PDA

View Full Version : Sebahattin Sargın'ın Balkonu

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 11:50
Başlık açsam mı açmasam mı diye düşünüyorum. Bugün açma kararı aldım...

Yılın büyük bir kısmını Bandırmada geçirdiğim için bitkilerimle çok ilgilenemedim. Balkonum çok küçük bu yüzden bitkilerim birbirleri ile çok samimi bir şekilde gelişiyorlar ;)

Rengarenk çiçekler ile başlamak isterdim ama sonbahar işte ne yaparsınız :p

Başlayalım bakalım...

Yalova toplantısında Sn. Kgursan'ın hediye ettiği kasımpatılar;

115562
115563

Bu sene Kamil beyin satış listesinde gördüğüm de çok sevindiğim ve hemen sipariş verdiğim Cyclamen hederifoliumlar;

İlk önce "Merhaba" diyor...
115565
Sonra etrafı inceliyor...
115566

Beğenirse de perçemini açıp yüzünü gösteriyor :p
115567

Sevgiler ;)

epsody
28-11-2009, 12:15
Genç arkadaşımızı bayram gezilerimizde dolaşırken yolumuz üzerine gelince balkon çalışmalarını görmek ve bayramını kutlamak farz oldu iyi bayram dileklerimle sağlık ve esnlikler dilerim sevgiyle kal.

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 12:23
Soğanlı bitkiler ile devam edelim...

Cyclamen coumlar da harekete geçtiler...
115573

Çiğdemlerden birini fotoğraflayabildim...
115574

Bana ilk geldiğinde tek yaprak olan süs yoncam,
115575
Şimdi ise bu halde;
115576
Çiçek açmasını merakla beklediğim İris tuberosa...
115577

uzman16
28-11-2009, 12:29
Çiğdemin güzelliğine bakar mısınız?
Sıklamen ayrı bir zerafet.
Oxalisin de çok güzel gelişmiş.
Bakalım neler neler var balkonunda!
Çok çeşit olduğunu tahmin ediyorum.
Sevgiler.

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 12:33
Sevgili Hocam100'den aldığım karaburun nergislerinden bir kaçı yüzlerini göstermeye başladılar;

115578

Bunları geç ektiğim için yeni filiz verdiler, soğanlı bitkilerimin büyük bir kısmını Bandırmada toprakla buluşturdum. Safranlarım açtı ve geçtiler enfes kokuyorlardı. Kokulu bitki sevenlere safranı mutlaka öneririm, etrafına yayılan bir kokusu yok ama gene de çok hoş...

Sukulentler ile devam edelim...

Sevgili Snowmanden aldığım sukulentler eve geldiğimde çok kötü bir halde idiler. Annem sanırım ben yokken fazla sulamış. Sedum lineare ben geldiğimde çoktan ölmüştü.

Sedum album
115580
Bunun türünü bilmiyorum
115579
Liriope muscari
115581

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 12:44
Sukulentler ile devam ediyoruz...
Fotoğraflarını büyük bir hayranlıkla izlediğim Sevgili Vildan Sönmez'in gönderdiği Sedum spectabile;
115587
Kalanchoe'da tomurcukta;
115588
En sevdiğim sukulentlerden biri olan Echeriveria;
115589
Yalova fuarından aldığım ve ismini unuttuğum sukulentim;
115590
İlk aldığımda üzerinde olan balonlar şimdi buruşmaya başladılar. Sanırım beceremedim ölecek derken yeni filizler vermeye başladı...
115591

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 12:53
Ben tam bir passiflora aşığıyım, ilk passifloramı Sevgili Ophrys'in gönderdiği tohumlarla yetiştirmiştim. Zamanla büyüdü kocaman oldu, ama çiçek açtıramadım. Sonradan öğrendim ki geniş saksı istiyormuş, bende Sevgili Hedera'nın serasına verdim. Orda geniş saksılarda mutlu mesut yaşıyorlar.

Bunlar çelikten yetiştirdiğim passiflora edulisler;
115592

Bu iki kardeş İstanbul ve Düzce yolcusu, Vildan hanım ve Zerrin hanıma gidecekleri günleri bekliyorlar. İşlerimin yoğunluğu ve benimde miskinliğimden kaynaklanan sebeplerden ötürü bir türlü gönderemedim. Ama en kısa zamanda yollayacağım bu uzun gecikme için bütün agaclar.net üyeleri önünde sizden özür diliyorum :rolleyes:

Sevgili Epsody;

Balkonuma hoşgeldiniz, ilgin için teşekkür ederim. Sizin de bayramınızı kutlar sevdiklerinizle beraber nice bayramlar görmenizi dilerim...

Sevgili Uzman16;

Değerli Hemşehrim ilgin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim. Aslında çimlendirilmeyi bekleyen bir çok tohum sırada bekliyor ama iki şehir arasında gidip gelmekten ilgilenemiyorum ne yazık ki...

Bugünlük bu kadar, sevgiyle kalın ;)

begonvil 14
28-11-2009, 12:55
Çok güzel çiçekleriniz sonbaharda sevgiyle gülümsemiş size. Gözümüz bayram etti:)) İyi bayramlar

Sebahattin Sargın
28-11-2009, 13:41
Sevgili Begonvil;

Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim ;) İyi bayramlar...

Sevgiler ;)

günebakan
28-11-2009, 13:48
Sevgili Sebahattin çiçeklerinin hepsi de çok güzel sonun da senin balkonu da görmek nasip oldu ellerine sağlık:)

bahtiyar02
28-11-2009, 13:57
Sevgili dostum ellerinize, yüreğinize sağlık.İyi bayramlar

Vildan Sönmez
28-11-2009, 16:07
Sevgili Sebahattin, biraz beklettin bizi ama değdi. Zaten senin derslerinin arasında doğaya ve çiçeklere gösterdiğin ilgi çok hoşume gidiyor. İtiraf ediyorum ben bunu oğluma aşılaymadım.
Cyclamenler sende daha çabuk gelişmiş ve daha çok çiçek açıyor.Ve mor çiğdeme de bayıldım doğrusu. Sedumdan birkaç arkadaşımıza göndermiştim, senden haber geldi sevindim. Şimdi o dal solacak. En dipten kes ve o saksıyı kuytu bir köşede unut. Bir süre sonra dipten pıtrak gibi sürgünler gelecek.

Bir güzel haber de passifloradan geldi. Sende biraz daha kalır, kuvvetlenir.

Tanıtımın devamını diler, bayramını da kutlarım, Bu arada derslerinde de başarılar..

Lonicera
28-11-2009, 17:19
Ne zamandır bekliyordum, nihayet sonunda senin de emeklerinin karşılığını ucundan da olsa görmek nasip oldu. Şimdilik balkondakilerle idare ettiriyorsun bize ama asıl Bandırma' daki hazineyi ne zaman çıkaracaksın, merak ediyorum:)

İyi bir bayram geçirmen dileğiyle, Allah derslerinde zihin açıklığı versin kardeşim.

kılıç
28-11-2009, 21:17
Sevgili sebahattin ben oğluma saksıların çokluğundan evim olsun bir tek saksı sokmucam dedirtirken senin gibi gençlerin bitkilerle ilgilenmesini hayranlıkla izliyorum.ALLAH hayatta ve öğreniminde başarılarını daim etsin,bitkilerinde çok güzel..MUTLU BAYRAMLAR....

Sebahattin Sargın
29-11-2009, 13:31
Bu kadar bekleyenim olduğunu bilseydim daha önceden açardım başlığı ;)

Sevgili Günebakan, Bahtiyar02, Vildan Hanım, Lonicera ve Kılıç;

Balkonuma hoşgeldiniz ilginiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim...

Vildan Hanım;

Beni rahatlattınız vallahi ;) Dün passifloraların dipte ki yapraklardan sürgün verdiklerini görünce üst taraflarını kestim. Yabancı sitelerde budanmayı seven bitkiler oldukları yazıyordu. Sedum için teşekkür ederim dediklerinizi aynen uygulayacağım. Cyclamenlere gelince anladığım kadarı ile aydınlık direkt güneş ışığı almayan yerleri çok seviyorlar. Kapalı balkondalar herhangi bir ısı kaynağıda yok balkonda.

İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim tekrardan ;)

Sevgili Lonicera;

Orda çok hazinem yok Sevgili Hocam100'den aldığım soğanlı bitkilerim var. Safranlarım açtı ve geçtiler onları fotoğraylayamadım ona üzüldüm. Eğer bir fotoğraf makinesi bulursam Bandırmadan da kareler yayınlıyacağım. İyi dilekleriniz içinde tekrardan çok teşekkür ederim...

Sevgili Kılıç;

Güzel sözleriniz ile beni onore ettiniz teşekkür ederim ;)

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
29-11-2009, 17:12
Yarın acil olarak Bandırmaya dönmem gerekince bende son bir kaç kare yayınlıyıp, balkonu mu dostlarıma emanet edeyim dedim ;)

Forumda fırtınalar estiren plumeria furyasına katıldığım günlerdi;
115669
Sonra bir kısmı arkadaşlara dağıtıldı. Bir kısmını kaybettim derken elimde bu üç çirkin ördek yavrusu kaldı ;)
115670

Balkonumda bir bunlar eksikti. Sn. Deniakvaryumunun açtığı bir konu vardı, balkonda üzüm yetiştirmek diye, ne zamandır aklımdaydı bu konu. Ben de bu seneki Tarım fuarından bir tane alphonse ve bir tane de müşküle üzümü aldım. Henüz esas yerlerine alamadım umarım seneye bir salkım da olsa meyvesini görürüz ;)
115671

Son karemiz de en sevdiğim türlerden biri olan süs yoncamdan...
115672

Bir süre aranızda olamayacağım sanırım, ara ara "Ceee" derim ama gene de :)

Şimdilik hoşçakalın...

Sevgiler ;)

Orhan Özbilgiç
29-11-2009, 18:04
Evlat;
Ben, birkaçı hariç, pek balkon gezmedim. Onlarda gerçekten müthiş güzellerdi. Hepsi de bayan arkadaşlarımızındı.
Senin balkonunun farklı olacağına dair bir hisle açtım pencereyi. Daha bir erkeksi, daha bir enteresan!
Yanılmamışım.
Örneğin; herkeste olan sardunya sende olsa idi, şaşıracaktım.
Beklediğim gibi çok özgün bitkilerin var. Bu da, benim hoşuma gitti. Sanada yakışan bu bence.;)
Sevgili Sebahattin Sargın;
Ömrün boyunca herşey dileğince biçimlensin. İyi bayramlar.

denizakvaryumu
29-11-2009, 19:41
Kolay gelsin, balkonculuğun sonu bahçeciliktir.

Zamanla o balkonda değil oturacak, ayakta duracak yer kalmayınca ister istemez dağ başında da olsa , 15-20 li gruplar halinde domuz sürüleri de geçse bir bahçen oluyor :)

Balkondaki üzümlerde en dikkat edeceğin husus mantar.

Kolay yakalanırlar,bunda saksıda olmalarının payı da büyük,(saksıda bitkilerin hastalıklara daha kolay yakalandığı ve direnç katsayılarının düşük olduğunu bahçeyi aldıktan sonra yaptığım testlerden anladım) bu nedenle toz ve ıslanabilir kükürtü yaprak ve dallarına uygula derim.(hastalık olmasa dahi)

Captan ve bordo bulamacı da etkilir ama balkonda tavsiye etmem, kükürt yine de en masumu.

Sebahattin Sargın
29-11-2009, 20:05
Sn. Orjin;

Balkonculuğa sanırım yeni bir tanım getirdiniz, "erkeksi balkon" ;)

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim. Sardunyalar ile bitki alemine girdiğim ilk yıllarda ilgilendim. Eskilerden bir kaç fotoğrafım vardı hatta. Sonraları yeni türler ile karşılaşınca onlar sıradan gelmeye başladı artık :) Sizinde bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım...

Sn. Denizakvaryumu;

Üzüm konusunda ki en iyi ilacın kükürt olduğunuz sizden daha öncede duymuştum. Bandırmadan dönünce ilk uygulamayı hemen yapacağım. İlginiz ve tavsiyeleriniz için de ayrıca teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

ozbey
29-11-2009, 23:51
Sayın Sebahattin Sargın, çiçekleriniz buram, buram sevgi kokuyor, hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık.

Sebahattin Sargın
01-12-2009, 14:22
Güzel sözleriniz için teşekkür ederim Sn. ozbey...,

Sevgiler ;)

limoncu
01-12-2009, 14:46
hayat bitkilerle ağaçla doğayla daha güzel!!! :)

halim_17
02-12-2009, 15:46
Canım arkadaşım balkonunu bizzat gören biri olarak daha çok resim yayınlamanı bekliyorum. Küçük balkonuna çok güzel çiçekler sığdırmışsın. Gözün bu güzellikler hiç ayrılmasın...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
02-12-2009, 16:23
Sebahattin, Plumerıaların çimlenmesi ile Ü.Ç.Ö.Y. haline gelmesi arasında geçen süre ne kadar ?

Sebahattin Sargın
03-12-2009, 17:12
Güzel sözlerin ve ziyaretin için teşekkür ederim Halimciğim...

Vildan Hanım tam emin değilim ama yaklaşık bir buçuk yıl oldu sanırım...

