Bağlan

View Full Version : Urla Gezileri

kalambaklı
01-12-2009, 18:50
Değerli arkadaşlar, bayramın birinci gününden sonra mehmet arkadaşımla URLA ve civarında yapmış olduğumuz gezilerimizde doğa deniz ve insan kaynaşmasına ait fotoğraflarımızı sizlerle paylaşmak istedik 115878

115879

115880

115881.

Harun Parlak
01-12-2009, 18:53
Harika manzara. Hepsinden güzeli benim gözüme kayalar takıldı harikalar ya. Negüzel bonsai saksıları ve kaya bahceleri yapılır onlardan.
İçini oycaksın bahceye koyacaksın bahce bonsai lerini onlara dikeceksin.:)

kalambaklı
01-12-2009, 18:55
115883

115884

115885

115886

115887

kalambaklı
01-12-2009, 18:59
115888

115889

115890

115891

115892

malina
01-12-2009, 19:01
Görüntü var ses yok :)

Neler yaptınız yazacaksınız değil mi? :)

memet
01-12-2009, 19:34
Kalambakı görüntülerin heyecanına kaplıp yazmayı unutmuş.

Son iki fotoğraftaki iki ağaç için belediyeye koruma altına alınmasını, oluyorsa anıt ağaç olarak tescil edilmesini sağlamaları için öneri götüreceğiz.

Bazı ağaçları bonsai tarzlarına örnek oldukları için görüntüledik.
Tekin'in dediğini yaptık ve bugün saksı yapımına başladık.

Fotoğraflar Urla'nın Ege denizine sahili olan kıyıları.
Buradan çeşme'ye kadar yapılanma yasak, kıyının bir yerinde bir batık var ve orada arkeolojik çalışmalar yapılıyor. Bu kıyılar Akdeniz fokunun yaşama alanlarından bir tanesidir.

Hava çok güzeldi ve denize girenler vardı.

efekentlisari
01-12-2009, 21:25
sayın kalambaklı bu gezinizde köpeğiniz zilliyi göremedim..onun içinde iyi bir gezinti olurdu..selamlar..

kalambaklı
02-12-2009, 08:04
sayın kalambaklı bu gezinizde köpeğiniz zilliyi göremedim..onun içinde iyi bir gezinti olurdu..selamlar.. Hiç zilli' siz gezi olur mu!

115964

Nail Sarı
02-12-2009, 14:59
Memet böyle güzel faaliyetlerde bana da bir haber gönderseniz ya da mesaj atsanız.
Çok güzel bir gezi olmuş gerçekten. Fotoğraflar birbirinden güzel.

kalambaklı
02-12-2009, 17:19
Sayın Nail Sarı; Gezilerimiz sırasındaki düşüncelerimizi size aktarabilirim. Bir minibüs tutup isteyen arkadaşlarla böyle bir gezi düzenlemek istiyoruz. Ne dersiniz!... Zamanı memet bey belirlesin derim.

triple
02-12-2009, 17:26
Güzel bir gezi olmuş gercekten.
EEE sonucta egenin her kıyısı , her koyu ayrı güzelikte. Bence en guzel koylardan biride urladan yola cıkıp cesmeye dogru yol alırken karaburun tarafına sapılmalı birde. Orasıda ayrı bşir guzel degilmi sevgili Dostlar? Balıklıova Mordoğan karapınar gülbahçe... uzar gider .
Doğası bozulmadan kalan ender yerlerden bence bu bolge hele bir ay sora Nergis mevsiminde her yer Mis gibi Nergis kokarHa birde de Doğal sümbülleride unutmamak lazim degil mi???

kalambaklı
02-12-2009, 18:11
Değerli dostum; Hafta içi biriken stresleri atabileceğimiz en güzel yer doğayla birleşmek.
Bu gibi gezilerin her zaman ve her yerde yapılması için hep beraber mücadele etmeliyiz.
Saygı ve sevgilerimle,

maki01
02-12-2009, 22:37
Özlemişim, Urla'yı, iskeleyi ve adaları. Bir de iskelede yenilen katmeri :)
Bu yaz yeniden görmeyi çok istiyorum.
Kısmet...

kalambaklı
03-12-2009, 10:48
Özlemişim, Urla'yı, iskeleyi ve adaları. Bir de iskelede yenilen katmeri :)
Bu yaz yeniden görmeyi çok istiyorum.
Kısmet...

