PDA

View Full Version : Rulo Pasta (Muzlu)




Güler
04-01-2010, 17:32
Rulo pastanın hamurunu hazırladıktan sonra ister muzlu, ister çikolatalı veya frambuazlı yapabilirsiniz. Seçim size kalmış.

5 adet yumurtanın sarılarını ayırdıktan sonra aklarını iyice çırparak kar gibi yapın.

Bu beyazların içine 5 çorba kaşığı pudra şekerini ilave ettikten sonra yumurta sarılarınını da teker teker katarak mikserde çıprmaya devam edin.

Daha sonra 5 çorba kaşığı kek unu (sade) içine bir paket vanilya ilave ederek bunu da malzemelere ekleyin, bu durumda artık çırpmak yok tahta kaşıkla karıştırmak zorundasınız.

Fırın tepsisine yanmaz pişirme kağıdı döşedikten sonra malzemeyi boşaltarak spatula ile aynı kalınlıkta yayın.

Fırın ayarını 160° turboda ayarlandıktan sonra 8-10 dakika arasında pişiyor.
Hamurun kağıt kenarları hafifçe pembeleşince tamamdır. Ortasına bir kibrit çöpü batırın ıslak çıkmıyorsa olmuş demektir.

Fırın tepsisini mutlaka ıstak bir bez üzerine oturtun. Daha sonra kağıt ile rulo gibi sarıp hemen açın sakın fazla sarılı bekletmeyin yapışır. Bu işlemi birkaç sefer yapın ki hamur sarılma formunu alabilsin.

Hamur iyice soğuduktan sonra yavaşça hamuru kağıttan çıkarın.

İster hazır satılan pastacı kremalarından, ister koyuca hazırladığınız puddingten veya kendi yapacağınız pasta kremasından sürerek rulo gibi sarın.
Bu sarma aşamasında krema sürdükten sonra da üzerine minik minik kestiğiniz meyvelerden de koyabilirsiniz.

Rulo şeklinde sardıktan sonra, rulonun iki ucunu baş ve son kısımlarını da düzgünce kestikten sonra pastanızın üzerine eleyeceğiniz pudra şekeri veya kakao dan sonra süsleyebilirsiniz.


Yumurta sarıları ve kar şekline getirilmiş yumurta akları


120650

120651




Güler
04-01-2010, 17:34
Sade kek un (içine vanilya eklenmiş) ve pudra şekeri.

120653

Güler
04-01-2010, 17:37
Önce kar gibi aklara pudra şekeri ve yumurta sarıları ilave edilir.

Un ilave edildikten sonra tahta kaşıkla karıştılır.

120654

120655

Güler
04-01-2010, 17:38
Malzeme tepsiye dökülür ve fırına sürülür.

120656

Güler
04-01-2010, 17:41
Pişen hamur fırından çıkar çıkmaz tepsi ıslak bez üzerine oturtulur. Biraz sonra hamur kâğıdı ile birlikte sarılıp sarılıp açılır. Hiç bekletilmez.

120657

Güler
04-01-2010, 17:43
İyice soğuyan hamur üzerine krema sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Arzu ederseniz içine de minik minik kesilmiş muz parçaları da atabilirsiniz.

120658

Güler
04-01-2010, 17:45
Buyrun istediğiniz gibi süsleyin.

120659

katmer
04-01-2010, 17:53
Ellerinize sağlık, Güler hanım. En kısa zamanda deneyeceğim. Üzerindeki gül de pek şık olmuş:)

Güler
04-01-2010, 17:57
Teşekkür ederim, gül ve yaprakları pasta malzemeleri satan yerlerde satılıyor. Yolum düşünce de renk renk süslemeler alıyorum.

katmer
04-01-2010, 18:55
Ben yaptım deseydiniz de şaşırmazdım:) Sizden beklenebilecek bir performans çünkü:))

Güler
04-01-2010, 18:57
Çok naziksiniz teşekkür ederim. ;)

katmer
04-01-2010, 19:00
Hissettiklerimi söylüyorum:))
Bu tarifi normal unla yapıyordum ve de yarım paket kabartma tozu ekliyordum. Tam istediğim gibi olmuyordu. Bu şekilde daha güzel olacağına eminim..

