View Full Version : Yeşil'in Mavi ile Eşsiz Buluşması - SAPANCA
doğalbahçe
19-08-2009, 10:09
Tarihi - Coğrafi Konumu - Yeryüzü Şekilleri - Turizm - Tarihi Yerler
Tarihi:
Bilinen yazılı belgelere göre M.Ö. 1200 yılında Frigyalıların bölgeye gelmesiyle, bir yerleşim yeri olarak adı geçen Sapanca, gerçek anlamda M.S. 378 yılında Bitanya Krallığı tarafından kurulmuştur.Doğu Roma İmparatorluğu döneminde Buanes, Sofhan ve Sofhange adıyla anılmıştır.
Sapanca ve çevresinde 1075 tarihinde Anadolu Selçukluları'nın gelmesiyle bölge Ayan ve Ayanköy adıyla anılmaya başlamıştır. Haçlı Seferleri sonrasında bölge yeniden Bizanslılar'a geçmiştir. 1640 yılında Erzurum seyyahatına giderken kasabadan geçen Evliya Çelebi,kasaba hakkında şu bilgileri vermektedir:
" Bir zamanlar izmitli bir ihtiyar buradaki orman ve çalıları temizleyerek saban yürüttüğünden Sabancı Koca adıyla bir köy kurulur. Sonra zaman geçtikçe Mamur bir hale gelerek Kanuni Sultan Süleyman zamanında kasaba olmuştur.
Kasabada Sarı Rüstem Paşa 170 ocaklı bir han yaptırmıştır. Güzel bir camiisi hamamı ve çarşısı vardır. İmaretleri gök kurşunla kaplıdır. 1000 kadar kremit örtülü ev vardır. İmaretlerin tamamı Mimar Sinan yapısıdır. Bir diğer Mimar Sinan eseri ise Pertev Paşa hanıdır. Bu hayrat eserin çoğu Rüstem Paşa'nın olduğu için vakfın mütevellisi tarafından idare edilmektedir. Buranın bir yeni çeri Serdarı vardır. Övüleceklerinden beyaz kirazı meşhurdur. Hamamının dibinde bir ekmekçi dükkanı vardır. Bir dervişin hayır duası bereti ile bir çeşit beyaz ve has ekmek somun pişirirki sabanca somunu adıyla hertarafta şöhret bulmuştur. Kırk bile dursa kuruyup küflenip lezzetini kaybetme ihtimali yoktur. O kadar meşhurdur ki birini ılgarla taze taze acem şahına götürmüşler o da beğenmiş. O kadar lezzetli ve has ekmek olmasını bazıları suyundadır derler. Civarıda bir köy vardır.
1837 yılında 2. Mahmut Döneminde Adapazarı kaza merkezi haline getirilmiştir. Sapanca buraya nahiye olarak bağlanmıştır. İzmit - Bolu yolu Sapanca'dan geçmekte idi. Katip Çelebi, Cihannüma adlı eserinde bu yolun Sapanca kısmı hakkında yolun burada yarım mil su içinden geçtiğini ve suların kabarık olduğu zaman üzengiye çıktığını kaydetmektedir. Aynı tarif 19 yüzyılın ilk yarısında Charles Texir tarafından yapılmıştır. Bir saat kadar gölün kumları üzerinde gidilmiktedir. Bazı yerlerde sular eğer kolonlarına kadar çıkar. 1890 yılında Sapanca'ya gelen demir yolu yukarıda sözü edilen dar kıyıdan yarma açılmak süretiyle geçilmiştir. Demir yolunun inşaasından sonra karayolu ihmak edilmiş ve hemen hemen geçilmez olmuştur.
Cumhuriyet devrinde karayolu gölün dar kıyısından değil, yamaçların gerisinden geçirilmiştir. Böylece kasaba tarihi ulaşım yolu görevini hem demir hem de karayolu ile yerine getirmeye devam etmiştir. 1950'li yıllarda E5 Karayolu'nun gölün karşı kıyısından geçirilmesiyle Sapanca bir müddet önemini yitirir gibi olduysa da 1989 yılında TEM Otoyolu'nun ilçeden geçmesi ile tarihi misyonuna yeniden kavuşmuş oldu.
Coğrafi Konumu:
Sapanca, Sakarya iline bağlı bir ilçedir. Kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Sakarya merkez ilçesi Adapazarı, güneyinde Samanlı Dağları, Geyve ve Pamukova İlçesi, batısında da Kocaeli merkez ilçesi İzmit yer alır. Yüz ölçümü 14 km² denizden yüksekliği de 36 m.'dir. Sakarya'nın alan olarak yüzölçümü en küçük, nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçesidir.
