Bağlan

View Full Version : Elektrikli veya benzinli tırpan

hosseda
27-10-2009, 17:39
Merhabalar,

Piyasada elektrikli ve benzinli olmak üzere muhtelif marka ve modellerde ot kesme makinaları satılmakta. Bahçede otlar büyümeye başladı. Onlarla mücadele etmede bu makinaları kullanan arkadaşlardan bilgi almak mümkünmü acaba :

Hangi marka ve model tercih edilmeli ?
Elektrikli olanı ile çalışmak mümkün olurmu ( uzayan giden kablonun kesim esnasında zararı oluyormu, ayrıca ıslak zeminde kullanılmasında riskler olabilirmi. Elektrik sisteminde kaçak akım rölesi olması sorunu çözermi.) ?
Bu aletler misina ile çalışıyormuş, sarfiyatı nedir ?

Özet olarak bu makinalar ile yapılacak ot mücadelesinde başarı şansımız nedir ?

Peşinen teşekkürler, hoşçakalın.

msafak
28-10-2009, 15:21
sn. hosseda,
Otla mücadele gerçekten çok zahmetli ve zor. Bu konuda bildiğiniz gibi elektrikli ve benzinli olmak üzere çeşitli markalar var. Ben de önce elektrikli ,tanımış bir marka aldım. Sizin de düşündüğünüz gibi kablo uzatmak , taşımak ve tekrar toplamak gibi zorluklarının yanı sıra iş görme gücünün zayıflığı ve devrinin 2 zamanlı motorlara göre düşüklüğü nedeniyle pek tercih edilmiyor..

Kaçak akım rölesi, elektrik kaçaklarını ve çarpılamaları önlemek için akıllıca bir tedbir ve işe yarar. Ancak kablo taşımak ve toplamak tüy dikiyor. Bu nedenle almış olduğum elektrikli tırpanı çok kullanamadım.
Bunu yerine benzinli ve iki zamanlı misinalı ve bıçak takılabilen (kalın bitkileri kesmek için ) tırpan almanız işinizi fazlasıyla görecektir. Bir hatırlatma, tırpanınızı gözlüksüz asla kullanmayınız.
kolay gelsin..

hosseda
28-10-2009, 16:58
Sağolun sayın msafak.

Bahçeme bu hafta başı ceryan bağlandı. Nasipse bende ilk yarın gidip göreceğim.
Elektrik geldi, hangi aletler ceryan ile çalışır diye düşündüm ve ilk aklıma tırpan geldi.
Ama kullanan olarak sizden yeterli bilgiyi aldım onu listeden çiziyorum hemen.

Hoşçakalın.

hidayetcaliskan
28-10-2009, 18:07
Siz gerçi gerekli bilgiyi almışsınız ama ben yine de biraz bilgi veriyim. Elektrikli ve benzinli motorları kullanım amacına göre seçmek gerekir. Kullanılacak yer ev içinde kablonun kolay ulaşabileceği yerdeyse elektrikli olanları tercih edilmelidir. Çünkü 70-80 tl ye bile Bosch marka elektrikli tırpan bulmak mümkündür. Bakım gerektirmez, uğraştırmaz, hafiftir. Sadece misinasını değiştirir kullanırsınız. Buna karşılık bahçe büyükse, ya da elektrik olmayan yerde kullanılacaksa mecburen benzinlisini kullanmak icap eder. Benzinin içine yağ karıştırıp kullanılıyor. Temizliğine falan dikkat etmek gerekiyor. Benzinli kullanılacaksa Stihl marka olanını tavsiye ederim. Elektriklide Bosch veya Stihl olanını tavsiye ederim. Model tavsiyesi yapamayacağım çünkü amaca ve bütçeye göre onlarca model var. Her ikisinde de sarf malzemesi olarak misina kullanılıyor. Sarfiyat biçilen otun kalınlığına göre değişir. Alışveriş sitelerinden rahatlıkla inceleyebilirsiniz.

hidayetcaliskan
28-10-2009, 18:11
Ama keşke normal bir tırpan alsanız hem spor yapmış olursunuz, hem doğayı korumuş olursunuz hem de en çok 20 tlye malolur. Ben bir tane aldım 15 tlye bir bilene ağzını açtırıp kullanacağım inşallah.

Samsunlu55
28-10-2009, 22:45
Ben benzinli ot kesme makinesini 3 senedir kullanıyorum ve çok memnunum biraz zahmetli olup yorsada gördüğü iş güzel. Bahçe büyük çok eğimli ve engebe çok olduğu için kesim süresi bayağı bir uzuyor. (Yaklaşık 1 ay sürüyor kesim bu 1 ayın içine kesmediğim günler, yağmur yağan günler vs. var.) Otları ağaçlara yeşil gübre olsun diye kesiyorum faydasınıda görüyorum bahçede 3 senede çok güzel toprak oluştu. Amacım kimyasalın hiçbir zaman girmediği bahçemi organik olarak hem otlardan kurtulup hem gübre yapmak.

msafak
29-10-2009, 09:44
Sn. Hosseda, aslında hidayetcalıskan belirtti, ancak tekrarlamakta yarar olabilir. Otla mücadele yapacağınız alan, bir dönümden az ise, elektrikliyi tercih etmelisiniz. Bu alandaki ot miktarı ve kullanacağınız kablo uzunluğu daha az olacaktır.

İlave bilgi, benzinli tırpanlarda kullanılan motor, benzinli ve iki zamanlıdır. Bu motorlarda yakıt ve benzin 1 / 50 oranlarda karıştırılarak kullanılır. Bu karışıma dikkat etmek lazım.

Bu tip motorların olumlu tarafları; küçük,yüksek devirli,bakımlarının az oluşu ve elde kolayca taşınabilir olmaları . olumsuz tarafları ise, 4 zamanlı motorlara göre yakıt sarfiyatlarının biraz fazla oluşu ve yüksek sesi dir. ( yaklaşık 110 db) . Bu ses komşunuzun evi çok yakınsa sorun olabilir.

