PDA

View Full Version : İzmir ağaçlar eğitim toplantısı 11 ekim 2009

memet
30-09-2009, 15:22
Toplantılarımız başlıyor.
Bu dönem toplantı yerimizi ve günümüzü değiştirdik. Toplantılarımız artık pazar günleri.

İlk toplantıda Mine Pakkaner eğitim verecek;
Bitki koruma,
bitki sağlığı,
ilaçlar,
gübreler

Sarızeybek Eğitim Kurumu bize salonunu verdi.
Gazi Bulvarında. Çankaya'da Odak Dövizin hizasından Gümrüğe doğru yirmi metre yürüyünce, Turkish Bank'ın yanında.

11 ekim 2009 pazar
13.00- 16.00
Sarızeybek Eğitim Kurumu
Gazi Bulvarı No:66 Kat:3
Çankaya - İZMİR

Mehmet Tunçer
0543 304 40 35

Çankırı
02-10-2009, 09:26
Mehmet bey,
O güne özel bir programım olmaz ise, ben katılmak istiyorum. Bu benim sizlerle tanışmamı da sağlamış olacak böylece. Ayrıca, telefonla bilgi vermem gerekli mi?

dkp
02-10-2009, 18:32
1-Çankırı
2-dkp
3-

selcuk44
02-10-2009, 21:41
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44

4.tekilkişi
02-10-2009, 21:59
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi

Bi türlü gelemedi gitti şu toplantı günü :) Bu pazar değil, bir hafta sonraki pazar. Nerdeyse çocukların saydıkları gibi sayacağım: Yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz yatcaz kalkcaz Ağaçlar Toplantısına gideceğiz :D

Penelophe
03-10-2009, 11:56
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-

cihan_as
03-10-2009, 19:09
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6- cihan_as

kalambaklı
03-10-2009, 21:11
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6- cihan_as
7-kalambaklı

TuruncuHis
04-10-2009, 00:06
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-cihan_as
7-kalambaklı
8-TuruncuHis

acemifüsun
04-10-2009, 00:16
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-cihan_as
7-kalambaklı
8-TuruncuHis
9-acemifüsun

Birol
04-10-2009, 20:27
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-cihan_as
7-kalambaklı
8-TuruncuHis
9-acemifüsun
10-Birol

Sebahattin Sargın
04-10-2009, 20:30
Aslında listeye adımı eklemek istemiyorum ama uzun süredir sizin toplantılarınıza katılmak istiyordum. Bütün imkanlarımı zorluyorum inşallah bir süpriz yapabilirim...

Sevgiler ;)

Volare
04-10-2009, 20:45
Ünal kaktüs çiftliğini ziyaret etmeyi planlıyorum .
Bu planımız gerçekleşmez ise toplantıya katılabilirim .

Hülya
05-10-2009, 16:41
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-cihan_as
7-kalambaklı
8-TuruncuHis
9-acemifüsun
10-Birol
11-Farezya

mmavi
06-10-2009, 13:46
Toplantıya gelmeyi çok istiyorum.Ama gelemeyebilirim.Listeye adımı eklemek istemedim bu yüzden.Bu liste ne için acaba eklemeden çat kapı gelsek olur mu?:))

ahmet salih
06-10-2009, 17:36
Son anda bir aksilik çıkmazsa katılmayı istiyorum.

memet
06-10-2009, 19:05
Toplantıya gelmek için listeye isim eklemek gerekli değil.
Bu biraz gelenek gibi olduğu için arkadaşlar listeye adlarını ekliyorlar.

alpizmir
06-10-2009, 23:39
1-Çankırı
2-dkp
3-selcuk44
4-4.tekilkişi
5-Penelophe
6-cihan_as
7-kalambaklı
8-TuruncuHis
9-acemifüsun
10-Birol
11-Farezya
12-alpizmir

----
aranıza yeni katıldım, umarım misafir kabul edersiniz :)

Penelophe
07-10-2009, 11:51
Alpizmir hoşgeldiniz, artık misafir değil ev sahibi gibi hissedin :)

alpizmir
07-10-2009, 22:42
Teşekkür ederim. Hoşbuldum. Pazar günü tanışmak dileğiyle.

mmavi
08-10-2009, 21:31
Teşekkür ederim,gelmeyi çok istiyorum.Görüşmek üzere..

