View Full Version : Bursa Ekibi Bahar Toplantısı (25 Nisan Pazar)
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 21:41
Uzun zamandır benim değerli hemşehrilerim bir toplantı yapamadı. Ben Bandırmaya gittim toplantılar da söndü gitti :)
E ama yeter artık, tarihi belirledim. Umarım o vakitte bir işim ve işiniz çıkmaz. Yeri tarih yakınlaşınca ilan edeceğim. Tarih değişebilir ama gene nisan ayı içerisinde olacaktır...
Bomba gibi bir toplantı olur umarım, duyanlar duymayanlara duyursun...
Mayıs ayı sonlarına doğru Uludağ yürüyüşe çıkmayı planlıyoruz. Geçen sene çıkmıştık..
Uyumayın Bursalılar....
Yer: Soğanlı Botanik Park/ Botanik Hasbahçe Kafe
Tarih: 25 Nisan 2010 Pazar
Saat: 12.00
Katılım listesi;
1 - Sebahattin Sargın
2 - Kumyaka2010
3 - oki_1655 (oktay)
4 - Bahar Erdem ve ailesi
5 - Gürsels
6 - Uzman16 (Bir aksilik olmazsa.)
7 - ....?
Katılacak olan arkadaşlarımızın listeyi kopyalıyıp isimlerini eklemeleri rica olunur...
Sevgiler ;)
sındırgılı
25-02-2010, 21:44
Sevgili Sebo.. Varız arkadaş..(Uludağa çıkışa)
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 21:46
Mayıs ayında Uludağ yürüyüşümüzü yapmayı planlıyoruz haberiniz ola, beni kırmayıp siz toplantıyada gelirsiniz. Bandırmaya geldiniz Bursayada gelirsiniz kısmet olursa değil mi?
Sevgiler ;)
sındırgılı
25-02-2010, 22:02
Uludağa çıktığımızda, mangal yapacaksak neden olmasın? Şaka, şaka... Rahmetli Babam ve arkadaşları, öğretmenlik yıllarında Uludağa kayakla çıkar ve inerlermiş..Tabii o zaman, bu kadar şehirleşme yokmuş..Hatta son zamanlara kadar siyah beyaz fotoğraflarıda vardı.. Sevgili Sebo, hele o günler bir gelsin..Hayırlısı. Her şey gönlünce olsun..
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 22:08
Elbetteki sucuk ekmek olacak yürüyüşümüzün ortasında, çünkü zorlu bir parkurdan gideceğiz. Bu yürüyüşte benim öncelikli amacım endemik bitkileri araştırmak ama sucuk ekmekte yanında cabası =))
Sevgiler ;)
Ben hem toplantıya hem de yürüyüşe katılmak isterim.
Ben de ben de... Soğuk olmaz değil mi o dönem havalar?
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 23:24
Zaten bir gelmeseniz darılacaktım size =) İade-i ziyaret yapmış olursunuz , soğuk olsa bile aşırı derece de olmayacaktır. Gerçi küresel ısınma malumunuz havaların ne olacağı belli olmuyor, bir bakmışsınız o gün hava günlük güneşlik olur...
Benim gibi endemik bitki araştıranlar için çok güzel bir yürüyüş olacak. Yalnız yorulacaksınız ve bol bol ter atacaksınız haberiniz ola, ama yediğiniz sucuk ekmekler ve ya börekler bunları size unutturuyor. Temiz hava, yemyeşil doğa, farklı bitki örtüsü ve çiçeklerde cabası =)
Ama Uludağ yürüyüşümüz şu an ikinci planda, öncelik 11 Nisanda ki sohbet toplantımız...
Sevgiler ;)
Sohbet toplantınıza da yürüyüşe de geleceğim sevgili Sebahattin.
Hava serin bile olsa yürüyor olacağımız için üşümeyiz haklısın. Yine de havanın günlük güneşlik olmasını tercih ederim. Endemik türleri çiçekleri böcekleri tertemiz havayı kim sevmez ki? Çok güzel bir etkinlik olacağından eminim. Ben de daha bugün sevgili zelişe "Kapıdağ gezisi yapar mıyız?" demiştim. Önce Uludağı sonra Kapıdağ' ı karışlarız belki ne dersin? Mevsim müsait olsaydı biz de yamadori bonsai adayları bakınırdık; artık seneye...
Not: Ben çok zor yorulurum en son havlu atan ben olacağım :D
Sebahattin Sargın
25-02-2010, 23:55
Kapıdağ yarım adası mı, harika bir fikir bu. Pazar günü bu konuyu konuşalım Sevgili Köknar, belki Kapıdağa ait endemik bitkiler bulabiliriz...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
26-02-2010, 12:18
Sevgili Sebo, Bahar toplantısı değil ama bir aksilik olmazsa, Uludağ yürüyüşüne varım.