Yeryüzü Şekilleri:
İlçe toprakları yer şekilleri bakımından iki bölüme ayrılır.
Birinci bölümü, Bolu'nun güneyinden uzanan Köroğlu Dağları'nın bölgedeki uzantısı olan Samanlı Dağları'nın kuzey yamaçları ve bu yamaçlarda oluşmuş vadileri içine alır. Bu bölüm oldukça engebelidir. İkinci bölümünü ise, Samanlı Dağları'nın kuzey eteklerinde Sapanca ilçe merkezinin de yer aldığı dağ eteği ovasıdır. Bu ova dağların kuzey yamaçlarından inen derelerin taşıdığı alüvyonlarla oluşmuştur.
Bu dağlardan inen derelerin en önemlileri İstanbul Deresi, Kurtköy Deresi ve Mahmudiye Deresidir. Ayrıca ilçenin en önemli deresi olan Akçay Deresi de Sakarya Nehri ile birleşir. Kuzey Anadolu Fay Hattı Sapanca Gölü'nden geçer. Bu sebeple ilçe, birinci derece deprem bölgesidir. Ancak fay hattının gölden geçmesi ilçe merkezinin ve diğer yerleşim alanlarının depremden daha az etkilenmesini sağlamıştır. İlçe 17 Ağustos 1999 depremini bu sebeple az hasarla atlatmıştır.
Sapanca Gölü ise dünyada suyu içilebilen tek göldür.
Turizm:
İlçe İstanbul başta olmak üzere civar kentler olan yakınlığı ve bir göl ve yeşillikler beldesi olması sebebiyle son dönemde kısa süreli tatiller için tercih edilmektedir. Özellikle göl civarına kurulan turistik tesisler ile turizm geliri her geçen gün artmaktadır. 1999 yılındaki deprem sonrası göl kenarındaki tesislerin kullanılamaz duruma gelmesi sonucu gerileme gösteren ilçedeki turizm son yıllarda yeniden canlanmaya başlamıştır. Özellikle ilçe çevresinde bulunan Maşukiye, Kırkpınar gibi yerleşim birimlerinde pek çok tatil köyleri ve yazlıklar kurulmuştur.
Son senelerde gelişme gösteren bir diğer bölge ise Maşukiye yakınlarındaki Samanlı Dağlarından en yükseği olan Kartepe'dir. Burada kurulan yeni tesisler ile kış turizmi de gelişmeye başlamıştır.
2006 yılında turizme açılan 5 yıldızlı Richmond Oteli, 2007 yılı anayasa tasarısının hazırlanması sırasında dönemin bakanlarını konuk etmiştir. 12 Nisan 2008 tarıhinde Sapanca'nın Kırkpınar beldesine 5 yıldızlı spa wellness konseptli Güral Sapanca Wellness Park Otel açılmıştır.
Tarihi Yerleri:
Bizans Devri Lahit ve Mezar Taşları
Bizanslılar döneminden kalma lahitler Sapanca Hükümet Konağı önünde sergilenmektedir. Lahitlerden ikisi 1976 yılında İlmiye köyü yakınlarında, diğer ikisi ise 1987 yılında TEM Otoyolu'nun yapım çalışmaları sırasında bulunmuştur. Ayrıca Kurtköy köyiçi mevkiinde BİTİNYALI'lar dönemine ait son Kıralın saklanmak için yaptırttığı kalelenin kalıntıları mevcuttur.
Vecihi Kapısı
Elde kesin bir bilgi bulunmamakla beraber Mimar Sinan tarafından yaptırıldığı söylenen Kemer'in bulunduğu yerden İpek Yolu'nun geçtiği rivayet edilir. Kemer birkaç kez onarım gördüğünden bügün sadece ana gövdesi tarihi eser niteliğindedir. Kemer'in ilk onarımı 1905 yılında orijinal yapısı korunarak Sapanca'da Nahiye Müdürlüğü yapan Yanyalı Vecihi Orhon tarafından yapılmıştır.
Rahime Sultan Camii ve Rahime Sultan Tuğrası
Sultan Abdülmecit'in 4. hanımı Rahime Sultan tarafından 1892 yılında yaptırılmıştır. 1967'de onarım görmüştür. Özgün yapısını büyük oranda koruyan camiinin 17 Ağustos depreminden sonra minaresi hasar görmüştür.
Rüstem Paşa Camii
Kanuni Sultan Süleyman'ın damadı ve veziri olan Rüstem Paşa tarafından 1555 yılında ünlü Mimar Sinan'ın kalfalarına yaptırılmıştır. İlçe Merkezinde bulunan camii zaman içerisinde bazı tadilatlar görmesine rağmen halen ibadete açıktır.