Ülker
09-10-2009, 08:25
Listeyi usulen yapıyoruz sizleri yanıltmayalım, genelde toplantıda bu sayı ikiye katlanıyor. :)

Yunakoc
09-10-2009, 13:31
13 - YuNaKoc

TuruncuHis
10-10-2009, 18:46
Paslanmışız herhalde; meşhur arz talep listesi eksik bu sefer.
Ülker'im; Erythina Cristina Galli tohumlarını getiriyorum. Başka da bir şeyim yok. Bu yıl hastalıktan hastalık beğenemedi çiçeklerim; tüm çeşitleri denediler ve kel kör bir balkonum oldu.

serdarulusoy
10-10-2009, 20:18
izmir de yaşayıpta bı toplantıya katılamamak çok uzucu ınşallah başka toplantılarda görüşmek ümidıyle :(

bonsaisan
10-10-2009, 21:15
eğer bir aksilik olmas ise saate 14:00 gibi biraz geçte olsa toplantıya eşim ile katılmak niyetindeyiz.

Görüşmek dileğiyle

memet
11-10-2009, 16:17
Ağaçlar ağaçlar olalı böyle felaket yaşamadı.

Bir unutkanlık sonucu toplantı yapacağımız kurumun bekçisi binayı açmaya gelmeyince toplantımızı bir kafede yapmak zorunda kaldık. Bütün katılan arkadaşlardan özür diliyorum.

Birol
11-10-2009, 18:15
Sağlık olsun sevgili memet
Özüre gerek yok da gürültülü bir ortamda olduğundan tam olarak çoğu konuşmayı anlıyamadım.

bonsaisan
11-10-2009, 18:56
Her şey dört dörtlük olaçak diye birşey yok.Önemli olan birlik beraberlik için toplanılıp ortak bir konu olan bitkiler ve yaşamları üzerine konuşmak ve tartışmaktır.

Mehmet bu güne kadar bir çok toplantı organize ettin.Bu durum senden değil bize bu imkanı sağlamaya çalışanların yanlışlığıdır.

Aslında onların bir bu konu hakkında özürleri olmalıdır.

Bende gelen ve katılan tüm üyelere göstermiş oldukları sabır ve özveriden dolayı teşekkürederim.

Bir çok böyle güzel toplantılarda buluşmak dileğiyle

Saygılar

acemifüsun
11-10-2009, 19:07
Bence de özüre gerek yok Mehmet Bey , elinizde olmayan bir nedenle yer konusu istediğiniz gibi olmayabilir. Ben Sevgili Mine hanıma verdiği değerli bilgiler için, size de toplantıyı organize ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum.
Sevgili Birol yerimi değiştirmeseydim ben de sizin gibi tam anlayamazdım, keşke sen de ön taraflara sıkışsaydın, sağlık olsun:)

4.tekilkişi
11-10-2009, 19:12
Benim yaşadığım/gördüğüm en kalabalık ağaçlar toplantısıydı. Gerçi Mine Pakkaner 150 kişilik toplantılar olduğunu da söyledi. Bereket varmış ki o sayıda değildik. Ben Birol Bey'den biraz daha şanslı olarak Mine Hanım'ın daha yakınındaydım. Zararlılarla mücadeleyle ilgili "bitkilere bitkisel çözümler" bulma konusunda bize hoş tarifler ve tavsiyeler sundu. Mücadelede ilaçlara sarılmakla ilgili haklı bir serzenişte bulundu. Ayşenur Hanım zararlı böceklerin yanında faydalı böceklerden bahsetti. Zararlılarla mücadelede faydalı böceklerin etkin gücünü anladık.(Öyle ki böcekleri sever hale geleceğim) Evlerimize zehir sokmaktansa daha "doğadan" bir çözüm. Başlangıçta "elde olmayan" bir aksilik yaşanmış olsa da güzel ve verimli bir toplantıydı. (Hoş ben ön sandalyelerden birindeydim, yani tuzum kuruydu tabi) Mine Pakkaner ile de tanışmış oldum. Onun anlattıklarının yanında anlatışı ayrıca güzeldi. Kendi akademik bilgilerini biz acemilerin anlayabileceği düzeyde anlatmak için özen gösterdi. Mehmet Bey yaşadığımız aksilik için felaket benzetmesini yapsa da çok güzel bilgiler anlatıldı, paylaşıldı. Paylaşıldı deyince toplantıların olmazsa olmazı haline gelen bitki paylaşımı lavanta kokulu geçti :) Fatma Dündar Hanım da bana benekli, alacalı, kıvrık yapraklı çok güzel bir yaprak güzeli verdi. Ve Çarkıfelek'im de oldu.

