğim yapraklarda böyle yavrular var. Önemli olan yavrulaması değil mi? Güle güle büyüt. Pes etme, menekşe tam bir keyif... Hiç pişman olmayacaksın...
Nejla K.
12-04-2010, 14:57
Nejlacığım, demirsülfat aramış ve bulamamışsın. Hala istiyorsan hemen göndereyim.
Sevgili Katmerim, senin bendeki diğer adın '' Hızır''... Hızır gibi guruptaki hatta sitedeki arkadaşlara yetiştiğin için... Sağol canım, buradaki ziraatçilerle kanka olmak üzereyiz. Bana bu hafta bulacaklar... Büyük paketleri açmıyorlar hava ile teması oksidasyon başlatıyor diye... Biliyormusun, bir yıl önce de bana demirsülfatı sen göndermiştin?.. Bir yıl kullandım. Çok teşekkür ederim. Gönlü de güzel olan dostum...
Sen pikomuzu gördün mü? 2 minik yaprak çıkarıyor. Altı da Emel'in ve senin önerinizle fitil sistemi ile sulanıyor. Şimdilik bir problem yok... Bakalım nasıl gelişecek... İyiki varsın... Sevgiler...
Nejlacığım yeni gördüm resimleri, hepsi süper. Yanlız ben seni kandırmışım galiba, o fide hiç amarylisse benzemiyo. Acaba ne olaki?
Nejla K.
12-04-2010, 15:07
Züleyhacım, senden Vahip abi aracılığı ile geldi. Siyah incecik tohumlardı. Amaryllis başlığında gördüklerimin aynısı... Ama ben dikerken bir hata yaptım ve karıştırdım mı acaba?... Neyse gülüm, senden ne gelirse güzel gelir... Bakalım ne çıkacak, ben de merak ettim şimdi...:D:D:D
Bu fide akşam sefasına benziyor yanılmıyorsam, sarmaşık tarzı. Tohumların içine karışmış olabilir geçen sene balkona dikmiştim ama tohumlar birbirlerinden çok farklı. Amaryliss seninde dediğin gibi yassı siyah, akşam sefası ise küçük yuvarlakımsı :))Ben de geçen sene tohumdan amaryliss dikmiştim ince uzun yapraklar çıkarmıştı, hoş sonra fazla sulamaktan öldü ama ondan dolayı benzemiyor dedim.
Canım benim, lafı bile olmaz. Bulamazsan haber ver. Evde var, hemen gönderirim. Pico bir harika görünüyor. Dilerim en kısa zamanda çiçeğini de görürüz:) ellerine saglık can dostum:))
Nejla K.
12-04-2010, 19:04
Bu site ile öğrendim, insanın yüzünü görmese de çok seveceği dostları olabileceğini... Doğru yerde olduğumu düşünüyorum...
Sevgili züleyha ve nejla hanim, ben söyleyecektim aceba yanılıyorummu diye söylemedim.
Sabah sevası.
Nejla K.
12-04-2010, 19:09
Teşekkür ederim Sevim Hanım... Ne hoş... Sabah sefası çiçeğim yoktu. Züleyha' nın sabah sefası olarak büyütürüm. İnşallah çiçeklerini de görürüm... Tekrar teşekkürler...
Bu site ile öğrendim, insanın yüzünü görmese de çok seveceği dostları olabileceğini... Doğru yerde olduğumu düşünüyorum...
Bu site ile öğrendim, insanın yüzünü görmese de çok seveceği dostları olabileceğini... Yine bu site ile öğrendim ,karşılık beklemeden paylaşmayı,bu site ile öğrendim belki de yüzünü hiç göremeyeceğim Türkiye'nin bana çok uzak şehirlerinde arkadaşlarım olabileceğini ,iyi ki bu sitedeyim iyi ki varsın ağaçlar net ve onun değerli üyeleri :))
Nejla K.
12-04-2010, 19:32
Bu site ile öğrendim, insanın yüzünü görmese de çok seveceği dostları olabileceğini... Yine bu site ile öğrendim ,karşılık beklemeden paylaşmayı,bu site ile öğrendim belki de yüzünü hiç göremeyeceğim Türkiye'nin bana çok uzak şehirlerinde arkadaşlarım olabileceğini ,iyi ki bu sitedeyim iyi ki varsın ağaçlar net ve onun değerli üyeleri :))
Sevgili Hatice, evet, hislerim aynen yazdıklarınız gibi... Teşekkürler... Bu güzel cümleler için benden size gelsin...
Sevgili Hatice, evet, hislerim aynen yazdıklarınız gibi... Teşekkürler... Bu güzel cümleler için benden size gelsin...
Çok teşekkür ederim .Bu güzel çiçekleri buradaki sevgili dostlarım adına alıyorum :)
Orkun Kırcı
12-04-2010, 19:38
Bildiğin sabah sefası o yahu :D ablam demirsülfat ne renk bir madde. Yeşil gibi mi? Amaryllis istiyorsan sana minik soağnlarımdan getirem ablam.
Nejla K.
12-04-2010, 19:46
Bildiğin sabah sefası o yahu :D ablam demirsülfat ne renk bir madde. Yeşil gibi mi? Amaryllis istiyorsan sana minik soağnlarımdan getirem ablam.
Orkuncum, demir sülfat, grinin bir tonu gibi... Yaprak sararmalarında kullanılıyor. Ama paslı çivi de aynı işi görebilir. İstersen bana geldiğinde sana da ayırırım...
Amaryllisyi istememek mümkün mü?
Orkuncum, menekşe yavruları içinde senin verdiğin yavruları tanıyabildin mi? Sağ üst baştakiler aynı şeffaf kaptalar...
