PDA

View Full Version : Zühre Demir / Kaktüs ve Sukulentlerim

Zühre Demir
24-02-2010, 19:49
Ben de gitgide çoğalmakta olan kaktüs ve sukulentlerimi paylaşmak istiyorum. Benimkiler de yalnız kalmasın ve onların izleri de kalsın bu sitede...

Zühre Demir
24-02-2010, 19:53
Asuman'dan aldığım kaynana topuzu. Taşıyanlar da kaktüs kovboylar :)
126938
126939

sevim4
24-02-2010, 20:00
Çok güzel sevgili zühre hanım. deyerli dosların sayesinde benimde bir ikitane var.

Zühre Demir
24-02-2010, 20:04
Çok güzel sevgili zühre hanım. deyerli dosların sayesinde benimde bir ikitane var.

Teşekkürler sevgili sevim4. Umarım sizinkiler de en kısa zamanda çoğalırlar.

Zühre Demir
24-02-2010, 20:06
126952
126953
126954

Zühre Demir
24-02-2010, 20:13
Bunlar da benim ponponcuklarım :)

126955
126956

Zühre Demir
24-02-2010, 20:14
Ve Bay Z. :p

126957

Zühre Demir
24-02-2010, 20:32
126961
126962

Zühre Demir
24-02-2010, 20:36
Bu da birtanem Echeveria

126963

Graptopetalum'um çok keyifsiz :( Sürekli boya gidiyor.

126964
126965

sevim4
24-02-2010, 20:38
Ponponcuna bayıldım.

Zühre Demir
24-02-2010, 20:47
Evet, ben de bayılarak almıştım :)

Zühre Demir
24-02-2010, 20:52
Bu da diğer canım. Ama çok zayıf, sürekli dipteki yaprakları dökülüyor. Un biti vardı, ilaçla temizledim. Umarım baharla birlikte toparlanır :(

126967
126968

Vildan Sönmez
25-02-2010, 00:01
Zühre Hanım, bekleyin, biraz zaman geçsin saksısına sığmayacak, benimki Caretta'dan geldiğinde daha da minikti.
Ayrıca ilk mesajdaki kowboylar da süper....

Bu da birtanem Echeveria

126963

Graptopetalum'um çok keyifsiz :( Sürekli boya gidiyor.

126964
126965

Zühre Demir
25-02-2010, 00:44
Teşekkürler sevgili Vildan Sönmez. Umarım dediğiniz gibi olur ve taşar saksısından da, gözüm gönlüm açılır.

Kovboylarım muhteşem evet, çok asabi ve dikenliler :)

sevim.K
25-02-2010, 05:43
Kovboyların harika sevgili Zühre:) Vildan Hanıma katılıyorum bir süre hem seninkiler büyüyüp çoğalacak hem de farkına varmadansaksı sayın artacak:) Benim echeveriam yapraklarını döktü. Sadece gövde var. Yanlardan bi yerlerden yavru çıkarsa diye bekliyorum:(

Hhatice
25-02-2010, 07:13
Zuhrecim çok güzeller seneye çok daha güzel olacaklar ,kaktüs kovboylara bayıldım çok şirinler nereden aldın kaynana topuzunu kucaklamışlar götürüyorlar:)

skaraca
25-02-2010, 08:48
Sayın zühredemir,

Herkes gibi bende kovboyları beğendiğimi belirtmekle başlayayım. Gerçekten güzel bir saksı seçimi olmuş.

12 nolu mesajda fotoğrafları verilen sempervivumdan bende de var. Bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18203) fotoğraflarını görebilirsiniz. Alt kısımda bulunan yaprakların kuruması normal. Benim fotoğraflarda daha çok olduğunu göreceksiniz kurumanın. Ben arada temizliyorum. Sürgünler yolu ile çok hızlı çoğalıyor. Soğuğa, susuzluğa oldukça dayanıklı bir tür. Ben bir saksımı geçen yıl, böceklendiği için ayrı bir balkona koymuştum. Yazın orada neredeyse iki ay susuz kaldı yine de birşey olmadı. Kışın ise bir saksı balkonda durdu. Üzerine kar yağdı. Isı geceleri -10/-15 lere düştü yine de birşey olmadı.

