Arzu Kırlangıç
11-09-2009, 23:04
Malzemeler
1 kilo mantar
2 yumurta
4 kaşık un ( galeta unu olabilir )
3 diş sarımsak
Yarım limon
Yoğurt
1 kaşık salça
100 gr. tereyağı veya zeytinyağı
pul biber, kekik, tuz
Yapılışı
Tencereye mantarları haşlamaya yetecek kadar su koyup limonu sıkıyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzuda ilave edip yıkadığımız mantarları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.
Haşlanıp soğuyan mantarları yumurta, un ve tuzu çırparak boza kıvamına getirdiğimiz karışımla harmanlıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir tavada margarini eritip 1 kaşık salça, pul biber, kekik koyup karıştırıyoruz. Az su ilave edip salçalı sosun kıvamını ketçap kıvamına getiriyoruz. Şöyle bir karıştırıp ateşten alıyoruz.
Kızaran mantarları tabağa alıyoruz. Birazda haşladığımız sudan ilave ediyoruz ( öyle daha güzel oluyor). Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp salçalı sosu gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.
1 kilo mantar
2 yumurta
4 kaşık un ( galeta unu olabilir )
3 diş sarımsak
Yarım limon
Yoğurt
1 kaşık salça
100 gr. tereyağı veya zeytinyağı
pul biber, kekik, tuz
Yapılışı
Tencereye mantarları haşlamaya yetecek kadar su koyup limonu sıkıyoruz.Su kaynadıktan sonra tuzuda ilave edip yıkadığımız mantarları bütün olarak kaynayan suya atıyoruz. Yaklaşık 10 dk haşlıyoruz.
Haşlanıp soğuyan mantarları yumurta, un ve tuzu çırparak boza kıvamına getirdiğimiz karışımla harmanlıyoruz.
Sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz. Sosu için küçük bir tavada margarini eritip 1 kaşık salça, pul biber, kekik koyup karıştırıyoruz. Az su ilave edip salçalı sosun kıvamını ketçap kıvamına getiriyoruz. Şöyle bir karıştırıp ateşten alıyoruz.
Kızaran mantarları tabağa alıyoruz. Birazda haşladığımız sudan ilave ediyoruz ( öyle daha güzel oluyor). Üzerine sarımsaklı yoğurdu döküp salçalı sosu gezdiriyoruz. Afiyetle yiyoruz.