Sen tarihi haber ver zamanı gelince.
Sebahattin Sargın
26-02-2010, 17:05
Oleeyyy ;)
Bu habere çok sevindim Vildan Hanım, Bahar toplantısında Uludağ yürüyüşünün tarihini de kararlaştıracağız. Size haber veririm ben...
Sevgiler ;)
kumyaka2010
26-02-2010, 23:25
Sevgili Sebahattin .
Bursa toplantısına çok sevindim . Yeni olmak kaydı ile arkadaşları tanımak çok guzel olacak . Bursanın neresinde yapmayı duşunuyorsunuz ? Mudanya isttanbuldan gelecekler içinde uygunmu ? Kumyakada çaylar benden . Belki benim torunlarımla dikecegim 50 adet fıstık çamınada denk gelir . Sevgi ve selamlarımla .
Sebahattin Sargın
27-02-2010, 20:58
Sevgili Kumyaka;
Güzel fikirleriniz için teşekkür ederim. Memleketim olan Mudanya şehir dışından gelecek üyelere ters gelebilir. Nitekim Bursalı üyelerimiz içinde aynı durum düşünebilir. Yeri daha düşünmedim, büyük bir ihtimal Heykel tarafları olacaktır. Mart ayının sonlarına doğru yeri belirlemiş olacağım...
Sevgiler ;)
yıldıztozu
27-02-2010, 21:17
Merhabalar Sebahattin Bey,
Uludağ Yürüyüşüne katılmayı ben de çok isterim.
Kapıdağ da çok güzel olur. İstanbul'da yaşıyorum ama eşim Bandırmalı ve onlar öğrenci oldukları dönemde Kapıdağ'da yürüyüşler yapmışlar. Böyle bir aktivite olursa eşimle gelmek isterim, sizin için bir sakıncası olmazsa.
Sebahattin Sargın
27-02-2010, 21:24
Merhabalar Sevgili Yıldıztozu;
Sakıncası olur efendim zira yeni üyeleri almıyoruz :D:D:D
Hiç olurmu, sakıncada ne demek? Biz agaclar.net ailesi olarak yeni üyelerimize ve dostlarımıza her zaman açığızdır...
Yarın Balıkesir Ekibi Bonsai atölye çalışmamız var, Kapıdağ yürüyüşünü orada konuşacağız.
Forumdan ayrılmayıp ve bu başlığı takip etmenizi rica edeceğim. Bu sayede gelişmelerden haberdar olabilirsiniz...
Sizi ve eşinizi aramızda görmek bizi sevindirecektir. Eşiniz bize eski Kapıdağ ile şimdi ki Kapıdağ arasındaki farkları anlatır zaman içerisinde oluşan değişimleri gösterir. Bu bizi mutlu edecektir...
Ayrıca güzel Türkçemizin imla ve yazım kuralları konusunda gösterdiğiniz hassasiyetiniz içinde teşekkür ederim...
Sitemize ve agaclar.net ailesini hoşgeldiniz :)
Sevgiler ;)
Cok bile ara verdik. Gecen yurusumuzde katilim az olmustu, umarim bu sefer daha kalabalik gideriz.
Merhabalar Sevgili Yıldıztozu;
Yarın Balıkesir Ekibi Bonsai atölye çalışmamız var, Kapıdağ yürüyüşünü orada konuşacağız.
Eşiniz bize eski Kapıdağ ile şimdi ki Kapıdağ arasındaki farkları anlatır zaman içerisinde oluşan değişimleri gösterir. Bu bizi mutlu edecektir...
Sevgili sebo,
Kapıdağ yürüyüşü planını ilk defa duyuyorum.
Yaklaşık 50 yıl önce o zamanın belediye başkanı Hasan Sur ve yetkililerle Bandırma su ihtiyacını karşılayan kaynakları tek tek gezmiştik. Ayrıca gençliğimizde birkaç arkadaş Kapıdağ ın güney yamaçlarında çok bölgeyi karış karış dolaştık. Aşağı yapıcının yamaçlarında dalları üzerinde ayakta yürünebilen bir çınar ağacı vardı. Umarım hala duruyordur. Duruyorsa tarihi ağaçlar arasına girebilir diye düşünüyorum.
Herşey gönlünce olsun
Sebahattin Sargın
27-02-2010, 23:31
Sevgili Osman Bey;
Kapıdağ yürüyüş tarihimiz kesinleştiğinde belki sizde bize eşlik edersiniz, o çınarın orda olup olmadığını bizzat kontrol edersiniz.
