PDA

View Full Version : Güveçde Tavuk




Güler
26-08-2009, 22:51
Ramazan ayında iftara gideriz, iftara misafir davet ederiz.
Oruçluyken yemek hazırlamak zaman zaman da zor gelir, tuzunu ayarlayamayız veya tadını kontrol edemeyiz.
Bazı yemekleri daha önceden hazırlayarak son anda fırına sürmek en kolay iş gelir bana.
El oyalayıcı şeyler de yapmayı severim yeter ki damak tadının yanında sunumu da göze hoş gelsin.

Bu hafta gün aşırı iftar davetim oldu, bu akşam da altı kişi misafirim olacak.
Onlara sunacağım Güveçde Tavuğu sizlerle paylaşmak istedim.
Güveçleri birgün önceden de hazırlayarak son anda fırına verebilirsiniz.

Tavuğu, bol soğanlı yahni şeklinde pişirin.
Küp küp kesilmiş patatesleri ve ufak ufak doğranmış havuçları kızgın sıvı yağda kızartın.
Halka halka kesilmiş domates, ince ince doğranmış dereotu ile haşlanmış veya ufak kutu bezelye konservesi ile biraz kekiğe ihtiyacımız var.

Önce porsiyonluk güveçlerin içlerini yağlayın.
Yağlanan güveçe önce bir domates, daha sonra kızarttığınız patates ve havuçlardan, bezelye, dereotu koyun.
İrice parçaladığınız (Baş parmak kadar) tavuk etlerinden doldurun ve üzerine kekik serpin.
Yahninin soğan ve domatesli sosundan da üç-dört çorba kaşığı ilâve edin.

Hazırladığınız güveç sayısı kadar milföy hamuruna ihtiyacınız olacak.
Herbir kare milföy hamurunu hafifçe açın.
Açtığınız bu hamurlarının üzerine ufak bir tabak kapatarak yuvarlak şekilde kesin.
Yuvarlak kesilen bu hamuru güveçlerin üstüne kapatın. Kapatırken hamurun biraz taşmasını sağlayın (güvecin yarısına kadar gelmeli)

Üzerine yumurta sarısı sürerek, fırına sürün. (Ben yumurta sarılarına bir çorba kaşığı kadar sıvı yağ eklerim, daha parlak olur)

Hamurların pişmeleri ve kabarmaları kontrol edilir.

Hamurlar pişince fırından çıkartılan güvecin üzerine düz tabak kapatarak ters çevirin ve ince bir bıçağın yardımı ile koparmadan hamuru yavaşça güveçten ayırarak çıkartın.

Hamurdan bir kase görüntüsünün içindeki tavuk malzemeleri ile beraber hoş bir görüntü sergileyecektir.

Güveçler ve malzemeler...

99850

99851

99852

99853

99854




Güler
26-08-2009, 22:56
Bol soğan ve domates ile pişen tavuk yahni

99856

Güler
26-08-2009, 22:58
Malzemeler güveçe yerleştirildi

99857

Nejla K.
26-08-2009, 22:58
Teşekkürler Güler Hanım, ellerinize sağlık,yüreğinize de... En kısa zamanda deneyeceğim... Dostlarınızla geçireceğiniz keyifli sofralar diliyorum. İyi geceler...

Nejla K.
26-08-2009, 22:59
Her zamanki zarifliğiniz ile görüntülemeniz ne hoş... Biraz erken yazdım yazımı sanırım....

Güler
26-08-2009, 23:00
Üzerlerine milföy hamuru kapatılarak, yumurta sarısı sürüldü.

99858

99859

Güler
26-08-2009, 23:02
Daha önceden ısıtılmış fırında aşağı yukarı 30-40 dakika pişirilecek.

99860

Güler
26-08-2009, 23:05
Fırından çıkınca üzerlerine düz bir tabak kapatılarak ters çevrilip, hafifçe güveç çekilecek.

99863

Kase şeklindeki milföy hamuru içindeki görüntü.....

N.Cebeci
26-08-2009, 23:20
Yemekleriniz de bahçeniz kadar güzel elleriniz dert görmesin.
Ağzım sulandı :))

Müjgan Yılmaz
27-08-2009, 22:55
Çok estetik,mükemmel bir sunum,ellerinize sağlık...

Güler
28-08-2009, 09:08
Teşekkür ederim, mutfak da bahçe kadar sevdiğim iştir. Bu konularda üşenmem.

malina
28-08-2009, 09:13
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=99859&d=1251320413

Ters çevrildiğine göre, üzerine değil, kenarına yumurta sürülse daha iyi olmaz mıydı? :)

Güler
28-08-2009, 11:22
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.

selim_50
28-08-2009, 12:46
Her tarafına yumurta sürüyorum, fotoğrafta bu kısmına daha sürmemişim.
Her tarafına sürüyorum çünkü bu pişen hamuru da yiyoruz.

zaten ka:(rnımız aç iyice acıktırdınız

musti228
13-01-2010, 14:03
Güler hn. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyorlar yemiş kadar oldum.