View Full Version : Fatoş / Bahçe
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
Bu bahçe ödüllü bir bahçedir (http://www.agaclar.net/forum/1019918-post1527.htm)
Bahçenin bulunduğu şehir: İzmir , Güzelbahçe ilçesi.
Bahçenin büyüklüğü:450 m. kare, otopark, bahçeye giriş, yürüme ve merdivenlerden sonra bana kalan300m.kare diye tahmin ediyorum.
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları: Kuzey batı yönünde bahçemiz bu yüzden kışın çok ta fazla güneşten yararlanamıyoruz ama evin arka bölümü tüm gün güneş görüyor. Oldukça rüzgarlı bölgedeyiz,eskiden bu bölgeye Kilizman derlerdi. Küçükken bu ismi duyduğumda rüzgarından nefes alamadığım aklıma gelirdi:) Denizden uzak olduğumuz için atölyedeki bahçe gibi deniz tuzundan maruz değil
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri: 9 b
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb):
Bir yıl öncesine kadar atölyemin bahçesi de vardı, şimdi o yok:( artık evimin bahçesiyle devam ediyorum.
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?:Bundan on iki yıl öncesinde buraları meşe palamutu ve zeytin ağaçları varmış, şansıma bahçemde bu iki ağaç kalmış, taşınmadan önce bu ağaçların kesilmesine site tarafından karar verilmiş, arka evlerin deniz manzarası için, bunu duyunca kızılca kıymet koparmıştım, eyvah demişler benim için. Yinede ben taşınıncaya kadar zavallıları iyice budamışlar, yavaş yavaş kendilerine geliyorlar.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz?Evin bahçesiyle iki buçuk yıldır uğraşıyorum.
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır, almadım.
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz İzmir'e dönünce ekleyebilirim.
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel): Çimlerden eşim sorumlu gerisini ben yapıyorum.
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Bahçede ağaçların altında oturma gurubu oluşturdum,birde çok ufak alan için ancak eşimden zorla izin alarak sebze bahçesi yaptım.
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Bahçem üç koddan oluşuyor, oturma gurubu alanından başlayıp aşağıdaki bahçeye kayalardan inen küçük bir şelale ve için de su bitkileri ve balıklar olan iki küçük gölet, kayaların arasından inen renk renk çiçekler. (Torun olunca bu biraz zor olacak gibi)
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Ağaçlardan:
meşe palamutu, zeytin, limon,mercan ağacı,erik, küçük muz ağacı ormanı, nar, portakal ağacı,
çalılardan: guara, jasminum sambac (amerikan yasemini),pistacia lentiscus(sakız ağacı fidesi), vangela, bodur ericalar ,melisa, çeşitli japon gülleri, ortanca, salonyum rantonetti, duranta erecta, mercan çiçeği, mavi kelebek çiçeği, pittosporum, altuni taflan, çeşitli güller...
sarmaşıklar: 10 çeşit clematis, sarmaşık gülleri, hanımeli çeşitleri, yasemin, sellukalar, sandavilla çeşitleri
çiçekler:çeşit çok, sayamıyacağım, onları da siz gezerken göreceksiniz.
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?: Hepsiyle ilgilenirim, ayrım yapamıyorum.
Varsa çok özel bir bitkinizin adı? Halam vefat etmeden 15 dakika evvel bana dikmiş olduğu beyaz maviş benim için çok özeldir.
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? Bahçedeki bitkilerin çoğunu çelik ve tohumla elde ettim. Ağaçlar. net yardımıyla:)
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl?: Şebeke suyu kullanıyoruz.
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?: Yağmur suyu biriktirmek için depo , sarnıç yapmayı düşünüyoruz.
Toprak özellikleri: Kırmızı toprak, üzerine cim için başka bir toprak getirildi.
Kompost yapıyor musunuz?Ayrı bir bahçemizde bunu yapıyorum, evin bahçesinde koku yüzünden yapamadım.
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?Olmaz olur mu? Bahçede çıkan iki traktör büyük renkli kayaların göz göre gitmesine seyirci kaldım:(
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi? Bitkilerime kendim yaptığım organik ilaçlar kullanıyorum ama çimler sitede görülen çimlere musallat olan kelebek yüzünden site tarafından ilaçlanıyor, ama sebze bahçem apayrı bölümde olduğu için organik.
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz? Çiftlik gübresi ve keçi gübresi.
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı? Yok.
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Çimler yağmurlama, çiçeklerimi hortumla suluyorum
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu? Evler dağa anfi şekline yerleştirilmişler Arkamızda üst bahçelerin i. duvarları var, bir boş günümde oraya saksılar asmayı düşünüyorum:) Çok fazla soğuk aldığını düşünmüyorum.
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler? Çimler dikildiğinde kenarlarda bitkilerime eşim yarım metreden az yer bırakmıştı, zamanla çimleri kesip daha geniş alan bıraktım:)
Tetanoz aşısı oldunuz mu?İşim gereği tetanoz aşısı oluyordum, bu yıl olmadım ama sevimli küçük dostlarım sayesinde iki kere kuduz aşısı oldum:)
Bu kış yağan şiddetli yağmur,su baskını ve şiddetli fırtınalardan geriye kalan bahçedeki çiçeklerim. Yavaş yavaş bahçeyi toparlamaya çalışacağım, tabiiki sizlerin yardımıyla ve bilgilerinizle, sevgiler...
aysegulo
24-02-2010, 15:34
Merhabalar Fatoş ,Şiddetli yağmur,su baskını ve şiddetli fırtınalardan geriye kalan bahçedeki çiçekleriniz bunlarsa bunlar bile çok güzeller. İnanın fırtına öncesi halini çok merak ettim...
Sevgili aysegulo, bahçenin konumu denizden gelen rüzgar, serpinti yüzünden tam istediğim gibi olamıyor ama yine de şimdiki halinden güzeldi. Bir çok bitkimi kaybettim.İlk defa kendime ait bir bahçeye sahip olunca ne bulursam ektim.Rahmetli babamın bahçesi kadar düzenli bakımlı olmadı, bir yıla yakın bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Teşekkür ederim.
Vildan Sönmez
24-02-2010, 16:49
Merhaba Fatoş Hanım, Kalanlar dedikleriniz çok güzel. Başta duvara yakın mor çiçekli olmak üzere yakın tek tek fotoğraflarını ekleyebilir misiniz ? (özellikle duvar dibindeki mor çiçek)
Bu arada bankınızı çok beğendim. Son derece doğal. Bu yıl bahçenizi izlerken, size kolaylıklar diliyorum....
Öncelikle hoş geldiniz :)
Bu bahçe işlerindeki daha ilk yılınızsa bir kaç bitki kaybetmeniz çok doğal. Biraz zaman geçtikçe her şey çok daha iyi olacaktır, sakın üzülmeyin. Bu işlerde zaman çok çabuk geçiyor, bir bakıyorsunuz bir bitkiyi dikeli 4-5 yıl olmuş. :)
Bahçenin konumu nedeniyle tam istediğiniz gibi olmadığını yazmışsınız. Eminim bu şartlara da uyum sağlayacak pek çok bitki çeşidi bulabilirsiniz. İzmir'de yaşadığınız için zaten bu konuda çok şanslısınız. Hem don olmaz hem de her yer çiçekçi, sera, fidanlık... :)
Bana çimlerin durumu biraz kötü gibi geldi. Eğer öyleyse genelde en iyi çözüm baştan belleyip yeniden çim ekmek oluyor. Ara ara kazıp ekerek tam istenilen bütünlük elde edilemiyor genelde.
Tahta bank çok güzelmiş. Fotoğraf makineniz de oldukça iyi sanırım, resimler çok kaliteli.
Başarılar ve kolaylıklar diliyorum. :)
Sevgili Vildan Hanım, çiçeklerimi beğendinize sevindim,arkadaki morçiçeği yarın kızım geldiğinde yükleriz,ismini bilmiyorum ama yaz kış açıyor, obankı damadım izinli gününde yaptı, ham meşe odunlarından, oldukça zorlandı.İlginize teşekkür ederim.SEVGİLER...
Sevgili gilan, çimler bayağı bozuldu.denize nerdeyse sıfır bu yüzden başarılı olmuyor,bir çaresine bakıcağız, bankı beğendiğinize sevindim teşekkür ederim,sevgiler...
Adalet Yağcı
24-02-2010, 17:56
Sevgili Fatoş, hoş geldiniz ve bahçeniz hayırlı olsun.
Vildan hanım gibi ben de duvar dibindeki mor çiçeği merak ettim.
Acaba Hardenbergia (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=122573&d=1264003535) olabilir mi?
Bu sene bahçenizi içinize sinecek şekilde düzenlersiniz inşallah, arkadaşlarımız çok güzel fikirler verir, tohum, fide, çelik paylaşımlarımızla tüm bahçeleri zenginleştiririz.
Kolay gelsin, sevgiler.
günebakan
24-02-2010, 17:59
Sevgili Fatoş İzmirin yağmurundan selinden sonra bahçeniz yine de çok güzel:) Kolay gelsin eminim baharda daha güzel olacaktır.
Sevgili Adalet hanım, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Vildan hanımın ve sizin merak ettiğiniz çiçekli çalının adını sitemiz içinde arayınca buldum,adı polygala imiş. Bilgisayara kızım resimlerini yüklemişti, ama bu konuda acemi olduğumdan burada gösteremiyorum, o gelince ekleriz.Yavaş yavaş öğreneceğim, sevgiler....