Sabah sefam yoktu çok sevindim...
Orkun Kırcı
12-04-2010, 19:50
Tanımam mı ablacım hatta Elnur'a dedim bak şunları ablama ben verdim diye. Hadi be nerden tanıyon dedi :D Bende demir sülfat var ama açık yeşil tonlarında. İstersen ben sana getireyim:) Sabah sefası tohumu daolması lazım istersen ayarlayabilirim.
Orkun Kırcı
12-04-2010, 19:53
Ablam bunu sana verecem. Biraz küçük ama seneye açar sanırım.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=131325&d=1269088536
Nejla K.
12-04-2010, 20:01
Orkun, süper ya... Bayıldım... Amaryllis mi o?... Bana demir sülfatın ışık ve özellikle hava almamasını söylediler. Rengi yeşile döner dediler. Sen seninkini güzel sakla... Kolay bulunmuyor.
Sellukayı da unutma ne olur? Ben de sana yeni bulduğum bir kaktüs çeşidi vereceğim... Adını bilmiyorum. Fotoğraflayınca söylerim...
Desene en kısa zamanda görüşeceğiz... Elnur'a sevgiler...
Orkun Kırcı
12-04-2010, 20:17
Anlaşıldı benim sülfat ışıktan renk attı herhalde:D Babam zeytinler için kullandığından hep oluyor onda ben hep alırım:) Çimlenmiş selluka getircem bu kez....
Nejla K.
12-04-2010, 20:24
Tamam o zaman Orkuncum... Alabilirim... Çok teşekkürler...
Nejla K.
12-04-2010, 20:27
Açmasını sabırsızlıkla beklediğim ceylan sardunyalarımın görüntüsü. Henüz açmamış renklerim de var.
Nejla K.
12-04-2010, 20:38
Sakız sardunyamı fotoğraflamakta geç kaldım ama sizinle paylaşmadan geçemeyeceğim... Netlik ayarı için özür dilerim.
Ceylanlardan ikiside harika ama biincisi daha ir güzel.Sakızlarda öyle.Menekşelerde senin elinde bir güzel büyüyecek emnim.Bu nedenle dileğim şu ki en kısa zamanda bütün çiçeklern çiçeklenip seni sevindirsin ablacığım...
Nejla K.
13-04-2010, 07:51
Fatihcim, çalışkan oğlum benim... Güzel dileklerin için teşekkür ederim. Beğendiklerin olursa çelik istemeyi unutma, tamam mı? Biliyorsun benim bitkilerim yazı çok zor geçiriyor... Sevgiler...
Nejla K.
13-04-2010, 19:18
Hafta sonu kayınvalidemlerde köydeydik. Kızım ve eşim uçurtma uçururken ben karabaş otu( buradaki adı ile garkan) topladım. Bahçeden soğan ve sarımsak yaprakları topladım. Nane yaprağı topladım. Bahçeden sebzelerle salatanın tadı, ıspanak ve pırasa ile böreğin lezzeti süperdi. Köylere bahar bir başka güzel gelmişti. İneğin sevimli buzağısı, tavuğun yumurtadan çıkmaya çalışan yavruları, hayatın ayrı bir tadı olduğunu hatırlattı bize... Çiçekler ayrı coşmuş, ağaçlar haşmetli bir şekil almıştı. Yağan yağmur sonrası gökkuşağı muhteşemdi...Bunlarla ilgili birkaç fotoğraf eklemek istedim.
Nejla K.
13-04-2010, 19:25
Kayınvalidemin kapısının hemen yanındaki gülün kokusu çok hoştu. Birkaç farklı renk gül biraraya dikilmişti ama koyu pembe gül fotoğrafta daha belirgin. İlginç olan yukarıda nar ağacı altta güller arada sıkışmış hurma ağacı ve altta farklı çiçeklerin birarada yaşayabilmesi idi. Saksılarda benim hediyem olan küpelilerde bol tomurcuk vardı. Buyurun bir köy evinin girişine...( Daha önce galeriye kayınvalidemin bahçesi olarak görüntüler eklemiştim.)
Maşallah ablam ne güzel buzağısı olmuş.Aynı annesinin fotokopisi olmuş.Dİkkatli bakılınca benekleriyle aynı annesinin kopyası.Allah uzun ömür versin bu güzel şirin ve tatlı şeye:D
Nejla K.
13-04-2010, 19:34
Papatya ve gelincik tarlalarından bahsetmeden geçemeyeceğim. Ancak fotoğraflar çok net olmadığı için eklemiyorum. Kızımla ikimiz papatyalardan taç yapmayı unutmadık... Biraz kış hastalıklarına yararını bildiğimiz papatya çayı için papatya topladık. Biraz vazolarımız için aldık. Kızımın uçurtmasının gökyüzünde salınması bile daha güzeldi. Anlayacağınız doyumsuz güzelliklerin olduğu bir hafta sonu geçirdik.
Nejla K.
13-04-2010, 19:37
Maşallah ablam ne güzel buzağısı olmuş.Aynı annesinin fotokopisi olmuş.Dİkkatli bakılınca benekleriyle aynı annesinin kopyası.Allah uzun ömür versin bu güzel şirin ve tatlı şeye:D
Sağol Fatihcim, çok şirin bir şeydi. Biliyormusun o fotoğrafta buzağı doğalı daha 24 saat olmuştu.
Orkun Kırcı
13-04-2010, 20:08
Hangi köymüş bura yaa çok güzel tabii miniş daha güzel anne kopyası:D Haa bir de ablam bu senin küpelerin uçlarını almak gerekir mi ne dersin. Birkaç yerde öyle okudum da...
