PDA

View Full Version : Sebzeli güveç




berduray
30-08-2009, 15:26
Bir baş kurusoğan,
Bir patlıcan,
Bir kabak,
İki olgun, büyükçe domates,
Bir kase kuşbaşı et,
Bir-iki diş sarmısak,
Bir yeşil biber,
Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı,
Tuz, karabiber,kimyon,
Bir yumurta sarısı.
Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim)
100417


Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti.
Zeytinyağını tavaya ekledim.
Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim.

Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor.

100419

Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim.
100420

Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım.
100421

Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim.
100422

Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım.

Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın.