View Full Version : yaylaboztaş / balkon
yaylaboztaş
24-10-2009, 22:47
Benim 3 metrekarelik bir balkonum var. Çiçekleri çok sevdiğim için bu alan bana yeterli olmuyor.Hatta salonun balkona açılan kapısını iptal edip raflarla doldurdum.Oraya da çiçek koyuyorum. (balkon V)
Elimden gelse mutfağımı balkona katarım, çoğu kişinin balkonu mutfağa katmasının tersine, ne yapalım gönlümüz büyük olsun. Sevgiler...
Çok şirin bi balkonunuz var emeğinize sağlık.. Çiçekleriniz kadar, dekoratif sandığınız, sandalyeniz, örtünüz, sepet saksılığınız da çok çok güzel. Keşke daha geniş alanlara sahip olsak, daha derinden nefes alsak değil mi :(
Sayın yaylaboztaş çiçekleriniz balkona yakışmış.
Güle güle büyütün.
Shibumi71
25-10-2009, 09:06
Kısıtlı olanaklar için mükemmel denebilecek bir düzenleme.
çok güzel
bitkileriniz bol çiçekli ve tohumlu olur ***.
sevgi&saygılarımla
Sayın yayla çiçekleriniz harika görünüyor.
Balkonunuzu bu şekilde çiçeklerle donatmanız iyi fikir valla hemen hemen hiç boş yer kalmamış gibi bakınca çok güzeller emeyinizin karşılığını almışsınız.
Size küçük balkonunuz ve çiçeklerinizle uzun sağlıklı günler dilerim.
Sayın yayla boztaş petunya bahçesi gibi çok güzel vesevimli bir balkon seneye daha iyilere inşallah.
acemifüsun
25-10-2009, 12:27
Sevgili yaylaboztaş balkonunuz çok şirin ve güzel:) Ellerinize sağlık, keyfini yaşayın.
günebakan
25-10-2009, 14:18
Sevgili Yaylaboztaş balkonun küçüklüğü çokta mühim değil çiçek yetiştirmek istemeniz önemli ve siz de bunu oldukça güzel yapmışsınız. Elinize sağlık çok hoş görünüyor:)
İremsıla
25-10-2009, 14:48
yaylaboztaş, ilk günden şahane balkonunuza konuk olduk.çok hoş görünüyor.küçük balkonunuz ama manzara süper.;)
sayın yaylaboztaş, balkonunuzu bahçeye dönüştürmüşsünüz, ne kadar güzel olmuş:)
yaylaboztaş
25-10-2009, 22:21
yorum yazan tüm dostlara yürekten teşekkürler, çiçek, doğa bütünüyle hepsinin
üstünde toprak, bana yaşam enerjisi veriyor. Bazan şükrederim, ya doğa sevgim
olmasaydı ne yapardım ? diye. dha güzel paylaşımlarda beraber olmak üzere.
saygılar.
yaylaboztaş
25-10-2009, 22:30
Çok şirin bi balkonunuz var emeğinize sağlık.. Çiçekleriniz kadar, dekoratif sandığınız, sandalyeniz, örtünüz, sepet saksılığınız da çok çok güzel. Keşke daha geniş alanlara sahip olsak, daha derinden nefes alsak değil mi :(
Sağolun, evet çiçek düzenleme konusunda biraz ayrıntıcıyım.
Köylerden geçerken, tenekelerde coşmuş çiçeklere bayılırım,ama
'Keşke şu tenekeleri kireçle boyasalar ' demekten de kendimi alamam.
sağlıkla kalın.
vallahi sizi takdir etmemek elde değil.küçük bir balkonda büyük bir güzellik.çiçek sevgisi böyle bir şey işte.yer darlıgı dinlemiyor.bol çiçekli günler dilegiyle sevgiyle kalın
Daha hızlı ulaşma adına özelden yazıyorum
--------------------------------------------------------------------------------
Foçalı arkadaş hoş geldin.
--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yaylaboztaş
Trabzon denince bir sızı duyuyorum yüreğimde. Trabzon Lisesi,uzun sokak,Cudibey
ilkokulu, Akademi Kitabevi,MeydanParkı ve bir yığın anı.Düşüncen harika,arkadaşımız kızının nikahında saksısıyla 10 cm. tutan bir fıstık çamı ver-
mişti . Foça'daki bahçeme diktim, şimdi sağlıklı bir delikanlı, bahçeme her girdiğimde onu sevgiyle okşarım. Arkadaşımı iki ay önce kaybettik, ama çam yaşıyor, şimdi okşarken daha coşkuluyum ve içim buruk.
