PDA

View Full Version : Godofwar / bahçe

godofwar
26-09-2009, 16:08
Buda benim bahçem arkadaşlar.

godofwar
26-09-2009, 16:12
Daha çok var :p

godofwar
26-09-2009, 16:17
3 cü bölüm sanırım çok aceleci davranıyorum :D hepsini birden göstermek istiyorum :)

godofwar
26-09-2009, 16:22
kaçıncı bölüm oldu sayamadım :)

godofwar
26-09-2009, 16:28
Yavaş yavaş sonlara yaklaşıyoruz..

godofwar
26-09-2009, 16:33
Biri beni durdursun :D Sanırım şimdilik bu kadar yeterli. 100 m2 lik yer için fazla abarrtım galiba :)

Orhan Özbilgiç
26-09-2009, 17:05
Sevgili godofwar;

Deyim yerindeyse, çok sevimli ve sıcak bir bahçeniz var. Her santimetrekaresini kullanmışsınız..
Benim favori çiçeklerim;,
1.mesaj- yedinci resimdeki iri çividi mavi renkli çiçek,
4. mesaj- üçüncü resimdeki mavi tonundaki çiçekler ile,
6.mesaj-ikinci karedeki, yine mavi tonlarda açan, krizantem benzeri çiçekleriniz.

İsimlerini biliyorsanız, yazıvermenizi rica edeceğim.
Ben, çiçekleri pek tanımıyorum ama sevdiklerime de ilgi duyuyorum.
Daha daha büyük bahçelerde, sevdiklerinizle birlikte, sağlık içinde ve uzun yaşamanız dileğiyle elinize sağlık...:)

RİKO
26-09-2009, 17:37
şirin bir bahçe:)
ayrıca da sizin gibi coşkulu...elinize sağlık

fikreteren
26-09-2009, 19:17
Merhaba. hoşgeldiniz.Sizi dudurmaya gerek yok tam gaz ileri.1 resimdeki 7 nolu çicek.soğanlı bir bitki eğri tabak

fikreteren
26-09-2009, 19:19
6 daki 2 resim deki çicek aster.diğer çiceği pek seçemedim.biraz daha yakın çekim olsa daha iyi idi.

godofwar
26-09-2009, 21:35
Merhaba arkadaşlar teşekkür ederim hepinize. Çimlerim maalesef yabancı ot dolu o nedenle resimleri eklemedim ön bahçede mevcut ama yabancı ot çok fazla. O nedenle yeniden çim ekimi yapıcam arındırdıktan sonra. Yani yeni dizany diyebilirim :)) Sanırım fazla hızlı gitmekten çiçeklerin resimlerini yazmamışım. Hepsini teker teker şimdi yazıcağım ..

Satı Uğurtan
26-09-2009, 21:44
Sayın godofwar kaktüs ve pasiflorana bayıldım çokgüzeller.

godofwar
26-09-2009, 21:48
1. bölüm
2. resimde Gardenya, ficus ve ortanca

2. bölüm
1. resim (Passiflora incarnata) çarkıfelek
2. resim avakodo, gardenya,ficus ve ortanca
5.resim full yasemin

3. bölüm

1. ve 2 ci resim çiğdem
3. resim
horoz ibiği
4. resim
Peygamber bohçası ve (Passiflora incarnata)çarkıfelek çiçeği

5. bölüm
2.resimde lavanta (yakından olan )
3. resim latin çiçeği

6.bölüm
1.resim şebboy
2.resim mavi olanlar saraypatı, kana,kadife zakkum
4.resim sardunya

Ben bunları en iyisi teker teker çekip isimleri yazayım . Başka gözümden kaçan olursa yardım ederim seve seve. Malum çok karışık :)

godofwar
26-09-2009, 21:52
Sayın Satu Uğurtan çok teşekkür ederim aslında Passifloramız o kadar çok yayılmıştıki bugün budadım keşke budanmadan önceki halinin fotoğrafını çekip sizler ile paylaşsaydım. Aynı zamanda meyveleride üzerinde mevcut yarın yeni fotoğraflar ekliyeceğim.

almira
26-09-2009, 22:55
Ben en çok miyavlayan çiçeği sevdim. Onun adını yazmayı atlamışsınız. Pek fotojenik maşallah. Hemen hemen her karede vardı.