Nejla hanım,inekler tavuklar doğa negüzel.
Nejla K.
13-04-2010, 20:20
Hangi köymüş bura yaa çok güzel tabii miniş daha güzel anne kopyası:D Haa bir de ablam bu senin küpelerin uçlarını almak gerekir mi ne dersin. Birkaç yerde öyle okudum da...
Orkuncum, pek çok arkadaş alıyor tepeyi ama ben ilk çiçeği açmadan almıyorum. Fideler daha küçük... İstersen denemek için birinin al, diğerinin alma, sonucu beraber görelim. Bir de ayda bir besin ver. Ben npk20-20-20 veriyorum. Kesinlikle gölgede olmalı ve yapraklarına su püskürtmelisin... Bol çiçekli olsunlar...
Gelelim köye... Aydın Karpuzlu da... Çok şirindi buzağı gerçekten... Cuma günü doğduğu için adını ''Cumalı'' koyduk.
Nejla K.
13-04-2010, 20:21
Nejla hanım,inekler tavuklar doğa negüzel.
Yaz aylarında çok sıcak oluyor ama biz gittiğimizde baharın bütün güzellikleri canlılara yansımıştı. Beğenmenize sevindim. Teşekkürler..
Orkun Kırcı
13-04-2010, 20:26
Peki ablam hiç güneş almasa kuzeye bakan balkonumsu bir yerim var da. Üstelik yazında serin oluyor. Burayı da işgal ettim :( Sosyale gelcen mi daha sonra:d
Nejla K.
13-04-2010, 20:37
Orkun, söylemeyi unutuyorum bazen ben kalan çayları da veriyorum. Bir de ayda bir hiç bir şey olmasa bile havadan şöyle bir ilaçlıyorum. Malum çabuk böceklenen bir bitki... Hemen sosyale gidiyorum. Ne zaman gitsem kimse yok... forumlarda gezinip duruyorum.
Nejla hanım, merhaba. ben bu foruma bugün üye oldum. Açelyanızın sizi hiç üzmediğini yazmışsınız... Benim açelyam ise tam tersi. O kadar cansız ki ümidimi yitirmemek için direniyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...
Nejla hanım sanırım benim sizden ve deiğer üyelerden öğreneceğim çok şey var... Yine bir sorum olacak. Benimde bir yelken çiçeğim var. Yaprakları oldukça sağlıklı. Ama henüz çiçeklerini görebilmiş değilim. Acaba ben bir yerde hata mı yapıyorum?
Nejla K.
15-04-2010, 08:09
Nejla hanım, merhaba. ben bu foruma bugün üye oldum. Açelyanızın sizi hiç üzmediğini yazmışsınız... Benim açelyam ise tam tersi. O kadar cansız ki ümidimi yitirmemek için direniyorum. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler...
Sevgili Zuhre, aramıza hoşgeldiniz. Eminim sitemizin açelya sayfalarını okursanız çok faydalı bilgiler bulacaksınız.Ben kendi açelyam için konuşursam, market ve çiçekçilerden değil, pazarlardaki teyzelerin evlerinde yetiştirdiklerini almayı tercih ettim. Kışı dışarda geçirdi. Açelya kesinlikle serin hatta soğuk seven bir çiçek. Malum kış çiçeği... Çeşme suyu vermeyip, ph ı daha düşük hazır su ile suladım. Yapraklarına nem vermek için zaman zaman su fısfıslıyorum. Nem de bu çiçek için önemli... Ayda bir de hazır bitki besini verince bana açelyam hiç bir sorun çıkarmadı. Bir de güneşi sevmiyor. Havalar burada ısınınca kuzey balkonuma aldım. Hala çiçekli ...
Nejla K.
15-04-2010, 08:13
Nejla hanım sanırım benim sizden ve deiğer üyelerden öğreneceğim çok şey var... Yine bir sorum olacak. Benimde bir yelken çiçeğim var. Yaprakları oldukça sağlıklı. Ama henüz çiçeklerini görebilmiş değilim. Acaba ben bir yerde hata mı yapıyorum?
Sevgili Zuhre, benim de iki tane yelken çiçeğim var ama 2 si de hediye geldi. Onların bakımı ile ilgili henüz hiç birşey yapmadım kontrollü su veriyorum. Aydınlık ama doğrudan güneş almayan bir yere yerleştirdim. Şimdilik bir sorun yok... Dilerim bol çiçekli bitkileriniz olur. Balkonumu ziyaret edip, yorum bıraktığınız için teşekkürler...
Nejla K.
16-04-2010, 18:42
Yaşasın, sakızımın bir tanesi tomurcuktu ama açmamıştı. Bu gün gördüm, katmerli pembe açtı. Sardunyamın beyazı da katmerli çıktı. Mor sakız zaten katmerliydi.Çok sevindim... Bu sardunyalar katmerli değil mi dostlar?
Gözün aydın Nejlacığım. Kesinlikle katmerli. Ben beyaza bayıldım. Gül gibi duruyor.
Nejla K.
16-04-2010, 18:54
Teşekkürler almiracım, katmerli olmalarını çok istemiştim. Sonbaharda hatırlatırsan sana çelik gönderirim.
Teşekkürler Nejlacığım. Bu yıl ben de birkaç tane sardunya çeliği dikmiştim. Sağolsun sayın Başbahçıvan göndermişti. Çelikleri ilk diktiğimde oluşan tomurcukları çeliklerin gelişimi için koparmıştım. Henüz yeni tomurcuklar açmadı. Ben de benimkilerin renklerini merakla bekliyorum.
Nejla K.