Eminönü’nde, Tahtakale’de Hasırcılar Çarşısı’ndadır. İstanbul’un siluetini oluşturan en önemli yapılardan biridir. Yüksek bir platform üzerine oturtulmuştur ve kıyı siluetine egemen bir konumda, Hacı Halil Mescidi’nin yerine inşa edilmiştir. Caminin bulunduğu yer Roma döneminden bugüne şehrin en işlek mekanlarındandır. Banisi döneminin etkili devlet ricalinden, Süleymaniye Camii’nin inşasında da katkıları olan Sadrazam Rüstem Paşa’dır. Kanuni Sultan Süleyman’ın damadı olan Sadrazam Rüstem Paşa imparatorluğun birçok yerinde yaptırdığı binalarla da tanınır. Mimar Sinan’ın ünlü eserlerindendir. Cami Rüstem Paşa’nın ölümünden sonra, 1561’de eşi Mihrimah Sultan tarafından tamamlanmıştır. 1666 yangınında ve 1776 depreminde hasar görmüştür. Rüstem Paşa Camii, Osmanlı mimari tarihinde olağanüstü güzellikteki çini kaplamalarıyla tanınır. Türkiye’nin en zengin çini kolleksiyonu bu caminin duvarlarında yer alır. Bu değerli çinilerin bir kısmı çalınmıştır. Oradaki büyük kubbeyi dört yarım kubbe desteklemektedir. Eteğinde 24 pencere bulunan büyük kubbenin kemerleri, sekiz köşeli dört fil ayağına dayanmaktadır. Mimberi ve mihrabı mermerdir. Son cemaat yeri 6 sütun ve 5 kubbelidir. Tek şerefeli minaresi yıkılan orijinalinin yerine yapılmıştır.
Mısır Çarşısı yakınında, tek minareli, etrafını çevirmiş sıra dükkanların, depoların üzerinde yükselen merkezi planlı yapıdır. Şehrin en aktif ticari merkezinde arka sırtlarda yükselen Süleymaniye Camisi ile birlikte eşsiz, güzel bir manzaradır. 1561 Yılında Sadrazam Rüstem Paşa tarafından Mimar Sinan'a yaptırtılmıştı. Dükkanların üzerinde yer alan camiiye iki yandaki döner merdivenler ile ulaşılır. Avlu entresan mimariye sahip, küçük bir teras olup beş küçük kubbe ile örtülür. Merkezi kubbe karşılıklı 4 duvar payesi ve yanlardaki ilişer sütün üzerinde yükselir. Kare mekan köşeleri, kubbeyi destekleyen 4 yarım kubbe ile çevrilidir. İki yan taraf sütunların arkasında galeri gibidir. Giriş cephesi, küçük fakat çarpıcı iç mekan duvarları, devrinin en meşhur İznik çini örnekleri ile süslüdür. Çiniler geometrik, yaprak ve çiçek motifleri ile dekorlu olup renkli çiçek bahçesini anımsatır. Bir röliyef gibi kabarık mercan kırmızısı rengi 16 yy. da kısa bir süre kullanılmıştı.
1561 tarihli Eminönü Rüstem Paşa Camii?nde de sekiz dayanaklı kubbe sistemi uygulanmıştır. Ama bu yapı, mimarisinden çok çinilerinin kalitesi ve zenginliği ile tanınır. Yapının iç duvarlarının tümü sıraltı tekniğindeki çinilerle hiç boı yer bırakılmamacasına doldurulmuştur. Bu çinilerde lale, bahar açmış meyva ağacı motifleri dikkati çeker.
Rüstem Paşa Camii (1561), 16. yüzyılın ikinci yarısında çini sanatına kaynak olacak bütün desenlerin sergilendiği, mihrapların, duvarların, payelerin tümüyle çinilerle kaplandığı gösterişli bir yapıdır. İstanbul Kadırga'da Sokullu Mehmet Paşa Camii (1571), çini süslemelerin kubbenin pandantifli geçiş kısmında, pencere alınlıklarında, mermer mihrabın çevresinde duvarda ve minberin külahında yer alması ile mimariyi ezmeyen başarılı bir düzenlemeye sahiptir. Bunun yanında, İstanbul Piyale Paşa Camii'nin (1573) çinili mihrabının süslemeleri, dönemin kumaş desenleri ile olan benzerliği sergiler.
Hasan Fehmi Paşa Camii
Osmanlı Veziri Hasan Fehmi Paşa tarafından 1885 yılında yaptırılmıştır. Sapanca'ya 3 km. uzaklıkta Mahmudiye köyünde bulanan camiinin içi çok güzel işlemlerle süslüdür.
