View Full Version : Yılmaz Yalçın / Bahçem
Yılmaz Yalçın
01-11-2009, 19:39
Arkadaşlar,
Sizin kadar büyük olmayan,mini bahçemi sizinle paylaşmak istedim:)50 metrekarelik bahçemde;
- 4 adet limoni servi,
- 1 adet normal yasemin,
- 4 adet pervane çiçekli yasemin,
- 1 adet arap yasemini,
- 1 adet fulyasemin,
- 1 adet sarı (kokusuz) yasemin,
- 1 adet alacalı renkte kokusuz yasemin,
- 2 adet clematis (montana ve armani türü)
- 1 adet mor salkım,
- 1 adet acem borusu,
- 15 adet çeşitli renkte gül(kırmızı,beyaz,sarı,pembe)
- 1 adet nar çiçeği renginde begonvil,
bulunmakta olup forograflarını sizlerle paylaşıyorum.
-
Yılmaz Yalçın
01-11-2009, 19:46
Bunlarda diğer fotoğraflar...
fikreteren
01-11-2009, 20:29
Hoşgeldiniz.Lİmon selviler her zaman favorilerimin arasında olan bir türdür.güle güle büyütün.
Yılmaz Yalçın
01-11-2009, 21:09
Sayın Fikret Bey,
Teşekkür ederim.Limoni serviler bir bahçenin olmassa olmazıdır diye düşünüyorum.Bu arada ben de Samsunluyum aslen:)Neresindesiniz?Şanslısınız eğer bahçeniz varsa çünkü Samsun'da oldukça geniş bir bitki örtüsü var alternatif olarak...
Orhan Özbilgiç
02-11-2009, 19:22
Sevgili Kubat;
Sarı çiçekli acem borusu çeliklerim tutmadı. Şayet tutsaydı; hem sizinle tanışmak, hemde getirmek için Taksim' e gelecektim. Baharda yine deneyeceğim. Tutturabilirsem, acem borunuza kardeş gelecek! Emin olabilirsiniz.
Esenlikler dilerim.
Yılmaz Yalçın
03-11-2009, 20:45
Sayın Orjin,
Benim 10 adet acem borusu çeliklerinden sadece 2 tanesi tuttu onlar da agustosun 15.den sonra diktiklerimdi..Eylülde ve temmuzda çeliklediklerim tutmadı:(sanırım ağustos ortası çelik zamanı:)Taksime beklerim her zaman arayımn yeter bi çayımı için
acemifüsun
03-11-2009, 22:09
Sn. kubat izmirli merhabalar, size söz verdiğim iki melisa çeliği köklendirmede maalesef ben de başarılı olamadım, bahara doğru tekrar deneyeceğim, sözümü unutmadım, çiçeklerinizin keyfini yaşayın sevgiler:)
Yılmaz Yalçın
03-11-2009, 23:20
Sayın Acemifüsun,
Çelik ayırma inceliğiniz bile inanın beni çok mutlu etmişti:)Kısmet diyelim inşallah bahara olur:)Bahçemden istediğiniz bir çelik varsa lütfen söyleyin
Yılmaz Yalçın
04-04-2010, 23:50
Küçük bahçemdeki fulyasemin dondan sonra yaprak dökmüş ve ben de derin budamıştım..Bugün sürgün verdiğini gördüm fotoğrafta hafif belli oluyor..Galiba yaşayacak
Yılmaz Yalçın
04-04-2010, 23:52
Ancak Akdeniz yasemini son dondan en çok etkilenenlerden..Derin budamama rağmen hala uyanmadı pek ümitli de değilim bir türlü uyanmadı..
Yılmaz Yalçın
04-04-2010, 23:54
Yine dondan en çok etkilenen yasemin türünden birisi;Arap yasemini(grand duke)..Hala o da uyanmadı sanırım kurudu...
Yılmaz Yalçın
04-04-2010, 23:55
Yine begonvil de henüz uyanmadı galiba o da kurudu:(
Yılmaz Yalçın
04-04-2010, 23:57
Bütün bu olumsuzluklara rağmen güzel gelişmeler de yaşanıyor;mesela mor salkım yapraktan önce çiçeklenmeye başladı..
acemifüsun
05-04-2010, 00:02
Sevgili kubat izmirli ful yaseminin uyanmasına sevindim, şimdi sıra Akdeniz yaseminde, birazcık daha sabır:) Gövdesinde bir kararma yok, niye endişeleniyorsunuz? Sevgiler.
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:05
Çuhalar son yağmurlardan sonra coştular..
acemifüsun
05-04-2010, 00:06
Begonvil kupkuru görünür fakat bir anda yapraklanır, bizi çok şaşırtır, güneş görüyor mu?
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:06
Pervane çiçekli yasemin çiçek sürgünlerini veriyor..
acemifüsun
05-04-2010, 00:07
Çuhalar gerçekten çoşmuşlar, ellerinize sağlık:)
Maşallah tüm yasemin çeşitleriniz mevcut, bir mavi yasemin eksik herhalde, size mavi yasemin çeliği yollayabilirm:)
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:08
Geçen yıl çeliklediğim sarı yasemin 2 çiçek açıyor:)
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:08
Geçen hafta bahçeye ektiğim sabah sefası ve gece sefası tohumları büyüdü:)
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:09
Gülüm sürekli sürgün veriyor
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:14
Geçen yıl diktiğim ancak yazın birden bir kuruyan clematisim 2 yerden sürgün verdi büyüyor sürekli..
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 00:17
Sevgili Acemifusün,
Begonvil güneş görüyor 3 saat kadar umarım dediğiniz gibi olur..Mutlu Bey sagolsun zamanında almıştım ondan çok yardım gördüm:)Mavi yasemine hayır demem sagolun:)Akdeniz yasemini de umarım uyanır cünkü çok bol çiçekleniyordu..
Vildan Sönmez
05-04-2010, 01:24
Sn Kubat, öncelikle çuhalarınız gözalıcı doğrusu.
Yaseminleriniz kurumuş görünmüyor sanırım biraz zaman geçince yeşerebilirler. Benim hiç yaprak dökmeyen yaseminimde ve tüm yapraklarını döken iki saksı begovilimde de hiç bir yeni sürgün yok.
Mor salkım Enez'de bahçemde var. Bu sarmaşığın özelliği önce çiçek açar, çiçekleri bittikten sonra yeşil yaprakları fışkırır. Yaz boyunca yeşil kalır, tek tük çiçek verebilir. Ama sanırım kolay gelişen bir sarılıcı, benimki, bir iki yılda dip sürgünleri de vererek pergoleden üst balkona tırmandı.
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 07:51
Sevgili Vildan Sönmez,
Yaseminlerin yeşil olması ve bu özelliğini henüz kaybetmemesi beni de umutlandırıyor:)Enez üniversite dönemlerinde(İstanbul Üniversitesinin yaz kampına)sık gittiğim bir yerdi..Belki bilirsiniz orayı..O zamanlar yaseminler kokusuyla Enez merkezde beni cezbetmişti..Mor salkımınıza sevginizi de vermişsiniz ki inanılmaz gelişmiş.
Yavaş yavaş bitkiler uyanıyor evet yaseminn yaprakları canlı benimki bukadar canlı deyil.
Güneş gören biryerde.
Vildan Sönmez
05-04-2010, 09:17
Enez'de İstanbul Üniversitesi kampı hala var, hatta hemen yanında Trakya Üniversitesi Kampı var şimdi. Bu da benim Enez'deki bahçem.5 nolu mesajda mor salkımım küçükken, 164 nolu mresajda geçen yıl.,(Nisan bitiyor neredeyse ve hala gidemedim, aklım orada )
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10746
Sevgili Vildan Sönmez,
Yaseminlerin yeşil olması ve bu özelliğini henüz kaybetmemesi beni de umutlandırıyor:)Enez üniversite dönemlerinde(İstanbul Üniversitesinin yaz kampına)sık gittiğim bir yerdi..Belki bilirsiniz orayı..O zamanlar yaseminler kokusuyla Enez merkezde beni cezbetmişti..Mor salkımınıza sevginizi de vermişsiniz ki inanılmaz gelişmiş.
Sevgili kubat_izmirli , üzülmeyin bizim de bahçemiz küçük, önemli olan içinde sevgi ve ilgi olsun. Sizin fotoğraflarınızda bu iki şey zaten var. Bahçeniz, dostlarınızla şenlensin, ellerinize sağlık.
Bahçeni güzel görünüyor, kıskandım :)
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 15:33
Sayın Vildan Sönmez,
Enez'deki bahçeniz mükemmel adeta.Bu güzellikleri görünce benim daha yolun başında olduğumu farkettim:)Sarmaşık gülü nerden aldınız müthiş
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 15:34
Sayın Özbey,
Teşekkür ederim..Sizde de bu sevgiyi,ilgiyi görüyorum..Ne mutlu bize..
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 15:37
Sagol Dudi:)Sizin bahçenin de sevgi ve ilginiz ile çok güzel bir durumda olduğunu tahmin edebiliyorum..
Vildan Sönmez
05-04-2010, 19:36
Sarmaşık gülümü Bauhause'dan en fazla 15-20 cm. fide olarak almıştım. Terasta saksıda durdu önce, birkaç yıl durgun ve yavaştı . Sonra götürüp Enezê diktim. Yer toprağını bulunca coştu . Mayıs ayında gerçekten çok güzel açıyor.
Bu arada bu akşam baktım, begovillerimde kıpırtılar var. Yeşerecekler.
Sayın Vildan Sönmez,
Enez'deki bahçeniz mükemmel adeta.Bu güzellikleri görünce benim daha yolun başında olduğumu farkettim:)Sarmaşık gülü nerden aldınız müthiş
Yılmaz Yalçın
05-04-2010, 19:44
Maşallah gülünüz çok güzel gelişmiş..Herhangi bir gübre kullandınız mı?Benim begonvillerde hala kıpırtı yok..Bekliyorum ümitle..
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 19:48
Arkadaşlar,
Akşam bahçeye çıkıp süs bitkilerimin son hallerini gösteren fotoğraflarını çektim:)
İşte 3 aydır B5A uyguladığım ve çıplak köklü olarak Şubatta diktiğim sürekli sürgün veren güllerimden bir kaç tanesi:)Diğerlerini hava karardığından görüntüleyemedim:)Onları da h.sonu siteye ekleyeceğim.
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 19:53
İşte geçen Haziranda Eyüp'teki çiçekçiden aldığım mor salkım..Çok fazla gelişmeye fırsatı olmadı henüz.
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:00
Pervane çiçekli yasemini geçen yıl dikmiştim bahçeme ve hem yapraktan hemde kökten b5A uyguladığım bitkilerimden birisi..Demire iyice sarılmaaya hazırlanıyor.
