PDA

View Full Version : Çıtır Tavuk




backyard
10-03-2010, 10:33
Ellie Krieger'dan uyarladığım bir tarif bu.
aynı "kentucky fried chicken" gibi ama ızgarada olanı ve sağlıklısı :)

Malzemeler:

kemiksiz tavuk pirzola
süt kreması
acı sos (isteğe bağlı)
Cips (baharatlı ya da sade)
pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik (baharatlar isteğe bağlı)

Tavuk

işe kemiksiz tavuk pirzola alarak başlıyoruz
(göğüs eti ile de yapmayı denedim, bana çok yavan geldi)

tavukları 2 parmak kalınlığında dilim dilim kesiyoruz
(gerçi parmaklarınızın kalınlığına bağlı, ama sonuçta kesilen dilimler ne çok büyük ne de çok küçük olmalı)

kestiğimiz tavuk parçalarını kremada bekletiyoruz (30 dk diyelim)
(bazıları sütte bekletiyor, ben kremada olanı seviyorum)
isteğe bağlı olarak acısos dökebilirsiniz içine
(biz acıyı sevdiğimiz için olmazsa olmaz)

KAPLAMASI

Bir buzdolabi poşetinin içine göz kararı kornfleks koyun
(tavukları bu karışımla kaplayacağınızı düşünerek)

Ben kornfleks ile çerezzanın baharatlı olanını karıştırıyorum (adı muhabbet)
Ama siz isteğe gore başka cipsle karıştırabilir ya da sade bırakabilirsiniz.
(bir keresinde kaplama olarak bir kaçı için galete unu denedim, beğenmedim)

torba içindeki bu karışımın ağzını kapatıp bir merdane yardımıyla ufalıyorum
(iyice toz haline getirmenize gerek yok, bazı parçalar büyük kalabilir)

İçine istediğiniz baharatı atabilirsiniz
Benim tercihim: pul biber, tuz, karabiber, çok az köri (ya da kimyon), az kekik

PİŞİRİM

Kremada dinlenmiş tavuk parçalarını alıyoruz
Hazırladığımız kornfleks kaplamasına iyice bulayıp, yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye diziyoruz.
Önceden ısıtılmış fırına veriyoruz
Ben derecesini 175-180’e ayarlıyorum.
Genelde 30-35 dakikada hazır hale geliyor.
Ama her fırının pişirme şekli bence farklı olduğu için, ilk seferde kontrollü yapın :)
Afiyet olsun




some_at
10-03-2010, 11:42
Yapabilirmiyim acaba? Keşke fotoğrafınıda ekleseydiniz. Ellerinize sağlık.

malina
10-03-2010, 13:32
Hangi aşamada takılmaktan korkuyorsunuz? :)

backyard
10-03-2010, 13:37
valla ben yapabildikten sonra herkes yapabilir :)
ama fotograf eklemek iyi fikir
yaparken cekerim :)

cukurovalı
17-03-2010, 10:47
Dün denedik,
Lezzet açısından çok iyi.
Görüntü olarak güzel.
Ama ana yemek gibi değil de atıştırmalık gibi geldi bize.

Tarif için teşekkürler.

backyard
17-03-2010, 11:50
:) afiyet olsun
biz dörtleme yapıyoruz bazen
çıtır tavuk + salata + patates topları + bira

oppss!
28-03-2010, 15:35
Bunu yemekteyiz de öğrenci bir arkadaş yapmıştı galiba, bende deneyeyim:)

Delimus
28-03-2010, 21:42
Kanat ve kelebeği sade mısır unuyla bulayıp kızarttığınızda acı sosla çok lezzetli oluyor tavsiye ederim özellikle bekar arkadaşlara yapımıda kolay oluyor.

senged
05-09-2010, 02:41
İlk önce yumurtanın sarısına batırdıktan sonra galeta ununa batırıp en son doritosla buladım ve pek hoşuma gitmedi. Sonra kremaya batırıp sadece galeta ununa buladım. Çok daha güzel oldu tavsiye eedrim.

EAkpınar
02-12-2015, 13:42
Çocuklarım paneli ve de yağda kızarmış tavuğu çok seviyorlar. Bu defa kızartma işlemini fırında yaptım. Hiç de fena olmadı.
Pane harcı için kullandığım malzeme; evde hazırlanmış galeta unu, mısır unu, karabiber, pul biber, sarmısak, çekilmiş kişniş tohumu, karadenizde sıkça yetiştirdiğimiz ve yemeklere koyduğumuz top kadife çiçeği tozu, kekik koymayı bu defa unuttum ancak kekik de ekliyorum.( parklarda yetiştirilen kadifeden farklı 1 metreye kadar boylanabilen ve kokulu bir tür)
şeritler halinde kestiğim tavuk parçalarını önce sütte beklettim. ardından yumurta ve sıvıyağı karıştırarak bu karışıma buladım. Daha sonra bir torbaya pane harcını doldurup yumurtaya bulanmış tavuk parçalarını içine koyup güzelce salladım ve harcın tavukların her tarafına yapışmasını sağladım. Fırın tepsisine tavukları dizdim. Yanına da tuz, pul biber, karabiber, kekik ve sıvı yağla baharatlanmış patatesleri ilave ederek 200 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dak iyice kızarana kadar pişirdim. Bunu da sevdiler.

EAkpınar
02-12-2015, 13:44
Bu da son hali :p