Ayrıca, yüksek devirli oluşu nedeniyle, alanda bulunan küçük taş, ot ve benzeri materyalleri dönme yönünde saçtığı için , Kullanırken çizme ve gözlük, sesi için de kulaklık,kullanmayı ihmal etmeyiniz.
Ben iki yıldır sorunsuz kullanıyorum ve çok memnumum.
kolay gelsin.

alice
29-10-2009, 20:41
Benzinli Tırpan Motorunun profosyonel işler için kullanımdaki ömrü hangi marka olursa olsun 5-6 yılı geçmiyor. Piyasada 250 tl den 1500 tl ye kadar olan fiyatlarda.
Stihl, Olimaks: kaliteli, yakıt sarfiyatı daha az ve yüksek fiyatlı olanlarıdır. Orta kalitedeki tırpan motorları 750 tl civarı.

Benzinli tırpan motorlarıyla bir işçi günde 4-5 dönümlük bir alanı biçebilmektedir ve 5 litre civarı benzin tüketilmektedir.

Benzinli tırpan motoru büyük bahçeler için düşünülmeli.

Samsunlu55
29-10-2009, 21:34
Benzinli tırpan motorlarıyla bir işçi günde 4-5 dönümlük bir alanı biçebilmektedir ve 5 litre civarı benzin tüketilmektedir.

Benzinli tırpan motoru büyük bahçeler için düşünülmeli.

Ben 1 ayda bitiriyorum ama günde 2-4 saat kadar biçiyorum kimi günler yağmur felan oluyor hiç biçmiyorum. 1 ay böyle bitiyor. Dediğiniz gibi bir işçi bir günde 5 dönüm kadar biçebilmekte bu alan arazi durumuna göre, kesilen otun cinsine görede değişebilmektedir.

hosseda
30-10-2009, 08:38
Merhabalar,

Bahçe büyük değilse ot mücadelesinde ibre, elektrikli tırpana doğru meyletmekte tavsiyeler üzerine . Benim yerim 800 m2 kadar.

Bahçeye elektrik bu hafta bağlandı. Bir iki eksik var onları tamamlattığımda, topraklaması hakkı ile yapılmış, kaçak akım rölesi olan bir tesisata kavuşmuş olacağım.

Bunları yazmamdaki gaye bazı aletler sebebi ile, yaşın, çamurun içinde elektrikle beraber olmak görünmekte. Olabilecek tedbirleri almak şart. Bu tırpan denilen aletin şakası yok, kaza ile kabloya denk gelse anında kesip atacaktır tahminim, ot biçeceğim derken insan çarpılır gider.

Dün bahçede sayın hidayetcaliskan'in önerdiği şekilde ot mücadelesi yapayım dedim. Çit düzeltmede kullanılan büyük makası aldım bir müddet onunla çalıştım. Daha sonra küçük el orağı kullanayım dedim ama daha otlar çok uzamadı o da tam netice vermedi. Bu işin en güzel aleti çapa dedim, başladım çapa ile çalışmaya. Bir iki saat sonra bileklerim ses vermeye başladı, belim koptu, temizlenen alana baktım uzaktan gözle farkedilmeyecek. Yani çare yok elektrikli tırpana müracaat edeceğim.

Bu arada sayın msafak size kablo meselesini sormamda fayda var. Kabloyu en az 50 metre almam lazım, tekerleklere sarılı kablolar görürdüm onlardan almak işi kolaylaştırabilir mi, fikriniz varmı bu hususta.

Aslında otu kendi halina terkedip uzamasına müsaade etsem komşular vakti gelince hayvanları için severek biçiyorlar ama o yolu seçmek demek hemen hemen 6 ay kadar beli geçen boyda otun içinde yaşamak oluyor.

Hoşçakalın.

msafak
30-10-2009, 08:55
sn. Hosseda sanıyorum alanınız çok değil bu nedenle elektrikli tırpanı tercih etmeniz uygun olacaktır. Elektrikli tırpanın çok akım çekmemesi nedeniyle Kablo boyu çok sorun teşkil etmez. Ancak emniyet için muhakkak topraklı fiş ve priz kullanmanızı öneririm ( kablonuz da buna uygun yani 3 iletkenli olmalı). Ayrıca, makaralı uzatmalar; sarmak,toplamak ve taşımak nedeniyle bana çok işlevli gelmiyor.
kolay gelsin.

hosseda
04-11-2009, 11:51
Merhabalar,

Ot için dört ayaklı, kendinden yakıtlı tırpanlar çıkmış onlardan ediniyorum bir adet:)

Komşumda at var. Bu hafta bahçede sohbet ederken, şu otun güzelliğine bak bir hayvan olsa da yese bunları dedim, komşum atıldı : Benim atı sokayım diyecem ama pisliği olacak diye diyemiyorum demesin mi... Gübre olur hemen getir bağla dedim.

Hoşçakalın.

BalıkcıSerdar
04-11-2009, 12:59
En güzelini yapmışsınız Sn. Hoşseda.

Yerinizde olsam, bir at ya da eşekte ben edinirim:) Özellikle de at, resmen insan dostu, çok sadık bir hayvan. Hayvan demeye dilim varmıyor, bir çok insandan daha dürüst ve kadirşinas.

alice
04-11-2009, 13:19
Vallahi en ucuz çözüm dört ayaklı ,çevre dostu olanı.

Bu tırpanla biçilen otlar bir yerde toplanmış olur.:D

At gübresi sığır ,koyun gübresinden daha iyidir.
Bu işten karlı çıktınız.

HAKAN_O
04-11-2009, 13:31
Geçtiğimiz yaz , 39 tl. koçtaşdan aldım. en fazla 50 m2 yer yapmısımdır, ya sureklı mısınesı kopuyor dönen kafa fırlıyor. Su an misinesi bitti anlayacağınız keşke birazdah para verip daha iyisini alsaydım. Bouhouse da 90tl ye oldukça kalıtelı markalar var.

BalıkcıSerdar
04-11-2009, 13:41
Geçtiğimiz yaz , 39 tl. koçtaşdan aldım. en fazla 50 m2 yer yapmısımdır, ya sureklı mısınesı kopuyor dönen kafa fırlıyor. Su an misinesi bitti anlayacağınız keşke birazdah para verip daha iyisini alsaydım. Bouhouse da 90tl ye oldukça kalıtelı markalar var.

