PDA

View Full Version : Şekilsiz kurabiye




Güler
31-08-2009, 15:01
Sık sık yaptığım bu kolay kurabiyeyi oğlum çok severdi. Okul dönüşü bir bardak portakal suyu yanında yemekten hoşlanırdı.
Şimdi de torunlarım seviyor, onlara da yapıyorum.

Malzemeleri:

250 gr lık margarin (Luna, sana, becel v.s) oda sıcaklığında yumuşamış halde
2 yumurta tamamı
1 su bardağı toz şeker
1 komposto kase dolusu kuru üzüm (sarı sultani)
1 komposto kase dolusu ceviz içi (elle ufak ufak parçalara bölünmüş)
1 paket vanilya ve 1 paket kabartma tozu.
350 gr. un (hamur kulak memesi kıvamında)

Bütün bu malzemeleri karıştırarak bir hamur elde ediyorsunuz. Hamur, kulak memesi kıvamında olmalı fazla un koyarsanız hamurunuz çatlar)

Fırın tepsisine fırın pişirme kâğıdı döşeyin.
Hamurdan kopardığınız çeviz kadar parçaları, iki parmağınızla bastırarak şekilsizce dizin. (Hamur ellerinize yapışır, bu yüzden şekilsiz olur)

Daha önceden ısıtılmış fırına sürerek her tepsiyi 15-20 dakika kadar pişirin.
Kurabiyelerin üstleri hafifçe pembeleşecek. Önce size sanki pişmemiş gibi gelir (altına bakın hafifçe pembeleşir) ama soğuduğunda kıtır kıtır olduğunu göreceksiniz.

Bu malzeme ile 3 tepsi aşağı yukarı 60-65 adet kurabiye çıkıyor.


Yoğurulmuş hamur

100582

Tepsideki halleri

100584

Pişmiş hali

100585




berduray
31-08-2009, 18:24
Eminim tadı süperdir, içindeki malzemeler bana hitap ediyor.

Şekli filan dert değil, tadı güzel olsun.

Paylaştığınız için teşekkürler.

Ferda Ülkümen
31-08-2009, 19:31
Bu kurabiyeyi bir arkadaşım yapardı, onun kullandığı adı da ilginçti; Tut kopar.

Arzu Kırlangıç
01-09-2009, 13:48
Bende perişan kurabiyesi olarak biliyorum. İçine biraz tarçında ilave ediyorum. Rendelenmiş portakal ve limon kabuğu ilede hoş bir aroması oluyor.

evrim
01-09-2009, 14:22
Adı şekilsiz kurabiye ama görüntüsü benim çok hoşuma gitti. En kısa zamanda deniycem.
Börek çörek işlerinden hiç anlamam ama bu kolaymış. Elinize sağlık. Ayrıca zahmet edip gözlerimize de hitap ettiğiniz için ayrıca teşekkürler.

Güler
01-09-2009, 21:55
Sevgili Arzu Kırlangıç, doğru, biraz tarçın ilavesi daha hoş olacak gibi.

myıldız
01-09-2009, 23:39
çok teşekkürler paylaştığınız için....:)

berduray
01-09-2009, 23:43
Ben bu akşam yaptım, hatta evde kuru üzüm kalmamıştı, hazır üzümlü, çukulatalı, yulaflı müsliden koydum.

Gayet güzel oldu.

sevim.K
02-09-2009, 06:21
Adına perişan dediğimiz hem kolay hem lezzetli kurabiye tarifi. Tarif edenin, yapanların ellerine sağlık:) Fındık ve tarçın kullanıyorum ben yaptığım zaman. Çocuklar küçükken çok yapardım onlara:)

finduk52
02-09-2009, 14:54
Eskiden çok yapardım bende bu kurabiyeden .
Bende tarçın ilave ederdim ve ismini perişan olarak bilirdik .
Çok güzel leziz olurdu .
Ellerine sağlık Güler ablacığım , unuttuğum bir tarifi yeniden hatırlattın , teşekkür ederim .

ilknur aşık
02-09-2009, 17:28
Bende kaya kurabiyesi olarak biliyorum. Eşim çok sever. Eline sağlık Güler abla. Akşama yapayım.

Güler
02-09-2009, 20:45
Sevgili ilknur aşık, senin marifetlerini biliyoruz. Bize gelirken getirdiğin güzel kekin kalıbı halâ bizde.
Önceleri içine kiraz koydum (hani getirirken adettendir kap boş verilmez ya) ama o sıralar gelemedim. Sonra dut koydum yine olmadı. Bu sıralar uğrayabilirsem üzüm doldururum.

M.Sema
04-09-2009, 17:25
Sevgili Güler Hanımcığım, sevdiğimiz bir kurabiyeyi hatırlattınız bize sağolun. Benim de sizlere bir önerim olacak; bu tarz ele çok yapışan kurabiyelerde ben dondurma servis kaşığını kullanıyorum. Ellerim yapış yapış olmadan hızlıca hamurları tepsiye koyuveriyorum.:)

Güler
04-09-2009, 19:23
Aaaa ne güzel bir fikir, teşekkür ederim. Dondurma sevis kaşığı değil mi?

M.Sema
05-09-2009, 12:28
Evet onlardan yayvan kaşık gibi olan değil de metal minik kepçe gibi olanlardan.

backyard
21-03-2010, 10:46
Ben de geçenlerde bu kurabiyenin çikolata parçacıklısını yaptım
Çikolata parçalarını en son attım hamuruna
bir kısmını 10 dakika bir kısmını da 15 dakika pişirdim fırında
içinin yumuşak olmasını seviyorum
fotoğrafını çektim bu sefer
kötü çıkmışsa affola :)

Güler
21-03-2010, 20:07
Yoo, görünüşü çok güzel, ellerinize sağlık.

zenfree
23-09-2010, 10:17
Çok nefis görünüyor. Pratik bir tarif. Deneyeceğim. Teşekkürler.