View Full Version : tturt / Bahçe
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
[
13]
14
15
Petunya çiçeklerini sunmaya devam ediyor.
Fotoğrafta Egemiz de çıkmış.
398549
Fireworks dahlia'lar keyifli.
398552
398553
hangi resim o gölge seven bitki, vişne ağacının altıne koyduk dediğiniz, rica etsem söylermisiniz bende olan bir bitkiyse adını öğrenmeye çalışacağım da :)
2967 Numaralı mesajdaki yeşil yapraklı bitki aynı bitkinin 2767 numaralı mesajda ki 4. Fotoğrafta çiçekli halini de görebilirsiniz.
Teşekkürler Sn.Tturt göremeseydim çatlardım :) çok güzelmiş, ailecek mutlu günler diliyorum
Boysenberry, dikensiz böğürtlen, yine ismini unuttuğum küçük myeveli bir berry çeşidi hepsi birbirine girmiş durumda. Çiçeklenmeye ve meyve tutmaya başlıyorlar artık meyveleri olgunlaşınca hangi tür olduğunu anlayabileceğim.
398581
398582
398583
Bu tür'ün küçük meyveli tür olduğunu düşünüyorum. (Geçen sene buradan ismini paylaşmışım ismi Rubus fr. thornless evergreen)
398584
398585
Sevgili tturt, bahçen yine her zamanki gibi çok güzel, hele bir de hanım eli değdiğinde bir başka güzel mi oluyor ne.
2972 numaralı mesajında clematis president dediğin multi blue gibi geldi bana, yanılıyor muyum?
Sevgili tturt, bahçen yine her zamanki gibi çok güzel, hele bir de hanım eli değdiğinde bir başka güzel mi oluyor ne.
2972 numaralı mesajında clematis president dediğin multi blue gibi geldi bana, yanılıyor muyum?
Güler abla etiketin üstünde öyle yazıyordu, sanırım etiketleri karıştırmış. Bundan sonra özellikle Clematislerde hemen ismini kontrol edip öyle yazayım. İsmi düzelttim. Uyarın için teşekkür ederim.
Kesinlikle hanım eli değince düzenlemeler çok daha güzel oluyor.
Vişne ağacının bu sene meyvesi bol gözüküyor.
Erik ağacının meyvesi az. Ailecek geçen hafta dayanamayıp birer tane yiyip tadına baktık.
Kiraz ağacı bir yandan çiçek açmaya devam ederken bir yandan da meyvelerini göstermeye başladı.
398637
398638
398639
398640
Fotoğraftan çok belli olmamakla birlikte dut ağacının meyvesi bu sene çok bol,
Elmalalarda da meyve tutumu başladı.
398641
398642
Bahçeden görüntüler,
398177
398178
398179
398180
Bu bitkinin adını bilmiyorum
398181
Sayın tturt,
Bitkiniz çan çiçeği gelecek yıl çiçek açacak kışı dışarıda geçirirse çiçeklenmesi daha güzel olacaktır bilginize.
Bu arada bahçeniz tüm güzelliklerini sunmaya başlamış sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Sayın tturt,
Bitkiniz çan çiçeği gelecek yıl çiçek açacak kışı dışarıda geçirirse çiçeklenmesi daha güzel olacaktır bilginize.
Bu arada bahçeniz tüm güzelliklerini sunmaya başlamış sevdiklerinizle beraber sefasını sürünüz.
Çok teşekkür ediyorum. O zaman bu sizin bize hediye gönderdiğiniz bitkilerden biri. Saksı değişimi sırasında etiketi kaybolanlardan. Yarın hemen etiketini koyayım. Bu durumda bu çiçeği daha güneş alan bir yere mi almam gerekecek. Bir de saksıda mı kalmalı yoksa toprakla mı buluşturmalıyım.
Size gelen bitkilerin içerisinde idi gayet sağlıklı gelişme göstermiş. İster saksıda ister toprakta güneş alan bir yerde yetiştirebilirsiniz. Saksıda kalmasını isterseniz saksısını büyütmeniz gerekecek daha iyi kök yapması için sıcak ve soğuktan etkilenmez seneye mayıs ayında çok güzel çiçeklerini açacaktır.
İlave bilgi asma çubuklarının olduğu saksının toprağı çok ıslak görünüyor saksıyı yarıya kadar toprak içine koyarsanız hem daha az sularsınız hemde bitkiler daha güzel gelişip hava şartlarından fazla etkilenmezler.
Size gelen bitkilerin içerisinde idi gayet sağlıklı gelişme göstermiş. İster saksıda ister toprakta güneş alan bir yerde yetiştirebilirsiniz. Saksıda kalmasını isterseniz saksısını büyütmeniz gerekecek daha iyi kök yapması için sıcak ve soğuktan etkilenmez seneye mayıs ayında çok güzel çiçeklerini açacaktır.
İlave bilgi asma çubuklarının olduğu saksının toprağı çok ıslak görünüyor saksıyı yarıya kadar toprak içine koyarsanız hem daha az sularsınız hemde bitkiler daha güzel gelişip hava şartlarından fazla etkilenmezler.
Haklısınız fotoğrafı çekmeden önce Black Strong %1,5 azot , %1 fosfor , % 3,9 potasyum ve % 18 humik asit içeren ürünle sulama yapmıştım.
Sizin dediğinizi yapmaya çalışayım. Toprağa alabileceğim bir yerim var meyve ağaçlarının orada biraz gölge kalabilir bir sıkıntı olmaz ise saksıyı burada yarısına kadar toprağa gömebilirim.
Üzümler bir yandan yeni sürgünler veriyor, bir yandan yeni yapraklarını çıkartıyor bir yandan da meyve tutumunu gerçekleştiriyor.
398957
398958
Böğürtlenler bir yandan çiçeklenirken bir yandan meyve tutumu gerçekleşiyor.
398959
398960
398961
Frenk üzümü'nün maşallah bu sene de meyvesi bol. Meyveleri yice belli olmaya başladı.
398962
398963
398964
398965
Her gün bahçesinde olanlar çok şanslı. Bizim gibi hafta sonu gidip bazen 1 gün bazen de 2 gece kalıp dönenler açısından bahçenizi gözlemlemek adına kaçırdığınız şeyler olabiliyor.
Niye böyle başladım? Bahçenizde zaman zaman hastalıklar veya böcek istilaları olabiliyor. Gözden kaçırdığınızda bir haftada bitkiye ve/veya çevresindeki bitkilere ciddi zararlar verebiliyor. Başlangıçta fark edip hemen önlemini almakla geç fark edip önlemini geç almak arasında çok fark oluyor.
Önceki hafta tam dönüş hazırlıklarına başladığımızda fark ettiğim frenk üzümündeki, erik ağacında ki, bir şimşirde ki rahatsızlığı bu hafta daha iyi inceleme şansım oldu tabi rahatsızlıklar özellikle erik ağacında çok hızlı ilerlemiş. Bir de bu hafta siyah üzüm de külleme hastalığını fark ettim.
Frenk üzümü, ve erik ağacı bit saldırısına uğramış, şimşir ise tırtıl istilasına elimdeki ilaçları hazırayıp erken dönmemiz nedeniyle site görevlisine bıraktım dün ilaçlamayı tarif ettiğim şekilde yapmış. Üzümün benim topladığımdan kalan küllenmiş yaprakları toplamış. Sonra da ilaçlamayı yapmış. Daha önce üzümde külleme problemi yaşamadığımdan özel olarak elimde bir ilaç bulunmuyordu, elimdeki mantar ilaçlarından kullandık.
Araştırmama göre pek yerde Topas 100 EC tavsiye ediliyor. Bende bu hafta onu temin edip 7-10 gün sonrada onu tatbik etmeyi düşünüyorum.
Erik ağacının durumu çok iyi gözükmüyor bakalım ne kadar başarılı olacağız.
Bahçesi ile iç içe yaşayan arkadaşlarımız iyi bir gözlemle bahçelerinde ki sıkıntıları bizim gibi hafta sonu bahçesine gidenlerden daha erken fark edip gerekli tedbirleri hızla alabirler.