Cami Cedid Camii
Çarşı içinde bulunan camii 1899 yılında yaptırılmıştır.
doğalbahçe
19-08-2009, 10:25
SAPANCA NASIL GİDİLİR
Sapanca;
İstanbul’a 120 km.
Ankara’ya 295 km
Adapazarı’na 15 km. mesafededir.
İstanbul’dan ulaşım;
TEM otoyolundan İzmit istikametine doğru devam edip, Sapanca gişelerinden çıktıktan sonra Sapanca’ya kolayca ulaşıyorsunuz.
Sapanca, İstanbul arası yaklaşık 1 saat sürmektedir.
Ankara’dan ulaşım;
TEM otoyolundan, Adapazarı istikametine doğru devam edip, Sapanca gişelerinden çıktıktan sonra Sapanca’ya kolayca ulaşıyorsunuz.
Sapanca, Ankara arası yaklaşık 3 saat sürmektedir.
Otobüs ile;
Adapazarı güzergahına sefer yapan otobüsler ile Sapanca’ya ulaşabilirsiniz.
Havayolu ile;
Sabiha Gökçen Havaalanı 95 km. uzaklıktadır.
http://www.panoramio.com/map/#lt=40.691400&ln=30.268400&z=4&k=2&a=1&tab=2
doğalbahçe
19-08-2009, 11:33
Sapanca'ya ait çeşitli fotoğraflar,
doğalbahçe
19-08-2009, 11:38
14. Fotoğrafta mükemmel bir gün batımı,18. fotoğrafta Samanlı Dağlarının heybetli duruşu, 19. fotoğrafta ise mavi ile yeşilin mükemmel ahengi Sapanca'yı anlatmakla bitmez sonucunu vermekteler.
doğalbahçe
19-08-2009, 11:44
19. fotoğraftan itibaren Sapancayı temaşa etmeye devam edelim.
doğalbahçe
19-08-2009, 13:27
Bir yaz gecesi... Sapanca - 2009
Sapanca’dayım. Sırtımda hırkam, serin bir yaz gecesinde verandada yıldızlara bakıyorum. Dostlarım yanımda, sohbet var, yemek var yanında. Mutluyum ve huzurluyum. Bir yandan sohbet ederken bir yandan da CD-player’ımızdan müzik seçiyoruz. Nedense bu eve, bu sohbete hep Müzeyyen Hanım yakışıyor. Sapanca, Müzeyyen Hanım benim bir yaz klasiğim, Allah ömür verdikçe. Burası benim alaturka yanım sanki diye düşünüyorum. Batu karşımda eski yazılarımı inceliyor arşivden. Okuttuğu yazıyı az sonra sizinle paylaşacağım.
***
Sapanca, Haziran 2005
Verandadaki yemek masasının üzerinde duran boş yeşil şişeyi inceliyorum uzunca... Akşam inince serin oluyor buralar. Omzumdaki hırkaya sarınıyorum. Arkadaşımın musluğun altına tuttuğu tabakların çıkardığı seslerin üzerine düşüyor eşinin CD player’a yerleştirdiği albümün melodileri...
Arsız bir hanımelinin tırmandığı ahşap sütuna astığı fenerin içindeki mumun alevi titriyor şarkı bahçeye yayılınca...
Birden kendi içimde de böyle ışığı cılız bir mum yandığını düşünüyorum.
Hiç sönmeyen ama bazen sönecekmiş gibi titreyen bir mum...
Bekçinin yavru köpekleri kuyruk sallayıp koştura koştura geçip gidiyor... Havuz başındaki beyaz ışık sönüyor sonra. Ağaçların arasından ay parlıyor..
Geceyi Fikret Kızılok’un şarkıları dolduruyor. Sakin, sessiz, yıllar öncesinden kalma o şarkılar...
Hiçbir şeyin henüz yola koyulmadığı, hatta yoldan bile habersiz yaşadığım yıllar... Dünyayı kocaman sandığım zamanlar...
Arkadaşım hafta sonu 12 gül fidesi dikmiş bahçesine... Margaritalar, fesleğenler...
“Sana da alacağız bu güllerden” diyor mis gibi kokan kahveyi önüme koyarken...
Kahveden bir yudum alırken hırkamın bir omzu düşüyor...