Güle güle büyütünüz.

asumandilek
25-02-2010, 16:13
Yerim senin kaktüslerini ben... :) Kovboyların da bana hiç bir şey yapamaz... :)))

Zühre Demir
25-02-2010, 16:31
Kovboyların harika sevgili Zühre:) Vildan Hanıma katılıyorum bir süre hem seninkiler büyüyüp çoğalacak hem de farkına varmadansaksı sayın artacak:) Benim echeveriam yapraklarını döktü. Sadece gövde var. Yanlardan bi yerlerden yavru çıkarsa diye bekliyorum:(

Seve seve gönderirim sevgili Sevim.k :)

Zühre Demir
25-02-2010, 16:32
Zuhrecim çok güzeller seneye çok daha güzel olacaklar ,kaktüs kovboylara bayıldım çok şirinler nereden aldın kaynana topuzunu kucaklamışlar götürüyorlar:)

Sevgili Hhatice. O bir kalemlikti. Asumandilek ile Ereğli'de beraber satın aldık ve evde kaynana topuzunun içine çok uygun düşeceğini düşündük :)

Zühre Demir
25-02-2010, 16:35
Sayın zühredemir,

Herkes gibi bende kovboyları beğendiğimi belirtmekle başlayayım. Gerçekten güzel bir saksı seçimi olmuş.

12 nolu mesajda fotoğrafları verilen sempervivumdan bende de var. Bu linkte (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=18203) fotoğraflarını görebilirsiniz. Alt kısımda bulunan yaprakların kuruması normal. Benim fotoğraflarda daha çok olduğunu göreceksiniz kurumanın. Ben arada temizliyorum. Sürgünler yolu ile çok hızlı çoğalıyor. Soğuğa, susuzluğa oldukça dayanıklı bir tür. Ben bir saksımı geçen yıl, böceklendiği için ayrı bir balkona koymuştum. Yazın orada neredeyse iki ay susuz kaldı yine de birşey olmadı. Kışın ise bir saksı balkonda durdu. Üzerine kar yağdı. Isı geceleri -10/-15 lere düştü yine de birşey olmadı.

Güle güle büyütünüz.

Sayın skaraca. Teşekkür ediyorum. Sempervivum konusunda kaygılıyım ama umutluyum da. Havaların biraz ısınmasıyla birlikte toparlanacağını da umuyorum. Balkona koydum ben de bugün. Umarım yeni sürgünlerini de göreceğim.

Zühre Demir
25-02-2010, 16:36
Yerim senin kaktüslerini ben... :) Kovboyların da bana hiç bir şey yapamaz... :)))

Zaten o kovboyların biri sensin, biri de ben :)

İrem Erdinç
25-02-2010, 17:09
Sevgili Zühre Demir, hepsi birbirinden şahane. Her ziyaretçinin parmak bastığı gibi Kaktüs Kovboylar mükemmel! Ama ben en çok isimsel ve de görüntüsel olarak "ponponcuklara" hayran kaldım.

Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Daha nice kaktüs ve fotoğraflarına inşallah.

Zühre Demir
25-02-2010, 17:14
Sevgili Zühre Demir, hepsi birbirinden şahane. Her ziyaretçinin parmak bastığı gibi Kaktüs Kovboylar mükemmel! Ama ben en çok isimsel ve de görüntüsel olarak "ponponcuklara" hayran kaldım.

Ellerinize ve yüreğinize sağlık. Daha nice kaktüs ve fotoğraflarına inşallah.

Teşekkürler sevgili İrem Erdinç. O ponponcuklar bir çoğalsın, hatırlatın da size de gönderelim.

sevim.K
25-02-2010, 17:17
Seve seve gönderirim sevgili Sevim.k :)

Aa canım ya utandırdın şimdi beni gönder diye yazmadım ki:o. Benimki mevcut durumu ifade etme çabasıydı. Fazla ağlak mı çıktı yoksa sesim;)

Sevgili zühre teşekkür ediyorum hele biraz zaman geçsin güneşi görsünler benim hırpalanmış sukulentlerim. Olmazsa mahalle turuna çıkarım artık:)

Zühre Demir
25-02-2010, 17:29
Aa canım ya utandırdın şimdi beni gönder diye yazmadım ki:o. Benimki mevcut durumu ifade etme çabasıydı. Fazla ağlak mı çıktı yoksa sesim;)

Sevgili zühre teşekkür ediyorum hele biraz zaman geçsin güneşi görsünler benim hırpalanmış sukulentlerim. Olmazsa mahalle turuna çıkarım artık:)

Yok, yanlarından yavrucuk verdiğinde göndereceğim zaten. İnşallah şöyle serpilir de çoğaltırız Sevgili Sevim.k :)
Umarım sizinkiler de gelişip serpilir

İrem Erdinç
25-02-2010, 17:30
Teşekkürler sevgili İrem Erdinç. O ponponcuklar bir çoğalsın, hatırlatın da size de gönderelim.