16-04-2010, 19:09
Gönlünce olsun almiracığım... Bende de başbahcivanın sardunyalarından var. Sağolsun, pek çok çelik göndermişti bana... Ceylanları tutturamadım ama diğerlerinde her şey yolunda...
Tavuk ve buzağıya bayıldım:). Köy kokusu aldım bol bol fotoğraflara bakarken. Bu sene sardunyalarım henüz yeterince canlanmadığı için sizin gül beyaza pembe sakıza ve ceylanlara bayıldım:). Bizim memlekete ancak bahar geldi. Nihayet çiçek göreceğiz demektir yavaş yavaş:)
Nejla K.
16-04-2010, 20:31
Sayın Sevim K. çok teşekkür ederim. Dilerim sizinkiler de sizi fazla bekletmeden çiçeklenirler. Sardunya bence balkonların vazgeçilmezi...
Orkun Kırcı
17-04-2010, 00:19
Biri sardunya mı dedi:D
Nejla K.
17-04-2010, 20:14
Evet, biri sardunya dedi... Ben... Hani sardunyalarıma yorum Orkun? Katmerli mi değil mi bu sardunyalar? ( katmerli istediğim için mi katmerli görüyorum, gerçekten katmerliler mi?)
Nejla ablacım,çiçeklerin muhteşem..
Fitilli sulamada başarılar dilerim:)Bende yaptım şimdilik iyi gidiyor..
Söylemeden geçemeyeceğim:)Beyaz sardunyana bayıldım bayıldım:)
Bol çiçekli olsunlar inşallah:)
Nejla K.
18-04-2010, 08:56
Emelcim, çok teşekkürler... Fitilli sulamada gerçekten menekşeler canlandı. Yazdan önce bütün çiçeklere uygulayabilmenin bir yolu olsa da tatil burnumuzdan gelmese... ( fitilli sulama ile ilgili yabancı sitelerdeki araştırmaların için ayrıca teşekkür ederim.)
Beyaz sardunya şimdi bol tomurcuklu, sonbaharda çeliğin hazırlanacaktır. Hatırlat ama tamam mı?
Orkun Kırcı
18-04-2010, 10:47
Görünen sardunya yorum ister mi ablacım yaa:D Bal gibi katmerli işte.
Nejla K.
18-04-2010, 19:23
Sağol Orkun, çok sevindim.
Nejla K.
18-04-2010, 19:27
Sevdiğim bitkilerimden biri de bodur kılıcım...
Nejla K.
22-04-2010, 09:28
Mor begonvilim uzun süredir yaprak çıkarıyor ve kışı geçirdiği çıplak görüntüsü yerini yeni yeşil yapraklara bırakıyordu. Sonunda morumun ilk çiçekleri de göründü...
Orkun Kırcı
22-04-2010, 19:16
Ablam bak ta satmışsa buradan alırım sana sarışından.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=35067&c=444
Nejla K.
22-04-2010, 19:23
Sağol Orkuncum. Çok güzelmiş gerçekten. Bol çiçekli olsun... Bu arada çiçeklerinin tamamı pek hoş görünüyor. Cam kenarındaki çiçeklerinden ben de de var ama adını bilimiyorum. Adları ne? Hani şu uzamış olanlar... ?
Orkun Kırcı
22-04-2010, 19:27
Lilyum onlar ablam.. Benim aldığım sarışın küçük olanlar bir de biraz daha büyükleri var. Bilgilerine. Yarın geliyom Aydın'a çiçeklerini ne zaman vericem?
Nejla K.
22-04-2010, 20:15
Tamam, lilyumu da öğrendim. Yarın birkaç yere gideceğim ama sen beni çaldır. Olmazsa yine pideciye bırakırız diye düşündüm ama yolunun üstü değilse ta oralara çıkma...
Orkun Kırcı
23-04-2010, 13:16
Ablam bugün İncirliovaya geçecez. Yarın Aydına gelince ararım seni:)
Nejla K.
24-04-2010, 11:23
Tamam Orkuncum
Orkun Kırcı
24-04-2010, 14:56
Ablam sarkıcının durumu iyidir umarım.
Nejla K.
25-04-2010, 02:10
Orkuncum çok teşekkür ederim. Sarkıcıyı hemen diktim bakalım toparlayabilecek mi? Biraz yorgun gibi ama takipteyim.
Nejla K.
26-04-2010, 12:37
Ceylan sardunyalarım açmayı sürdürüyor. Daha önce açanları sizinle paylaşmıştım. (1. ve 2. fotoğraftakiler) Şimdi yeni açan renkleri de ekliyorum. Tomurcuklu olan ama açmamış bir ceylanım kaldı. Umarım o da mor beyaz renkli olur?
Maşallah ceylanlara bayıldım.Küpeliler zaten açar açmaz sayfayı karşılıyorlar.:DMaşallah hepsine:D
günebakan
26-04-2010, 17:52
Sevgili Nejla cananlar muhteşemler acaba son resimdeki sardunya mesajında sorduğum cananla aynı renk mi?
Nejla K.
26-04-2010, 19:06
Sevgili Nejla cananlar muhteşemler acaba son resimdeki sardunya mesajında sorduğum cananla aynı renk mi?
Sevgili günebakan, ışık bizi yanıltmıyorsa aynı gibi geldi bana...
Nejla K.
26-04-2010, 19:17
Maşallah ceylanlara bayıldım.Küpeliler zaten açar açmaz sayfayı karşılıyorlar.:DMaşallah hepsine:D
Teşekkürler Fatihcim, beğenmene sevindim. Küpeli demişken küpeli çiçeklerimin son durumu senin için gelsin...