Sevgiler ;)

limon
03-12-2009, 19:16
Sebahattin, Sonbaharda bile renk renk açmış çiçeklerin. Eline sağlık. Bakalım ilkbahaharda neler olacak balkonunda? :)

Ü.Ç.Ö.Y ler yeniden yeşerek mi?

Adalet Yağcı
03-12-2009, 20:18
Bir balkon daha keşfetmenin mutluluğu ile baştan sona gezdim, tek şanssızlığınız Sonbahar olması, Şimdi bu balkonun İlkbahardaki halini merak ediyorum.
Yine de çiğdeminiz güzelliği ile her şeye yetmiş, tam pulmerialar nerede diyordum ki, onları da gördüm, Üç Çirkin Ördek Yavrusu :)(şifreyi de çözdüm bu arada)üzülmeyin benim yedi pulmeriam da aynı durumda.
Ama, her şey bu kadar değil, sizde daha gizli hazineler var, onları da tanıyalım birer birer.
Ellerinize sağlık sevgili Sebo, devamını bekliyoruz :)

Kiraz
03-12-2009, 20:24
"Bir küçücük balkoncuk içi dolu saksıcık."
Ne çok sürprizin varmış sevgili Sebahattin. Bahardaki hallerini düşünemiyorum bile.

Sebahattin Sargın
03-12-2009, 20:41
Üç güzellerden üç güzel yorum =))

Sevgili Limon;

Geçen senede sonbaharda aynen bu şekli aldı Ü.Ç.Ö.Y'ler. İlkbaharda havalar ısınınca yeni yapraklar geliyor, gerçi bu sene kırmızı örümcek yüzünden bir kaç yaprağınıda ben kopardım. İlkbaharda bende güzel fotoğraflar yayınlamayı dört gözle bekliyorum. Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim...

Sevgili Adalet Hanım;

İlkbaharı bende merakla içerisinde bekliyorum Adalet Hanım, plumerialar belki önümüzde ki sezonda çiçek süprizi yaparlar diye umut ediyorum. Çok biz gizli hazinem kalmadı onları da zamanla yayınlarım. Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için de çok teşekkür ederim...

Sevgili Kiraz;
Aslında biraz daha bekliyecektim başlık açmak için ama kasımpatılar da çiçek açınca dayanamadım. Gerçekten de öyle küçücük balkonumun içi dolu saksıcık =) İlginiz ve ziyaretiniz için de teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

nevsune
04-12-2009, 15:33
Sevgili Sebahattin, başlığın hayırlı olsun. Bitkilerin çok sağlıklılar, kimbilir daha neler çıkacak bakalım:)

Kasımpatılarının rengi tam benim bu yıl arayıp da bulamadığım kırmızılardan:)

Seneciolar susuz kalmasınlar o zaman buruşmaya başlıyorlar. Benim herrianusum yok ama rowleyanus'u susuzluk yüzünden az daha kaybediyordum. Aman dikkat.

Adalet Yağcı
04-12-2009, 15:44
Seneciolar susuz kalmasınlar o zaman buruşmaya başlıyorlar. Benim herrianusum yok ama rowleyanus'u susuzluk yüzünden az daha kaybediyordum. Aman dikkat.

Anladıysam arap olayım, anlayan anlıyor tabi, sevgili Nevsune, bunların ismini aklınızda nasıl tutuyorsunuz, bir zamanlar heuchera yı hatırlayıp yazıncaya kadar kaç kere ismine bakmak zorunda kalıyordum yahu :o

nevsune
04-12-2009, 16:04
Adalet hanım akşam akşam beni çok güldürdünüz:)

Bu benim tuhaflıklarımdan biri işte. Yüzleri, isimleri bir türlü hatırlayamam (kaç kere yanlış benzetmelerle rezil oldum bir bilseniz) ama ilgi alanımda olan şeyleri de hiç unutmam her nedense.

Sebahattin Sargın
04-12-2009, 21:51
Güzel sözleriniz ve bilgilendirmeniz için teşekkür ederim Nevsune Hanım. Ben size çelik köklendirip yollarım kasımpatılardan, adresinizi özelime yazınız lütfen ;)

Yalnız şu aralar Bandırma da olduğum için geç gönderebilirim, bu yüzden mazur görünüz lütfen.

Bir de bende ki senecio herrianusum mu yoksa rowleyanus mu?

Sevgiler ;)

nevsune
04-12-2009, 22:05
Çok teşekkür ederim Sebahattincim, artık şimdi ellemeyelim. Yazın budandıkları zaman görüşürüz:)

Seninki Senecio herrianus, yumurta gibi olan. İstersen benim bezelye:p S.rowleyanus'un (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=32554&c=524) çiçekleri bitince sana bir çelik ayırıp gönderirim.

Sebahattin Sargın
04-12-2009, 22:23
Bursadaki saksıların diplerinde bunlardan bir kaç tane vardır mutlaka, kırıp kırıp saksıların diplerine ekiyordum çünkü. Bursaya gidince kontrol edip size tekrar ulaşırım, S.rowleyanus teklifinize hayır diyemeyeceğim doğrusu ;). Benim herrianus toparlanınca ondan da çelik gönderirim size....

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
06-12-2009, 14:56
Bandırmada da bitkilerimden uzak kalmıyayım dedim ve Sn. Hocam100'den aldığım soğanlı bitkilerin bir kısmını toprakla buluşturdum. Onlarda bu hale geldiler;

Karaburun nergislerim...
116496
Dün farkettiğim çiçek tomurcukları...
116497
116498
Bu saksıda ki safranlarım çiçek açtılar, bende safranları topladım...
116499
Ama daha çiçek açmayan iki saksı var, onlarda boya gidiyor neden öyle oldular anlamadım...
Süsenlerim..
116501

Sebahattin Sargın
06-12-2009, 15:13
Misk sümbüllerim (Muscari sp.)...
116504
Üç tane anemon soğanından ikisini ne yazık ki çürüttüm, elimde ise bu çirkin kaldı ;)
116505

Sevgiler ;)

yaylaboztaş
07-12-2009, 00:06
Genç Dostum

Kutluyorum başarılı çalışmalar diliyor ve bekliyorum. Uğraşın saygıya değer.
Dikkatimi çeken bir konu da, senin herşeyi tohumdan yetiştirip, onların
büyümesini gözlemen ve bundan büyük sevinç duyman. Çok doğru yoldasın.

Sağlıkla ve başarıyla kal.

Sebahattin Sargın
07-12-2009, 18:14
Sn. yaylaboztaş;

İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Daha önce de söylemiştim, tohumdan yetiştirmek çok ayrı bir olay. Tamamı ile sizin emek vererek yetiştirdiğiniz bir bitki oluyor, çocuğunuz gibi ;)

Sevgiler ;)

cemal.S
09-12-2009, 13:57
Bizde sanıyoruz bizim ufaklık matamatik çalışıyor. Ah sebo ah seni seni bu ne güzellik.

Güngör Salman
09-12-2009, 14:07
Sevgili Sebahattin bitkilerin çok güzel vede çok sağlıklı görünüyorlar güle güle büyüt.

Sebahattin Sargın
09-12-2009, 19:44
Sevgili Cemal S. ve Güngör Salman;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar ;)

Sevgiler ;)

habibe
11-12-2009, 14:02
Emeklerinin verimini nihayet bizlerde gördük sebocuğum...
Bahçen yok diye hiç üzülmemelisin ;) neden dersen, evlenirken çeyizinde götürmek kolay olacak :)))
Sevgiler.

gilan
11-12-2009, 16:12
Sevgili Sebahattin, balkonun da soğanlı çiçeklerin de çok güzel, ellerine sağlık :)

Sebahattin Sargın
11-12-2009, 21:19
İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Habibe Hanım, evliliğe daha çok var ama neyse ;) İnşallah eşimde bir bitki delisi olur benim gibi :)

Teşekkür ederim Sevgili Gilan...

Sevgiler ;)

güler64
11-12-2009, 22:09
Merhaba sebahattin,genç yaşta bitkilere düşkünlügün,beni çok sevindirdi.Benim yaşıma gelince kim bilir ne çiçeklerin olacak.Ellerine saglık,derslerinde başarılar dilerim.

Sebahattin Sargın
13-12-2009, 03:02
Merhaba Güler Hanım;

Ziyaretiniz için teşekkür ederim ;) Zaman bize neler gösterecek bakalım, kim bilir daha ne güzellikler ile tanışacağız zamanla...

Sevgiler ;)

Güler
13-12-2009, 07:50
Sevgili Sebo, ben de balkonunu geç ziyaret edenlerdenim. Ama neler bulabileceğimi az çok tahmin ediyordum. Bu küçük alana beklediğimden de çok bitki sığdırmışsın ellerine sağlık.
Annenin bitkilerini ne yaptın? Yer kavganız olmuyor mu?
Biz koca bahçede bile Oğuz'la yer kavgası yapıyoruz.

Güzel bitkilerin onlara gösterdiğin sevgi ve ilgi ile Sonbaharda bile coşkun. Bandırmada'da birşeyler yaptığını tahmin ediyorum.
Ellerine sağlık, devamını bekliyoruz.

Sebahattin Sargın
13-12-2009, 15:34
Balkonuma hoşgeldiniz Güler Hanım;

Annem ile hala tartışıyoruz. Elimde bitkilerle eve gelince hemen söylenmeye başlıyor "Oğlum yer kalmadı yakında biz çıkacağız evden" diye ;) O da bu deliliğimle başedemiyeceğini anlayınca menekşelerini alıp geri çekildi başka odaya :)

Heralde anne yüreğinden olsa gerek benim bitkilerimden biri solsa hemen kızar bana. Budadığım zaman bile azar işitiyorum ne istedin zavallıdan diye ;)

Aslında bakmak istediğim tür sayısı daha çok, hele bir Yalovaya gideyim ;)

Sevgiler ;)

Güler
13-12-2009, 15:51
Hadi hadi yine ablalığım tuttu. İstiyorsan sana birkaç metrekare yer bedava tarafından bahçemden kiralayayım.
Üzümlerini ekersin, bakımını da ben üstlenirim, meyveleri senin olsun.:D

Sebahattin Sargın
13-12-2009, 17:59
Olur vallahi zaten bir kaç haftadır şaraplık üzüm üretimi hakkında bir sunum hazırlıyorum. Deneme yanılma yöntemi ile çalışmış olurum hiç olmazsa ;) Ben üzümleri alıp geleyim en iyisi ;)

Sebahattin Sargın
31-01-2010, 13:54
Sınavlarım bitince bende hemen Bursaya geldim. Eve girdiğim gibide bitkilerime koştum hemen. Kış mevsiminden olsa gerek hepsi pek keyifsizlerdi, birde tırtıl dadanmış bu soğukta. Bende bakıma aldım kendilerini. Buna rağmen gine de beni güldürenler vardı...

Açmasını merakla beklediğim İris tuberosa, çiçeğinin renginden ötürü ilk bakışta farkedemedim. Kendine has bir kokusu var sevdiğim türlerden biri...
123670
Emektar sümbülüm, kaç yıldır bende. Ne bir bakım yaptım ne bir gübre verdim. Buna rağmen her sene bana yüzünü gösterir. Bu haliyle bile kokusu balkonu kaplıyor =)
123671
Kalonşoda kışın soğuk ve kasvetli havasında bu güzel rengi ile içimizi ısıtıyor...
123672
Cyclamen hederifoliumların çiçekleri geçti, yapraklarını görünce çok sevindim. Nedense benim çok hoşuma gittiler çok dekoratifler...
123673
123674

Sebahattin Sargın
31-01-2010, 14:05
Cyclamen coum ise yeni yeni yapraklar vermeye başladı, yavaş bir şekilde büyüyor...
123675

Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
123676
Gelelim balkonumun yeni konuklarına..
Sevgili Snowmanden aldığım ve çok beğendiğim Saxifraga arendsii, yaprakları çok güzel. Bütün saksıyı kaplıyor, alttan yaprakları kurumaya başlamış elim değdikçe koparıyorum. Çiçeklerini merakla bekliyorum...
123680

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
123678
123679

Sebahattin Sargın
31-01-2010, 14:10
Hem en sevdiğim sukulent türlerinden olması hem de yapraklarının renginden ötürü sipariş verdiğim Sedum Spurium tricolor..
123681

Balkonumdaki çocuklar bu haldeler, havaların ısınmasını heycanla bekliyorum. Plumerialarım dinleniyorlar hala, mum çiçeğim ise kaç aydır tomurcukta. İnanılmaz derecede yavaş büyüyor tomurcuklar. Karaburun nergislerim ben yokken açmışlar geldiğimde kuru çiçekler vardı üstünde. Bugün balkonda çok işim var bir süre bitkilerim ile ilgilenmem gerekecek anlıyacağınız...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
31-01-2010, 16:05
Sevgili Sebahattin.
Kalonşon çok güzel olmuş.Hemen arkasındaki sedumun solmuş çiçekleri ve dalın artık bir gücünü kaybetmiş hatta yeni gelen sürgünlerin yavaşlatıyor sanırım. Ben onları çoktan kırdım. Hatta o kuru çiçeklerden bir top saksıya öylece bıraktım. Dökülen tohumlardan çimlenmeler oldu. Kırık dallardan ikisi de yeni yavrular verdi. Seneye geçkin dalların çoğunu böyle yeşertmeyi deneyeceğim.

