Kiraz
29-12-2009, 19:22
Evde "Haşhaşlı çörek (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16933&highlight=ha%FEha%FEl%FD) isteriz!" sesleri yükselince ve benim de vaktim olmayınca, başka tarife uyarladığım tatlı çöreği yapıyorum, sesler kesiliyor:) Kabartma tozu ile yapıldığından ve hamuru ile uğraşmak daha az olduğundan işimi kolaylaştırıyor.
(Fotoğraftaki tepsi, aşağıdaki malzemenin iki katıyla yapıldı, iki rulo için tarif vereceğim).
İçi için:
1 su bardağına yakın dövülmüş haşhaş
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 bardak kuru üzüm
Hamuru için:
2 yumurta (ayrıca 1 adet yumurta sarısı üstü için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 küçük çay bardağı zeytinyağ
vanilya
kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
2 yumurta, yoğurt, zeytinyağ,vanilya, şeker karıştırılır.Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilir, yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur ikiye bölünüp 1/2 cm kalınlığında açılır, harcın içine az miktarda zeytinyağ ilave edilip hamura serilir, rulo yapılıp tepsiye yerleştirilir. Kalan hamur da aynı şekilde hazırlanır.
Ruloların üzeri hafifçe ezilerek yumurta sarısı sürülür. Piştikten sonra kırılgan olduğu için önceden hafifçe dilimlemekte yarar var.
Aynı hamuru meyveli tatlılarda da kullanıyorum, trabzon hurması ile henüz denemedim.
Açılan hamura harç serilir.
119523
Yağlı kağıdın üzerinde yapılınca, ruloyu da hazırlamak da çok kolay oluyor.
119522
119521
Rulolar hafifçe ezilip, yumurta sarıları sürülür ve üstleri kesilir.
119520
Pişince istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
Soğumasını bile beklemeden küçük bir el tarafından araklanır:)
119518
(Fotoğraftaki tepsi, aşağıdaki malzemenin iki katıyla yapıldı, iki rulo için tarif vereceğim).
İçi için:
1 su bardağına yakın dövülmüş haşhaş
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 bardak kuru üzüm
Hamuru için:
2 yumurta (ayrıca 1 adet yumurta sarısı üstü için)
2 yemek kaşığı yoğurt
1,5 küçük çay bardağı zeytinyağ
vanilya
kabartma tozu
3 yemek kaşığı toz şeker
alabildiği kadar un
2 yumurta, yoğurt, zeytinyağ,vanilya, şeker karıştırılır.Alabildiği kadar un ve kabartma tozu ilave edilir, yumuşak bir hamur yapılır.
Hamur ikiye bölünüp 1/2 cm kalınlığında açılır, harcın içine az miktarda zeytinyağ ilave edilip hamura serilir, rulo yapılıp tepsiye yerleştirilir. Kalan hamur da aynı şekilde hazırlanır.
Ruloların üzeri hafifçe ezilerek yumurta sarısı sürülür. Piştikten sonra kırılgan olduğu için önceden hafifçe dilimlemekte yarar var.
Aynı hamuru meyveli tatlılarda da kullanıyorum, trabzon hurması ile henüz denemedim.
Açılan hamura harç serilir.
119523
Yağlı kağıdın üzerinde yapılınca, ruloyu da hazırlamak da çok kolay oluyor.
119522
119521
Rulolar hafifçe ezilip, yumurta sarıları sürülür ve üstleri kesilir.
119520
Pişince istenirse üzerine pudra şekeri serpilir.
Soğumasını bile beklemeden küçük bir el tarafından araklanır:)
119518