View Full Version : Zena/Süs Elması(Japon elması, crab apple, Malus floribunda) Havai köklendirme
Arkadaşlar mevsimi değil diyebilirsiniz ama ben okuduklarımdan sonra bugun denemek istedim bakalım ne olacak. Tek başıma bir yandan yapıp bir yandanda resim çekmek zorunda kaldım.
Kesmiş olduğum yere ali beyin ballı su tarifini uyguladım ve topragı söğüt suyuyla suladım suyun içinde bir kaçtane de aspirin eritmiştim.
daha sonrada su bidonundan yapmış olduğum muhafaza içine toprak.....
Harun Parlak
19-10-2009, 21:44
Siyah bir poşet ya da bezle sarın ışık almasın.
Alt kısmına da dranaj delikleri açın.
Bundan sonra siyah cöp torbasıyla sardım ama fotograf makinasının pili bitti çekemedim o halini. Bakalım bu mevsimde yapılan çalışmanın akibeti ne olacak
tekin bey çok hızlısınız ben yazana kadar yorumu yapiştırmışsınız :)
Birde bu çalışmaları yaparken leylak tohumu ve dalında kurumuş bademler topladım bir kapta çimlendirme çalışması yaptım bir gelişme olursa onlarıda paylaşayım diyorum fotolarını çektim. O leylak ve bademede havai kokleme yapacağım. Daha bir çok ağaca daha yapmayı planlıyorum.
Harun Parlak
19-10-2009, 21:58
Ankarada biraz zor ama inşallah faliyeti devam eder köklenir. Havalar soğmek üzere iken içeri alma şansınız varsa çabuk uykuya geçmez.
tekin bey ağaç bahçede dikili. 3 mt ye yakın boyu. İçeri alma şansımız yok malesef. Kış sertleşmeden birkaç kat daha naylonla sarayım o bölgeyi diyorum.
keremania
17-03-2010, 08:34
zena son aşama hakkında hiç bilgi vermemişsin tuttu mu acaba ?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.