Sizi aramızda görmek bizi de mutlu edecektir..
Sevgiler ;)
Sevgili OSMAN45 Kapıdağ yarımadasını sanırım 3 sefer dolaştım, en kuzey sahilinde bulduğum kocaman deniz kabuklarını hala saklarım. Bahsettiğiniz ağaç çınar mı? Benzer bir ağaç olduğunu biliyorum.
Ben çok güzel bir gezi olacağını düşünüyorum. Çok istiyorum sizler gibi dostlarla tekrar görebilmeyi o güzellikleri.
oki_1655
28-02-2010, 02:02
Sevgili Sebahattin bende katılıyorum bu kez Bursa toplantısına. Yer belirlememişsin daha anladığım kadarıyla. Bana düşmez belki ama yanlış anlama sadece öneri olarak söylüyorum.
O günlerde İnkayada ki çınar da çok güzel olur. Gerçi şehir dışından gelen arkadaşlar için Mudanya ters olcaksa orası da ters olacaktır ama, katılım sayısı 1 nisana kadar belirli olursa, ben de ona göre bir kaç tane minibüs falan ayarlayabilirim tabi isterseniz.
Ona görede belirli bir yerde toplanıp oraya ya da başka bir yere (mesela botanik park falan) gidilebilir diye düşünüyorum.
Eğer bir şey yapmamı isterseniz her zaman yardımcı olmaya açığım.
Saygılar...
yıldıztozu
28-02-2010, 13:23
Sebahattin Bey,
Çok teşekkürler.Takipte olacağım.
behiye dizdar
28-02-2010, 16:25
çok güzel bi proje
Sebahattin Sargın
28-02-2010, 22:13
Sevgili Oki;
Fikriniz ve ilginiz için teşekkür ederim, İnkayada bir kez toplantı yapmıştık. Bu güzel fikrinizi toplantımızda daha detaylı konuşur ve ileri ki organizasyonlar için değerlendiririz. Toplantı yerini mart ayının sonlarında açıklayacağım...
Sevgiler ;)
Sebahattin bey merhaba,
En son kültürparktaki toplantıya katılmıştım. Daha sonra siteye girmeye pey vaktim olmamıştı. Birkaç gündür siteye tekrar girdiğimde bursa toplantısı ve kapıdağ gezisi ile ilgili bilgileri okudum.
Sizlerle daha önce de görüştüğümüzde daha önce bursa ve çevresinde trekking sporu yaptığımı anlatmıştım sanırım. Bursada yapılacak toplantıya katılacağım. Uludağ ve Kapıdağ gezileri için de bir iki önerim olacak. Uludağ'ın insan eli değmemiş, fauna ve flora açısından çok zengin birkaç yerinden birisi benim daha önce defalarca gittiğim yer olan; Saitabat Köyü şelalesi üzerinde, 2-3 saatlik bir yürüyüşle çıkılabilecek Gölçukuru Yaylası ve Tozuyan Şelalesi. Burası volfram madeni hemen altında, saitabat ve derekızık köylülerinin çilek ile kazanç sağladıkları bir cennet. Burada çilek Ağustos ayında çıkıyor. Doğal güzelliği, havası, suyu, tabiatı,vb. her şeyiyle bir cennet.
Kapıdağ gezisi ile ilgili olarak ta (Erdek, Ocaklar beldeli olarak) tavsiyem Kapıdağ'ın zirvesinde bulunan Kirazlı Manastırı. Erdeğin girişinde Düzler mevkiisinden,Aşağı ve Yukarı Yapıcı köylerinin yanından, orman içinden geçilerek ulaşılan tarihi manastır. Şu an bir kısmı yıkık durumda. Ayrıca buradan arabayla kısa bir yol ile Kapıdağ yarımadasındaki Ballıpınar köyüne ve denize de gidilebiliyor. Yürüyüşten sonra burada denize girmek zannederim herkesin hoşuna gider. Kirazlı Manastırını bazı üyelerimızin de bildiğini hatta gittiğini düşünüyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Sebahattin Sargın
10-03-2010, 13:56
Merhaba Gürsel Bey;
Nisan ayında ki toplantıya mutlaka katılmalısınız :)
Uludağ konusundaki önerilerinizi içinde teşekkür ediyorum, sohbet toplantısı sırasında bunları sizden daha detaylı bir şekilde dinlemek isterim. Forumdan ayrılmayınız lütfen ;)
Sevgiler ;)
Gursel Bey, bizim gibi trekkinge ac gencler icin bulunmaz nimetsiniz. Biz haziriz, en kisa zamanda guzel haberleri bekliyoruz.