Toplantı sayesinde Gül (Batur) Teyze'yi tanıma mutluluğuna erdim. Sevgili Ülker ve Turuncu His'i kızlarım kızlarım diye yanına çekmesi Dilaver Bey'e oğlum diye hitabı kıskandıracak kadar sevimliydi :)

Mehmet Bey'e Mine Pakkaner ve Ayşenur Hanım'a teşekkür etmek istiyorum. Mehmet Bey'i bu toplantı tatmin edemese de umuyorum on beş gün sonraki bonsai toplantısında acısını çıkartacak ;)

kalambaklı
11-10-2009, 19:23
Sevgili arkadaşım memet; Senin bu gün yapmış olduğun koşuşturmadan (Cansiperane) ne denli dost ve doğa sever bir insan olduğunu herkes gördü, kendine bunu sorun yapma!..Önemli olan doğa için birlikte olmak.
Bonsai toplantısında görüşmek üzere Sevgi ve saygılar,

bonsaisan
11-10-2009, 21:01
Malumunuz bu güzel toplantının belgelenmesi önemli bir şey .
Bir fotoğrafçı olarak bu işi ben üsleneyim dedim ve tek bir karede tüm toplantıyı görüntülemek istedim.

Tabi bizi tanımak isteyen ve bu kareyi izleyeçek olan yeni üyeler içinde ufak bir afiş düzenlemesi yaparak ortamı genel toplantı görünümü vermek istedim.

Hatam olduysa kusuruma bakmayın.
http://www.bonsaisan.com/webfoto/toplantiw.jpg
Aşağıda link fotoğrafın büyük boyutu içindir.
http://www.bonsaisan.com/webfoto/toplanti.jpg

Mine Pakkaner
11-10-2009, 23:23
Toplantımıza katılan bütün arkadaşlara teşekkürler. Memet' ciğim üzülme, kimse salon sorununu dert etmedi, birlikte hiç sorunsuz kültürparkta bir çay bahçesine geçip çalışmamızı orada yaptık. :)
Maksat bilgi paylaşımı değil mi?

Ziraat Y. Mühendisi Ayşenur Tokaç çok sevgili bir arkadaşımdır. Kırmayıp eğitim çalışmamıza destek ve renk verdiği, dostumuz, yardımcımız yararlı böcekleri tanıttığı için kendisine tekrar teşekkür ederim. Ayşenur bu konuyu toplayıp bize iletecek ve fotoğrafları siteye de yükleyeceğiz, ki faydalıları tanıyalım. Aramızda onları tanımadığı için ilaçladığını açıklayan arkadaşlarımız da vardı. Bu durumda bu işe öncelik vermek şart oldu.

Yeni eğitimlerin konusu ne olabilir diye konuştuk, arkadaşlarımız taleplerini ilettiler. Gübreleme, budama, aşılama konuları öne çıktı. Üyelerimiz de çalışma grupları oluşturup sunumlar yapacaklar. Yunakoç toros sediri ile ilgili bir sunum yapacak, belki önümüzdeki aya çalışmayı toparlar.

Sevgili Hocamız Praecox 'un İzmir 'de bir orkide eğitimi yapacağı müjdesini de verdim. O gün erken gelip önlerden yer tutmak şart olur.

Toplantı sonrasında üyelerimizin çok faydalandıklarını söylemeleri bizim için en büyük mutluluk oldu, demek amacımıza ulaştık.

Bugün aramızda olan bütün arkadaşlarımıza tek tek teşekkür ediyor ve öğrendiklerini uygulamalarını, çevreleriyle de paylaşmalarını diliyorum.

Güler
11-10-2009, 23:31
Toplantılar bu kadar arka arkaya olmasaydı gelmeye gayret ederdim.
Biliyorum ki güzel şeyleri kaçırdım ama konuşulanları bir an önce okumaya can atıyorum.

4.tekilkişi
11-10-2009, 23:53
Sevgili Hocamız Praecox 'un İzmir 'de bir orkide eğitimi yapacağı müjdesini de verdim. O gün erken gelip önlerden yer tutmak şart olur.