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:04
jacmani group vino türü clematisim iki kök halinde gelişmesini sürdürüyor..
Ben bu sarılıcı dolu bahceyi nasıl atlamışım, aşkolsun bana:(
umarım hepsi canlanır donan ciceklerinizin.
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:06
Acem borusu sürgün vermeye başladı.
:D Budadığınız gülün kesi yerine sakız mı yapıştırdınız siz de? Yanlış mı gördüm?
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:09
Pervane çiçekli yaseminin uzaktan görünüşü..
Acem borusu çeliklerimin hepsi köklendi isteyenler özel mesaj atsınlar
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:26
Sevgili Cemo,
Teşekkür ederim:)Bir kaç bitkim dondan dolayı henüz uyanmadılar,onların fotoğrafını uyandıklarında siteye ekleyeceğim:)Akdeniz yasemini ve arap yasemini henüz uykudalar..
fulyasemin ise sürgün vermeye başladı..
Yılmaz Yalçın
21-04-2010, 20:27
Sevgili Hatice,
Gözünüz aydın diyelim:)Sizde hangi renk ve türde acem borusu çeliği var?
Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 18:22
Arkadaşlar,
Güler Hanımın tavsiyesini dikkate alıp bugün bahçemde genel temizlik yaptım.Güllerimin dibini çapaladım,her birinin dibine keçi gübresi koydum.Güllerimde yeşil yaprak bitinin olduğunu farkettim.Bunun önlemini almaya karar verdim.Güllerim için önerebileceğiniz her türlü bit ve haşera için ilac var mı acaba?
Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 18:25
Yaseminler sürgün vermeye devam edıyor..
Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 18:27
Sevgili Adalet Hanım'ın yolladığı kırmızı yıldız çadırı çimlendi ve gelişiyor.
acemifüsun
23-04-2010, 18:55
Sevgili Yılmaz Bey bugün bahçede çalışmışsınız ,ellerinize sağlık:) Bahçeniz baharla çoşmuş, yeni sürgünler, güllerde goncalar, mor salkım çiçeklenmiş, daha da güzellikler göreceğiz:)
Güllerde bitler baş derdi, geçen yaz sellukama dadanan kırmızı örümcekten, kış başında kasımpatında başlayan bitlerden inanın bezdim, hala savaşıyorum. Kaç gündür balkonda ilaçlama, toprak değiştirme, köklenenleri yerine yerleştirmek akşamı ediyorum. Ben kullandığım ilaçtan çok memnun değilim, deneyimli arkadaşlar size iyi bir ilaç tavsiye ederler.
Yılmaz Yalçın
23-04-2010, 19:01
Teşekkürler Füsun Hanım,
Maşallah çok iyi bakıyorsunuz çiçeklerinize şımarmasınlar sonra:)Sırf ilgi için tüm böcekleri çağırırlar sonra:)
Sevgi Durul
23-04-2010, 20:36
Gözünüz aydın, yaseminler sürgün vermiş. Bizim yaseminden ses yok. Eşim bugün bahçeye gitti, herhalde öldü diyor...
Adalet Yağcı
23-04-2010, 21:41
Yeni bir bahçe keşfetmenin mutluluğu ile bir güzel dolaştım.
Çuha çiçeklerinize bayıldım, bu seneye kadar çuhalarla hiç ilgilenmemiştim :(
Her tür yaseminden dikmişsiniz maşallah, çok da güzel gelişiyorlar, B5A yaramış anlaşılan, ben de almıştım ama kullanımı pek pratik gelmedi bana, güneş battıktan 2 saat sonra uygulanması beni yıldırdı.
Evinizi çok beğendim, 46. mesajdaki oturma bölümünü çok güzel ve zevkli buldum, her şey inceden inceye düşünülmüş, ellerinize sağlık.
Güzel bahçenizin keyfini çıkarmanızı diliyorum.
asumandilek
24-04-2010, 00:12
Çok nefis olmuş. Keyifli sohbetler, ince belli tek şekerli açık ya da demli çayların içinde gezinen bolca kaşık tıngırtısı çalındı kulağıma. Huzurlu bir köşe olmuş burası... Hemen camın yanına duvara bir kaç renk petunya lazım. :) Bir de nazarlık... Mutlaka ilişmeli bir köşeye...
fikreteren
26-04-2010, 13:35
Sayın Yılmaz YALÇIN köşe çok güzel olmuş masa ve sandalyeler .BEnim size tavsiyem yaprak bitleri çin doğal ilaç kullanın.Çiceklernizin sayısı azsa elinizle bile temizleyebilirisiniz.
Yılmaz Yalçın
26-04-2010, 14:39
Sevgili hemşehrim Fikreteren,
İstanbul'a geldiğinizde bahçemde çay içmeye bekliyorum sizi.
Yılmaz Bey, dar mekanda çok güzel bir alan yaratmışsınız. :)
Yeşil zemin çok güzel olmuş.
Pervane yasemin ne kadar muntazam sardırılmış...
Yeşil saksı ve içindeki beyaz taşlar da çok şık. :)
Umarım gülleriniz yediverendir, bütün yaz çiçek bahçesinde oturmuş olursunuz.
Güller oturma alanınıza çok yakın olduğu için bitler için zehirli bir ilaç kullanmasanız iyi olabilir. Geçen sene Neemazal kullanan arkadaşlar vardı. Ben de bu sene deneyeceğim.
Yılmaz Yalçın
01-05-2010, 11:21
Mor salkım iyice açtı ve tüm kokusunu alıyoruz artık ve yapraklanması arttı.
Sefanız bol olsun. :)
Dar alanda kısa paslaşmalarla işte böyle harikalar yaratılabilir. Yaseminlerin açmasına da az kaldı, mor salkımın ardından da onun güzel kokusu sarar her yanı.
Bahçede güneşi bol alan yer var mı? Bir saksıya Melisa-Parfüm Çalısı dikmenizi şiddetle tavsiye ederim. Yaz ortalarında açan çiçekleri geceleri odalarınıza kadar gelecek müthiş bir koku yayar.
Yılmaz Yalçın
01-05-2010, 12:02
Evet var Sevgili Limon..Aslında melisa hep aklımdaydı ama saksıda değilde bahçede düşünmüştüm ama kışı atlatamayacağını hissettiğim için cesaret edip dikemedim.Büyük bir saksıya dikilebilir özellikle bu tavsiyenizden sonra cesaretim arttı.
Adalet Yağcı
01-05-2010, 13:53
Mor salkım muhteşem olmuş.
nazlı hilal
04-05-2010, 01:17
Yılmaz bey çok şirin bir bahçe mor salkım çok hoş güle güle oturun:rolleyes:
Yılmaz Yalçın
04-05-2010, 08:24
Teşekkür ederim Nazlı HAnım:)
Küçücük bir alan, bu kadar mı şirin yapılabilir;) Sağlıkla keyfini sürün dilerim...
Vildan Sönmez
04-05-2010, 08:47
Yılmaz Bey sade ve zevkli bir oturma alanı oluşturmuşsunuz. Cam kenarındaki saksılar çiçeklenince daha da güzel olacak. Ama hani o boş duran sete, balkon kenarı diyelim,
Bir süre sonra çiçekli saksılar dizersiniz siz.
Bu arada yaseminlerimiz tam gaz, yaşasın.:D
Yılmaz Yalçın
04-05-2010, 09:27
Küçücük bir alan, bu kadar mı şirin yapılabilir;) Sağlıkla keyfini sürün dilerim...
Sevgili İde,
Küçük alanı düzenlemek epey zamanımızı aldı.Hala çiçekler konusunda düzenlemeler devam ediyor.Teşekkür ediyorum:)
Yılmaz Yalçın
04-05-2010, 09:29
Yılmaz Bey sade ve zevkli bir oturma alanı oluşturmuşsunuz. Cam kenarındaki saksılar çiçeklenince daha da güzel olacak. Ama hani o boş duran sete, balkon kenarı diyelim,
Bir süre sonra çiçekli saksılar dizersiniz siz.
Bu arada yaseminlerimiz tam gaz, yaşasın.:D
Evet Vildan Hanım o boş saksılarda yıldız çadırı,akşam ve sabah sefaları ile datura tohumları var:)Adalet Abla göndermişti çimlendirmeyi de öğretti sağolsun:)Eğer fideleri yaşatabilirsem oralara yıldız çadırı ve diğer sarmaşık tipli çiçekler sardırmayı düşünüyorum.
Arap yaseminim yeni sürgün çıkarıyor çok yavaşta olsa:)Ama akdeniz yaseminim ve arap yaseminim hala uyanmadılar gövdeleri yeşil duruyor ama ben de anlamadım:(
acemifüsun
06-05-2010, 23:29
Yılmaz Bey mor salkımlar çoşmuş, ellerinize sağlık, ne güzel kokarlar:) Melisanızı ve sellukanızı istediğiniz zaman yollıyacağım :)
Yılmaz Yalçın
06-05-2010, 23:50
Sevgili Füsun,
Mor salkımlara bugün baktım çiçekleri dökülmüş:(Şimdi yaseminler tomurcuk yakında onarı koklayacağım:)Ama hiçbirisi melisa gibi kokmuyordur herhalde..Sevgili Limon bahçedeki koku odalara bile yayılır demişti çok merak ettim.Siz ne kadar zamandır melisa yetiştiriyorsunuz?Ve özel bakım yapıyor musunuz varsa fotoğrafını ekler misiniz?
Melisa ve sellukayı istediğiniz zaman yollayabilirsiniz sizin için uygun bir zamana bırakıyorum artık:)
acemifüsun
07-05-2010, 21:46
Melisayı geçen yıl baharda almıştım, fakat komşumuzun bahçesinden çok eskiden beri tanışıklığımız var:) Şubat sonu toprak üstünde 15cm.gövde kalacak şekilde budadım, saksısının toprağını değiştirip, bol koyun gübresi ilave ettim. Günde iki, üç saat güneş görecek ve pek rüzgar almayacak bir yere koyun. Kokusu keskindir, saksı yakınınızda durursa kokusu bazen bayabilir.
Benim için Akdeniz yasemininin ve sellukanın kokusunun üstüne koku yok:)
Sevgili Hatice,
Gözünüz aydın diyelim:)Sizde hangi renk ve türde acem borusu çeliği var?
Benimki portakal rengi bayağı çelik almıştım hepsi yapraklandı yollayabilirim :)
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:26
Tohumdan çimlenen karagözlü suzanlar,akşam ve gece sefaları büyümeye başladılar.
acemifüsun
25-05-2010, 21:29
Sevgili Yılmaz
Maşallah fideleriniz çok sağlıklı görünüyor, ellerinize sağlk:)
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:32
Clematislerim sıcakların da yeniden artmasıyla yeni tomurcuklarını açmaya başladı..Dikkatimi çeken nokta eğer clematisin sürgününü yönlendirmesseniz(elinizle sürgüne yön vermesseniz)daha iyi gelişiyor ve bol tomurcuklu oluyor:)Pervane çiçekli yaseminle kanka oldular,epey samimiler..