Sizlerle daha önce de görüştüğümüzde daha önce bursa ve çevresinde trekking sporu yaptığımı anlatmıştım sanırım. Bursada yapılacak toplantıya katılacağım. Uludağ ve Kapıdağ gezileri için de bir iki önerim olacak. Uludağ'ın insan eli değmemiş, fauna ve flora açısından çok zengin birkaç yerinden birisi benim daha önce defalarca gittiğim yer olan; Saitabat Köyü şelalesi üzerinde, 2-3 saatlik bir yürüyüşle çıkılabilecek Gölçukuru Yaylası ve Tozuyan Şelalesi. Burası volfram madeni hemen altında, saitabat ve derekızık köylülerinin çilek ile kazanç sağladıkları bir cennet. Burada çilek Ağustos ayında çıkıyor. Doğal güzelliği, havası, suyu, tabiatı,vb. her şeyiyle bir cennet.
Kapıdağ gezisi ile ilgili olarak ta (Erdek, Ocaklar beldeli olarak) tavsiyem Kapıdağ'ın zirvesinde bulunan Kirazlı Manastırı. Erdeğin girişinde Düzler mevkiisinden,Aşağı ve Yukarı Yapıcı köylerinin yanından, orman içinden geçilerek ulaşılan tarihi manastır. Şu an bir kısmı yıkık durumda. Ayrıca buradan arabayla kısa bir yol ile Kapıdağ yarımadasındaki Ballıpınar köyüne ve denize de gidilebiliyor. Yürüyüşten sonra burada denize girmek zannederim herkesin hoşuna gider. Kirazlı Manastırını bazı üyelerimızin de bildiğini hatta gittiğini düşünüyorum.
Saygı ve sevgilerimle,
Ben çok sevdim bu planları
ranunculaseae
17-03-2010, 23:49
merhaba yeni üyeyim etkinliklerden özellikle yürüyüşten haberdar olmak istiyorum
Selahattin Yılmaz
18-03-2010, 08:46
Sevgili ranunculaseae, agaclar.neti devamlı takip ederseniz Bursa için oldukça hareketli bir yaz planlıyoruz.
Nisan ayındaki Bursa toplantısına katılacağım.
1- Gürsels
kumyaka2010
23-03-2010, 11:26
Sevgili Selahattin ! Bursadaki yeri tespit ettinizmi ? Acaba yabancıda ( oglum ) katılabilirmi ? Sizlerle tanışmayı arzu ediyor . Selamlar .
Sebahattin Sargın
24-03-2010, 16:42
Yeri Nisan ayının ik haftası ilan edeceğim, toplantımıza oğlunuzda katılabilir. Toplantılarımız herkese açıktır :)
Sevgiler ;)
Selamlar
Bir Bursalı olarak Toplantıya ve Uludağ yürüyüşüne ben de katılmak isterim. bundan nasıl haberdar olabilirim. benden başka istanbuldan katılacak olan arkadaşlar var ise birlikte organize olmak isterim.
Sebahattin Sargın
28-03-2010, 10:10
Aramıza hoşgeldiniz Sn. Micmen;
Bu sayfada toplantıya katılacak olanlara, toplantıdan bir kaç gün önce özel mesaj ve e-mail atacağım. Ancak e-mail gönderme seçeneğiniz kapalı ise e-mail atamam.
Yani siz gene de garantiye alın forumdan ayrılmayın...
Sevgiler ;)
Arkadaşlar Sebo'nun mesajı üzerine toplantı tarihi 25 Nisan Pazar günü olarak değiştirilmiştir.
Sebahattin Sargın
01-04-2010, 17:58
Vize tarihlerime yakın bir tarih olduğu için ileri bir tarihe almanın daha doğru olacağını düşündüm...
Sevgiler ;)
Bahar Erdem
06-04-2010, 15:41
ileri tarihe almanız süper olmuş doğrusu. 11 Nisan diye okuyunca çok üzülmüştüm. Çünkü ailecek grip olduk. Ama 25 Nisandaki toplantıya gelmeye çalışırım bi aksilik olmazsa. <lütfen kesin tarihi ve yeri banada özelden bildirin imail almaya açığım :)
selam,
toplantı yeri belli oldu mu? oldu ise ben de gelmeye çalışacağım.
Sebahattin Sargın
10-04-2010, 22:18
Ayın yirmisinde toplantı yerini ilan edip üyelere mesaj atacağım. Şimdilik Soğanlı Botanik Parkı düşünüyoruz...