Böyle gördükçe kendiminkinin rengini çok merak eder oldum:DBakalım hayırlısı ne açarsa şansıma.Olmadı herhafta pazara gider çiçekliler var mı diye bakarım:D;)
Nejlacım, küpeliler ve ceylanlar ortalığı yakıyor:) Maaşallah:)
Nejla K.
26-04-2010, 19:31
Fatihcim ben senin küpelinin - tecrübelerime dayanarak- büyük olasılıkla 3. resimdeki renk olacağını düşünüyorum. Ama benim morlar havalar ısınınca geçkin olmaya başladılar, o yüzden fotoğraf geçkin hali...
Nejla K.
26-04-2010, 19:32
Nejlacım, küpeliler ve ceylanlar ortalığı yakıyor:) Maaşallah:)
Katmercim çok teşekkürler. Ben de şimdi senin balkonuna karanfiller için aynısını yazacaktım... Sayfan tekrar hayırlı olsun...
Orkun Kırcı
26-04-2010, 19:36
Özellikle küpeler harika. Emeklerine sağlık...
Nejla K.
26-04-2010, 19:40
Teşekkürler Orkuncum, darısı başına...
İnşallah öyle açarlar.:DBol çiçekli olsunlar.Yazı atlatıp sennle devam etsinler...
Nejla K.
26-04-2010, 19:55
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=625417#post625417
Begonvillerim...
Nejla K.
26-04-2010, 19:56
İnşallah öyle açarlar.:DBol çiçekli olsunlar.Yazı atlatıp sennle devam etsinler...
Güzel dileklerin için teşekkürler Fatihcim...
günebakan
26-04-2010, 20:07
İnşallah o dur zira rengi çok güzel Nejla hanımcığım küpeliler harika hele de o en sondaki çok güzel bol bol çiçeklenirler İnşalalh:)
Nejla K.
26-04-2010, 20:21
Günebakancığım, çok teşekkürler... Ben de çok beğenerek almıştım... Ama senin eklediğin fotoğraftaki gibi gelişmesini sağlayabilirmiyim bilmiyorum...
günebakan
26-04-2010, 20:35
Eminim sen geliştirirsin sevgi ve su yeterlidir Nejla hanımcığım:)
Nejla K.
26-04-2010, 20:39
Sağol Canım, bir de şu yaz tatilinde 1 ayki süreç olmasa, beni tek korkutan o... Birilerine emanet bırakacağım sanırım...
günebakan
26-04-2010, 20:47
Evet o zor bir süreç ben geçen sene bir sürü tohumdan fidelediklerimi ve birçok çiçeğimi kaybettim umarım seninkine bakacak birileri olur:)
Nejla ablacım,yine döktürmüşsün:)
Küpelilerin süper..41 kere maşalah..
Benim küpelilerde açsada bende rahatlasam:(
Nejla K.
27-04-2010, 07:49
Nejla ablacım,yine döktürmüşsün:)
Küpelilerin süper..41 kere maşalah..
Benim küpelilerde açsada bende rahatlasam:(
Sağol Emelcim, seninkiler de açar. Senin elinden hangi çiçek kurtulmuş ki... Olmazsa sonbaharda sana yine gönderirim .Hem bu kez çelik değil, toprağı ile...Yumuşak bir çam toprağında ise, nemlendiriyor isen, herhangi bir gelişme problemi yoksa mutlaka çiçeklenir. Çiçeklenmezse endişelenme gelişiyordur. Ben bazen çay posalarını veriyorum, hatta çayın kendisini de... Bir de sonbahardı sanırım pekmez bile verdim... Rutinde npk 20 20 20, gelişmiş ama çiçeklenmesi gecikti ise npk 15 30 15 ver...
Ablacım,benim küpelilerin gelişimi gayet iyi görünüyor..
Çay demini ben sadece difenbahyaya veriyordum..
Küpelimi beyaz böcekten zor kurtardım..Sen verdiğine göre sinek türü şeyler olmuyor..
Hemen deneyeyim..Teşekkür ederim:)
Nejla K.
28-04-2010, 12:48
Emelcim, sinek olmasın diye bazen ben hiç bir şey olmasa bile ilaç fısfıslıyorum. Beyaz sinek olunca kurtarması çok daha zor oluyor çünkü...
Nejla K.
28-04-2010, 12:53
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=19780 (mesaj no 13)
Daha önce böyle açan japon gülüm bu sefer katmersiz ve yalın kat açtı... Nedenini bilen var mı? Yukarıdaki katmerli fotoğraftan sonra şimdiki açan hali bu...
Orkun Kırcı
28-04-2010, 19:46
Ablacım sinek için hangi ilacı kullanıyorsun..
Nejla K.
28-04-2010, 20:27
Ablacım sinek için hangi ilacı kullanıyorsun..
Orkuncum, DDVP 500 diye bir ilaç vermişti ziraatçi, onu kullanıyorum. Hiç bir şey olmasa bile arada uygulamak iyi oluyor.
Sayın Nejla K. bitkilerinizin hepsi birbirinden güzel ama en büyük övgüyü ceylanlara göndermek istiyorum, renkleri harika ve çok sağlıklı görünüyorlar.Darısı başıma;) Ellerinize sağlık..
Nejla K.
03-05-2010, 08:16
Sevgili hulyam , çok teşekkür ederim. Dilerim sağlıklı bitkileriniz ile mutlu olursunuz. Bu sitede pek çok yararlı bilgiler bulacağınıza eminim...
Nejla K.
03-05-2010, 13:33
Sayın Başbahcivanın gönderdiği çeliklerin biri daha çiçek açtı. Hiç böyle sardunya görmemiştim. Bana değişik geldi.Rengi pembe gibi çıkmış ama lila aslında... Teşekkürler Başbahcivan...
