Bağlan

View Full Version : İndian pipe (Monotropa uniflora) Kızılderili piposu

tugrul bıyıklı
14-10-2009, 22:01
öncelikle tüm site sakinlerine selamlar. benim bir sorum olacaktı. bir bitki ile karşılaştım bir hocamın bana yönelttiği soru dahilinde ve bilgi bulamadım çok fazla.
indian pipe = monotropa uniflora = kızılderili piposu
bu bitki hakkında bana bilgi verebilirmisiniz? anladığım kadarı ile mantar türü bir bitki. fakat daha ayrıntılı bir bilgiye ihtiyacım olacak. şimdiden teşekkürler.

J.Barutçiyan
08-12-2009, 23:56
Selamlar,
Bu bir mantar değil, fakat daha önce gördüğüm ve çok merak ettiğim bir bitkinin gençlik evresi (tahmin) gelecek bilimsel cevabı çok merak ediyorum.

tugrul bıyıklı
09-12-2009, 23:27
inanın bende merak ediyorum. bir kaç kaynakta var diye duydum kaynaklar ingilizce basım fakat bulamadım buralarda. netten de araştırdıklarım pek anlaşılır değiller. beklemekteyim halen.

scelik
15-04-2010, 11:27
öncelikle tüm site sakinlerine selamlar. benim bir sorum olacaktı. bir bitki ile karşılaştım bir hocamın bana yönelttiği soru dahilinde ve bilgi bulamadım çok fazla.
indian pipe = monotropa uniflora = kızılderili piposu
bu bitki hakkında bana bilgi verebilirmisiniz? anladığım kadarı ile mantar türü bir bitki. fakat daha ayrıntılı bir bilgiye ihtiyacım olacak. şimdiden teşekkürler.

merhaba bu adreste (http://www.photoseek.com/wa5usa.html) sorduğunuz türe ilşikin bilgilr de var. alplerde yetişiyor sanırım. 60 santime kadar uzayabiliyormuş. olgunlaşınca pempemsi bir renk alıyor. ayrıca sitede salımşeklindeki mantar çok ilgimi çekti. selamlar..

tugrul bıyıklı
18-04-2010, 11:23
merhaba syn. scelik.
ilginize teşekkür ederim. uzunca bir aradan sonra cevap alabilmek bile sevindirdi beni...
saygılar...