Bağlan

View Full Version : Saksıda Tatlı Çiçekler




İrem Erdinç
12-11-2009, 17:15
İnternette yeni bir tarif ararken göndüğüm bu tarifi sizinle de paylaşmak istedim. Toprak saksı değil de, plastik kullanımı daha iyi olur gibime geldi.

Bazıları yaratıcılıkta sınır tanımıyor
Öncelikle size gereken bir kek (hazır kek kullanılmış). Keki 2 parmak kalınlığında dilimlere ayırıyorsunuz.


Ardından bir kalıpla, toprak saksıların dibine oturabilecek büyüklükte yuvarlak kekler oluşturuyorsunuz. (Dipte kalacağı için bıçakla da çıkarabilirsiniz.)

Plastik bir kamışın boyunu makasla kısaltıp, kekin ortasına saplıyorsunuz.


Kekin üzerini istediğiniz bir çeşit dondurma ile dolduruyorsunuz. (Kamışın üzerini kapamayacak kadar.) Dondurmanın içine istediğiniz şekerleri, şekerlemeleri, çikolataları veya jelibonları koyabilirsiniz.

Mümkün olduğunca koyu renkli kakaolu bisküvileri, robotta un haline getiriyorsunuz. Bunlar da çiçeğinizin toprak kısmını oluşturacak.

Pipetin içine bir sap çiçek koyup, çevresini bisküviden toprakla çevrelediğinizde, tatlı çiçekleriniz hazırlanmış oluyor. Afiyet olsun:)
113891

113892

113893

113894

113895

daha çok bilgi almak isteyenler için: http://www.hafiftarif.com/2008/10/22/tatli-cicekler/




limon
13-11-2009, 11:03
Çok çok güzel bir uygulama, paylaştığınız için teşekkürler.

Misafirlere bir tepsi saksı sunmak çok eğlenceli ve sürprizli olacaktır. :)

eya
13-11-2009, 11:12
Çok değişik ve güzel, özellikle çocuklar bu süprize bayılacaktır:))))

İrem Erdinç
13-11-2009, 11:23
Beğendiğinize sevindim, bir de KAKTÜS EKMEKLER var, onu da buraya ekleyeyim

Minik toprak saksılar da bir çeşit güveç diye düşünüp, çekirdekli kaktüs ekmekler yapma :p

limon
13-11-2009, 17:19
Anneme giderken hazırlayıp, sürpriz yapayım diye düşünürken, dondurmanın eriyeceği aklıma geldi, dondurma yerine pişireceğimiz kremayı veya muhallebi veya puding benzeri şeylerden de yapabiliriz. Hatta meyveli veya çikolatalı yaş pasta gibi de hazırlayabiliriz, üzerine kakaolu bisküvi gelince fark etmeyecektir.

Artık evde ekmeği de böyle pişirmeye başlarsam, bizim ahali "Yok artık.." diyecek. :) Küçük güveçlerde kek, büyük güveçte de ekmek yaparım (taş fırın gibi olsun diye) çabuk pişip, hiç yapışmadan çıktığı için çok hoşuma gider ama saksı hiç aklıma gelmemişti.

Çikolata şelalesi de şahane olur küçük saksılarda. Derin bir kap olduğundan içi daha kolay sulu kalır.

İrem Erdinç
16-11-2009, 08:42
Sevgili Limon,
Yaratıcılıkta siz de maşallah sınır tanımıyorsunuz :p