Ne güzel bir balkon bu. Kutluyor ve paylaştığın için teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Begonvillerin göz dolduruyor, yüreğine sağlık.
Begonvil kelimesi hep seni hatırlatıyor bana. Söz verdiğim begonvili hala çoğaltmayı beceremedim. Aldığım sera da kapanmış ama hep aklımda canım. Umarım bir yerlerde karşıma çıkar.
Orkun Kırcı
03-05-2010, 19:15
Ablacım senden gelen küpe fidelerimden birinde iki minik tomurcuk oluşmaya başlamış:) Bitiyorsun deneme için birine tepe kesimi yapmıştım o daha çok yan dallar büyütmeye başladı, tomurcuklar ise diğerinde. Renkleri konusunda bir tahminin var mı acep..
Başbahcivan
03-05-2010, 22:04
Sayın Başbahcivanın gönderdiği çeliklerin biri daha çiçek açtı. Hiç böyle sardunya görmemiştim. Bana değişik geldi.Rengi pembe gibi çıkmış ama lila aslında... Teşekkürler Başbahcivan...
Çok değerli arkadaşım güle güle büyütün bu forum siz ve sizingibi değerli arkadaşlar kazanmama sebep olduğu için ağaçlar net yöneticilerineteşekkürederim.
Nejla K.
04-05-2010, 17:34
Ne güzel bir balkon bu. Kutluyor ve paylaştığın için teşekkür ediyorum. Hepsi birbirinden güzel ve sağlıklı. Begonvillerin göz dolduruyor, yüreğine sağlık.
Begonvil kelimesi hep seni hatırlatıyor bana. Söz verdiğim begonvili hala çoğaltmayı beceremedim. Aldığım sera da kapanmış ama hep aklımda canım. Umarım bir yerlerde karşıma çıkar.
Makicim, gurubumuzun annesi, balkonumu ziyaret ettğin için teşekkürler... Bütün övgü dolu sözlerin için de... Lütfen begonvili dert etme, bu yıl buraya çok çeşit geldi. Yer darlığından almıyorum. Begonvil beni hatırlatsın ama gönderme işini dert etme... Balkonumdan ilgini çeken bir bitki olursa lütfen ilet... Sevgiler...
Nejla K.
04-05-2010, 17:39
Ablacım senden gelen küpe fidelerimden birinde iki minik tomurcuk oluşmaya başlamış:) Bitiyorsun deneme için birine tepe kesimi yapmıştım o daha çok yan dallar büyütmeye başladı, tomurcuklar ise diğerinde. Renkleri konusunda bir tahminin var mı acep..
Orkuncum, iyi bakmışsın demekki, tomurcuk iyiye işaret ... Benimkilerde tektük çiçek kaldı, geçiyor artık... Ancak yeterli serinliği sağlamam zor bundan sonra... Renklere gelince bir tanesi benim avatarımdaki renk, mor-pembe...( dalları daha kızıl olan yanılmıyor isem...) Diğeri dışı pembe içi beyaz renk ama ikisi de katmerli küpeli unutmadan söyliyeyim... Eminim çok iyi bakacaksın... Bol çiçekli olsunlar.
Nejla K.
04-05-2010, 22:48
Bu gün kendime anneler günü hediyesi bir menekşe aldım. Zaman zaman kendimizi de ödüllendirmeliyiz ama değil mi? ( pek emin değilim, almak için anneler gününü bahane etmiş de olabilirim.)
İşte menekşem...
Nejla K.
05-05-2010, 17:24
189. mesajda bahsettiğim japongülüm her nedense katmerli açtığı halde bu sefer katmersiz açmıştı. Beni şaşırtmaya devam edip tekrar katmerli açmaya karar vermiş... Bu gün yeni çiçeğin tekrar katmerli açmaya karar vermesi beni mutlu etti.
Nejla K.
06-05-2010, 19:21
Gardenyalarımın ikisi de tomurcuklu ama uzun süredir tomurcuklu... Niye hala açmadı merak ediyorum...
Nejla K.
06-05-2010, 19:25
İşte gardenyamın tomurcuğu ve melisam...
Nejla K.
06-05-2010, 19:28
Yavru menekşelerimin son halleri budur.
Nejla K.
05-06-2010, 16:04
Bir ay olmuş balkonumun gelişmelerini sizinle paylaşmayalı... Bilgisayarımdaki arızaların sonu gelmedi bir türlü... Bu süre içinde pek çok çiçek açtı ve geçti balkonumda... Fotoğrafladıklarımı bir ara paylaşacağım ama pek çok yeni balkonun aramıza katıldığını gördüm. Onları ziyaret edip öyle geleceğim...
Sevgili nejla hanım, neredesiniz özlettiniz kendinizi.
Nejla K.
05-06-2010, 21:38
Sevgili nejla hanım, neredesiniz özlettiniz kendinizi.
Sevgili Sevim, çok teşekkürler... Bilgisayarımdaki arızaları ve sosyal sorumluluk projelerindeki çalışmalarım, kızımın sene sonu yoğun programı, sanırım hepsi üstüste gelince uzak kaldım. Ben de sizleri ve ağaçlar.net'i çok özledim inanın...
Nejla hanım herkesin yeri belli oluyor inanın.
Nejla K.
06-06-2010, 15:29
Nejla hanım herkesin yeri belli oluyor inanın.
Teşekkür ederim Sevimciğim... Bu buketi senin için ekliyorum...( lilyum, gül, sardunya karması...)
Nejla K.
06-06-2010, 19:53
Balkonumdaki en sevdiğim bitkilerden biri full yasemin... Şu bir ayda o kadar hızlı büyüdü ki beni şaşırttı. Hele çiçeğini görmek ve o mis kokuyu duymak ömre bedel... Bir sürü tomurcuk var ama açan tek çiçeği sizinle paylaşıyorum. Hepsinin açmasını bekleyemedim...