Gönlünüzün zenginliği, dilinizin güzelliği...

Ah beni de çok utandırdınız ve sevindirdiniz. Teşekkürler.

Ponponcuklara selam ederim :)
Bir an evvel çoğalmalarını tembihlediğimi de iletirseniz memnun olurum ;)

Filiz
25-02-2010, 17:40
Kovboylu saksınız ve ponpon kaktüsleriniz gerçekten çok hoş.

Zühre Demir
25-02-2010, 18:59
Gönlünüzün zenginliği, dilinizin güzelliği...

Ah beni de çok utandırdınız ve sevindirdiniz. Teşekkürler.

Ponponcuklara selam ederim :)
Bir an evvel çoğalmalarını tembihlediğimi de iletirseniz memnun olurum ;)

Onlar da size söylediler Sevgili İrem Erdinç. :)

Zühre Demir
25-02-2010, 19:00
Kovboylu saksınız ve ponpon kaktüsleriniz gerçekten çok hoş.

Teşekküler Filiz. :)

Zühre Demir
25-02-2010, 19:23
Graptopetalum'um çoğalıyor. Bir yaprak mucizesi ;)

cemo
25-02-2010, 19:28
Graptopetalum'um çoğalıyor. Bir yaprak mucizesi ;)

Bunlar böyle arsız işte, sevgili Zühre:p

Seni, Ereğli ye bekliyorum.

Fatih
25-02-2010, 20:12
Sevgili Zühre demedi deme bu kaktüsler bu sene içinde 60-70 tane olacaklar.Benden demesi:D
Maşallah hepsi birbirinden güzel...
Bende bir tane ile başladım şimdi elimde oldular çok tane:D

Zühre Demir
25-02-2010, 22:30
Bunlar böyle arsız işte, sevgili Zühre:p

Seni, Ereğli ye bekliyorum.

Sevgili Cemo, 1 ay önce yanıbaşına kadar geldim, ama seni ziyaret etmeye bir türlü fırsat bulamadık. O muhteşem bahçenizin namını çok duydum. İnşallah bir dahaki gelişimde size de geleceğim. Buna kesin kararlıyım. Asuman'ın bilgisayarından bahçenizin fotoğraflarını gördüm, kıskanmadım desem yalan olur ;) Orada nice güzellikler yetiştirin. Biz de yararlanalım :p

Zühre Demir
25-02-2010, 22:31
Sevgili Zühre demedi deme bu kaktüsler bu sene içinde 60-70 tane olacaklar.Benden demesi:D
Maşallah hepsi birbirinden güzel...
Bende bir tane ile başladım şimdi elimde oldular çok tane:D

Sayın Fatih. Evim orman gibi olsun istiyorum. Ama yetmez gibime geliyor. Sonra da ormanda yaşamalıyım diyorum :)

Sizinkiler de çoğalsın inşallah sağlıkla :)

günebakan
25-02-2010, 23:01
Sevgili Zühre hepsi de çok güzel tabii ponponcukta ayrıca evin orman gibi olacaktır emin ol bu hastalık bulaşıcı ve geçici değil:)

Zühre Demir
25-02-2010, 23:20
Sonunda çatıyı kaldırıcam, yerine şeffaf bi bıranda gericem, sera olsun bari :)

Zühre Demir
22-03-2010, 23:36
Aileme yeni katılan kaktüsüm ;) Daha nicelerini görürüm inşallah...

131634

Satı Uğurtan
23-03-2010, 00:35
Sevgili Zühre Demir, hepsi çok güzel sağlıkla büyüt sevgiler.

Zühre Demir
23-03-2010, 00:40
Teşekkürler Sevgili Satı Uğurhan. ;)

oki_1655
23-03-2010, 01:37
Sevgili Zühre Demir çok güzeller maşallah.En öndeki küçükte sağlıklı değil mi?Fotoğraftan sanırım dibi sarı gibi göründü..
Sağlıkla büyütün..

