Bağlan

View Full Version : Sarı Lilium Çalışması

Lilium
15-10-2009, 17:07
Arkadaşımız sevgili zerrinsrt göndermiş olduğu lilium martagon (sarı lilium) mu çoğaltma şeklini sizlerle paylaşmak istedim.

Soğanın genel görünüşü
108192

Soğandan ayrılan çiçek sapı ve küçük yavrular
108197
108198

Lilium
15-10-2009, 17:14
Anadan ayrılma vakti gelen pullarda oluşan yavru soğan.

108199

108200

Gözyaşları ile ayrılığı yaşıyorlar, bundan sonra hayatlarını kendi kendine devam edecekler.

108201

108202

Lilium
15-10-2009, 17:19
Yalnız kalan ana soğan ve yavrusu

108204
108203

Anaç soğandan daha çok soğancık üretebilmemiz için alınan pullar

108205

Lilium
15-10-2009, 17:25
Ve bu anaç soğandan alınan pulların çoğalması için küçük bir saksıya ekim şekli. Pullar dikine gelicek şekilde olacak.

Toprak, kum, ve gübre.

108206
108208
108207

Lilium
15-10-2009, 17:37
Soğanın üst köklerinde oluşan daha küçük olan yavru soğanlar daha anne sütü emdikleri için onlar bu şekide olduğu gibi ekilecek.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=108198&d=1255618797
108210

kgursan
15-10-2009, 17:41
Sevgili Lilium., küçük bir düzeltme Lilium martagon da diğer liliumlar gibi çoğaltılabilir. Düzeltme "martagon" Kolay gelsin.

Lilium
15-10-2009, 22:17
Evet fakat elimde böyle bir imkan varken fotoğraflayıp anlatmak istedim.

Bir de martagon da saplarından üretimi yok diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin.

zerrinsrt
16-10-2009, 08:54
Sevgili lilium, yine büyük bir özen ve sabırla anlatmışsınız. Teşekkür ederim. Bende kalan soğanı da anlattığınız gibi ayıracağım.

Geçen yıl önerilerinize uyarak tohumdan üretmeyi başarmıştım. Şimdi 9 küçük sağancığa sahibim :D.

kgursan
16-10-2009, 10:57
Evet fakat elimde böyle bir imkan varken fotoğraflayıp anlatmak istedim.

Bir de martagon da saplarından üretimi yok diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin.

Sevgili lilium., Güzel bir çalışma. Ben de tam bilmiyorum ama Martagonlarda sap daha farklı olabilir ve uyur gözler olmayabilir. Ben bilmiyorum sizin bildiğiniz doğrudur.

Lilium candidum gibi Martagon da Liliumların toplandığı 9 guruptan birisi ve çiçekleri çok boylu ve gösterişli. Yani l.candidumdan tamamen farklı bir TÜR (Species) Bakayım resmini bulursam yüklerim.

kgursan
16-10-2009, 11:11
Bu arada diğer bir yanlış anlamayı düzelteyim. sarı lilium denince çiçeği sarı değil!! soğanları sarı dır. Aşağıda lilium martagon resmi ve bir de melezinin resmini buldum.

denizakvaryumu
16-10-2009, 11:19
Bu lilyum da beyazı gibi aşırı kokulu mu?

Lilium
16-10-2009, 11:33
sarı lilium denince çiçeği sarı değil!!
Evet çiçeğinin sarı olduğunu söyledi sevgili zerrinsrt, ayrıca soğanı da mor gibiydi.
Kokusunu daha koklamadım, sanırım zerrinsrt hanım aradaki farkı biliyordur

Lilium
16-10-2009, 11:39
Çiçeği de bu

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52863&d=1226697152

zerrinsrt
16-10-2009, 13:10
Bu lilyum da beyazı kadar kokulu.

Lilium
16-10-2009, 13:32
Çok güzel bir çiçeğimiz olacak o halde, bunu hızla çoğaltmalıyım.