Bir ailenin soyağacı nasıl artar bilirsiniz, desenize sizin sağlıklı bir ormanınız olacak
kutlar, başarılar dilerim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sayın; yaylaboztaş sizi yeni gelen üye mesajlarını okurken fark ettim, sizinle şimdilik 2 ortak yanımız var, bunlara dayanarak sizinle mesajlarda daha yakından tanışarak bilgilerimizi paylaşırsak yaşantımızdan kaynaklanan olumsuzlukları elimine ederek daha mutlu ve huzurlu yarınlar içinde olabiliriz.
Mesajımın başındaki 2 ortak bileşenimizi açıklıyarak satırlarıma son vereceğim; Bende sizin gibi gönülden çevre dostu kırsal yaşam aşığıyım, vede siz benim 12 aylık askerlik anılarımın, geçtiği diyarlardan o güzel anılarımı canlandıracak bilgiler diyarından eski foçadan anılarımın duygu dünyamda uyanmasına neden oldunuz.
Sizde uygun görürseniz bu sitenin paylaşım amacına uygun koşullarda mesajlaşarak bu ortak yanlarımızın(tabii bence) bilgileriyle sürdürebiliriz,sevgiyle kalın saygılarımla.
Özelinize de yazdım olaşamayınca sizi bu başlıkta görünce mesajımı buraya taşıdım, sizi ben foçada oturuyor ve bahçe ve bitki uğraşılarınızı orada sürdürüyordunuz umuduyla bahçe sohpetleri yaparak foçanın bugünlerini konuşma düşünceleriye cevabınızı bekledim.
Özeldeki mesajlarınıza göz atmıyomusunuz sayın yaylaboztaş iyi günler dileklerimle sevgiyle kalın.
Beni üyelerin bahçelerinde epsody'in bahçesinde bulabilirsiniz.
Vildan Sönmez
28-10-2009, 19:49
3 metrekare dediğiniz balkonu cennete çevirmişsiniz. Hele o masanın olduğu yer, askıdaki çiçekler, çok hoş olmuş. Ayrıca saksılarınıza gösterdiğiniz titizlik de ayrıca dikkat çekiyor.
Tebrikler. Bu balkon Foça da mı ?
Ne kadar güzel bir balkon olmuş. Etkileyici gerçekten.
Sevgi Durul
29-10-2009, 18:02
O rengarenk çiçeklerin arasında çay içmek ne güzel olur. Ellerinize sağlık.
lastmohikan
29-10-2009, 20:11
bitkilerin güzellikleri gözler önünde.
küçücük balkonu cennete çevirmişsiniz tebrikler....
yaylaboztaş
30-10-2009, 10:38
3 metrekare dediğiniz balkonu cennete çevirmişsiniz. Hele o masanın olduğu yer, askıdaki çiçekler, çok hoş olmuş. Ayrıca saksılarınıza gösterdiğiniz titizlik de ayrıca dikkat çekiyor.
Tebrikler. Bu balkon Foça da mı ?
balkon İzmir7 Bostanlı'da, Foça'da ne yazık yazları kalabiliyorum.
yolunuz düşerse beklerim, teşekkür ve sevgimle.
yaylaboztaş
30-10-2009, 10:48
Daha hızlı ulaşma adına özelden yazıyorum
Foçalı arkadaş hoş geldin.
Alıntı:
Orjinal Mesaj Sahibi yaylaboztaş
Trabzon denince bir sızı duyuyorum yüreğimde. Trabzon Lisesi,uzun sokak,Cudibey
ilkokulu, Akademi Kitabevi,MeydanParkı ve bir yığın anı.Düşüncen harika,arkadaşımız kızının nikahında saksısıyla 10 cm. tutan bir fıstık çamı ver-
mişti . Foça'daki bahçeme diktim, şimdi sağlıklı bir delikanlı, bahçeme her girdiğimde onu sevgiyle okşarım. Arkadaşımı iki ay önce kaybettik, ama çam yaşıyor, şimdi okşarken daha coşkuluyum ve içim buruk.
Bir ailenin soyağacı nasıl artar bilirsiniz, desenize sizin sağlıklı bir ormanınız olacak
kutlar, başarılar dilerim. Aramıza hoşgeldiniz.
Sayın; yaylaboztaş sizi yeni gelen üye mesajlarını okurken fark ettim, sizinle şimdilik 2 ortak yanımız var, bunlara dayanarak sizinle mesajlarda daha yakından tanışarak bilgilerimizi paylaşırsak yaşantımızdan kaynaklanan olumsuzlukları elimine ederek daha mutlu ve huzurlu yarınlar içinde olabiliriz.
Mesajımın başındaki 2 ortak bileşenimizi açıklıyarak satırlarıma son vereceğim; Bende sizin gibi gönülden çevre dostu kırsal yaşam aşığıyım, vede siz benim 12 aylık askerlik anılarımın, geçtiği diyarlardan o güzel anılarımı canlandıracak bilgiler diyarından eski foçadan anılarımın duygu dünyamda uyanmasına neden oldunuz.