Bu bölgedeki yere ihtiyacım olduğundan bezelye hasatını yapıp bezelyeleri söktüm. Bu bölgeye domates fideleri diktim.
400590
Diğer bölgedeki bezelyeler duruyor.
400591
Sebze bahçesinin bu hafta durumu ile ilgili fotoğraflar.
400592
400593
400594
400595
400596
Üst bahçede sebze ektiğimiz yerdeki bir fideyi sevimli dostlarımız afiyetle yemişler gittiğimiz gece bir tane daha domates fidesi ektim. Sabah bir baktım yeni dikilen fide de afiyetle yenmiş diğer fidelerde bir şey yok. Bende istemeyerekte olsa hem aşağıdaki hem yukarıdaki hem de saksılardaki sebze ve baharatların çevresine sümüklü böcek ilacını attım.
400597
Hafta sonu eve kapıdan girişte güzel bir koku bir baktım pitosporumlar yeni çiçeklenmeye başlamış mis gibi kokuyorlar. Fotoğrafını evden çıktığmıızda çekmek aklıma geldi, arabanın içinden bu şekilde fotoğrafladım.
400598
Dış kapıdan bahçeye girdik eşim bir şey çok güzel kokuyor demeye başladı. Baktım pomelo çiçeklenmeye başlamış kokusunu etrafına yayıyor.
400600
400601
Sayın tturt,
Sizin bulunduğunuz bölge konumuyla bitkilerinizde düzenli olarak külleme ve mantari hastalıklara karşı uygulama yapmanız gerekir. Birde bahçenizdeki bitkilerin sıklığı ve sulanmasından dolayı heran mantar külleme ve yaprak bitlerinin saldırısına maruz kalabilirsiniz. Küllemede bahsettiğiniz ilaç etkilidir fakat 2 sefer üstüste ilaçlamadan sonra başka bir ilaç kullanırsanız daha fazla etkisini görürsünüz. Asmalarda hava şartlarına bağlı olarak normal ilaçlama periyodunu takip ederseniz bir sorun çıkmaz.
Kışın site görevlisinin aşırı sulaması sonucu tüm adeniumları kaybetmiştim. Yine aşırı sulama sonucu plumerialarında 3 tanesi dışında hepsini kaybettim. Elimde bulunan en eski plumerianında bir kısmını budamak suretiyle kurtarmaya çalışmıştım. Tam çiçek sapı vermiştiki nasıl olmuşsa çiçek sapı kopmuş. Plumerilar henüz yaprak bile vermeye başlayamadılar. Yalnız yaprak verme hazırlığındalar. Sanırım bu yıl çiçeklerini göremeyiz.
400602
400603
Sayın tturt,
Sizin bulunduğunuz bölge konumuyla bitkilerinizde düzenli olarak külleme ve mantari hastalıklara karşı uygulama yapmanız gerekir. Birde bahçenizdeki bitkilerin sıklığı ve sulanmasından dolayı heran mantar külleme ve yaprak bitlerinin saldırısına maruz kalabilirsiniz. Küllemede bahsettiğiniz ilaç etkilidir fakat 2 sefer üstüste ilaçlamadan sonra başka bir ilaç kullanırsanız daha fazla etkisini görürsünüz. Asmalarda hava şartlarına bağlı olarak normal ilaçlama periyodunu takip ederseniz bir sorun çıkmaz.
Geçmişte bu problem bazen güllerde oluyordu. Dediğiniz gibi zamanla hem fazla bitki dikmekten hem var olan bitkilerin büyümesinden dolayı bitkiler sıkışık alanda kalıyor bu da yeteri kadar havalanmamalarına neden oluyordur sanıyorum küllemeye bunun etkisi büyük.
Bu ilaçı internette okuduğum kadarı ile 14 gün arayla kullanmam gerekiyor daha kısa aralıkla mesala 7-10 gün sonra 2. ilaçlamayı yapmsam sorun olurmu 3. Kez ilaçlamada elimde bulunan Quadris fungisit kullansam olur mu?
Geçmişte bu problem bazen güllerde oluyordu. Dediğiniz gibi zamanla hem fazla bitki dikmekten hem var olan bitkilerin büyümesinden dolayı bitkiler sıkışık alanda kalıyor bu da yeteri kadar havalanmamalarına neden oluyordur sanıyorum küllemeye bunun etkisi büyük.
Bu ilaçı internette okuduğum kadarı ile 14 gün arayla kullanmam gerekiyor daha kısa aralıkla mesala 7-10 gün sonra 2. ilaçlamayı yapmsam sorun olurmu 3. Kez ilaçlamada elimde bulunan Quadris fungisit kullansam olur mu?
İlaclama yaptıktan sonra yağmur yağarsa tekrar atmanız gerek. Quadris mantar için etkili olabilir külleme için hava şartları ve yeterli hava akımı çok önemli asmalarda shawit isimli ilaç çok etkili mantar ve küllemeye karşı tek ilaç yeterli oluyor. Normal şartlarda 12 günde, Yağmur yağarsa hemen arkasından sıcak ve kuru havalarda 15 günde bir ilaçlamanız yeterli olacaktır. Birde taneler irileşmeye başladıklarında salkım güvesine karşı tedbirli olmalısınız. Adenium saksınız fazla ıslak tam güneş alan yere koyunuz ve mümkün olduğunca az sulayınız birde toprak karışımı çok süzek olmalı.
Sanıyorum bu bitki ixia geçen sene diktiğimde çiçeğini görememiştim. Bu bölge soğanlı bitkilere aitti. Ya geçen seneden kaldı ya da Kasım ayında diktiklerimin arasında ama ben hatırlayamadım.
400633
Kasım ayında diktiğim toprakta olan Allium yapraklandı ama çiçek sapı vermedi. Her ne kadar Alliumlar için önerilen dikim mevsimi sonbahar ve kış mevsimi olsa da, yurtdışından gelen soğanlı bitkilerin arasında yer alliumları saksılara dikmiştim. İki tür allium gelmişti 1. Tür Allium pastel 2. Tür ise Allium Nectaroscordum bu çiçek sapı hangi tür'e ait bilmiyorum. Çiçeğini açtığında öğreneceğiz.
400641
400642
Yersizlikten ve de çok bitki görme isteğinden soğanlı bitkilerin arasına ektiğim ağırlıklı olarak japon sabah sefası tohumlarının sanırım tümü çimlenmiş olacak ki, saksılar dolmuş. Soğanlı bitkilerde çıkmaya başladı. Bakalım nasıl bir durum bizi bekliyor. Sonraki seneler için iyi bir tecrübe olacak.
400645
400646
400647
Gaura çalısını sonbaharda budamıştım, daha güçlü geliyor.
400651
Feiko bu senenin yapraklarını yeni vermeye başladı.
400652
Bluberry yeni sürgünleri ile birlikte çiçek tomurcuklarını da göstermeye başladı.
400653
Lavanta bu sene biraz daha büyüyüp yayıldı.
400654
Alt bahçeye inen yerde bulunan limon selvi 2012 yılının sert geçen kışı çıkartamamış kurumuştu. O bölge boştu eşim o bölgeye çiçekli bir bitki istiyordu, hafta sonu devamlı alışveriş yaptığımız sera'da bu bitkiyi görünce aldık. Serada söylenen isim tam olarak aynı olmasada söylenen isimden yola çıkarak bitkinin isminin Anisodontea capensis olduğunu öğrendim. Çiçeğin hem tiji hem çalı formu vardı biz tiji formunu tercih ettik. Sera sahibi -10 dereceye dayanıklı olduğunu söyledi.
İnternetten yaptığım araştırmaya göre Güney Afrika'nın Cape Eyaleti florasının bir parçasıymış.
Malvaceae ailesine ait alt grubu Malvaceae olan bu bitki hibiscus ailesi ile akraba. Soğukluğa dayanıklılık haritasına göre 8a ile 11 arasında dayanıklılığı var.
Sayın Jezebel burada (http://www.agaclar.net/forum/bahce-sus-bitkileri/20585.htm) bu bitki ilgili bir başlık açmış.
Tohumlarını incelediğimde de hatmi (alcea) tohumlarına benzeyen tohumları vardı.
