View Full Version : Sakarya Taraklı
Bir Pazar sabahı erkenden kalkıp canınız yollara düşmek isterse, Taraklı'ya yönelebilirsiniz. Yavaş yavaş etrafı seyrederek tırmandığınız yol boyunca kafanızdaki hâkim ve hayret verici düşünce, birileri gelip burayı çok güzel bir tablo olarak yapmış ve tabloyu asıp zamanı da durdurmuş galiba oluyor. Bu düşüncenize kimi zaman cep telefonunuz da çekmeyerek destek veriyor sanki. Geyve’den sonra yola devam ederken dalmışsanız etrafın güzelliklerine, Taraklı tabelasını kaçırmanız çok olası bir durum, zira tabela bile kendi halinde dikkat çekmiyor. Bu düşünceniz aslında Taraklı’nın sokaklarında gezerken kafanızda kendine yer buluyor. Taraklı da kendi halinde ve dikkat çekmemiş bugüne kadar.
Kendinizi kaybetmişken tarihin canlı tanıkları arasında, aklınıza Safranbolu geliyor. Karşılaştırmanız sonucunda da Taraklı'nın bozulmamış, yemyeşil, dahası insanlarının ne kadar sıcak olduğuna dair yorumlarınız dile geliveriyor. Önünden geçtiğiniz evin sahipleri sizi hoş geldinizle selamlayıp, bir kahve içimine buyur ediveriyorlar. Elinizde ev sahiplerinden birinin bahçesinden söküp verdiği enginar fideleriyle gezmeye devam etmek sizi şaşırtmıyor.
Kafanızda gene aynı düşünce: Taraklı’nın temiz ve Arnavut kaldırımlı sokaklarında durmuş zaman, biz onu durduğu anda görebilelim sanki diye. Seyrine dalmışken asırlık çınarı, bol köpüklü bir kahve içmek geçiyor içinizden, nedensiz olmadan. Gezinizi keşkek yiyerek sonlandırdığınızda bir daha gelmenizin iyi olacağını düşünerek ve gözünüz arkada kalarak düşüyorsunuz dönüş yoluna.
Not: Arabayla gidecekseniz yol yapımı olduğunu göz önünde bulundurmanız iyi olur.
Gülşen Hanım’ı bulursanız ( Kurşunlu Camii’nin karşısında küçük bir dükkânı var) kendisi size çok içten ve güzel bir anlatımla rehberlik yapıyor ve her evin kendi tarihini anlatıyor.
S Güngör
20-09-2010, 09:17
Sayın raddle;
Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim. Yaklaşık bir aydır Taraklı'dan haberdarım ve gitmek istiyordum. Ramazan dolayısıyla bu haftaya kadar sarktı. Sorum şu olacak; haftaiçi gitmemin herhangi bir olumsuz sonucu olabilir mi? Mesela sadece haftasonu açık olan turistik mekanların olması söz konusu mu? Veya bahsettiğiniz Gülşen ablayı haftaiçi de Kurşunlu Camii'nin önünde bulmak mümkün mü?
Sakarya'dan aktarma yapmayı planlıyorum. Uygundur değil mi?
Sevgili S Güngör,
Hafta içi gitmenizin her hangi bir sakıncası olduğunu düşünmüyorum, hafta sonu açık olan bir mekan olduğu duyumu almamıştım. Zaten dört ya da beş saatte güzel bir gezi yapabilirsiniz. Gülşen Hanım eğer oradaysa tabii ki bulabilirsiniz, turistik eşya satan küçük bir dükkanı vardı. Sakarya'dan Taraklı'ya geçebilirsiniz ama nereden, saat kaçta binersiniz buna cevap veremem, çünkü ben de Sakarya'nın yabancısı sayılırım. Belki Sakaryalı arkadaşların dikkatini çeker, cevap verebilirler. Sakarya başlığından da sorabilirsiniz, oradan da size net bilgi iletir arkadaşlar diye düşünüyorum. Yardımcı olduysam ne mutlu, keyifli bir gezi dileğimle.
S Güngör
23-09-2010, 17:08
Teşekkür ederim. Mutlaka bulurum diye düşünüyorum otobüsleri.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.