Canım çok teşekkür ederim çok mutlu oldum.
Nejla K.
09-06-2010, 08:47
''Neye niyet neye kısmet '' derler ya eskiler işte böyle bir durumda Sevgili Züleyhadan gelen tohumlardan çıkan sabah sefası öyle çabuk büyüdü ki işte çiçek bile verdi... Teşekkürler Züleyhacım...
Hemde mavi çok güzel bir rengi var.
Nejla K.
09-06-2010, 12:04
Teşekkürler Nazlıcım, çok hızlı gelişen bir bitki hemen çiçekleniyor.
Nejla K.
09-06-2010, 12:31
Fotoğrafı çok iyi çıkmamış ama telgraf çiçeğini de çok beğeniyorum. Kendi rrengi olan mor ayrı güzel, çiçeği lila renginde ayrı güzel...
günebakan
09-06-2010, 13:14
Mor telgraf çiçeği ayrı bir güzel zaten:)
Nejla K.
09-06-2010, 17:37
Daha önceki sayfalarda Kayınvalidemlere köye gidince gördüğüm güzellikleri sizinle paylaşmıştım. Kayınvalidemin bahçesindeki çiçekleri görünce devasa büyüklükte gibi geliyor bana... Biz her şeyi yapıyoruz ama kendi haline bırakılmış ve bu denli büyümüş çiçekler büyüleyici doğrusu...
Vildan Sönmez
09-06-2010, 20:46
Necla Hanım Kayınvalidenize saygı ve selamlarımızı iletin, Güzel çiçekleri ile sağlıklı bir ömür dilerim.
Nejla hanım ellerine sağlık kayınvalidenizin.
Nejla K.
10-06-2010, 09:51
Necla Hanım Kayınvalidenize saygı ve selamlarımızı iletin, Güzel çiçekleri ile sağlıklı bir ömür dilerim.
Vildan Hanım, balkonumu ziyaret etmeniz ne hoş... Çok teşekkürler...Birkaç gün Kayınvalidemle olacağız, selamınızı ileteceğim. İnşallah herkes huzurlu ve uzun bir ömür yaşasın...
Nejla K.
10-06-2010, 09:53
Nejla hanım ellerine sağlık kayınvalidenizin.
Sevimcim çok teşekkürler... Gelin kayınvalide toprağından alırmış, ben yandım... Annem de Kayınvalidem de tam bir çiçek tutkunu... İyi de onların bahçeleri var. Ben balkonda neyi nereye koyacağımı bilmez halde uğraşıyorum. Bakalım bitki deliliğim beni nereye götürecek...
Köy hayatı, çiçekler ve görsel şölen bu olsa gerek. Kendi hallerinde, güzel bir ortamda büyüyen mükemmel sardunyalar...
Nejla K.
10-06-2010, 10:05
Farukcum, her gidişimde bakıyorum işin sırrını çözemedim. Olsa olsa teneke saksı ve kireçsiz köy suyu olmalı...
nazlı hilal
10-06-2010, 10:25
Sevgili Nejla nasıl olmuşda bu güzel sayfayı farketmemişim,begonviller,küpeler,kaktüsler,sardun yalar hepsi birbirinden güzeller canım güle güle büyüt ellerine sağlık...
Nejla K.
10-06-2010, 11:09
Sevgili Nejla nasıl olmuşda bu güzel sayfayı farketmemişim,begonviller,küpeler,kaktüsler,sardun yalar hepsi birbirinden güzeller canım güle güle büyüt ellerine sağlık...
Çok teşekkürler Nazlı Hilal... Beğenmene sevindim.
Saksıya çiçeklerimizi onlarla birlikte özlemlerimizi sığdırmaya çalışıyoruz, bu kadar oluyor sevgili Nejla.
Özgürlük istiyorlar kayınvalidenin bahçesindeki gibi. Sardunyalara bayıldım,elleri dert görmesin ne güzel yetiştirmiş :)
Nejla K.
10-06-2010, 11:23
Saksıya çiçeklerimizi onlarla birlikte özlemlerimizi sığdırmaya çalışıyoruz, bu kadar oluyor sevgili Nejla.
Özgürlük istiyorlar kayınvalidenin bahçesindeki gibi. Sardunyalara bayıldım,elleri dert görmesin ne güze yetiştirmiş :)
Makicim, ne çok özlemişim seni... İyi ki varsın...
Sağol canım benim. Geriden usulca izliyorum seni. Bir süre sesini duyamayınca endişelenmeye başlamıştım ki bilgisayarda sorun olduğunu yazan mesajını okuyup rahatladım.
Bizleri buluşturan, sitemize ve afrika menekşesine ne kadar teşekkür etsem az. Yüreği sevgi dolu kardeşler kazandırdı bana. Erol Evgin'in dizelerini mırıldanmaya başlamışım yazarken:)
"Hep böyle kal, hep cana yakın..."
Nejla K.
10-06-2010, 18:50
Siz büyüklerdeki bu inceliğe ve zarifliğe hep hayran olmuşumdur... Çok güzel yıllar görmen dileklerimle...
Nejla K.
11-06-2010, 16:51
Japon gülüm yine formunda. Bir yandan tomurcuklar veriyor, bir yandan çiçeklerini açıyor. Fotoğrafların gerçek güzelliğini yansıtmadığını düşündüğüm katmerli japon gülümün çiçeği...
Nejla K.
15-06-2010, 18:48
Full yasemin birçok çiçeği ile açmayı sürdürüyor. Kokusu müthiş...
