View Full Version : katmer- Afrika menekşesi yarışması(yavru)
Yarışmaya katılacak yavrularımı belirledim. Bugün fotoğraflayıp ekleyeceğim ama önce konumu açmak istedim:)
Anne menekşelerin yaşı : 1 yaşının biraz üzerinde
Yavru menekşelerin yaşı: 2-3 aylık
Kullandığım toprak : Hazır şekilde poşetlenmiş cocopeat
Bulundukları yer : 281 derece batı konumunda ve cam kenarında duruyorlar.
Bir tek 1. fotoğraftaki yavrumun cinsini biliyorum. Bir chimera yavrusu.
Güngör Salman
03-03-2010, 15:31
Sevgili katmer çok şirinler. Başarılar.
begonya26
03-03-2010, 20:10
Başarılar
Yarışmada 1. aylarını dolduran menekşelerimin durumu..
Üstte,
1. fotoğraftaki yavrunun yaprak büyüklüğü 50 kuruş boyutuna ulaştı.
2. fotoğraftaki yavruyu kaybettim.
3. fotoğraftaki yavrunun anne yaprağı bozuldu. Yaprak büyüklüğü ise 1 TL. boyutuna ulaştı.
Yarışmada 2. ayını dolduran yavru menekşelerim.
1 numaralı adayın anne yaprağını bozulduğu için kestim. Geçen gün de kardeş yavrunun birini kaybettim. Buna rağmen sağlıklı bir şekilde büyümeye devam ediyor.
3 numaralı adayım hızlı bir şekilde büyümeye devam ediyor. Diğerine nazaran daha hızlı gelişiyor.
Neslihan Baş
03-05-2010, 19:11
Maşallah çok tatlı görünüyorlar Sevgili Katmer.Gelişimlerini çok güzel takip etmişiniz.Başarılar diliyorum.
Bir numaralı adayım tek kök kaldı. Oldukça sağlıklı fakat fazla büyüme yok. Onu da balkona aldım. Öğleden sonra güneşi çok kuvvetli gelmeye başlamıştı.
İki numaralı adayım da aynı şekilde yavaş büyüyor. O da yer değiştirdi. Bakalım balkonda nasıl gelişecekler?
Nejla K.
16-06-2010, 15:56
Katmercim, elbette büyüme var ama bence nazar oldun sen... Menekşe yetiştirmedeki başarını bilmeyen yok... Hala toparlayıp hızla gelişebilirler diye düşünüyorum.
Arkadaşlar, tatilde oldugum için Temmuz ayı fotoğraflarını ekleyemedim. Bu yüzden özür diliyorum.
Tatil süresince iki numaralı yavrumu kaybettim. Elimde bir tek bir numaralı adayım kaldı. Yarın onun fotoğrafını ekleyeceğim. Umarım onu da kaybetmem.
Satı Uğurtan
30-08-2010, 00:25
Sevgili katmer, geçmiş olsun çok üzüldüm, umarım diğeri kalır sevgiler.
Ayhan Yüksel
30-08-2010, 13:43
tatilden hoş geldiniz yine harika menekşeler cimlendirmişiniz bende bir kactane edindim
Katmer ablacım yarışma adayı yavru menekşeni kaybettiğine üzüldüm. Benimkiler de çok iç açıcı değiller. Çiçek açma girişimleri durdu, yapraklarıda hava şartlarından dolayı saldı kendini...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.