Nejla K.
04-01-2010, 19:08
Ben de unla deneyenlerdenim, en kısa zamanda hazır kek un denemesi yapacağım. Ellerinize sağlık, pek lezlz görünüyor...

Güler
04-01-2010, 19:17
Kek unun sadesini kullanıyorum. Aklınızın bir köşesinde olsun, kek un kullanınca kabartma tozu hiç koymayın.

lale76
04-01-2010, 23:12
Elinize sağlık Güler Hanım çok güzel görünüyor. Güzel süslemişsiniz.
Yılbaşı akşamı için ben de muzlu rulo pasta yapmıştım. Kekun kullanmadan da gayet iyi oldu. Daha önce yaptıklarımda istediğim gibi, sünger gibi, bir kek olmamıştı. Sizinde yaptığınız gibi işin püf noktası; sarıyı ve akı ayrı çırpıp, yavaşça kaşıkla karıştırmak.
Bugün ben de yazayım diyordum geriye 1 dilim pasta kalınca vazgeçmiştim. Çok hafif bir pasta nasıl bittiğini anlamıyor insan.

Lilium
04-01-2010, 23:25
Ben şimdi pastanın yapılışını değil de, bu pastayı yaparken hamurlu ellerle nasıl oluyor da fotoğraf da çekebiliyorsunuz hayret ediyorum:p yoksa fotoğrafcımı tutuyorsunuz.:p

Güler
05-01-2010, 07:43
Dalgacı, nasıl yaptığımı gel de Oğuz'a sor!!

Sakın yanlış anlama fotoğrafları Oğuz çekmiyor. Hımmm şimdi de pastayı mı o yapıyor diyeceksin ama ııı ıhh onu da yapmıyor, yani hiç bir şeye elini sürmüyor inan.

Dudi
05-01-2010, 08:02
Ellerinize sağlık süper görünüyor. Canım istedi :)

Güler
05-01-2010, 08:41
Üzülmeyin daha devamı var.

zelish
05-01-2010, 09:45
Enfes görünüyor, ellerinize sağlık.

zenfree
05-01-2010, 10:34
Muhteşem görünüyor. Ama parçalamadan rulo yapmak çok zor. Ellerinize sağlık.

nevsune
06-01-2010, 10:00
Sevgili Güler, siz böyle anlatınca insana çok kolaymış gibi geliyor. O hamuru o hale sokmak ciddi zor bir iş. Püf noktası acaba o kağıtlı haliyle alıştırma yapmak mı?

Ben çok yıllar önce yaptığımda, hamuru bir türlü rulo haline getiremeyip parçalamıştım. Hoş onu da öyle parça börçük serip normal pasta olarak yemiştik ya. İşte o gündür, bu gündür içimde yaradır bu:) Bir kendime güvendiğimde yaparım belki.

Güler
06-01-2010, 10:30
Sevgili nevsune, ben malzemeyi kâğıt üzerine döküyorum, fırında 0n dakika cıvarında oluyor. Hamurun kâğıt uçları pembeleşince hemen ortasına bir kibrit batırın bakın kuru çıkıyor mu. Hamuru çok pişirirseniz takır takır olur ve rulo yapamazsınız.
Bir de tepsiyi hemen çok ıslak bir bez üzerine çıkartın(oturtun) Tepsinin sıcaklığını azaltır, biraz bekledikten sonra kâğıt ile hemen bir sarın ve hemen açın sakın bekletmeyin yapışır. Bu işi bir iki kere yaparsınız artık form almıştır, korkmayın ertesi günü bile sarabilirsiniz.