.
Siz özel mesajı buraya taşıyacak kadar usta ben yazdığı
mesajları gönderirken yitirecek kadar acemi .Bu sorunumu
çözünce size güzel iletilerim olacak, Foça fotoğrafları bile. Şimdilik esen kalın.
Vildan Sönmez
30-10-2009, 11:24
Balkon bu kadar güzel olursa Foça'da bahçe varsa kimbilir nasıldır. Ona da bir başlık açarsınız inşallah.
Siz özel mesajı buraya taşıyacak kadar usta ben yazdığı
mesajları gönderirken yitirecek kadar acemi .Bu sorunumu
çözünce size güzel iletilerim olacak, Foça fotoğrafları bile. Şimdilik esen kalın.
Sayın; yaylaboztaş Doğa sevginizi bahçenizden balkonunuza taşımanızdan belli oluyor, balkonunuzdaki çiçekleri besleme konusunda yardımlarım olması düşüncesinde balkonunuzdaki güzelliklerin doğanın ruhunu da eklemiş olacaktır. Çünkü bende, sizin çiçeklerinizde gösterdiğniz başarının ruhunu oluşturacak, çiçeklerinizi özüne uygun besliyecek beslenme ve bakımıyla ilgili çok özel bilgiler aktaracağım.
Heleki siz şu mesajlardaki yazışmalara bir hız kazandırın.
Balkonunuzda oluşturduğunuz cenetinizle sevgiyle kalın.
Çiçekleriniz, onları sunuş biçiminiz, çok çok güzeller...
Umarım bir gün sizin balkonunuz gibi çiçek taşan balkon sayıları artar.
ayferaksit
30-10-2009, 12:54
süper bir yaratıcılık örneği olmuş çiçekleriniz. Tebrikler.
ne demişler oynamak istemeyen yerim dar diye naz yaparmış :)
çiçek bakmak isteyip te yerim yok diye mazaret yapanlar bakın görün örnek alın .
incikarsan
30-10-2009, 19:47
Degerli arkadaslar,
Ben bu mini cennet bahcesinde hem cay icme hem de yemek yeme zevkini tattim.Gercekten insanin icini isitan,huzur veren simsicak zevkli bir ortam yaratmis,ruhunu yansitmis o minik balkonuna .Kendisini o zaman kutlamistim,yine kutluyorum.Yayla`cigim hep boyle kal.
Sevgiyle ve dostlukla kalin.
Sizin balkon ölçüsünde iki tane balkonumuz var evin ön cephesi ve arka cephesinde. Ufak ufak salon çiçekleriyle başladım. İstiyorumki evin içinde kendi kücük ama güzelligi büyük bahçe yaratmak. Fakat önümde büyük bir engel var nasıl aşacagım bilmiyorum. Annem :( oda çiçekleri çok seviyor ama nedense emek çok istiyor sabrım yok diyip duruyor. Ben nasıl ikna edicem. Sizin şu balkonunuzu görünce inanın içim gitti. Bu konuda bir akıl verin ne olur . :(
yaylaboztaş
30-10-2009, 23:18
Degerli arkadaslar,
Ben bu mini cennet bahcesinde hem cay icme hem de yemek yeme zevkini tattim..
Merhaba İnci, şimdi balkonun menekşelenme zamanı.
Baharda yine sardunyalarım coşacak. Ama dostlarımla
yemek yiyecek yer herzaman var, tabii biraz samimi oturmak
kaydıyla. Bekliyorum. Sevgiler
yaylaboztaş
30-10-2009, 23:29
Sevgili arkadaşlar,
Epsody, Limon, Ayfer,Lal ,Vildan, ide ve yorum yazan (unutmuşsam)
diğer arkadaşlarım, çiçek, toprak ve doğa insanı genç kılar. İnsan
asla hobisiz olmamalı, sizleri yalnızca yazılarınızdan tanıyorum, ama
pırıl pırıl ruha sahip, çok canlı, güzel insanlar olduğunuzu duyumsuyorum,
. Çiçeklerle, mutlulukla kalın,
Sevgiler.
yaylaboztaş
30-10-2009, 23:37
Sizin balkon ölçüsünde iki tane balkonumuz var evin ön cephesi ve arka cephesinde. Ufak ufak salon çiçekleriyle başladım. İstiyorumki. :(
Sevgili Lal..
Şimdi Menekşe (hercai) zamanı, annenize en yakın semt paza-
rından bir kaç tane fide alın ve kendisine armağan olarak sunun.
bence hiç bir kadın o insan suratlı menekşeciklerin karşısında
duyarsız kalamaz, istedikleri su, haziran sonuna kadar çiçek
açacaklarını da söyleyin, bakımı kolay, nazsız (çiçeklere asla
arsız dememeli), üstelik ucuz.. Sevgiler, başarılar.
