bonsaisan
03-03-2010, 18:43
Bu cotonaster değerli bir dostu dükkanının önünde kendi haline bırakılmış unutyulmuştu.
Malum doğadan ağaç sökmeye özeliklede yamadori yapılmasına karşı biriyim.
Bu yüzden artık saksıyı kaplayan kökleri ile belki seneye yaşama şansı iyice azalaçak olan bu cotonaster'i bakıcısınında iznini alarak bulunduğu beton saksıdan söktüm.
İlk kare saksıda ki halidir.
128145
yine saksıda ama fazlaık dalları biraz budadım.
128146
ve ofiste köklerinde eski toprak temizlendi balçık kıvamında ki tüm toprağı köklerden uzaklaştırdım.
Ayırca inanılmaz iç içe girmiş kökleri çürümüş odunsu kökleri temziledim.
Ve uygun derin ama altında %40 kadar oranda volkanik tüf olan bir saksıya diktim.
Bu sırada yine gözüme batan bazı daları uygun şekilde budadım ve açık tüm yaralara macun uyguladım.
128147
Daha sonra balkon aldım tüm toprak iyice sulanana kadar suladım.
Birazda hormonsal takviyeler yapmak zorunda kaldım.
Malum pek ufak bir cotonaster değil.
Ama bolca kılcak kök sistemine sahip.
Kökler saksının geniş tarafında doğru okadar çok gitmiş ki inanamazsınız.
1 m kadar kök sistemi vardır.
128148
ve üst açıdan bir bakış .Şimdi gölge ama sıcak bir mekanda dinlenmeye alındı.
128149
Biirnci hafdayı tamamlayım toprak kurumaya başlarken köklenmesi için gerekli kök geliştiriciler kulanarak daha sağlıklı gelişmesine ve yaklaşmakda olan sıcak havalara hazır olması için de elimden gelen tüm gayreti sarf ederek 2011 yılıın bahar ayına kdar özenli bir bakıma alıçam kendisini.
Malum doğadan ağaç sökmeye özeliklede yamadori yapılmasına karşı biriyim.
Bu yüzden artık saksıyı kaplayan kökleri ile belki seneye yaşama şansı iyice azalaçak olan bu cotonaster'i bakıcısınında iznini alarak bulunduğu beton saksıdan söktüm.
İlk kare saksıda ki halidir.
128145
yine saksıda ama fazlaık dalları biraz budadım.
128146
ve ofiste köklerinde eski toprak temizlendi balçık kıvamında ki tüm toprağı köklerden uzaklaştırdım.
Ayırca inanılmaz iç içe girmiş kökleri çürümüş odunsu kökleri temziledim.
Ve uygun derin ama altında %40 kadar oranda volkanik tüf olan bir saksıya diktim.
Bu sırada yine gözüme batan bazı daları uygun şekilde budadım ve açık tüm yaralara macun uyguladım.
128147
Daha sonra balkon aldım tüm toprak iyice sulanana kadar suladım.
Birazda hormonsal takviyeler yapmak zorunda kaldım.
Malum pek ufak bir cotonaster değil.
Ama bolca kılcak kök sistemine sahip.
Kökler saksının geniş tarafında doğru okadar çok gitmiş ki inanamazsınız.
1 m kadar kök sistemi vardır.
128148
ve üst açıdan bir bakış .Şimdi gölge ama sıcak bir mekanda dinlenmeye alındı.
128149
Biirnci hafdayı tamamlayım toprak kurumaya başlarken köklenmesi için gerekli kök geliştiriciler kulanarak daha sağlıklı gelişmesine ve yaklaşmakda olan sıcak havalara hazır olması için de elimden gelen tüm gayreti sarf ederek 2011 yılıın bahar ayına kdar özenli bir bakıma alıçam kendisini.