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:35
Şubat ve Martta çıplak köklü olarak Eminönünden alıp diktiğim yediveren güllerim ilk tomurcuklarını açtı:)
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:38
Selluka yerini sevdi parmaklığa sarılıp yapraklanmaya başladı..
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:42
Melisa yeni sürgünler vermeye başladı..Hem yapraktan hem de kökten B5A uyguladıktan sonra daha hızlı sürgün vermeye başladı ve yaprakları daha canlı..
Yılmaz Yalçın
25-05-2010, 21:45
Sevgili Zabey Bey'in hediyesi Passiflora Mollisima fidesi hızla büyüyor,güneşi çok sevdiği belli:)
Hepsi çok güzel, elinize sağlık :)
Yılmaz Bey, görünüyor ki çiçeklerle aranız çok iyi, hepsi emeğinizin karşılığını vermiş.
Ellerinize sağlık.
Adalet Yağcı
25-05-2010, 23:15
Yılmaz bey, suzanların şaşırtılma zamanı gelmiş.
Sabah sefalarını şaşırtırsanız tutması zor olabilir, suzanları ve akşam sefalarını alın, sabahların bir kısmı yerinde kalsın, şaşırtıklarınız tutmazsa hepsini birden kaybetmemiş olursunuz.
Clematis süper, Multi blue idi sanırım, öyle çok rengi ve çeşiti var ki, hepsine aşık oluyorum.
Seneye çok daha görkemli açacaktır, bu hali ile bile çok güzel.
Gülleriniz de cinc gülmüş, çiçek formları çok hoş.
Tüm yaz keyfini sürmeniz dileği ile.
Yılmaz Yalçın
26-05-2010, 13:56
Yılmaz bey, suzanların şaşırtılma zamanı gelmiş.
Sabah sefalarını şaşırtırsanız tutması zor olabilir, suzanları ve akşam sefalarını alın, sabahların bir kısmı yerinde kalsın, şaşırtıklarınız tutmazsa hepsini birden kaybetmemiş olursunuz.
Clematis süper, Multi blue idi sanırım, öyle çok rengi ve çeşiti var ki, hepsine aşık oluyorum.
Seneye çok daha görkemli açacaktır, bu hali ile bile çok güzel.
Gülleriniz de cinc gülmüş, çiçek formları çok hoş.
Tüm yaz keyfini sürmeniz dileği ile.
Viyollerden bu uzun saksıya şaşırtmıştım ama nasıl olur böyle sizce?Eşim böyle istedi balkon demirine sarsın istedi..Sizce birkaç çeşit bitkinin aynı saksıda olması büyümelerine sarmalarına engel olur mu?
Yaza bekliyoruz sizi bahçede çay içmeye sözünüz var zaten valla küseriz yoksa:)
Satı Uğurtan
28-05-2010, 12:33
Sevgili Yılmaz Yalçın, bahçeni gezdim, güller, yasemin ve clematisleri doya doya izledim, çok güzeller sağlıkla tadını çıkar sevgiler.
Adalet Yağcı
28-05-2010, 13:03
Yılmaz bey, sarmaşıklar ve akşam sefaları suzanları boğar, bence vakit varken ayırın onları, sarmaşıklarınızı ve A.sefalrını duvar dipleri gibi yerlere alabilirsiniz.
Suzanları saksıda bırakabilirsiniz, çok uzamasını istemezseniz uç alma yöntemi ile dallanmayı artırabilir, topluca bir form verebilirsiniz.
Güzel mekanınızda bir çayınızı içmeyi ben de çok isterim, inşallah bir dahaki gelişime.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:42
Güllerim açmaya başladı..
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:44
Sevgili Cumhur Bey'in yolladığı günebakanlar büyümeye devam ediyor..
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:46
Sevgili Füsun Ablanın hediyesi Melisam hem sürgün veriyor hem de B5A Uygulaması yaptığımdan bu yana tomurcuklandı toprak hizasından itibaren tüm gövde...
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:51
Pervana çiçekli yaseminim çiçekleri ve kokusuyla bizi mutlu ediyor...Clematisler açmaya devam ediyor...
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:53
Başka açıdan...
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 16:58
Selluka,Yıldız çadırı ve sabah ve akşam sefaları...
sn.Yılmaz Yalçın,
Emek verdiğiniz her bitki size gülümsediği kadar bizlere de göz kırpıyorlar,güzel olduklarını biliyorlar çünkü.
Çok bakımlı ve sağlıklılar,ellerinize sağlık.
Yaseminler çok güzel açmış :)
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 17:51
sn.Yılmaz Yalçın,
Emek verdiğiniz her bitki size gülümsediği kadar bizlere de göz kırpıyorlar,güzel olduklarını biliyorlar çünkü.
Çok bakımlı ve sağlıklılar,ellerinize sağlık.
Teşekkür ederim:)Elimden geleni yapıyorum sağlıklı olmaları için..Herhangi bir kimyasal ilaç kullanmıyorum..
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 17:52
Yaseminler çok güzel açmış :)
Sevgili Dudi,
Evet nihayet açtılar ve umarım uzun sürer çiçeklenmeleri..
acemifüsun
06-06-2010, 18:30
Sevgili Yılmaz maşallahları var hepsinin, çoşmuşlar, ellerinize sağlık:) Yasemin, clematisler, melisa, selluka, yıldız çadırları, sabah sefaları... Sarmaşık cennetine merhaba:) Sabah sefaları ile akşam sefaları aynı yerdeler mi? Eğer öyle ise isterseniz akşam sefalarını başka yere alın, diğerlerini boğmasın.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 19:07
Sevgili Yılmaz maşallahları var hepsinin, çoşmuşlar, ellerinize sağlık:) Yasemin, clematisler, melisa, selluka, yıldız çadırları, sabah sefaları... Sarmaşık cennetine merhaba:) Sabah sefaları ile akşam sefaları aynı yerdeler mi? Eğer öyle ise isterseniz akşam sefalarını başka yere alın, diğerlerini boğmasın.
Sarmaşıklara karşı büyük ilgim var galiba:)Akşam sefaları hangisi sabah sefası hangisi ayırt edemiyorum ikiside birbirine benziyor ama?
Adalet Yağcı
06-06-2010, 20:44
Yılmaz bey, çok özen gösterdiğiniz belli oluyor.
Bir ay sonra akşam sefaları, sabah sefaları, yıldız çiçekleri ve suzanlar coşacak.
Bu arada 89 nolu mesajınızdaki 3. fotoğraf akşam sefası değil, onlar sabah sefası, nam-ı diğer sarmaşık, içinde bir tane akşam sefası var herhalde, onu hemen ayırmanızı tavsiye ederim.
Birden fazla bitkiyi tek saksıda oluşturmak güzel ama birbirini engellememesi gerekiyor.
Fotoğrafları telefon ile mi çekiyorsunuz, biraz daha net olsalar çok daha keyifli olurdu :(
Tamam canım, üzülmeyin, yasemininize bayıldım, pencereye sardırmak süper bir fikir, akşamları tüm koku odanın içine dolar.
Sarmaşıklara karşı büyük ilgim var galiba:)Akşam sefaları hangisi sabah sefası hangisi ayırt edemiyorum ikiside birbirine benziyor ama?
O zaman sana hemen bir japon feneri vermem lazım :)ben de 2 tane çıkmış .Birini senin bahçeye ekelim :))
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 21:00
Yılmaz bey, çok özen gösterdiğiniz belli oluyor.
Bir ay sonra akşam sefaları, sabah sefaları, yıldız çiçekleri ve suzanlar coşacak.
Bu arada 89 nolu mesajınızdaki 3. fotoğraf akşam sefası değil, onlar sabah sefası, nam-ı diğer sarmaşık, içinde bir tane akşam sefası var herhalde, onu hemen ayırmanızı tavsiye ederim.
Birden fazla bitkiyi tek saksıda oluşturmak güzel ama birbirini engellememesi gerekiyor.
Fotoğrafları telefon ile mi çekiyorsunuz, biraz daha net olsalar çok daha keyifli olurdu :(
Tamam canım, üzülmeyin, yasemininize bayıldım, pencereye sardırmak süper bir fikir, akşamları tüm koku odanın içine dolar.
Çiçek Ablacığım,
Yıldız çadırları boy atmaya başladı...Gönderdiğin tohumlardan epey çimlendirme gerçekleşti bol bol dua ediyorum sana:)Akşam sefasını ayırt edebilirsem alıcam oradan:)
Cumhur Tonba
06-06-2010, 21:01
Çilli ile beraber bir çay içmeye gidelim diye düşünüyorum bu güzel bahçeye, fakat...
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 21:03
O zaman sana hemen bir japon feneri vermem lazım :)ben de 2 tane çıkmış .Birini senin bahçeye ekelim :))
Japon fenerinin düğer ismi balon sarmaşığı mı?Eğer öyle ise bende bir tane var:)Bir ara görüştüğümüzde sarı suzanını vericem boy atmaya sarılmaya başladılar:)Adalet Ablanın yolladığı tohumlardan çimlendirmiştim size kısmet oldu:)
Japon fenerinin düğer ismi balon sarmaşığı mı?Eğer öyle ise bende bir tane var:)Bir ara görüştüğümüzde sarı suzanını vericem boy atmaya sarılmaya başladılar:)Adalet Ablanın yolladığı tohumlardan çimlendirmiştim size kısmet oldu:)
Çok sevinirim :)Balon çiçeği de diğer ismi olabiir .Yaprağı maydonoza benziyor.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 21:06
Çilli ile beraber bir çay içmeye gidelim diye düşünüyorum bu güzel bahçeye, fakat...
Sevgili Cumhur Bey,
Zaten İstanbul'a gelipte benimle görüşmesseniz küserim size:(Yemek sözüm var size..Çilli'ye de balon alırız oynar bahçede:)
Cumhur Tonba
06-06-2010, 21:17
Teminat verirseniz olabilir.
Sevgi Durul
06-06-2010, 21:19
Yasemin, güller, clematisler hepsi çok güzel açmışlar. Yıldız çadırları da güzel gelişmişler. Ben yıldız çadırı tohumlarımı ziyan ettim. Hiç biri çimlenmedi. Artık, sizinkiler açtığında fotoğraflarını seyrederiz. Emeklerinize sağlık.