Sevgili günebakan, İzmir e birkaç aydır nerdeyse hergün yağmur yağdı, toprak suya doydu, bahçelerimiz daha bereketli olacak. Tekrar şenlenecek ve hep birlikte sevineceğiz... sevgiler.
Sevgili Fatoş,
Bankınız çok güzel, tabi ki çiçeklerinizde. Daha fazla görüntüler bekliyoruz. Sevgiyle...
Sevgili Fatoş,
Bankınız çok güzel, tabi ki çiçeklerinizde. Daha fazla görüntüler bekliyoruz. Sevgiyle...
Sevgili lir bankı beğendiğiniz için teşekkürler,bunu bana canım oğlum damadım yaptı,vakti olsa çok şeyler yapmak istiyor onun başlıca hobilerinden biri. Çiçeklere gelince onları buraya eklemek istiyorum, reklamlarda ki bilgisayar başına geçen anneden farkım yok,kızlar bana çok gülüyorlar, bu kadarını öğrendim ya buna da şükür. Daha da öğreneceğim.Sevgiyle kalın...
nurcanaybay
25-02-2010, 12:43
Ben de bank'a bayıldım...altını çiçeklendirin çok güzel oluyor.Fotoğrafların devamını
bekliyoruz.
Bütün kış bizi çiçeklerinden mahrum etmiyen sardunyalarım, sulukentlerimde onların arkasından göz kırpıyor...
Yanlışlıkla sevgili aybala nın açtığı fotağraf nasıl yüklenir başlığına birkaç fotoğraf yükledim.SAKIN GÜLMEYİN. BANA DAHA ÇOK GÜLECEKSİNİZ
Polygalanız, frezyalarınız çok güzel. Güldürebilmek çok güzel, gülebilmek için bekliyoruz . Sevgiyle...
Vildan Sönmez
25-02-2010, 16:47
Poligalanız dikkat çekmeyecek gibi değilmiş yani. Sık ve iri çiçekli.
Mavişler, sardunya, körpecik latinler, kalanşolar, Kar mağduru bizleri mutlu etti doğrusu...
Orhan Özbilgiç
25-02-2010, 17:14
Fatoş Hanım, hoşgeldiniz!
Bahçenizle ayrıca renk kattınız. Çok güzel bitkileriniz var. Sağlık ve mutluluk içinde büyütün.
Fatoş Hanım, bahçeniz de fotoğraflarınız da çok güzel. Hoşgeldiniz.
Polygalanız, frezyalarınız çok güzel. Güldürebilmek çok güzel, gülebilmek için bekliyoruz . Sevgiyle...
Sevgili lir. beğendiğinize sevindim, yaptığım dalgınlıklar o kadar çok ki...
Fatoş hanım ellerinize salık hepiside mis gibi kokuyor.
Güngör Salman
25-02-2010, 22:12
Fatoş Hanım, Bitkileriniz ve bahçeniz çok güzel. Hoş geldiniz.
Poligalanız dikkat çekmeyecek gibi değilmiş yani. Sık ve iri çiçekli.
Mavişler, sardunya, körpecik latinler, kalanşolar, Kar mağduru bizleri mutlu etti doğrusu...
Poligalayı bir yıl önce ektim,ufacık bir fide idi, şimdi 1.5 m oldu bütün kış çiçekleri üstünde idi. Ama daha sizlerden daha çok şey öğreneceğim.son saksının kar mağduru olduğunu bilmiyordum. Geçen sene tohumdan yetiştirmiştim,çiçeğini görmeden sıcaklardan yanmıştı.Bu kış yeşerdi.Teşekkür ederim.
Ben de bank'a bayıldım...altını çiçeklendirin çok güzel oluyor.Fotoğrafların devamını
bekliyoruz.
Sevgili Nurcan hanım beğendiğinize sevindim.O bank bahce de devamlı güneşe göre yeri değişiyor...
Fatoş Hanım, hoşgeldiniz!
Bahçenizle ayrıca renk kattınız. Çok güzel bitkileriniz var. Sağlık ve mutluluk içinde büyütün.
Teşekkür ederim,Orhan bey daha acemiyim.
Fatoş Hanım, bahçeniz de fotoğraflarınız da çok güzel. Hoşgeldiniz.
Sevgili Limon hanım teşekkür ederim,çok acemiyim daha çok öğreneceklerim var, sizin,sevgili Vildan ve diğer arkadaşların bahçelerini gezdim,çok güzeller ellerinize sağlık.AY meyvalı yoğurduza bayıldım,elinize sağlık.
Fatoş hanım ellerinize salık hepiside mis gibi kokuyor.
Sevgili Sevim hanım,frezyalar çok güzel kokuyorlar ama sert rüzgarlar bayağı hırpaladı. Petunyalar da bu kış ölmemek için çabalayıp, tektük çiçekler verdi. Teşekkürler...
Sevgi Durul
25-02-2010, 23:26
Sevgili Fatoş, bahçenizdeki çiçekler çok güzeller. Ayrıca fotoğraflarınız da çok net. Ellerinize sağlık. Şimdiden böyleyse baharda çok daha güzel olacaktır.
Fatoş Hanım, Bitkileriniz ve bahçeniz çok güzel. Hoş geldiniz.
Teşekkür ederim, sevgili Güngör hanım.Bitkiler ve bahçem sonbaharda oldukça keyifliydi, şiddetli rüzgar ve yağmurlar hırpaladı. Sevgiler...
Sevgili Fatoş, bahçenizdeki çiçekler çok güzeller. Ayrıca fotoğraflarınız da çok net. Ellerinize sağlık. Şimdiden böyleyse baharda çok daha güzel olacaktır.
Teşekkür ederim,Sevgli SDURUL. Fotğrafları kızım çekiyor, Önümüz deki günlerde bahçeyle ilgilenmeye başlıyacağım ama ağaçlar net ten ayrılamıyorum,her şeyi bir anda öğrenmek istiyorum.Sevgiler...
salim ünlü
26-02-2010, 00:52
SN. Fatoş bahçeniz ve çiçekleriniz çok hoş. Konum ve ölçü itibarı ile de epey güzel ve kullanışlı.Ancak ,oldukça bakir bir bahçe.Sizde bu sevgi ve ilgi oldukça, agaçlar net dostlarınında katkıları ile bahçeniz bu yaz; Gelinlik genç bir kız kadar güzel ve renkli olacaktır. kolay gelsin.. demicem:) çünki burada çok kolay olacak işiniz.
Salim bey ilginize teşekkür ederim,bahçe atölyemin bahçesi dediğiniz gibi çok kullanışlı, geçen yaz kızımın kına gecesini yapmıştık,200 kişi davet etmiştik,çok ta rahat sığmıştık ve bahçeye ne kadar mevsimlik çiçek varsa bilinçsizçe ekmiştim ama bahçe renk denizine dönmüştü, fotağraflarını çekmeyi düşünemedim, kına gecesi fotağraflarına bir bakayım,bu sene sizlerin fikirleriyle daha güzel olacak.
Atölyemin bahçesinin bahar fotoğraflarını çektim. Sitedeki arkadaşların bahçeleri kadar bakımlı olmasa da denize sıfır olmasından dolayı ancak bu kadar oluyor.Bahçenin dışından görüntüler:
134298
134299
Bahçenin içindekiler:
134300
Bu da 17 yaşına giren beyaz çiçek.
134301
Manzaran çok güzelmiş sevgili fatoş.
Adını hatırlayamadığım çiçeğim
134304
sakız sardunyam
134305
çuha çiçeği
134306
mis gibi kokan karanfil
134307
134308
Sarı ve beyaz nergiz sevgili fatoş diyerlerin rekleride çok güzel.
sardunyalarımıdan detay
134309
134310
yılbaşı çiçeği
134311
134312
134313
Fatoş hanım merhabalar,
İzmir toplantısından sonra bir daha görüşemedik. Bahçenizi de yeni farkettim, hatta şaşırdım denizden etkileniyor filan deyince. Meğersem atölyeymiş. Her geçişte bakıyorum atölyenize ama bir türlü uğramak kısmet olmadı. Ama bu beyaz güzelliği gördükten sonra artık uğramam şart oldu. Umarım sevdiriyordur kendisini.
Bahçeniz çok güzel olmuş, ellerinize sağlık. Çan sarmaşıklarını ve sellukaları da ektiniz mi, yoksa ben mi göremedim.
Görüşmek dileğiyle, sevgiler..
134314
134315
Açılmakta olan gazanyam
134316
papatyalarım
134317
134318
Adalet Yağcı
06-04-2010, 13:13
Bahçe coşmuş Fatoş hanım, sardunyalar en güzel zamanlarına yaklaşıyorlar, manzaranızı da çok kıskandım, böyle bir manzara varken ilham konusunda sıkıntı yaşamazsınız :)
Beyaz çiçek de çok yakışmış bahçeye, biraz ağır abi gibi geldi bana.