400685
400686
400687
400688
400689
Aynı sera'dan aldığımız gerbera'nın ithal olduğunu söylediler.
400711
Toprak aldığımız sera'da eşim gelişmiş acem halısı görünce aldık. İki adet duvara asmak için saksı aldık. Akşam 21:15 gibi takmaya çalışırken hem acele etmem hem de dikkatsizliğim sonucu düştüm. Düşerken elimde ki saksı da düştü ve kırıldı. Kısmet değilmiş. Ertesi sabah dağılan kökleri toparlamaya çalışarak birini farklı saksıya olmak üzere tekrar saksılara dikerek duvara astım.
400730
400731
Karanfil çiçeklenmeye devam ediyor.
400791
Filbahri de çiçeklenenler arasında.
400797
400798
Yüksük Otu (Digitalis purpurea) güzelleşti.
400802
400803
400804
400805
400806
Haseki küpesi açmaya devam edenlerden.
400807
Yüksük otu aynı yıl çiçekleniyor mu, bakımı nasıl?
Adalet Yağcı
07-05-2013, 18:51
Akşam 21:15 gibi takmaya çalışırken hem acele etmem hem de dikkatsizliğim sonucu düştüm.
Geçmiş olsun Taner bey, dikkatli olmamız gerekiyor acele etmeden :)
Bir kaç yıldır bende de var, tohumdan yetiştirmiştim sayın h dogan.
Aynı yıl açmıyorlar, soğuklarla arası iyi, çok kolay yetiştiriliyor, özel bakım da istemiyor.
Adalet Hanım'ın söylediklerine ilave olarak,3. Yıl daha çok çiçek sapı veriyor. Kışın yok olmuyor.
kadir_26
07-05-2013, 19:40
Geçmiş olsun Sn. Tturt,
Aman dikkatli olun, acem halılarını kurtarayım derken sizlere bir şey olmasın.
Teşekkürler Sn. Adalet Yağcı ve Sn. tturt cevabınız için. Zahmetsizse tam bana göre demek ki. :D Fazla ilgi istemeyen bitkileri seviyorum. ;)
sayın TTRUT BEY.SİZİ KUTLUYORUM.KOLAY GELSİN .BAHÇENİZ ÇOK GÜZEL.İKİ YILDIR SÜREKLİ TAKİP EDİYORUM ÇOK BEĞENİYORUM.KOLAY GELSİN.SİZİ İZLEMEYE DEVAM.YALOVADAN SELAMLAR.
Elma çiçek açmaya devam ederken bir yandan da meyvelerini büyütmeye çalışıyordu.
401429
401430
401431
401432
Böğürtlenler yoğun çiçekte.
401435
Passiflora'lar geçen sene çok az çiçeklenmiş tek tük meyvesi olmuştu. Bir önceki sene çiçeği boldu ve çok meyvesini yemiştik. Bu sene yoğun tomurcuklanma görüyorum. Umarım güzel çiçeklerini bolca sergileyip meyveye dönüştürür.
401437
Şebboylar hemen tohum tutmaya başlamışlar.
401438
Geçtiğimiz seneden kalan ceylan sardunyalar açmaya başladı.
401439
Sevgi Durul
09-05-2013, 07:56
Sayın tturt, bahçenize ancak hafta sonları gidebilmenize rağmen herşey çok güzel, bitkiler sağlıklı. Maşallah, emeklerinize sağlık.
Digitalisleri çok beğeniyor ve yetiştirmek istiyorum. Ancak tohum takastan gelen tohumları çimlendirmeyi başaramadım. Ya nazlı bir çiçek ya da çok üzerine düştüğümdendir. Siz ilk yetiştirmeye başladığınızda tohum çimlendirirken özel bir bakım uyguladınız mı? Tohumlar geç mi çimleniyor? Benimkilerde umut var mıdır?
Geçen senenin dökülen tohumlarından bir çok yerde çıkan latin çiçeklerinin çoğu çiçeklerini bolca göstermeye başladı.
401440
401441
401442
Bu karanfil çeşidinin rengini eşim çok beğendi.
401443
Sayın tturt, bahçenize ancak hafta sonları gidebilmenize rağmen herşey çok güzel, bitkiler sağlıklı. Maşallah, emeklerinize sağlık.
Digitalisleri çok beğeniyor ve yetiştirmek istiyorum. Ancak tohum takastan gelen tohumları çimlendirmeyi başaramadım. Ya nazlı bir çiçek ya da çok üzerine düştüğümdendir. Siz ilk yetiştirmeye başladığınızda tohum çimlendirirken özel bir bakım uyguladınız mı? Tohumlar geç mi çimleniyor? Benimkilerde umut var mıdır?
Kolay gelsin, Nilgün'e selâmlar... Ege'ye sevgiler...
Bu çiçeği ben toprak aldığımız serada iki sene önce bir kenarda atılmış dururken görüp almıştım. Yaprakları çok kötü haldeydi. Biraz bakımla bu sene 5 çiçek sapı verdi çok da güzel açtı. Elimde olan tohumlardan bende mart nisan aylarında çiçek olan bölgelere serpiştirdim. Sonrada açıkçası takip etmedim. O bölgelere attığım farklı tohumlarda var bir çoğu çimlenmiş gerçek yapraklarını veriyor. Hafta sonu unutmazsam bakayım içlerinde bu bitkiden olan var mı? Bu çiçek ilk sene çiçeğini vermiyor, 2. Senesinde çiçekleniyor ve çok yıllık bir bitki. Çiçek bakımı özel bir şey istemiyor. Bulunduğu yer oya ağacı, manolya ve vişne ağacının gölgesinde kalıyor. Yalnız saat 14:00-15:00'den sonra devamlı güneş görüyor.
Geçen seneyi saksıda geçiren altın çileği (Physalis peruviana) toprağa alacaktım, fakat çok erken çiçeklenince saksıda bırakmaya karar verdim. Bir çok meyve bağlamış.
401444
401445
Nilgün'ün ağacının yaprakları kızıldan yeşil'e dönmeye başladı.
401446
Bocopa gittikçe yayılmaya bulunduğu saksıyı kaplamaya başladı.
401676
401677
İki hafta önce İstanbul'a dönerken uğradığımız serada görüp beğenip parasını ödeyerek saklattığım Calibrochoa geçtiğimiz hafta sonu Sapancaya gittiğimizde aldık. Yersizlikten başka bir sarkan bitkiye komşu yaptım. Petunya ile de komşu oldular.
401686
401687
401688
Clematis Gladys Picard,
401689
401690
Clematis Rouge Cardinal,
401691
401692
401693
Clematis Marjorie,
401694
Clematis Miss Bateman,
401695
Clematis Multi Blue,
401696
Bu Clematis'in henüz ismini netleştiremedim.
401697
Mayıs gül ayı güller bu ay da bir başka güzel. Bu haftayı bahçemizde açan güllerle kapatalım.
402278
402279
402280
402281
402282
Güllere devam,
402283
402284
402285
402286
402287
Güllere devam,
402288
402289
402290
402291
402292
Güllere devam,
402293
402294
402295
402296
402297
Güllerden son fotoğraflar.
402298
402299
402300
402301
402302
Adalet Yağcı
10-05-2013, 15:00
Taner bey siz de farketmişsinizdir, güller ilaçlanmak istiyor.
Güller çok güzel açmışlar.
Sn. Adalet Yağcı'nın da dediği gibi ilaçlamanız lazım yaprak biti var çiçek saplarında. Siz bir de külleme ilacı karıştırın kafanız rahat etsin. ;)
Taner bey siz de farketmişsinizdir, güller ilaçlanmak istiyor.
Geçen hafta sonu ilaçlandı. Site görevlisine Çarşamba günü tekrar ilaçlamasını söylemiştim ilaçlamıştır. Cumartesi başka ilaçlarda alacağım 1 hafta sonra tekrar ilaçlarım.
Güller çok güzel açmışlar.
