PDA

View Full Version : Dondurmalı İrmik Helvası




Arzu Kırlangıç
12-09-2009, 17:33
Hem pratik, hem lezzetli...

Malzemeler

250 gr. İrmik
250 gr. Şeker
250 gr. Süt + 250 gr. Su
125 gr. tereyağı
Maraş usulü dondurma
Çam fıstığı
Süsleme için; Ceviz, fındık, tarçın, hindistan cevizi, krokan, çikolata sosu, karamel sosu...

Yapılışı

Tereyağı eritilir. İrmik ve fıstık ilave edilir. Fıstıklar pembeleşinceye kadar, irmiğin rengi dönene kadar kavrulur. Süt, su, şeker, vanilya karışımı kaynatılıp yavaş yavaş irmiğe eklenir. Suyu çekilene kadar 2 dk. karıştırılıp altı kapatılır. Üzerine kağıt havlu örtülüp, 15 dk. demlendirilir.

Kalıp olarak kullanacağımız kaseyi streç folyo ile kaplıyoruz. Ortası çukur kalacak şekilde helva ile doldurup 1 top dondurma ( sakızlı, kaymaklı dondurmada olabilir) yerleştiriyoruz. Üzerini yine helva ile kapatıp servis tabağına ters çeviriyoruz. Dilediğimiz şekilde süsleyip servis yapıyoruz. Afiyet olsun.




Müjgan
12-09-2009, 18:06
E bunun dondurması görünmüyorr?:p
Kesip dondurmalı kısmı da fotoğrafayın Arzu hanım. Ellerinize sağlık ama, şu hali bile pek nefis görünüyor.

Arzu Kırlangıç
12-09-2009, 19:55
:) Dondurma olarak cevizli dondurmam vardı. Helvayı kestim ama dondurma beyaz olmadığı için görüntü olarak bir anlamı olmadı. Sakızlı dondurma aldığımda fotoğraflarım.;)

Oğuzhan
12-09-2009, 22:02
Elinize yüreğinize sağlık.Pek nefis görünüyor.

Arzu Kırlangıç
12-09-2009, 23:42
Beğendiğinize sevindim.

Arzu Kırlangıç
13-09-2009, 00:43
Müjgan Hanım; Cevizli dondurma ile görünümü ;:p

Müjgan
13-09-2009, 10:57
Ohşşş! pek güzelmiş sahiden. Yeme de yanında yat cinsinden. :)

Güler
13-09-2009, 11:05
Sevgili Arzu müsadenle bir ufak not eklemek istiyorum.
İrmik helvası hafif ılık olacak. Ortasına da kaymaklı dondurma daha çok yakışıyor.

Sevgili Müjgan, haklısınız tadı da bir başka oluyor. Güler'in bahçesini ziyarete gelen agaclar.net üyelerine hazırlamıştım. Sebo ile penelophe sanıyorum ikinci tabakları istemişlerdi. Hatta sevgili selenn'in eşi üçlemişti.
Hoş ben de ondan aşağı kalmıyorum ya.

Arzu Kırlangıç
13-09-2009, 12:06
Güler Hanım ; Sıcak ve soğuk bu kadar uyumlu olur. İrmiğin hafif sıcaklığı ve dondurmanın soğukluğunun buluştuğu lezzet mükemmel. Sizinde bu tatlıyı çok güzel yaptığınıza eminim.

Güler
13-09-2009, 15:30
Sevgili Arzu Kırlangıç, aklıma girdin. Hiç üşenmeden ben de hemen kalktım İrmik helvası pişirdim.

Servisim hazır, bu tabağı eşim için hazırladım. O oruç tutamıyor. Bense akşama tadına bakacağım.

102490

102491

Arzu Kırlangıç
13-09-2009, 15:39
Elinize sağlık çok lezzetli görünüyor.

Güler
13-09-2009, 15:42
Başlığı açan sizsiniz sevgili Arzu, sizin elinize sağlık.

limon
13-09-2009, 18:07
Çok güzel olmuş kızlar ellerinize sağlık. :)

limon
14-09-2009, 16:15
Aklıma düşürdünüz, dün gece İrmik Helvası yaptım. Bizimkilere dondurmalısını sürpriz yapacaktım ama çekirgeler dondurmaları bitirmişler. :) Helvayla idare ettik.