Ülker
16-10-2009, 14:13
Lilium Bey, öyle anlatmışsınız ki, bir soğanlı bitki üretimi için oturup ağlayacaktım.
Tek başına kalan anne soğan ve ayakları üstünde durmak zorunda kalan yavru soğanlar.:)
Bu yıl lilium kolleksiyonuna başlayacağım sayenizde, teşekkür ederim.

Bahar Erdem
16-10-2009, 15:02
Herkeze selam. Arkadaşlar bendede var bu çiçekten. Tamamen tesadüfi bir şekilde bir yapı marketten aldım ve deneme amaçlı diktim. Açtığında okadar güzeldiki herkez ne çiçeği olduğunu sordu hatta bizde alalım diyenler oldu. Keşke bende resmini çekmiş olsaydım. Kısmet artık seneye. Benimkide turuncu açıyor. Henüz yavrularını ayırmamıştım iyi oldu bu bilgileri öğrenmem aynen dediklerinizi uygulayacağım.

kgursan
16-10-2009, 18:48
Çiçeği de bu

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=52863&d=1226697152

Sevgili lilium., bu resimdeki lilium martagon değil. Martagonun çiçekleri aşağı sarkık olur.

kgursan
16-10-2009, 18:51
Evet çiçeğinin sarı olduğunu söyledi sevgili zerrinsrt, ayrıca soğanı da mor gibiydi.
Kokusunu daha koklamadım, sanırım zerrinsrt hanım aradaki farkı biliyordur

Sevgili lilium bu bilgi sanırım yanlış. Bildiğim kadarıyla Soğanları sarıdır. Resmini koyduğunuz lilium Martagon a benzemiyor.

Lilium
17-10-2009, 00:24
Sevgili lilium bu bilgi sanırım yanlış. Bildiğim kadarıyla Soğanları sarıdır. Resmini koyduğunuz lilium Martagon a benzemiyor.

Sevgili kgursan, Ben de çok iddialı değilim illaki martagon diye, benim martagon demem, çok benzerliğidir, kök, sap, yaprak yapısı aynısı, soğanın mor oluşu ilk etapta çürükmü diye önce ona baktım, çok sağlıklı besinini iyi almış ondukça etli ve sanırım dört yıllık bir soğan. Yine ilk etepta değişime uğramış bir soğan diye düşündüm, belki de bir melez, Ama kök yapısı ve yaprak yapısı ile kesinlikle bir martagon dedim.

Şimdi benimde kalbime kuşkular girdi, o halde bu kök yapısı yaprak yapısı çiçeği ile ve soğanının mor oluşu ile bu ne bitkisidir.

Üstelikte sevgili zerrinsrt hanımefendinin dediği gibi kokusuda liliumcandidum kadar kokulu, benim bildiğim martagonlar çok fazla bir kokulu değiller.
Sevgili lilium., bu resimdeki lilium martagon değil. Martagonun çiçekleri aşağı sarkık olur.
Fotoğrafın alttan çekilmiş olması bizleri yanıltmasın, bilemiyorum sanki fotoğraf alttan çekilmiş.

sevim.K
17-10-2009, 07:29
Sevgili Lilium bunu anlamanın en kestirme yolu sanırım bu soğanı güzel bir çiçek haline getirmeniz:) Bu şekilde biz de bahçe veya balkonlarımıza güzel bir çiçek daha kazanmış oluruz;)

Güler
17-10-2009, 10:09
Benim bahçemde olan bu liliumlar buna örnek olabilir mi? Boyları 2m den daha uzun. Renkleri uçuk pembe, çok hoş kokulu ve çiçekleri aşağıya doğru ve her defasında bir dal üzerinde 13-15 arası çiçek oluyor.