Sevgiler ;)
m.karakucuk
11-04-2010, 17:18
Aranıza yeni katıldım.Uludağ gezisine katılmak isterim.Ama önce doğal Pembe domates tohumu veya fidesine ihtiyacım var.
Yardımcı olacak arkadaşlara teşekkürler.
Mehmet Karaküçük.
Sebahattin Sargın
16-04-2010, 22:00
Toplantı yerimi Bursa Soğanlı Botanik Park olacak değerli dostlarım...
Sevgili Samowan hafta içi orada ki kafelerden biri ile irtibata geçecek, ilgisi için kendisine çok teşekkür ediyorum...
Liste oluşturmaya başlayalım artık;
1) Sebahattin Sargın
2) ...?
Gelecek olan arkadaşlarımızın listeyi kopyalayıp isimlerini eklemeleri rica olunur...
Sevgiler ;)
kumyaka2010
16-04-2010, 22:16
2 Kumyaka2010
oki_1655
17-04-2010, 05:44
1 - Sebahattin Sargın
2 - Kumyaka2010
3 - oki_1655 (oktay)
kumyaka2010
17-04-2010, 08:10
Kumyaka2010 hanımı ve oglu ile gelecek.saat belli oldumu? Selamlar.
Sebahattin Sargın
17-04-2010, 08:54
Saat 12.00 Sevgili Kumyaka, toplantı bilgilerini konunun ilk mesajınıda ekledim...
Sevgiler ;)
Bahar Erdem
17-04-2010, 10:53
Sayın Sebahattin Sargın benim gibi şehir dışından gelecekler için toplantı yerini biraz tarif edermisiniz. Mesela netarafa düşer. Hangi yolları kullanmalı gibi. Ben bilecikten geleceğim. Eşim ve kızımla beraber.
Sayın kumyaka2010 umarım oğlunuz çok büyük değildir. Çünkü yazınızı okuyunca kızıma arkadaş buldum diye çok mutlu oldum. Benim kızım 3,5 yaşında henüz.
Sebahattin Sargın
17-04-2010, 12:50
Sevgili Bahar Hanım;
Eğer otobüsle gelecekseniz terminalden geldikten sonra 95, 92 numaralı şehir içi ulaşım otobüslerine binmelisiniz. Şöföre Botanik parkta ineceğinizi söyleyince sizi indirir. Oto yoldan gelmeyi akşama resimli olarak anlatacağım...
Sevgiler ;)
Sebahattin Sargın
17-04-2010, 18:56
Botanik parkın ulaşım resmi;
http://wikimapia.org/#lat=40.2381295&lon=29.0620995&z=13&l=36&m=b
Yalova yolundan terminali geçtikten sonra beş kilometre ilerleyeceksiniz. Karşınıza Bursa Merkez Otokoop çıkacak. Oradan sağa dönüp iki kilometre kadar ilerlediğinizde Botanik parka ulaşmış olacaksınız...
Sevgiler ;)
Sebahattin Sargın
18-04-2010, 09:19
Toplantı katılım listesinin son hali;
1 - Sebahattin Sargın
2 - Kumyaka2010
3 - oki_1655 (oktay)
5 - Gürsels
6 - ...??
Gelecek olan arkadaşlarımızın listeyi kopyalayıp isimlerini eklemeleri rica olunur...
Duyanlar duymayanlara duyursun lütfen =))
Sevgiler ;)
kumyaka2010
18-04-2010, 11:43
Arkadaşlar, avatarında Bursa yazan Agaçlar.net uyeleri nerede? İstanbulda 43 kişi toplayan toplantıya Bursalı kaç kişi katılacak,gun azaldı bekliyoruz.Selamlar.
Ben de Bandırmadan gelmeye çalışacağım. Geleceğim kesinleşmediği için listeye adımı yazmadım.
1 - Sebahattin Sargın
2 - Kumyaka2010
3 - oki_1655 (oktay)
5 - Gürsels
Bu arada Selahattin Hoca ile konuştum, ayağa kalkması en az 1 - 1,5 ay sürecekmiş.
Sebo bademağacı gelecek mi?
Bahar Erdem
19-04-2010, 09:13
Otokopu biliyorum ulaşım kolay olacak. Teşekkürler
Sebahattin Sargın
19-04-2010, 09:16
Sınavlarımdan dolayı vakit bulup üyelere mesaj atamadım, bir de kafeden haber gelmedi. Bademağacını'da en kısa zamanda ulaşacağım Sevgili Uzman16...