Mr_izmir
30-10-2009, 23:46
Ablacım harika gerçekten çok keyifli bir balkon.Şöyle bir baktım da insanın orada sohbet edesi geliyo.Ama havalar soğudu İzmir'de.Ben akşamları bazı bitkileri mi içeri almaya başladım.Kıyamıyorum dışarda bırakmaya.Küçük bir kedi gibi inliyorlar sonra soğuktan (**** ben öyle hayal ediyorum deli miyim neyim) Onlar inlerken de ben asla uyuyamam.Buarada saksılarını es geçemedim.Hepsi çok şık.Saygılar...
Sevgili Lal..
Şimdi Menekşe (hercai) zamanı, annenize en yakın semt paza-
rından bir kaç tane fide alın ve kendisine armağan olarak sunun.
bence hiç bir kadın o insan suratlı menekşeciklerin karşısında
duyarsız kalamaz, istedikleri su, haziran sonuna kadar çiçek
açacaklarını da söyleyin, bakımı kolay, nazsız (çiçeklere asla
arsız dememeli), üstelik ucuz.. Sevgiler, başarılar.
Onu bende düşündüm ve öglen uygulamaya koydum 2 tane afrika menekşe aldım bir tane üzeri tomurcuk dolu yılbaşı çiçegi yanında kendimede 5 tane kaktüs aldım menekşeleri ve yılbaşı çiceginin tomurcuklarını görünce ayy canlarım benim diye bi sevmesi vardı ben tabi o esnada uçuyorum havalara :) yavaş yavaş başlıyacagım artık operasyonlara :)
yaylaboztaş
01-11-2009, 17:39
[QUOTE=Mr_izmir;525402]Ablacım harika gerçekten çok keyifli bir balkon..Ama havalar soğuduİzmir'de...QUOTE]
Sevgili genç arkadaşım.
Dün bir bugün iki, daha soğuklar yeni başlıyor, sardunya dayanır
bu soğuklara, yeter ki sıfırın altına düşmesin, o zaman kork ve
koru, biz İzmir'de çok şanslıyız, bu kadar duyarlı olduğun için
seni kutluyorum. Kimyan iyiymiş ..!
Aynı duyarlılığı inleyen kediciklere de göstereceğine inanıyorum.
Sevgi ve başarılar.
yaylaboztaş
20-11-2009, 13:38
Sayın yayla boztaş petunya bahçesi gibi çok güzel vesevimli bir balkon seneye daha iyilere inşallah.
CD ye kayıtlıbalkon fotoğtaflarımı ancak bulabildim. Gerçi bu yılın değil
2008 yılının, bu balkonla Karşıyaka Balkon üçüncüsü olmuştum.
2010 balkonu henüz dinlenme aşamasında, siz değerli arkadaşlarımla
severek paylaşacağım.
Bilgilenmek ve üyeleri tanımak adına forum yazılarını ve dergiyi okuyorum
istediğim iletişime zamanım yeterli olmuyor.
Gerçekten çok dolu ve birikimli bir sitedeyiz, saygılarımla.
114786
114787
114788
114789
114790
günebakan
20-11-2009, 13:48
Sn. Yaylaboztaş sizin bu cennet yavrusu bahçenize özenipte komşularınız nasıl balkonlarını çiçeklendirmiyorlar şaşırıyorum:)
Sayın yaylaboztaş balkonunuz çok güzel, size sorum olacak çiçek ve saksı bakımlarınızı anlatabilirmisiniz.
Sizi tanımak bakımından çiçekleriniz dışındaki uğraşılarınız nelerdir, sevgiyle kalın
yaylaboztaş
22-11-2009, 21:28
Sayın yaylaboztaş balkonunuz çok güzel, size sorum olacak çiçek ve saksı bakımlarınızı anlatabilirmisiniz.
Sizi tanımak bakımından çiçekleriniz dışındaki uğraşılarınız nelerdir, sevgiyle kalın
Sayın Epsody
Aslında çiçeklerimin yeri yetersiz, daha derin, geçirgenliği daha iyi top-
rak saksılar kullanmayı isterdim, apartman balkonunda sulama, toprak
kabartma ve bunun gibi işlemleri gönlünüzce yapamıyorsunuz. Üstelik
apartman kapımız direkt sokağa açılıyor, her işlemde yoldan geçenlere
dikkat etmek zorundasınız, üstelik sevip takdir etmelerine rağmen ev
halkından da arasıra 'balkonda bize yer bırakmadın, çok dolu' diye uyarı
alıyorum, ben yine de kendimi alamayıp abartıyorum.