Zafer İnandıklı
06-06-2010, 21:41
Sevgili Yılmaz yalçın, maaşallah asıl sit alanı ilan edilmesi gereken bahçe sende. Sağlık ve mutlulukla keyfini yaşa.
Sevgiler.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 21:44
Yasemin, güller, clematisler hepsi çok güzel açmışlar. Yıldız çadırları da güzel gelişmişler. Ben yıldız çadırı tohumlarımı ziyan ettim. Hiç biri çimlenmedi. Artık, sizinkiler açtığında fotoğraflarını seyrederiz. Emeklerinize sağlık.
Sevgili Sdurul,
İnşallah çiçek açar ve tohumlarını toplayabilirsem size bol miktarda yollarım seneye:)
Sevgili Zafer Bey,
Sizin bahçeye de yıldız çadırı ekmek lazım seneye tohumlar benden:)
Cumhur Tonba
06-06-2010, 21:49
Helal olsun size Yalçın Bey.
Dün bir bugün iki. Tohum dağıtmaya başlayacaksın bile.
Yılmaz Yalçın
06-06-2010, 21:55
Helal olsun size Yalçın Bey.
Dün bir bugün iki. Tohum dağıtmaya başlayacaksın bile.
Asıl bomba günebakanlarda olacak:)Siz bana yüz tohum yolladınız ben size bin tohum yollayacağım:)
Asıl bomba günebakanlarda olacak:)Siz bana yüz tohum yolladınız ben size bin tohum yollayacağım:)
Oh eşime söyliyeyim seneye tohuma para vermeyeceğiz :))
Canım kardeşim onlar hibrit seneye ekemeyiz :))
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:00
Arkadaşlar,
Mor salkım ve acem borusu bir arada..Mor salkım 3 metre yüksekliğindeki demir parmaklıkları geçti kırmızı ile işaretlediğim yerde görüldüğü üzere uzayıp tellere sanki özenle örülmüş gibi gidiyor:)Yönünü değiştirmek istedikçe inatla kendi bildiği gibi gidiyor:)
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:13
Acem borusu yeni sürgünler vermeye devam ediyor..
Güller açmaya devam ediyor.
Melisa bol tomurcuklandı..
Yaseminler şiddetli yağıştan etkilenip bir kısım çiçek döküldü..
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:15
Yaseminlere sarılıp kanka olmuş clematisler(piilu ve multi blue) ve büyümeye devam eden yıldız çadırlarım..
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:18
Geçen bahardan memleket manzaraları:)Samsun ve ilçesi Alaçam,Yakakent gezileri..
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:19
memleket manzaraları..
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:20
devam...
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 12:26
Memleket ve bahçeme devam..
Yılmaz bey bahçeniz deki sarmaşıklar ,clematisler, acemboruları, yaseminler, morsalkımlar,
gülleriniz hepsi birbirinden güzeller,ellerinize sağlık.
Ülkemizin her yeri ne kadar güzel, memleket resimlerinin devamını bekliyoruz.
Satı Uğurtan
09-06-2010, 14:07
Sevgili Yılmaz, Yaseminin morsalkımın, acem borun çok canlı ve çok sağlıklı.
Sevgili Yılmaz, geçen yılki yaptığımız karadeniz turunda, Samsundada üç gece kalıp her yerini gezmiştik, Bandırma vapurunda çok duygulanmıştım çok güzel ellerine sağlık, sayende tekrar görmüş oldum sevgiler.
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 14:09
Yılmaz bey bahçeniz deki sarmaşıklar ,clematisler, acemboruları, yaseminler, morsalkımlar,
gülleriniz hepsi birbirinden güzeller,ellerinize sağlık.
Ülkemizin her yeri ne kadar güzel, memleket resimlerinin devamını bekliyoruz.
Sevgili Fatoş,
Sarmaşık hastalığı var bende:)Nerde sarmaşık görsem hemen alıyorum bahçeye dikiyorum:)Evet İzmir'de bir başka güzel askerlik anılarımın olduğu şehir..
Yılmaz Yalçın
09-06-2010, 14:11
Sevgili Yılmaz, Yaseminin morsalkımın, acem borun çok canlı ve çok sağlıklı.
Sevgili Yılmaz, geçen yılki yaptığımız karadeniz turunda, Samsundada üç gece kalıp her yerini gezmiştik, Bandırma vapurunda çok duygulanmıştım çok güzel ellerine sağlık, sayende tekrar görmüş oldum sevgiler.
Teşekkür ederim:)İçine girdiniz mi Bandırma Vapurunun?Ben içinde Atatürk'ün yanında durup şöyle düşündüm;''keşke o zamanlarda yaşasaydım da onu görme konuşma şansına erişmiş olsaydım ve mücadelede yardımcı olsaydım''
Satı Uğurtan
09-06-2010, 14:14
Teşekkür ederim:)İçine girdiniz mi Bandırma Vapurunun?Ben içinde Atatürk'ün yanında durup şöyle düşündüm;''keşke o zamanlarda yaşasaydım da onu görme konuşma şansına erişmiş olsaydım ve mücadelede yardımcı olsaydım''
Sevgili Yılmaz, evet içine girdim,herşeyi tek tek inceledim çok eskilere seni alıp çoook uzaklara götürüyor, gerçeği olmasada sana o tarihi ve o güzel insanları hatırlatıyor.
bahçeniz oldukça güzel.bende resimlerimi ekliyeyim benim bahçemde oldukça güzeldir
acemifüsun
09-06-2010, 22:50
Sevgili Yılmaz sarmaşıkların, çiçeklerin Maşallah çoşmuş, ellerine sağlık:) Memleket resimleri de harika, devamını bekleriz:)
Yılmaz Yalçın
11-06-2010, 00:26
Sevgili Yılmaz sarmaşıkların, çiçeklerin Maşallah çoşmuş, ellerine sağlık:) Memleket resimleri de harika, devamını bekleriz:)
Devamı geldi:)
Yılmaz Yalçın
11-06-2010, 00:34
Memleketim Samsun Alaçam İlçesi tarlaları:)Eskiden tütün ekilirdi ve aileler iyi para alırdı ama sonra kota olayı bitirdi tütünü ve tarımı:(Çoğu tarla boş ekilmiyor artık maliyeti bile kurtarmıyor.
Yılmaz Yalçın
11-06-2010, 00:40
Yasemin ve clematisler birlikte hoş bir görüntü oluşturuyor...
Yasemin ve Clematisler gerçekten harika görünüyor.
acemifüsun
11-06-2010, 01:21
Yasemin ve clematisler birlikte hoş bir görüntü oluşturuyor...
Sevgili Yılmaz çok hoş görünüyorlar, tablo gibi derler ya:)
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:06
Sevgili Cumhur Bey'in hediyesi olan tohumlardan yetiştirdiğim günebakanlar çiçek başını oluşturdular:)Saksının dibinde çeşitli tohumlardan çıkan;yıldız çadırları,sabah sefası,sarı suzan sarmaşığı ve daturalar.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:10
Sevgili Adalet Yağcı,Cemo ve Uzman Hanımın hediyesi yıldız çadırları tohumlarından yetiştirdiğim fideler.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:17
Selluka pencere demirine sarılırken gövdesi de kalınlaşıyor..Bahçede dikili diğer selluka ise clematisle sarmaş dolaş.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:29
Dondan kuruyup sonradan yeniden sürgün veren fulyasemin,
Sabah sefaları uzayıp gitti.
Clematislerin kök kısmını malçaladım tekrar çam yaprakları ve kabuklarıyla.
Tohumdan yetiştirdiğim(Adalet Ablanın yolladığı) ancak ismini bilmediğim ve çiçek açan bitkim.
Güller yeniden sürgün verip tomurcuğa gidiyor.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:38
Sarı suzanlar ve passiflora sarmaş dolaş.
Sabah sefaları yasemin ve passiflora ile sarmaş dolaş.
Tohumdan yetiştirdiğm akşam sefası byüyor.
Melisam yeniden tomurcukta.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 20:44
Passiflora 1,5 metreyi geçti yasemini ve sabah sefasını çok sevdi.
Japon feneri günebakana sarılmış uzuyor.
acemifüsun
03-07-2010, 20:49
Çok güzel gelişiyorlar ablacığım, ellerine sağlık:)
günebakan
03-07-2010, 21:05
Sevgili Yılmaz hepsi de çok güzeller beyaz yıldız çadırları nasılda sarmış parmaklıkları ve günebakan'lar harika. Ellerine sağlık:)
nazlı hilal
03-07-2010, 21:08
Çiçekleriniz hepsi bir harika tek tek yazamıyorum zaten ayrım yapmakta mümkün değil ki,hepsi eşit güzellikteler.Emeğinize sağlık.;)
Yılmaz bey güle güle büyütün çiçekler çok güzel. Sellukalarınız da oldukça güzel büyümüşler:)
Burası çok hoş olmuş. Bahçeye uyumlu olması adına epey dolandım bugün.
Renk renk çiçeklerle uyumlu olduğunu düşündüğüm bu güzelliği, masanın üzerine bıraktım.
Gereken özeni göstereceğinden eminim Sevgili Yılmaz!
Bahçen ve sen, hep böyle keyifli olun!! Tüm harcanan emeklere değmiş!
157647
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 21:58
Zafer İnandıklı'nın hediyesi passiflora mollisima hızla büyüyor.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:15
Acem borusu tomurcuk oluşturdu..2 ay önce diktiğim passiflora caruela çeliklerinin hepsi tuttu ve uzuyor.
Gül sürgünü epey yükseğe çıktı.
Amerikan sarmaşığı bu yıl daha büyük yapraklı oldu.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:18
Limoni serviye sarılan sabah sefası,
Sellukanın başka açıdan profili.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:20
Ve son olarak bahçemi gezen tüm arkadaşlara bu güzel gülü hediye ediyorum:)
Oooo hepiside dallanmış gelişmiş negüzel olmuşlar.
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:39
Sevgili Yılmaz hepsi de çok güzeller beyaz yıldız çadırları nasılda sarmış parmaklıkları ve günebakan'lar harika. Ellerine sağlık:)
Teşekkür ederim Günebakan:)Günebakanlara sizin için de bakıyorum:)
Zafer İnandıklı
03-07-2010, 22:40
Sevgili Yılmaz Yalçın, ben den ikram. Afiyet olsun
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:40
Oooo hepiside dallanmış gelişmiş negüzel olmuşlar.
Teşekkür ediyorum:)
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:42
Sevgili Yılmaz Yalçın, ben den ikram afiyet olsun
Teşekkürler:)Epey lezzetliymiş:)Hediyeniz mollisima epey uzamaya başladı:)Cauela malum zaten hızla gelişiyor:)Seneye de ben size ikram edicem:)
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:43
Yılmaz bey güle güle büyütün çiçekler çok güzel. Sellukalarınız da oldukça güzel büyümüşler:)
Teşekkürler:)
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:44
Burası çok hoş olmuş. Bahçeye uyumlu olması adına epey dolandım bugün.