Annenin menekşelerine de maşallah, selamlarımı ilet.

Vildan Hanımın gönderdiği ve baktıkça kendisini andığım Sedum spectabile ise üstten kurumaya başlamıştı ben Bandırmaya giderken. Geldiğimde ise küllerinden yeniden doğmuştu...
123676

Bunlarda annemin dokunmaya kıyamadığı menekşeleri..
123678
123679

Sebahattin Sargın
31-01-2010, 17:12
Tavsiyeniz ve beğeniniz için teşekkür ederim Vildan Hanım, hemen uygulayacağım...

Sevgiler ;)

jineop
31-01-2010, 18:22
Sevgili Sebo
Hepsi çok güzel. Ellerine sağlık. Sevgiyle...

bahtiyar02
31-01-2010, 18:27
Sevgili dostum ellerine sağlık.Çiçeklerinizin hepside bir birinden çok güzel.
Saygılar

Satı Uğurtan
31-01-2010, 18:34
Sevgili Sebahattin, bukadar canlı ve sağlıklılar, sağlıkla büyüt sevgiler.

günebakan
31-01-2010, 20:39
Sevgili Sebahattin çiçeklerinin kışı sağlıklı geçirmesine çok sevindim zira Bursanın soğuğunu çok iyi bilirim. Hepside birbirinden güzel güle güle büyüt:)

Sebahattin Sargın
31-01-2010, 21:42
Sevgili Jineop, Bahtiyar02, Satı Uğurtan ve Günebakan;

İlginiz, güzel sözleriniz ve balkonuma ziyaretiniz için çok teşekkür ederim...

Gözünüz ve gönlünüz yeşilden hiç ayrılmasın...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
27-03-2010, 10:08
Bu sene üniversite bitiyor. Bir sürü araştırma ödevi ve staj çalışması derken Bursaya gidecek vaktim kalmıyor. Bursaya gidemediğim içinde bizim ufaklıklardan uzak kalıyorum...

Bandırmada gözüm yeşilden ayrılmasın diye bir kaç yeni misafir aldım geçen gün :) Güzel kokuları ile aramıza katılan nergis ve sümbülüm...
132293

132294

Haftaya Bursaya gideceğim, yeni doğan çocukların fotoğrafları ile geri dönene kadar sağlıcakla kalın...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 09:37
Onsekiz şubatta toprakla buluşturduğum tohumlar eve gelince beni karşıladılar. Ama çok yavaş gelişiyorlar, havaların dengesizliğinden sanırım. İşte yeni çocuklar;

Aubrieta deltoidea
133064
Karanfillerim;
133065
Bodur kokulu bezelyeler;
133066
Scarlet Flax;
133067
Anagalis monelli;
133069

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 09:48
İpomoea x sloteri (Cardinal Climber)
133070
Rehmania elata
133071
Şili cennet sarmaşığı
133072
Bu sarmaşığın tohumlarından sadece bir tanesi çimlendi, bir an önce çiçeklerini görmek istiyorum :)

Yeni doğan servisinden çıkıp dikkat çekmeye çalışanlara geçiyoruz :)

İki kere saksısını düşürdüğüm amarilisim;
133073
Umarım hasar görmemiştir, bu yaz çiçeğini göremezsem çok üzülürüm.
Yeni çimlenen İxialar;
133074

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 09:51
Soğanını Hocam100'den aldığım ve açamasını merakla beklidiğim Adıyaman lalelerim;

133075
133076

Benden şimdilik bu kadar :)

Sevgiler ;)

Dudi
31-03-2010, 10:05
Çok güzeller, bu aldığınız nergisin cinsi nedir acaba?

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 14:20
Ben bilmem Denizakvaryumu ya da Hocam100 bilir :D:D:D:D

Pazardan aldım türünü bende çok merak ediyorum, çok yoğun olmayan güzel bir kokusu var Sevgili Dudi...

Vildan Sönmez
31-03-2010, 20:58
Gözün aydın Sebo Adıyaman lalelerin muhteşem olmuş. Benimkiler tembel çıktı ama olsun, beklediğine deymiş, bende beklerim;);)

Soğanını Hocam100'den aldığım ve açamasını merakla beklidiğim Adıyaman lalelerim

Sebahattin Sargın
31-03-2010, 23:02
Sağolun Vildan Hanım, çok şirin çiçekleri var. Sanırım zamanla gelişip moraracaklar, turuncu olandan bir ses seda yok hala...

Sevgiler ;)

umıt79
31-03-2010, 23:18
Sebahattin Bey,sizin de bitkilerinizin de maşallahı var.Adıyaman laleleriniz çok güzel görünüyorlar...Açtığı zaman keyfe doyum olmayacak eminim..

Sebahattin Sargın
01-04-2010, 11:35
İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim Ümit Bey...

Sevgiler ;)

limon
01-04-2010, 17:07
Sevgili Sebahattin fidelerin çok keyifli görünüyorlar. "Rehmania elata" yı ilk kez gördüm, internetten baktım da ne kadar güzelmiş çiçekleri.

Senin Adıyaman'da bir terslik var gibi geldi bana, yeşil kalmış çiçek kısmı, çiçekler açmış buradan gördüğüm kadarıyla. Şekli, görünümü gayet güzel ama renklenmede problem var. Sanırım bu soğanlılar yerlerine adapte olunca seneye daha güzel olacaklar.

Ellerine sağlık, her şey çok güzel.

Sebahattin Sargın
01-04-2010, 18:06
Rehmanianın tohumlarını Sevgili Zeki Yağlıdan almıştım. Fideleri sağlıklı bir şekilde büyütebilirsem Güler Hanım aracılığı ile size ulaştırabilirim, ne dersiniz? =))

Adıyaman lalesi benimde kafama takıldı, önce yeşil açıp sonradan morarır diye düşündüm. Sizinkiler öyle olmadı mı?

Sevgiler ;)

Zeki Yağlı
01-04-2010, 20:17
Sebahatin Bey,

Balkonunuz çok güzel, mini botanik baklonu:)

Gönderdiğim tohumların böyle güzel gelişeceğinden emindim.

Anagallis lerin ucunu koparmayı ihmal etmeyin, yayılsınlar

Diğer gönderdiklerimden de böyle yetiştirenler olduğunu bilsem seneye daha çok şevkle dağıtırdım.

Selamlar

Kiraz
01-04-2010, 20:29
Sevgili Sebo, ufacık alanda koca dünya yaratıyorsun, imrendim doğrusu.

Süha Şendoğan
01-04-2010, 20:35
Sevgili Sebo,
Her zaman olduğu gibi başarıların devam ediyor seni candan kutluyorum.

Sebahattin Sargın
02-04-2010, 17:27
Sevgili Zeki Bey;

Bunlar sizin ufaklıklar ne kadar da şirinler değil mi ? :) Anagalislerin uçlarını bu boydayken mi koparmalıyım? Paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum :)

Sevgili Kiraz;

Bende sizin bahçenize imreniyorum :) Elimdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyorum =))

Sevgili Turco;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

Zeki Yağlı
02-04-2010, 20:27
Sevgili Zeki Bey;

Bunlar sizin ufaklıklar ne kadar da şirinler değil mi ? :) Anagalislerin uçlarını bu boydayken mi koparmalıyım? Paylaşımınız için tekrardan çok teşekkür ediyorum :)
.
.
Sevgiler ;)

Ben 2inci çift gerçek yapraktan sonra koparıyorum. Biraz daha sonra da olabilir
Selamlar

acemifüsun
02-04-2010, 22:39
Sevgili Sebahattin Sargın
Balkonunuz ve çiçekleriniz çok güzel, hele yeni fideleriniz harika:) Ellerinize sağlık, sevgiler:)

Sebahattin Sargın
03-04-2010, 04:16
Bilgilendirme için teşekkür ederim Zeki Bey...

İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim Sevgili Acemifüsün...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
12-04-2010, 13:26
Ne zamandır japon gülü arıyordum, dün bir dükkanın önünde bu güzele rastladım. Aldığımda tomurcuk halindeydi bugün beni böyle karşıladı;
135777

İki, üç tane daha tomurcuk var üstünde. Begonvilde getirmişler almamak için kendimi zor tutuyorum :):):)

Sevgiler ;)

köknar
12-04-2010, 15:24
Japon gülü aradığından haberim olsaydı keşke, bende kocaman ağacı var istemediğin kadar çelik verirdim. Sağlıkla büyütmeni dilerim.

Sebahattin Sargın
12-04-2010, 19:08
Farklı renkse hala çelik isteyebilirim :)

yaylaboztaş
15-04-2010, 14:07
Üretmeyi seven arkadaş..

Eline sağlık, en güzeli tohumun topraktan çıkmasını beklemek değil mi ?

Her sabah ilk yaptığım iş, ektiğim tohumları,başını uzatan var mı ?diye
incelemek, eğer bir yeşillik görürsem, değmeyin keyfime, şu sıralar bir selluka
ve bir sardunya bana dünyaları verdi. Ve turuncu şebboylar...

Seni çok çok kutlarım. Daha güzellere....

Sebahattin Sargın
15-04-2010, 21:00
Evet hemde çok güzel :)

Bunlar bir de benim yatağımın bulunduğu camın önündeler. Sabah kalktığımda çimlendiklerini görünce güne daha bir neşeli şekilde başlıyorum =)

Emek vererek büyüttükten sonra birde çiçek açtıklarında keyfinize diyecek yok =)))

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
06-05-2010, 20:47
Bahar balkonuma yavaş yavaş gelmeye başlamış :)

Hocam100'den aldığım amarilis açmış, görüntüsüne bayıldım. Bu sezon bir kaç değişik rengini edinmeyi düşünüyorum =)
142006
Senecio'da benim neyim eksik amaralisten diyor :)
142007
Oxalis triangularis ve Oxalis articulata'dan oluşan oxalis aranjmanım. Yanlarına birde Oxalis deppei eklendi...
142008
Geçen sene çok güzel çiçeklenen Sedum Spectabileyi kesmiştim dibinden. Dibinden ve tohumlarından yeeni filizler verdi.
142009
Alphonse üzümüde filiz vermiş...
142010

Sebahattin Sargın
06-05-2010, 20:51
Starliçemde yeni yaprak vermeye başladı...
142012

Bunlarda Bandırmadaki kokulu bezelyelerim, nedense yavaş büyüyorlar..
142011
142013

Şimdilik bu kadar ...

Sevgiler ;)

acemifüsun
06-05-2010, 22:09
Çok güzeller ellerinize sağlık sevgili Sebahattin Sargın:)Hepsinin maşallahı var da; benim için en dikkati çeken oxalisler oldu. Bendekiler altı aydır ne öldüler, ne güldürdüler, siz oxalislere nasıl bakıyorsunuz?

köknar
06-05-2010, 22:17
Farklı renkse hala çelik isteyebilirim :)

Benimki de kırmızı yalın kat, ancak ağaç boyutlarında olmayan bir de katmerli sarı japon gülüm var. Çelik olabilecek dallanmayı yapar yapmaz haberdar ederim seni ;)

Balkonundaki güzelliklere bayıldım tebrik ederim.

Sebahattin Sargın
07-05-2010, 00:33
Çok güzeller ellerinize sağlık sevgili Sebahattin Sargın:)Hepsinin maşallahı var da; benim için en dikkati çeken oxalisler oldu. Bendekiler altı aydır ne öldüler, ne güldürdüler, siz oxalislere nasıl bakıyorsunuz?

Teşekkür ederim Sevgili Acemifüsun...

Oxalisler tüm gün güneş alıyorlar, toprağı kurudukça suluyorum. Soğanlı bitki olduğu için fazla sulamıyorum.

Eğer bitkiniz direkt güneş ışığı almıyorsa, aydınlık bir ortama çıkartıp zamanla güneşe alıştırınız...

Sevgili Köknar;

Güzel sözleriniz için teşekkür ederim :) Sağlıkla büyüsünde o çelik alırız inşallah...

Sevgiler ;)

Dudi
07-05-2010, 00:35
Amarilis nazlı bir gelin edasında salınıyor :)

Sebahattin Sargın
07-05-2010, 17:30
O nazlı gelin beni ne kadar çok bekletti bir bilseniz =))

acemifüsun
09-05-2010, 00:38
Teşekkür ederim sevgili Sebahattin:) Benimkiler şimdi anlıyorum ki; yeterli güneş almıyorlar, hemen güneşe alıştıracağım; sevgiler:)

oki_1655
09-05-2010, 04:07
Sebo hepsi çok güzel maşallah.Bu arada daha önce sende olduğunu bilmiyordum.Adıyaman lalelerine bakarken arkada bir echeveria gördüm kocaman çok güzel.Umarım onun da çiçeğini görürsün. Oktay

katmer
09-05-2010, 11:35
Sevgili Sebahattin Sargın, bitkiler konusunda ki başarını burada da görmüş oldum. Ellerine sağlık:)

Hhatice
09-05-2010, 22:05
Çok güzeller sevgili Sebahattin ellerine sağlık :))
Senecio soğanlı bir çiçek mi ?amarilis bende koyu kırmızısı var özelden adresini ver yollayayım ,birde pembe beyaz var ama onda soğan tek şimdilik sonbaharda yavru verir ondan da yollarım .