Sizin için URLA ve İskele' den fotoğraf yükleyebilirim.:)

maki01
03-12-2009, 10:57
Çok sevinirim :) Eşimin ailesi uzun süre Urla , Yıldız Tepe'de yaşadılar. Daha sonra Kalabak'a taşındılar. Her İzmir'e gidişimde İskele'ye muhakkak giderim. Adalar ve İskele'nin özel yeri vardır yaşamımda. Kullanıcı adımda, adalardaki makilerin güzel kokularının da izi var :)

kamuran
03-12-2009, 12:12
merhabalar :
en yeni üye olarak yaptıklarınızı takip ediyorum,ne güzel dostluklar kurulmuş belki bir gün kendimi aranızda görürüm :))

kalambaklı
03-12-2009, 12:39
Sayın kamuran, tabii ki sizi aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Saygılarımla,

Mr_izmir
04-12-2009, 08:57
Gezentiler geziniyorlar bize bir haber salmak yok hep aynı şey. Sanki zararlı sınıfındanız, afidmiyim? yoksa kırmızı örümcek mi? Kıskanarak takip ediyorum bu kankaları. İnsanın Urla'lı olup kendine yine Urla'dan bi kanka bulası geliyor :) güzel fotoğraflar.

triple
04-12-2009, 09:09
Arkadaslar aralık ayında izmirdeym kesin tarih belli degil ama Aralık ayında mutlaka 3 4 gunlugune izmirde olacam (Mordoğan da ******) tüm izmirlileri Mordoğan ve cevresini gezmeye davet ederim ayrıca bahce3de balık keyfide yapabiliriz cupralar benden:)

triple
04-12-2009, 09:09
mr izmir baş davetlimde sen ol üzülme bak ben davet ettim:)

Mr_izmir
04-12-2009, 11:20
Valla nedenir bu davete seve seve gelinir. Balık deniz havası daha ne olsun...Ben varım :) sevindim :)

kalambaklı
04-12-2009, 14:16
Sayın Mr izmir; 22 kasım pazar günü sizi de davet etmiştik ama rahatsızlığınızdan dolayı gelemeyeceğinizi söylemiştiniz, şimdi neden sitem ediyorsunuz ki, 06/12/2009 pazar bekliyoruz buyurun efendim. Bu ara ateş dikeni ne durumda, haberini bekliyorum.

kalambaklı
04-12-2009, 14:18
Arkadaslar aralık ayında izmirdeym kesin tarih belli degil ama Aralık ayında mutlaka 3 4 gunlugune izmirde olacam (Mordoğan da ******) tüm izmirlileri Mordoğan ve cevresini gezmeye davet ederim ayrıca bahce3de balık keyfide yapabiliriz cupralar benden:)

Sayın triple, zamanı bildirirseniz seve seve geliriz.:)
Saygılarımla,

Mr_izmir
04-12-2009, 23:19
Sayın kalambaklı; Abi biliyorum ya, takılıyorum ben size. Buarada pazar günü gelicem. Ateş dikenini hiç elleşmedim abi, ama getirdiğimde ilk iki hafta çok yaprak döktü ve sarardı bir çok yaprağı, nedeni o budama mıydı hiç bilmiyorum. Biraz bakıma ihtiyacı var sanırım. Dilersen pazar günü getirebilirim. Özel birşey yapmıyorum ama biraz gelişimi ve gövde kalınlaşması için saksı değişikliği gerekli diye düşünüyorum. Sen istenilen formu bulması açısından dokunma dediğin için, hiç ellemiyorum. Yanlızca su veriyorum. Umarım kurumaz ama yeni sürgünde vermiyor. Tuhaf,mevsimsel mi acaba? Pazar gününü iple çekiyorum. Görüşmek üzere :)

memet
05-12-2009, 18:24
Walla yazma, ehu ehu yazma, noktalardan sonra boşluk bırak, ummadığın bir başlıkta bulabilirsin kendini.

Sizinle görüşmemiz lazım diye bir başlık da var bu forumda.

Mr_izmir
05-12-2009, 19:21
Tamamen haklısınız saygıdeğer Moderatörüm :) gerekli düzeltmeler yapılmıştır. Sevgiler saygılar, bitmek tükenmek bilmeyen sabrınız için teşekkürler. Gerektiği yerde acımadan silebilirsiniz mesajlarımı. Sildiğin yerden gül biter canım Mehmet Abim :)

kalambaklı
08-12-2009, 13:31
Mr izmir, bak sitem etmek işe yaramıyor, bu pazar da bizi ekip gelmedin ama Allah' ın hakkı üç ve bir hakkın kaldı.

Mr_izmir
08-12-2009, 15:38
Haklısınız Sayın kalambaklı,

Ancak geçen hafta küçük bir kaza sonucu başımdan yaralanmıştım. Yara derin ama çok aşırı açık değildi.Kendi kendine kapanır düşüncesiyle doktora gitmeden,pansumanımı bizzat kendim yaptım. Cumartesi akşamı, kazadan sonra, ilk kez, pazar etkiliğine katılmak için duşa girdim. Ancak suyla temas sonucu, yeniden kanattım. Sanırım 1 hafta beklemesi gerekliymiş. Neyse cumartesi akşamı, acilde kendimi daha profesyonel ellere bırakıp pansumanı yaptırdığım için, üzülerek ve özür dileyerek gelemediğimi bilmenizi istiyorum. Yoksa nekadar çok sizlerle birlikte olmak istediğimi bildiğinizi düşünüyorum. Sohbetinizden, sıcak kanlılığınızdan büyük keyif alıyor, henüz yeni tanışmamıza rağmen ortak hobilerimizin, ilgi alanlarımızın olması nedeniyle, kendimi yanınızda hiç yabancı hissetmiyorum. Buyüzden orada sizlerle olmayı, inanın çok isterdim.