Zühre Demir
23-03-2010, 14:27
Sevgili Zühre Demir çok güzeller maşallah.En öndeki küçükte sağlıklı değil mi?Fotoğraftan sanırım dibi sarı gibi göründü..
Sağlıkla büyütün..

Dipleri biraz koyu yeşil gibi, ama nedenini anlayamadım. Umarım sağlıklıdırlar. Teşekkürler... ;)

jeomeo
23-03-2010, 16:33
Tüm bitkileriniz çok güzeller. Umarım ileride daha da güzel olurlar, büyür çiçeklenirler.

Diplerinin koyu olmasından ziyade üstleri açık renkli ise az ışık görmesinden veya fazla sulamadan ve beslemeden olmuş olabilir.

Graptopetalumlarınızın en ucundaki küçük 3-4 yaprağı koparırsanız, yaklaşık bir hafta içinde aynı yerden 4-5 yeni sürgün verecektir. Bu şekilde boya gitmelerini yavaşlatmış ve daha dolgun bir form kazandırmış olursunuz.

Saygılarımla

Zühre Demir
23-03-2010, 17:50
Tüm bitkileriniz çok güzeller. Umarım ileride daha da güzel olurlar, büyür çiçeklenirler.

Diplerinin koyu olmasından ziyade üstleri açık renkli ise az ışık görmesinden veya fazla sulamadan ve beslemeden olmuş olabilir.

Graptopetalumlarınızın en ucundaki küçük 3-4 yaprağı koparırsanız, yaklaşık bir hafta içinde aynı yerden 4-5 yeni sürgün verecektir. Bu şekilde boya gitmelerini yavaşlatmış ve daha dolgun bir form kazandırmış olursunuz.

Saygılarımla

Sayın jeomeo. Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Ancak o kaktüsü ben yeni aldım ve su bile vermedim henüz. Çok iyi ışık alan bir yere koydum, ancak henüz kendine gelmesine zaman var sanırım. Sonuçta daha yeni aldığım bir bitki.

Graptopetalumlar hakkında söyledikleriniz de gerçekten ilginç. Çok yardımı olacak sanıyorum. Ama nasıl yeni çıkan yaprakları koparacağım? Çok küçük oluyorlar ve diğer yapraklara zarar vermeden bunu nasıl yapacağım bilmiyorum. ;)

Teşekkür ederim...

jeomeo
23-03-2010, 18:52
Sayın Zühre Demir,

Söylemek istediğimi göstermek sanırım daha kolay, benimkilerden bir iki detay fotoğraf (akşam vakti olduğundan flaş kullanmak zorunda kaldım, biraz paraladı fakat anlaşılır durumda olduğunu düşünüyorum):

131722

Ucundaki yaprakları alınca bazen de bayağı gerilerden yeni tomurcuklar verebiliyor.

131723

Hatta yeni çıkan yapraklar hoş, değişik şekiller alabiliyor.

131724

Koparma işlemini de iki parmağınızla tutup 4-5 yaprağı birden çekerek yapabilirsiniz.

131725

Kolay gelsin.

Zühre Demir
23-03-2010, 19:47
Teşekkürler jeomeo. Ben de deneyeceğim bakalım :) Zahmetleriniz için ayrıca teşekkür ;)

jeomeo
23-03-2010, 19:51
Rica ederim. Kolay gelsin.

oki_1655
24-03-2010, 00:18
Sevgili Jeomeo nun bunu söylemesi çok güzel oldu acaba başka türlerde de denenebilir mi ve aynı sonucu alabilir miyiz?

günebakan
24-03-2010, 10:42
O kopartılan kısımları da toprağın üstüne koyduğumuz da tekrar çimlenebilir belki sonuçta yapraktan da yetişen bir sukulent:)

jeomeo
24-03-2010, 13:38
Sayın oki 1655,

Sukkulentler arasında crassula türlerinde ve portulacaria afra'da da geriden sürgün verme ve dalcık sayısını arttırmada uç alımını tecrübe ettim, gayet olumlu sonuçlar veriyorlar.

Aynı teknik yapraklı ve ibreli ağaçlarda da ufak farklarla uygulanabilir. Bu konuda bilgi edinmek için bonsai başlıklarına göz gezdirirseniz, uç veya mum alma/cimcik alma ve geri budama isimleri ile görebilirsiniz.