Sebahattin Sargın
10-05-2010, 12:53
Sevgili Oktaycım;

Güzel sözlerin için teşekkür ederim, bu başlığın birinci sayfasında sukulentlerimin gene olarak resimleri var.

Sevgili Katmer;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim :)

Sevgili Hatice Hanım;

Teşekkür ederim. Senecio soğanlı bir bitki değil, sukulent türüne ait. Kırmızı amarilis buldum, pembe beyaz bulamazsam sonbaharda sizi rahatsız ederim :) Plumeria ile birlikte senecio çeliği gönderirim size isterseniz...

Sevgiler ;)

Orkun Kırcı
10-05-2010, 17:23
Starliçenin gelişim haberlerini dört gözle bekliycem. :)

Sebahattin Sargın
14-05-2010, 18:08
Zevkle paylaşırım Sevgili Orkun :)

Bu hafta araştırma ödevlerim için Bursaya gittim, ailemede süpriz yaptım ;)

Balkonumdak. bitkilerimin bazıları feci şekilde yaprak bitkilerinin işgaline uğramıştı. Ziraai ilaç bayisinden ilaç alıp uyguladım, bir gecede sonuç aldım.

İşte yeni kareler...

Begonyalarımı evin ön tarafında sadece akşam güneşi alan tarafa koymuştum Bandırmaya dönerken. Ön odalar balkondan daha serin olduğu için begonyaların hoşuna gitmiş anaşılan;
144063
Ben bu beyaz güzellere "Çift yumurta ikizi" ismini verdim. Aynı kökte hem yalınkat hemde katmerli çiçek var, nasıl oluyor anlamadım :)
144064

Geçen sene çelik alıp yetiştirdiğim yılbaşı çiçeği;
144065

Yıldız çadırım henüz yedi santim ama tomurcuklar yolda. Bir tanesi beş santim bile yoktu ama çiçek açmış ben gelmeden önce :)
144066

Kasımpatılarda zamansız açtı, Bandırmada olduğum için kasımpatıları budayamadım.
144067

Sebahattin Sargın
14-05-2010, 18:13
Annemin menekşeleride benimkilerle atışıyor ;)

144069
144070
144071
144072

Güler Hanımın geçen seneki Bursa toplantısında dağıttığı Aloeveram, sınıftaki kız arkadaşlarıma dağıtacağım =) Bu konuda çok istek alıyorum :)

144073

Sebahattin Sargın
14-05-2010, 18:16
Bunlarda sukulentlerim;
Sedum lineare tomurcukta;
144074
144075
144076
Senecio'nun çiçeklerinin karanfilimsi bir kokusu var, güneş vurunca daha belirgin oluyor...
144077
144078

Sebahattin Sargın
14-05-2010, 18:21
Kilden yapılmış küçük bir saksı bulunca bende bir kaktüs aranjmanı yapayım dedim ;)

144080

Liliumlarda atağa geçti, bu sene çiçeklerini merakla beklediğim türlerdenler;
144081
144082
144083

Geçen sadece bir tane meyve alabildiğim yer kirazını kış sonunda budamıştım. Bu sene yeni filizler ile sağlıklı bir şekilde büyüyor...
144085

Sebahattin Sargın
14-05-2010, 18:25
Hatice Hanımın emaneti plumeria beni korkuttu ama sonunda uyandı ;)
144086
Oxalisler büyümeye devam ediyor, oxalis deppei yaklaşık üç haftalık sürede ilk yapraklarını çıkardı.
144088
144089

Veeee sonunda bekleyişim sona erdi, üç yıldır açmasını beklediğim mum çiçeğim sonunda iki tomurcuk ile hasretime son verdi;

144091
144092

Şimdilik bu kadar :)

Sevgiler ;)

Hhatice
14-05-2010, 18:33
OLEYYYY:))
Çok güzel resimler yüklemişsin .Son mesajı görünce çığlık attım .Ev halkı başıma toplandı .Delidir ne yapsa yeridir :)Senecio'nun çiçeğini de sayende gördüm .Çok güzelmiş .Yer kirazın ve mum çiçeğinde harika :) Hepsine kocaman bir maşallah .

rebetiko
14-05-2010, 18:33
Hepsi çok güzeller! ellerinize sağlık :) Benim liliumlarım 30 cm falan olduktan sonra o yaprağa dönüşen tomurcuklardan bazıları düşmeye başladı :( bir zararlı da göremedim... umarım açarlar...

Oxalisiniz çok güzel olmuş :)

günebakan
14-05-2010, 18:40
Çok güzelller Sevgili Sebahattin ama menekşe ve begonyalarına bayıldım güle güle büyüt harika görünüyorlar:)

Hhatice
14-05-2010, 18:42
Ne zamandır japon gülü arıyordum, dün bir dükkanın önünde bu güzele rastladım. Aldığımda tomurcuk halindeydi bugün beni böyle karşıladı;
135777

İki, üç tane daha tomurcuk var üstünde. Begonvilde getirmişler almamak için kendimi zor tutuyorum :):):)

Sevgiler ;)

Bendeki begonvilden çeliği köklenmeye aldım .Başarırsam köklü olarak yollayacağım :)

Dudi
14-05-2010, 18:49
Katmerli menekşe çok kibar :)

kırlangıç48
14-05-2010, 20:04
Sn.Sebahattin Sargın,
Hepsi çok sağlıklı ve çok güzel gözüküyorlar, mum çiçeği için gözünüz aydın...101 no'lu mesajınızdaki 2. fotoğraftaki sukulentinizin adını biliyor musunuz acaba?

Vildan Sönmez
14-05-2010, 21:36
Sevgili Sebo, çiçeklerin seni ne güzel karşılamış.
Belki ben farketmedim ama forumda gördüğüm ilk Senecio çiçekleri seninkiler.
Lilyumların inşallah yüzünü güldürür benimkilerde çiçekbelirtisi yok ve sararmaya başladılar. Galiba soğanlılarla aram iyi değil.
Mum çiçeğin ne güzel tomurcuklanmış. İnşallah açtıklarında evde olursun....

Sebahattin Sargın
15-05-2010, 10:49
Sevgili Hatice Hanım;

Mesajınızı okuyunca bende güldüm bir yandan da sevincimi paylaştığınız için mutlu oldum teşekkür ederim :) Plumeria sizin artık ama beni ne olur affedin biraz geç göndereceğim o kadar yoğunum ki Bursa-Bandırma arasında mekik dokumaktan hiç bir şeye vakit ayıramıyorum. Zaten toplu gönderim yapacağım arkadaşlara, bu konuda çok mahcubum gerçekten. Begonvil için ayrıca çok ama çok teşekkür ederim :)

Sevgili Rebetiko;

Soğanlı bitkiler fazla suyu sevmezler, çok mu suladınız acaba? Ben liliumları toprağı iyice kurduktan sonra suluyorum ve tüm gün güneş alıyorlar. Umarım o mis kokulu güzel çiçeklerini görürsünüz...

Sevgili Günebakan;

İlginiz ve beğeniniz için çok teşekkür ederim :)

Sevgili Dudi teşekkür ederim :)

Sevgili Kırlangıç48;
Beğeniniz için teşekkür ederim. Ne yazık ki ismini bilmiyorum ama birazdan ""Bu sukulentin adı nedir?" (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1996) başlığında soracağım...

Sevgili Vildan Hanımcığım;

Ziyaretiniz için öncelikle teşekkür ederim. Ben forumda ilk Senecio çiçeklerini Nevsune Hanım yayınladığı fotoğraf ile görmüştüm, onun ki Senecionun farklı bir türü idi. Vakit bulabilirsem ondan çelik yollayacağım Nevsune Hanıma. Sizin paketinizede eklerim Senecio, benimde sizde bir hatıram olur :) Biliyor musunuz mum çiçeği konusunda ki tek temennim o, açmış halini canlı olarak görebilmek.

Liliumlarınız toprağı mı su tutuyor acaba, sulamyı nasıl yaptınız? Güneş alan bir yerlerdeler mi, aslında liliumlar sizin terasınıza çok yakışırdı. Umarım sağlıklı bir şekilde büyüyüp çiçeklerini görebilirsiniz...

Sevgiler ;)

rebetiko
15-05-2010, 21:39
Sevgili Sabahattin,

çok teşekkürler! Güzel güneş alıyor ve seyrek suluyorum ama dediğin gibi toprak su tutuyor. İyice kuruyuncaya kadar su vermeyeyim madem ;) kuruması zaman alır gibime geliyor, başka birşey mi yapsam? o zamana kadar ölmesin canım lilyumlar? :(

Sebahattin Sargın
16-05-2010, 09:17
Soğanlı bir tür olduğu için soğan filiz verdikten sonra ne yazık ki topraktan çıkartmanızda mantıklı olmaz. Şu an sadece toprağının kurumasını bekleyebilirsiniz çözüm olarak. Toprağının suyu tutmaması lazım yani geçirgen olması lazım. Bu sene olmazsa bile seneye daha tecrübeli bir şekilde ekmiş olursunuz...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
18-05-2010, 12:24
Bandırmadakiler yavaş yavaş gelişiyorlar =)

Bezelyelerimin ilk tomurcukları sonunda gözüktü :)
145081
Anagalislerin filizlerini sürekli koparıyordum, her yerinden filiz verdiler...
145082

Sevgiler ;)

lilyumkokusu
18-05-2010, 12:38
Sebahattin bey,
Zevkle okuduk,resimlerine baktık
emeğinize sağlık,hepsi çok güzel.

Sevgi Durul
18-05-2010, 13:31
Begonyalar başta olmak üzere hepsi çok çok güzeller. Emeklerinize sağlık.

Bahar
18-05-2010, 14:12
Sebahattin bey tek kelimeyle harika.
Bu çiçeklerin arasında nasılda kahve içilir.İnsanın ömrü uzar vallahi
Şu adıyaman lalelerini merak ettim açtığı zaman bizlerle paylaşırsanız seviniriz.

Sebahattin Sargın
18-05-2010, 16:45
Sevgili Lilyumkokusu ve Sevgili Sdurul;

İlginiz, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz içim çok teşekkür ederim ;)

Sevgili Bahar Hanım;

Güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Adıyaman lalerinin açmış fotoğrafını sizinle paylaşmayı çok isterdim fakat en fazla o fotoğraftaki gibi büyüdüler. Daha sonra sararıp soldular. Seneye Bursada olacağım bitkilerimle daha yakından ilgileneceğim, üniversitem bu sene bitiyor. Dolayısıyla önümüzdeki sezon daha güzel bir balkonum olacak...

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
18-05-2010, 20:50
:(:(

Acaba forumda saksıda yetiştirip çiçek açtıran oldu mu ?
Benimkiler de, annemin balkonunda ektiğimiz de yeşerdi sonra sararıp soldu.

Sebahattin Sargın
18-05-2010, 21:19
Sanırım yarımda olsa çiçek açtıran tek kişi benim :) Belki seneye daha sağlıklı bir şekilde bize merhaba derler Vildan Hanım. Soğanlı bitkileri saksıda yetiştirmek zor ve ilgi isitiyor, belli türlerde fazlası ile ilgi istiyor özellikle....

Sevgiler ;)

Vildan Sönmez
18-05-2010, 21:27
Ben soğanlıların çiçek açmayanlarını Enez'e götürüp bahçeye ektim. Sadece çiçek açabilen muscarıleri bıraktım.

limon
19-05-2010, 20:11
Adıyaman Lalesi dediğimiz mor çiçekli olan tür boyum kadar uzadı. Soğanlarını söktüğümde aslında köklerinin öyle çok ta fazla uzamadığını gördüm. Boyuna bakınca saksıda hayatta olmaz diye düşünmüştüm ama köklerini görünce neden olmasın diyorum. Benimkiler de bahçede ve hepsi aynı koşullarda dikil olduğu halde yarısı çiçek açmadı. Bu sanırım bizden değil de soğandan kaynaklanıyor.

Sebahattin Sargın
20-05-2010, 21:37
Bakalım seneye nasıl çiçeklenecekler, bu seneyi adaptasyon dönemi olarak geçirdiler...

Sebahattin Sargın
24-05-2010, 20:33
Bugün pazara çiçek almaya gittim. Baktım ki hep aynı türler var, bende almadan evin yolunu tuttum. Eve doğru dönerken pazarda bu ufaklığı gördüm;
146760
Kafestelerde bende dayanamadım aldım :) Henüz isim bulamadım, sunum streslerim arasında benim için iyi bir moral kaynağı oldu ;)

Sevgili Köknar'ın hediyesi domatesim ilk tomurcuklarını verdi, inşallah domateslerin de görürüz :)
146761

Sevgiler ;)

köknar
24-05-2010, 21:33
Sebahattinciğim kemirgenlere meraklı olduğunu bilsem sana yavrularımdan verirdim. Tavşan bakımı zordur biraz ;)

Domatesin ne kadar güzel çiçeklenmiş. Senin ellerinde eminim güzel meyvelenecektir.

selçuk kurt
25-05-2010, 00:09
Pazartesi pazarında, elindeki ayakkabı kutusunun içinde demekki bu tavşancık vardı.Güle güle bak.

ide
25-05-2010, 00:41
Sevgili Sebahattin
o ne şirin bir bebek;)size huzur getirmesini diliyorum... Allah'ım ne güzellikler yaratıyor, gel de hayran olma:rolleyes:

Sebahattin Sargın
25-05-2010, 15:58
Sevgili Köknar;

Bir hamster'ım vardı ama dikkatsizliğim yüzünden öldü :( Bu tavşan almakla çok iyi ettim, kemirgenler konusundaki tecrübelerinizden yararlanırım artık :)

Sevgili Selçuk Bey;
İnanın sizi görmedim görseydim mutlaka selam verirdim, tavşanı alınca heyecanla eve koşturdum. Kusuruma bakmayın lütfen...