134319
134320
134321
Bu yıl çelikten yetiştirdiğim beyaz ortancam
134322
Bahar dalı
134323
Çelikten yetiştirdiğim kırmızı top sarmaşık gülü
134324
134325
134326
Saksıda kendiliğinden biten sürpriz frezyam
134327
Tohumdan yetiştirdiğim çok renkli krizantem
134328
Deniz ve rüzgarın büyümesine izin vermediği mor sarmaşık gülüm
134329
134330
134331
Çelikten ürettiğim beyaz maviş.Ünal çiçekçilikteki toplantıda bunlardan arkadaşlara bırakmıştım
134332
Çelikten büyüttüğüm mum çiçeğim
134333
çin karanfilim
134346
134347
134348
Mor karanfilim
134344
Tohumdan yetiştirdiğim fideler
Kraliçe papatyası
Haseki küpesi
Ömürsüz çiçek
cam güzeli
134345
günebakan
06-04-2010, 13:57
Bahçeniz çok güzellemiş Fatoş hanım harika görüntüler var. İnşallah ben de bahçenize uğramak isteyenlerdenim:) Görüşmek dileğiyle.
Vildan Sönmez
06-04-2010, 14:00
Fatoş Hanım herşey çok güzel. Yılbaşı çiçeğinizin yaprak rengi bile çiçek açmış kadar hoş duruyor.
Saksıdaki sarmaşık gülünü bahçeye ekmeyi düşünmüyor musunuz?
Ben saksıdan bahçeye aldıktan sonra sarmaşık gülüm coşmuştu.
Merhaba Fatoş hanım bahçeniz çok güzel :) 16. mesajın 3 fotoğrafındaki güzelin adını öğrenebilirmiyim?
Sevgili Fatoş, aramıza hoş geldiniz, sitenin bağımlııs olacağınıza eminim.
Bahçeniz ve manzaranız çokçokgüzel, güle güle oturun, tohumlarınızın arasındaki ömürsüz çiçeği merak ettim.
Dayanamayıp aldığım mor petunyam
134352
Siyah sardunya olarak satın aldığım sakız sardunyası
134353
Adını birtürlü hatırlayamadığm çiçeğim
134354
Bahçemdeki beyaz çiçeğim, canım kedim
134355
Gazanya
134356
Manzaran çok güzelmiş sevgili fatoş.
Teşekkür ederim, Sevim hanım. Yağmurlu,sıkıntılı bir gün de şehrin göbeğin deki atölyemden çıkıp ev halkının haberi olmadan atölye için tutuğum ev, kendi mülkünden çıkıp nasıl kiraya gidersin diye çıkışmışlardı,şimdi herkes memnun,
Bu arada adını bir türlü hatırlayamadığınız çiçek nergis :)
134357
134358
134359
134360
134361
134362
134363
134364
134365
134366
Bahçe coşmuş Fatoş hanım, sardunyalar en güzel zamanlarına yaklaşıyorlar, manzaranızı da çok kıskandım, böyle bir manzara varken ilham konusunda sıkıntı yaşamazsınız :)
Beyaz çiçek de çok yakışmış bahçeye, biraz ağır abi gibi geldi bana.
Teşekkür ederim Adalet hanımcım, ilham var ama iş yok ben de boş
zamanlarımı hatıralarımı yazarak,bahçeyle uğraşarak, veranda da arkadaşlarla kahve içerek vakit geçiryorum, İzmire geldiğinizde sizleri ağırlamak isterim, karşılıklı kahvelerimizi içeriz, beyaz çiçek büyük hanımdır,bizler onun hizmetkarıyız. sevgiler...
gala
134367
ıtır
134368
petunyalarım
134369
Sarkan beyaz- pembe küpe çiçeği
134370
Tohumdan yetişdirdiğim sardunya fideleri
134371
kraliçe papatyası fidesi
134375
ömürsüz çiçek
134376
renkli krizantem fidesi
134377
mavi maviş
134378
mor-pembe küpe çiçeği
134379
Merhaba,Didem hanımcım, birbirimize çok yakın olmamıza rağmen görüşemiyoruz,mutlaka bekliyorum. Çan sarmaşığı fidelerinin saksısı fırtınada devrildi ,ama yeni ektiğim tohumlar çimlenmeğe başladı, toplantı da sellukanın ne tohumunu ne de fidesini alamadım, bir karışıklık oldu,kızım kemeraltından iki yaşların da gelişmiş selluka satın alıp hediye etti,onu da evin bahçesine düzenleme bitince ekeceğim
tohumdan yetiştirdiğim latin çiçekleri
134380
ömürsüz çiçek fidesi
134381
tohumdan ektiğim çan sarmaşığı fidesi, ilk ektiklerim kazaya uğramıştı, bunlar ikinci ektiklerim...
134382
kalanchoe çiçeklerim
134383
134384
Fatoş hanım bir fotoğraftaki bitkinizin adını sormuştum önceki mesajlarda ama atladınız sanırım :) biliyorsanız cevapalayabilirmisiniz?
Sevgili Ankara, sevgili Sevim hanım ,nergis için teşekürler, yavaş yavaş bu unutkanlık ben de çoğaldı, hadi hayırlısı...
mor petunyam, petunyam ve petunyam...
134385
134386
134387
134388
pembe gazanyalar
134389
Sevgili Fatoş, ağaçlar net' e hoşgeldiniz. Bahçenizdeki çiçekler birbirinden güzel, keyfini sürmenizi dilerim.
Kış günü çiçeklerle coşan, şimdi de tohuma kaçan şeboy
134390
Geçen sene tohumdan ektiğim ama adını birtürlü öğrenemediğim çiçeğim
134391
134392
Merhaba,Didem hanımcım, birbirimize çok yakın olmamıza rağmen görüşemiyoruz,mutlaka bekliyorum. Çan sarmaşığı fidelerinin saksısı fırtınada devrildi ,ama yeni ektiğim tohumlar çimlenmeğe başladı, toplantı da sellukanın ne tohumunu ne de fidesini alamadım, bir karışıklık oldu,kızım kemeraltından iki yaşların da gelişmiş selluka satın alıp hediye etti,onu da evin bahçesine düzenleme bitince ekeceğim
Hay Allah, buranın fırtınası da bir fena oluyormuş gerçekten, ben bile uçabilirdim yani. Üzüldüm çanlara ama yeniden çimlenmişler neyseki. Belki birini sizden çalabilirim :)
Bende de o kadar çok selluka oldu ki, çan sarmaşığı tohumlarını öldürünce hırsımdan tekrar dikmiştim şimdi 18 tane selluka fidem var. Keşke daha önce haberim olsaydı 3-5'ini size verirdim, ne yapacağım ben onca fideyi. Ama 2 yıllık sellukanın da tadına doyum olmayacaktır o da ayrı tabii. Hem kızınız getirdiği için de tadı başka olur şimdi.
Bahçenizdeki tüm çiçekler beni çıldırttı. Bakmaya doyamadım. Muhteşem olmuşlar, yeni gelenleri de dört gözle bekliyorum. En kısa zamanda görüşmek dileğiyle..
Bahçeniz çok güzellemiş Fatoş hanım harika görüntüler var. İnşallah ben de bahçenize uğramak isteyenlerdenim:) Görüşmek dileğiyle.
Sevgili Günebakan,epeydir sizi davet ediyordum,artık havalar düzeldi , bundan sonra mazeret istemiyorum, mutlaka gelin,(çok sitemkar oldu, galiba.)Sevgiler...
günebakan
06-04-2010, 15:30
Davete icabet gerekir zaten Fatoş hanım en kısa zamanda gelmey çalışıcam:)
Fatoş Hanım herşey çok güzel. Yılbaşı çiçeğinizin yaprak rengi bile çiçek açmış kadar hoş duruyor.
Saksıdaki sarmaşık gülünü bahçeye ekmeyi düşünmüyor musunuz?
Ben saksıdan bahçeye aldıktan sonra sarmaşık gülüm coşmuştu.
Sevgili Vildan hanımcım,gülü yeni evimin bahçe düzenlemesi bitince oraya ekeceğim,yılbaşılarıda yakın zamana kadar çiçekli idi, fırtınada döküldüler. SEVGİLER...
gazanyalarım
134394
134395
134396
Kızımın bahçeye çelikten ektiği karanfil
134397
Geçen seneki soğanlardan çıkan glayör
134398
Fatoş hanım bir fotoğraftaki bitkinizin adını sormuştum önceki mesajlarda ama atladınız sanırım :) biliyorsanız cevapalayabilirmisiniz?
Sevgili ankara, bahar dalı (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=564612&postcount=34)na benzettim ben.
Sevgi Durul
06-04-2010, 15:38
Sevgili Fatoş, manzaranız, kediniz, bahçeniz, çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Sağlıkla keyfini sürün inşallah. İnsanın baktıkça bakası geliyor.
Beyazlı-kırmızılı glayör
134399
Teşekkkür ederim sevgili gilan :)
Merhaba Fatoş hanım bahçeniz çok güzel :) 16. mesajın 3 fotoğrafındaki güzelin adını öğrenebilirmiyim?
Teşekkür ederim, sevgili Ankara. Sorduğunuz güzelin adı acaba bizim büyük hanım olan kedimiz Vici mi?....
Teşekkür ederim, sevgili Ankara. Sorduğunuz güzelin adı acaba bizim büyük hanım olan kedimiz Vici mi?....
Bir yanlış anlama olmuş...
Sevgili Fatoş, ağaçlar net' e hoşgeldiniz. Bahçenizdeki çiçekler birbirinden güzel, keyfini sürmenizi dilerim.