Sayın günebakan,

Uçlardan alınan küçük yaprakların tuttuğunu hiç görmedim, 1-2 günde kuruyor ya da çürüyorlar. İçerisindeki su miktarı kök salacak kadar yaşamasına yetmiyor muhtemelen.
Ama olgun/büyük yapraklarından yeni bir bitkiye sahip olmanız yaklaşık 1 hafta sürer.

Saygılarımla

sevim.K
24-03-2010, 14:33
Teşekkürler. Uç alma konusunu deniyeceğim.

günebakan
24-03-2010, 15:40
Teşekkür ederim Jeome haklı olabilirsiniz:)

mrmusti
24-03-2010, 18:31
Zühre Hanım,
Kaktüs ve sukulentlarinizi çok beğendim. Güle güle büyütün.
Baharda daha da güzel olacaklar eminim.

Zühre Demir
24-03-2010, 20:21
Sizinkilerin yanında benimkiler biraz sönük kalır Sayın mrmusti. Biz de yavaş yavaş çoğaltıyoruz işte. ;)

mrmusti
25-03-2010, 08:50
Olur mu öyle şey Zühre Hanım,
Benimkilerde bir zamanlar sizinki kadardı. Yavaş yavaş çoğaldı, 20 yılda bu günkü hale geldi. Ki biz o zaman bulabilmek için didiniyorduk. Oysa şimdi bulmasıda çoğaltmasıda kolay. Güle güle büyütün.

Sizinkilerin yanında benimkiler biraz sönük kalır Sayın mrmusti. Biz de yavaş yavaş çoğaltıyoruz işte. ;)

Zühre Demir
10-04-2010, 17:21
Çok üzgünüm. Çünkü çiçek açmaya hazırlanan kaktüsüm bir anda fikir değiştirdi ve çiçeği çürümeye başladı. Nasıl da sabırsızlanıyordum, o muhteşem çiçeği kendini gösterdiğinde zilyon tane fotoğrafını çekip, en azından birini sizinle paylaşacaktım. Size kaktüsümün çiçek açmaya hazırlandığı ve vazgeçtiği iki halini gönderiyorum. Sizce nedennnnnnnnnnn böyle oldu? :(

135369 135370

Hhatice
10-04-2010, 17:40
Canım üzüldüm :( köküne baktın mı çürüme var mı?
Benim kaktüsümde böyle aniden çürüdü sulama hatası filan da yok böceklenme de yok anlamadım ne oldu .
Bir kaktüsümde pomucuklandı .(kabuksuz bit) Dün sabah arap sabunlu yağlı karışım yaptım. Temizledim köklerini kestim umarım ölmez ,şimdilik iyi durumda gölgede bekliyor.

Zühre Demir
10-04-2010, 17:47
Hatice ablam sen öyle deyince gittim baktım köküne, hiçbir çürüme belirtisi yok. Geçen gün sallanıyordu saksısında, biraz sağlamlaştırdım, üzerine toprak ekledim biraz. Toprağı çok kuru olduğu için çok az miktarda su verdim. Hadi çok verdim desem, suya bağlayacağım sebebini, ama öyle de değil. :(

Hhatice
10-04-2010, 17:59
Şimdi bir yerde yazmışlar 3-4 gün kalıyormuş çiçeği yenisi açacaktır tatlım, önemli olan kaktüsün sağlıklı olması

Zühre Demir
10-04-2010, 18:04
Kaktüsün kendisi oldukça sağlıklı Allahtan. diğer yerlerden de sürgün verdi, çiçek açacak mutlaka ama bunun açmadan solması çok üzdü beni. Bu dünyayı mı beğenmedi acaba? :o

Hhatice
10-04-2010, 18:26
Kaktüsün kendisi oldukça sağlıklı Allahtan. diğer yerlerden de sürgün verdi, çiçek açacak mutlaka ama bunun açmadan solması çok üzdü beni. Bu dünyayı mı beğenmedi acaba? :o

Haksız da sayılmaz :)

Satı Uğurtan
10-04-2010, 18:42
Çok üzgünüm. Çünkü çiçek açmaya hazırlanan kaktüsüm bir anda fikir değiştirdi ve çiçeği çürümeye başladı. Nasıl da sabırsızlanıyordum, o muhteşem çiçeği kendini gösterdiğinde zilyon tane fotoğrafını çekip, en azından birini sizinle paylaşacaktım. Size kaktüsümün çiçek açmaya hazırlandığı ve vazgeçtiği iki halini gönderiyorum. Sizce nedennnnnnnnnnn böyle oldu? :(

135369 135370
Sevgili Zühreciğim,benim kaktüsümde geçen yıl aynı şeyi yaptı, tam açmak üzereyken çiçeği soldu, ama kaktüsüm kurumadı bir kaç gün sonra, başka yerden tekrar açtı.