Sn. Adalet Yağcı'nın da dediği gibi ilaçlamanız lazım yaprak biti var çiçek saplarında. Siz bir de külleme ilacı karıştırın kafanız rahat etsin. ;)
Külleme için ilacım kalmamıştı. Cumartesi günü Yalova ve Bursa'da olacağım. Yalovadan bulabilirsem Topas 100 EC ve Sahavit 25 EC alacağım. Üzümleride tekrar bu ilaçlarla ilaçlayacağım.
Külleme ilacı atarken mümkünse başka ilaçla karıştırmayınız. Birde ilaçlamadan sonra yağmur yağarsa tekrarlamanız gerek.
tekomusti
10-05-2013, 20:15
Taner hocam güller harika maşallah ellerinize sağlık
Esen kalın
Cumartesi günü önce Çınarçığa babamı ziyarete gittik. Sonra Bursaya gittik, dönüşte Yalova'da Sevgili Kamil Gürsan abimizin serasına uğradık. Hem lisianthusları elden aldık hem kısa süreli sohbet yaptık. Lisianthusları renk renk ayrı paketlere koyup tek renklerini yazıp, adres bilgilerini ekleyip kargoya götürmek oldukça zahmetli bir iş kendisine çok teşekkür ediyorum.
Kesme gül serasını gezdik güller maşallah çok güzeldi. Eşim'e önceden kesilmiş güllerden bir demet anneler günü hediyesi olarak verdi. Arada nadir bulunan 3 renk gülden de keserek eşime verdi. Roka, mavi yasemin, begonia, allium soğanı diğer hediyeleri biz Kamil abi yeter diyerek ısrar etmesek başka hediyelerde olacaktı. Gönlü çok bol bir insan allah işini gücünü rast getirsin. Yemek ikram etmek istedi karnımız toktu Ege karnım aç deyince ekmek arası kaşar peynirini afiyetle meyve suyu ile birlikte yedi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.
Kamil bey'den sonra Yalovadan Sapancaya giderken Yalova gezisinde sakız sardunyaları aldığımız çiçekçide son anda clematisleri görüp biraz geçtiten sonra durup geri geri geldiğim çiçekçiden iki clematis, bodur sardunya, mine çiçeği ve set olarak satılan kaktüs ve sukulentlerden aldık. Clematis başlığında detayları paylaştım ilgilenen üyelerimiz bakabilirler.
Geçen haftayı güllerle kapamıştık bu haftayı da Mayıs ayı gül ayı olması sebebiyle güllerle açalım.
Kamil Bey'in hediyesi güller.
403679
403680
Ege'ye pazar sabahı anneler günü için hazırladığım gül buketi.
403681
403682
403683
Geçen hafta fazlasıyla gül fotoğrafı eklemişim bu hafta beş fotoğraf ekliyorum.
403685
403686
403688
403689
403690
Birgül çiçekçilikten aldığımız kaktüs sukulentler. Hiç birinin ismini bilmiyorum. Suyu çok mu sever az mı sever bilmiyorum. Satıcı kışı dışarıda geçirebilirler dedi doğru mu bilmiyorum. Bilmediklerimizi öğrenmeye çalışacağız.
403697
1
403698
2
403699
3
403700
4
403701
Devam ediyoruz.
5
403702
6
403703
7
403704
8
403705
9
403706
Devam ediyoruz.
10
403707
11
403708
12
403709
13
403710
14
403711
Kaktüs serisinin son fotoğrafları,
403715
403716
403717
403718
403719
Sevgili Ankstel'in hediyesi bu yılki gelişimi bana iyi geldi. Uzmanı ne der bilemiyorum.
403720
Şakayık açtı, çok da güzel kokuyor.
403721
403722
Hanımeli açmış çok güzel kokuyordu.
403723
403724
Arap yasemini çok güzel oldu yakında açar. Ortalığı mis gibi kokusu sarar.
403736
403737
403738
O şakayık mı gül mü? Maşallah rengi de çok güzel. ;)
Hardy kivi çiçeklerini açtı. İlk kez açıyor. Meyve tutup büyütürse ilk kez de meyvesini yiyebileceğiz.
403740
403741
403742
403743
Güler ablamın hediyesi Hypericum androsaemum yeni yaprakları çok güzel, Güler ablamın hediyesi Oenothera speciosa tomurcukta açmaya başlar, Güler ablamın hediyesi, gaura çok yayıldı çiçeklenmeye başladı.
403753
403754
403755
Zeki Yağlı ağbimizin hediyesi Penstemon 'Burgundy' çok gelişti çok yayıldı yakına güzel çiçeklerini açmaya başlar.
403756
Feiko yeni sürgünlerini veriyor. Bakalım çiçek açar mı? Açarsa ben yakalayıp tozlama yapabilirmiyim? Yaparsam meyvesini görebilirmiyiz. Henüz meyvesini yiyemedik bu sene de zor gözüküyor.
403757
Lavantanın çiçek sapı oluşmaya başladı.
403759
Filbahri'nin çiçekleri çok çabuk geçiyor.
403760
Bluberry'nin meyve oluşumları devam ediyor.
403761
Beyaz gala çiçeklerini tek tek açıyor. Pembe ve sarı gala ise topraktan yeni çıkıyorlar.
403762
403763
Ege'nin okulundaki sebze bahçesi için ayırdığımız domatesler Ege'nin okula bugün gitti.
403764
Eşim yeni aldığımız iki bitki ile bu köşeyide düzenledi. Bu köşe pembe köşe oldu :)
404057
404058
404059
Latin çiçekleri ve lobelyalar geçen senenin tohumlarından her yerde çıkıyor.
404097
404098
404099
404100
404101
Kamil Bey'den aldığımız 20 lisianthus'a toprakta yer bulamayınca elimde bulunan iki saksıya toplam 12 adet'ini diktim. Ortalarınada Kamil Bey'in hediyesi beganilardan birer tane diktim. Kalan clematislerin bir kısmını büyük plumeria'nın bulunduğu saksıya, bir kısmını içinde lilium bulunan bir saksıya diktim. Bir tane geriye kalmıştı onuda üst bahçede ki sebze bölümünün oraya diktim.
404103
404104
404105
Bir saksının tamamına bodur sabah sefası tohumu ekmiştim filizlenmişler. Bodor sabah sefası tohumlarının bir kısımlarını dahlia saksılarına ekmiştim onlarda filizlenmiş.
404106
Değerli bir üyemiz zahmetler verip bize iri dahlia yumruları göndermişti. O yumruların bir kısmını toprağa bir kısmını da saksılara dikmiştim. Topraktan çıktıktan sonra hızla gelişiyorlar. Hepsinin fotoğraflarını çekmemişim çektiklerimi ekliyorum.
404111
404112
404113
Kışa dayanmayan yasemin türleri kışı kış bahçesinde geçirmişti. Boy atıp uzamaya başlayınca yer sıkıntısı ortaya çıktı. Eşim bu bölgeye almamızı önerdi. Şimdilik koyduk. Bu bölge sabahtan saat 13:30-14:00'e kadar güneş alıyor. Bu bölgeye ayrıca sellukayı'da koyduk. Gelişimine bağlı olarak begonvili de bu bölgeye alabiliriz. Buradan arka balkona sardıracağız.
404119
Sevgili Zafer İnandıklı'nın hediyelerinden biri olan Solanum jasminoides'i de bu bölgeye koyduk. İlk çiçeklerini göstermeye başladı.
404120
Bahar başında Bauhaus'dan aldığım bu yasemin'in çiçekleri geçmişti. Geçen çiçeklerini budamıştım. Tekrar çiçeklenmeye başladı.
404121
Bu bölgede ki liliumlar birbirlerine dayanmışlar. Tomurcuklarını büyütüyorlar.
404124
404125
Mis zambakların da çiçek tomurcukları kendini belli etmeye başladı.
404126
404127
Echeverialar çiçek sapı oluşturmaya başladılar.
404128
404129
404130
Pican cevizi yapraklanıyor. Hiç meyvesini görmedik. Geçen sene çok az meyve olmuştu fakat büyümemiş düşmüştü.
404131
Geçen sene aldığımız Trabzon Hurması'nın alt dallarında çiçek oluşacak gibi gözüküyor.
