Bağlan

View Full Version : Tekin Bey'le acemborusu üzerinde çalışma




Ali H. ALI
20-08-2009, 14:51
Istanbulda iki ay kadar once yapilan toplantida, tanismadan sonra, deniz seyredilerek caylar icildi(Ben caya pek alisik olmadigim icin, ilk caydan sonra sadece seyretim)

98851
Aybala ve Todor

98852
Bonsaisever ve Darkyes

98853
Bonsaisever,Tekin,ben, Mujgan hanim ve Todor.

Benim makinamdaki resimler bunlar( bir de Malinanin sigara icerken cekilmis bir Fotografi var o da bende kalsin:)

Cay sohbetinden sonra, 10 dakikalik bir yuruyusle yemek yiyecegimiz lokantaya geldik. Oturup, sohbet ederek yemeklerimizi yerken, karsimda oturan hanimlara eslik ederek ben de raki ictim. Dostluk, sohbet, yemek, icecekler her sey cok guzeldi tatilde keyifle gecirdigim en guzel gunlerden biriydi. Daha onceleri sadece sanal olarak bildigim, tatilde de yuz yuze gorustugum Turkiyedeki (ve Kibristaki) tum dostlarima tesekkur ediyorum.

Istanbul toplantisi son buldugu zaman Tekin bey israrla beni evinde misafir etmek istedi. Benimse hic bos zamanim kalmamisti. O gun toplanti sonrasi Bozcaada tatatilde olan yegenimi gormeyi palnliyordum, Ama ona bir turlu telefonla ulasamadim. Tekin beye bir kez daha arayim ulasamazsam sana misafir olurum dedim ve telefondan sonra ulasamadigim icin o aksami Tekin beylerde gecirmeye karar verdim.

Toplanti sonrasi herkesle vedalasip ayrildik(Kim bilir bir daha ne zaman gorusuruz) Tekin beyin damadi ve kizi bizleri araba ile zorlu bir ugrastan sonra bogaz koprusunden asirip Sariyere(yanlis hatirliyorsam Tekin bey duzeltsin)
Ulastirdilar evdekilerle tanisip sohbet ettik cay ictik (Bu kez ikinci caya yok demege utandim iki tane ictim.) daha sonra evin buyuk kizinin yaptigi bir Patlican kebabi yedik ve yine sohbet. Belki Tekin bey daha oturacakti ama benim uyku vaktim 11 gibi musade istedim bana yatacagim yeri gosterdiler Sabaha kadar deliksiz bir uyuku cektim.

Sabahleyin tekin beyle agaclari ve bostani olan bahceye gittik. Yesillikler ortasinda guzel bir yer. Istanbul icerisinde boyle gurultuden uzak sesiz yerler de varmis. Tekin beyin agaclarini gorup konusurken Yasemin hanim geldi. Tekin beyle bir calisma yapacaksak o da gormek istemis. Tekin bey baska arkadaslara da bildirmis ama baska kimsenin gelebilme imkani olmamis.

Tekin beyin kizi ve torunu bolgede kurulan bir panayira gitmek istediler tekin beyin fotograf makinesini de aldilar. Onlar gittikten sonra calisma yapacaksak fotograf cekemiyecek diye uzuldu. Benim makine ile cekeriz dedim ve biz calisma yaparken fotograflari Yasemin hanim cekti ve de guzel cekti.

Tekin beyle, budamada karasiz kaldigi bir acemborusu uzerinde calisma yaptik. Ilginc bir kok yapisi olan bir acamborusu, agacin yukarilarinda ise kivrilan bir dali vardi Tekin beyi karasiz birakan da o daldi. Yasemin hanim ve tekin beyle yaptigimiz calismayi Fotograflar ekleyip sizlerle paylasiyorum.