Misinalı olduktan sonra hangisini alırsanız alın, misina takmaktan başınızı alamayacaksınız.

Sadece çim kıyı/köşeleri almak için kullanabilirsiniz onları, az bir yerde olsa tamamını biçmeye kalkarsanız hayal kırıklığına uğrarsınız. Hele yabani ot falan biçmeye hiç gelmezler.

Eğer büyük bir alan ve özellikle de yabani ot biçecekseniz, metal bıçaklı ve motorlu olanları tercih etmenizi öneririm.

alice
04-11-2009, 14:08
Misinalı olan benzinli tırpan motorlarının bıçaklı aparatları da vardır.
Bahçemizde kullandığımız tırpan motorunun bıçağını hiç kullanmıyoruz.
8000 - 12000 devirde bıcağın bahçedeki taş gibi malzemelere denk gelmesini düşünmek yeterli sebep bence kullanmamak için.

İki kulaç misina tam gün çalışmayı karşılar.
Tecrübe lazım biraz, hangi bitki misinayı kırabilir buna dikkat etmek lazım,kesici kafanın yere konumunu ayarlayabilmek lazım.

hidayetcaliskan
06-11-2009, 11:24
Acaba bu makinalara misina yerine bisiklet veya daha kalını araba frenlerinde kullanılan çelik halatlar takılsa nasıl sonuç verir? Sayın hoşseda önerime kulak vermeniz beni mutlu etti. Gerçi ben tırpan derken kullandığınız 3 aleti de kastetmemiştim. Özellikle makasla çalışmak insanı çok yoruyor. Benim dediğim alet buydu: http://www.resimdizin.com/resim.rsm?rid=PPvxxKzSqNKu&boyut=buyuk

Tabi temin etmeniz kolay olmayabilir. Bunun dışında at iyi bir seçim. :) Biraz koku yapar ama olsun. Son olarak da bahçeniz müsaitse yani küçük fidanlar falan yoksa kuzu almanızı öneririm. Hem daha iyi temizlerler hem de sonunda bir kuzu çevirme yapabilirsiniz :) Tabi kıyabilirseniz.

hosseda
06-11-2009, 16:56
Sayın hidayetcaliskan,

Resmini koyduğunuz tırpanı anlamış idim ancak onu kulanabileceğimi sanmıyorum.
Köylünün kullandığı her aleti almak lazım. Mutlaka bir gün ihtiyaç oluyor. Ancak depo olarak kullandığım merdiven altı küçük. Şimdiden doldu sayılır. Nasip olur da evi yapabilirsem, ona bağlı bir de alet deposu yapacağım o zaman alırım bunuda.

Yarın bahçe günüm bakalım at geldimi, geldiyse otları hallettimi göreceğim. Bahçeye bir kuzu almak mükemmel olur ama henüz haftada bir gidebilmekteyim. Şu anda mümkün değil. O günler geldiğinde mutlaka iki küçükbaş hayvanım (kuzu + oğlak) olacak. Tavuklarım da... Bir kedi bir de köpek tabii.

Hayali bile cihana değer...

Hoşçakalın.

gece
06-11-2009, 18:08
...
Resmini koyduğunuz tırpanı anlamış idim ancak onu kulanabileceğimi sanmıyorum. ...

Çok zor değil, biçme işini kas gücü ile tırpanı sallamak olarak düşünmeyip, otların biçilmesini tırpanı kullanma tekniğinin doğal sonucu olduğunu kabul eder, ayaklarınız ile yere sağlam basıp, gövdenizin belden yukarısını esnek bir şekilde dans eder gibi ritmik hareket ettirirseniz ve bunu kasılmadan yaparsanız çok kolay olduğunu göreceksiniz.

Ancak kesinlikle zihniniz açık olmalı, kendinizi ve güvenlik mesafesini ihlal eden başkalarını yaralamanız da aynı şekilde çok kalaydır. Ne kadar yakına gelebildiklerini ve/veya sizin ne kadar hızlı biçebildiğinizi, yaşadığınızda çok iyi anlayacaksınız.

Tabii sık sık bileme taşı ya da eğe ile tırpanı bilemeniz gerektiğini de söylemem gerek. Tırpan tek başına iş gören bir alet değildir. Nasıl ki el feneri kullanmak için pile, dijital fotoğraf makinası için aynı şekilde elektrik enerjisi ve yeterli hafızaya ihtiyaç varsa tırpan için de bilemek ve hatta uzun süreli kullanımlardan sonra çekiçle dövmek de, o denli önemlidir.

Kullanması çok zevklidir üstelik.

gece
balta ile odun yarmayı ve testere ile biçmeyi de seven (kuru ve budanmış ağaç ve dallar tabii ki) forum kişisi!
ya da
ne elektrikli ne de benzinli tırpan, çok tırpan tırpan, insan gücüyle kırpan tırpandır diyen forum kişisi!

hosseda
06-11-2009, 20:24
Sayın gece teşekkür ederim, ne güzel tarif etmişsiniz.

Sizleri dinleyeceğim ve en kısa zamanda bir tane alacağım.

Hoşçakalın.

Samsunlu55
08-11-2009, 00:25
...bahçeniz müsaitse yani küçük fidanlar falan yoksa kuzu almanızı öneririm. Hem daha iyi temizlerler hem de sonunda bir kuzu çevirme yapabilirsiniz :) Tabi kıyabilirseniz.

En mantıklısı bu bende düşünmüştüm ama uygulamaya sokamadım.

hosseda
21-11-2009, 22:05
Tırpan ( bu tarafta ona kosa diyorlar) mükemmel bir alet.