404132
Tane bezelye tanelerini olgunlaştıyor. Üzerinde çok var. 3-4 Taneli bir türmüş. Tohumlarını Sapanca Kırkpınarda ki pazardan almıştık.
404133
Cirinum'un yaprakları bu sene sanki daha büyük ve gür bakalım kaç tane çiçek sapı oluşturacak.
404143
Pembe trompetler'in yapraklarıda iyi gözüküyor.
404144
Altın çilek meyvelerini büyütürken çiçeklenmeye de devam ediyor.
404145
404146
Hibiscuslardan kırmızı renkli olan rosa sinensis açmaya başlamış. İlk çiçeğinin geçmiş halini gördüm. Açmak üzere olan tomurcukları vardı.
404149
404150
404151
Saksıdaki allium açmak üzereydi.
404157
404158
2. Dicentra yumrusuda yapraklarını göstermeye başladı. Bakalım bunun çiçekleri ne renk olacak.
404159
Sayın Tturt merhaba bahçenizi gezerken gözüme ilişti sizdeki Cirinum'dan benim bahçemde de var, fakat 15 gün içinde evimiz yıkılacak ve yenisi yapılacak, tabi ki bahçemizde yok olacak ama tesellimiz, teras katımız olacak ve ben bahçedeki bir çok bitkiyi yeni ev bitene kadar ( bir yıl) muhafaza etmek ve terasımda yetiştirmek istiyorum, benim sorum şu, bahçedeki Cirinumlar şuan 1,5 -2 metrelik yaprakları ile çok yer kaplıyor ve şuan yaşadığım evin balkonuna bu şekli ile bir tanesi bile siğmaz, bu hafta soğanları sökmem gerekiyor, Cirinum yapraklarını 15 cm kalacak şekilde kesip, bol kum karışımlı en büyüklerinden uzun saksılara eksem, problem olurmu? sizin öneriniz nedir?
Saygılar.
Sayın Tturt merhaba bahçenizi gezerken gözüme ilişti sizdeki Cirinum'dan benim bahçemde de var, fakat 15 gün içinde evimiz yıkılacak ve yenisi yapılacak, tabi ki bahçemizde yok olacak ama tesellimiz, teras katımız olacak ve ben bahçedeki bir çok bitkiyi yeni ev bitene kadar ( bir yıl) muhafaza etmek ve terasımda yetiştirmek istiyorum, benim sorum şu, bahçedeki Cirinumlar şuan 1,5 -2 metrelik yaprakları ile çok yer kaplıyor ve şuan yaşadığım evin balkonuna bu şekli ile bir tanesi bile siğmaz, bu hafta soğanları sökmem gerekiyor, Cirinum yapraklarını 15 cm kalacak şekilde kesip, bol kum karışımlı en büyüklerinden uzun saksılara eksem, problem olurmu? sizin öneriniz nedir?
Saygılar.
Öncelikle allah kolaylık versin, allah yardımcınız olsun.
Bana göre bir sorun olmaz ama sizi yanıltmakta istemem. Bu sorunuzu Sayın Ferda Ülkümen'e veya soğanlı bitkiler konusunda çok tecrübeli olan Sayın Hocam100'e veya Sayın Mutlu Kutlu'ya sorarsanız daha doyrucu ve sağlıklı bilgi alabilirsiniz.
Teşekkür ederim sayın Tturt, amin.
Yüksük Otu (Digitalis purpurea) açmaya devam ediyor.
405164
Fireworks dahlialar keyifle açıyor.
405166
405167
Bodur dahliaların da keyfi yerinde.
405168
405169
Sakız sardunyaların, bodur sardunyların, ceylan sardunyaların hepsi çiçeklerini, güzelliklerini sunuyorlar.
405174
405175
405176
405177
405178
Bahçeden,
405179
405180
405181
405182
405183
Bahçeden,
405184
405185
405186
405187
405188
Bahçeden,
405189
405190
405191
405192
405193
Bahçeden,
405195
405196
405197
405198
405199
Red robin domateslerde meyve oluşumu başladı.
405244
405245
405246
Tiny tim doöates çiçeklenmeye başladı.
405247
Garden pearl domates meyvelerini gösterdi. Bu domates sarkan bir tür bakalım bu askılı saksımızdan sarkacak mı?
405248
Tohum takas etkinliğinden gelen iri cins deşti domates'e yağan yağmurlar dışında su vermiyoruz. Bakalım bu bölgede bu domates nasıl bir gelişim gösterecek.
405249
Zengarden'den aldığım portakallı granada nanesi fidelerinin (mentha piperita granada orange mint) gelişim iyi.
405250
Sebze bahçesinden genel görüntü.
405257
405258
Geçen hafta aldığımız acem halısını düşürüp kırmıştım. Kökler dağılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu gözüme kötü gözükmedi. Gözlemeye devam edeceğim.
405259
Clematis Hagley hybrid (pink chiffon) açmaya başladı. Üzerinde de pek çok tomurcuk var.
405263
Clematis Rouge cardinal iyice çiçeklendi. Diğer taraftaki Rouge cardinal de ilk çiçeğini gösterdi.
405264
405265
405266
405267
neslihan0602
16-05-2013, 16:44
Sayın tturt bu kırmızı clematisten istiyorum,tohum olur ,çelik olur ,resmi olur:)
Sayın tturt bu kırmızı clematisten istiyorum,tohum olur ,çelik olur ,resmi olur:)
Eğer hemen olsun diyorsanız, clematis başlığına bakmanızı öneririm. Yok vaktim var diyorsanız tohum yaparsa tohum gönderirim. Budama döneminde çelikte gönderirim. Bana özelden hatırlatın lütfen.
Clematis Gladys Picard'ın çiçekleri geçiyor.
405281
Bauhaus'tan bu sene Clematis marjorie diye aldığım clematis'in marjorie olmadığı kesinleşti. Cinsini öğrenmeye çalışacağım.
405282
Clematis Multi Blue'nun yaprakları döküldükten sonraki hali.
405283
Bu clematis'in isminin ne olduğunu henüz bulamadım.
405284
Eşimin yaptığı köşelerde her şey yolunda gözüküyor.
405537
405538
Bocopa giga gittikçe güzelleşip yayılıyor.
405541
405542
405543
Calibrochoa çok güzel çiçeklenmiş.
405579
Merhaba, size mesajla ulaşmaya çalıştım ama kutu dolu herhalde, mesaj yollayamıyorum. Siz bana ulaşır mısınız?
(İletişimi kurduktan sonra bu mesajı bahçe sayfanızdan sileceğim..)
Gelen kutum musait fakat mesajınızı göremedim. Bende mesaj gönderemiyorum. Sanırım mesajlarımda sorun var, bu nedenle size yazamadım. Arzu ederseniz tturt@hotmail.com adresime mail gönderebilirsiniz.
Mail adresinize konuyu yazdım. Teşekkürler...
Mailinizi kontrol edermisiniz. Henüz ulaşan bir mail bulunmuyor.
Cumartesi günü Sevgili cemo'nun ve sevgili Alcen'in ziyaretin Karadeniz Ereğli'ye gittik. Bu gezimizle ilgili bilgileri ve fotoğrafları sevgili Cemo'nun ve Sevgili Alcen'in bahçe sayfalarında paylaştım.
Çok güzel sohbetler ettik, yiyeceklerimizi yedik bahçelerini keyifle gezip bol bol fotoğraf çektik. Ganimetlerimizi alıp Spancaya döndük. Bizim için çok keyifli bir gündü.
Sevgili Cemo, Cemo'nun sevgili eşi Atilla Bey, Cemo'nun kızı, damadı, biricik torunu Ece, Sevgili Alcen ve rahatsızlığına rağmen tüm gün bizimle olan sevgili eşi Yüksel Bey'e çok teşekkür ederiz. İyi ki sizin gibi güzel insanları tanımışız arkadaş olmuşuz.
Buradan gezimize ait kendimizle ilgili bir kaç fotoğraf ekleyeceğim daha fazlası için Sevgili Cemo ve Sevgili Alcen'in bahçesini ziyaret etmeniz gerekecek.
Ece ile Ege çok güzel anlaştılar.
407880
Ege ile eşim mutlu bir şekilde Cemo'nun evinden gülümsüyorlar.