Aslında gerekli açıklamayı Buca'lı gruba yapmıştım ama herhalde bu konuda bilgilendirmediler sizi. Çok mahçubum size karşı fakat ikidir elimde olmayan nedenlerden ötürü kaçırıyorum güzel etkinliklerinizi. Buarada ekmek gibi bir durum asla söz konusu olamaz. Birincisinde zaten sözüm yoktu hastaydım. Bunda haklıydınız fakat, beklenmeyen bir durum söz konusu oldu. Tekrar özür diliyor en kısa sürede sahalara dönmeyi hedefliyorum :) Bir şekilde umarım telefi edebiliriz. Saygılar...

kalambaklı
08-12-2009, 17:40
Sevgili Mr izmir; Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum, bizimki espiri mahiyetinde ve her zaman bekleriz.;):)
Sevgilerimle iyi akşamlar,

the_mc
31-12-2009, 15:20
güzel yerler gezip görülmeli muhakkak

kalambaklı
31-12-2009, 19:00
Sayın the mc, öncelikle yeni yılın size sağlık, mutluluk, huzur ve bol kazanç getirmesi dileklerimi sunuyorum, ayrıca yolunuz URLA' ya düşerse sizi gezdirmekten mutluluk duyarım.
İyi akşamlar,

yolac
03-01-2010, 15:02
Sevgili İzmirli Arkadaşlar,
İklim olarak cennetde yaşıyorsunuz.Bazen (belki ütopik bir düşünce ama)kışları İzmir civarında yazları Istanbul civarında olmak geçiyor içimden.
Deniz kıyısında ;içinde mütevazi bir evi ,küçük de olsa bitkilerle uğraşılabilecek bahçesi olan bir yer satınalmayı düşünmüyor da değilim.
Tabii yöreyi bilemediğim için ancak sizlerin yardımlarıyla belki olabilir diye düşünüyorum.
Denk gelirse özelime mesajlarınızı beklerim.
Yeni yılda herşey gönlünüzce olsun!

memet
21-03-2010, 19:15
Kalambaklı'yla bugün biraz dolaştık. Bütün İzmir'lilerin yapacağı gibi ot topladık.
Bonsai için biraz dere kumu ve doğal oluşmuş kompost topladık. Ben hediyemi de aldım. Günü tamamladık.

ayazkentli
28-09-2010, 14:44
Urla'da dün kötü bir yangın vardı. Urla'lılara geçmiş olsun.

ayazkentli
28-09-2010, 14:49
3 no.lu mesajın, 2. fotoğrafta'ki ağaç ilginçmiş.

Sizlerin bonzailerine benziyor. Tabi biraz iri bir bonzai gibi!

kalambaklı
28-09-2010, 16:20
Sağolasın dostum, dün yanan yerleri şöyle bir gezdim de, sonunda buraya ne yazacağımı bilemiyorum.
Yapanlara Lanet olsun.

memet
28-09-2010, 19:44
Üç ayrı yerde aynı anda yangın, insanın aklına çok fazla şey gelmiyor.

guleycaaan
06-12-2010, 12:56
başka yerlerin de gezilip görülmesi mümkün olabilir. gezilerden sonra konuşulup tartışılıp her ilçe için bir katalog çıkartılabilir.

guleycaaan
06-12-2010, 12:58
bu konuda katılmak isteyen olursa..öncü bir grup oluştururuz.mesela urla için toplanmak isteyenler haber veriri buradan.bir gün buluşuruz ve fotoğraflarıyla,ağaç bilgisiyle,ilçenin sorunlarıyla ilgili kısa bir broşür ya da kitapçık hazırlayabiliriz..

ecs
07-03-2011, 13:44
bahar geliyor.... yeni üye ve urlada yaşayan şanslı biri olarak urla toplantılarınıza katılmak isterim...

kalambaklı
07-03-2011, 15:17
Sayın ecs, hoşgeldiniz bende Urla'da oturuyorum,bonsai ve doğa yürüşlerimiz oluyor.
Saygılar.

ecs
14-03-2011, 10:08
teşekkurler hoşbulduk, sanırım 2011 için yakında bir faaliyet görünmüyor:)

memet
14-03-2011, 11:20
Sürekli faaliyet var. Eğitim toplantıları var. sık sık Urla'da Çuha peyzajda toplanıyoruz. Sıkça geziler yapıyoruz. Muradiye fidanlığındaydık cumartesi günü. Herkese duyurduk.