98854
Tekin beyin acemborusu

98855
Istenmiyen dallari budamakla ise basladik.




Ali H. ALI
20-08-2009, 15:01
98876
agac budandiktan sonra

98877
Tekin bey bir akarsu yatagindan kum aliyor.

98878
Daha sonra eledigimiz kuma toprak karistiriyoruz.

98879
Hersey hazir. Agaci saksisindan cikariyoruz.

98880
Agacin koklerinin nasil budanip bonsai saksisina dikilecegi anlatiliyor.

Ali H. ALI
20-08-2009, 15:11
98881

98882
Saksinin su deliklerini ortmek icin sineklik kesiliyor ve saksiya konuyor.

98883
Agaci saksiya sabitleycegimiz telleri saksiya geciriyoruz.

98884

98885
Kolerdeki fazla toprak bir cubuk ile aliniyor.

Ali H. ALI
20-08-2009, 15:19
98886

98887

98888
Fazla toprak alinip, kokler budandip, bonsai saksisinda nasil duracagina bakiliyor.

98889

98890

Saksiya toprak konup agac bonsai saksisina dikiliyor.

Ali H. ALI
20-08-2009, 15:27
98891

98892

98893
agac tellerle saksiya iyice baglanip sabitleniyor.

98894

98895

Saksiya toprak eklenip, saksidaki tum bosluklar bastirilarak doldurulyor.

Ali H. ALI
20-08-2009, 15:33
98898

98899

98900

Tekin beyin buldugu yosunlari kucuk parcalar halinde, bir cubuk yardimi ile saksi icerisine yerlestiriyoruz.

Ali H. ALI
20-08-2009, 15:41
98901

98902

98903

98904

Yosunlar uzerine de cakil taslarini serpistiriyoruz.

98905

Ve calismamiz bu asamada bitiyor. Agacin yeni fotograflarini artik Tekin bey ekliyecek.

Bu calismadan sonra bir calismamiz daha oldu. Yalniz yasemin hanimin annesi rahatsiz oldugu icin ilk calismadan sonra ayrildi ve ikinci calismamizin fotofraflari cekilemedigi icin o calismayi sizlerle paylasamiyorum.

Bu calismada yardimci olan Tekin ve Yasemin hanima tesekkurler.

bonsaisan
20-08-2009, 16:31
Güzel ve hoş bir uygulama olmuş elinize sağlık Ali hocam.


Umuyorum ki, Tekin bey bu acemborusunu güzel bir bakım ile gösterişli ve güzel bir forma sokacaktır.

Saygılar.

uzman16
23-08-2009, 12:13
Çok güzel bir çalışma olmuş. Yasemin Hanım da adım adım herşeyi harika fotoğraflamış.

Ellerinize sağlık. Kök yapısı çok değişik be güzelmiş. Bir de acem borusu çiçeklendi mi işte o zaman süper olacak.

Latif
24-08-2009, 10:20
Teori ve pratik bir arada egitim almış oldugum bu çalışma için saygı dolu sevgiler.:eek:

bonsade
24-08-2009, 10:52
Güzel bir çalışma olmuş .Acem borusunun çiçek açmasını hep merak ederim. Elinize sağlık ...

Harun Parlak
24-08-2009, 21:09
Sayın Ali bey ve Yasemin hanım la yapılan çalışma baya bir gelişme gösteriyor. Geliştikce uç alma yapıyorum. İnşallah seneye açmayı düşündüğüm sergiye hazır olur.

Ali H. ALI
25-08-2009, 10:38
Tekin bey seneye, kisisel ve ya diger arkadaslarin katilimlari ile bonsai sergisini acacaginiza inaniyorum. Elinizde yeterli agaclar var diger arkadaslardan da mutlaka destek gelecektir.

Simdiden basarilar dilerim.

izzeterisen
25-08-2009, 12:11
S.Tekin, bir ayda bu bitkiyi bu kadar nasıl geliştirdiniz?
Tebrikler.

Harun Parlak
01-09-2009, 22:59
Teşekkürler Sayın Ali H. ALI ve Sayın izzeterisen bitkinin güçlü yapısı olduğu için hızlı gelişim gösteriyor. Geliştikcede uç alma yapıyorum.
Sayın Ali H. ALI be inşallah siznde dediğinizgibi bir sergi açmayı başarırız. Başarmak içinde elimden geldiğince gayret ediyorum şimdilik 20 adet saksım var bir okadarda taşdan hazırlarım 20 tanekadarda Sayın bonsaisan dan almayı düşünüyorum. Bu sonbahar ve ilkbahar çok işim var. İnşallah üstesinden gelebilirim.