Çiçeklerimin su severliğine dikkat ediyorum, gereksinnimlerine göre
sıvı besin veriyorum, çok yağmur yağdığında, çamurlaşmasın diye
onca saksıyı indirip sularını süzdürüyorum. Kuru, bozuk,çiçek ve
yaprakları hemen ayıklıyorum. Aslında herkesin yaptığından fazla
özel bir şey yapmıyorum, ama sevgim ve arkadaşlığım için aynı şeyi
söyleyemem, onlar benim vazgeçilmezlerim, yaşam sevinçlerim..
çiçek, yeşil sevmeyen bir insanı da asla düşünemem ve anlayamam.
İnsanın yaşı ilerledikçe , zamanında yapamadığı herşeye daha büyük
bir istekle atılıyor,hobiler insanı ayakta tutan uğraşlardır, ben Sanat
müziği ve Halk müziği korolarına devam ediyorum, resim yapıp, sergi
açıyorum, yazma denemeleri yapıyorum, şimdilerde bu forumdaki
bilgilere ulaşmaya ve bilgisayarda birşeyleri öğrenmeye çalışıyorum.
bir işi bileninden öğrenmek çok güzel bir şey.
Benim öğreneceğim, bilenlerin önereceği her bilgiye çiçeklerim ve ben
adıma teşekkür ediyorum. sağlıkla kalınız.
Sayın yaylabozdaş harika bir balkonunuz var, ellerinize sağlık. Böyle bir balkonda oturup bir bardak çay içmenin keyfi bir başkadır.
Saksılarınız ve sepetleriniz de çok güzeller.Renk renk çiçeklerinizle güzel balkonunuzun tadını doya doya yaşamanızı dilerim.
yaylaboztaş
23-11-2009, 10:25
Sayın yaylabozdaş harika bir balkonunuz var, ellerinize sağlık. Böyle bir balkonda oturup bir bardak çay içmenin keyfi bir başkadır.
Saksılarınız ve sepetleriniz de çok güzeller.Renk renk çiçeklerinizle güzel balkonunuzun tadını doya doya yaşamanızı dilerim.
Sevgili seleen, siz öyle çiçekli bir yerdesiniz ki, kimbilir ne çok çiçekli balkon ve pencere görüyorsunuzdur? Biz bulunduğunuz bölgede bir
Hayvanat Bahçesi'ni gezmiş ve temizliğine düzenine hayran kalmıştık.
Ben geri döndüğümüzde, neden benim ülkem böyle temiz değil? diye çok
üzülmüş ve kıskanmıştım, sevgiyle kalın.
Sayın yaylaboztaş sizinle ilk tanıştığımızda sizin çeveci bir doğasever bir kişiliğinizin yanında foçada yaşantınızla kabul etmiş arkadaşlıklar kurularak paylaşım kapılarımızı karşılıklı açmıştık, ama şu son mesajlaşmalarımızdaki bilgilerinizden anlıyorumki siz yaşama dair çok hasas duygulara sahip bir kişilik yapısıylada size iletmiş olduğum sorulara samimiyetle içtenlikle açık ve net cevaplarınızla sizin çok yönlü bir kişiliğe sahip olduğunuzu anlıyorum, ilgilerinize teşekkür ederim.
Sayın yaylaboztaş Epsody'nin konu başlıklarındaki yazılarımı takip edereseniz, bitkileriniz için faydalı bilgiler bulabilirsiniz .
Yaklaşan dini bayramınızı kutlar, yakınlarınızla birlikte sağlık ve esenlik içinde geçirmenizi dilerim sevgiyle kalın saygılarımla
Sevgili yaylaboztaş sanaldaki bahçemi dolaşarak beni övgülerinizle onurladımanız karşısında ne yazıkki size bu bahçe güzelliklerini sunmanın yanında günül isterdiki sizlere bunları gerçekte sunarak paylaşım gerçeğini tam anlamıyla yaşıyarak, övgülerinize laik olduğumu ispatlama imkanımın olmayışından her zaman rahatsızlık duymuşumdur.
Bence güzellikler paylaşılarak yaşanırsa değer kazanır, sevgili yaylaboztaş bahçemde yetiştirdiğim meyve ve çiçekler toprak ve bahçe sevgimin ortaya koyduğum değerlerin birer abideleri olarak düşünebiliesin, hiçbir ağaça ve çiçeğe para ödemediğim gibi paraylada satın alınamıyacak özelliklere sahiptirler, mesela döngel veya muşmula, ayva ağacının üzerinde aşılı olarak aynı zamanda armutla beraber bulunmakta, şeftali üzerinde kayısı,erik ağacını üzerinde kayısı ile erik, beraber bulunmakta daha bunun gibi örnekleri çoğaltabilirim, güllerime gelince tek renk gülün üzerinde en az dört renk gül görmek imkanı vardır.