Renk renk çiçeklerle uyumlu olduğunu düşündüğüm bu güzelliği, masanın üzerine bıraktım.
Gereken özeni göstereceğinden eminim Sevgili Yılmaz!
Bahçen ve sen, hep böyle keyifli olun!! Tüm harcanan emeklere değmiş!
157647
Teşekkürler Fizban:)
Yılmaz Yalçın
03-07-2010, 22:46
Yasemin ve Clematisler gerçekten harika görünüyor.
Sevgili Köknar,
Bahçeme hoşgeldiniz:)Pencereye sarılı olanlar selluka sabah sefası ve yasemin..Eğer çok fazla kapatırsa sonbaharda yerlerini değiştirebilirim.
Sevgi Durul
03-07-2010, 22:47
Hepsi ne güzel, sağlıklı büyümüşler, emeklerinize sağlık. Yıldız çadırları çok güzel gelişmiş, benimkiler daha çok küçük, havalar soğumadan açar mı bilmiyorum.
Çiçeklendiklerinde de fotoğraflarını bekliyoruz.
Yılmaz Yalçın
04-07-2010, 20:54
Hepsi ne güzel, sağlıklı büyümüşler, emeklerinize sağlık. Yıldız çadırları çok güzel gelişmiş, benimkiler daha çok küçük, havalar soğumadan açar mı bilmiyorum.
Çiçeklendiklerinde de fotoğraflarını bekliyoruz.
Bol güneş almasına dikkat ederseniz kısa sürede büyüyor:)Eğer sıcaklar biraz daha artarsa sizin oralarda çok hızlı gelişecektir eminim.
Vildan Sönmez
04-07-2010, 23:40
Yılmaz Bey sarmaşıklarınız güzel form tutmuş. Yasemininiz hala açıyor mu ?
Benimkinin çiçeklenmesi bitti, sanırım geçen yıl olduğu gibi sezonu kapattık.
Yılmaz Yalçın
05-07-2010, 00:06
Yılmaz Bey sarmaşıklarınız güzel form tutmuş. Yasemininiz hala açıyor mu ?
Benimkinin çiçeklenmesi bitti, sanırım geçen yıl olduğu gibi sezonu kapattık.
Sevgili Vildan Hanım,
Pervane çiçekli yasemin şimdi sürgüne geçti müthiş uzun sürgünler vermeye başladı..Yıllar geçtikçe sürgün uzunluğu ikiye katlanıyor.Tek tük çiçeklenme başladı yeniden..Dondan zarar görüp kuruyan fulyasemin henüz sürgünde çiçeklenme yok.
Sevgili Yılmaz Yalçın, ben de ancak vakit bulup güzel bahçenizi dolaştım, mesajları tek tek okudum.
Sizi kutlarım. Bu kadar ufak bir mekânda bu kadar çok çeşitli bitkiyi böyle sağlıklı yetiştirebilmek büyük marifet. Ellerinize sağlık.
Çok güzel olmuş bahçeniz. Özen göstermiş ve başarmışsınız.
Sevdiklerinizle beraber huzur ve mutluluk içinde çok güzel günler geçirmenizi dilerim.
Yılmaz Yalçın
05-07-2010, 22:19
Sevgili Yılmaz Yalçın, ben de ancak vakit bulup güzel bahçenizi dolaştım, mesajları tek tek okudum.
Sizi kutlarım. Bu kadar ufak bir mekânda bu kadar çok çeşitli bitkiyi böyle sağlıklı yetiştirebilmek büyük marifet. Ellerinize sağlık.
Çok güzel olmuş bahçeniz. Özen göstermiş ve başarmışsınız.
Sevdiklerinizle beraber huzur ve mutluluk içinde çok güzel günler geçirmenizi dilerim.
Bahçeme hoşgeldiniz Güler Hanım:)Teşekkür ederim temennileriniz için.Sizin bahçenin minyatürü kalır benimkisi.Zaten sizin bahçeyi örnek alıyorum:)Şöyle karamel soslu Maraş usulü antep fıstıklı dondurma ikram ediyorum size:)Ağustosta çalışmadığım bir hafta sonunda eşimle ziyaretinize gelebiliriz.
Çok sevinirim, ama bana bir iki gün önceden haber verirsiniz değil mi?
Yılmaz Yalçın
05-07-2010, 22:34
Çok sevinirim, ama bana bir iki gün önceden haber verirsiniz değil mi?
Kesinlikle 3 gün önceden haber vereceğim:)Yeni başladığım işte h. sonu da (c.tesi) çalışıyorum:(C.tesi çalışmak büyük bir işkenceymiş!Siz de İstanbul'a geldiğinizde bekleriz bahçemize dondurma yemeye:)
Sevgili yılmaz, ben yarın sabah safalarımın resmini ekliyeyimde
sevgili eşin sana madalya taksın:)) Hala bir sabah safası çiçeği göremedim, martta diktiğim tohumlardan:((
Yaseminler acmış, clematisler açmış. Güzeller olmuş, gerisi gelir.
Eşine selamlar
Cumhur Tonba
12-07-2010, 02:45
Siz de İstanbul'a geldiğinizde bekleriz bahçemize dondurma yemeye:)
Et yok mu?
Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 09:17
Sevgili yılmaz, ben yarın sabah safalarımın resmini ekliyeyimde
sevgili eşin sana madalya taksın:)) Hala bir sabah safası çiçeği göremedim, martta diktiğim tohumlardan:((
Yaseminler acmış, clematisler açmış. Güzeller olmuş, gerisi gelir.
Eşine selamlar
Benim bahçe 12.30-17.00 arası güneş alıyor sadece.Ama diğer bitkilerin çiçekleri de yoğun değil çok fazla.Mesela acem borusu az açtı..Gerçi tomurcukları yeni gelişiyor..Sabah sefalarım benim de hiç açmadı sürekli boya gidiyor:(
Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 09:19
Et yok mu?
Kırmızı et pek yemiyorum malum damar sertliği ve tansyona sebep oluyor:)Ama beyaz ete bayılıyorum..Bir gün Çilli'yi alın gelin hem çay içeriz hem de bahçede Çilli'yi kaynatıp ziyafet yaparız:)
Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 20:08
Sevgili Cumhur Abi'nin hediyesi günebakanlar açmaya başladı,bahçeye ayrı bir hava kattı:)Herkese tavsiye ediyorum..Son fotoğrafta arka planda ise selluka var,saksısını değiştirirken köklerini zedelesem de o aldırış etmeden toplam 5 koldan hızla uzuyor ve 2 ayrı sürgünü hızla yukarıya doğru çıkıyor komşuya doğru:)
Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 20:16
Selluka free takılıyor uzuyor gidiyor:)Sabah sefaları ve yıldız çadırları hala sürgünde ama çiçek oluşumu henüz yok:)Sezonu çiçeksiz kapatırlarsa hiç şaşırmam:)Melisa ikinci kez çiçeklendi ama ilki gibi yoğun değil.
Sevgili yılmaz, sarmaşıkların maşallah uzayıp gitmişler.
Benim sellukam daha küçük.
Yılmaz Yalçın
12-07-2010, 20:46
Selukanın saksısında boş kalan yerlere Sevgili Cemonun hediyesi tohumundan yetiştirdiğim ateş çiçeklerini diktim.
rahna_mosa
13-07-2010, 09:03
maşallah maşallah çok güzel bir bahçe... emeğinize sağlık...bayıldım. tam keyif yeri güzellikler mis kokular içinde. sevgiler...
Sevgi Durul
13-07-2010, 10:23
Yılmaz Yalçın kardeşim, bitkilerinizdeki gelişmeler sevindirici. İnşallah yıldız çadırları bir an önce çiçek açarlar da sizi daha çok sevindirirler. Benimkiler daha çok küçük.
Ayçiçeğiniz çok güzel görünüyor. Benim bahçeye diktiğim ayçiçekleri boya gidiyor, daha açmadılar. Bahçelerdeki yeşillikler arttıkça, çiçekler açtıkça sevinçler de artacak.
Eşinize selamlar...
O sarmaşıklarınızçiçeklenince çok güzel cümbüş olacak :)
Yılmaz Yalçın
13-07-2010, 10:47
O sarmaşıklarınızçiçeklenince çok güzel cümbüş olacak :)
Sevgili Dudi,
İnşallah çiçeklenir benim hiç umudum yok nedense:)Çiçekleneceğine dair bir belirti hala yok:(
Yılmaz Yalçın
13-07-2010, 10:48
Yılmaz Yalçın kardeşim, bitkilerinizdeki gelişmeler sevindirici. İnşallah yıldız çadırları bir an önce çiçek açarlar da sizi daha çok sevindirirler. Benimkiler daha çok küçük.
Ayçiçeğiniz çok güzel görünüyor. Benim bahçeye diktiğim ayçiçekleri boya gidiyor, daha açmadılar. Bahçelerdeki yeşillikler arttıkça, çiçekler açtıkça sevinçler de artacak.
Eşinize selamlar...
Teşekkürler Sdurul,
Çiçek açmasını bekliyorum bende ama sürekli boya gidiyorlar..Suyunu azalttım ama yine sürgündeler:(
Yılmaz Yalçın
13-07-2010, 10:48
maşallah maşallah çok güzel bir bahçe... emeğinize sağlık...bayıldım. tam keyif yeri güzellikler mis kokular içinde. sevgiler...
Teşekkür ediyorum sevgili Rahna:)
Melissa başlamış. Ne hoş.!! Masayı boş görünce dayanamadım..
Bilmem ayıp mı oldu?!
160325
Satı Uğurtan
13-07-2010, 23:04
Sevgili Cumhur Abi'nin hediyesi günebakanlar açmaya başladı,bahçeye ayrı bir hava kattı:)Herkese tavsiye ediyorum..Son fotoğrafta arka planda ise selluka var,saksısını değiştirirken köklerini zedelesem de o aldırış etmeden toplam 5 koldan hızla uzuyor ve 2 ayrı sürgünü hızla yukarıya doğru çıkıyor komşuya doğru:)
Sevgili Yılmaz, günebakanlar(Ay çiçeği) çok güzel açmış.
Sarmaşıklarının hepsi her yeri sarmış, onlar bir tam açsın, çok güzel olacağından eminim.
günebakan
13-07-2010, 23:20
Şu 167. mesaj daki masa 5 çayı için ideal harika bir görüntü. Sizlerin bahçelerin de en çok hoşuma giden yanılmıyorsam bahçeniz arka tarafa apartmanların arasına bakıyor öyle sıkışık ta kalmış bir bahçeyi böyle güzel bir bahçeye çevirmeniz:)
Adalet Yağcı
14-07-2010, 09:29
Yılmaz bey, bahçe şenlenmiş, ama gözlüklerim mi buğulanmış yoksa fotoğraflar mı net değil(:))pek ayrıntı göremedim.