Sevgili Özbey, teşekkür ederim, ağaçlar. net'i keşfettiğimden beri onun tiryakisi oldum. SEVGİLER....
Sevgili Fatoş bahçeniz çok güzel çiçekleriniz mükemmel çok sağlıklılar. Bahçenizde bayağı dolaştım çiçeklerinizi kokladım çok beğendim. Sevgiyle büyütmüşsünüz ,onlar da size güzel çiçekleriyle teşekkür etmişler :)
134403
Sevgili Hüzün, İzmir'e geldiğiniz de uğrarsanız bekleriz, sevgiyle kalın...
Sevgili Fatoş, manzaranız, kediniz, bahçeniz, çiçekleriniz hepsi çok güzeller. Sağlıkla keyfini sürün inşallah. İnsanın baktıkça bakası geliyor.
Teşekkür ederim, sevgili SDurul. Bahçedeki çiçeklerin çoğu geçen seneden, çimlendirdik lerimi yaşatmayı becerebilirsem bahçeye ekeceğim. SEVGİLER...
[QUOTE=Didem;611554]Hay Allah, buranın fırtınası da bir fena oluyormuş gerçekten, ben bile uçabilirdim yani. Üzüldüm çanlara ama yeniden çimlenmişler neyseki. Belki birini sizden çalabilirim :
Sevgili Didem'ciğim bu fotoğrafların çoğunu sabah çektim ,hiç rüzgar yoktu, şimdi öyle rüzgar varki camlar deniz suyu serpintisi oldu,astığım petunya nerdeyse uçuyordu, aşağı indirdim, evin oraları bu kadar esmiyor, çanların biri senin onun da saksısı aşağıda, akıllandım artık. Sellukaların ikisine talip olabirim.Sevgili Mehmet bey atölyeye geldiğinde sellukanın olabilceği bir iki yer göstermişti oraya ekebilirim sevgiler...
Sevgili Fatoş bahçeniz çok güzel çiçekleriniz mükemmel çok sağlıklılar. Bahçenizde bayağı dolaştım çiçeklerinizi kokladım çok beğendim. Sevgiyle büyütmüşsünüz ,onlar da size güzel çiçekleriyle teşekkür etmişler :)
Teşekkür ederim,sevgili Hatice hanım, ağaçlar net'teki arkadaşlaramızın bilgileriyle, onları bu zamana kadar yaşatmayı becerebildim, ağaçlar net'e ve sizlere minnetarım, sevgiyle kalın...
Teşekkür ederim Sevgili Fatoş
Fatoş Hanım, çiçekleriniz çok hoş. :)
Özellikle petunya resimlerinin hemen altındaki genel bahçe görüntüsü çok hoşuma gitti. :)
Bir de ıtırın yaprakları ne kadar güzelmiş öyle...
Sellukaların ikisine talip olabirim.Sevgili Mehmet bey atölyeye geldiğinde sellukanın olabilceği bir iki yer göstermişti oraya ekebilirim sevgiler...[/QUOTE]
İki selluka size gelmeyi bekliyor o zaman.. ;)
Teşekkür ederim sevgili gilan ,ıtırın yapraklarını sütlaç yaparken ocaktan indirmeye yakın içine atıyorum, tatlının aroması güzel oluyor. Baharda hepimizin bahçesi uyanıyor, keşke bahar olsa tüm zamanlar. SEVGİLER...
Sellukaların ikisine talip olabirim.Sevgili Mehmet bey atölyeye geldiğinde sellukanın olabilceği bir iki yer göstermişti oraya ekebilirim sevgiler...
İki selluka size gelmeyi bekliyor o zaman.. ;)[/QUOTE]
Sevindim, Didem'ciğim, bekliyorum ,sevgiler...
Sevgi Durul
14-04-2010, 15:30
Sevgili Fatoş 15. mesajdaki sarı çiçek minyatür ayçiçeği mi? Eğer oysa çok güzelmiş. Umarım benimki de çimlenir.
SDurul'cum , 15. mesajdaki bodrum papatyasına benziyor,yayılan türü değil , ne yazık ki kurudu, bir çiçekçiden almıştım .Bulursam sana da göndereyim. Tohumları daha ekmedim, biraz keyifsizdim,havada çok rüzgarlıydı bahçeye çıkamadım, bugün hava güzeldi çimleri biçtim.önceden çimledirdiklerimi saksılara koydum,sıra tohumlar da, biraz geç kaldım ama şansımı deniycem .Sevgiyle kalın.
Orhan Özbilgiç
15-04-2010, 07:13
Günaydın Fatoş Hanım!
Eşim, üyemiz değil. Ancak benim kadar olmasa da, boş vakitlerinin büyükçe bölümünü agaclar.net' te geçiriyor.
Bana, epeydir sizin bahçede gördüğü bankı, öve öve bitiremiyor. Ama hangi bahçede, hatırlayamıyordu. ''Bende gördüydüm ama?'' diyordum, bir türlü hatırlayamıyordum.
Bu sabah, sizin bahçeyi de, ilk kez göreceğim zannıyla dolaşmaya başlayınca, o hoş bankınızla karşılaştım. Tabii ki bahçenizi daha önce dolaştığımı anımsadım.
Görüldüğü kadarıyla kış, sizin bahçenize pek uğramamış. Baharı hasarsız karşılamış, bir çok çiçeğiniz. Bir çok arkadaşımızın belirttiği gibi, çiçekleriniz canlı ve sağlıklı.
Dilerim, siz de sevdiklerinizle birlikte, yeni sezonda en az bitkileriniz kadar sağlıklı, üstelik mutlu olursunuz.:)
KARADENİZ37
15-04-2010, 10:02
Sevgili Fatoş hanım bahçeniz,çiçekleriniz çok hoş.Bir sardunya sever olarak elinizdeki çeşitlere bayıldım.Ne kadar değişik sardunyalarınız var.Umarım hiç bozulmadan sizinle uzun uzun yaşarlar.Kalonşeler bir başka güzel açmış.Tüm çiçekleriniz çok güzel hayran kaldım.
Adalet Yağcı
15-04-2010, 11:32
Sevgili Fatoş hanım, siz de benim gibi Baharcısınız anlaşılan, ben de çok isterdim tüm mevsimler Bahar olsun :)
Tüm bitkilerinizi çok beğendim, ellerinize sağlık, yeni fotoğrafları merakla bekliyoruz.
Sevgiler.
Orhan bey , iyi dilekleriniz için teşekkür ederim. Bankı damadım yaptı, bahçe işlerini çok seviyor.İşlerinden dolayı uğrayamıyor,çiçekler bahara doğru atağa kalktı, sıcaklar erken bastırmaz sa çiçekler gelişimlerini daha iyi tamamlayacaklar. Sevgili eşinize ve size selamlar.
Sevgili Karadeniz, sardunyaları bende seviyorum,gözüm hiç doymuyor, komşulardan devamlı çelik alıyorum,satın alıyorum, tohumdan üretiyorum, velhasıl kendimi kaybediyorum, atölyenin işlerine boşveriyorum, acaba DELİRİYOR MUYUM? Sevgiler.
Sevgili Adalet hanım, baharı küçüklüğümden beri seviyorum,hatta 5,6 yaşların da ağlayarak annemin, babamın yanına koşarak şöyle dermişim ''Anneciğim, babacığım baharı görmeden ölmek istemiyorum'' diyormuşum, onlar da çocuğa malum oldu galiba diye üzülürlermiş. Bahçeye bir şeyler daha eklemek istiyorum ama eşim çiçeklerime dadandı, kürekle kökleyip evimizin bahçesine götürüyor, yapma dediğim de sen de çok var diyor, hastalık ona da bulaştı galiba, sardunya, petunya saksılarına biraz önce baktım, onların bir kısmı da yok olmuş, ne yapsam acaba eve seralardan bayağı çiçek almıştım ama gözü atölyenin bahçesinde. Sevgiyle kalın.
Sevgi Durul
15-04-2010, 23:58
Sevgili Fatoş, eşinizin de çiçeklere meraklı oluşu sizin için avantaj olabilir. Benim eşim için varsa yoksa ağaçları. Benim çiçeklerime neredeyse ot muamelesi yapıyor.
asumandilek
16-04-2010, 00:53
Fatoş hanım nasıl içim cızz etti anlatamam. Allah nazardan saklasın. Hepsi çok güzel ama özellikle Petunyalar askıda muhteşem durmuşlar.. Mora karşı zaafım olduğundan zaten dayanamam hiç. :) Ellerinize emeğinize sağlık. Ömrü uzar insanın orda. Deniz, güneş, yeşil, envai çeşit renk hepsi mevcut maşallah. Kırkbinbir kere maşallah...
SDurul'cuğum,apartman katında otururken bazen çiçekler mi, bazende kedi mi ben mi diye çıkışıyordu , şimdi emekli oldu büyük değişim geçiriyor,hem seviniyorum, hem kızıyorum, hem de şaşırıyorum, ikisi de onun için vazgeçilmez oldu.
Asuman hanım, çok teşekkür ederim. O mor petunyalar artık askı da değil evin bahçesin de büyük bir saksıya ekilmişler, duvarın üstüne konmuşlar. Sizi ve arkadaşlarımızı beklerim , hep birlikte oturup sohpet ederiz ,sevgiler.