Sevgili İde;

Evet çok şirin evin içinde dolaşıp duruyor, temizliği zor oluyor biraz ama olsun :)

Sevgiler ;)

umutyolcusu
03-06-2010, 21:36
Sizin yaşınızda birinden umulmayacak kadar çok çeşit ve bu ilgi beni şaşırttı doğrusu.Bursa da hangi semttesiniz?Sadece meraktan soruyorum.Nede olsa hemşehriyiz.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.Saygılar...

Hhatice
03-06-2010, 22:59
Bugün pazara çiçek almaya gittim. Baktım ki hep aynı türler var, bende almadan evin yolunu tuttum. Eve doğru dönerken pazarda bu ufaklığı gördüm;
146760
Kafestelerde bende dayanamadım aldım :) Henüz isim bulamadım, sunum streslerim arasında benim için iyi bir moral kaynağı oldu ;)

Sevgili Köknar'ın hediyesi domatesim ilk tomurcuklarını verdi, inşallah domateslerin de görürüz :)
146761

Sevgiler ;)

Çok tatlı Sevgili Sebahattin
İstersen ismini tarçın koy :)
Güle güle büyüt .Bakımı zor annene gayret kuvvet dilerim:)

Sebahattin Sargın
05-06-2010, 12:45
Sevgili Umutyolcusu;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Çekirge semtinde oturuyorum, insan meraklı olunca gözü sürekli yeni türler arıyor.

Sevgili Hatice Hanım;

Şimdilik Bandırmada bakıyorum bu güzele, Bursaya gitmeden önce bahçesi olan bir arkadaşıma vereceğim sanırım. Zira Bursada bakacak yerim yok onunda eziyet çekmesini istemem. Evimizin yeni neşesi oldu bu ufaklık :) İsim öneriniz içinde teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
05-06-2010, 13:34
Bandırmadan yeni kareler;

Sevgili Zeki Bey'den gelen bodur kokulu bezelyeler ilk çiçeklerini açtılar. Kendine has hoş kokuları var. Yalnız aşırı güneş tomurcukların dökülmesine sebep oluyordu bende gölgeye aldım.
149899

Çok dayanıklı bir tür olan Anagalis monelli'de çiçek açtı.
149900

Sevgili İklimsizin hediyesi olan ve çiçek açınca türünü bulduğum Linum lewisii ya da "Blue Flax".
149901

Sevgiler ;)

günebakan
05-06-2010, 18:47
Maviler ve pembeler ne kadar güzeller ne kadar canlılar Sevgili Sebahattin bu güzellerden tohum toplamayı unutma:)

köknar
05-06-2010, 19:19
Ne güzel kareler paylaşmışsın yine. Anagalis Monelli'nin rengine bayıldım.

Sebahattin Sargın
06-06-2010, 08:28
Sevgili Günebakan ve Sevgili Köknar;

Ziyaretiniz, ilginiz ve beğenileriniz için teşekkür ederim ;) Bende dün bakarken tohum yapanları toplayayım diyordum. İnşallah bu sene bende tohum dağıtımında bulunabileceğim sizlere...

Sevgiler ;)

hozat
06-06-2010, 18:38
Sevgili Sebahattin,
çok güzel, sağlıklı üstelik değişik türler yetiştiriyorsun. Seni kutluyorum.
Bu Latince çiçek isimlerini nasıl aklınızda tutuyorsunuz bilmiyorum?

En sıkıntı çektiğim konulardan biri de bu. Bu işin de bir kolay yolu varsa onu da öğret bari Sebo

Yeni türlerini merakla bekliyorum,kolaylıklar dilerim.

Sebahattin Sargın
08-06-2010, 18:34
İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Sevgili Hozat ;)

Ben genelde latincelerini kullanıyorum zira latinceleri ile daha çok bilgi ve fotoğrafa ulaşabiliyorum. Sanırım sevdiğiniz türlerin latincelerini daha kolay ezberliyorsunuz. Hiç olmadı bana türkçesini yazın ben size latincesini hemen ulaştırırım =))

Bu cumartesi bir geceliğine Bursaya gittim, gitme amaçlarım arasında başı bitkilerimi görmek çekiyordu ;)

Mum çiçeğim çiçeklerini açmış ve dökülmüş ne yazık ki :( Umarım seneye açarda görebilirim çiçeklerini...

Çiçeklerim beni keyifli bir halde karşıladılar...

Begonyalarım çok keyiflilerdi;

Bu begonyanın çiçekten yaprakları gözükmüyordu ;)
150983

Pembe olan yeni yeni çiçek açmaya başladı.
150984

Beyaz beni çok şaşırtıyor, tek kökte hem katmerli hem de yalın kat çiçek açıyor.
150985

Hocam100'den aldığım galalar yaprak çıkartmaya başladılar.
150986

Echeriveria tomurcuk çıkarttı.
150987

Sebahattin Sargın
08-06-2010, 18:40
Plumerialarım sağlıklı bir şekildde büyüyorlardı, fakat birinin yaprakları eğri büğrü olmuş. Bunun sebebini bilenler yazarsa sevinirim :)
150988

Annemin menekşeleri benimkileri ile yarışıyor adeta, ben bile menekşe yetiştirmeye başlasam mı diyorum :D
150989
150990
Bunu çarşıda gezerken küçük bir kutunun içinde bulmuştum, anneme hediye olarak almıştım. En çok bunun çiçeğini seviyorum ;)
150991
150992

sevim4
08-06-2010, 18:47
Çok güzel sebahattin bey bekonyanın rengide çok güzel.

Sebahattin Sargın
08-06-2010, 18:48
En sevdiklerim arasında olan oxalislerim sağlıklı bir şekilde gelişmeye devam ediyorlar. Önümüzdeki sezon oval bir saksıya almayı düşünüyorum, daha toplu bir görünüm oluştururlar.
150996

Liliumlarım tomurcuktaydı ben bıraktığımda, fakat birinin tomurcukları kurumuş. Birininkiler ise yağmurdan çürüme yapmıştı. İlk turuncu olan çiçek açtı, bu sene açmasını merakla beklediğim türlerden biride liliumlardı. Turuncu olanı tomurcuktaydı bende Bandırmaya aldım geldim dün açmaya başladı :)
150998
150999

Sevgili Köknar'ın hediyesi olan domates çiçek açmıştı yavaş yavaş domates belli olmaya başladı. Görünce çok sevindim çünkü ne zamandır merak ettiğim ve yetiştirmek istediğim ampul domateslerden çıktı ;)
151002

Son olarak Sevgili Uzman16'nın Bursa toplantısında dağıttığı maviş çiçek tomurcukları çıkarmaya başlamış. Maviş yaz boyunca çiçekli kalıyor mu acaba?
151003

Benden şimdilik bu kadar...

Sevgiler ;)

sagdil
08-06-2010, 19:17
Merhaba Sebahattin
Nasıl güzellikler bunlar böyle.Biz bir balkonla zor başederken sen hem Bursa hem Bandırma ya yetişiyorsun.Ellerine sağlik valla bravo.
Geçenlerde Esen Psikiyatrinin oralarda hangisi Sebonun balkonu acaba diye kafam yukarlarda giderken direğe tosluyordum .
Şu yaprağı çiçekten gözükmeyen begonyanada bayıldım.Harika...

Sebahattin Sargın
08-06-2010, 21:20
İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim Sevim Hanım...

Merhaba Sevgili Sagdil;

Öncelikle güzel sölzleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim.

Bu sene okulum bittiği için Bandırmaya çok ağırlık vermedim, çok fazla tür yok yani Bandırmadaki balkonumda. Aman dikkat ediniz kendinize bende bir kaç kez o tehlikeyi atlattım :D

Begonyalara ilgim bu sene başladı, bakımları kolay ve fazla ilgi istemiyorlar. İleri ki günlerde yeni renkler edinmeyi düşünüyorum.

Sevgiler ;)

günebakan
08-06-2010, 21:25
Bunlar nasıl begonya sevgili Sebahattin sırf çiçek ne kadar güzeller eline sağlık:)

Adalet Yağcı
08-06-2010, 22:14
Sevgili Sebo, Anagalis monelli dediğiniz sevimli mavinin böyle (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=136978&d=1271666059) de bir versiyonu var mı?
Çiçekleri ve yaprakları çok benziyor.

Blue flax harikaymış, tohumdan mı yoksa çelikten mi yetişiyor.

Begonyalar ise müthişler, özel bir besin filan mı veriyorsunuz?

Sebahattin Sargın
09-06-2010, 10:01
Sevgili Adalet Hanım;

Sizin fotoğrafınızdakinin adı fare kulağı (Anagalis arvensis) Anagalis monelli ile aynı ailedenler...

Blue flax'ı tohumdan yetiştirdim, çimlenmesinde sorun yaşamadım. Kolay yetişen bir tür, bir kez uç alma yaptım dallanması için.

Bitkilerimin hiç birinde gübre kullanmadım bu sene, Bursaya kesin dönüş yapınca passiflora ve plumerialara kullanmayı düşünüyorum.

Sevgiler ;)

köknar
09-06-2010, 10:45
Sevgili Sebahattin domateslerinin sarı ampul çıkmasına sevindim. Tohumlarını seneye de kullanabilirsin, Sayın Romantik' ten almıştım tohumları ve kendisi domateslerin tohumlarının kullanılabileceğini söylemişti kısır değilmiş :)
Bütün çiçeklerin harika. Begonyalara ayrıca bayıldım. Ellerine emeğine sağlık.

ciceksever70
09-06-2010, 21:11
Cok güzel, degisik cesitler... Tüm cicekler cok bakimli ve görkemli görünüyor. Elinize saglik.

nazlı hilal
10-06-2010, 10:38
Sayın Sebahattin bey bütün çiçekleriniz çok çok güzeller ama fırfırlı mor afrika menekşeniz ayrı bir güzel hemen kenarına bir nazar boncuğu ekleyin...

umutyolcusu
10-06-2010, 12:57
Ya sizinki begonyaysa benimki çakması mı?Hem de besin takviyesi yapılmadığı halde.Aman nazar değmesin.

Sebahattin Sargın
10-06-2010, 19:48
Sevgili Köknar;
İlginiz ve beğeniniz için teşekkür ederim. Seneyede ekerim sarı ampul domatesi çok seviyorum. Bu güzele sahip olma fırsatını verdiğiniz için tekrardan teşekkür ederim ;)

Sevgili Ciceksever;
Güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim.

Sevgili Nazlı Hilal;
Benimde en sevdiğim afrika menekşesi o. Güzel sözleriniz beğeniniz için teşekkür ederim ;)

Sevgili umutyolcusu;
Bir yanlışı düzeltmek istiyorum ben begonyoları seradan almıştım. Serada onlara gübre verilmiş olabilir, ama ben gübre vermedim. Onları izlemek gerçekten çok zevkli, ilginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim....

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
20-06-2010, 12:09
Bandırmada son günlerim, bunlarda son kareler..

Soğanlarını Hocam100'den aldığım pembe beyaz liliumum, bu liliumda turuncu gibi kokusuz :(
154445
154446

Sevgili Kasap94'den aldığım amarilis, bu amarilisin hafif ve tatlı bir kokusu var.
154447

Kokulu bodur bezelyelerde tohum kapsülleri yapmaya başladılar.
154448

Sevgiler ;)

Faruk
22-06-2010, 11:49
Sebahattin bey balkonunuzda ki bitkileri kaynaşıklığı ve saksılardan görünen renkler mükemmel. Özellikle 137. mesajda ki katmerli kırmızı-beyaz ebruli bengonyanızdan gözlerimi alamadım. Annenizin menekşelerine diyecek söz bulamıyorum.Çok itina ile bakıldıkları verdiği çiçeklerden belli oluyor. Özellikle annenizin 100. mesaj 1. fotoğraftaki katmerli beyaz-mavi menekşesi mükemmel, ilk defa görüyorum. İlerleyen mesajlarda sizin menekşelerinizi de görmekten mutluluk duyarız…

umutyolcusu
22-06-2010, 12:46
Bir dalda bir kaç çiçek açan liliumunuz tam benlik.Her zaman bol çiçekli çiçeklerden daha çok hoşlanmışımdır.Ayrıca iri çiçeğiyle amiriliste çok güzel.Yerim dar olduğu için edinmedim şimdiye kadar.Onun yerine üyelerin bahçelerindekileri seyrediyorum.Güle güle büyütün hepsini.