Yıldız çadırlarında hala çiçek yok mu?
Çok güzel sarmışlar demirlere.
Ben iki yıldır tüm uğraşlarıma rağmen selluka yetiştiremedim :(
Yaylayı sevemediler bir türlü, inşallah siz güzel çiçeklerini görür ve muhteşem kokusunu alırsınız.
Beş çayına misafirler geliyor her halde, çok kıskandım şimdi :)
Yılmaz Yalçın
14-07-2010, 09:35
Yılmaz bey, bahçe şenlenmiş, ama gözlüklerim mi buğulanmış yoksa fotoğraflar mı net değil(:))pek ayrıntı göremedim.
Yıldız çadırlarında hala çiçek yok mu?
Çok güzel sarmışlar demirlere.
Ben iki yıldır tüm uğraşlarıma rağmen selluka yetiştiremedim :(
Yaylayı sevemediler bir türlü, inşallah siz güzel çiçeklerini görür ve muhteşem kokusunu alırsınız.
Beş çayına misafirler geliyor her halde, çok kıskandım şimdi :)
Sevgili Adalet Abla,
Fotoğraf makinası aslında iyi ama ben beceremedim sanırım çekmeyi:)En kısa zamanda daha net fotoları ekleyeceğim:)Yıldız çadırları eper uzadı ve sürekli sürgünde demir parmakları sardılar ama suyunu azaltmama ve fosfor ağırlıklı çiçekcoşturan vermeme rağmen nedense çiçek sapı ve tomurcuk oluşumu hala yok..Sanırım çiçek oluşturmadan solacaklar:(
Sellukada sürgünde sürekli ama tomurcuk oluşumu onda da yok.
Sonbaharda geldiğinizde sözünüz var bahçede çay içmeye unutmayın:)
Yılmaz Yalçın
14-07-2010, 09:36
Şu 167. mesaj daki masa 5 çayı için ideal harika bir görüntü. Sizlerin bahçelerin de en çok hoşuma giden yanılmıyorsam bahçeniz arka tarafa apartmanların arasına bakıyor öyle sıkışık ta kalmış bir bahçeyi böyle güzel bir bahçeye çevirmeniz:)
İstanbul'a yolunuz düşerse mutlaka bekliyorum sizi çaya:)
Yılmaz Yalçın
14-07-2010, 09:38
Sevgili Yılmaz, günebakanlar(Ay çiçeği) çok güzel açmış.
Sarmaşıklarının hepsi her yeri sarmış, onlar bir tam açsın, çok güzel olacağından eminim.
Sevgili Satı Abla,
Açan sadece ayçiçeği oldu,nedense diğer mevsimlik çiçekler bir türlü açmıyor:)
Yılmaz Yalçın
14-07-2010, 09:38
Melissa başlamış. Ne hoş.!! Masayı boş görünce dayanamadım..
Bilmem ayıp mı oldu?!
160325
Bu güzel hediyeye karşılık ben de sizi çaya davet ediyorum bahçeye:)
Satı Uğurtan
14-07-2010, 09:45
Sevgili Yılmaz,benimde geçen yıl çok geç açmıştı bu yıl daha erken açtı.
Sanıyorum bahçe kurulduğu, ilk bir iki yıl bitkilerdeki gelişme ve çiçek açma biraz geç oluyor, en azından benim bahçemde öyle olmuştu.
günebakan
14-07-2010, 10:07
Teşekkür ederim Yılmaz bey teklifiniz aklımda:)
Merhaba
Bahçeniz çok güzel gelişiyor,ne kadar çok çeşitli bitkiniz var. Mesajlarınızda çiçeklenmenin geciktiğinden bahsetmişsiniz.
Bahçeniz az güneş görüyorsa, bitkilerinizin çiçek açması gecikir.Acem borusuna dikkat edin. Çok arsızdır.Bahçeniz küçükse, birkaç yıl sonra kökleriyle başedemeyebilirsiniz.Görmek istemediğiniz heryerden kökleri filizlenecek.
Bol çiçekli,sağlıklı günler.
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 16:28
Sabah sefaları ve yıldız çadırlarım uzadıkça uzadı ve hala sürgün veriyor:)Sanırım çiçek vermeyi düşünmüyorlar:)
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 16:32
Selluka uzadıkça uzuyor ve halen sürgünde..Komşunun balkonunu sardı,yetmedi 2. kattaki komşuya misafirliğe gidiyor:)Henüz çiçek oluşumu yok.
Akşam sefaları da gelişiyor ama çiçek oluşumu yok.
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 16:35
Ayçiçekleri boynunu büktü:)Küstüler bana:)Gül ve ayçiçeğinin görünümü çok hoş:)Passiflora boy atmaya başladı.
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 16:39
Bahçenin genel görünümü,
Acem borusu tek tük açmaya devam ediyor.
Melisanın bir dalı yeniden tomurcuklandı.
Adalet Yağcı
25-07-2010, 17:05
Yımaz bey, yani bu da sizin şanssızlığınız, ne sabah sefası ne de akşam sefası çiçek açamamış, yıldız çadırı da nazlanıp duruyor :)
Şaka şaka, bu sene hava serin gitti, benim yıldızlar da tek tük açıyorlar daha.
Akşam sefaları da yeni gelişiyorlar, açacaklardır merak etmeyin.
Benim bahçemde bir çok çiçek ömrünü tamamladı artık, size tavsiyem, seneye bol bol mini dahlia dikin.
Hem yeşillikleri hem de çiçekleri çok hoş, üstelik nazlanıp hastalanmıyorlar da.
Yine de bahçeniz yeşiller içinde, neyse ki ay çiçekleri durumu kurtarıyor.
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 17:58
Yımaz bey, yani bu da sizin şanssızlığınız, ne sabah sefası ne de akşam sefası çiçek açamamış, yıldız çadırı da nazlanıp duruyor :)
Şaka şaka, bu sene hava serin gitti, benim yıldızlar da tek tük açıyorlar daha.
Akşam sefaları da yeni gelişiyorlar, açacaklardır merak etmeyin.
Benim bahçemde bir çok çiçek ömrünü tamamladı artık, size tavsiyem, seneye bol bol mini dahlia dikin.
Hem yeşillikleri hem de çiçekleri çok hoş, üstelik nazlanıp hastalanmıyorlar da.
Yine de bahçeniz yeşiller içinde, neyse ki ay çiçekleri durumu kurtarıyor.
Sevgili Çiçek Abla,
Yolladığın tohumlardan çıkanlar bunlar sana çiçekli hallerini göstermeyi çok isterdim:)Ama bekliyoruz bakalım:)Geçen yıl dahliya soğanı dikmiştim bahçeye hiç nazlanmadan açtılar üstelik gölgede olduğu halde açtı..Hangi tür dahliya olduğunu ve soğandan mı ekmem gerektiğini sana sorarım ekeceğim zaman:)
Bahçe yine çok hoş çok keyifli . Melissa bir tur önde gidiyor benimkinden:)
Benim gariban, test aşamalarından rahat nefes alamıyor olsa gerek!
Ellerine sağlık Sevgili Yılmaz.. Umarım gülünün hastalığı geçmiştir?
Yılmaz Yalçın
25-07-2010, 19:36
Bahçe yine çok hoş çok keyifli . Melissa bir tur önde gidiyor benimkinden:)
Benim gariban, test aşamalarından rahat nefes alamıyor olsa gerek!
Ellerine sağlık Sevgili Yılmaz.. Umarım gülünün hastalığı geçmiştir?
Sevgili Fizban,
Teşekkür ederim..Güllerde sorun devam ediyor.Kara leke geçmedi.Bu akşam yeniden ilaçlama yapacağım.
acemifüsun
25-07-2010, 21:44
Sevgili Yılmaz çiçeklerinin hepsi çok güzel gelişmiş, yakında da inşallah hesi bol bol çiçeklenir:) Sanıyorum Mine hanım ilaçlamayı sabah erken saatlarde yapmamızı öneriyordu:)
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 18:30
Acem borusu açmaya devam ediyor.Bu ayda açanların ağız kısmı daha geniş.
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 18:33
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim akşam sefaları gelişiyor ama henüz çiçeklenmediler.
Japon feneri büyümeye devam ediyor.
Ateş çiçekleri de epey büyüdüler ama çiçeklenmediler.
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 18:36
Nadir açan çiçeklerden birisi Sevgili Hatice Abla'nın hediyesi ama ismini bilmiyorum:)
Yıldız çadırları 4,5 metreyi geçti ama çiçeklenme hala yok.
Güller açmaya devam ediyor.
Sabah sefaları devleşti resmen:)
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 18:39
Selluka 4,5 metreyi geçti,gövdesi kalınlaştı epey.Komşuya kokacak açarsa selluka:)
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 18:41
Melisa 3. seferde tümden yoğun çiçeklendi.Maşallah diyelim:)Yapraktan uygulanan 20-20-20 agro fill ve B5A iyi geldi.
Vay vay vayyyyy melissadaki tomurcuklar süperr. Tez günde kokusunu da duyarsın inşallahh sevgili Yalcın.
Ben melissamın kokusunu duymak için odunluğun yanında tüneyeceğim:) Eşim en son oraya götürmüştü melissamı:)
Sevgi Durul
14-08-2010, 20:08
Yılmaz Yalçın kardeşim, yıldız çadırları ve akşam sefalarının açmaması yeterli güneş alamadığı için olabilir. Benim yıldız çadırım çok geç çimlendi, 40-50 cm boyu ya var, ya yok. Bugün ikinci çiçeğini açtı. Akşamsefaları da epeyden beri açıyor.
Melissanıza nazar değmesin, tomurcuğu bol. Ben ektiğim melissa tohumlarının yerini hatırlayamadığım için, hangi saksıda olduğunu bilemiyorum. Şimdi sizin melissanın yaprağına benzeyen bir bitkimin olduğunu fark ettim. Fotoğrafını çekince melissa olup olmadığını anlarız.
Yılmaz Yalçın
14-08-2010, 20:19
Vay vay vayyyyy melissadaki tomurcuklar süperr. Tez günde kokusunu da duyarsın inşallahh sevgili Yalcın.