Merhaba arkadaşlar, bugün atolyeye erken geldim, Kozak başlığına yazı yazmak için ,bir bahçeye girerken bir tuhaflık olduğunu gördüm, çiçeklerim biçilmiş, perişan olmuş ,yerlere bakınca kar yağmış gibi bembayaz ,komşular sabaha karşı yarım saatten fazla yoğun ve iri dolu yağmış dediler , doluyu ölçmüşler çapı 1.5cm fazla büyükmüş, doludan önceki fotoğraflar.
bu da yağan dolunun ardından bahçenin başına gelenler
doludan geriye kalanlar...
ve doluyla ilgili son fotoğraflar...
KARADENİZ37
21-04-2010, 12:41
Ah Fatoş inanın içim cız etti.Canım çiçekler mahvolmuş geçmiş olsun.Allah sizin canınıza zarar vermesin.En kısa zamanda inşallah toparlanırlar ve bir daha böyle üzülmezsiniz.
Sevgili Fatoş; çok geçmiş olsun. Gerçekten üzücü bir tablo. Tam kışın rehavetini atlatıp bahar güzelliklerine kavuşacağınız anı beklerken emek verdiğiniz bitkileri bu haliyle görmek büyük hayal kırıklığı. Malesef doğa bize böyle kötü sürprizler hazırlayabiliyor. İnşallah en kısa sürede kandilerini toparlarlar ve sizi yeniden mutlu ederler.
günebakan
21-04-2010, 13:08
Fatoş hanım geçmiş olsun çok üzüldüm çiçekleriniz için.
İkimiz de İzmir de oturuyoruz ama burda dolu yağmadı çok şükür ama burada gece başlayıp sabaha kadar süren gökgürültüsü ve şiddetli yağmur vardı.
Sevgili Karadeniz teşekkür ederim, herhalde toparlarlar, sağlık olsun, burada çiçek satışı yapan esnaf ve çiftçiler var ,onlara çok üzüldüm. Herhalde zararları oldukça fazladır.
Sevgili Almira, eşimin çiçekleri kökleyip eve taşımasına üzülüyordum, en azından onlar kurtuldu,hayret biçimde orası yakın olmasına rağmen dolu yağmadı, saksılarımın güzellerini de almıştı, ona şükür ediyorum, artık ona gönül koymıyacağım,beterin beteri varmış, sağlık olsun,sevgiler.
Sevgili Günebakan, teşekkür ederim, bazı taraflara yağmadı ev yakınolmasına rağmen oraya yağmadı şimdi gök gürlemesiyle birlikte tekrar yağmur başladı, sevgiler.
Svgili fatoş çok geçmiş olsun buyıl yamur tolu derken hala burdada yamur yağıyor.
Çİçekler bir türlü gendine gelemedi açanlarda maf oluyor.
Sağolun,Sevim hanımcım, bitkilerim ve çiçeklerim gelişip açmaya başlamışlardı. Bu akşam üstü yeni saksılarına aktaracaktım, kısmet olmadı, sağlık olsun.Sevgiyle kalın.
fikreteren
21-04-2010, 15:07
Fatoş hanım geçmiş olsun.cana gelmesin.
ayazkentli
21-04-2010, 15:55
Çok üzüldüm fatoş ablacığım. Geçmiş olsun. Henüz bahar aylarının ortasında olduğumuz için, ben'de yakında toparlayacaklarını düşünüyorum.
Teşekkür ederim, Fikreten bey, çok şükür diyoruz. Allah daha kötüsünden korusun.
Sağol, Ayazkentli oğlum,dediğin gibi baharın başındayız toplarlar,olmazlarsa yeniden başlıyacağız, başlığımızı ihmal ettiğimin farkındayım ama sen varsın ,gönlüm rahat, teşekkür ederim.
Vildan Sönmez
21-04-2010, 22:14
Fatoş Hanım eşim yanımda ah yazık, şuraya bak diye diye bakıyoruz fotoğraflara. Üzülmeyin diyeceğim ama biz bile burada üzüldük.
Canınız sağolsun.
Sevgi Durul
21-04-2010, 22:28
Çok üzüldüm Fatoş hanım. Ama sağlık olsun, havalar ısındığında yeniden toparlanacaklardır. İyi ki eşiniz bazılarını eve götürmüş. Hiç olmazsa onlar kurtulmuşlar.
Teşekkür ederim, Vildan hanımcım, bayağı üzüldüm, çoğunu tohumdan ,çelikten yetiştirmiştim, bugün esas yerlerine aktaracaktım, kısmet değilmiş, sağolun.
sezgin53
21-04-2010, 22:48
Fatoş hanım büyük geçmiş olsun, durumu görünce çok üzüldüm. Bir çoğunun toparlanacağını düşünüyorum. Bahçeniz çok daha güzel olacak. Daha kötüsü de olabilir di.
Teşekkür ederim, SDurul'cuğum, ben de toparlanacaklarına inanıyorum,eşim de bana takılıyor '' O çiçekleri taşıdığım için bana teşekkür etmelisin, bana kızdığın için Allah razı gelmedi'' dedi , galiba haklı. Sevgiyle kal.
Çok teşekkür ederim, Sezgin bey toparlanacaklarını bende umuyorum, daha kötsü de olabilirdi, sağolun.
Fatoş Hanım,
Bitkiler vurgun yemiş gibiler.Her fotoğrafı açışta yüreğim sizinki kadar sızladı.
Doğaya karşı koyamıyoruz. Ne varki doğa teşekkürü de bilir, biraz uğraş vereceksiniz ama, onlar kısazamanda yine size gülümseyecekler.
sağlıkla kalın.
Sevgili Fatos hanim,
gecmis olsun.Bahar basi oldugu icin cabuk toparlarlar diye ümid ediyorum
Inaninki cok üzüldüm
Çok teşekkür ederim, sevgili Hozat,kırılıp kopan dalları çelikledim inşallah tutarlar.
Teşekkür ederim, sevgili Uemue ,onlara bayağı emek vermiştim, sağlık olsun.
Fatoş abla, çok çok geçmiş olsun, gerçekten de evlerimizin orada sadece şiddetli yağmur vardı. Çok garip bir durum. Doğa artık bizimle dalga geçiyor sanki. Bir de küller, asit yağmurları çıktı başımıza. Son derece çaresiziz doğa olayları karşısında.
Sağlık olsun, sizin sevginizle onlar tekrar canlanacaklardır buna eminim.
Teşekkür ederim ,Didem'ciğim, tesellim evin orada dolu yağmaması.
günebakan
22-04-2010, 17:15
Fatoş hanımcığım en iyisi sizde kocanızın sizden aşırdığı çiçekleri siz de ondan aşırın nasıl olsa sizin çiçekleriniz atölye tekrar çiçeklenir o zaman:p
Sevgili Fatoş hanım, dolu' nun vermiş olduğu zararı maalesef önleyebilmek için keşke elimizden birşeyler gelseydi. Buraya da dolu, yağmurla karışık yağdı. Bir an çiçeklerin hangisini almalıyım diye panik yaşadım. Neyse ki çok zarar görmediler. Sizin adınıza çok üzüldüm, geçmiş olsun.
Sevgili Günebakan, hiç fena fikir değil ama bugün yine bahçede sağlam kalabilen iki çiçeğimi kökledi , düşünebiliyormusun bende evden çiçekleri aşırmaya başlarsam tam gazetelik oluruz,olan çiçeklere olur, zavallılar şaşkına dönerler, ev için bir yığın çiçek ısmarladım,korkarım onlar gelmeden bahçede yer kalmıyacak, yaşlandıkça çocuklaşıyoruz
Sevgili Ozbey teşekkür ederim, yağan doludan çiçeklerinizin etkilenmediğine sevindim. Burada yağan bayağı etkiliydi,sağlık olsun.
cigdemozkan
22-04-2010, 21:55
Gerçekten çiçeklerinize çok üzüldüm, büyük geçmiş olsun.. en kısa zamanda eskiisinden güzel olmaları dileğiyle
Güzel dilekleriniz için teşekkur ediyorum, Ciğdem hanım, sağolun.
acemifüsun
22-04-2010, 22:58
Sevgili Fatoş Hanım geçmiş olsun, gerçekten insan emek verince üzülüyor, ama ilk önce sağlık. Mevsim çiçeklerinizin toparlanmaları için çok uygun, hele sizde bu çiçek sevgisi ve azmi olunca, kısa sürede eskisinden daha güzel olacaklardır. Bahçenizde ailenizle birlikte huzurla, uzun yıllar yaşayın, sevgiler:)
Sevgili Füsun hanım , iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum ,iyi ki sizleri, ağaçlar. net 'ti tanınıdım. Kocaman bir aileye sahip oldum, sizlerin sayesinde çok şeyler öğrendim. Ağaçlar.net'i çok seviyorum, sevgiler...
Sevgi Durul
26-04-2010, 14:33
Sevgili Fatoş hanım, bahçe toparlandı mı? Yeni fotoğraflar bekliyoruz.
Krizantemler de çimlendi. Papatyalar iyi görünüyor. Fotoğrafını çektim, yükleyeceğim.
Sevgiler...