Sanalda gördüğünüz siyah üzümler fazla büyük değil fakat kokulu bir aromaya sahiptir, sevgili yayla boztaş ben uzman değilim sadece toprak ve bitki besleme konularında ciddi çalışmalar içindeyim, bitki yetiştirmeyi hobi çalışmaları içinde yürütüyorum.
İstanbulun stresinden kurtulunca insan daha huzurlu ve başarılı oluyor, ilgilerinizle eşimden bahsedecek olursam kendisi manyas kırsalının bana bir armağanı olarak söyleyebilirim kırsal özlemimi evliliğimle birleştirerek gerçek bir mutluluğa eriştim diyebilirim.
İnsanın yaşı olgunluğa erşince doğayla bütünleşerek gerçek huzura erebiliyor, doğa ve çevre sevgisiyle kazanılan bu güzllikleri paylaşarak insanlarla bütünleşme çoşkusu paylaşım çabalarınıda arttırıyor.
Benim inancım şudurki burada hiç kimse birbirinden farklı değiller herkesin güzellikler üzerinde eşit oranda payı var sinizin balkonunuz cennet bahçelerini kıskandıracak özellikleri ile göz doldurbilir bir başka arkadaş bahçesinde herçeşit çiçeği yetiştirerek gözde olabilir bir başka arkadaşımız her türlü doğallığı ortaya koyan mekanlarla birbirimize ilham, esin, gönül hoşluğu paylaşımlara sunarak motivasyonlarla yaşama heyecanımızı artırabilirler.
İlgininizin ruhumda huzursuzlukları perdeliyerek yaşama ve paylaşım heyacanımın artmasına sebeb oldu nemutluki bana etrafımdkilere güzellikler sergiliyerek insanların günüllerini hoşnut edebiliyorum, sizinde yaşamınızdan güzllikler eksilmesin sevgiyle kalın.
yaylaboztaş
06-12-2009, 23:45
Sayın epsody
Harika bir insansınız, size ve eşinize komşu olmak isterdim, böyle ürünleri, çiçekleri
yetiştiren, toprakla bu kadar yoğrulan insanlar yüreğinde asla kötülük barındıramaz
ve asla mutsuz olamazlar, mutsuz da edemezler. Ne mutlu size, ne mutlu komşularını-
za, evlatlarınıza ve en önemlisi, ne mutlu o toprağa,
Bilgilerinizden yararlanmayı ,garip bahçemi biraz canlandırmayı çok isterim.
Sevgiyle, sağlıkla, bereketle kalın siz ve sevgili eşiniz.
balkonunuzu izlerken insan "sanat" diyor sayın yaylaboztaş. sanatı görüp de sanatçının gönül zenginliğine hayran olmamak mümkün değil. içtenlikle tebrik ederim.
sağlıkla, sevgiyle, huzurla kalın..
yaylaboztaş
08-12-2009, 23:53
balkonunuzu izlerken insan "sanat" diyor sayın yaylaboztaş. sanatı görüp de sanatçının gönül zenginliğine hayran olmamak mümkün değil. içtenlikle tebrik ederim.
sağlıkla, sevgiyle, huzurla kalın..
Doğa başlı başına bir sanat, ne mutlu bizlere ki bunu görebiliyoruz.
Ben doğayı ve kendi dışındaki canlıları da seven insanları çok sevi-
yorum, ne mutlu onlara.
Güzel duyumlarınız için sağolun, sevgiler
küçücük balkonda harikalar yaratmışsınız, doğa sevgisi böyle birşey işte, yer, mekan, zaman kısıtlı da olsa, sevgimizle engelleri veya kısıtlamaları güzelliğe çeviriyoruz....
Adalet Yağcı
08-02-2010, 19:33
Sevgili Yaylaboztaş, küçük bir balkonda harikalar yaratmışsınız, ince zevkiniz ve bitkilerinize gösterdiğiniz özen, hemen dikkat çekiyor.
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık, orada bir dostluk kahvesi içmek ne güzel olurdu.
Şimdi bahçenizi de merak ettim, ne zaman tanışacağız?
Satı Uğurtan
08-02-2010, 20:15
Sevgili yaylaboztaş, resim,sanat müziği, halk müziği, yazmak demişsiniz şiir veya hikaye, üstüne birde bukadar güzel çiçekler, eline, koluna, yüreğine sağlık.
yaylaboztaş
09-02-2010, 13:57
Sevgili yaylaboztaş, resim,sanat müziği, halk müziği, yazmak demişsiniz şiir veya hikaye, üstüne birde bukadar güzel çiçekler, eline, koluna, yüreğine sağlık.