Bahçedeki otlar artık sorun olmaktan çıktı. Yol gösterenler sağolsunlar.

ugurtelefon
29-03-2011, 16:28
Konu 2 yıl önce açılmış,bir şekilde bilgi edinen arkadaşımız olmuş ki tekrar mesaj yazılmış.
Bende kendi tecrübemi aktarayım;

400m2 bahçem için elektikli tırpan aldım.2 yıl öncesine göre şimdi üretilip satılanlar çok daha çeşitli ve kullanışlı.Benim satın aldığım piyasada bulunan en yüksek güçlü elektrikli tırpan. Gücü 1000Watt.Kesme kısmı 2,5-3mm misinadan oluşuyor.Ben bu kadar bir performans beklemiyordum açıkçası.Envai çeşit adam boyu yeşil otu 1 saat içinde parçalayıp attım.
Mekanik,bildiğimiz bıçak şeklindeki tırpana göre farkı şu; klasik tırpanda otu kesip yatırıyorsunuz.Bunda ise neredeyse kıyma yapıyor.Yerde halı gibi,boyları 3-5cmlik ot tabakası kalıyor.Misina kopma olayına gelirsek,tırpanların üzerinde gelen misinasını hemen çıkarıp atın,5 para etmez.Ben hırdavatçıdan 10m'lik 2,5mmlik misinayı 5TLye aldım.Makara kısmı 2x1,5metre misina alıyor.Çok sert çalılarda misina kopuyor.
Bir arkadaşımız misina yerine bisiklet fren teli kullanmaktan bahsetmiş.Sakın öyle birşey denemeyin.Bir abimiz böyle bir sivrilik yapmış,taşa çarpan telden kopan çelik tel parçası bacağına saplandı.Operasyonla doktor tarafından çıkartıldı.Çok tehlikeli.Ayrıca çeliktel otların arasında bulunan ama görülmeyen cam,şişe gibi maddelere çarptığında şişe çok kötü patlıyor,hertarafa dağılıyor.

İnci Akalp
30-03-2011, 13:03
[QUOTE=ugurtelefon;776162]Konu 2 yıl önce açılmış,bir şekilde bilgi edinen arkadaşımız olmuş ki tekrar mesaj yazılmış.
Bende kendi tecrübemi aktarayım;

400m2 bahçem için elektikli tırpan aldım.2 yıl öncesine göre şimdi üretilip satılanlar çok daha çeşitli ve kullanışlı.Benim satın aldığım piyasada bulunan en yüksek güçlü elektrikli tırpan. Gücü 1000Watt.Kesme kısmı 2,5-3mm misinadan oluşuyor.Ben bu kadar bir performans beklemiyordum açıkçası.Envai çeşit adam boyu yeşil otu 1 saat içinde parçalayıp attım.

Rica etsem markasını ve nereden aldığınızı yazabilir misiniz? Forumda bu tür bilgiler her zaman verilebiliyor.
Teşekkürler

erhuna
28-04-2011, 10:23
sayın inci akalp , daha önce benzinli misineli çin malı bir araç kullandım, bahçem büyük ve yabani ot ve dikenli bitkiler yetişiyor, misina değiştirmekten bahçeden soğudum. Son olarak yurt dışı sitelerdeki yorumları okuyarak (yabancı sitelerde gerçekten teknik açıdan çok değerli yorumlar yapılıyor) Ryobi RBC 1000 EX markalı elektrikli tırpan aldım. 1000 wat güç, hem metal bıçaklı hem misineli sistemi var. çok güçlü. Eziyet eğlenceye dönüştü. İnternetten satış fiyatı yaklaşık 300 tl. tavsiye ederim.

athena -asena
21-05-2011, 09:10
Eski alpina tırpan motorunu yaklaşık 16 yıl kullandım . Bugün yeni bir tırpan motoru aldım .

Oleomac 755 master benzinli tırpan motoru 875 tl ye kredi kartına 12 ay taksitle aldım.
Eski motorla günde 6 dönüm yer açardım ama bahçedeki ot durumuna göre değişirdi.

emin48
07-09-2011, 13:06
Sayın erhuna ne kadar bahçe için için satın aldınız bu makinayı?

sayın inci akalp , daha önce benzinli misineli çin malı bir araç kullandım, bahçem büyük ve yabani ot ve dikenli bitkiler yetişiyor, misina değiştirmekten bahçeden soğudum. Son olarak yurt dışı sitelerdeki yorumları okuyarak (yabancı sitelerde gerçekten teknik açıdan çok değerli yorumlar yapılıyor) Ryobi RBC 1000 EX markalı elektrikli tırpan aldım. 1000 wat güç, hem metal bıçaklı hem misineli sistemi var. çok güçlü. Eziyet eğlenceye dönüştü. İnternetten satış fiyatı yaklaşık 300 tl. tavsiye ederim.

seaa
10-12-2011, 15:50
Benzinli tırpan için önerisi olacak forum üyeleri var mı acaba?

Orhan Özbilgiç
10-12-2011, 16:34

Sayın seaa;
Bende 3 yıldır Oleomac 750 kullanıyorum. Son derece güçlü motoru var. Zaman zaman yevmiye vererek çalıştırdığım kişilerde, kullandıkları diğer benzinlilere göre daha iyi iş çıkarabildiklerini söylüyorlar.

seaa
10-12-2011, 17:17
Sayın Orhan Özbilgiç ilginiz için teşekkür ederim. Oleomac marka modellerin iyi olduğunu duydum ve ayrıca da biliyorum. Tek endişem benzine katılan yağ oranını doğru ayarlayıp ayarlayamayacağım. Direk benzinle çalışan honda marka motorlu tırpan buldum onunda fiyatı çok yüksek 1 milyar 200 milyon 4 zamanlı motor kullanıyor. Sizce ne yapmalıyım. Saygılarımla

seaa
10-12-2011, 17:24
Sayın seaa;
Bende 3 yıldır Oleomac 750 kullanıyorum. Son derece güçlü motoru var. Zaman zaman yevmiye vererek çalıştırdığım kişilerde, kullandıkları diğer benzinlilere göre daha iyi iş çıkarabildiklerini söylüyorlar.

Sayın Orhan Özbilgiç oleomac 750 hala satılmaktamı ? internette bulamadımda oleomac web sayfasında

Orhan Özbilgiç
10-12-2011, 19:53
Sayın Orhan Özbilgiç oleomac 750 hala satılmaktamı ? internette bulamadımda oleomac web sayfasında

Sayın seaa;
Satılıp satılmadığını bilmiyorum. Ama 755 inin benimkinden bir üst model olacağı mantığıyla, Oleomac 755 i rahatlıkla önerebilirim.