Zühre Demir
10-04-2010, 18:48
Sevgili Zühreciğim,benim kaktüsümde geçen yıl aynı şeyi yaptı, tam açmak üzereyken çiçeği soldu, ama kaktüsüm kurumadı bir kaç gün sonra, başka yerden tekrar açtı.

Satı ablam, bu anlamsız vazgeçiş hem üzdü hem de sinirlendirdi beni. :) Öbür çiçeklerinin yüzüne bakmayacağım, belki rahat bırakırsam özgürce açabilir. :mad:

Satı Uğurtan
10-04-2010, 18:57
Canım, üzülme tekrar açar sulamaktan falan birşey olmuyor benimki geçen yıl, biri açmadan vazgeçti, biride ben işteyken açıp solmuş, üçüncüyüde gece yakalayıp resmini çekebildik ayrıca çok güzel kokuyordu.

Fatih
10-04-2010, 19:32
Zühre hanım çiçeğin açmadan solduğuna eminmisiniz?Çünkü çiçeğin canlı olan resminde açmak için herşey tam bir tek güneş eksik gibi gözüküyor.Siz evde bulunmadığınız bir anda güneş görüp açmış ve geldiğinizde solmuşta olabilir.Bazı kaktüsler bir kaç saat açık kalıyorlar.

Zühre Demir
10-04-2010, 19:35
Zühre hanım çiçeğin açmadan solduğuna eminmisiniz?Çünkü çiçeğin canlı olan resminde açmak için herşey tam bir tek güneş eksik gibi gözüküyor.Siz evde bulunmadığınız bir anda güneş görüp açmış ve geldiğinizde solmuşta olabilir.Bazı kaktüsler bir kaç saat açık kalıyorlar.

Bunu hiç düşünmemiştim Sayın Fatih. :rolleyes: Umarım öyledir. Ama öyle ise bile sinirim geçmeyecek sanırım, ne kadar çok istemiştim açmış halini görmeyi. Birkaç saat açık kalmak için mi aylardır uğraş veriyordu garibim. ;) Bana yine de açmamış gibime geliyo ya neyse. Umarım dediğiniz gibi olmuştur...

Zühre Demir
10-04-2010, 20:03
Bu kaktüsler (kaktüs isimlerinde iyi değilim) asumandilek ile beraber Eminönü Mısır çarşısından aldığımız ve ısrarla bende bıraktığı kaktüsler. Sanırım ikincisi mammilaria'nın bir çeşidi. Ailem genişliyor... :rolleyes:

135408
135411

Zühre Demir
10-04-2010, 20:11
Ve haworthia...

135417

malbman
10-04-2010, 21:24
Sayın Zühre Demir, ben de savgili Fatih'le aynı fikirdeyim. Çiçeğiniz açmış ama maalesef kısa ömürlü bir çiçekmiş ve siz göremeden bir kaç saat içinde solmuş.

Kimi kaktüslerin çiçekleri gerçekten çok kısa ömürlü oluyor.

Zühre Demir
10-04-2010, 21:50
Sayın malbman, şimdi sakinleştim biraz, hiç açmamış olmasından, açıp da görememek daha iyi bence. ;) Düşündüm ve bu sonuca vardım. Ne yapalım, bir dahaki çiçeği için eve gündüzleri kamera kurarım artık görmek için, gün boyu kayıt yapsın. :o

Zühre Demir
10-04-2010, 21:51
Peki bir sorum var. Çiçeğini öylece bırakacak mıyız kendi kendine kuruması için? Lakin çiçek sapı neredeyse kaktüsün boyu kadar. O kendi kendine mi yok olacak?

malbman
10-04-2010, 21:55
Çiçek sapı kendi kendine kuruyup dökülür. O zaman atarsınız. Kurumasını bekleyin ama. Kendiniz koparmaya çalışmayın

Güngör Salman
10-04-2010, 21:59
Kaktüsleriniz çok güzel, çiçekli halleride bir başka oluyor benimde 3 tane kaktüsüm var az olduğu için başlıkta açamıyorum. 3 kaktüsün üzeride tomurcuk dolu tam açsınlar izin alıp birinizin başlığında göstereceğim sevgiler;)

