berduray
30-08-2009, 15:26
Bir baş kurusoğan,
Bir patlıcan,
Bir kabak,
İki olgun, büyükçe domates,
Bir kase kuşbaşı et,
Bir-iki diş sarmısak,
Bir yeşil biber,
Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı,
Tuz, karabiber,kimyon,
Bir yumurta sarısı.
Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim)
100417
Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti.
Zeytinyağını tavaya ekledim.
Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim.
Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor.
100419
Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim.
100420
Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım.
100421
Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim.
100422
Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım.
Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın.
Bir patlıcan,
Bir kabak,
İki olgun, büyükçe domates,
Bir kase kuşbaşı et,
Bir-iki diş sarmısak,
Bir yeşil biber,
Bir kahve fincanı kadar zeytinyağı,
Tuz, karabiber,kimyon,
Bir yumurta sarısı.
Güveç adedi kadar milföy (Güler Hanım'a verdiği fikir için ayrıca teşekkür ederim)
100417
Önce kuşbaşını,tavada çevirdim, kendi suyunu saldı, çekti.
Zeytinyağını tavaya ekledim.
Soğanı, patlıcanı, sarmısağı, biberi ve kabağı hızlıca soteledim.
Keşke elimin altında mantar da olsaydı, havuç ta güzel oluyor.
100419
Kabuğunu soyup, küçük doğradığım domatesi ve baharatları ilave ettim.
100420
Birkaç dakika hızlıca soteleyip, hemen güveçlere paylaştırdım.
100421
Güveç kaplarını milföyle kapatıp, üzerine yumurta sarısı sürüp, fırına 180 dereceye verdim.
100422
Güveçleri ters kapayıp, yanına pilavla servis yaptım.
Ezan okunmuştu, acele yemem gerekiyordu, net olmamış fotolar, kusura bakmayın.