Bu habere ayrıca sevindim ;)

TuruncuHis
12-10-2009, 00:29
Aslolan bilgidir, onun da yeri önemli değildir. Mekan değişikliğini anma bile memet; hiç önemli değil. Tek sorun geç gelip kapı duvar sorunu yaşayan olmuş olması.
Yine çok verimli bir toplantı idi. Numune olarak getirdiğim hayvanla tanıştım; unlu bitmiş. Oh dedim bir o eksik kalmıştı, geldi, tanıştım, rahatladım. Artık yeni bir hastalığım daha var çiçeklerimde. Fakat mücadelesini de yine toplantıda öğrendim. Okuyup, unuttuklarımı, yeni bilgileri bir bir kaydettim zihnime.
Gül teyzeyle acil gidermem gereken açlığım yüzünden pek görüşemedim ama herkes birbirini bıraktığı yerdeki sıcaklıkta buldu. Bu kısmı bilgi kadar bilgiye ortak olmak isteyenlerin de kıymetini parlattı.

Teşekkür ederim, Mine ve Ayşenur hanımlar ile memet'e...

yaylaboztaş
12-10-2009, 10:37
Kaç zamandır böyle güzel bir gün yaşamadım. emeği geçen herkese gönülden teşekkürler, bilgilerini bizimle paylaşan arkadaşlarımızın coşkuyla anlatmaları esprili söylemleri,ne iyi ettim de geldim dedirtti bana. Elimden geldiğince sadık bir katılımcınız olacağım.Ayrıca fideler,çelikler getiren arkadaşlar ne güzeldi,bütün çeliklerimi Mine Hanımın anlattığı şekilde sevgiyle diktim.ayrıca doğru bir yerde olduğumun bir kez daha ayrımına vardım, çok mutluyum. Yayla

Birol
12-10-2009, 18:56
Gercekten güzel bir gündü, eksik kalan tek şey toplantı sonrası muhabbet faslı idi. Alışmıştık toplantı sonraları bir yerlerde oturup sohbet etmeye ama napalım sağlık olsun bir daha ki sefere inşallah.
Ellerim dolu döndüm yine Gül Teyze sağolsun daha önceki topklantıda bahsettiği iri meyveli ( ismi belli değil ) ağacı saksıya tutturmuş getirmiş tekrar kendisine teşekkür ederim. Fatma dündar hanımda sağolsun paylaşımlarda bulundu onada çok çok teşekkür ederim. Bir teşekkür de ismini özür dileyerek söylüyorum unuttuğum lavanta ve lavantin çeliği getiren arkadaşıma.

Birol
12-10-2009, 19:01
Ön tarafta oturan ve not tutan arkadaşlar sanıyorum tuttukları notları bizimle paylaşacaklardır. Benim yerim arkada ve gürültülü olduğundan, yarım yamalak duydum, eksik bilgileride arkadaşlardan tamamlarım diye çıkıntılık yapmak ve duymuyorum diye söylenmek istemedim.

Birol
12-10-2009, 20:34
Gül teyze verdiğin fidanın ismini buldum
Artocarpus heterophyllus muş senin tarifine göre ( En büyük meyvesi olan agac ) Dehşet bir şey bu, inşallah yerini sever ve tutar muhteşem olur muhteşem.

Ülker
13-10-2009, 08:42
Bir dünya yazı döşenmiştim, nereye bastım bilmiyorum, hepsi uçtu. :(
Tekrar kısaca geçeyim bari.

Çok değerli Mine Hanım'a o yumuşak sesiyle verdiği bilgiler için teşekkür'ü borç bilirim.
Ayşenur Hanım'dan öğreneceğimiz çok şey olduğunun kanısına vardık, kıymetli bilgilerini heyecanla bekliyor olacağız.

Memet hiç canını sıkma, sen elinden geleni fazlasıyla yaptın, herkes memnun ayrıldı.
Ayrıca beni sellukama kavuşturduğun için de ayrıca teşekkürler, sayende sevinçle, eve hoplaya zıplaya gittim.

Cihan Bey, lavantinler için teşekkür ederiz, güzel kokuları eşliğinde geçti toplantımız, eve gidince de Mine Hanım'ın tavsiye ettiği gibi çelikleyip diktik.