Zühre Demir
10-04-2010, 22:32
Kaktüsleriniz çok güzel, çiçekli halleride bir başka oluyor benimde 3 tane kaktüsüm var az olduğu için başlıkta açamıyorum. 3 kaktüsün üzeride tomurcuk dolu tam açsınlar izin alıp birinizin başlığında göstereceğim sevgiler;)

Sayın Salman, 3 tane dahi olsa başlık açın. Gerisi gelir eminim ki. Fotoğraflarını paylaşın lütfen bizimle... Buraya da seve seve ekleyebilirsiniz. :) Teşekkürler

Zühre Demir
10-04-2010, 22:33
Çiçek sapı kendi kendine kuruyup dökülür. O zaman atarsınız. Kurumasını bekleyin ama. Kendiniz koparmaya çalışmayın

Sayın malbman, dokunmuyorum o halde. Çok teşekkürler...

oki_1655
10-04-2010, 23:06
İnşallah diğer çiçeklerini yakalarsınız Zühre Hanım gerçekten açmamış hali bile güzel gözüküyor..Benimkiler buranın havasından mı suyundan mı bilemiyorum ama herşeyi istedikleri gibi yapmama rağmen açmıyorlar.Sadece birinin üzerinde tomurcuk var..
Sakın kaçırmayın diğer çiçekleri yayınlamanızı bekliycez :)

Zühre Demir
10-04-2010, 23:14
Valla yayınlamak değil de yakalamak mesele demekki. :) Üzülmeyin sizinkiler de açar, ne de olsa kaktüs işi sabır işi.

züboli
15-04-2010, 21:26
Bu da diğer canım. Ama çok zayıf, sürekli dipteki yaprakları dökülüyor. Un biti vardı, ilaçla temizledim. Umarım baharla birlikte toparlanır :(

126967
126968

merhaba bu çiçegin adını merak ettim bendede var ama adını bilmedigim için hakkında bilgi edinemiyorum:( bilginiz varsa benimle paylaşırmısınız.

asumandilek
15-04-2010, 22:32
Valla yayınlamak değil de yakalamak mesele demekki. :) Üzülmeyin sizinkiler de açar, ne de olsa kaktüs işi sabır işi.

Demek ki ne yapmak gerekiyormuş tomurcukta bir çiçeğimiz varsa hergün bizimle beraber işe gelip eve dönüyormuş..:)) Kamera da iyi çözüm aslında ama pahalı bi sistem. Sen benim engin fikirlerimden yararlanmıyorsun ki hiç Hahah... :dilli:

merhaba bu çiçegin adını merak ettim bendede var ama adını bilmedigim için hakkında bilgi edinemiyorum:( bilginiz varsa benimle paylaşırmısınız.

Sayın züboli, sorduğunuz çiçek sempervivum ailesinden. Aşşağıda verdiğim linkte her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz...

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11084

Zühre Demir
15-04-2010, 23:28
Tatlım, işe götüreceğim de, oradakilerden korkuyorum, başına yolda, iş yerinde birşey gelir diye. Yoksa hepsini birden götürmem lazım, offffffffff

a1919
16-04-2010, 07:51
Zühre Hanım,
Ben iş yerimde kaktüslerime bir yer ayırarak bu sorunu çözdüm. Yoksa imkanı yok çiçek açtıklarını göremezdim. Tabi hafta sonuna denk gelmezse ;) Geçen kaktüslerimden biri çiçek açtı. Ama öğlen açıp akşama tekrar kapandı. Ertesi gün de aynı şeyi yaptı. 3. gün artık açmadı. O kadar bekliyorsunuz açsın diye sonrada göremeden geçiyor yanında olmayınca. Ben de masamın yanına koydum hepsini gerçi çok fazla değil. Bi de küçücük saksılardalar çok yer kaplamıyor.

sevim.K
16-04-2010, 08:07
Ooo asuman bir yanda zühre bir yanda cicilerini gösteredursunlar. Hangi birinize yetişeyim:mad: bu böyle olmayacak en kısa sürede kaktüs tarlasına dalmam lazım;)

Güle güle büyüt sevgili zühre. Bol bol çiçeklerini gör. Havortian çabuk yavrulasın iyi bak. İlk yavrusunu ben alayım:p

Zühre Demir
16-04-2010, 22:46
Canım ablam, istediğin haworthia olsun, teşekkür ederim iyi dileklerin için.