SDurul'cuğum bahçe yavaş yavaş toplanıyor, üstü kapalı verandadaki çiçeklerim açmya başladı, beyazlı,mor küpem, latinler, annanemin mor karanfili, ismini bilemediğim bir bitkim açtı, bahçedeki gala, bodrum papatyaları, gazanyalar acemhalıları,sardunyalar 45dakika süren dolu dayağına rağmen kısa süre de kendilerini toparladılar,saksılarına aktardığım ömürsüz çiçek,katmer gelinciğini bahçedeki maydonoz , marul,dereotu fidelerini kaybettim, düğme dalyalar topraktan boyunlarını çıkarmış bahçede çalışmaya başlıyamadım, dünürlerim Çanakkale'den geldiler, bir ara bulursam bahçeyi toparlıyacağım. En çok krizantemle, fundanın çiçeklerini merak ediyorum , başlarına bir şey gelmeden çiçeklerini görürüz
Doludan sonra bahçe yavaş yavaş kendini toparlamaya başladı. Toparlanmaya başlayan çiçeklerimin ve yeni aldıklarımın fotoğrafları...
141368
Kuşadası'ndaki yazlık komşumun gelin tacı sarmaşığının aynısını aldım,aşağıdaki hali gelişmiş olan görüntüsü.
141369
Doludan kurtulup ancak bu kadar açabilen hazeran çiçeğim.
141370
141371
Az hasarla doludan kurtulan ve keyfi yerinde olan küpe çiçeğim.
141372
141373
141374
minyatür güllerim
141375
141376
Yeni aldığım ateş ve mine çiçeklerim, bunları evimizin bahçesine dikeceğim.
141377
Cam güzelleri.
141378
141379
Portakal renkli, küçük çiçekli sardunyam.
141380
Eve dikeceğim, ama atölyede keyfini sürmek için birkaç gün tutacağım sundavilla sarmaşığım.
141381
141382
141383
141384
Yeni gelen lisi fidelerim, onlar da evin bahçesine dikilmek için bekliyor, bunlardan 35 kök var...
141385
Latin çiçeği
141386
Karanfillerim.
141388
141389
Acem halısı
141390
141391
Çiçek goncalarını çıkarmaya başlayan kırmızı glayöl
141393
Gazanyalar.
141395
141396
Bahçedeki kavuniçi karanfil.
141397
141398
sardunyalarım
141400
Sardunyaların içinden gülümseyen canan...
141403
Bahar dalı.
141404
Çiçeklenen ıtır, ve arkada sarmaşık gülüm..
141405
Kendini toparlamaya çalışan yaseminlerim.
141406
141407
Sevgi Durul
04-05-2010, 13:53
Sevgili Fatoş hanım, hepsi çok güzel toparlanmışlar. Gelin tacı ve diğerleri çok hoşlar.
Yeni aldıklarınızı da güle güle büyütün. Sevgiler...
Sevgili Fatoş; maşallah çiçekleriniz coşmuş. Hepsi birbirinden güzel. Gelin tacı, sardunyala, cananlar, küpeniz; bayıldım.
Sevgili SDurul dün İzmir'e gelince bahcenin 4 günde çoştuğunu gördüm , üstelik doludan sonra misafirlerim olduğu için hiç ilgilenememiştim, lisiler de gelince eve götürüp ekemedim, hemen saksılara aktardım onun gibi birçok çiçeğim ekilmeyi bekliyor. Bir ara evin bahçesini de çekeceğim, uzaktan gelen misafirlerim var,fırsatını bulup ilgilenemiyorum.Ancak bilgisayar da çalışıyorum deyip bu fotoğrafları yükleyebildim. Sevgiler.
Sevgili Almira,birkaç günde bu kadar atağa kalkmaları benim için de süpriz oldu,seyhate çıkarken hiçbirin de çiçek yoktu,ama toparlamya çalışıyorlardı,geldiğim de çok şaşırdım üstelikte onlarla hiç ilgilenememiştim, beni mahçup ettiler,sevgiler.
Adalet Yağcı
04-05-2010, 14:41
Sevgili Fatoş hanım, çiçekleriniz coşmuş, tabi insan İzmir'de olursa korkusuzca bahçede bırakabilir sardunyalarını :)
Hepsi de çok güzel, ellerinize sağlık.
Sevgili Adalet hanımcım, ben henüz bu işler de yeniyim , sizlerin güzel bahçelerini yeni evim de örnek alıp denemeye başlıyacağım,atölyenin bahçesin de ancak sardunya,petunya gazanya, bodrum papatyaları oluyor. Sevgili Mine hanım , denize çok yakın olduğu için çok başarılı olamıyacağını söyledi, son olaydan sonra onun haklı olduğunu anladım ama bahçenin ara sıra gülümsemesi bile yetiyor
günebakan
04-05-2010, 15:39
Fatoş hanımcığım bunlar bile yeter bahçenin güzel gözükmesi için hepsi de harika görünüyor ama evinizin bahçesini de merak etmiyor değiliz yani:)
Günebakan'cığım, teşekkür ederim.Evin bahçesini de ihmal ettik,ancak suluyabiliyoruz.Atölyenin bahçesinden aşırılanlar yerini buldu, bir çoğu kasalar da bekliyor ,misafirlerimiz uyanmadan sabah erkenden kalkıp çilek fidelerini ektik, yarın sabah clematisleri ekiceğim, domates, biber fidelerini de ekebilirsem iyi olacak, sana ektiğim maviş te toplanmaya başladı haberin olsun .Sevgiler.
günebakan
04-05-2010, 16:44
Bu sıralar sizi ziyaret etmeyi düşünüyorum Fatoş hanım tabii sizin için de uygunsa:)
Tabii ki, memnun olurum. BEKLERİM.
günebakan
04-05-2010, 17:03
Tamam haberleşiriz:)
Oooo İzmir'de çiçek şöleni başlamış bile. :)
Glayöl bile açma hazırlığında.
Gazanyalar ve kiretmitlerle yapılmış düzenleme çok güzel olmuş. :)
Sevgili Gilan,teşekkür ederim, gazanyaların olduğu yer palmiyenin çevresi gazanyalardan başka çiçek tutunamadı, bizde onları rahat bıraktık, glayöre ben de hayret ettim 4 gün önce böyle değildi.
Sevgili Fatoş bahçenizdeki güzellere bayıldım.
küpelilere, cam güzellerine, gazanyalara, hele de karanfillere bakmaya doyamıyorum,(yerime koklayın lütfen).
herşey çok güzel, ellerinize sağlık..
Teşekkür ederim, sevgili Hüzün, sarkan mor karanfilimin kokusu bütün verandayı sarıyor, rahmetli annemin karanfilinden çelik almıştım, o yüzden bol bol kokluyorum, sizin içinde koklarım
öncelikle çok güzel bir bahçeniz var bunu belirtmeliyim hele ki kızınızın ya da damadınızın da katkılarını sunmaları daha da sevgi doldurmuş bahçeyi ki; doğayı güzel yapan sevgidir zaten. bankınız çok güzel ama bence saksılarınızın yapısı ve renk farklılıkları o doğallığı gölgelemiş. ellerinize sağlık
Sevgili Bişey, bahçeyi beğendiğiniz için çok teşekkür ederim, bizde saksı anarşisinin farkındayız, sabahleyin veranda, bahçe ve arka balkondaki saksıları saydık, irili ufaklı tam 593 saksımız var. bunları tasnif etmemiz lazım, ama durmadan çiçek alma , tohumdan yetiştirme huyumdan bir türlü saksılara sıra gelmiyor. Daha evdeki saksılarımı saymadım, ne yapacağım ben diye kendi kendime soruyorum, sevgiler.
ayazkentli
05-05-2010, 18:00
Sevgili Fatoş ablacığım, bahçe daha şimdi'den kendine gelmiş.
Siz arkadaşlar ile bu hafta sonu yapacağınız Kozak gezisin'de (iptal olmadı ise) bölgeden değişik güzellikte çiçekler toplayıp, bahçelerinizi zenginleştirebilirsiniz. Ben geçen gün gittiğim'de bir çok değişik sıklamen, zambak gibi çiçekler görmüştüm.
Ben'de bu hafta sonu Ankara'ya gidiyorum (kardeşimin çocuğu oldu) onları gördükten sonra ilk işim, büyük yapı marketlere dalmak olacak. Çünkü Bergama'da değişik çeşit'te çiçek satan yerler yok. Hazır gitmişken, yapı marketlerden temin etmek istediğim bazı çeşitler var.
Sevgili oğlum , yeni bebeğiniz hayırlı olsun, analı babalı büyüsün, mutlu bir haber. Kozak'ın hangi bölgesinde gördün? Buradan istediğin çeşitleri ben sana gönderebilirim,bana iletirsen iyi olur ,aramıza katılacağını ummuştum,bir daha ki sefere artık. Sevgiler.
ayazkentli
06-05-2010, 14:36
Teşekkür ederim fatoş ablacığım.
Bu pazar günü bergama bölgesi sağanak yağmur gösteriyor. Arkadaşlar ile isterseniz görüşün, yağmur yağacağı için planı değiştirebilirler.
23 mayıs pazar günü -karşıyaka dağcılık kulübü- üyeleri'de, kozak'a gezi düzenlemişler. Belki onlar ile görüşüp, beraber gelmeyi düşünebilirsiniz. Tabii arkadaşlarımızın başka planları yok ise.
Sevgili oğlum, cumartesi bir daha hava durumuna bakarız,ona göre karar veririz.