Dudi
06-01-2010, 10:38
Hafta sonu deneyeceğim ben de, çok gözüme battı bu konu bu hafta :) Yemezsem çatlayacağım :) Yapamasam bile yapan güzel bir yer biliyorum, gidip ordan alacağım en kötü ihtimal :D

Güler
06-01-2010, 10:43
Aynı gün bir de çikolatalı yaptım.
Bunun iç malzemesinde hazır pastacı kreması kullanmadım çikolatalı royal pasta kreması hazırladım.
Evde hazırladığımız iç kremalar daha çok hoşuma gidiyor, hazırları gibi köpük hissini vermiyor.


Buyrun bunu da size ikram edeyim.

120909

120910

Dudi
06-01-2010, 10:46
Hüüffff Güler hanım çok kötüsünüz, geleceğim akşama size :)

Güler
06-01-2010, 10:49
Bir İstanbul gurup toplantısı yapalım, söz size her ikisinden de yapıp getireceğim.

Dudi
06-01-2010, 10:51
Süper olur, yapalım en kısa zamanda :)

lale76
06-01-2010, 15:07
Bu da çok güzel görünüyor Güler Hanım, elinize sağlık.

tamaşa
06-01-2010, 15:16
Güler hanım,ellerinize sağlık her iki çeşitte nefis görünüyorlar ,en kısa zaman da denenecek başka yolu yok resimler iştah kabartıyor.

fevziye
06-01-2010, 15:17
Ellerinize sağlık Güler hn. Ben denedim, harika oldu.

turko-g
07-01-2010, 18:01
Akşam akşam bu bölüme kafeden düştüm ve Güler hn içim gitti . Ellerinize sağlık, tabi ki hemen bende deneyeceğim. Ama bizim ufaklıklara ortası muzlu.

incikarsan
07-01-2010, 19:39
Buyrun istediğiniz gibi süsleyin.

120659

Guler Hanim,

Nefis gorunuyor.Bir fincan kahve ile yaninda kocaman bir dilim pasta rica edebilir miyim?

Saglikli,huzurlu mutlu yeni yil dileklerimle....

Güler
07-01-2010, 21:30
Buyrun kahvehane ikram edelim.

KARADENİZ37
13-01-2010, 14:48
Güler abla ellerine sağlık çok hoş olmuş benim oğlum da bu pastayı çok sever ilk fırsatta bu tarifle yapıcam sevgiler.

katmer
27-01-2010, 13:21
Güler hanım, tarifi dün denedim. Muhteşem oldu, içine bavarez kullandım. Eskiden yaptığım bu kadar güzel olmuyordu. Bundan sonra sürekli yaparım. Şu İstanbul toplantısını da cidi olarak düşünmek lazım.

A-EMEL
19-03-2010, 22:15
Güler ablacım bugün pastanızdan yapıp misafir ağırladım:))
Hepimiz çok begendik..Ellerinze sağlık..

Güler
20-03-2010, 09:23
Afiyet olsun, yakında çilek çikar, çilekli de deneyin. Çilekli ve franbuazlı da hoş oluyor.

katmer
20-03-2010, 11:03
Güler hanım, pastanız bizim kuzenler arasında dilden dile dolanır oldu. Kuzenlerin birinin şık bir pastanesi olduğundan, tarifi el altından dolaştırıyoruz:))

Hhatice
20-03-2010, 11:30
Güler hanım ellerinize sağlık nostanji oldu bana :)
Günlerimde ne çok yapardım muzlu rulo pastayı artık çocuklar kilo alıyoruz yapma dedikleri için uzun zamandır tatlı birşey yapmıyordum bir ara yine yapmalıyım karnım acıktı galiba :))

karaca27
06-04-2010, 10:03
harika görünüryorlar ikiside.. ellerinize sağlık

Ozlem A
23-07-2013, 23:05
Yılbaşında kütük rulo pasta yapıyorum, içine genel istek üzerine muz koyuyorum. Hamurunda ağırlıklı dövülmüş ceviz kullanıyorum. Yanına marzipan mantarlar ve kuru incirden meşe palamutları yapıp süs olarak ekliyorum.