Benzindede, (Özel mesajdada belirttiğim gibi) 5 litreye ya Husqovarna iki zamanlı yağdan bir ölçek, ya da, Castrol 2T motor yağından yarım litre ilavesiyle elde edeceğiniz karışım kullanılıyor.

seaa
11-12-2011, 12:20
Teşekkür ederim sayın Orhan Özbilgiç

athena -asena
11-12-2011, 15:49
Sayın seaa ; Siz ban güvenin oleamac 755 master tırpan motorunu alın , ben mayıs ve temmuz ayında olmak üzere iki kere toplamda 70 dönüm yeri tırpan yapıyorum siz belkide bu kadar yer bile yapmıyacaksınız senelerce kulanırsınız.

seaa
11-12-2011, 16:38
Bugün dediğiniz makinaya baktım sayın athena-asena fiyatı 1 milyar 50 milyon gerçekten çok kuvvetli bir makina. Almayı düşünüyorum. Sayın Orhan Özbilgic'in dediği karışım olayıda çok makul geliyor bana tereddütüm kalmadı açıkçası. Saygılarımla

denizakvaryumu
11-12-2011, 21:21
OLEO-MAC SPARTA 42BP 2.1HP BENZİNLİ SIRT TİPİ TIRPAN - Hırdavat & Bahçe (http://www.ereyon.com.tr/store/ProductDetails.aspx?productid=505326)

Yorucu olmaması açısından sırt tipi olanlar da tercih edilebilir.

seaa
11-12-2011, 21:29
Tek takıldığım konu 2 zamanlı 2.8 beygirli oleomac 755 master mı (1 milyar 50 milyon) yoksa 4 zamanlı direk benzinle çalışan 1,6 beygirli (1 milyar 200 milyon) honda motorlu tırpan mı? Sizce hangisini seçmeliyim

athena -asena
11-12-2011, 21:47
Sayın seaa; ben mayıs ayında kredi kartına 12 ay taksitle 840 tl almıştım 210 tl fark gelmiş demekki.

seaa
12-12-2011, 15:34
Sayın athena-asena aslında bu kadar güçlü makina almalımıyım diye kendime sormaktayım sonuçta yılda 1 kez kullanacağım makina için bu kadar çok para ödemenin gereksiz olduğunu düşünüyorum artık daha düşük makinalara bakacağım sanırım sthil markaya dönüş yapacağım. Saygılarımla

seaa
24-12-2011, 20:36
Motorlu tırpanımı almış bulunmaktayım Secho 5500s modeli sayın Selahattin Yılmaz beyin tavsiyesi üzerine bu markayı aldım gücü Oleomac 755 mastera denk olup 2.8 hp beygir gücünde, fiyatı da çok uygun bu güce.

altunhisarlilar
21-01-2012, 21:02
İyi günler çin malı motorlu tester kullanan var mı tavsiye edermisiniz?
Ayrıca 150 250 arası tavsiye motor cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

seaa
21-01-2012, 21:17
secho zm4100 ve 5010 (3 beygire yakın) modellerini aldığım secho motorlu tırpandan dolayı tavsiye edebilirim bir de piyasada zomax 4610 marka motorlu testere var. Zomax ın da bir üst modeli var ayrıca zomax 5010.

raynorhere
09-05-2012, 12:39

Benzinli Tırpan (http://www.hirdavatspot.com/Benzinli-Tirpanlar,LA_507-2.html) sitesinde alabilirsin. Uygun bir site bende ordan benzinli bir tırpan almıştım. Telefon ile ararsanız size destek verebilirler çok anlamadığım için arayıp ürünler hakkında bilgi almıştım. tavsiye edebilirim. Yerin istanbul'daysa karaköyde yerleri orda birçok firma mevcut çok araştırıp öyle almıştım. Genede araştır. Sitenin reklamı oluyor diye düşünülürse mod arkadaşlar silebilirler siteye yeni üye oldum . kuralları pek bilmiyorum.:confused:

emin48
09-05-2012, 12:54
Ben elektrikli tırpan aldım, birkaç kullanım sonrasında elektrik motoru yandı. Firma ücretsiz yaptı sağolsun ancak,
keşke benzinli alsaymışım diyorum.

M..T
12-04-2013, 16:03
merhaba arkadaşlar. bizim apartmanın yaklaşık 450 metre kare bir bahçesi var. ilk önce elektrikli düşünüyorduk fakat kullanım kolaylığı ve kablo falan uğraşmamak için benzinlide karar kıldık fakat çok pahalı ve kaliteli bir şey almak için ödenek yok. yer de küçük o yüzden milyarlık makineye gerek yok diyoruz. 300-400 tl arası alınabilecek pek çok çeşit makine var. 1.8 hp gücünde 26-50 cc arası pek çok motor seçenekli model var. sizce hangi marka iyidir. bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? einhell, galilee, max garden , opp, alpina, palmera markaları var hiç biri hakkında hiçbir bilgim yok. ne dersiniz??

s.serdar
14-04-2013, 04:09
merhaba arkadaşlar. bizim apartmanın yaklaşık 450 metre kare bir bahçesi var. ilk önce elektrikli düşünüyorduk fakat kullanım kolaylığı ve kablo falan uğraşmamak için benzinlide karar kıldık fakat çok pahalı ve kaliteli bir şey almak için ödenek yok. yer de küçük o yüzden milyarlık makineye gerek yok diyoruz. 300-400 tl arası alınabilecek pek çok çeşit makine var. 1.8 hp gücünde 26-50 cc arası pek çok motor seçenekli model var. sizce hangi marka iyidir. bilgili arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz? einhell, galilee, max garden , opp, alpina, palmera markaları var hiç biri hakkında hiçbir bilgim yok. ne dersiniz??