Üzeri çiçekle dolu olan küpe çiçeğimden bir kare;
142107
Çiçekleri çoğalan sundavilla,
142108
Latin çiçeği
142109
Sevgi Durul
07-05-2010, 15:54
Sevgili Fatoş hanım, çiçekleriniz coşmuşlar, maşallah. Sundavilla ve küpe çiçeğinizin renkleri çok hoşuma gitti.
Benimde iki saksı küpem var, ama daha açmadılar. Renklerini bile bilmiyorum.
Latin çiçeğiniz iki renk birarada çok hoş görünüyor. Benim latin tohumları da çimlendi, daha çok küçükler. Bakalım ne zaman açacaklar?
Sevgili SDurul, çiçeklerim hergün değişik görüntüler veriyor, halbuki ben onlardan umudumu kesmiştim, sulamalarını dahi çocuklar yapıyordu, latinlerin kısa zamanda gelişeceklerdir artık havalar ısındı .Bir aya varmaz çiçeklerini görürsün, sevgiyle kal.
günebakan
20-05-2010, 17:59
Bugün bu güzel bahçedeydim Fatoş ablanın güzel karşılaması ile çok güzel bir gün geçirdik o muhteşem manzara da ve muhteşem çiçeklerin arasın da çayımızı yudumlamak inanılmaz bir zevkti. Çok teşekkürler Fatoş ablacım güzel evsahibliğin için sağol:)
Günebakancığım iyiki geldiniz. Seni ve aileni tanımaktan çok memnun olduk, sizleri her zaman bekleriz. Küçük kızımızın çiçeklere düşkünlüğüne hayran kaldım. Çiçekleri tek ek fotoğraflaması, fotoğraf makinasını profesyonelce kullanmasına hayret ettim, getirdiğiniz sakız sardunyalar için çok teşekkür ederim.
günebakan
20-05-2010, 18:43
Biz de sizleri tanıdığımıza çok memnun olduk yarın zaten kızımın çektiği resimleri ekliyeceğim:)
Atölyemin bahçesinden evimin bahçesine giden (aşırılan) mor petunyam
146158
mine çiçekleri
146159
Mutfak penceresinin önünde çin karanfilleri
146160
146161
146162
Saksıda çilekler
146163
Snowman'den aldığım clematisler
146164
146165
Pembe gülüm
146166
146167
Ekilmeyi bekleyen fideler
146168
Gece mumları
146169
Sardunyalar
146171
Sarı güller
146172
Mor sakız sardunya
146173
günebakan
22-05-2010, 14:24
Fatoş ablacığım hepsi de çok güzel ama çilekler bir başka güzel tamam yemelik:)
Bodur karanfiller
146174
146175
Atölyeden gelen minik çiçekli sardunya
146176
Hint küpelisi
146177
Yeni Gine
146178
Petunyam
146179
mor petunya
146180
Red robin
146181
günebakan
22-05-2010, 14:45
Fatoş ablacığım o gün söylemeyi unuttum hint küpelisinin asıl ismi Kalanchoe manginii.
Yeni çilek
146182
146183
146184
glayör fidesi
146186
Gala
146188
Çıkmakta olan kırmızı ve sarı gala fideleri
146190
146191
Atölyeden köklenen poligala;)
146192
Ankara açelyası
146193
Atölyeden köklenip gelen Bodrum papatyaları
146194
146195
Çelikten yetiştirdiğim ortancalar
146196
Bana ayrılan küçücük domates-biber ekme yeri
146197
146198
Soğandan yetiştirdiğim dalyalar
146204
146205
146206
146207
Kızımın aldığı selluka;)
146208
Bahçeden görüntüler
146209
146210
146211
Fatoş ablacığım hepsi de çok güzel ama çilekler bir başka güzel tamam yemelik:)
Günebakancığım bir daha ki sefer eve gelirsiniz hep birlikte bahçenin ürünlerini toplariz,yemek yeriz, tatlım
Sevgi Durul
22-05-2010, 17:17
Sevgili Fatoş hanım, atölyeden sonra, şimdi de evin bahçesi. Hepsi harika, ellerinize sağlık. Çilekler bir başka güzel.
günebakan
22-05-2010, 19:29
İnşallah Fatoş ablacığım davetin için teşekkürler:)
SDurul'cuğum, teşekkür ederim , yine yatılı misafirlerim vardı, yazlığa götürdüm ,cevabımı yine geç yazıyorum kusuruma bakma . Evimizin yatılı misafir trafiği yüzünden bahçelerle fazla ilgilenemiyorum,evin bahçesine ektiklerimiz ya 'yanlış ekim hatası' yüzünden, bunun sebebini sana yazmıştım,hatırlarsan gülümsersin, ya da fazla ilgilenememekten başarılı olamıyoruz.Sevgiler.
Günebakan'cığım bekliyorum, sevimli iki kızını da getirmeyi unutma. Sevgiler.
Sevgi Durul
24-05-2010, 16:46
Sevgili Fatoş hanım, başarılı olamadığınız buysa, başarılı olsanız nasıl olacak bilemiyorum. Hepsi birbirinden güzeller, elinize sağlık.
günebakan
24-05-2010, 16:50
Size katılıyorum sevgili Sdurul eğer başaramadığı buysa başardığı zaman Fatoş ablaya hiç yetişemeyiz:p:p
ayazkentli
24-05-2010, 18:46
Fatoş ablacığım, sizin dahlia'lar uzun.
Dahlia'lar böyle'mi oluyor?
Ben'de 8 tane soğan dikmiştim, 4 tanesi çıktı ve hepsi şu anda büyükçe birer marul gibi duruyorlar, yani sizinkiler gibi uzun değiller. Dip yapraklarını kopartmak'mı gerekiyor?
Sevgili arkadaşlarım, beğendiğinize sevindim ama ektiklerimin bir çoğunu kaybettim biraz vakit ayırabilsem daha iyi olacak. Sevgiler.
Orhan Özbilgiç
24-05-2010, 21:29
Fatoş Hanım;
O, nuh Tufanı gibi dolu felaketinden sonra, bahçenizi eskisinden daha güzel kılmayı başarmışsınız. Ayrımsız tüm çiçekleriniz gözalıcı. Tebrik ederim. Çok hoş renkleri olan bitkiler seçmişsiniz. Bahçeniz adeta bir yağlı boya paleti gibi.
İçinde, sağlık ve huzur içinde yaşayın.:)
dağ çiği
24-05-2010, 21:59
Fatoş hanım bahçeniz çok güzel sağlıkla, huzurla yaşayın bu güzel bahçede.
Fatoş ablacığım, sizin dahlia'lar uzun.
Dahlia'lar böyle'mi oluyor?
Ben'de 8 tane soğan dikmiştim, 4 tanesi çıktı ve hepsi şu anda büyükçe birer marul gibi duruyorlar, yani sizinkiler gibi uzun değiller. Dip yapraklarını kopartmak'mı gerekiyor?
Sevgili oğlum, bu sene evin bahçesine ektiğim dalya soğanlarının fideleri boylu oldu, tahminim ışıktan ,martta ekmiştim, bahçe yoğun güneş almıyordu, erken çimlenince de boyları ışığa doğru uzadılar.
Teşekkür ederim, Orhan bey sizin bahçeniz de fırça çalısı üzerinde konuşmuştuk, atölyenin bahçesinde fırça çalısına benzettiğim bitki değişik ama çiçekleri ona benziyor yaprak yapısı farklı, yabani bir bitki yine de çok hoş, resmini çekip buraya aktaracağım.
Bahçeniz için söyleyecek kelime bulamadım. Yaşanası bir yer :)
Sevgili Dağ çiği güzel temennileriniz için teşekkür ediyorum, sevgiler.
Sevgili Dudi, bahçemizi beğendiğinize sevindim , teşekkür ederim.
merhaba,
ne denilebilir ki hepsi de çok güzel imrenerek baktım ellerinize sağlık
fatmadundar
25-05-2010, 10:35
Fatoş Hanım, bahçeniz ve çiçekleriniz çok güzel.
O kadar uğraşının arasında bu kadar güzel çiçekler yetiştirmek büyük başarı. Kozak Yaylası ile yakından ilgilenmeniz de hassas ve zarif bir sanatçı olduğunuzun göstergesi.
Ellerinize, gönlünüze sağlık.
Sevgili fmerry, teşekkür ederim, ben açelyayla, gardenyayı bir türlü yetiştiremedim, yanlış hatırlamıyorsam sizinde çok güzel açelyanız vardı. ekilmiş çeşit çeşit çiçek soğanlarınız vardı, benim soğanlıların büyük kısmı çıkmadı, sizinkiler bayağı büyümüşlerdir.Sevgiler.
Sevgili Fatma hanımcığım,çoçuklarımız büyüyünce bahar da arkadaşlarımız, akrabalarımız her baharda sıcaklar bastırmadan bize ziyarete gelir,bu sefer trafik karıştı, ama çok güzel vakit geçirip gezdik,iyi ki gelmişler, Kozak benim için vazgeçilmez, imkanım olsa oraya yerleşmek istiyorum , dünya işleri ama bana belli olmaz aniden herşeyi bırakıp gidebilirim. Sevgiler.
evet açelyamın çiçekleri döküldü artık ama sağlıklı soğanlarda bayağı büyüdü bende kısa sürede yeni resimleri eklemek istiyorum sevgiler
Küpelerim açtı... sizlerle paylaşıyorum. ;)
149230
149231
149232
149233
149234
günebakan
04-06-2010, 11:53
Fatoş ablacığım nerelerdesin misafirler bitmedi daha:)
Küpeliler harika görünüyorlar.Senin bana verdiklerini tutmadı ne yazık ki.