Sevgiler ;)
bademagacı
19-04-2010, 15:34
1 - Sebahattin Sargın
2 - Kumyaka2010
3 - oki_1655 (oktay)
5 - Gürsels
7 - Badem ağacı (Pelin)
Teşekkürler Sebahattin..
Uzman 16 ,sizin geleceğinizi okuyunca çok sevindim.
Umarım uzun süredir görüşemediğimiz diğer kişiler de gelir.
Görüşmek üzere..
oki_1655
21-04-2010, 03:53
Sadece bu kadar mı toplantıya gelenler?Başka kimse yok mu Bursa'dan.Ben taa Kütahya'dan kalkıp gelicem Bursa dakiler de katılsın hiç olmazsa...
Selahattin Yılmaz
21-04-2010, 07:44
Malum durumum nedeniyle gelebileceğimi zannetmiyorum ama bana gelirseniz çok memnun olurum :)
Sebahattin Sargın
21-04-2010, 14:59
Yerimiz bugün belli oldu...
Botanik Hasbahçe Kafede toplantı yapacağız...
Bursalılar ölmüşte gömenleri yok :o:o
Ben görevimi yapıyorum, birazdan üyelere mesajlarda atacağım....
Umarım güzel bir toplantı olur...
Sevgiler ;)
sındırgılı
21-04-2010, 21:43
Sevgili Sebo, gelmeyi çok istediğimi biliyorsun.Lakin Pazar günü, Mağazada sezon açılış hazırlıkları var. İşimiz çok..İnşallah, başka toplantılarda buluşmak üzere..Her şey gönlünüzce olsun..
Sebahattin Sargın
22-04-2010, 07:34
İlgilenip mesaj yazmanız bile yetti Sevgili Sındırgılı, inşallah başka toplantılarda görüşürüz =)
Sevgiler ;)
Merhaba yeni üyeyim Uludağ gezinize gelmeyi istiyorum fakat takıldığım mevzu bu bir doğa yürüyüşü müdür? yoksa çeşitli bitkileri araştırma amaçlı bir yürüyüş mü? toplantınızın ve yürüyüşün esas amacı bu ise bir hayli fransız kalmaktan korkmaktayım :) bilgilendirirseniz sevinirim.
Sebahattin Sargın
22-04-2010, 20:29
Bir doğa yürüyüşü öncelikle amacımız Sevgili Elsa. Benim gibi meraklı olan arkadaşlarımız ise endemik bitki arayacaklar o ayrı :) Katılacağım dedikten sonra forumdan kopmayasınız yalnız =)
Doğa yürüyüşü ne zaman? Belirlendi mi acaba?
oki_1655
23-04-2010, 05:31
Güler Hanım da gelecek mi acaba toplantıya?
Sebahattin Sargın
23-04-2010, 10:13
Toplantıda belirleyeceğiz tarihi, Selahattin Hocamın durumunun müsait olmamasından ötürü bize rehberlik yapamayacak. Eğer Gürsel Bey rehberimiz olursa o zaman tarihide belirleriz...
Güler Hanım bahçesi ile uğraşmakta, belki işlerinin arasından çıkıp bize bir "Cee" der :)
Sevgiler ;)
Selahattin Yılmaz
23-04-2010, 20:59
Bu gün koltuk değnekleri ile fidanlığa gidebildim acak beni oldukça zorluyor ve yoruyor çünki kan ayağıma hucum ettiğinden zonkluyor. Gelmeyi istiyorum ama koltuk değnekleriykle gelemem ama eğer bir tekerlekli sandalye olursa belki. Yinede riske girmemek için gelmemek en iyisi gibi geliyor.
Sarı Alan'da Palabıyık Cemal Amca'nın yerine uğrayacaksanız ki pirzolaları nefistir, ne yapar eder gelirim.
Sevgili arkadaşlar tabii ki şaka yapıyorum, işlerim çok yoğun, toplantı tarihi de tam bu zamana rastladı.
Sizlerle birlikte olmayı , tanışmadığım arkadaşlar ile tanışmayı çok arzu ederim ama bu sefer beni mazur görün lütfen.
Sizlere iyi toplantılar, keyifli sohbetler diliyorum.
Sebahattin Sargın
24-04-2010, 16:54
Aman Hocam sizin için nice toplantılar düzenleriz, siz dinlenin :)
Güler Hanım başka toplantıya kısmetmiş diyelim :)
Yarın elimde bir sürü fide ve süpriz ile botanik bahçesinde olacağım. Gelen arkadaşlara hediyemiz olacak...