450 m2 apartman bahçesi için motorlu tırpan ihtiyacını pek anlayamadım. Zira bu tür tırpanlar genellikle geniş arazilerdeki çalı türü bitkilerin budanması yüksek boylu otların biçilmesi için kullanıldığını biliyorum. Bende 3 sene önce 28 dönümlük bir arazi için böyle bir benzinli tırpan almıştım. Bu bakımdan 450 m2 apartman bahçesi beni bayağı şaşırttı. Nedense bir apartman bahçesinde böyle bir makineye pek gerek olacağını düşünemiyorum.

Apartman bahçesinde yaşadığınız sorunu biraz daha detaylı olarak açıklar iseniz, belki daha farklı çözüm ve öneri alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Belirttiğiniz markalarını hemen hemen hepsi bana çok yabancı geldi. Kanımca bu markaların servis ve yedek parçalarını bulmakta güçlük yaşayabilirsiniz. Başta Tekzen, Koçtaş, Praktiker, Bauhous gibi firmalar ve bazı büyük ölçekli makina ekipmanı ithal ve pazarlamasını yapan firmalar, uzak doğu ülkelerinde çok ucuz fiyatlara fason imalat yaptırarak ülkemize çok düşük kalitede makine ithal etmektedirler.

Görünüş itibariyle benzerlerinden bir kaç kat ucuz olan bir tür makinelerin, başta aks veya şaft ve difransiel sistem ve parçaları ilme, bilime ve fenne aykırı olarak maalesef fiber ve plastik malzemeden imal edilmektedir.

Motor blok gövdeleri elektrolize yerine toplama hurda alüminyum'dan imal edildiği bilinmektedir.

Dolayısı ile vasıfsız malzemelerden ucuz iş gücü ile üretilmiş bu tür makinelerden orta ve uzun vadede verim beklemenin çok doğru olacağını sanmıyorum.

Belirttiğiniz markalar arasında bana en tanıdık gelen alpina. Alır mısınız dersen cevabım kesinlikle hayır.

Bu tür makineler arsında Türkiye için tercihim oleomac, efco, honda olabilir diye düşünüyorum.

M..T
19-04-2013, 11:17
450 m2 apartman bahçesi için motorlu tırpan ihtiyacını pek anlayamadım. Zira bu tür tırpanlar genellikle geniş arazilerdeki çalı türü bitkilerin budanması yüksek boylu otların biçilmesi için kullanıldığını biliyorum. Bende 3 sene önce 28 dönümlük bir arazi için böyle bir benzinli tırpan almıştım. Bu bakımdan 450 m2 apartman bahçesi beni bayağı şaşırttı. Nedense bir apartman bahçesinde böyle bir makineye pek gerek olacağını düşünemiyorum.

Apartman bahçesinde yaşadığınız sorunu biraz daha detaylı olarak açıklar iseniz, belki daha farklı çözüm ve öneri alabilirsiniz diye düşünüyorum.

Belirttiğiniz markalarını hemen hemen hepsi bana çok yabancı geldi. Kanımca bu markaların servis ve yedek parçalarını bulmakta güçlük yaşayabilirsiniz. Başta Tekzen, Koçtaş, Praktiker, Bauhous gibi firmalar ve bazı büyük ölçekli makina ekipmanı ithal ve pazarlamasını yapan firmalar, uzak doğu ülkelerinde çok ucuz fiyatlara fason imalat yaptırarak ülkemize çok düşük kalitede makine ithal etmektedirler.

Görünüş itibariyle benzerlerinden bir kaç kat ucuz olan bir tür makinelerin, başta aks veya şaft ve difransiel sistem ve parçaları ilme, bilime ve fenne aykırı olarak maalesef fiber ve plastik malzemeden imal edilmektedir.

Motor blok gövdeleri elektrolize yerine toplama hurda alüminyum'dan imal edildiği bilinmektedir.

Dolayısı ile vasıfsız malzemelerden ucuz iş gücü ile üretilmiş bu tür makinelerden orta ve uzun vadede verim beklemenin çok doğru olacağını sanmıyorum.

Belirttiğiniz markalar arasında bana en tanıdık gelen alpina. Alır mısınız dersen cevabım kesinlikle hayır.

Bu tür makineler arsında Türkiye için tercihim oleomac, efco, honda olabilir diye düşünüyorum.

evet bahçe küçük fakat apartmanda bu işi gönüllü olarak yapacak pek az insan olduğundan fazla zorluk çıkmadan kolayca biçmeyi amaçlıyoruz. Bahçede boyu bir metre kadar yabani otlar var. İki ayda bir bu boya geliyorlar. Bir gönüllü yarım saatte bitirsin işi diye benzinli makinelere yöneldik. İzmirde bu makinelerden bulableceğimiz nereler vardır peki...

M..T
20-04-2013, 22:49
efco 8110 elektrikli aldık baumaxdan. Benzinlilerin bakımı zormuş ve profesyonel işi. Böyle apartman bahçesi için alacaklara efco 8110 u öneririm. 1000w lık gerçi içinde 1100 w yazıyor ama neyse. Bunu görünce 700W lık diğer makineler pek işe yaramaz gibi geldi. Alacaklar 1000lik makinelere baksınlar. Çünkü biraz daha güçsüz olsa zor keserdi. Kalın dikenleri bile zorlanmadan götürüyor. İnşallah birilerine yardımcı olur...

tasci
05-05-2013, 22:29
Ağaç Dostaları Merhaba,

Senede bir iki defa kullanıyorum diye, ucuz tarım aletleri aldım. Tarlada iş yaparken bu aletler sorun çıkarıyor, işi bırakıp arızayla uğraşıyorum işte yarım kalmış oluyor. Bu işlerinde acemisi olunca işler yarım şekilde birikiyor ve gecikiyor..

Burada konuyu okuduktan sonra Stihl marka fs 250 benzinli tırpan aldım. Kampanya varmış peşin 800 TL(Ek olarak benzin için yağ ve yedek misine 50TL)İyi ki bunu aldım, ilk defa bu işi yapmama rağmen hiç sıkıntı çekmeden otları biçiyorum. Benzin bitmeden, motoru durdurmuyorum, ne misina bitti, ne otlar sıkıştı gibi bir sorunla karşılaşmadım.