Adını sayamayacağım çok değerli dostlarım, ceplerinde tohumları ve böcekleriyle, işini gücünü bırakıp gelmişti, Gül Teyzemi de çok özlemişim, sonraki toplantıda hasret giderelim.

cihan_as
14-10-2009, 23:04
Sn mine pakkaner, ev yapımı ilaçlar konusunda çok faydalı bilgiler edindik.
Ziraat Y. Mühendisi Ayşenur Tokaç bizlere faydalı böçeklerlerinde oldugunu zaralılarla mucadelede bunlardan faydalanacağımızı ögrenmiş olduk.

Lavanta çeliklerinin topraga dikmeden önce neler yapmamız konusunda uygulamalı bilgiler edindik. Süs domatesi meyvesinin yenılmedigini ögrenmiş oldum.
Toplantıya gelirken pepino,lavanta ,Lavantin, süs domatesi ve bamya tohumu getirmiştim, onları arkadaşlarla paylaştım.

Bende fatma dündar hanımdan, Pasiflora çarkıfelek aldım ilk dafa çarkı faleğim oldu çok teşekkür ederim. Eve geldigimde torunum melis(en küçük ağaç) elimde aldı o benim diyerek sahiplendi arkadaşlarıyla beraber diktik.

Üye arkadaşlarla hoş sohbetler yapma fısatı bulduk, emeği geçen arkadaşlara çok teşekkür edrim.

cihan_as
14-10-2009, 23:07
Torunum melis artem. aynı zamanda ağaçlar üyesi üye ismi(En küçük ağaç)Pasiflorayı saksıya dikerken.

Birol
15-10-2009, 10:25
Allah bağışlasın pekde şeker cihan bey
Tekrar teşekkür ederim pepino lavanta ve levantin ler için. Daha önceki yazımda isminizi unutmuştum bağışlayın lütfen.

cihan_as
15-10-2009, 18:07
Sn birol bey, bir sonraki toplantıda üyeler bir arada tek bir karede toplantıyı görüntüleyelim
üye isimlerimizde yazılırsa daha iyi olur. İzmir dışındaki üyelerde bizleri tanımış olurlar.

Bonsaisan tek bir karede toplantıyı görüntülemiş.
Doğa için çal afiş düzenlemesi için çok teşekkür ederiz.

Birol
15-10-2009, 20:11
Ben iki tane resim çekebildim onuda arkadaşlarla paylaşıyorum.

acemifüsun
15-10-2009, 22:09
Daha önce teşekkür etmeyi unuttuğum Sn. Ayşenur Tokaç'a verdiği değerli bilgiler için, Cihan beye çelikler ve fotolar için, Birol beye fotolar için çok teşekkürler.

yaylaboztaş
20-10-2009, 10:40
Ön tarafta oturan ve not tutan arkadaşlar sanıyorum tuttukları notları bizimle paylaşacaklardır. Benim yerim arkada ve gürültülü olduğundan, yarım yamalak duydum, eksik bilgileride arkadaşlardan tamamlarım diye çıkıntılık yapmak ve duymuyorum diye söylenmek istemedim.

Daha toplantı yapıldığı günün akşamı büyük bir hevesle yazılanları okudum
ve dileğiniz doğrultusunda tuttuğum notlardan alıntılar yaptım,ancak bilgisayarla
ilişkim sınırlı olduğundan yazdıklarım ekrana gelmedi, belki yanlış yaptım belki de bir yerlerde saklı. Bu sitenin üyesi olmak bana çok şey kazandıracak, ayrıca
bilgisayarla ilişkilerim düzelecek. Bu arada şunu da düşündüm, yazdıklarım daha önce verilen bilgiler olduğundan silinmiş olabilir mi ? Bana bilgi verirseniz
tüm yazdıklarımı seve seve paylaşırım.

yaylaboztaş
20-10-2009, 10:57
.