Sevgiler ;)
oki_1655
24-04-2010, 23:53
Bende tohumlarımla gelicem inşallah.Herkeze birer tane hediye kaktüs getirmeyi düşünüyordum fakat vaktim olmadı malesef ve arayamadım...
bademagacı
25-04-2010, 19:27
Toplantımız harikaydı. Gelemeyenlerden olsaydım,birçok güzel insanla tanışma fırsatını kaçıracaktım. Herkes sanki uzun yıllar tanışıyormuş gibi sohbet edildi. Renk katan herkese çok teşekküler..
Gelmeyi çok istemiştim ancak daha öncede söylediğim gibi domates ve acı biber fidelerimi dikmem gerekiyordu. Saksı toprak işlerimi hallettim. Bir de sabah 06:30 sularında minik caviam doğum yaptı 4 tane birbirinden şirin yavrum oldu, başlarından ayrılamadım. :)
Çok güzel bir gün geçirmiş olduğunuzdan eminim. Başka toplantılarda birlikte oluruz umarım.
Eski arkadaşları tekrar görmek güzel, yeni arkadaşlarla tanışmak keyifliydi. Botanik parkta oturduktan sonra Alara fidancılıkta küçük bir tur ve Selahattin Hocayı ziyaret ile devam ettik.
Bol sohbetli, paylaşımlı bir toplantıydı. Ben çok memnun kaldım. Herkese çık teşekkürler.
kumyaka2010
25-04-2010, 22:32
Bende toplantıdan çok memnun kaldım. Bilhassa gençlerin bitki ve çiçeklerle ilgilenmeleri, herkesin birşeyler getirip paylaşması beni duygulandırdı. Ben Bursalılar olarak daha çok katılım beklerdim. Katılan ve organize eden herkese çok teşekkur ederim.
Alarada bir hatıra
oki_1655
25-04-2010, 23:54
Daha önce kendilerini tanımadan burada konuştuğum ve buraya üye olupta yazmadan sessizce bizi takip eden insanlarla tanıştığım için çok memnunum.Hepsinin gerçekten çok güzel çok değerli insanlar olduklarını anladım.Kütahya dan kalkıp gelmeme fazlasıyla deydiğini düşünüyorum.Keşke bu toplantı sene de bir değilde her ay olsa.
Hiç olmazsa üç ayda bir olsun ya...
Sebahattin Sargın
26-04-2010, 11:42
İnternetimdeki sorunlardan ötürü biraz geç yazıyorum...
Katılanlar;
1) Kumyaka ve Eşi
2) Oki 1655
3) Bahar Erdem
4) Hamdi Bey
5) Uzman16
6) Bademağacı
7) Sebahattin Sargın
Öncelikle toplantımıza katılan üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum...
Toplantı saat 12.00 gibi üyelerimizin gelmesi ile başladı. Sevgili Uzman16'nın getirdiği mavişler, ezan çiçekleri...
Sevgili Oki 1655'nin getirdiği yumrulu begonya, kalonşo ve yılbaşı çiçeği...
Benim getirdiğim Rehmania elata, Anagalis monelli ve karanfil fideleri...
Sevgili Kumyaka'nın bahçesinden kesip getirdiği güzel gala çilekleri...
Üyelerimiz arasında dağıtıldı, paylaşımcı üyelerimize çok teşekkür ediyoruz...
Ta Bilecikten kalkıp toplantımıza katılan Bahar Hanım ve ailesine de çok teşekkür ediyorum..
Hamdi Bey' e ve eşine yapmış olduğu güzel kek için ayrıca çok teşekkür ediyoruz :)
Çok güzel bir toplantıydı, üyelerimiz ile çok hoş sohbetler edildi...
Toplantı sonrası ilk önce Alara meyve evine uğradık ordanda Selahattin Hocamızı ziyaret ettik...
Selahattin Hocanın bahçesinden vedalaşarak ayrıldık....
İlginiz ve katılımınız için hepinize çok teşekkür ederim arkadaşlar...
Sevgiler ;)
kumyaka2010
26-04-2010, 16:50
Sevgili Sebahattin !
Badem agacını yazmayı unutmuşsun. Selamlar
Sebahattin Sargın
26-04-2010, 20:15
Yalnışlık için özür dilerim, uyarınız içinde teşekkür ederim...
Sevgiler ;)
oki_1655
26-04-2010, 22:33
Sebahattin fotoğraflar da yüklenicek mi acaba..Bu arada kim çekmişti kimin makinesi vardı orada?
bademagacı
27-04-2010, 09:20
Fakettiğiniz için teşekkürler Kumyaka2010
Sebahattin Sargın
27-04-2010, 10:10
Fotoğrafların bir kısmı Sevgili Uzman16'da, birazdan mesaj atarım kendisine...