108427

erdembalkan
17-10-2009, 11:07
bir soganin etrafindaki pullardan kac tane sokebiliriz acaba ve bu ekilen pullar ne kadarlik bir zamanda sogan olurlar olduklari nasil anlayacagiz ve daha sonra onlari nasil ordan alip baska bir yere ekecegiz cok mu soru oldu :)

Güler
17-10-2009, 14:31
Sevgili erdembalkan!
Aşağıdaki linkte sorduğunuz soruların cevabını bulabileceğinizi sanıyorum.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12928&highlight=lilyum

Lilium
17-10-2009, 14:37
Benim bahçemde olan bu liliumlar buna örnek olabilir mi? Boyları 2m den daha uzun. Renkleri uçuk pembe, çok hoş kokulu ve çiçekleri aşağıya doğru ve her defasında bir dal üzerinde 13-15 arası çiçek oluyor.

108427
Güler abla sizinki de yaprak yapısı ile değişik bir çeşit, onu görmüştüm, bir de kök yapısına bakmak lazım. Hem öğreniriz hem çoğaltmış oluruz.:p

kgursan
17-10-2009, 16:55

108427

Güler hanım., Sizin liliumlar longiflorum (uzun, borozan şekilli) melezlerinden olabilir. Ama martagon değiller. Martagonlar aşşağı sarkık Çan şeklinde görünüyorlar. Çiçekleri daha kısa .

zerrinsrt
18-10-2009, 11:32
Çiçekleri Güler hanımın liliumuna benziyor. Bu resimler belki yol gösterir.

Lilium
18-10-2009, 12:57
Evet bu martagon değil, kök yapısı beni de yanılttı, o halde ne? lilium'un bir türü ama hangisi, tüm aramalarıma rahmen bu türe rastlayamadım.
Adını bulalım ki başlığı değiştirelim.

Lilium
18-10-2009, 16:48
Çoğaltılmaya başlanmıştır, ama biraz sabır lazım bildiğiniz gibi çiçek açması gereken zaman epey uzun bir süre istiyor iki yıl gibi. Tek bir soğandan aldığım pul yirmibeş tane, bunlar anca üç yıl sonra çiçek açabilirler. Beş tanede yavru soğanı vardı, bunlar gelişimleri iyi olursa seneye çiçek açabilirler. Gelecek yıl tohum alabilirsem onlardan da ne kadar üretebilirim vereceği tohum sayısıyla ilgili.

kgursan
18-10-2009, 21:37
Çiçekleri Güler hanımın liliumuna benziyor. Bu resimler belki yol gösterir.

Çiçekleri "Lilium speciousum" lardan Africa Queen çeşidine benziyor. Elbetteki emin değilim. Bu çeşidi 1985 de fotoğraflamıştım!. ama digital değil yükleyemiyorum.

Lilium
21-04-2010, 14:33
Sevgili zerrinsrt hanımın göndermiş olduğu sarı liliumu bölüp ayırıp ekmiştim, bir kaç gündür hızla gelişip kendini gösterdi. Tekrar teşekkür ederim zerrin hanım.
137666

zerrinsrt
22-04-2010, 08:49
Bıkmadan verdiğiniz cevaplarla ben de çoğaltmayı başardım.
Siz pullarından çoğalta bildiniz mi? Ben tohumdan ürete bildim. Teşekkürler Lilium.

Lilium
22-04-2010, 10:53
Pullarda henüz bir haretlilik yok, biraz daha bekliyeceğim,

kgursan
22-04-2010, 20:30
http://Lilium martagonBu arada diğer bir yanlış anlamayı düzelteyim. sarı lilium denince çiçeği sarı değil!! soğanları sarı dır. Aşağıda lilium martagon resmi ve bir de melezinin resmini buldum.

10No. mesaj daki 2 Foto L.martagon ve L.Martagonun davidii ile olan melezlerini gösteriyor. L.martagonun çiçeğini merak edenlere bu fotolar yardımcı olur.