407881
Sevgili eşimle günün hatırasını cemo ölümsüzleştirmiş.
407882
Cemo ve Eşim son derece uyumlu olmuşlar.
407883
Ege Yüksel amcası ile çok iyi anlaştı yanından ve omzundan ayrılmadı.
407884
Ege ile Yüksel amcası sohbette.
407885
Sohbet koyu,
407886
Sevgili Cemo bir yandan hazırladıklarını ikram telaşında bir yandan sohbet içersinde.
407889
Ganimetlerimizin bir kısmı.
407887
407888
Cuma gecesi eve girişte bizi muhteşem kokusu ile arap yasemini karşıladı.
407926
407927
407928
Aynı şekilde hanımeli de çok güzel kokuyordu.
407929
Beş Allium soğanından bir tanesi çiçeklendi.
407930
Gece mumu açtı.
407931
407932
Ağlayan kalpler yeni bir çiçek sapı verdi.
407935
Şakayık geçmeye başladı. Bu sene dört şakayıktan ikisi açtı. İnşallah seneye hepsi açar.
407936
407937
407938
Beyaz gala açmaya devam ediyor.
407939
Hibiscus rosa sinensisler açmaya başladı.
407942
407943
407944
407945
Hem geçen hafta Yalova'dan aldığımız hem de Sevgili cemo'nun hediyeleri olan sukulent ve kaktüsleri eşim saksılarına aldı. Bir sepet aldık sukulentleri oraya koyduk kaktüsleri yuvarlak bir saksıya aldı.
407954
407955
407956
407957
407958
Passiflora ilk çiçeğini açtı.
407961
Herşey çok güzel ama, sukulent sepeti şahane olmuş ellerinize sağlık...........
Şakayıklarda şakımışlar renk harika.........
Bu clematis'in isminin ne olduğunu henüz bulamadım.
405284
Clematis montana Pleniflora - Friedrich M. Westphal Clematiskulturen (http://www.clematis-westphal.de/shop/clematis-montana/c-montana/clematis-montana-pleniflora.htm) benziyor sanki. Ne dersiniz?
Clematis montana Pleniflora - Friedrich M. Westphal Clematiskulturen (http://www.clematis-westphal.de/shop/clematis-montana/c-montana/clematis-montana-pleniflora.htm) benziyor sanki. Ne dersiniz?
Benziyor fakat emin olamadım.
Mayıs ayında gül fotoğraflarını sık sık eklemeden olmuyor.
409170
409171
409172
409173
409174
Güllere devam.
409175
409176
409177
409178
409179
Güllere devam,
409181
409182
409183
409184
409185
Klematisleriniz bana kafayı yedirtecek , neyseki daha bu sabah 12 kök aşılı gül almıştım , en azından güllere rahatça bakabildim :) Çok güzeller ellerinize sağlık :)
Güllere devam,
409189
409190
409191
409192
409193
Bu haftanın son gül fotoğrafları.
409199
409200
409201
409202
409203
Bezelye hasatından.
409205
Sebze bahçesinde işler yolunda gözüküyordu. Domateslerde koltukaltı budamasına başladım. Domateslerin çoğu çiçekteydi. Biberlerde çiçeklenmeye başlamak üzereydi. Domateslerin bazı cinslerinde meyve oluşumları başlamıştı.
Sebze bahçesinde yer kalmayınca boş bulduğum uygun saksılara biber ve domates fideleri dikiyorum.
409207
409208
409209
409210
409211
Sebzelere devam edelim.
409212
409213
409214
409215
409216
Bu fotoğraflarla sebzeleri bitirelim.
409217
409218
409219
409220
409221
Clematis Hagley Hybrid (pink chiffon) iyice çiçeklenmişti.
409234
409235
409236
Clematis Rouge Cardinal iki bölgede de var bir bölgede iyice çiçeklenirken diğer taraftaki de açmaya başladı.
409238
409239
409240
409241
409242
Clematis Justa da açmaya başladı.
409244
409245
409246
409247
409248
Ektiğim bütün sabah sefaları çimlendi. Her yer sabah sefası oldu. Bir kısmını iplere bağladım.
409251
Latin çiçekleri çok zahmetsiz uygun ortamı bulunce hızla gelişiyorlar.
409258
Eşimin köşelerinden birinin yeni kaktüs ve sukulent saksılarını ekledikten sonraki hali.
409262
Bahçeden bu haftanın son fotoğrafları.
409332
409333
409334
409335
Geçen seneden tohumdan yetişen hibiscuslarımız nasıl açacak merak ediyorum. Bir gün eklediğim fotoğraflardaki gibi hibiscuslarımızın olmasını hayal ediyorum.
Fotoğraflar uluslararası hibiscus derneğinin facebook sayfasından alınmıştır.
409362
409363
409364
409365
409366
Hibiscuslara devam edelim.
409367
409368
409369
409370
409371
Hibiscus fotoğralarına devam edelim.
409372
409373
409374
409375
409376
Hibiscus fotoğraları şimdilik bu kadar.
409383
409384
409385
409386
409387
Bir bahçe bu kadar güzel bakımlı olur.müthiş bir emek var cennet cennet.elinize sağlık.
İnşallah japon gülleriniz fotoğraflardaki gibi açar Sayın Tturt.
Geçenlerde ''Alacakaranlık'' film serisinden birinde, lise öğrencileri bir serada bulunuyorlar. Filmi izlemek yerine seradaki bitkileri incelerken buldum kendimi. Algıda seçicilik midir nedir; ilk fotoğraftaki japongülünden gördüm. ;) Renk kombinasyonları ve geçişler mükemmel gerçekten.
Tohumdan yetişen hibiscuslarla ilgili bir kaç fotoğraf paylaşmak istedim.
Geçen seneden yetişen hibiscus rosa sinensislerden bir kısmı bu sene çiçeklerini görmeyi hayal ettiklerim.
411182
411183
411184
Bunlar bu sene Ocak-Şubat-Mart aylarında çimlendirdiklerimden bazıları. Gelişimleri çok yavaş oluyor nedeni konusunda bir bilgim yok. Yalnız bu tohumlar, Brezilya, Tahiti, Fransız Polenezyası vb. sıcak iklimlerden geldiler. Uyum sorunumu yaşıyorlar bilmiyorum. Kendi bölgelerinde ilk yılında çiçekleniyorlar.
Pazar günü 14 tohumu daha çimlendirmeye aldım.
411189
411190
411191
411192
Bu hafta açık yakaladığım tek hibiscusumuz.
411193
İstanbul Fuarından Oriental lilium soğanları almıştım. Bu soğanların hepsi Casablanca cinsi liliumlardı. Kokuları çok güzel ve keskindi. Buyrun Casa Blanca liliumlar.
411209
411210
411211
411212
411213
Mis zambaklar (Lilium Candidum) açmaya başlamıştı. Adı üzerinde mis gibi kokuyordu.
411214
411215
411216
411217
Nar çiçek açmaya başlamış.
411224
411225
411226
Bluberry ilk çiçeğini göstermiş.
411235
411236
Hepsine bayıldım çok güzeller emeğinize sağlık, 3162 nolu mesajdaki sabah sefalarınız çok şık olmuş, fikir olarakta çok iyi bence, merakla gelişimlerini bekliyorum. :)
Bahçede toprakta olan gojiberrylerin kaç yıldır çiçek dahi açmazken saksıda olan gojiberry'de gördüğüm sanırım çiçek tomurcukları.
411242
411243
Eşimle birlikte lobelyalara bayılıyoruz. Bu sene her yerden neredeyse her saksıdan, yerden adeta lobelya fışkırıyor. Bu saksıdaki lobelyalar geçen senenin tohumlarından fide haline geldiğinde renklerini bilmeden dikmiştik. İstesek bu kadar farklı rengi bir araya getiremezdik. Fotoğraf çekilirken güneş aldığından tam belli olmuyor ama bu saksıda, açık mavi, koyu mavi, mor, pembe'nin tonları, eflatun renkli lobelyalar mevcut.