Alet çalışır el övünür derler, bende öyle yaptım.

kamil keskin
07-07-2013, 17:20
10 dönüm ceviz bahçemin otunu kurutmak için motorlu tırpan aldım.model Efco stark 42 bp. oleo mac ayarında İtalyan malı dedi sorumlu arkadaş.İnşallah beni yarı yolda bırakmaz.835 tl'ye aldım.Sizce aldığım makine işimi görür mü?

macmer
19-08-2013, 09:11
Çok yararli paylaşımlar olmuş. Çok teşekkürler.

mahmut apaydın
21-08-2013, 21:11
Yaklaşık 5 yıldır 10 dönüm kiraz bahçemde yabancı ot mücadelesinde kullanıyorum. Oleomac master. Güçlü bir motora sahip. Şimdiye kadar hiçbir sorunla karşılaşmadım. Tek kusuru yakıt kullanımı biraz fazla. Yaz aylarının başlarında ilk biçmede kalın sap yapısına sahip kaynaş için 3.3 mm kare misina kullanıyorum. Daha sonraki biçmelerde daha ince yapıdaki otlar baskın geldiğinden 2.4-3.0 mm arasında misina kullanıyorum.

aksoy38
06-05-2014, 10:47
İyi günler çin malı motorlu tester kullanan var mı tavsiye edermisiniz?
Ayrıca 150 250 arası tavsiye motor cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim

ben 3yıldır kullanıyorum ama zincirini değiştirdim Amerikan malı harika tavsiye ederim kendini sıfır olarak 100 liraya zincirinide 25 liraya aldım 3 yıldır kullanıyorum 25 cm çapındaki odunları kesiyor

hosseda
06-05-2014, 11:33
Geçen yıl 1000 w Alpina elektrikli tırpan almıştım. Bu yıl bahçenin otunu gene para verip dışarıya biçtirmiştim baktım otlar tekrar büyümeye başladı tırpanı ilk defa geçen hafta kullandım.

Kabloya dikkat ettikten sonra elektrikli olmasının bir zararı yok gibi. Son derece güçlü ve kesmediği ot yok.

Makinanın fiyatı 240,00 TL.ydi.

pria
07-05-2014, 10:33
Nisan ortalarında zeytinliğimde yer yer 70-80 santim boylanan hardal gibi ot kümelerini misina ile biçemedim..2.4 mm. misina ince geldi, otlar kalın olduğu için sık sık koptu..1.5 dekar yerde 12 metre misinayı tükettim..ve mecbur kaldım bıçağı takmaya..Bence bıçakla biçmek daha kolay
Önümüzdeki hafta yine köye gideceğim..Son günlerde sık sık yağan bahar yağmurlarından sonra yine boylanan otlar olmuştur..Bu kez 3 mm.den daha kalın bir misina ile deneyeceğim biçmeyi..

(Makinanın alış fiyatı 390 lira)

Fidanlığım 5250 metrekare..7 litre benzin ile 2 günde rahatlıkla biçiyorum..

sulubey
27-07-2014, 18:03
Ben de önyargılı olarak aldığım blue light var 32 depo çalıştım daha tık demedi ama benzinine stihll orjinal yağını kullanıyorum küçük bir ayrıntı ama ben buna bağladım şu an yaklaşık günde 4 depo atabiliyorum sukur problemsiz calisiyor birde orjinal misina kafasını değiştirdim.piyasada dört misina çıkışlı aparatlar var hem daha seri iş görüyor hem de koptumu değiştirmek 30 saniye

cyilmaz
10-06-2015, 19:06
arkadaşlar, 40 dönüm bir arazinin otunu motorlu tırpanla biçmek mümkün mü? köylüler traktör sokmak lazım. bu alet yetmez diyor. ama traktör sokmak istemiyorum.
Bir de arada geçen zamanda yeni teknolojiye sahip önerilebilecek ürün var mı acaba piyasada?

Çamtepe
10-06-2015, 19:51
Sayın cyilmaz,

Motorlu tırpan'ın bir seferde biçtiği genişlik 40 cm eninde olsa 40 dönümü ne kadar zamanda biçersiniz siz hayal edin.

Çapa motorlarının önünde kuyruk mili olanları var, bunlara ot biçme aparatı takılabiliyor, bu durumda 1 metre genişliğe kadar çıkıyordur tahminimce. Ancak en verimlisi traktörle olacaktır.

Niye traktör sokmak istemiyorsunuz? Toprak kompakte olmasın diye mi?

mailmann
24-07-2015, 10:40
elektrikli tırpan kullananlar, tırpanın kullanımı, yabani ot ve dikenle mücadelesi hakkında tekrar güncelleme yapabilirler mi? yıl oldu 2015 :)

ot biçeceğim alan toplam 3000 metre kare, arazi düz

biçeciğim otlarında resimleri aşağıdaki gibi. bu otlara 1000 watt gücünde elektrikli tırpan yeterli gelir mi?

Güler
25-07-2015, 00:17
Bahçede çim alanın haricindeki otları biz de benzinli Oleomac ile biçiyoruz. Bıçağı hemen hemen hiç kullanmıyoruz, misina çok rahat içimizi görüyor.
Sezon başlarken çok işimize yarıyor, iyice uzamış otlarla başka nasıl başedebilirdik?
Önce aldığımız çin malı bizi bayağı zorladı, daha sonra Oleomac aldık.
Bahçemiz 10 dönüm, bunun bir dönümü çim alan. Gerçi bağda ve sebze ekilen alanda ihtiyaç duymasak da yine pek çok yerde kullanıyoruz.

mailmann
26-07-2015, 09:45
elektrikli tırpan kullananlar, tırpanın kullanımı, yabani ot ve dikenle mücadelesi hakkında tekrar güncelleme yapabilirler mi? yıl oldu 2015 :)

biçeciğim otlarında resimleri aşağıdaki gibi. bu otlara 1000 watt gücünde elektrikli tırpan yeterli gelir mi?

Yokmu elektrik li tırpan kullanan , yorum yapabilecek birileri. Önceki sayfada otların resimleri mevcut.