Lilium
13-05-2010, 10:26
Sarı liliumum hızla gelişmekte, tomurcuklar belirginleşti, çiçeğini merakla bekliyorum.
Çiçeklerin kandil sayıları sap uzunlukları soğanların aldıkları besin ve irilikleriyle ilgilidir hep demişimdir.
Küçük olan Başta da fotoğraflarla anlattığım gibi anaç soğandan ayrılan yavru soğan boyu da kandil sayısıda daha az olacaktır,

143783

seralin
30-05-2010, 18:24

108427

Çok hoş görünüyorlar,acaba soğanını nereden aldınız?Bakımında diğer lilyumlardan farkı varmı?

Günüm
31-05-2010, 14:33
Trompet lily Royal Gold olabilir mi? Ben büyütüyorum. Resimdekinin aynısını açtı geçen sene. Sarı ve kokusu beyaz lilium gibi.

fmerry
31-05-2010, 15:14
benim koçtaştan aldığım Lilium soğanı sarı açtı unutmazsam gidince resmini çekeyim yarın eklerim :)

beklemeye değer mükemmel oluyorlar açınca

fmerry
01-06-2010, 08:35
buda benim sarı Liliumum

Lilium
01-06-2010, 11:19
Çok güzel bir rengi var, kokulumu açaba.

fmerry
01-06-2010, 12:00
fazla bir kokusu yok kokusuz tür çıktı benimki:(

kgursan
11-06-2010, 02:11
buda benim sarı Liliumum

Bu asiatic gurubundan Yellow Blaze olabilir. Benekliyse muhtemelen odur.

Lilium
11-06-2010, 03:10
Ben her sabah gözlerim kapalı önce liliumum açtı mı diye bakıyorum, bir iki güne kadar sanırım açıcak heyecanla bekliyorum.

Zerrinsrt hanım sizin ki daha açmadı mı?

Lilium
11-06-2010, 03:12
buda benim sarı Liliumum

Kokulu olsaymış çok değerli bir lilium olurdu, çok güzel bir rengi var.

fmerry
11-06-2010, 10:17
evet kokulu olsaymış ama malesef bu sene ilk denememdi seneye çoğaltmayı düşünüyorum kokulu olanlardan .

ben türünü bilmiyordum kokulu zambak niyetiyle almıştım resminde de beyaz gösteriyordu sarı çıktı :)

zerrinsrt
14-06-2010, 10:44
Benim liliumum açtı . Ama resim çekeçek zamanım olmadı.

Satı Uğurtan
14-06-2010, 14:31
Buda benim sarı lilyumum.

osman ışık
16-06-2010, 11:47
Merhaba arkadaşlar,
Ben sarı açan lilium soğanlarını yaklaşık 1000 rakımdan söküp, deniz seviyesinde diktim. Baharda yapraklar topraktan çıkıyor fakat hiç biri iki yıldır çiçek vermiyor. Acaba nerede yanlış yaptık?

Lilium
16-06-2010, 13:41
Zerrinsrt Hanım benimki de nihayet açtı, meraktan öldüm, resimlerini paylaşayım sizlerle.
Yalnız üzücü bir haberim var, bu tür pullarından ve saplarından üretimi yapılamıyor, ya tohumundan ya da köklerinde oluşan soğanlardan olacak.
153311

153312

153313

153314

153315

krgz
16-06-2010, 14:16
Sevgili lilium, yine büyük bir özen ve sabırla anlatmışsınız. Teşekkür ederim. Bende kalan soğanı da anlattığınız gibi ayıracağım.

kgursan
16-06-2010, 20:12
Merhaba arkadaşlar,
Ben sarı açan lilium soğanlarını yaklaşık 1000 rakımdan söküp, deniz seviyesinde diktim. Baharda yapraklar topraktan çıkıyor fakat hiç biri iki yıldır çiçek vermiyor. Acaba nerede yanlış yaptık?