Lavanta çeliklerinin topraga dikmeden önce neler yapmamız konusunda uygulamalı bilgiler edindik. Süs domatesi meyvesinin yenılmedigini ögrenmiş oldum.
Toplantıya gelirken pepino,lavanta ,Lavantin, süs domatesi ve bamya tohumu getirmiştim, onları arkadaşlarla paylaştım

.
Sevgili Cihan Bey,
Size güzel haberlerim var,lavanta,lavantin ve pepino tuttu,her gün gidip kontrol ediyorum, eşime verdiğiniz süs domatesi başlangıçta çok üzgündü, bu gün daha sağlıklı gibi geldi bana. Size çok teşekkür ediyorum,en küçük ağaç bir harika,allah bağışlasın,sizin genleriniz onda var belliki, sevinsin doğa,böylesine genç tutkunları var. sağlıkla kalın.

acemifüsun
20-10-2009, 11:54
Daha toplantı yapıldığı günün akşamı büyük bir hevesle yazılanları okudum
ve dileğiniz doğrultusunda tuttuğum notlardan alıntılar yaptım,ancak bilgisayarla
ilişkim sınırlı olduğundan yazdıklarım ekrana gelmedi, belki yanlış yaptım belki de bir yerlerde saklı. Bu sitenin üyesi olmak bana çok şey kazandıracak, ayrıca
bilgisayarla ilişkilerim düzelecek. Bu arada şunu da düşündüm, yazdıklarım daha önce verilen bilgiler olduğundan silinmiş olabilir mi ? Bana bilgi verirseniz
tüm yazdıklarımı seve seve paylaşırım.

Sevgili yaylaboztaş yazdığınız bilgilerin tekrar da olsa bu başlıkda silineceğini zannetmiyorum.Hepimiz bilgisayarda daha önceleri böyle sorunlar yaşadık, en azından ben de:)Yanlış bir yere basınca yazdıklarımızın tümü maalesef gidiyor.Sevgiler:)

memet
20-10-2009, 18:13
Yönetim tarafından silinmiş bir yazınız yok, Yayla hanım. Sanırım bir aksiliğe kurban gitti yazınız.

Bu arada yapacağımız Karşıyaka toplantıları için Yayla hanım atölyesini kullanabileceğimizi söyledi.

Birol
20-10-2009, 18:27
Karşıyaka toplantısının tarihi bellimi acaba sevgili memet.

memet
20-10-2009, 18:34
Kasım ayı içinde başlamayı planlıyorum.

Güler
21-10-2009, 05:54
Sevgili İzmirli'liler,
belli ki güzel bir toplantı yapmışsınız. Fotoğraflara bakınca anlaşılıyor.
Tarihleri bu kadar yakın olmasaydı gelmek isterdim.
Ama nedense kimse hiç ayrıntı vermemiş, ben böyle mi yapıyordum?
Kimler geldi, kim kimdir, neler öğrendiniz? Hepsini merak ediyorum.
Okuduklarımdan tek öğrenebildiğim, toplantının yer değişikliği, bu talihsizliğin memet Bey'i üzüldüğü ve Mine Hanım'ın kısa açıklamaları.
Bir Allahın kulu çıksın da biraz detaylı olarak-öğrendikleriniz ile beraber- bizlere şu toplantıyı anlatsın lütfen.

memet
21-10-2009, 19:14
Kimbilir neler öğrendiğimizi. Ortam gürültülü olunca, bazı arkadaşlar eminim çok iyi şeyler anlatıldı dediler.

Mine Pakkaner
22-10-2009, 20:07
Yani o kadar emek boşuna mıydı, üzüldüm. Oysa gerçekten çok özel ve önemli şeyler anlattık.

acemifüsun
22-10-2009, 23:48
Ben kendi adıma çok faydalı bilgiler öğrendim, sevgili Mine ve Ayşegül hanıma tekrar teşekkürler. Tuttuğum notları en kısa zamanda gözden geçirip, buraya aktarmaya çalışacağım. Not tutan diğer arkadaşlarım da eksiklerimi tamamlarlarsa, yardımcı olurlarsa sevinirim:)

Güler
23-10-2009, 06:26
Bekliyoruz.

Mine Pakkaner
23-10-2009, 19:55
Güler Hanım, aslında bir organize olsak da bu eğitimi İstanbul' da da versek ne dersiniz? Çünkü gerçekten son derece önemli bir konu bu. Belki ikna edersem Ayşenur Hanım'ı da alır gelirim. Ev yapımı ilaçlar, yararlı böcekler vs. konusunda İstanbul' lu arkadaşlarımız da bilgilenirler, ne dersiniz ilgi olur mu?