***
Kaynak:http://haber.gazetevatan.com/haberdetay.asp?tarih=13.08.2009&Newsid=253683&Categoryid=4&wid=10
doğalbahçe
19-08-2009, 20:49
Natürel Park Botanik, Kırkpınar'da kendinizi iyi hissedeceğiniz mekânlardan biri. Göl kenarındaki dinlenme tesislerinde açık büfe kahvaltıyla güne başlamak mümkün. Mimar Kenan Hürel'in, önceleri dekoratif bitki üretmek amacıyla kurduğu bu mekân, sonra restoran ve dinlenme tesisi olarak hizmet vermeye başlamış. Yemyeşil çimlerle kaplı alanın dekoratif bitkileri arasında hoşça vakit geçirmek ya da toplantı, düğün gibi organizasyonları düzenlemek mümkün. 'Gölpark'ta ise nilüferlerin üzerinden göle uzanan iskelede kuş sesleri eşliğinde kahvaltı yapmak ve akşam serinliğinde yemek yemek çok keyifli.
doğalbahçe
19-08-2009, 23:08
Sn Güven Teknik
Sadece kesitlerle Sapanca'yı tanıtmaya çalışıyorum,havasını,gölünü, ıslama köftesini, alabalığını yemek ,Suyundan kana kana içmek lazım. Sapanca ülkemizin en nadide yerleşim yerlerinden biri bence , İstanbulun o yoğun ortamından haftasonu olsa bile deşarj olmak için gezmeğe değer, lütfen çok uzakta değiliz, Sapanca-İstanbul arası sadece 1 saat. Kendinizi bu güzelliklerden mahrum etmeyiniz.
Oğuz Alper
19-08-2009, 23:18
mtuncer54; Çok güzel fotoğraflar ve bilgiler vermişsiniz.Bende kendimi bu güzelliklerden mahrum etmemem gerektiğinin farkına sizin sayenizde vardım. Teşekkürler
doğalbahçe
19-08-2009, 23:33
Sn.Oğuz Alper,
Rica ederim, Sapanca'ya uzak şehirlerde yaşayan değerli forum üyelerimize fotoğraflar eşliğinde rehberlik yapmak benim forum içerisinde görevimdir, gelemesenizde aklınızda Sapanca izlenimi oluşturabildiysem ne mutlu bana:)
Vildan Sönmez
20-08-2009, 08:29
mtuncer54 Arkadaşımız Sapanca Gölü çevresini yazı ve güzel fotoğraflarla tanıtmış.
İstanbul'a yakınlığı ile şehirden kaçmak isteyenlere güzel bir sığınak.
Bunun yanında da günübirlik trekkingcilerin rağbet ettiği bir çok yürüyüş parkuru var. Bunlardan biri aşağıdaki başlıkta :
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5976
doğalbahçe
20-08-2009, 09:21
Sn. Vildan Sönmez,
Paylaşımınızdan ötürü çok teşekkür ederim.
doğalbahçe
20-08-2009, 23:15
İster uçun, ister yüzün isterseniz balık tutun!
Kırkpınar'ın Sapanca Gölü sahilinde uçuş eğitimi veren küçük bir havaalanı da var. Alanda paraşüt, paramotor, mikrolayt gibi hava araçları ile uçuş eğitimi veriliyor. İsterseniz uzman eğitmenlerden ders alabiliyor, isterseniz de Sapanca Gölü üzerinde gezi uçuşları yapabiliyorsunuz. Kırkpınar sahili yüzmeye elverişli. Kürek takımının parkurunda ve belediyenin düzenlediği alanlarda plajlar bulunuyor. Fenerbahçe kürek takımının sporcuları gölde idman ve yarışlar yaparken ziyaretçiler de jetski, kano, deniz bisikleti, yelken ve sörf aleti gibi deniz araçlarıyla eğlenceli dakikalar geçirebiliyor. Kiralık kayıklarla kürek çekmek ve balık tutmak da mümkün...
Hiç bilmiyordum Sapanca ne kadar güzel bir yermiş! Tanıtım fotoğrafları da insanı cezbediyor. Çok teşekkürler.
http://www.resimhane.org/bild.php/5424,dsci0486LVZQ5.jpg (http://www.resimhane.org)
bunlarda benden olsun sapanya ya ait fotolar
http://www.resimhane.org/bild.php/5425,dsci048949MNQ.jpg (http://www.resimhane.org)
doğalbahçe
23-08-2009, 20:08
Hiç bilmiyordum Sapanca ne kadar güzel bir yermiş! Tanıtım fotoğrafları da insanı cezbediyor. Çok teşekkürler.
Sn. Uzman16
Rica ederim, fotoğraflarda bir yerde kısıtlı kalıyor bence, gelip gezmenizi bu güzel havayı yerinde teneffüs etmeniz için sizin şahsınızda tüm forum üyelerimizi Sapancamıza davet ediyorum.
doğalbahçe
23-08-2009, 20:10
bunlarda benden olsun sapanya ya ait fotolar
Katkılarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.
doğalbahçe
23-08-2009, 21:59
Fotoğraflar ile Sapanca manzaraları.
doğalbahçe
23-08-2009, 22:01
Sapanca manzara fotoğrafları.
doğalbahçe
30-08-2009, 22:56
Sapanca'dan Geçerken (Bir Gençlik Aşkı Yaşadığım Yer)
Puslu bir kış günü göl kıyısından
Geçerken durup da bir nefes aldım,
Bir sigara yakıp seyrettim gölü;
Hüzün renginde bir hayale daldım.
