lale76
05-11-2009, 17:26
Malzemeler
2 yumurta akı
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
250 gr. toz şeker
250 gr. toz hindistan cevizi ( aynı miktarda, toz badem, ceviz veya fındık olabilir.)
Yumurta akı, tuz, limon suyu kar haline getirilir. Şeker eklenip çırpılmaya devam edilir.
Hindistan cevizi ve limon kabuğu alttan üste bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır. Yumurta akı sönmesin diye. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.
150 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Hafif kızaracak. Afiyet olsun.
2 yumurta akı
1/2 limon kabuğu rendesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 fiske tuz
250 gr. toz şeker
250 gr. toz hindistan cevizi ( aynı miktarda, toz badem, ceviz veya fındık olabilir.)
Yumurta akı, tuz, limon suyu kar haline getirilir. Şeker eklenip çırpılmaya devam edilir.
Hindistan cevizi ve limon kabuğu alttan üste bir kaşık yardımı ile yavaşça karıştırılır. Yumurta akı sönmesin diye. Kaşık yardımı ile yağlı kağıt serilmiş tepsiye konur.
150 derecede 20 dakika kadar pişirilir. Hafif kızaracak. Afiyet olsun.