Ben melissamın kokusunu duymak için odunluğun yanında tüneyeceğim:) Eşim en son oraya götürmüştü melissamı:)
Sevgili Cemo,
Teşekkürler:)Ben de çiçek açınca içeri salona alıyorum melisayı:)Çaktırmadan eve alamaz mısınız?Eşiniz ne kokuyor diye sorarsa oda spreyi dersiniz:)
Cumhur Tonba
15-08-2010, 00:01
Yılmaz Bey,
Sizin birde şöyle kırda, uygun bir alanda güneş gören geniş bir bahçeniz olsaymış, neler yapacağınız belli olmazdı. Çok güzeller. Harika.
acemifüsun
15-08-2010, 01:00
Melisaya maşallah diyelim:) Çiçeklerine ne kadar güzel baktığın, özen gösterdiğin her kareden belli oluyor, ellerine sağlık kardeşçiğim:)
İşte bu! fosfor ve potassium devreye girdi.Aynen beslenmeye devam edilirse bu kez çiçeklenmenin sürekli olduğunu görebilirsin. Çiçek bitmiyor devamlı sürüyor..
Yapraktan beslemede yaprak arkalarının da ihmal edilmemesi üzerine duruluyor bazı akademik araştırmalarda..
Ben dikkat ediyorum.. Bir de, sabah en geç 10.00 a kadar yapılması, besinin bitki tarafından alınmasında önemli imiş..
Acil yalıtımlı bir kap bulmalıyım. Erimeden dondurmalar masaya konmalı!!
Güzellik ve keyif ile...
Adalet Yağcı
15-08-2010, 11:43
Yılmaz bey, her şey çok güzel ama selluka ve yıldız çadırınız inatlaşmaya devam ediyorlar gördüğüm kadarı ile.
Bana kalırsa bu ikisi çete olmuşlar, başı selluka çekmiş, yıldız da peşinden gidiyor :)
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun, yine de makası bıçağı boyunlarına dayayıp bir korkutun bakalım, belki ikna olurlar :D
Yılmaz Yalçın
15-08-2010, 12:21
Yılmaz Bey,
Sizin birde şöyle kırda, uygun bir alanda güneş gören geniş bir bahçeniz olsaymış, neler yapacağınız belli olmazdı. Çok güzeller. Harika.
Güneş alan kır bahçem olsa ilk işim Çilli'yi oraya kaçırmak ve ona altından kafes yapmak olurdu:)
Yılmaz Yalçın
15-08-2010, 12:23
Melisaya maşallah diyelim:) Çiçeklerine ne kadar güzel baktığın, özen gösterdiğin her kareden belli oluyor, ellerine sağlık kardeşçiğim:)
Sevgili Füsun Ablacığım,
Sen bana hediye etmeseydin bu güzelliği hiç göremeyecektim:)Melisa sevgisini bana tattırdığın için teşekkür edrim:)
Yılmaz Yalçın
15-08-2010, 12:25
İşte bu! fosfor ve potassium devreye girdi.Aynen beslenmeye devam edilirse bu kez çiçeklenmenin sürekli olduğunu görebilirsin. Çiçek bitmiyor devamlı sürüyor..
Yapraktan beslemede yaprak arkalarının da ihmal edilmemesi üzerine duruluyor bazı akademik araştırmalarda..
Ben dikkat ediyorum.. Bir de, sabah en geç 10.00 a kadar yapılması, besinin bitki tarafından alınmasında önemli imiş..
Acil yalıtımlı bir kap bulmalıyım. Erimeden dondurmalar masaya konmalı!!
Güzellik ve keyif ile...
Sevgili Fizban,
Birlikte Eminönü'ne gitmeseydik o sıvı gübreyi alamazdım:)Araştırmacı özelliğin sayesinde melisayı çözdün ve bu bana da yansıdı ve şimi keyfini sürüyorum:)
Yılmaz Yalçın
15-08-2010, 12:28
Yılmaz bey, her şey çok güzel ama selluka ve yıldız çadırınız inatlaşmaya devam ediyorlar gördüğüm kadarı ile.
Bana kalırsa bu ikisi çete olmuşlar, başı selluka çekmiş, yıldız da peşinden gidiyor :)
Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun, yine de makası bıçağı boyunlarına dayayıp bir korkutun bakalım, belki ikna olurlar :D
Sevgili Adalet Abla,
Yıldız çadırını senden duymuş ve yolladığın tohumlar sayesinde bu güzel çiçekle tanışmıştım:)Yeniden teşekkür ederim.Bir tane bile açmasına razıyım yeter ki ikisi de açsın:)Binlerce açmış kadar sevineceğim:)Sonbahar da gelmek üzere çünkü.
Sevgili Yılmaz bahçen çok güzel ve sıcak görüntüsü var benim de sellukamın dallarının yarısı komşuma firar etti, çan sarmaşığım zeytin ağacını aşıp komşumda gelişip dallanıyor büyük ihtimalle ikiside komşuda çiçeklenecek herhalde benim fazla ilgim onların firar etmesine sebep oldu.
Melisanız çok güzel tomurcuklanmış inşallah diğer tüm çiçekleriniz de beklediğiniz müjdeyi görürsünüz.
Cumhur Tonba
15-08-2010, 16:49
Güneş alan kır bahçem olsa ilk işim Çilli'yi oraya kaçırmak ve ona altından kafes yapmak olurdu:)
Çilli'yi Altın kafese koymuşlar, ah Satı ablamın bahçesi demiş.
Cumhur Tonba
17-08-2010, 23:27
Yılmazcığım,
Birgün çok gezen birisinin eşine şunu söylemişler. ''senin kocan ne kadar da çok geziyor''
Cevap vermiş. '' Fazla gezdiğini sanmıyorum. Fazla gezen birisi olsaydı bizim eve de uğrardı'' Maşallah heryerdesin fakat bahçen de yoksun. Ben biliyorum sebebini de...
Nasılsın?
Yılmaz Yalçın
18-08-2010, 09:37
Yılmazcığım,
Birgün çok gezen birisinin eşine şunu söylemişler. ''senin kocan ne kadar da çok geziyor''
Cevap vermiş. '' Fazla gezdiğini sanmıyorum. Fazla gezen birisi olsaydı bizim eve de uğrardı'' Maşallah heryerdesin fakat bahçen de yoksun. Ben biliyorum sebebini de...
Nasılsın?
Her yerde Çilli'yi arıyorum elimde fotoğrafını gösteriyorum gördüğüm herkese tanıyor musunuz diye:)Bahçemdeki bitkiler çiçek açmıyor ben de küstüm onlara:(
Zafer İnandıklı
30-08-2010, 23:14
Sevgili Yılmaz, çok teşekkür ederim. İyi ki tavsiyene uymuşum, clematis yeni sürgünler vermeye başladı. Sevgiler.
Yılmaz Yalçın
30-08-2010, 23:53
Sevgili Yılmaz, çok teşekkür ederim. İyi ki tavsiyene uymuşum, clematis yeni sürgünler vermeye başladı. Sevgiler.
Sevgili Zafer Abi,
Gerçekten çok sevindim.Eylül ayı yeniden sürgün ve çiçek verme zamanı..Eylül ortası gibi clematisiniz size süpriz yapıp o zarif çiçeklerini sunacaktır.
Yılmaz Yalçın
26-09-2010, 14:17
Ateş çiçeğim geç açtı:)Yıldız çadırları beyaz,kırmızı ve pembe:)Sabah sefaları..
Yılmaz Yalçın
26-09-2010, 14:27
Yine yıldız çadırları..
Yılmaz Yalçın
26-09-2010, 14:32
Yıldız çadırları ve japon fenerim epey sürgün verdi ve çiçekte..
Yılmaz bey emeklerinize sağlık bahçeniz, özellikle sarmaşık türü bitkileriniz çok güzel. Ama ben memleket manzaralarına bayıldım Samsundan öteye gittim fotoğraflara bakarken. Hem en uç noktasına gittim karadenizin. Hem de en güzel yıllarına çocukluğumun, ilk gençlik yıllarımın. Sağolun, varolun, sevgiler:)
acemifüsun
26-09-2010, 15:37
Yıldız çadırlarını da en sonunda açtırmışsın, gözün aydın ablacığım:) Sellukanın çiçekleri de buraya çok yakışır:)
Yılmaz Yalçın
26-09-2010, 18:48
Yılmaz bey emeklerinize sağlık bahçeniz, özellikle sarmaşık türü bitkileriniz çok güzel. Ama ben memleket manzaralarına bayıldım Samsundan öteye gittim fotoğraflara bakarken. Hem en uç noktasına gittim karadenizin. Hem de en güzel yıllarına çocukluğumun, ilk gençlik yıllarımın. Sağolun, varolun, sevgiler:)
Evet bir başkadır Karadeniz:)Karadenizde nerede geçti çocukluğunuz?
Yılmaz Yalçın
26-09-2010, 18:49
Yıldız çadırlarını da en sonunda açtırmışsın, gözün aydın ablacığım:) Sellukanın çiçekleri de buraya çok yakışır:)
Ablacığım,
Sellukanın fotoğrafını çekemiyorum çünkü komşunun balkonunun iç tarafında açmış:(Birgün bir salkım isteyeceğim:)
Adalet Yağcı
26-09-2010, 19:53
Bu kadar uzun bekleyişten sonra açarsa böyle poz poz fotoğraflanır işte, keşke biraz daha net olsaymış :)
Sizi bu kadar bekletmesine değdi mi Yılmaz bey, beğendiniz mi yıldız çadırını?
Sellukanız da biraz hainmiş yani, kendisini bakıp büyüten sahibini bırakıp komşunun balkonunu şereflendirmiş :mad:
Ben olsam ne yapar eder bitkiyi kendi balkonuma yönlendirirdim :p
Sevgi Durul
26-09-2010, 20:13
Gözünüz aydın kardeşim. Yıldız çadırları çok neşeli, hem de renk renk açmışlar. Emeklerinizi boşa çıkarmamışlar.
Karadenizin en uç noktasında:)Artvin ve Hopa
Ne kadar güzel açmış yıldız çadırı ,Çok bekletti seni ama değmiş .Bahçen çok güzelleşmiş Yılmaz'cım ,Kocaman bir maşallah :))
günebakan
26-09-2010, 21:37
Yılmaz bey Yıldız çadırları 3 renk bir arada çok güzeller. Tohumlarını toplamayı unutmayın sakın:)
Yılmaz Yalçın
27-09-2010, 21:05
Bu kadar uzun bekleyişten sonra açarsa böyle poz poz fotoğraflanır işte, keşke biraz daha net olsaymış
Sizi bu kadar bekletmesine değdi mi Yılmaz bey, beğendiniz mi yıldız çadırını?
Sellukanız da biraz hainmiş yani, kendisini bakıp büyüten sahibini bırakıp komşunun balkonunu şereflendirmiş
Ben olsam ne yapar eder bitkiyi kendi balkonuma yönlendirirdim :p
Ablacığım,
Yıldız çadırı çok şirin bir çiçekmiş..Geç açtılar ama bol bol seviyoruz.Ama tohumlar hala olgunlaşmadı sanırım geç kuruyor?