Merhaba Satı
Bence hepsi sevmekten, hissetmekten geliyor, doğanın bizim dışında
ki canlılarını (çiçek, böcek, ağaç, ot ne olursa) benimsediğiniz
sürece, duyumunuz, algılarınız gelişiyor, güzel olan hiçbir şeye ilgisiz
kalamıyorsunuz. Ben inanıyorum buraya yazan çoğu arkadaşın
çok güzel yetenekleri vardır. sizin de muhakkak, sağolun, sevgiyle
kalın.
Sevgili yaylaboztaş
Balkonunuz gercekten çok hoş, çok zevkli ve güzel, ellerinize sağlık.
Balkonunuz harika!
Çiçekler kadar, dekoratif eşyalarda farklı bir hava katmış.
O güzellikler içinde vakit geçirmek eminim güzeldir.
asumandilek
28-03-2010, 02:34
Aman Allahım.. Ne güzel bir balkon olmuş. Çok beğendim. O küçücük balkon nasılda harika değerlenmiş. Yerde, havada, duvarda, camda gözünüzün değdiği heryerde ayrı muhteşemlik tasarlamışsınız. İnsan bakınca bile müthiş etkileniyor. Acaba içinde olsa ne hisseder. Upuzun bir ömür sizinle olsunlar, sizde onlarda sağlıcakla kalın...
Sevgili Yayla Boztaş balkonunda biraz keyif yaptım . ellerine emeğine sağlık .Çiçeklerin çok güzel baharı müjdeliyor ,ohh içim açıldı :)
yaylaboztaş
14-04-2010, 01:28
Yeniden merhaba
Baharla gelencoşkuyu paylaşalım istedim.136145
136146
136147
136148
136149
yaylaboztaş
14-04-2010, 01:35
136152
136153
136154
136155
136156
yaylaboztaş
14-04-2010, 01:43
136152
136153
136154
136155
136156
yaylaboztaş
14-04-2010, 01:46
Yanlışlıkla tekrara düşmüşüm bilen bir dost beni bu yanlıştan kurtarsın lütfen
benim silme şansım yok galiba..
yaylaboztaş
14-04-2010, 01:58
136157
136158
136159
136160
136161
Sayın Yaylaboztaş... Ben bu foruma bugün üye oldum. 1 ay kadar önce balkon bahçeciliği heyecanım başladı. Benim de çok büyük olmayan bir balkonum var. Hemen cam balkon yaptırdım ve şu anda iç düzenlemeleri oluyor. Bende bir yandan sizin o güzel balkonlarınızdan fikirler almaya çalışıyor bir yandan da çiçekler alıyorum. Çiçek bakımı konusunda pek başarılı olduğum söylenemez ama sanırım bu heyecan ve sevgiyle bende başaracağım. Sormak istediğim bir şey var. Altı delik olmayan saksılara çiçekleri nasıl ekiyorsunuz? Saksının altına çakıl taşı koymak yeterli oluyor mu? Teşekkür ediyorum. Sevgiyle kalın...
Adalet Yağcı
14-04-2010, 11:08
Sevgili Yaylaboztaş, bu sene bu balkon kesin 1. liği alır.
Top sardunyaların bu kadar güzel ve iri açmalarına şaşırdım, renkleri ve çiçek formları çok hoş.
Kedicik de çok meraklı anlaşılan, oradan düşer diye korkardım ben olsam.
Her şey çok güzel, ellerinize sağlık.
Sebahattin Sargın
14-04-2010, 11:23
Adalet Hanıma katılıyorum, rengarenk bir balkonuz var. Bitkilerinizin onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevginin karşılığını fazlası ise veriyorlar. Bu balkonda oturup çay içmek ne güzel olur...
Gözünüzün ve gönlünüzün bu güzelliklerden hiç ayrı kalmaması dileği ile...
Sevgiler ;)
yaylaboztaş
15-04-2010, 13:55
Sevgili Adalet ve Sabahattin arkadaşım,
Sağolun, henüz yeni başladık, bu site de öyle güzel balkonlar ve insanlar var ki, ara-
larında olmaktan mutluluk duyuyorum. Yaşamın olumsuz taraflarını örtmek için bir uğ-
raş benim yaptığım. Bitkisiz, çiçeksiz nasıl olunur ki ?
Orası kedimin seyir balkonudur, sokak ve açık hava özlemini öylece gideriyor garibim.
yaylaboztaş
15-04-2010, 14:38
Sevgili Zühre
Aslında geçirgen olmayan saksı bitki için çok iyi sayılmaz, ama bazan zorunlu oluyor,
diktiğim çiçeğin suyu emme kapasitesine göre sulamaya çalışıyorum, emebileceğinden
fazla su vermemeye çalışıyorum, altına küçük kiremit parçaları da koyabilirsiniz, bu konu-
da neler yapılacağını bilen arkadaşlarımız iletirlerse ben de bilgilenirim, çok bilgili deği-
lim, birazcık sınama yanılma oluyor galiba.