Ali H. ALI
02-09-2009, 12:20
Acmak istediginiz sergiye diger uye arkadaslar da agaclarini sizinkiler yaninda sergileyceginden hic suphem yok. Olur da her hangi bir nedenden sergiye arkadaslarin agaclari yetisemezse, 30-40 tane senin agaclarin bile bir ilk sergi icin yeterli olacagini dusunuyorum.

Sonbaharin sonuna dogru calismalarina basliyabilecegini dusunuyorum.

kayalar uzerine dikilmis agacalrina da yine kaya seklinde kesilmis kontrablaktan altliklar keser altliklar altina da kucuk ayaciklar yapistirirsan guzel bir gorunum elde edersin.

Simdiden kolay gelsin.

Harun Parlak
02-09-2009, 22:16
Teşekkürler Ali bey. Düşündüğüm tarih 2010 Mayıs son Pazar'ı Sizin de dediğinizgibi Bir çok arkadaş bu sergiye bir iki ağaçda katılsa ki katılacaklarını düşünüyorum.
Oradakiler kadar olmasa da başlangıç için fena olmayacak inşallah.

bari
02-09-2009, 22:46
Bu sonbaharda acem borusunu kesmeyi düşünüyorum, evi sardı, çatı oluklarını attırmaya başladılar.. Gövde kalınlığı yaklaşık bilek kalınlığında.. Köklendirip bonsai çalışmasında kullanacak arkadaşlar olursa gönderebilirim...

Ali H. ALI
06-09-2009, 15:09
Sayin Bari iyi gunler.
Acemborusuna kimse talip olmadigina gore, is basa dusuyor yani acemborusunu siz bonsai yapabilirsiniz. Istemediginiz gozden cikardiginiz o acemborusu, hayatinizda bir seruvenin baslamasina neden olur ve bonsai dunyasinda keyifle koybolabilirsiniz. Yorucu is gunlerinden sonra agaclariniz uzerinde yapacaginiz calismalar, sizi rahatlatacak, tum yorgunlugunuzu uzerinizden atacak ve zamanin nasil gectigini bilmiyeceksiniz.

Dusundugunuz bonsainin boyunda, acemborusunu budayiniz (Kesik kismi arka tarafa gelecek sekilde ve 45 derecelik bir aci ile budayiniz. Boyu kisaldigi icin sizi artik rahatsiz etmiyecek.) Baharda, budadiginiz govde uzerinde cikacak surgunlari degerlendirip agaciniza bir forum veriniz. Bir yil daha toprakta kalsin sonra 2010 yilinin son baharinda agaci yerden sokup saksiya aliniz bir yil da saksida kalip sacak koklerini gelistirdikten sonra onu bonsai saksisina alabilirsiniz.

Bonsaiciler arasina hos geldiniz.:)

bari
07-09-2009, 22:26
Sayin Bari iyi gunler.
Acemborusuna kimse talip olmadigina gore, is basa dusuyor yani acemborusunu siz bonsai yapabilirsiniz. Istemediginiz gozden cikardiginiz o acemborusu, hayatinizda bir seruvenin baslamasina neden olur ve bonsai dunyasinda keyifle koybolabilirsiniz. Yorucu is gunlerinden sonra agaclariniz uzerinde yapacaginiz calismalar, sizi rahatlatacak, tum yorgunlugunuzu uzerinizden atacak ve zamanin nasil gectigini bilmiyeceksiniz.

Dusundugunuz bonsainin boyunda, acemborusunu budayiniz (Kesik kismi arka tarafa gelecek sekilde ve 45 derecelik bir aci ile budayiniz. Boyu kisaldigi icin sizi artik rahatsiz etmiyecek.) Baharda, budadiginiz govde uzerinde cikacak surgunlari degerlendirip agaciniza bir forum veriniz. Bir yil daha toprakta kalsin sonra 2010 yilinin son baharinda agaci yerden sokup saksiya aliniz bir yil da saksida kalip sacak koklerini gelistirdikten sonra onu bonsai saksisina alabilirsiniz.

Bonsaiciler arasina hos geldiniz.:)

Çok teşekkürler SEvgili Ali H.Ali. Deneyeceğim..