Günebakan'cığım, konuk trafiğim azaldı, atölye işleri yoğunlaştı. Üzülme ben sana fidelerim, Tire'li Nazlı hanıma da hazırlıyorum, kritik zamanları bitince sizlere veririm. Sevgiler.
Fatoş hanım çiçeklerinize küpelilerinize hayran kaldım.
Coşmuşlar yerlerini sevmişler ellerinize sağlık.
Sevgili Bahar hanım çiçekleri beğendiğinize sevindim, onlara emek veriyoruz ,onlar da çiçekleriyle bizi sevindiriyorlar, bir de onlara hastalık gelmese daha iyi olacak. Sevgiler.
günebakan
04-06-2010, 20:36
Tamam ablacığım teşekkürler:) Kolay gelsin.
dağ çiği
04-06-2010, 21:45
Fatoş hanım küpeleriniz çok güzeller maşallah çok sağlıklı gözüküyorlar.Bu yıl bende yetiştirmeye çalışıyorum inşallah sağlıklı büyütebilirim.
Neslihan Baş
04-06-2010, 22:04
bahçem
Fatoş hanım ilk çiçeğin adı nedir acaba öğrenebilir miyim? yeşil uzun saksıda ki
Sevgi Durul
04-06-2010, 22:08
Sevgili Fatoş hanım, küpeleriniz ne güzel açmışlar öyle. Benim de vardı, açmayan bir küpem. Hafta hafta aldım, aldım, şu anda beş saksı oldular. Ve açmayan yine açmıyor, diğerlerinin ikisi açtı, ikisi de tomurcukta. Tomurcuklu olanlar bakalım ne renk açacaklar.
Neslihan Baş
04-06-2010, 22:20
Fatoş hanım ben cevabımı buldum bir daha ki sefere latin çiçeklerini dikmek için daha uygun bir saksı bulmam gerekecek.çiçeklerinize bayıldım .küpeleriniz de harika görünüyor güle güle büyütün.
Günebakan'cığım, konuk trafiğim azaldı, atölye işleri yoğunlaştı. Üzülme ben sana fidelerim, Tire'li Nazlı hanıma da hazırlıyorum, kritik zamanları bitince sizlere veririm. Sevgiler.
çok teşekkür ederim.
Sevgili Dağ Çiği, küpe çiçeğini çok seviyorum, anneminde çok küpe çiçekleri vardı, yanlarına bizleri yaklaştırmazdı, çok nazlı çiçekler derdi o yüzden geçen seneye kadar küpe çiçeği yetiştirmeyi göze alamamıştım.
Neslihan hanım sorunuzu ben görünceye kadar cevabı bulmuşsunuz.Latin tohumlarını o saksı da çimlendirdim, şaşırtma yapmadım, Sevgiler.
Açarlar SDurul'cuğum, zannedersem arada verdiğim çay suyu çiçeklerin açmasına yardımcı oluyor, ben de durmadan alıyorum, dün Urla' ya montaja gittik, pazarı vardı dönüşte uğramak istedim 'amacım' sebze, meyva almaktı ama kimseyi inandıramadım.
Kedimize saldıran bu kuş devamlı taciz ediyor zavallıyı... Bu kuşun türü nedir bilen var mı?
151286
Açan glayörlerimiz.(atölye bahçesi)
151287
151288
Söküp atmaya kıyamadığım,fırça çalısı zannettiğim yabani çalı...
151289
151290
(Atölye) Hediye gelen karanfil buketinden bahçeye daldırdığımız turuncu karanfil. Keyfi yerinde.;)
151291
(Atölye) Bu sene çokça açan sarmaşık mor gül.
151292
151293
Atölyedeki minik sardunya...
151294
151295
Lobelya
151296
Minik çiçekli,portakal renkli sardunya.
151297
151298
Tohumunu crisantemo diye aldığım, çingene eteği.
151299
Tohumdan yetiştirdiğim funda.
151302
Değişik bir maviş
151309
151310
Tohumdan yetiştirdiğim fesleğen
151311
Katmerli cam güzelleri iyice çiçeklenmeye başladı;)
151312
151313
İçeriye büroya girdiğimde, masaya kurulmuş güzel bir hanım;)
151314
Tohumdan yetiştirdiğim ömürsüz çiçek...
151315
151316
Yaprakları kokulu sardunyalarım...
151319
151320
151324
151325
Bunlar da Tire'li Huriye hanımın;)
151328
151329
151330
İpek çiçekleriyle, sabah sefasının arkadaşlığı, Tıpkı bizler gibi;)
151331
151332
Katmerli cam güzelleri...:)
151333
151334
151335
Sevgi Durul
09-06-2010, 16:13
Fatoş hanımcığım atölyedeki minik sardunyanıza bayıldım. Miniği buysa, büyüğü nasıl olacak bilemiyorum. Çiçeklerinizin hepsi coşmış maşallah, sevildiklerini biliyorlar. Güzel günlerde keyfini sürmeniz dileğiyle... Sevgiler...
SDurulcuğum, yaprakları küçük, çiçekleri de minyatür, ben bunlara hayranım,bir de beyaz ebrulisi var,o da birlikte çalıştığımız mimar hanımın evinin balkonunda,ona kahveye gidersem vereceğini söyledi, bir türlü gidip kahvesini içemedim, aslında gideceğim ama olmadı.
günebakan
09-06-2010, 16:54
Fatoş ablacığım bahçe çoşmuş çok güzeller heran tekrar gelebilirim:)
Ablacığım mimar hanıma biran önce kahveye git beyaz ebrulinin resmini de çekte meraktan ölmeyeyim:)
Çiçekleriniz çok güzel renkler ve çeşitler çok güzel özellikle küpeliler harika iyi maşallah hepsine
Günebakancığım beklerim, ne zaman geleceksin? Minik çiçekli sardunyayı benim için almış, evine bir türlü ziyaretine gidemediğim için bana şaka yapıyor.Ya o getirecek ya da ben ziyaretine gidip alacağım.
Hatice'ciğim teşekkür ederim, beyaz küpelim askı da asılıydı ani rüzgar çikinca askısından kurtulup yere düştü. Ana dalı çatladı, yaprakları yumşadı neyapacağımı bilemedim. Sonra sitemiz de bir başlıkta aşı macununun bitki yaraların da havayla teması kestiğini ölümden kurtardığını okumuştum,aşı macunu almaya gitsem geç kalabilirdim,güleceksin ama ağzım da sakız vardı hemen çatlağı sakızla yapıştırdım ertsı gün kendine geldi gerçi çiçekleri bir çok yaprağını kaybetti ama yenileri geliyor
Sevgi Durul
09-06-2010, 23:17
Fatoş hanımcığım, ziyaretinize geldik.
151543
151544
Cumhur Tonba
09-06-2010, 23:19
Sayın Fatoş,
Herhalde sizin bahçenizi ilk ziyaret edişim. Ama kabahat üstteki mesaj sahibi Hacer'de. İnsan böylesine güzel bir bahçeyi haber vermez mi? (Bizde de kabahat var) Ne kadar harika ve güzel çiçekler. Siz geç kalmadan kime gidecekseniz gidip alacağınızı alın. Aklınızda olacağına, yanınızda olsun.
[QUOTE=SDurul;655749]Fatoş hanımcığım, ziyaretinize geldik.
Ay hoş geldiniz canım, keşke yakın olsaydık SDurulcuğum, sizi hiç görmedim ama özlemle anıyorum. Ufaklık büyüdükce mavimsi morumsu çiçeklerle donanacak, güle güle büyüt, sevgiler.
Sevgi Durul
09-06-2010, 23:50
Ben de yakın olmak isterdim, ama dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşurmuş. Bakarsınız belki bir gün, bir yerlerde tanışmak nasip olur. Teşekkürler...Sevgiler...
Bahçemize hoşgeldiniz Cumhur bey, beğendiğinize sevindim, çiçek sevdası yüzünden her tarafımız saksı oldu. Devamlı üretme, alma hastalığı oluştu bende. Bir an önce almam lazım ama çiçek olmasaydı gelmezdin diye takılıp duracak. Sevgiyle kalın.
Ben de yakın olmak isterdim, ama dağ dağa kavuşmaz, insan insana kavuşurmuş. Bakarsınız belki bir gün, bir yerlerde tanışmak nasip olur. Teşekkürler...Sevgiler...
İnşallah SDurulcuğum.
ardabora
10-06-2010, 00:01
merhaba Fatoş hanım,
ben yokken sitede çok güzel,birbirinden alımlı bahçe sayfaları açılmış.yavaş yavaş takibe başladım. sizin bahçenizi gezerken de epey keyif aldım.
-Dünkü 230 no.lu mesajınızdaki minik ceylan sardunya kaç yıllıktır acaba? öyle güzel gelişmiş uzamış ki hayran kaldım.
-ilk mesajınızdaki bankınız da çok orjinal,çok beğendim.
-nemesia-ömürsüz çiçek tohum paketinden bende de var ama tohumları ziyan ederim diye cesaretimi toplayıp ekemedim. nasıl çimlendirdiniz,hangi koşullarda?
sevgiler...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.