Sevgili a1919, bazen gidoyrum götüreyim bir kaçını iş yerime, hem bana moral verirler çalışırken, ama içimden bir türlü korkumu atamıyorum.

Sanırım oradakilerden kıskanıyorum çiçeklerimi. :)

Zühre Demir
27-04-2010, 01:13
Sayın Jeomeo'nun Graptopetalum üzerinde uç alma taktiğini hatırlarsınız. Ben de denedim ve sonuç; mükemmel. Uçlarından 3-4 yaprak kopardığım Graptopetalum'um kopardığım yerden şirin yeni çiçekler verdi. Gövdesinden de yeni sürgünler çıktı. Çok teşekkürler Jeomeo, bunu çoğu çiçekte uygulayacağım...

139288 139290
139289

Zühre Demir
27-04-2010, 01:15
Miniciğim çiçek vermeye devam ediyor. ;)

139291

Zühre Demir
27-04-2010, 01:22
Sempervivum canlanmaya başladı, yeni yapraklar veriyor sürekli, inşallah yavrularını da görürüm.

139292

Zühre Demir
27-04-2010, 01:25
Echeveriammm, gövdesinden yeni mucizeler veriyor. O kadar güzel ki, bakmaya kıyamıyorum.

139293

asumandilek
27-04-2010, 01:40
O kadar anlattım, dilimde tüy bitti gördün ya rahatsındır artık.. :)) O minikler kocaman olacak inşallah. Sen bakarsın da onlar ölür mü hiç. Gözümle görsem inanmam. :))

sevim.K
27-04-2010, 08:10
Sayın Jeomeo'nun Graptopetalum üzerinde uç alma taktiğini ben de denedim. Sonuç iyi mi kötü mü henüz karar vermiş değilim:( Başlangıç olarak iyiydi. Havalar arka arkaya bir kaç gün güneşli olunca dışarı çıkardım. Ne olduysa o zaman oldu bütün yapraklarını döktü:( Yeniden yapraklanacaklar diye bakıyorum çıplak graptopetaluma:(

asumandilek
27-04-2010, 11:56
Sayın Jeomeo'nun Graptopetalum üzerinde uç alma taktiğini ben de denedim. Sonuç iyi mi kötü mü henüz karar vermiş değilim:( Başlangıç olarak iyiydi. Havalar arka arkaya bir kaç gün güneşli olunca dışarı çıkardım. Ne olduysa o zaman oldu bütün yapraklarını döktü:( Yeniden yapraklanacaklar diye bakıyorum çıplak graptopetaluma:(

Sanırım yer değişikli yüzünden olmuş. Ama toparlanacağına eminim. Ben 3 senedir sadece bu kış çok ayaz olduğunda içeri aldım. Onun dışında sürekli dışardaydı. Umarım çabuk toparlanır hocam. :))

sevim.K
27-04-2010, 13:49
Asumancım oldum olası dışarda dururdu kaktüs ve sukulentlerim. Bu yıl donlardan sonra soğuk devam ederse dayanamazlar diye içeri aldım. Soğuklar geçinceye kadar içerde sakladım. Yaramadı her halde. Bir kaç çeşit sukulentim var öyle yeniden yapraklanırlar diye bekliyorum yolunmuş hallerine bakıp:(

Zühre Demir
27-04-2010, 22:21
Sevvili Sevim K. Ölmezler onlar kolay kolay, toparlanırlar zamanla. Ben de stres yapıyordum hep, ama zamanla düzelir inşallah. Sıkmayın canınızı...

asumandilek
29-04-2010, 01:33
Bir söğüt gölgesi, bir hamak ve ayaklarımda azıcık toprak... Birazcık nasır istiyorum, tuttuğum çapanın izlerini, demlediğin simsiyah bir çayda ısıtmak... Bir erguvan kapıda... Sadece baksak...

bıcırık
04-08-2010, 12:49
sevgil zühre demir kaktüs ve sukullentleriniz çok güzel...elleriniz dert görmesin... sevgilerimle...

Yücel Canpolat
14-09-2010, 12:36
Sevgili Zühre Hanım bu kadar yoğun iş temponuza rağmen kaktüslerinize zaman ayırabiliyorsunuz emeklerinize sağlık.