411244
Hepsine bayıldım çok güzeller emeğinize sağlık, 3162 nolu mesajdaki sabah sefalarınız çok şık olmuş, fikir olarakta çok iyi bence, merakla gelişimlerini bekliyorum. :)
Aslında özellikle isteyerek yapılmış bir düzenleme değil. Bu saksılarda yer darlığından toprağa dikemeyip saksılara diktiğim allium, lilium, tigridia, crocosmia soğanları mevcut. Buradaki bitkiler çabuk geçecek belkide bazıları açmaz saksılarda boş kalmasın diye elimde bol bulunan sabah sefalarının bir kısmını bu saksılara dikmiştim. Neredeyse hepsi çimlenince saksının gerçek sahiplerini geçtiler. Hızla gelişmeye başlayınca iplerle tutturup arka balkona sardırmak isteyince bu görüntü oluştu. Gerçek sahipleri çiçek açınca nasıl olacak merak ediyorum.
Tohumdan çimlenen petunyaların ilki beyaz açtı. Bakalım diğerleri farklı renk açacak mı?
411245
411246
Passiflora caerulea uzun yıllardır. Kendi kendine bir çok sürgün veriyor. Geçen sene çiçeği çok azdı bu sene maşallah çiçeği bol. Geçen sene tohumdan yetiştirdiğim passifloralardan iki tanesi kışı çıkardı. Onlar da da tomurcuklanma başlamış yakında onların fotoğraflarını eklerim.
411257
411258
411259
Latin çiçekleride tıpkı lobelyalar gibi bu sene her yerden çıkıyor. Bu hafta ilk defa yapraklarının bir kısmını salatada kullanım yedik.
411260
411261
411262
411263
Veronica çalısı çiçeklerini göstermeye başladı.
411264
411265
Avrupa çiçekçilikten gelen dört adet clematis geldi. Üzerlerinde etiket olmadığı için isimlerini araştırark bulmaya çalıştım. Çok emin olmamakla birlikte tahmin ettiğim isimleri ile fotoğraflarını ekliyorum. Çiçekler gelirken kargoda hasar görmüş. Çiçekleri de geçmek üzere olduğundan fotoğraflarını çekip hasar görmeyen yerlerine kadar budadım. Budanan yerlerden çelik alıp %80 perlit %20 ithal torfla hazırlanmış karışıma 8000 ppm Iba seyreltisine iki dakika batırmak suretiyle diktim. Bakalım köklenme gerçekleşecek mi?
Clematis viticella 'Purpurea Plena Elegans'
411290
411291
411292
411293
Clematis Fond Memories (emin değilim)
411324
411325
Clematis 'Foxtrot' (emin değilim)
411336
Bu clematisi her seferinde başka bir clematise benzettim.
411341
Clematis Hagley hybrid (pink chiffon) coşmuştu.
411357
411358
411359
411360
tekomusti
28-05-2013, 20:51
Maşallah Taner hocam her şey çok güzel özellikle Clematisler süper ellerinize sağlık
Darısı bizlere inşallah :)
Esen kalın
Clematis Rouge cardinal heriki tarafta da çiçeklenmesi çok güzel.
411362
411363
411364
411365
411366
Clematis Justa da tam olarak açtı.
411368
411369
411370
411371
411372
Orhan Özbilgiç
28-05-2013, 21:13
Özellikle şu clematislere bayıldım. Bir tek Justa'nın aynısını vermiş Bauhaus, banada.:D
Sizin Rouge Cardinal, internette gördüklerimden.
Benimkisi ''Rouge Piskopos!'' herhalde. Daha Kardinal olmasına çoook var!:mad:
Sevgili tturt;
Zambak türevleri bendede açmaya başladı. Ama seninkiler bi harika. Tüm bitkilerine çok iyi bakmışsın belli. Son derece sağlıklılar.
Ellerine sağlık kardeşim.
Selam ve sevgiler.
İstanbul fuarından aldığımız ortancalar biraz bozulur gibi olmuşlardı. Sonradan toparladılar ve çiçeklerini göstermeye başladılar. Diğer ortancalarda henüz ses yok.
411386
411387
411388
411389
411390
Sevgili Zeki Yağlı ağbimizin hediyesi Penstemon 'Burgundy' çok büyüdü çok gelişti. Bu sene ilk çiçeklerini göstermeye başladı.
411398
411399
Arap yasemini tam olarak açmıştı. Çok da güzel kokuyordu.
411400
Mandevillarda açmaya başlayacak bitkiler arasında.
411401
Avrupa çiçekçilikten clematislerle birlikte iki kokulu iki de yaprak rengifarklı clematis istemiştim. Onlarda geldi. Yaprakları kokulu biri daha çok limon kokusunu andırıyor. Diğeri de güzel kokuyor.
Limon Kokulu
411410
Kokulu
411411
411412
411413
Bu da tek yapraktan büyüttüğümüz yaprağı farklı sardunya.
411414
Sardunyaların keyfi yerinde.
411617
411618
411619
411620
411621
Sakız sardunyalara hafta sonu biraz bakım yaptık. İki saksıda fazla sulama vardı. Toprağını değiştirdim. Bir kök çürümüştü. Hafta içi sulama yapan site görevlimize sardunyaları fazla sulanmaması gerektiğini bir kez daha anlattık.
411632
411633
411634
411635
411636
Ceylan sardunyalar da diğer sardunyalar gibi keyifliydi.
411637
411638
Pomelo'da meyve tutumu gerçekleşmiş. Bakalım tutan meyvelerden dökmeden ne kadarı büyüyebilecek. Ben iki taneye razıyım.
411640
Böğürtlenler meyvelerini olgunlaştırıyorlar.
411641
411642
İki pepino fidesinden biri çiçek açmak üzereydi.
411643
Bahçeden,
411649
411650
411651
411652
411653
Bahçeden,
411660
411661
411662
411663
411664
Bahçeden,
411669
411670
411671
411672
411673
Clematis 'Keguri' (emin değilim)
411324
411325
Sayın Taner bey,
Bu clematis Fond memories banada aynısından geldi Yeşim hanım sizinde aynı clematisden siparişiniz olduğunu söylemişti oradan biliyorum. Diğer cins bana gelen Purpurea çiçeklerini dökmüş olarak ta olsa zorla almıştım neyseki sizinkileri çiçekli görmüş olduk. Sağlıkla büyütünüz. Benim yaklaşık bundan 1 ay önce net üzerinden başka bir yerden almış olduğum 2 clematisden dikerken uçlarından taze sürgünlerinden aldığım çelikleri hiçbir işlem yapmadan bahçe toprağına öylece diktiklerim sürgün vermeye başladılar bakalım sonuç ne olacak. Bilgim olsaydı bende clematislerle beraber alaca yapraklı sardunyadan almak isterdim.
Ortancalarda ses yok demişsiniz amma velakin görüntüden gümbür gümbür geliyorum diyor.
Muğladan selamlarımla.
Sayın Taner bey,
Bu clematis Fond memories banada aynısından geldi Yeşim hanım sizinde aynı clematisden siparişiniz olduğunu söylemişti oradan biliyorum. Diğer cins bana gelen Purpurea çiçeklerini dökmüş olarak ta olsa zorla almıştım neyseki sizinkileri çiçekli görmüş olduk. Sağlıkla büyütünüz. Benim yaklaşık bundan 1 ay önce net üzerinden başka bir yerden almış olduğum 2 clematisden dikerken uçlarından taze sürgünlerinden aldığım çelikleri hiçbir işlem yapmadan bahçe toprağına öylece diktiklerim sürgün vermeye başladılar bakalım sonuç ne olacak. Bilgim olsaydı bende clematislerle beraber alaca yapraklı sardunyadan almak isterdim.
Ortancalarda ses yok demişsiniz amma velakin görüntüden gümbür gümbür geliyorum diyor.
Muğladan selamlarımla.
Bana gelen çlematisler kargoda ciddi zarar görmüşler. Bu cinsi araştırdım. Dediğiniz gibi Fond Memories üzerinde de durdum fakat elimdeki çiçeğin formunu benzetememiştim. Belkide çiçek bozulmaya yüz tuttuğunda olabilir. Uyarınız sonrası tekrar baktım gene kararsız kaldım. Sizin elinize ulaşan fond memories sayfanız'dan gördüğüm kadarı ile formu çok güzel ve kesin fond memories. Sizden rica etsem elinizde ki çiçeğin arka tarafına bakar mısınız dışı lila rengi içindende beyaz şerit geçiyor mu?