Soğuklamasını almıyordur!! Liliumlar çiçek açması için 6-8 hafta 2 oC da soğuklatılır,buna vernalizasyon denir . Bundan sonra çiçek açar.

kgursan
16-06-2010, 20:14
Zerrinsrt Hanım benimki de nihayet açtı, meraktan öldüm, resimlerini paylaşayım sizlerle.
Yalnız üzücü bir haberim var, bu tür pullarından ve saplarından üretimi yapılamıyor, ya tohumundan ya da köklerinde oluşan soğanlardan olacak.
153311

153312

153313

153314

153315

sn Lilium., Bu güzel bir çeşit. Görünüşe göre renk harika. Trumpet (borozan) şekilli liliumlardan ama hangisi??? Önerim: kaybetmeyin!!

zerrinsrt
16-06-2010, 22:48
Sayın lilium, bende bu yıl açan liliumun resmini yüklüyorum. Sizdeki soğanlarında açmış olmasına sevindim. Ben elimdekini kaybetsemde bu çeşitin emin ellerde olmasından mutluyum.

osman ışık
17-06-2010, 10:33
Soğuklamasını almıyordur!! Liliumlar çiçek açması için 6-8 hafta 2 oC da soğuklatılır,buna vernalizasyon denir . Bundan sonra çiçek açar.

Bu liliumlardan başka koçtaştan aaldıklarım var.Onlar çiçek açıyor. Acaba türlerimi etkili? selamlar.

zerrinsrt
17-06-2010, 17:58
Bu çeşitin soğanını en erken ne zaman söke bilirim?

Lilium
17-06-2010, 18:49
Sökmeniz gerekiyorsa, tohumunu aldıktan sonra sökebilirsiniz, gerekmiyorsa sökmeden de kalabilir.

bettyycim
22-01-2011, 21:18
Bu arada diğer bir yanlış anlamayı düzelteyim. sarı lilium denince çiçeği sarı değil!! soğanları sarı dır. Aşağıda lilium martagon resmi ve bir de melezinin resmini buldum.

Türk Zambağı (Lilium martagon)

Bilimsel sınıflandırma

Alem: Plantae (Bitkiler)
Bölüm: Magnoliophyta(Kapalı tohumlular)
Sınıf: Liliopsida(Bir çenekliler)
Takım: Liliales
Familya: Liliaceae (Zambakgiller)
Alt familya: Lilioideae
Cins: Lilium (Zambak)
Tür: L. martagon

Türk zambağı (Lilium martagon), kokulu çiçeklere sahip bir zambak türüdür. Kimi zaman İstanbul zambağı olarak da anılan bu bitki, Orta Avrupa'dan Kuzey Asya'ya dek uzanan bölgede yetişir. Birçok alt türü bulunan bitkinin boyu, 1 ila 2 metre yüksekliğe erişebilir. Üstünde küçük ve koyu lekeler bulunan Türk zambağı çiçekleri pembe-mor renge sahiptir

kgursan
22-01-2011, 22:51
Türk Zambağı (Lilium martagon)

Türk zambağı (Lilium martagon), kokulu çiçeklere sahip bir zambak türüdür. Kimi zaman İstanbul zambağı olarak da anılan bu bitki, Orta Avrupa'dan Kuzey Asya'ya dek uzanan bölgede yetişir. Birçok alt türü bulunan bitkinin boyu, 1 ila 2 metre yüksekliğe erişebilir. Üstünde küçük ve koyu lekeler bulunan Türk zambağı çiçekleri pembe-mor renge sahiptir

Geniş bir doğal yayılış alanı olan (ki Anadolu da bu alan içindedir) L.martagon Nereden Türk Zambağı oluyor? Bana göre bu tanım yanlış.

Bazı Lilium türlerinde çiçekler (tepalleri) geriye doğru kıvrılır, (Fotr şapka gibi ) bu tip çiçeklere Türk Şapkası tipi derler. Burada Türk zambağı deyimi de çiçekleri geri dönük olduğu için "Türk şapkası şekilli" den gelebilir.

bettyycim
22-01-2011, 22:58
Geniş bir doğal yayılış alanı olan (ki Anadolu da bu alan içindedir) L.martagon Nereden Türk Zambağı oluyor? Bana göre bu tanım yanlış.