imgelem
26-09-2009, 23:58
Tam Ege'de bir bahçeye benziyor derken avatarınızdaki Edremit yazısını gördüm:)).Epey yaşlı zeytin ağaçları var çevrede.Güle güle oturun ve keyfini sürün.

godofwar
27-09-2009, 17:32
Bilgisayarımda problem vardı henüz yeni girebildim. İlginize ve dileklerinize Teşekkürederim Sayın imgelem,almira ve arkadaşlar.Azda olsa Yavaş yavaş düzenlemeye çalışıyoruz. Sitenin henüz peyzajı yapılmadı. Bizde bahçelerimize o doğanın renklerinden veremeye çalışıyoruz elimizden geldiği kadarıyla. Evet Edremit gürede oturmaktayım. Oldukça yaşlı zeytin ağaçları bulunmakta.Bahçemizdede mevcut zeytin aüaçları. Sanırım size oldukça yakınız imgelen :)

hüzün
27-09-2009, 20:11
aramıza hoş geldiniz Godofwar, çiçekleriniz çok güzel,kağıt çiçeği ve şebboy ha bir de giriş kapınızı süsleyen sanırım hanımeliye bayıldım
ellerinze emeklerinize sağlık, devamını bekliyoruz

godofwar
29-09-2009, 22:09
aramıza hoş geldiniz Godofwar, çiçekleriniz çok güzel,kağıt çiçeği ve şebboy ha bir de giriş kapınızı süsleyen sanırım hanımeliye bayıldım
ellerinze emeklerinize sağlık, devamını bekliyoruz

Teşekkür ederim sayın Hüzün, Kapımızı süsleyen hanımeli be passiflora karışık ama çoğunlukta passiflora süslemekte :) Hatta sağ ve sol olmak üzere 2 yana doğru yavas yavas emin adımlarla ilerlemekte :) Bahçenin diğer tarafında yola nakan kısmında hanimelide var. Yakında heryeri sararlar zaten bu gidişle:) Beğendinize sevindim tekrar teşekkürederimç

godofwar
29-09-2009, 22:11
Bol çiçekli bir bahçe daha. Ellerinize sağlık.
2. mesajdaki 3. mor renkli çiçek nedir acaba?

Sayın Uzman16 İlginize teşşkür ederim sizlerin beğenmesi beni mutlu ediyor gerçekten. 2. mesajtaki 3. resimi atladım evet çiçeğin ismini açıkçası bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim. Olmazsa annemi bekliyeceğim o biliyor:) Yani biraz bekliyeceğiz uzman16 :)

Güngör Salman
17-10-2009, 23:15
Güzel bahçe 4. mesaj 3. fotoğraftaki mavi çiçekleri bende merak ettim doğrusu. :))

uzman16
17-10-2009, 23:35
Sorduğum bitkiyi araştırıp buldum. Bir de başlık açtım.
Achimenes. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17545)
Annenize de sorun bakalım o ne diyecek.
Belki daha yaygın bir adı vardır. ;)

Ferda Ülkümen
17-10-2009, 23:39
2. mesajtaki 3. resimi atladım evet çiçeğin ismini açıkçası bilmiyorum. Bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.:)

Achimenes - Kağıt çiçeği olmalı.

godofwar
17-10-2009, 23:58
Sorduğum bitkiyi araştırıp buldum. Bir de başlık açtım.
Achimenes. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=17545)
Annenize de sorun bakalım o ne diyecek.
Belki daha yaygın bir adı vardır. ;)

Aslında annemde komşudan almış. Aldığı komşuya sordum oda başkasından almış:D Yani adını maalesef bilmiyoruz. Ama dediğiniz isimde arattım Kağıt çieği olarak aynen örtüşüyor. Büyük ihtimal o olmalı. Bu arada teşekkürler sağolun.

limon
18-10-2009, 20:11
Ben de o mor renkte çiçekler açan bitkiye bayıldım, http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=1746&postcount=2 burada ayrıntılı açıklaması yapılmış.

Gece ısısı düşük olmamalıymış, direk güneşe konmamalıymış... Siz bitkiyi kışın içeriye mi alıyorsunuz?