Bende 3188 numaralı mesajda yazdığım ismi değiştireyim.
Aslında Avrupa çiçekçiliğin ana işi sardunya daha sonra sipariş verirseniz aklınızda bulunsun. Bu sene İzmir'e gittiğimizde kendisinden sanıyorum 6 saksı sardunya alıp uçakta ayağımızın altında getirmiştik. Biz sardunyaların kalitesinden çok çok memnunuz.
Doğru söylüyorsunuz ortancaların boyu posu öyle gösteriyor. Ben şimdilik ses yok demek istemiştim.
Yer yokluğundan artık sarkan saksılara başka sarkan saksılar takmaya başladım.
411732
411733
Sarkan saksıda ki sarkan domateslerimiz.
411734
411735
Sayın Taner bey,
Dediğiniz şekilde clematisi inceledim çiçeğin arka tarafından baktığınızda kenardaki lila rengin daha yoğun olduğu ve şerit şeklinde beyaz renk olduğunu gördüm.
Bu sizin tarife göre Fond memories. Yalnız saksıda olduğundanmıdır bilemiyorum çiçekleri çok büyük değil gerçi saksı içi tamamen kök ve saçakla kaplanmış vaziyette idi. Elime ulaşır ulaşmaz toprağa diktim bakalım bundan sonra açacağı çiçekler nasıl olacak.
Fireworks ve bodur dahliaların keyifleri yerinde.
412205
412206
412207
412208
412209
Bu hafta bir kaç gül fotoğrafı ekliyorum.
412210
412211
412212
412213
412214
Sebzelerden görüntüler.
412632
412633
412634
412635
412636
Sebzelerden görüntüler.
412637
412638
412639
412640
412641
Sellukanın gelişimi güzel.
412642
Hediye gelen begonvilin kökü dağılmıştı. Şu an kendini toparlamış gözüküyor.
412643
Bu yasemin yeni sürgünlerinden 2. ye çiçekleniyor.
412644
Pazar sabahı sevgili cemo sabah kahvaltısına bize geldi. Fazla vakti yoktu daha kahvaltı sofrasından kalkmamıştık ki, cemo torununun rahatsızlandığını öğrendi. Apar topar kalktık Sapanca devlet hastahanesine gittik. Pazar günü minik Ece bizleri çok korkuttu. Çok şükür şimdi iyi evinde. Çok geçmiş olsun cemo ablam.
Sevgili cemo için hazırladığımız bitkilerde bizde kaldı. Cemo abla ne zaman istersen gönderebilirim. Bahçeyi bile gezemedik sağlık olsun her zaman bekleriz.
Bu hafta açık yakaladığımız hibiscuslar.
414399
414400
414401
414402
Liliumlar çok güzel kokuyor, ağaç lilium açmak üzere.
414409
414410
414411
414412
Latin çiçekleri
414415
414416
414417
414418
Açık olan clematisler
414421
414422
414423
414425
414434
Özellikle Clematisleriniz harika iyi günlerde keyfini sürersiniz inşallah.
Clematis 'Piilu'
414429
414430
414431
414432
414433
Küpe çiçekleri
414439
414440
414441
414442
günebakan
06-06-2013, 20:50
bu güzel bahçeyi inşallah ziyaret etmek bize de nasip olur:) hibiscuslere ve küpe çiçeklerine bayıldım hepside harika görünüyorlar.
Bahçeden,
414456
414457
414458
414459
414460
Bahçeden,
414463
414464
414465
414466
414467
Bahçeden,
414480
414481
414482
414483
414484
Tohumdan yetiştirdiğim passiflora edulis 2. Yılında ilk çiçeğini açtı.
414493
Sarımsak çiçeği,
414499
414500
414501
Bitkileriniz de fotoğraflamanız da müthiş ellerinize sağlık. Ben de fotoğraf çekiyorum diyorum. :o
Sabah kahvaltı için bahçeden, çilek, ahududu, dut ve komuşunun bizim bahçeye sarkan dallarından kiraz topladım.
414518
414519
Bahçeden,
414525
414526
414527
414528
Sezonun ilk salatalıklarını fazla büyümeden Ege için pazar sabahı koparttım Ege afiyetle yedi.
414532
Ahududuları toplamaya başladık.
414533
414534
Gojiberry'nin çiçeğini yıllar sonra ilk defa gördüm meyvesini bu sene görüp yermiyiz bilmiyorum.
414540
414541
Bu haftanın son fotoğrafları nar'dan. Nar çiçek açmaya başlamıştı.
414551
414552
414553
bu güzel bahçeyi inşallah ziyaret etmek bize de nasip olur:) hibiscuslere ve küpe çiçeklerine bayıldım hepside harika görünüyorlar.
Ne zaman isterseniz bekleriz.
Bitkileriniz de fotoğraflamanız da müthiş ellerinize sağlık. Ben de fotoğraf çekiyorum diyorum. :o
Taktiği sayın Adalet Yağcı'dan aldım :)
Ben bir süredir eşime Ege büyüyor Ege okula başladığında Sapancaya okullar kapanana kadar bu kadar sık gelemeyiz. Ege'nin ayrıca hafta sonu etkinlikleride olmaya başladığında gelişlerimiz gittikçe seyrekleşecek diyordum. Eşim'de son dönemlerde her hafta gidip gelmekten iki evin idaresinden yorulmaya başladığını söyleyince. Sapanca ve İstanbul'da ki evlerimizi satıp paramızın yeteceği İstanbul'da bir yerden bahçeli bir ev alalım dedik. İlk etapta Sapanca'da ki evi satalım sonra da İstanbul'da ki evi satarız diye düşündük. Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca'da ki evi İnternette bir sitede satışa koydum. Bakalım hayırlısı ne zaman taliplisi çıkar ne zaman satarız bilmiyoruz. Önümzde şimdlik yaklaşık 15 ay olduğundan acelemiz yok.
Bu hafta fotoğraflara evin ve bahçenin bir kaç genel görüntüsü ile başlayalım.
416691
416692
416693
416694
416695
Genel fotoğraflara devam edelim.
416696
416697
416698
416699
416700
Genel fotoğralar.
416701
416702
416703
416704
416705
Bu hafta açık olan güllerimiz,
416706
416707
416708
416709
416710
Geçtiğimiz hafta sonu Sapanca'da ki evi İnternette bir sitede satışa koydum. Bakalım hayırlısı ne zaman taliplisi çıkar ne zaman satarız bilmiyoruz. Önümzde şimdlik yaklaşık 15 ay olduğundan acelemiz yok.
Hayırlısı olsun Taner bey, umarım hak ettiği değeri veren bir doğasever talip olur evinize. :( Hem maddi hem manevi arkada kalmamasını diliyorum gözünüzün.. Eşiniz hanımefendi ve siz çok haklısınız düşünceleriniz de ama nasıl ayrılacaksınız o cennet bahçeden valla hi içim kıyıldı.. :o
Hayırlısı olsun Taner bey, umarım hak ettiği değeri veren bir doğasever talip olur evinize. :( Hem maddi hem manevi arkada kalmamasını diliyorum gözünüzün.. Eşiniz hanımefendi ve siz çok haklısınız düşünceleriniz de ama nasıl ayrılacaksınız o cennet bahçeden valla hi içim kıyıldı.. :o
8 Senenin emeği var kolay değil, ne diyelim her şeyin hayırlısı.
Güllere devam edelim.
416731
416732
416733
416734
416735
Güllere devam,
416737
416738
416739
416740
416741
Güllere devam,
416742
416743
416744
416745
416746
Benol Hazaroğlu
11-06-2013, 19:27
Bu harika bahçenin daha da güzelini yeni evinizde de yapacağınızdan eminim.
Hayırlısı olsun. Ama bu kadar çok emek verilen yaşanmışlığı olan bir yeri terk edip gitmek içinizi de acıtacak.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.