Sebahattin Sargın
22-06-2010, 21:05
Sevgili Faruk;

İlgin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim ;)

Menekşeleri seviyorum ancak o deryanın içerisine dalmakta istemiyorum açıkçası ;) Farklı türler gördüğümde annem için alıyorum. Belki ilerleyen zamanlarda dayanamam bende koleksiyon yapmaya başlarım belli olmaz ;) Bu sene soğanlı bitki koleksiyonuma begonyaları da kattım ve o begonya favorim.

Sevgili Umutyolcusu;

İnanın Bursada ki evimde benim de yerim çok dar, sürekli saksıların yerlerini değiştirmem gerekiyor. Nitekim böyle yapıncada bazı türler fazlası ile etkileniyor. Balkonumda hep liliumum olsun isterdim bu sene sağolsun Hocam100 sayesinde oldu. Tavsiye ederim sizede bir saksıda olsa mutlaka edinin ;)

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
09-07-2010, 20:55
Bandırmadan Bursaya kesin dönüşü yaptık, hayırlısı ile mezun oldum =)

Bursaya geldiğimin ertesi günü staja başladım. Akşamları yorgun geldiğim için bitkilerimle fazla ilgienemiyorum ne yazık ki. Bu aralar beni en çok mutlu eden galalarım oldu...

Önce sarıya yakın açıp sonrada kırmızıya dönüyorlar.
159193

Çok sevdiğim oxalislerim hiç bıkmadan çiçek açıyorlar. Ben Bandırmadayken yağan doludan plumerialar ile onlarda nasibini almışlar...
159194

Echeriveriam minik minik çiçekleri ile başucumda duruyor =)
159195

Kırık bir yaprak halinde çeliğini aldığım bir gecelik gelin ilk filizini verdi.
159196

Yılldızlar yavaş ama kendinden emin bir şekilde büyüyorlar.
159197

Sebahattin Sargın
09-07-2010, 21:01
Echeriveria çiçeklerinin yanı sıra altındandan yeni filizler vermeye başladı, bunlarıda bir ara ayırmam lazım =)
159198

Saksının bir köşesinde çıkan ve gördüğümde mutlu olduğum minik hasekim =)
159202

Yıldızların bir kısmıda tohum yapmaya başladı, seneye onlarıda paylaşacağım kısmet olursa.
159203

Sevgiler ;)

Emre İlhan
10-07-2010, 00:25
;)Kardeşim,mezuniyetin hayırlı olsun.Yeni mesleğinde sana başarılar dilerim.Bitkilerin her zamanki gibi çok güzel.Kaldiki bu zaman ayıramadığın halleri.Zaman ayırabilsen ne olur acaba:D.Zamanla Bursa'daki balkonun düzene girince çok güzel olacağına eminim.Bandırmadaki bitkilerin ne oldu?Taşın demi onları.Echeriveria'larını çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim.Bu arada avatarında çok güzel olmuş hayırlı olsun.

Selamlar.

Zeki Yağlı
10-07-2010, 04:51
Bandırmadan Bursaya kesin dönüşü yaptık, hayırlısı ile mezun oldum =)

Bursaya geldiğimin ertesi günü staja başladım. Akşamları yorgun geldiğim için bitkilerimle fazla ilgienemiyorum ne yazık ki. Bu aralar beni en çok mutlu eden galalarım oldu...

Sevgili Sebahattin,

Mezuniyetini kutlarım. Öğrenci iken bitki kolleksiyonculuğunda bu kadar başarılı başarılı oldun, keyif aldın. Bundan sonraki hayatında bu merakına daha fazla zaman ve imkan ayırabilmeni dilerim. O zaman çok daha güzel şeyler yapacağına eminim.

Bundan sonraki projelerin ne?

Başarılar,

Selamlar, sevgiler

Sebahattin Sargın
10-07-2010, 20:00
Sevgili Emre kardeşim;

İlgin ve beğenilerin için çok teşekkür ederim ;) Staj yaptığım için onlara gene vakit ayıramıyorum, ah bir vaktim olsa neler yapacağım =) Hiç bırakırmıyım bitkilerimi hepsini Bursaya taşıdım. Sendekileri de görmek isteriz =)

Sevgili Zeki Bey;

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim =)

O kadar çok planım var ki anlatmakla bitmez aslında ama en önemli planım akademisyen olabilmek. Umarım bunu başarabilirim çok zorlu bir yol bakalım zaman neler gösterecek.

Bitki konusunda ise stajım bittikten sonra balkonumu bakımdan geçirip sıkı bir düzenleme yapmak istiyorum. Umarım vakit bulabilirim, bir dakika bile boş vaktim olsa onuda bitkilerime harcardım eminim =)

Sevgiler ;)

Kiraz
10-07-2010, 20:04
Sevgili Sebo, mezuniyetini kutluyorum, yolun açık olsun. Bunca işin arasında bitkilerinle çok güzel ilgileniyorsun, planlarının da yolunda gideceğine eminim.

Faruk
11-07-2010, 00:56
Sevgili Sebahattin mezuniyetin hayırlı olsun. İnşaallah herşey gönlünce olsun.;)

Sebahattin Sargın
11-07-2010, 09:54
Sevgili Kiraz ve Sevgili Faruk;

İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Umarım planlarım yolunda giderde güzel haberlerimi sizinle paylaşabilirim :)

Sevgiler ;)

hozat
11-07-2010, 11:51
Sevgili sebahattin,

"Başarı tesadüf değildir." Seninki de öyle..

Hayaller insanı geleceğe taşır, hayallaerinden vaz geçme peşine takıl.

Seni kutluyorum,ülkemiz donnanımlı bir akademisyen kazanacak.

Sevgilerimle..

Sebahattin Sargın
11-07-2010, 16:09
Bu sitedeki üye arkadaşlarımızın bu güzel ve destekleyici mesajları çok mutlu oluyorum. İnşallah akademisyenlik ünvanımı aldığım haberini burada paylaşabilirim. İlginiz ve desteğiniz için çok teşekkür ederim sevgili Hozat...

Sevgiler ;)

sevim.K
11-07-2010, 16:17
Mezuniyetin hayırlı olsun demeye hazırlanırken başka bir haber:) Akademik öğrenime devam mı yoksa:)

Sebahattin Sargın
11-07-2010, 16:20
Akademisyenlik için önümde çok ama çok uzun bir yol var. Gerçek anlamda çok çalışmam ve çok efor sarfetmem lazım Sevim Hanım. Bu yaz dinleneceğim ağustos ayından itibaren çalışmalara başlayacağım. Umarım bu yolun sonunda başarılı olabilirim, ipi başarı ile göğüsleyebilirim...

Sevgiler ;)

sevim.K
11-07-2010, 16:35
Yüksek lisans için ara vermeden sınavlara girersen yoruldum demeye kalmadan bakmışsın doktoraya başlamışsın. Ama benim gibi bütün işleri bitirip eğitime devam edersen yüksek lisans sonrası yoruldum dersin;).

Dinlenmeyi de ihmal etme. Başarılar diliyorum:)

günebakan
11-07-2010, 16:43
Mezuniyetin hayırlı olsun sevgili Sebahattin umarım herşey istediğin gibi gider.Ayrıca çiçeklerinde müthiş ama avatarındaki çiçek harika görünüyor adı nedir acaba?

Sebahattin Sargın
11-07-2010, 17:04
Teşekkür ederim Sevgili Günebakan, onların adı "Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli)" (http://agaclar.net/forum/showthread.php?p=670959#post670959)...

Sevgiler ;)

umutyolcusu
11-07-2010, 21:32
Sevgili Sebahattin mezuniyetin hayırlı olsun.İlerdeki hedeflerinde de Allah yardımcın olsun.Daha genceciksin.İnanıyorumki bu azimle hepsini başarırsın Allah'ın izniyle.
Ben bile başaracağıma inanarak(inşaallah tabi) bu yıl KPSS'ye başvurdum.Ayrıca sınavsız geçişle önlisansa da başvurdum.Allah hepimize zihin açıklığı versin.
Bu kadar sözün içinde son eklediğin çiçeklerin kaynamasın değilmi?Özellikle ilk üç resimdeki çiçekler çok güzel.Hele o küçücükolanı ilk defa gördüm.Güle güle büyüt hepsini.

fizban
11-07-2010, 22:38
Ne hoş! Hep derim: "Yaşamda bir basamak yukarı çıkabilmek kadar gurur verici birşey yoktur."

Kutlarım Sebahattin. Senden nice güzel başarılar duyabilmek adına...

Yolun açık olsun...

159691

Sebahattin Sargın
16-07-2010, 09:30
Sevgili umutyolcusu;

Azmin elinden ne kurtulmuş ki ;) Çalışarak hedeflerimize ulaşabiliriz, bende size başarılar dilerim ;)

Sevgili Fizban;

İlginiz ve iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim...

Sevgiler ;)

nazlı hilal
09-08-2010, 15:37
Sebahattin kardeşim,çiçeklerin hepsi birbirinden güzel,Kamil beyden aldığın dekoratif yapraklı sıklamen ve annenin menekşeleri çok güzel,bende lisianthus yani lalegül almıştım Kamil beyden kamelyanın çatısından akan aşırı yağmur suları yüzünden kaybettim,menekşelerim
dende çok kaybım oldu ama yılmak yok çiçekleri çok seviyorum;)

Sebahattin Sargın
10-08-2010, 15:37
Sevgili Nazlı Hilal;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yılmak yok, her ne kadar acıda olsa kaybettiklerimiz bizim için tecrübe oluyor ;)

Hava gerçekten çok sıcak ve aşırı nemli. Bitkilerin bazılarıda bu havadan nasibini alsada tropik olanlar fazlası ile yararlanıyor ;)

Uzun zamandır eve küpe çiçeği sokmamıştım. Çok çabuk hasta oluyorlardı ve benim evim için uygun değil diyordum. Ama bu sene dayanamayıp fide olarak bir tane almıştım. O da sağolsun beni utandırmadı ve çok kibar çiçekleri ile bana "Merhaba" dedi ;)

165501

Hocam100'den aldığım yaz orkideside ilk çiçeklerini gösterdi. Çok hafif bir kokusu var, çiçekleri uzun ömürlü değil. Hoş bir bitki ama....

165502

Sevgili Kgursan'dan aldığım Lilumlar yavaş yavaş açmaya başladılar. zavallıların başına gelmeyen kalmadı. Biri çürüdü, birinin ise büyemesi durdu. Bir diğeri ise rüzgarda balkodan aşağı düştü :(

Biri beyaz açtı sanırım diğeride beyaz açacak. Balkonda aşağı düşenin saksısını yeniledim, solma ya da sararma olmadı. Üzerinde iki tane tomurcuğu kaldı, inşallah o pembe açar....
165503
165504
165505

Bir süre en azından mart ayına kadar yeni bir bitki almama kararı verdim. İlgilenemediğim için bir çok bitkiyi kaybettim. Passifloralarımı anlamadığım bir hastalık yüzünden kaybettim :( Sağlam kısımlardan bir kaç çelik almıştım onlar umarım tutarda söz verdiğim arkadaşlara gönderebilirim...

Umarım önümüzdeki bahar daha güzel kareler sunabilirim size...

Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
07-11-2010, 14:00
Merhaba millet =))

Uzun bir süredir paylaşımlarda bulunamadım. İş için şehir dışındaydım, dün evime döndüm. Bu sene gerçekten çok kayıplar verdim, bu durum beni çok üzdü. Bir süre uzak kaldım bitkilerimden, tür sayısını azalttım...

Eve geldiğimde beni menekşeler karşıladı, gün geçtikçe ısınmaya başladım bu güzellere :)

178985
178986
178987
178988
178989

Sebahattin Sargın
07-11-2010, 14:05
Pembe begonyam yoğun bir çiçeklenme döneminden sonra dinlemeye geçmişdi. Şimdi yavaş yavaş açmaya başladı.
178990

Plumerialar bu sene de çiçek açmadı, saksılarını büyüttüm. Artık büyümeleri durdu sanırım yaprakları sararmaya başladı.
178991

Bu minik plumeria kısmetse pazartesi ya da salı günü Tekirdağ yolcusu =)
178992

Bu sene ikinciye çiçek açmaya hazırlanan Hoya carnosa.

178993
178994

Şimdilik bu kadar benden...

Sevgiler ;)

dlk
07-11-2010, 14:41
Çiçeklerinizin hepsi çok güzel. ama en çok hoyanız dikkatimi çekti. Onu nereden aldınız. Bende istiyorum.

umutyolcusu
07-11-2010, 15:02
Güzelliklerle beraber hoşgeldin hemşerim,sadece tek çeşit menekşesi olan biri olarak merakla baktım fotoğraflara.Annenizin eline sağlık.Begonya da harika.Hoyanın çiçekli halini merakla bekleyeceğim,saygılar...

Sebahattin Sargın
07-11-2010, 16:03
Dlk Hanım;

Mum çiçeğimi bir akrabamdan almıştım. Bir süre sonra budayacağım, bolca çelik çıkıyor. Budadığım zaman sizden adresinizi ister kargo ile gönderirim :)

Sevgili Hemşerim;

Güzel sözlerin için teşekkür ederim =) İstersen menekşelerin yapraklarından ve mum çiçeği çeliklerinden zamanı geldiğinde sana da ayırabilirim...