Güler
23-10-2009, 22:21
Sayın Mine Hanım çok teşekkür ederim. Siz böyle bir özveride bulunacaksınız da ben boş durur muyum, hemen kolları sıvarım.
Yeter ki bir tarih belirleyin, hemen arkadaşlarla irtibat kurarım.

acemifüsun
24-10-2009, 20:23
Sn. Ayşenur Hanım da zararlılar ile mücadelede bize dostumuz, yardımcımız yararlı böcekler ile ilgili bilgileri anlattı ve bunları toplayacağı, slaytlarla siteye yükleyeceği için o konuyu hiç not etmemişim. Sn.Mine Hanımın bilgilerinden not alıp, buraya aktarabildiklerim aşağıdakilerdir. Sevgili Yayla hanım da ya da başka arkadaşlarım eksiklerimi tamamlarsa çok sevinirim.

Tüm hastalıklarda erken mücadele çok önemli, geç kalırsak ev ilaçlarıyla yapacağımız mücadelede başarı şansımız düşer.

Pamuklu bitler genelde bitkinin yan kollarının çıktığı, koltuk bölgesinde oluşuyor, gördüğümüz an, elle (yani mekanik temizleme) o kısmı temizliyeceğiz daha sonra yıkayacağız. Ayrıca eczanelerde satılan beyaz alkol, suyla karıştırılıp, bir fırça yardımıyla o bölgeye sürülür.

Yaprak bitleri için acı biber, sarımsaklı solüsyonu uygulayacağız.

Pek çok zararlılar ile mücadele yapışkan , sarı tuzaklar kullanılabilir. Sarı renk bir çok böceği kendisine çekeceği için, bu yöntem kullanılıyor. Bildiğimiz sarı, plastik dosyalar ufak ölçülerde kesilip, tiner inceltilip, sürülerek hazırlanır. Mavi tuzaklar da tripslerle mücadelede kullanılıyor.

Kırmızı örümcek tozu çok sever. Erken mücadele burada da önemli. Saksı toprağının üstünden 1 cm.kadar toprak alınıp, uzaklaştırılır, ayrıca bitkiyi 10 dak. su dolu bir kovada tutmak örümceklerin ölmesi için bir yöntemdir. Islanabilir kükürt uygulaması da yapılır.

İlaçlamalarda kullanılan suyun ph oranı çok önemlidir ve kireçli su da kesinlikle kullanılmamalıdır( limon tuzu Ph düşürür).

Sümüklü böceklerle mücadelede yine mekanik uygulama, yani elle toplayıp uzaklaştırma, ayrıca toprağa (ağzı daralan kutularda) bira gömmek, bunların o kutuların içine toplanmasını sağlamak, acı biberli solüsyon uygulamak, tarçın serpmek belli yöntemler.

Karıncalar için boraks ve tarçın uygulanabilir.

Mantari hastalıklarla yağsız süt, su ile karıştırılıp uygulanır.Ayrıca karbonat külleme ve mantari hastalıklarda uygulanabilir.
Tüm zararlılarla ve hastalıklarla mücadelede tesbih ağacı tohumu çok etkilidir. Tesbih ağacı tohumları blendırda çekilip, suda bekletilir ve uygulanır. Streptomisinli antibiyotikler, B vitamini, aspirin, oksijenli su mücadelelerde etkilidir.

Bitkiyi satın alırken sağlıklı olmasına dikkat edersek, diğer bitkilerimizin de sağlığı güvencede olabilir.

Evlerimizde daha önceden kullandığımız toprakları zararlılardan, hastalıklardan temizlemek için; toprak tepsiye yayılır, kaynar suyla iyice ıslatılır, aliminyum folyo ile üstü ve kenarları iyice sıkıştırılıp kapatılır,daha önceden ısıttığımız fırında 80 derecede 20 dak. bekletilir ,toprağın fırının içinde soğuması sağlanır, çıkardıktan sonra havalandırılır.

Bitkilerden çelik alma tepe sürgünleri ya da yan sürgünlerden olur.Yarı odunsu çelikler daha elverişlidir. Tepeden aldığımız sürgünle yapılan çelik boyuna, yan sürgünlerden aldığımız çelik de yanlara yayılma şeklinde gelişim gösterir.
Hazırlıyacağımız çeliklerde 3-4 göz ya da boğumun olaması gerekir, 4. gözün hemen altından keskin bir makasla kesilir. Sürgünün tepe ucu çok az alınır, yapraklar makasla kesilerek küçültülür. Çelikde iki göz ya da boğum mutlaka toprak altında bırakılarak dikilir.

Güler
26-10-2009, 09:46
Teşekkürler acemifüsun.