Sessiz bir mûsiki sardı ruhumu,
Anılar canlanıp aklımı çeldi.
Sıyrlıp bu yaşam vesvesesinden
Yıllar sonra aklıma 'şairlik' geldi.
Kıyıda,çepçevre,düzgün ve bezgin
Savaş esiri gibi sıralanmışlar,
İncecik bedenli,sarı benizli
Sessizliğe âşık,garip kamışlar...
Yalnız,bir-kaç ördek gölün sahibi;
Muntazam halkalar eteklerinde;
Eski bir güneşten kalma bir ışık
Yemyeşil parlıyor teleklerinde.
Kurşûni gökyüzü,kurşûni sular...
Sonsuz huzur,burada gizlenmektedir.
'Hüzün ve sessizlik gölü'nde şimdi,
Rüzgâr bile,sanki dinlenmektedir.
Dalıp gittim böyle,taa derinlere,
Gönlümü,çaresiz bir özlem sardı;
Gördüm; yaşlı gölün dibine sinmiş
Gençlik günlerimden anılar vardı...
Ünal Beşkese
çok güzel çekmişsiniz fotoğrafları ellerinize sağlık
Vildan Sönmez
31-08-2009, 12:01
Sapanca'dan başka bir güzellik:Mahmudiye deresi
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16998
doğalbahçe
31-08-2009, 17:04
çok güzel çekmişsiniz fotoğrafları ellerinize sağlık
Rica ederim Sn. Samarra.
Bu bilgilerden sonra, Mahmudiye dereside dahil Sapanca gezisi planları yapılıp, boş haftasonu beklenecek demekki :)
Tanıtım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
doğalbahçe
31-08-2009, 21:38
Bu bilgilerden sonra, Mahmudiye dereside dahil Sapanca gezisi planları yapılıp, boş haftasonu beklenecek demekki :)
Tanıtım ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.
Sn. K0900,
Her zaman için güzel Sapancamıza bekleriz:p
doğalbahçe
31-08-2009, 21:51
UZUNKUM KÖYÜ
Köyün İlçeye uzaklığı 3 km.dir. Kuzeyinde Sapanca Gölü, doğusunda Adapazarı batısında Sapanca ve Akçay bulunur. Köyün geçim kaynağı meyvecilik ve seracılıktır. Köyün sahilinde bulunan restaurantlar doğa ile iç içe olan bir ortamda hizmet sunmaktadırlar. Ayrıca piknik için Sakarya İl Ormanı tercih edilebilir.
AKÇAY KÖYÜ
İlçeye uzaklığı 6 km.dir. Köy ismini Akçay Deresinden alır. Bir rivayete göre derenin beyaz köpükler saçarak akması Akçay ismini almasına sebep olmuştur.
FEVZİYE KÖYÜ
Köyün Sapanca İlçesine uzaklığı 4 Km mesafede olup, komşu köylere mesafesi en fazla 1.5 km.dir. Osmanlı-Rus savaşı sırasında Batum'dan göç eden Ethem Ağa tarafından kurulmuştur.
HACIMERCAN KÖYÜ
İlçe merkezine 4 Km. uzaklıktadır. Halk ormancılık ve meyvecilikle geçinir.
ŞÜKRİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 3 km. uzaklıkta olan bir dağ köyüdür.
KURUÇEŞME ve ÜNLÜCE KÖYLERİ
Birbirine çok yakın iki köy olup ilçeye uzaklıkları yaklaşık 2 km.dir.
İLMİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 3 km. uzaklıktadır. Mahmudiye'den sonra haftasonu dinlence evi olarak en çok tercih edilen dağ köyüdür. Bu köyümüz kestane, ceviz, kiraz, erik, elma, ıhlamur, kavak, çam ağaçlarıyla bezenmiştir.
MEMNUNİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 5 km. uzaklıktadır. Bir orman köyü olan Memnuniye Köyü'nde kestane, kayın, ceviz, çam, ıhlamur, fındık gibi ağaçlar mevcuttur.
İKRAMİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 13 km. uzaklıktadır.