Bazı Lilium türlerinde çiçekler (tepalleri) geriye doğru kıvrılır, (Fotr şapka gibi ) bu tip çiçeklere Türk Şapkası tipi derler. Burada Türk zambağı deyimi de çiçekleri geri dönük olduğu için "Türk şapkası şekilli" den gelebilir.

Buyrun size link, neden bu kadar tepki verdiniz kendi endemik türlerimizi bize yutturuyorlar, sizde şaşırıyorsunuz enteresan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lilium_martagon

bettyycim
22-01-2011, 23:02
Bir alıntı daha

http://www.lahuti.com/forum/zambak-lilium-88533.html

Türkiye'de ve Kafkasya'da ise türkalacası (Lilium martagon) denen yaygın bir zambak türüne rastlanır.

sarigoz
12-02-2011, 11:02
Merhaba arkadaslar..
Ben erken olmasina ragmen liliumlarimi ektim.Dogru mu yaptim,yanlismi bilmiyoprum.Aldiklarim 2 cesid.SUNRAY ve MONTREAL imis.Etkietinde yaziyor ve Hollanda menseili
onlarin yanisira baska da var.Adlarini bilmiyorum..Saksilara ektim
Hocam100 den gecen yil Lilium Candidium,Misk Zambagi almistim.Tuttular.Sadece Eylul de ekmistim.Ciktiklarindan fotolarini yuklemeye calisacagim.

kgursan
12-02-2011, 22:54
Buyrun size link, neden bu kadar tepki verdiniz kendi endemik türlerimizi bize yutturuyorlar, sizde şaşırıyorsunuz enteresan

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lilium_martagon

Sn bettycim., Doğru olmayan bir tanımın doğrusunu söylemek neden tepki olsun ki? verdiğiniz link de de yazıyor. Orta avrupadan-Kuzey asya ya kadar geniş bir alanda yetişen bir bitki türü neden türk zambağı olsun? Bu tür Anadoluda da var, kafkasya da da var, Ukrayna da da var,Avrupada da var. Adı da belli: Lilium martagon (martagon zambağı denebilir). Bu sadece Anadolu da yetişen bir tür değil ki? Türk zambağı uydurma isim.

Bizim endemiklerimizi bize satmaları(yutturmaları???) ise başka bir konu. Bu tamamen soğan üretimi + Üretilen soğanın depolama teknikleri ile programlanması+ depolanan soğanın pazarlama ve satışı gibi bir bütünlük içinde satılmasıdır. Üretim teknikleri bizden ileri ve ticari değerleri bizden fazla olmasının sonucudur bu.

Bizim yöneticilerimiz, Çiçek LÜX dür, olmasa da olur dedğimiz yıllarda (1980 lerde) Avrupalılar soğanlı çiçeklerin ıslahı, üretim ve pazarlamasında ileri üretim teknikleri uyguluyorlardı ve hala da ilerliyorlar.

Neyse fazla uzattım. Sizi (veya başkalarını) üzdüysem özür dilerim. Kolay gelsin.

bettyycim
12-02-2011, 22:58
Hayır hiç de kırılmadım herkes istediğini düşünmekte özgür ;)

Lilium
07-05-2011, 12:23
Sevgili zerrinsrt, bir soğan oldu üç soğan ve bir çok yavru. Kızlarınızla özlem giderebilirsiniz. Sarı sarı açan o güzel çiçeklerini de açınca paylaşırım.