Sevgiler ;)

hozat
07-11-2010, 16:13
Sevgili Sebahattin,

Çiçeklerin her zamanki gibi güzeller ama, biraz hasretlik çekmişler sana.

Kendini özlettin onlara ve bize. Ama geleciğin için verdiğin uğraşlara da memnun oluyoruz.

Başarılar seninle olsun.

sevim4
07-11-2010, 17:40
Sevgili sebahattin bey,menekşeler harika mor ve katmerli çok güzel ellerine saglık.

umutyolcusu
07-11-2010, 18:22
Ben de şimdi deneme amaçlı yapraktan kendi menekşemden üretmeye çalışıyorum,biraz uzun sürecek gibi.Başarılı olursam sahipleri bile belli.Yavrularlarsa ben bu işi başardım deyip teklifini değerlendirebilirim,teşekkür ederim.

Hhatice
07-11-2010, 18:29
Bir geldin pir geldin :)
Ne güzel çiçeklerin hepsi açmış .Menekşeler harika.Yaz orkidesine bayıldım .plumarieyı buradan sevdim .Uzaktan da olsa tanışmış olduk :)

Sebahattin Sargın
08-11-2010, 10:54
Sevgili Hozat, Sevim Hanım, Hatice Hanım;

Sevgiler ;)

Emre İlhan
08-11-2010, 18:15
;)Sevgili Sebo;
Eve dönmene sevindim,gözlerimiz bayram etti,çok güzel bitkilerin. :))

Selamlar.

Kiraz
08-11-2010, 18:27
Sevgili Sebahattin hoşgeldin. Biz de balkonun da seni aradık ama çiçeklerin yine çok güzel.

Sebahattin Sargın
14-12-2010, 21:24
Sevgili Emre ve Sevgili Kiraz;

Güzel sözleriniz ve ilginiz için teşekkür ederim :)

Balkonum çok keyifsiz, elimde ise bir kaç tür kaldı. İş görüşmelerinden geldiğimde onlarla vakit geçiriyorum. Begonyalarım, onlarda olmasa ne yapardım acaba =)

184316
184317

Menekşeler; asil ve güzeller. Havanın serinlemesi sanırım hoşlarına gitti =)

184318
184319
184320

Sebahattin Sargın
14-12-2010, 21:28
184321
184322

Vee bu yıl ikinciye çiçek tomurcuğu veren mum çiçeği =))

184323

Bir tek bu ufaklık var elimde büyümeye çalışan. O da solduktan sonra sert bir şekilde budanacak...

Kış manzaraları bu kadar =)

Sağlıcakla kalın...

Sevgiler ;)

Acarextt03
14-12-2010, 21:55
Menekşelerin gerçekten çok güzeller, eşim bayıldı...
Ben mum çiçeğini merak ederdim...
Sanırım açtığında buradan göreceğim..

Master işi ne oldu? tamam mı devam mı?
Arada iş görüşmesi diye yazınca merak ettim?

Fatih
14-12-2010, 22:04
Sevgili Sebahattin ,
Mum çiçeği ve menekşeler harika.Eğer zorunda değilsen mum çiçeğini budama.Komşumuz budadı ve budadığından beri hiç çiçeklenmiyor.Kısaca küsmüş.Bu güzelliği küstürmeye değmez;)

Sebahattin Sargın
14-12-2010, 22:23
Sevgili Acarextt03;

Öncelikle güzel sözleriniz ve beğeniniz için teşekkür ederim :) Eğitim kariyerim konusunda bir kafa karışıklığı yaşamaktayım. Gıda alanında eğitimim, iş hayatı ile yüzleşince beni kendinden soğuttu. Bir süre çalışıp para biriktirmek iyi bir dersanede 2012 öss sınavına hazırlanmak istiyorum.

Çocukluğumdan beri istediğim hukuk ya da psikoloji alanlarını denemeyi düşünüyorum. Buna rağmen bir yanım ise altı yıllık eğitimini bırakma bu mesleği devam ettir demekte. Kafam karışık, düşünüyorum ve karar vermeye çalışıyorum :)

Bu seneki sınavada çalışıyorum ama asıl hedefim 2012 öss sınavı. Bakalım umarım güzel günler bizi bekliyordur...

Sevgili Fatih;

Beğeniniz için teşekkür ederim :) Bu konuda ki genel kanıya katılmıyorum. Geçen sene mum çiçeğimi ciddi bir şekilde budamıştım. Ondan önceki senelerde açmıyordu. Budadıktan sonra sonuncusu ile beraber üç tomurcuk verdi.

Nur içinde yatsın rahmetli Mucip abi hep derdi "İlgi göstermeyin, rahat bırakın hoyaları" diye. Gerçektende fazla üstüne düştüğünüzde açmıyorlar. Ben bakmadım bir köşede duruyor, toprağı kurudukça suluyorum.

Sevgiler ;)

Güler
15-12-2010, 06:34
Sevgili Sebo, hoş geldin. Balkonundaki çiçeklerin gibi bizler de seni, sohbetini özledik.

Kız arkadaşlarına söylediğin güzel sözleri ki bunu facebookda hep okudum, çiçeklerine de söylersin. Onlar da sevinir, seni memnun edecek güzel çiçekler, filizler verirler.
Eeee, bizlerden bu kadar uzak kalmanın da bir cezası olmalı sana. Ne dersiniz arkadaşlar, Sebo'ya ne ceza verelim? ;)

Vildan Sönmez
15-12-2010, 08:04
Sevgili Sebo, özlettin kendini. Menekşelerin hele o mor çilli olan harika.
Hedeflerin olması çok güzel birşey. Dilerim hepsi gerçekleşir. Sabırla, telaşsız ve umudunu hiç yitirmeden...

Emre İlhan
15-12-2010, 08:49
;)Sevgili Sebo, hoşgeldin.Gelir gelmezde tekrar gölümüzü şenlendirdin.Menekşelerin,begonyan ve mum çiçeğin çok güzeller.Merak ettim begonyan sezonluk değilmi?Şu sıralarda kurumuş olması ve baharda tekrar canlanmak için yumrularını bırakması gerekmiyormuydu? :))

serkan_istanbul
15-12-2010, 09:32
balkonunu en son keşfeden ben oldum menekşeler harika lilyumlarda hele begonyalar.
sevgiler kardeşim.. bu arada hayatta seni hangi meslek daha çok mutlu edecekse onu seçmelisin. pişmanlık duyacağım bir iş alanına sakın girme. para kadar huzur ve mesleği sevmekte önemli.

sevim4
15-12-2010, 09:57
Sevgili sebo hoş geldin, çiçekler harika ellerine salık.

Sebahattin Sargın
15-12-2010, 11:11
Sevgili Güler Hanım;

Beni çok güldürdünüz gerçekten :) Güzel sözleri onlarada söyleyeceğim bundan sonra ;) Bu konuda haklısınız, boynum kıldan incedir adaletin önünde, cezam neyse çekmeye hazırım ;)

Sevgili Vildan Hanım;

İlginiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. Bende sizin huzur veren fotoğraflarınızı izlemeyi özlemişim vallahi ;)

Sevgili Kardeşim Emre;

Beğenin ve güzel sözlerin için teşekkür ederim ;) Soğanlı ve yumrulu bitkiler yılın bir döneminde toprak altına çekilip dinlenirler normalde. Acak bu begonyalar aldığımdan beri hiç solmadılar. Geçen sene aldığım turuncu begonya bir dönem dinlendi ve şimdi çiçek açtı.
184336

Sevgili Serkan İstanbul;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim ;) Nasihatlerinizi dikkate alacağım.

Sevgili Sevim Hanım;

Hoşbulduk efendim, teşekkür ederim ilginiz için :)

Sevgi Durul
15-12-2010, 11:14
Menekşeleriniz harika görünüyorlar. Canlı ve sağlıklı. Emeklerinize sağlık.

Sebahattin Sargın
16-12-2010, 12:26
Sevgili SDurul;

Sevgiler ;)

zymaduo
08-01-2011, 22:09
merhabalar,
en son keşfedenlerden biri de benim balkonunuzu..ama hepsi gerçekten çok güzeller...ama begonyalar ayrı güzeller ...

bernacyhn
09-01-2011, 19:23
Sevgili Sebahattin abiciğim, balkonunu geç gördüğüm için beni affet. 5 sayfayı büyük bir hayranlıkla izledim bugün ve ne yalan söyleyeyim sana çok imrendim. Büyük bir özenle bakıp büyüttüğün birbirinden güzel bitkilerin aynı sen ve kalbin gibi muheteşem çiçekler açmışlar. Oluşturduğun bu güzel balkon umarım ilerde bir bahçeye dönüşür. En iyi dileklerimle... Kardeşin Berna :)

laf kalabalığı
09-01-2011, 21:17
Sizin de çiçekleriniz gerçekten çok güzel....

Sebahattin Sargın
19-01-2011, 19:52
Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim ilginiz ve güzel sözleriniz için =) Eski keyfim yok bende de balkonumda da. Bitkilerimin sayıları bir elin parmakları kadar oldu, hoya çiçeklerini açmadan döktü. Velhasıl-ı kelam kış balkonumda bütün gücü ile hissediliyor...

Sevgiler ;)

Oğuzhan
26-01-2011, 11:00
Üzülme baharda canlanır.Kış her balkonda aynı.Kış çiçekleri ile şenlendirirsin.:))

Sebahattin Sargın
27-01-2011, 17:13
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sevgili Csydn ve Oğuzhan :) Artık tür sayısını azaltmaya karar verdim. Bir sürü kasımpatı ve karanfil çelikledim. Karanfillerde fire çok ama kasımpatılarda durum iyi. Seneye kışın balkonum bu kadar hüzünlü olmayacak yani...

Sevgiler ;)

Uzaylı
27-01-2011, 18:39
Sayın Sebahattin Sargın; Balkonunuzu baştan sona, arada başa tekrar dönüp şöyle bir inceledim. Açıkçası bir balkondan bu kadar çeşit beklemiyordum. Şaştım doğrusu..! Üstelik bir bey olarak titizliğiniz de saksılardan belli oluyor. Özenli, tertemiz ve minik taşlarla bezeli. Vallahi sizi takdir etmemek mümkün değil. Gerçekten yürekten bravo...

Hem begonyalarınıza, hem de annenizin menekşelerinize hayran kaldım. Ben de bir düzen kurabilsem ve bunlardan her renk alsam ne güzel olacak.;)

Balkonunuzun keyfini sürmeye sağlık ve neşe ile devam edin dilerim. Biz de paylaştıklarınızla sizi takip etmeye...

Sağlıcakla Kalın...

Güler
27-01-2011, 18:45
Artık tür sayısını azaltmaya karar verdim. ...
Sevgiler ;)

İşit de inanma derim ben buna.
Bir fuara, seraya gitmeye bakar. Hele arkadaşımız bir uğrasın dediğim yerlere göreceksiniz eli kolu çiçeklerle dolu olarak çıkacaktır dışarı.

Ne demişler körle yatan şaşı kalkar, eeee ne de olsa agaclar.net üyesi. Üstelik Bitki delilerine de kayıtlı yanılmıyorsam. :p

Sebahattin Sargın
27-01-2011, 19:14
Sevgili Uzaylı o görüntüler eskide kaldı :( Titizlik annemden gelen bir durum, kalabalık ve dağınık bir ortamda sinirlerim geriliyor =) İlginiz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim. İnşalah zamanla sizinde tür sayınız artar.

Canım Güler Hanımcığım;

Psikolojik olarak buna kendimi alıştırmaya çaışıyorum üstüme gelmeyin =) Geçen gün Sevgili Hederaya Yalovadan kesme çiçek almaya gittik ve Sevgili KGursan'a uğradık. Cymbidium serasına girdik hayran kaldık almamak için kendimi zor tuttum =)

Bu sebeple seralara girmem bir süre ile yasak :D:D

Sevgiler ;)

fikreteren
27-01-2011, 19:48
Sebahattin bey menekşeleriniz ve begonyalarınız çok güzel.Annemin de mum çiçeği vardı.hiç budanmazdı.duvara sarardı.

Sebahattin Sargın
28-01-2011, 17:27
Sn. Fikreteren;

İlginiz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Ben mum çiçeğini budadım ve bu sene daha çok tomurcuk verdi ancak tomurcuklarını döktü. Şimdi yeniden çiçek olduğunu düşündüğüm uzantılarını görmeye başladım. Sanırım bu sefer başaracak =)

Sevgiler ;)

Oğuzhan
28-01-2011, 22:20
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim Sevgili Csydn ve Oğuzhan :) Artık tür sayısını azaltmaya karar verdim. Bir sürü kasımpatı ve karanfil çelikledim. Karanfillerde fire çok ama kasımpatılarda durum iyi. Seneye kışın balkonum bu kadar hüzünlü olmayacak yani...