BALKAYA
İlçe merkezinden güneye doğru 4 km. ilerlediğimizde Sapanca' yı kuşbakışı olarak izleyebileceğimiz köye, yani Balkaya'ya ulaşırız. Bir dağ köyü olan Balkaya doğal orman ve meyve ağaçları ile bezelidir. Genellikle fındık, kestane, elma ve ceviz yetiştirilir.
MURADİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 3 km. uzaklıktadır. Fındık ve kestane ağaçları yetiştirilen köyde bir diğer geçim kaynağı da arıcılıktır.
ERDEMLİ KÖYÜ
İlçe merkezine 6 km. uzaklıktadır. Halk arasında, sudan istifade edilerek dolaplarla kereste nakledilmesi nedeniyle Dolapdere de denilmektedir.
MAHMUDİYE KÖYÜ
İlçe merkezine 4 km. uzaklıktadır. Doğası bakımında yoğun bir orman örtüsü içinde bulunması ve kolay ulaşımı nedeni ile hafta sonu dinlenme evleri olarak kullanılan konutlar için en çok tercih edilen bölgedir. Köyün içinde bulunan Hasan Fehmi Paşa Camii tarihi bir değer taşımaktadır.
doğalbahçe
31-08-2009, 22:01
Soğucak Yaylası
Sapanca - Muradiye Köyüne giderken Erdemli Köyü’ne gelmeden önce sağa ayrılan yolu takip ederek, 35 dakika kadar süren bir yolculukla yaylaya ulaşabilirsiniz. Soğucak Yaylası, 1100 m yüksekliğinde ve Sapanca’ya 17 km uzaklıkta.
Yaylanın en yoğun dönemi, temmuz ayının ikinci haftasındaki yayla şenlikleri zamanıdır. Panayır havasında geçen “Soğucak Yayla Şenlikleri”, bir gün sürmekte, ancak yayla daha şenliklere bir hafta kala dolmaya başlamaktadır. Yayla şenlikleri kapsamında, bisiklet ve at yarışları, karakucak güreş müsabakaları, folklor gösterileri ve sanatçıların katılımıyla halk konserleri düzenlenmektedir. Sapanca İlçesi’nin ve Soğucak Yaylası’nın tanıtımı ve isminin duyurulması amacıyla, yaylada Türkiye Off-Road Şampiyonası’nın 4. ayağının yapılması kararlaştırılmıştır.
doğalbahçe
01-09-2009, 09:39
Soğucak Yaylası Manzara Fotoğrafları
doğalbahçe
04-09-2009, 21:14
Soğucak Yaylası Manzara Fotoğrafları
doğalbahçe
07-09-2009, 18:20
EVLİYA ÇELEBİ SAPANCA'YI ANLATIYOR
1640 yılında Erzurum seyahatıne giderken kasabadan geçen Evliya Çelebi, kasaba hakkında şu bilgileri vermektedir.`Bir zamanlar izmitli bir ihtiyar buradaki orman ve çalıları temizleyerek saban yürüttüğünden Sabancı Koca adıyla bir köy kurulur. Sonra zaman geçtikçe mamur bir hale gelerek Kanuni Sultan Süleymen zamanında kasaba olmuştur.``Kasabada Sarı Rüstem Paşa 170 ocaklı bir han yaptırmıştır. Güzel bir camisi hamamı ve çarşısı vardır. İmaretleri gök kurşunla kaplıdır. 1000 kadar kiremit örtülü ev vardır. İmaretlerin tamamı Mimar Sinan yapısıdır. Bir Pertev Paşa hanı vardır oda Mimar Sinan eseridir. Bu hayrat eserin çoğu Rüstem Paşanın olduğu için vakfın mütevellisi tarafından idare edilmektedir.
Buranın bir yeni bir çeri Serdarı vardır. Övüleceklerinden beyaz kirazı meşhurdur. Hamamının dibinde bir ekmekçi dükkanı vardır. Bir dervişin hayır duası bereti ile bir çeşit beyaz ve has ekmek somun pişirir ki Sabanca somunu adıyla her tarafta şöhret bulmuştur. Kırk gün bile dursa kuruyup küflenip lezzetini kaybetme ihtimali yoktur. O kadar meşhurdur ki birini ılgarla taze taze acem şahına götürmüşler, oda beğenmiş. O kadar lezzetli ve has ekmek olmasını bazıları suyundandır derler. Civarında bir köy vardır.Sapanca gölünün çevresi 24 mildir. Gölün dört tarafında kasaba gibi 76 tane köy vardır.Bütün halkı bu gölün suyunu içtiklerinden yüzlerinin rengi kırmızıdır. Mahsülleri çoksa da bağları yoktur. Sayısız bahçeleri vardır. Bu gölün kenerında bir çeşit kavun ve karpuz olurki ikisini ancak bir eşşek taşıyabilir.Gölün içinde 70-80 tane kayık ve çırnık [zahire kayığı]vardır ki köyden adam, kereste ve sahir eşya getirirler. Gölde bulunan 70-80 çeşit balıktan avlayarak satarlar.