Güler
26-07-2015, 10:07
Sayın mailmann, elektrikli misinalı Bosch marka tırpanım var ancak onu çim alanın kenarlarını düzeltmede kullanıyorum. Bir de motorlu makinenin giremediği ufak alanlarda iyi oluyor ama 3000 metre karelik alanın temizliğinde biraz zorlanırsınız gibime geliyor.
Arazi düz olsa da taşa veya kalın ot köküne geldiğinde misina kopar gerçi benim makine koptuğunda da kendisi yeniliyor, her defasında durdurup misinayı ben bağlamıyorum.

mailmann
26-07-2015, 13:53
yorumunuz için teşekkür ederim.

Yat YT6922-11 Elektrikli Tırpan Fiyatı - Taksit Seçenekleri (http://www.hepsiburada.com/yat-yt6922-11-elektrikli-tirpan-p-HRSEMYT692211)

gözüme bu ürün ilişti. elektrikli hemde bıçaklı acaba iş görür mü. araştırmalara devam ediyorum.

Güler
26-07-2015, 15:39
Elektrikli istemenize sebep fiyatları mı? Araştırırsanız benzinli de belki uygun bir fiyata bulursunuz. Demek istediğim 3000 metre kare için o upuzun elektrik kablosunu taşımak pek de kolay olmasa gerek.

mailmann
29-07-2015, 09:09
fiyat ve sürekli benzin taşımak istememekten ama aldıktan sonra bir işe yaramayacaksa elektrikli tırpanda anlamlı olmaz. kararsızım.

hosseda
29-07-2015, 11:50
Ben önceki sene elektriklisini almıştım. Bahçe bir dönüm yok. Bana yetti de arttı bile. Ancak şu sakıncasını yaşadım. Biçme sırasında hep kabloyu takip etmek, onun varlığını akıldan çıkarmamak lazım. Benim yaşım ileride, yorulunca hakimiyet azalıyor ve bir defasında tırpana kabloyu kaptırdım ancak erken fark ederek kapama düğmesine anında basabildim. Ama basamayabilirdim ve o durumda ne olurdu meçhul. Benzinlide bu risk yok. Ayrıca yer büyükse kesin benzinliyi tercih etmek lazım. Bu sene kullanmadım komşunun oğluna bir yevmiye ödedim o yarım günde benzinli tırpanıyla biçti. Benzin sarfiyatları önemsiz gördüğüm kadarıyla.

Kararsızlığınıza çare olurmuyum bilemiyorum ama almasam iyimiş tırpanı diyorum şu anda (çevreye senede bir, cüz'i bir ödeme ile biçme işi yapılabiliyorsa tabii). Boşa yer işgal ediyor. Alınacaksa da benzinli almak lazımmış demekteyim.

s.serdar
29-07-2015, 15:06

Çok ama çok yorar.

flying dragon
17-08-2015, 22:56
Bosch, viking ve cin mallari da dahil olmak uzere bircok elektrikli tirpan kullandim. Kablolu olanlarda kabloyu cekmek bir sorundu, lityum pilli olanlarda ise guc sorunu vardi. Neticede Mc Culloch marka benzinli bir tirpan aldim ve rahat ettim. Misinanin kalitesi ve mekanizmanin kolayligi da cok onemli. Eger misina bitmesin istiyorsaniz, kucuk bir islemle misinanin yerine celik tel de takabilirsiniz. Tabi bu hem cevrede agaclar da dahil bircok seye zarar verebilecegi gibi, kullanan kisi icin de tehlikeli olacaktir.

Orhank
18-08-2015, 08:42
Elektrikli tırpan zayıf kalabiliyor.
Büyük alanlar ve kartlaşmış otlarda sıkıntı olabiliyor.
Benzinli ile çalışmak daha kolay kablo vs. uğraşmıyorsun artı daha güçlü
Kesinlikle 1 beygirin üstünde bir motora sahip olmalı aksi taktirde iki kere masraf edersiniz.
Ben benzinli tırpan aldım ucuz denk geldi ama zayıf motor pişman oldum.
İşyerinde 1.5 beygirlik sırt tipi hyundai var çok güzel çalışıyor

emrahhuyuk
01-05-2017, 14:11
Bakıyorum da farklı marka ve modeller üzerinden bay ir yazışma olmuş. Benzinli modelleri tercih edilme nedenlerinden biri daha verimli bir çalışma yapılabilir olduğunun farkına vardım. Farklı markalar ve modeller için firmaların dönemsel olarak kampanyalar düzenlediğini belirtmek isterim. İşinizi görebilen marka ve modellerden birini tercih etmenizi öneririm. Sizlere kapmanyalı ürünlerden biri olarak DBK 520 T yandan benzinli çalı tırpanını tavsiye edebilirim. Teknik özelliklerini ekliyorum. İncelemen isterseniz bakabilirsiniz.
http://www.ennalbur.com/8977-thickbox_default/dbk-bc-520-t-benzinli-cali-tirpani.jpg
DBK BC 520 T Benzinli Çalı Tırpanı incelemek için tıklayabilirsiniz. (https://goo.gl/AVPQ1Z)

Güç 1.4 kW - 1,88 Hp
Motor 51,7 ccm
Tan Kapasitasi 1100 ml
Misina Kesme Çapı 42 cm
Biçak Kesme Çapı 25,5 cm

TCM
01-05-2017, 19:55
Ben geçen hafta palmera aldım ve iki gün önce kullandım çok güzel. Satan işyerinden komşumdu, netten belki daha ucuza bulabilirdim ancak işin acemisi olduğumdan sağolsun faydası oldu. Ucundaki plastik aparatı metal ile değiştirdi 25 tl. fark verdim. Metal aparatı ile daha kalın misina da kullanabiliyormuşuz. İlk bir kaç kullanım acemilikle pek randıman vermedi. Sonra alıştım, toprak seviyesine kadar her türlü otu götürdü. Keşke önceki yıllarda alsaymışım. Ucuna çapa makinası da takılıyor, arkadaş denemiş ve fena değil iş görür dedi. Belediye çalışanlarına da satmış birkaç yıldır onlar dahi çok memnun dedi. Aparatsız 600 tl. idi. Sırt tipinden ziyade yan tırpan önerdi herkes.