Çok güzel çiçekleriniz olacağına inanıyorum.. Sevgiyle kalın.
yaylaboztaş
01-06-2010, 22:02
Bir aya yakın,sitemize girmeye zamanım olmadı, yaz sezonunda iyice uzak
kalacağım.Balkonuma bir iki eklenti yapmak istedim.
yaylaboztaş
01-06-2010, 22:14
148951
148952Balkonda kullandığım iki aksesuar
Eski bir keman ve küçük cam fanus
melikesarı
02-06-2010, 13:16
Sayın yaylaboztaş çiçeklerinizde, balkon dizaynınızda bi harika. Ellerinize, emeğiğinize sağlık.. Bu güzellikleri paylaştığınız için teşekkür ederim.
umutyolcusu
02-06-2010, 13:47
gerçekten bütün çiçekleriniz ve saksıları görülmeye değer güzellikte.Yazın uzak kalacağınıza göre çiçeklerinize nasıl bir çözüm buluyorsunuz?Ben de yazlığa gidiyorum.Çiçeklerimi götüremiyorum.Sizin de fikrinizi almak isterim.
yaylaboztaş
19-08-2010, 07:43
gerçekten bütün çiçekleriniz ve saksıları görülmeye değer güzellikte.Yazın uzak kalacağınıza göre çiçeklerinize nasıl bir çözüm buluyorsunuz?Ben de yazlığa gidiyorum.Çiçeklerimi götüremiyorum.Sizin de fikrinizi almak isterim.
Öylesine yürek burkucu bir soru sordunuz ki ?
Gerçekten çiçek tutkunlarının sorunu bu. Üç gün önce İzmir'e
döndüm, çiçeklerimin çoğu kurudu, sakızlarım direniyor, ama
bu sıcaklarda yapılacak fazla bir şey de yok.Eşim zaman zaman
geldiğinde sulamış, allahtan Foça'ya giderken bir kısmını götür-
müştüm. Şimdi buradayım aklım orda.
Yalnız böyle tükenmiş çiçekleri, yaşama kavuşturup yeniden
başlamak da başka bir güzel oluyor, umutsuz yaşanmaz değil mi
sevgili umut yolcusu? Sevgiyle.
Sevgili yaylaboztaş; ne kadar güzel, dinlendirici. İnsanı yormayan, huzur veren bir balkonunuz var. Ellerinize, emeklerinize sağlık:)
aristo34
09-04-2011, 08:23
tebrikler mükkeml olmuş
Sevgili yaylaboztaş balkonda aklım kaldı muhteşem uzun zamandır balkona ugramadınız hayırdır son durum nedir acaba...
yaylaboztaş
11-04-2011, 22:01
Sardunyalar kıştan canlanarak çıktı. Her sulayışımda yeni bir çiçek göz kırpıyor, sevindiriyor beni.
Sizlere sunmak için renklenmesi lazım.
Çiçek çiçek açmanızı dileyerek. sevgiler.
Merhaba Yayla Hanım, çiçeklerinize bayıldım.Emeğinize ve yüreğinize sağlık
Şükriye
yaylaboztaş
16-05-2011, 00:35
Çok güzel bir sitedesin arkadaşım.Düzeyli, içten ve yararlı. Hoşgeldin aramıza...
Güzel görüşün için teşekkür ederim.Sevgiler
Yayla
yaylaboztaş
24-05-2011, 14:46
215893
Uzun zamandır ağaçlar net'ten ayrı kaldım. Yanlış yapmış olabilirim. Balkonumun mayıs halleri. Devamını göndermeye çalışacağım. Sevgiler
yaylaboztaş
24-05-2011, 15:16
215935215935
Menekşelerim, çiçek sever kedim...
yaylaboztaş
24-05-2011, 15:48
215973
Pembe sardunya, tohumdan ilk yetiştirdiğim sardunya. Bebekliğinden beri üstüne titredim, arabada dizimin üstünde götürüp getirdim. Bu yeni açmış haliydi. Aslında kocaman ortanca gibi çiçekler açtı. önceki mesajlarda görebilirsiniz. Sevgi ve saygımla
Cıvıl cıvıl çok güzel herşey elinize saglık
türkansultan
24-05-2011, 19:41
Cıvıl cıvıl maşallah ellerinize sağlık.
umutyolcusu
25-05-2011, 15:08
Evet bence de yanlış yapmışsınız,bu güzelliklerden bizi mahrum etmemeliydiniz:):)
İşin şakası,****** her birimiz bazen sitemizden ayrı kalabiliriz,zaten balkonlarda daha ziyade bu aylarda şenleniyor,ne güzel renk renk çiçeklerle döndünüz,hepsi çok güzel.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.