Nejla K.
15-06-2010, 18:51
sardunyalarımın birkısmı dinlenmede... Sizinle şimdi çiçekte olanları paylaşıyorum.
Nejla K.
15-06-2010, 19:04
devamı...
Nejla'cım sardunyaya bir bulaştım, çıkamıyorum:)) Her yeni sardunya fotoğrafını gördüğümde " aaaa bu da çok güzelll" diyorum tıpkı senin sardunyalara dediğim gibi. Ceylanın rengi bir harika, güle güle büyüt canım.
Nejla K.
16-06-2010, 10:50
Sağol Makicim, söylediklerine tamamen katılıyorum. Aynen öyle oluyor gerçekten... Beğendiklerini not et, sonbaharda sana kargo yapayım. Eminim sen benden çok daha iyi bakarsın... Unutma ve bana unutturma ne olur?
Teşekkür ediyorum canım benim, senin balkonunda izlemek de mutlu ediyor beni :)
Nejla K.
17-06-2010, 11:27
Makicim, o güzel sardunyalarını hatırlıyorum. En kısa zamanda senin de balkonunu göreceğimizi umut ediyorum.
umutyolcusu
18-06-2010, 16:38
Hepsi birbirinden güzel. Elinize sağlık.
acemifüsun
18-06-2010, 16:51
Sevgili Nejla K hepsi çok güzel de, sardunyalar ile begonviller bir başka:) Ellerinize sağlık, sevgiler:)
Nejla'cım balkon başlığını hiç düşünemiyorum. Tam bir gecekondu benim balkon :) Yüzden fazla saksı ve tıkış, tıkış :) Ama balkonumdan, senin balkonuna çok güzel kokan bu gülümü gönderebilirim değil mi? Burası da benim balkon sayılır.
Sevgilerimle...
154086
Makiciğim, gerçekten çok güzel kokuyor:)
Kokusunu yazmadan geçemedim katmer'cim, baksana taa Istanbul'a kadar gitmiş :))
Vildan Sönmez
18-06-2010, 23:27
Sevgili Maki, lafa giriyorum ama 100 saksı sizden hesap sorar, başlığınızı bekliyoruz.
Gecekondu mu ? Benim terasın duvarlarını görmediniz mi, heryıl boyalar kabarıyor dökülüyor ama olsun, biliyorum herkes çiçekler bakıyor, başka şeylere değil.
Nejla'cım balkon başlığını hiç düşünemiyorum. Tam bir gecekondu benim balkon :) Yüzden fazla saksı ve tıkış, tıkış :) Ama balkonumdan, senin balkonuna çok güzel kokan bu gülümü gönderebilirim değil mi? Burası da benim balkon sayılır.
Sevgilerimle...
154086
Balkonun kendi durumu fena değil sevgili Vildan, çiçeklerim gecekondu :)) Yani bir sürü çeşit, boy boy saksılar ve hatta yoğurt kapları içiçe , düzensiz bir şekilde yaşamaya çalışıyorlar.
Tek tek fotoğraflamak o kadar zor geliyor ki anlatamam :)
Nejla K.
19-06-2010, 14:14
Yokluğumda balkonumu ne güzel dostlar ziyaret etmiş, nasıl mutlu oldum, anlatamam... Keşke bir uğrasaydım, size bir şeyler ikram etseydim... Yabancı bilmemeniz ve hoş sohbetiniz için çok teşekkürler... Yine beklerim. Yakında uzun bir tatilim var, uğrayın ve çiçeklerime bir bakın olur mu?
Nejla K.
19-06-2010, 14:17
Sayın umutyolcusu, acemi füsun, katmercim ve Vildan Hanım ziyaretleriniz için teşekkürler...
Nejla K.
19-06-2010, 14:20
Makicim, ne güzel bir gül öyle... Kokusunu hayal etmek hiç zor değil... Görüntü muhteşem... Çok zarifsin, sağol...
Vildan Hanımın dediği gibi balkon konusunda ısrar ediyorum. Eminim bitkilerin çok güzel, bir bitkisever olarak saksıların şekli ve çokluğu değil, onların çeşitliliğini bizden esirgemeyeceğini düşünüyorum...
Nejla K.
19-06-2010, 16:38
Daha önce bahsettğim boyu bir karışı geçmeyen ve tek bir dal olan gardenyam bu sabah güzel kokusu ile karşıladı bizi... Çook uzun süredir tomurcuklu idi ve bir tomurcuğunu daha açmadan dökmüştü. Benim tam ümidi kestiğim bir sabahta, çamaşır asarken burnuma gelen bu güzel kokunun ne olduğunu düşündüğüm anda gözgöze geldik bu güzel açmış çiçekle... Gülümseyen minik bir bebek gibiydi o an... Biliyorum çok haşmetli gardenyalar gördüm, müthiş büyüklükte çiçekleri olur ama bu benim minik kızım işte... Küçücük oluşuna bakmadan çiçek veren mis kokulum.... Nasıl çeksem de güzelliğini size aktarabilsem derken birbirine benzeyen kareler çıktı ortaya ama olsun...
Nejla K.
20-06-2010, 18:56
Çin karanfili tohumlarım büyüdü de çiçeğe bile döndü... İkinci resim ise aslanağzı tohumları... 3. resim ilkbahardaki tohumdan yetiştirdiğim aslanağzı çiçeğimin açmış hali...
umutyolcusu
21-06-2010, 04:33
Sevgili Nejla Hanım acaba çin karanfili çelikten ürüyor mu?Pazardan aldıklarım ölürse çoğalsın diye taze dallardan koparıp toprağa diktim.Bilmem tutar mı?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.