209795

209796

zerrinsrt
07-05-2011, 16:14
Sevgili lilium,
Sizin ellerinizde çoğalacağını bildiğim için göndermiştim.Yanılmamışım.
Elinize sağlık.
Ben de sizin önerilerinizle çoğaltım. Tekrar teşekkürler.

sarigoz
26-09-2011, 16:32
Merhaba
Siteleri dolasirken,MARTAGON liliumun fotografini buldum.2 cesidi..Linkleri asagda bulabilirsiniz

Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'var. albiflorum': Delivery by Crocus.co.uk (http://www.crocus.co.uk/plants/_/bulbs/other-bulbs/lilies/lilium-martagon-var.-albiflorum/classid.2000014396/)

Buy turkscap lily bulbs Lilium martagon 'Arabian Night': Delivery by Crocus.co.uk (http://www.crocus.co.uk/plants/_/bulbs/other-bulbs/lilies/lilium-martagon-arabian-night/classid.2000013216/)

Lilium
29-04-2012, 01:01
Arkadaşlar sevgili zerrinsrt hanımın gönderdiği sarı liliumun epey yavruları oluştu, bazı gelişen yavrular belki bu yıl bile çiçek açacaklar.

Çoğalttığım yavrular

288164

288163

Bunları bu yıl paylaşıma sunabiliriz.

Sevgili zerrinsrt hanıma tekrar teşekkür ederim.

gultar
12-05-2012, 23:29
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır. Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi? Oranj ve diğer liliumlarımı da aynı şekilde çoğaltabilir miyim?

Lilium
13-05-2012, 10:49
Bütün liliumlar aynı şekilde mi çoğaltılır.

Hemen hemen aynı, lilium candidumların sap ve pullarından da üretilirken diğer türlerde saplarından üretilemiyor, lilium candidumun pullarını kopardığın da yavru soğan oluşurken diğer türlerde pullar ana soğanın üzerindeyken oluşmasını ve üst köklerde yavru soğan oluşmasını bekleyeceksin, yavru soğan varsa sezon sonun da bunları ayırabilirsin.

Ayrıca, lilium candidum ve diğer Asiatic oriental liliumların tohumlarından da üretebilirsiniz.

Çiçek sapı üzerindeyken kökünü topraktan çıkarmak bitkiye zarar vermez mi?

Çiçeği açıp solduktan bir ay sonra çiçek sapı yeşilde olsa çıkarıp ayırabilirsiniz, zarar vermez.

...

gultar
13-05-2012, 15:24
Sn. Lilium açıklamalarınız için çok teşekkür ederim. Sonbaharda pembe, oranj, beyaz, fuşya, kırmızı, sarı lilyumlarımdan yavru ayırmayı deneyeceğim. Risk oluşturmadığına göre ....

turkanatalay
10-12-2013, 23:47
Sayın Zerrnisrt, sayın lilium, çok güzel ama bu sarı lilium. Bir soğan ta bana gönderebilir misiniz? Nasıl temin edebilirim bu liliumdan? Yeni gördüm, paylaşıma açabiliriz demişsiniz yukarıdaki mesajınızda, ne zaman alabilirim acaba?

Lilium
11-12-2013, 00:11
Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım.

turkanatalay
11-12-2013, 18:30
Evet paylaşıma sunabiliriz dedik öyle kaldı, işlerimin yoğunluğundan ilgilenemedim daha sonra iş yerimi taşırken saksılarıda karıştırdık neyin ne olduğunu şuan bilemiyorum, bu yaz yeşersinler bir görelim ona göre kaç adet var ne gönderebiliriz bir bakalım.

Sayın Lilium, ben en az 3 tane istiyorum. Anneme , teyzeme ve kendime, Denizli, Aydın ve Nazilli'ye dikilmek üzere. En fazla 5 te olabilir, satışa mı çıkaracaksınız, ücretsiz paylaşım mı demek istiyorsunuz bilemiyorum ama farketmez benim için, zamanı geldiğinde haber verirseniz ve dediğim gibi en az 3 tane ayırırsanız memnun olurum. Lütfen unutmayın. Özel mesaj da atmıştım bu konuda. Buradan yanıtlamışsınız, teşekkür ederim.

turkanatalay
11-01-2014, 20:10
Bugün marketten bir lilium aldım, sarı. Minyatür olanlardan. Saksısını değiştirmem gerekir mi acaba?