Sevgiler ;)
Bahar Erdem
28-04-2010, 09:30
Arkadaşlar işlerimin yoğunluğu nedeni ile ancak şimdi girebildim foruma ve hemen yazıyorum. Toplantıya katılan bütün arkadaşlarla tanıştığıma çok memnun oldum. İyiki Bilecikten kalkıp gelmişim. Yabancısı olduğum için biraz geç kaldım ama arkadaşların hoşgörüsüne çok teşekkür ederim. İlk toplantıya katılmam ve son zamanlarda foruma girememem sebebni ile çiçek ve tohum paylaşımını unuttum. Bütün arkadaşlara birdahaki toplantıda bunu telafi edeceğimi buradan belirtmek isterim. Sevgili Kumyaka2010 galaları eve gidince hemen vitaminli suya koydum. Hala verdiğiniz günkü kadar canlı bir şekilde vazoda duruyorlar ve herkez çok beğendi. Bende dahil. Bir kez daha ellerinize sağlık.
Arkadaşlar hepinizle tanıştığıma çok memnun oldum. Birdaha ki toplantıda daha kalabalık olmak dileği ile...
En kısa zamanda tekrar görüşelim.
Bahar Erdem
28-04-2010, 09:57
Sevgili sebahattin sanırım Hamdi beyin pembe çeri tohumları unutulmuş. Uzman16'dan maviş aldığıma çok memnun oldum. O çiçiği Güler hanımda görmüş ve çok beğenmiştim. Sebahattinden aldığım değişik çiçek fidelerinide büyüyüp serpildikçe fotoğraflayıp forumda yayınlamaktan büyük zevk alacağım. Unuttuğum arkadaşlar varsa lütfen kusuruma bakmasın. Bide tatlı biber tohumları vardı. Kaçıranlar nekadar üzülseler yeridir diye düşünüyorum :)
Sebahattin Sargın
28-04-2010, 11:20
Ben daha bu yaşta bu kadar unutkansam yaşlanınca ne olurum artık bilmiyorum :( Düzeltmeleriniz için teşekkür ederim Bahar Hanım...
Sevgiler ;)
oki_1655
28-04-2010, 11:52
Sebahattin baya unutkan galba bir sürü tohumu unutmuş.Biber çeşitleri, süs domates, kuğu kabak ve dianthuslar..
Birde Hamdi Bey'in B5A lı soğanlarını unuttunuz :)
Sevgili Bahar, biz de seninle tanıştığımıza memnun olduk. Ne iyi yaptın geldin. :)
Bugün Hamdi Bey'in verdiği pembe çeri domatesleri ektim.
Şimdi sırada B5A bulmak var. Yanlış anlamadıysam bu domatesler 2 m. uzuyormuş.
Çok merak ediyorum nasıl olacağını.
Sevgili Oki kalonchem harika, mutfak camının önüne dışarıya koydum.
Çok teşekkürler.
Biberleri de en kısa sürede ekeceğim.
Hepinize sevgiler.
Not: Fotoğrafları akşam Sebo yükleyecek.
Sebahattin Sargın
28-04-2010, 17:08
Sebahattin baya unutkan galba bir sürü tohumu unutmuş.Biber çeşitleri, süs domates, kuğu kabak ve dianthuslar..
Birde Hamdi Bey'in B5A lı soğanlarını unuttunuz :)
Tamam tamam daha fazla ifşa etmeyelim :dilli::dilli::dilli:
B5A'yı Selahattin Hocadan temin edebilirsiniz Sevgili Uzman16...
Sevgiler ;)
Sebahattin Sargın
30-04-2010, 01:48
Biraz gecikmelide olsa toplantı fotoğraflarımız :)
Sol taraf;
Sevgili Kumyaka2010'un eşi, ben, Sevgili Oki 1655, Hamdi Bey ve Sevgili Bahar Erdem.
Sağ taraf;
Sevgili Kumyaka2010 ve torunu Ersin,Sevgili Uzman16 ve Bademağacı..
140108
Toplantı ganimetlerimiz :)
140109
140110
140111
Alara meyve evini gezdikten sonra...
140112
Sebahattin Sargın
30-04-2010, 01:52
140113
140115
140116
Selahattin Hocamızıda ziyaret ettik...
140114
Selahattin Hocanın serasından evlerimize doğru yola çıktık :)
140117
Sevgiler ;)
loveforlife
25-09-2012, 09:01
Merhaba Arkadaşlar,
Epey vakit olmuş. 2010 nisanından beri hiç toplantı yapılmamış. Biraz hareketlensek nasıl olur?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.