Bu arada çiçek isimlerini, fotoğrafların üstlerine yazsanız çok daha pratik olacak. Bunun için sırasıyla "düzelt" butonuna basın,"gelişmiş editöre geç" i seçin, ataç resmine tıklayın, en alt satırdaki "insert all" seçeneğini tıklayın. Böylece fotoğraflarınız mesajınızın içinde yer alacak ve siz her fotoğrafın üst satırına yazı yazabileceksiniz.

(Son paragrafı bilgilendirme amaçlı yazdım, siz okuyunca sileceğim. )

nariçi
18-10-2009, 21:50
Önemli olan bitkileri ve de çiçekleri sevmektir, bunun göstergesi var olan imkanların değerlendirilmesidir. Önem taşıyan tarafı da budur, mutlulukla.

godofwar
23-10-2009, 23:01
Ben de o mor renkte çiçekler açan bitkiye bayıldım, http://agaclar.net/forum/showpost.php?p=1746&postcount=2 burada ayrıntılı açıklaması yapılmış.

Gece ısısı düşük olmamalıymış, direk güneşe konmamalıymış... Siz bitkiyi kışın içeriye mi alıyorsunuz?

Bu arada çiçek isimlerini, fotoğrafların üstlerine yazsanız çok daha pratik olacak. Bunun için sırasıyla "düzelt" butonuna basın,"gelişmiş editöre geç" i seçin, ataç resmine tıklayın, en alt satırdaki "insert all" seçeneğini tıklayın. Böylece fotoğraflarınız mesajınızın içinde yer alacak ve siz her fotoğrafın üst satırına yazı yazabileceksiniz.

(Son paragrafı bilgilendirme amaçlı yazdım, siz okuyunca sileceğim. )

Teşekkürler sevgili Limon , Kışın evet içeriye alıyoruz . Yan ev boş sorun olmuyor :) Zaten içeriye alma vaktide geldi sanırım. Kök ayırmayla çok çabuk çoğalıyor eğer tohumlarından elime geçerse sizinle paylaşabilirim.

Bilgilendirme için teşekkürler iş başa düştü desenize.

godofwar
23-10-2009, 23:06
Önemli olan bitkileri ve de çiçekleri sevmektir, bunun göstergesi var olan imkanların değerlendirilmesidir. Önem taşıyan tarafı da budur, mutlulukla.

Doğru çiçekleri, bitkileri doğayı sevmek çok başka. Bunun yanında görsellikte önemli ****** bahçene şöyle bir baktığında seni rahatlatıcak dinlendiricek yer haline getirmekte lazım. Bizde yavaş yavaş imkanlar dahilinde çevremizi gözümüzün baktığı yerleri renklendirmeye neşelendirmeye çalışıyoruz. Birde yeterli yer olsa :) Sevgilerle

godofwar
23-10-2009, 23:18
İşte bahçemden 2 fotoğraf daha batı ladini ile , aynı dalda 3 renk birden gül. Ayrıca sebze bahçemizde mevcut onlarında fotoğraflarını en kısa sürede sizlerle paylaşırım. Görüşmek üzere

ozbey
24-10-2009, 01:53
Sayın godofwar,
bu güzel bahçenize maşallah diyorum, her biri ayrı güzellikteler, emeklerinize ve ellerinize sağlık.

rehisbay17
24-10-2009, 18:05
sevgili godofwar öncelikle merhaba.
dün gece kendi bahçe görüntülerimi siz değerli üyelere sunmaya çalıştığım için sizin bahçe görüntülerine bakamamıştım. ama şimdi gördüğüm kadarıyla gayet güzel hoş ve sevimli bir bahçeniz var. bukadar güzel bir bahçe yetiştirmekde çabayla ilgiyle oluyor.sizi tebrik ediyorum, güzel bir çalışma.
bu arad ben askerliğimi Edremit'de yaptım. 10-gün önce Kuşadası'na seminere giderken geçtim oradan. gördüğüm kadarıyla çok değişmiş. zaten güzeldi dahada güzelleşmiş.
neyse size kaloy gelsin.

Yeşil Çay
29-12-2010, 19:02
Bahçeniz çok güzel.Kağıt çiçeğinden bende de var ,adını bilmiyordum burada öğrendim.Saygılar