Sevgiler ;)

Yemezler Sebo..Bende öyle dedim ama nereye girsem almadan çıkmıyorum. :))))
Bu hastalık hiç geçmez.Devamlı tekrarlar.Çaresi yok canım...:)

Emre İlhan
29-01-2011, 12:37
Aynen sevgili, Oğuzhan. Marketlere girdiğimde bitki satın aldığımın farkına bile varmıyorum artık. Sanki günlük sıradan bir alışkanlık haline geldi bu bizler için. :)

Sebahattin Sargın
29-01-2011, 19:55
Allahtan bu aralar iş görüşmeleri falan filan derken bir koşuşturmaca oluyorda bitkilere vakit ayıramıyorum. Zaten bahar geldiğinde dışarda yürürken başım önümde yüreyeceğim bakmamak için etrafa :D

busraG
21-02-2011, 14:51
Sn Sebahattin Sargın,balkonunuzu gezdim ellerinize sağlık çiceklerinizin hepsi çok güzeller,menekşe sever biri olarak menekşelerinize bayıldım ellerinize sağlık.

Periş
22-03-2011, 09:53
Sebahattin Sargın balkonunuzu gezdim ellerinize saglık bu ara ara verdiniz sanırım nerdesiniz

Orhan Özbilgiç
23-03-2011, 15:10
Sevgili Sebahattin;
Çok merak ettim. Aralık ayında üzerinde çiçek tomurcuğu olan Mum çiçeği açtı mı? Çünkü doğal şartlarda genelde yazın açar.
Bu arada ben de uzun süredir uğramamıştım ama, balkonda sende yoksun be arkadaş.;)
Sevgi ve selamlarımla..

Sebahattin Sargın
25-03-2011, 19:28
Sevgili BusraG, Burak Alkan ve Orhan Bey;

İlginiz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)

Orhan Bey sanırım zamansız tomurcuk çıkartmasından olacak ki, tomurcuklarının hepsini döktü :( Bu ay yeniden tomurcuk verdi, bakalım bunlar ne olacak :)

Elimdeki türlerin sayısı çok azaldı, vakit bulamıyorum işimden ötürü. Sağolsun Zeki Bey tohumlar gönderdi kısmet olursa bu hafta onları buluşturacağım toprakla, soğuk katlamaya aldığım clematisler var. Bu sezon tek beklentim Mutlu Beyden aldığım ve çok sevdiğim liliumlara fire vermeden çiçek açtırabilmek...

Geçen sene Zeki Bey'in gönderdiği tohum sepetinden birde karanfil çıkmıştı. Bu çirkinler büyüdüler ve bir sürü oldular. Bende onları uzun bir saksıya almıştım ve ilk çiçekleri geldi :) Paylaşımı için Zeki Beye bir kez daha teşekkür ediyorum.

198581

Sizlerle paylaşabileceğim tek fotoğrafım bu. Balkonumu ziyaret eden dostlarıma hediyem olsun....

Sevgiler ;)

furkan yıldız
26-03-2011, 07:50
Olmadı Sebahattin olmadı. Çiçeği beğenip tam çalmaya yelteniyorum. O da ne. Kaktüs. Yapılır mı bu tuzak :)

Sebahattin Sargın
26-03-2011, 09:46
Kaktüs zaten "Höyt ben buradayım" dercesine fotoğraf karesine çıkmış Furkan =)) Sana feda olsun ben söylerim şimdi ona bu tanıdık diye :D:D

Sebahattin Sargın
03-04-2011, 19:39
Bugün Bauhausa gittim iş çıkışı, clematislerin fiyatı 9.90'a düşmüş. Birer tane olmak üzere;

Clematis jackmanii "Star of İndia"
Clematis montana var. rubens
Clematis montana "Tetrarose" aldım. Montanalar filiz vermiş ama hint yıldızında henüz bir filiz yok. Aynı fiyattan bir tanede çok sevdiğim Pas. caerula "Victoria" aldım. Yarın fotoğraflarını yayınlarım, clematislerin hepsi kurumuş gibi.

Bizim mum çiçeği gene tomurcukta :)
200481

Umarım bunlar dökülmeden açarlar ve canlı olarak bir hoya çiçeği görebilirim :) Yarın bir aksilik çıkmazsa elimdeki bir kaç tohumu ekeceğim. Bir türlü tohumları ekemedim iş yoğunluğundan...

Sevgiler ;)

acemifüsun
03-04-2011, 22:36
Sevgili Sebahattin Sargın mum çiçeğiniz artık sizi üzmesin, güzel çiçeklerini görün, koklayın:) Clematislerinizi sağlıkla büyütün. Montana rubens'in yakında açması gerekiyor, üstünde tomurcuk var mı?

Sebahattin Sargın
04-04-2011, 09:30
İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim Sevgili Acemifüsun. Montana hızla sürgün veriyor, diğer iki türden daha önde yani. İşte montana ve tetrarose;

200669

Liliumlarda hızla büyüyorlar;
200670

Bu sezonda renkli geçecek sanırım :)

Sevgiler ;)

Periş
04-04-2011, 13:54
Elinize emeginize saglık....

Sebahattin Sargın
20-04-2011, 10:58
İlginiz için teşekkür ederim Burak Bey :)

Eskisi gibi sık sık olmasada ara ara fotoğraflar paylaşmaya devam ediyorum. Mum çiçeğim geçen aylarda tomurcuk vermiş ancak tomurcukları açmadan dökülmüştü. Sanırım şimdi daha güçlendi, üzerine on adete yakın irili ufaklı tomurcuk var. Bir iki tanesi açmaya başladı bile;

204528

Yatağımın tam üstünde durduğu için uyandığımda ilk onları görüyorum :)
204541

Geçen yaz toprakla buluşturduğum yaz orkidesini sevgilisinden hiç ayırmamıştım. Yaprakları hiç solmadı ve bu seneki tomurcukları ile beni mutlu etti :)

204530

Gelecek sefere görüşmek üzere =)

Sevgiler ;)

Uzaylı
01-06-2011, 23:38
Yatağımın tam üstünde durduğu için uyandığımda ilk onları görüyorum :)

Ne güzel bir bitki sevgisi... Sabah kalkınca ilk çiçeğinize merhaba diyorsunuz.

Sayenizde yaz orkidesi ile tanışıp, forumdaki başlığı okudum.

Yeni fotoğraflar paylaşmanız dileği ile...

Sağlıcakla Kalın...

Sebahattin Sargın
03-06-2011, 09:31
Merhaba Sevgili Uzaylı (Kullandığınız nick her seferinde beni güldürüyor =) )

Yaz orkidesi sandığım bitki frezya çıktı :( Frezyam geçen sene açmamıştı bu sene açtı;
220025

Soğanlarını Mutlu Kutlu'dan aldığım ve merakla beklidiğim liliumlarda açmaya başladı;
220026

Tohumlarını geçen sene Zeki Bey göndermişti, cılız ve yavaş büyüyorlardı. Bahar gelince şaha kalkan karanfiller;
220027

Kırmızı amarilis bir çiçek sapı çıkardı açtı ve kurudu, şimdide ikinci çiçek sapını verdi ve o açmaya başladı;
220029

Diğer amarilislerde yakında açacaklar...

Mum çiçeği hiç durmadan tomurcuk veriyor ve açıyor. Odam mis gibi kokuyor :) Mum çiçeğini sert bir şekilde budamak gerçekten işe yarıyor...

Benden şimdilik bu kadar...

Sevgiler ;)

furkan yıldız
03-06-2011, 09:33
Budadıklarını çöpe atma Sebo yazıktır sabilere :)

Sebahattin Sargın
03-06-2011, 09:35
Çöpe atmadım çelik yapıp bir kısmını Yalova toplantısında dağıttım, bir kısmını komşulara verdim :) Evlatlarım şimdi nasıllardır bilemiyorum =)

zenfree
03-06-2011, 09:36
Sevgili Sebahattin, çiçeklerin çok güzel görünüyorlar. Frezyanın rengine bayıldım. Maşallah ne kadar sağlıklılar. Çekimler de çok güzel. Seni kutluyorum.:)

rodoslu
03-06-2011, 09:46
Sebahattin Bey;
Çiçekleriniz çok güzel. Çiçeklerinizin güzelliği kadar fotoğraflardaki özen ve emek de dikkat çekici. Bir doğasevere yakışan cinsten. Bakmaktan keyif aldım, tebrik ederim.

Kiraz
03-06-2011, 12:14
Sevgili Sebahattin, frezyanın rengini ben de çok beğendim. Hepsi çok güzel, emeğine sağlık. Bence "bir küçücük fıçıcık"ta göreceğimiz daha çok saksıcık var :)

bettyycim
03-06-2011, 13:30
Karanfillerinizin rengi ne kadar güzel, tabi diğerleri de ayrı bir güzel ;)

limon
03-06-2011, 16:42
Sevgili Sebahattin hem fotoğraflar hem rengarenk çiçeklenmiş çeşit çeşit bitkilerinle göz ziyafeti çektik sayende. :) Mum çiçekleri sabah mı gece mi (unuttum) şekerli bir sıvı damlatıyorlardı, sen tam onlara bakarken sana göz kırpmasınlar. :)

Sebahattin Sargın
03-06-2011, 23:32
Sevgili Zenfree, rodoslu, Kiraz, Bettycim ve Limon;

İlginiz, ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için çok teşekkür ederim :)

İnsanlar zamanla herşeyi öğreniyor. Çekimleriniz zamanla daha güzel oluyor...

Sevgili Kiraz;

Bir çok saksıcık ilgisizliğim yüzünden gitti. Bu sene balkonumu bunlar doldurdu, bakalım seneye neler olacak. Ama belki bir kaç süprizim daha olur neden olmasın :D

Sevgili Limon;

Damlalar var ama henüz böyle bir durum yaşamadım :) Sanırım hedefi tutturamıyorlar :D

Şimdi merakla clematis ve passifloralarımın açmasını bekliyorum. Sürekli filiz veriyorlar ama hala tomurcuk yok :(
Sevgiler ;)

Sebahattin Sargın
12-06-2011, 13:36
Merhaba millet =)

Amarilisler balkona neşe kattılar :)
223409
223410
223411

Liliumların pembe olanıda bize "Merhaba" dedi :)

223412

Annemin menekşeleri ise hızla çiçek açıyorlar :) Bunu ben bile çok beğendim :D
223413

Sebahattin Sargın
12-06-2011, 14:00
Hoya carnosa hiç durmadan tomurcuk veriyor, budamak gerçekten işe yaradı. Bir tanesi dalın en sonunda açtı :)
223415

Mutlu Bey'den aldığım Paskalya zambağıda açmıştı, fotoğrafı şimdi bulabildim =) Gerçekten güzel bir kokusu var;
223416

Elimde kalan bir kaç kaktüst ve sukulentten çiçek açanlar;
223417
223418

Şimdilik bu kadar :)

Sevgiler ;)

sevim.K
12-06-2011, 14:19
Paskalyan nefis sevgili sebahattin. Annenin menekşesi de. Ne kadar güzel öyle fırfırlı etek giymiş gibi:p Güle güle büyütsün

Güler
12-06-2011, 14:34
Hepsi de çok güzel, ellerine sağlık. Bak, evde olunca bitkilerinle daha yakından ilgilendiğin her hallerinden belli.

Fotoğraflaman da bambaşka olmuş afilli afilli. :D

Vildan Sönmez
12-06-2011, 19:20
Sabahattin çiçekler çok güzel, fotoğraflar çok güzel. Daha ne isteriz: daha sık haber :)

türkansultan
12-06-2011, 22:03
Sn Sebahattin Sargın sevgili vildana katılıyorum.

Çiçeklerin hepsi birbirinden güzeller hele fotoğraflarınız daha bir güzeller ellerinize sağlık sevgiler.

emrecan38
12-06-2011, 23:27
Merhaba millet =)

Amarilisler balkona neşe kattılar :)
223409
223410
223411

Liliumların pembe olanıda bize "Merhaba" dedi :)

223412

Annemin menekşeleri ise hızla çiçek açıyorlar :) Bunu ben bile çok beğendim :D
223413
Amarilislerve diğerleri de harika görünüyorlar.Amarilislerinizin rengi çok güzel .Bunlardan çok aradım ama Kayser' de bulamadım. Renklerine bayıldım. Bizim için de bol bol seyredin.

Periş
13-06-2011, 11:32
Sevgili Sebahattin bey paskalya kaktüsler harika ellerinize saglık...

Sebahattin Sargın
13-06-2011, 17:21
Sevgili Sevim.K;

Canım Güler hanımcığım;
Ziyaretiniz ve güzel sözleriniz için teşekkür ederim. Bakarsan bağ bakmazsan dağ olur misali :) İşten vakit kaldıkça uzun uzun ilgileniyorum onlarla. Fotoğraf alemine daldıktan sonra bir şeyler öğrendik ve ortaya bunlar çıktı :)

Sevgili Vildan Hanım;

İlginiz ve ziyaretiniz için teşekkür ederim. Sizin fotoğraflarınıza baktıkça benim kadrajımdan bunlar çıktı :)

Sevgili Türkansultan, Emrecan ve Periş;

İlginiz, güzel sözleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim :)

Cümleten sevgiler ;)

ykolko
13-06-2011, 17:48
Sayın Sebahattin Sargın ellerinize sağlık her zamanki gibi tüm bitkileriniz harika.

fikreteren
01-12-2011, 19:33
Sevgili Sebahattin bey balkonunuzu yeniden gezdim.Çok güzel kareler var.Zambaklar ,menekşeler hepsi çok güzel. Ellerinize sağlık..