Selluka hain çıktı.Ama bu akşam bir parçasını kopartıp baktım henüz beyaz renteydi ve kokmuyordu sanırım çok olgunlaşınca kokuyor değil mi?Bir salkım da yere düşmüş sarı kırmızı tonda ama kokmuyordu sanırım o da kurumuş ve dökülmüş..Bu arada akşam sefası bir dalda biri pembe diğeri sarı açmış.Eşim kokusunu çok beğendi:)Bütün çiçeklerinden daha güzel kokuyor diyor:)
Yılmaz Yalçın
03-10-2010, 22:43
Arkadaşlar,
Uzun zaman bahçemden çiçeklerimi sizinle paylaştım..Artık evimizi satıyoruz.Daha iyi ve cazip fiyata bir ev bulduk;terası var geniş ama bahçeli evimi özleyeceğim:(Anılarda kalacak bu kareler belki hafifce gülümseyeceğim..Yorumlarınız için teşekkür ediyorum hepinize.Bazı çiçeklerimi eğer alabilirsek evi, bol güneş gören terasına koyacağım.(Mor salkım,selluka,yaseminler,clematisler ve mevsimlik bazı çiçekler).Forumda eğer bahçeli şirin evimi almak isteyen olursa görüşebiliriz hazır bahçede güzel sarmaşıklarda var:)
Sevgi Durul
03-10-2010, 22:47
Hayırlısıyla evi almak, nasip olur inşallah. Artık terasınızdan devam edersiniz.
Yılmaz Yalçın
03-10-2010, 22:51
Hayırlısıyla evi almak, nasip olur inşallah. Artık terasınızdan devam edersiniz.
Teşekkürler:)Tek sorun acaba mor salkım,acem borusu gibi bitkiler saksıda olur mu ya da sağlıklı gelişir mi?
Vildan Sönmez
04-10-2010, 08:26
Sevgili Yılmaz, inşallah her şey yolunda gider, yeni evinde güle güle otur deriz.
Bende saksıda acem borusu var kaç yıldır kendini toparlayamadı. Saksıdaki hanımelim de öyle ama acem borusundan daha çok gelişti.
acemifüsun
04-10-2010, 09:55
Kardeşçiğim hayırlısı olsun, yeni evin size sağlık, mutluluk, bereket getirsin, güle güle oturun:) Güzel çiçeklerini, sarmaşıklarını sen saksıda da çok güzel bakar, büyütürsün:) Herhalde onları yavaş yavaş saksılara almaya başlayacaksın, çok işiniz var, kolay gelsin:)
Yıldız çadırlarına kavuşmuşsun sevgili Yılmaz, gözün aydın :) Üçlü birarada yanyana şahane bir fotoğraf olmuş. Ellerine sağlık :)
günebakan
04-10-2010, 13:58
Hakkınızda hayırlısı olsun Yılmaz bey:)
Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle sağlıkla oturun.
Sizde bu sevda oldukça terası da bahçeye çevirirsiniz. Çok çok büyük saksı alırsanız (alışveriş merkezlerinde ağaç diktikleri boyutlarda) o sarmaşıklar terasta da rahat yetişir. Artık teras sayfanızı bekleyeceğiz. ;)
Yıldız çadırının pembe olanının tohumuna talibim.
Yılmaz Yalçın
07-10-2010, 16:29
Yeni eviniz hayırlı olsun, güle güle sağlıkla oturun.
Sizde bu sevda oldukça terası da bahçeye çevirirsiniz. Çok çok büyük saksı alırsanız (alışveriş merkezlerinde ağaç diktikleri boyutlarda) o sarmaşıklar terasta da rahat yetişir. Artık teras sayfanızı bekleyeceğiz. ;)
Yıldız çadırının pembe olanının tohumuna talibim.
Sevgili Uzman,
Evimizi almaya karar veren kişi kredi alamadı şimdilik sanırım oturacağız ama satılık ilanı duruyor.Açıkcası yeni alacağımız evi de kaçırmak istemiyoruz 5. kat ve büyük terası var;,İstanbul manzaralı...Beklemedeyiz henüz..Yıldız çadırlarının tohumlarını toplamaya hiç vaktim olmadı umarım dökülmemişlerdir pek ilgilenemedim bu telaşlardan ama sizin için söz en kısa zamanda bakıcam ve mektupla yollayacağım:)Bahçemdeki tüm bitkiler çiçeklendi(selluka müthiş kokuyor)Ama gerek soğuklardan gerekse evi satma telaşından bu mutluluğu hiç yaşayamadım:(Bir de eşimde kertenkele,arı,böcek fobisi var geçenlerde bahçede kertenkele görmüş bir daha bahçeye çıkmıyor..Ben çıktığımda ise kızıyor ve beni eve çağırıyor.(Eve giricek kapıyı kapat gir içeri diye:)
Zafer İnandıklı
07-10-2010, 20:51
Sevgili Yılmaz, hayırlısı olsun İnşallah isteğine kavuşursun. Sevgiler...
Yılmaz Yalçın
07-10-2010, 21:09
Memleketimden eski ev manzaraları..Bir zamanlar içlerinde mutlu insanlar yaşardı;dün gibi hatırlıyorum kapının önünde oturan yaşlı teyzeyi her geçişimde sokaktan gülümserdi..Artık yaşamıyor..Keşke zamanı geriye sarıp o teyzenin ellerinden öpebilseydim:(
acemifüsun
07-10-2010, 21:17
Ne kadar güzel evler:) Aslında o dökülen, iyi bir restorasyonla harika olur:) İzmirde de eski, müstakil evler, o kadar azaldı ki:( Gözlemlerime göre en fazla Bucada kalabilmişler sevgili Yılmaz:)
Zafer İnandıklı
07-10-2010, 21:21
Hangimiz zaman'ı en az 40 yıl geriye sarmak istemez ki.
Yılmaz Yalçın
07-10-2010, 21:32
Ne kadar güzel evler:) Aslında o dökülen, iyi bir restorasyonla harika olur:) İzmirde de eski, müstakil evler, o kadar azaldı ki:( Gözlemlerime göre en fazla Bucada kalabilmişler sevgili Yılmaz:)
Sevgili Füsun Abla,
Eski zamanları özler hale geldik:)Mimarisi insanları çok farklıydı..Şimdi ise insanlar robotlaşıp duygusuzlaştı...İş hırsı,dedikodu her yeri sardı..Yardımseverlik yok oldu öyle ki yaşlı bir kadın yere düşüyor insanlar görmezlikten gelip herşey normalmiş gibi yürümeye devam ediyor.Eskiden olsa on kişi kaldırmaya giderdi.
Yılmaz Yalçın
07-10-2010, 21:34
Hangimiz zaman'ı en az 40 yıl geriye sarmak istemez ki.
Sevgili Zafer Abi,
40 yıl önceye gidip sellukaların ve mor salkımların olduğu bir bahçede semaverden çay içip sohbet etmeyi çok isterdim.
Sevgili yılmaz bey bahçenizi zevkle gezdim elinize saglık bahçeye ugramıyorsunuz bu ara yeni görüntüler yokmu son hali nedir acaba....
serkan_istanbul
08-04-2011, 14:50
Bahçenizi dolaştım. Ellerinize sağlık. Bafradaki köprü sanırım. bende bir zamanlar bafraya sık sık giderdim ama çok önceleri. Evler harika bende eski ahşap bir evde büyüdüm. Tek fark benim oturduğum ev yıkıldı ve artık yok. Ben kirecıydım orda. sevgiler
Yılmaz Yalçın
08-04-2011, 15:07
Sevgili yılmaz bey bahçenizi zevkle gezdim elinize saglık bahçeye ugramıyorsunuz bu ara yeni görüntüler yokmu son hali nedir acaba....
Sevgili Burak Bey,
İlginize teşekkür ederim.Bu yıl sanırım bahar oldukça geç geldi İstanbul'a:)Geçen yıl 4 Nisanda mor salkımım çüçek tomurcuğu vermişti ama şuan daha çok hafif oluşum içinde çiçek tomurcuğu..Diğer çiçekler için de aynı durum geçerli..O nedenle şuan bahçemde bir gelişme yok henüz:)Olunca seve seve paylaşacağım.
Yılmaz Yalçın
08-04-2011, 15:19
Bahçenizi dolaştım. Ellerinize sağlık. Bafradaki köprüydü sanırım bende bir zamanlar bafraya sık sık giderdim ama çok önceleri. Evler harika bende eski ahşap bir evde büyüdüm. Tek fark benim oturduğum ev yıkıldı ve artık yok. Ben kirecıydım orda. sevgiler
Evet Bafranın tarihi yapıları kesinlikle muhteşem..Geçmişte yaşayanlar şanslıymış..Ben de aslen Alaçamlı'yım ama liseyi Bafra'da okudum.Her iki yeri de çok seviyorum,yazları gidiyorum,1 hafta kalıp dönüyorum.Şimdiden çok özledim.
Yılmaz Yalçın
10-06-2011, 23:53
Uzun zamandır bahçemin fotoğraflarını ekleyemiyordum.Fotoğraf makinam servisten yeni geldi:)Bahçeme ait az sayıda fotoğraf sunuyorum şimdilik.Devamı inşallah ilerleyen günlerde:)Öncelikle sarmaşıkların prensesi clematis hanımdan başlayalım:)Duvara yakın bolca tomurcuklanan ve yavaş yavaş çiçeklenen küçük pembe çiçekli clematis comtessede bouchaud ve kiyo sarmaş dolaş oldular.Sonbahardan beri verdiğim 20-20-20 NPK işe yaramış anlaşılan.Piilu ve multi blue ise henüz sürgündeler.
http://img703.imageshack.us/img703/2971/clematis1p.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/703/clematis1p.jpg/)
Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img607.imageshack.us/img607/2009/clematis2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/607/clematis2.jpg/)
Yılmaz Yalçın
11-06-2011, 00:06
Saksıya diktiğim mineler açmaya devam ediyorlar.Ortalarına ise Sevgili Füsun Ablamın hediyesi ipek çiçeklerini diktim.
http://img806.imageshack.us/img806/488/ipek2.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/806/ipek2.jpg/)
http://img146.imageshack.us/img146/8094/ipek11.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/146/ipek11.jpg/)
http://img849.imageshack.us/img849/3751/ipek4.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/849/ipek4.jpg/)
Yılmaz Yalçın
11-06-2011, 00:08
http://img11.imageshack.us/img11/3765/mine1y.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/11/mine1y.jpg/)
http://img98.imageshack.us/img98/1182/saksgenel.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/98/saksgenel.jpg/)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.