Alabalığı, sazan balığı, turna balığı, luna balığı gibi tatlı su balığı çok lezzetli olur. Kuvvet ve ferahlık verirler. Gölün derinliği çoğu yerde 200 kulaçtır. Suyu gayet saf ve berraktır. Kıyısındaki köylerin kadınları elbise yıkadıkları zaman asla sabun sürmezler. Ne yıkarlarsa temiz ve beyaz tülbent gibi olur. Adı geçen somunuda bu suyla yoğurduklarından pamuk gibi ekmeği olur.
doğalbahçe
09-09-2009, 21:01
AĞAÇ BABA'NIN İNTİKAMI
Bir zamanlar Sapanca Gölü`nün yerinde, verimli topraklar, bu toprakların üzerinde de zengin, varlıklı bir kasaba varmış. Kasaba halkı zenginmiş, varlıklıymış ama gözlerini dünya malı bürümüş, bencillik ve cimrilik ruhlarını karartmış.
Bir gün, Adapazarı`nın güneyindeki Erenler Tepesi`nde oturan, gözünü dünyaya kapamış, gönlünü aşk ve sevgiyle doldurmuş erenlerden bir eren ,bu kasabaya inmiş. Selam vermiş, selamını almamışlar, konuk olmak istemiş, kimse ``buyurun``dememiş. Hangi kapıyı çaldıysa yüzüne kapanmış, bu fakir fakat gönlü zengin dervişe bir bardak içecek su bile vermemişler. Derviş gönlü bu bir kırıldımı onarılmaz, onarılsada faydası olmaz. Akşama değin yorgun argın, aç susuz kasabayı terk ederken, ötelerde küçük bir kulübeden sızan mum ışığına doğru yönelmiş, birde bu kapıyı çalayım, belki bir gönül yoldaşı bulurum diye düşünmüş. Bu kasaba halkına sapan yaparak geçimini sağlayan fakir bir sapancının iş yeriymiş. Kapıyı çalmış az sonra sabancı güler yüzle konuğuna açmış kapıyı. Buyurun, hoş geldin, safa geldin. Ocaktan tencereyi şimdi indirdim. Bir konuk göndermesi için Allah'a niyaz ediyordum demiş.
Derviş memnun, baş köşeye oturmuş. Sabancı sofrayı kurmuş, nesi var, nesi yoksa dervişin önüne getirmiş. Yemekten sonra, içi talaş dolu yatağını sermiş, konuğunu yatırmış .Sabah erkenden kalkmışlar. Derviş sabancı'dan izin istemiş sabancı da onu karşıdaki tepelere kadar uğurlamış.
Dönüşünde birde ne görsün. Kasabanın yerinde koca bir göl var. Ne ev-bark kalmış, ne tarla-tapan. Koca göl, hepsini bir anda yutuvermiş. Kendisinden başka hayatta kimsecikleri yok. Dervişin ahı tutmuş,kırılan bir gönül, bir kasabaya mal olmuş. O günden sonra, bu koca göle Sapanca adını vermişler.
Adapazarı`nın erenler Tepesi, aynı zamanda Ağaç Baba`nın yattığı yerdir. Ağaç Baba, bahar geldi mi, ormana iner, boş tarlalara fidan diker, ağaç yetiştirirmiş .Ağaç babanın diktiği fidanları koparan ya da yetiştirdiği ağaçları kesenlerin elleri kurur, bu yüzden kimse onlara el süremezmiş. Ölürken Ağaç Baba`nın vasiyeti şu olmuş.
`Benden sonra, çocuklarınızın mutlu, topraklarınızın verimli olmasını istiyorsanız ağaçlarıma dokunmayın.
Benim hayır duamı almak, dünya ve ahiretinizi mamur etmek istiyorsanız ağaç dikiniz.``
Ağaç Baba öleli, yıllar, yüzyıllar olmuş. Ama ölmeyen, halk arasında yaşayan bir vasiyeti var. Bu vasiyeti şimdi Sapanca'da yeniden bir başlangıç yapan süs bitkileri ve fidan yetiştiricileri yerine getirmek için birbirleriyle yarışıyorlar.
bu hikayeyi çocukluğumdan beri dinlerim ve derlerki dalgıçlar gölün ortasına dalıp gölün dibini bulamadan çıkmışlar ve tam ortasında cami minrasenin tepesi görünürmüş geceleri çok sabahladım gölü izleyerek ama ben hiç görmedim
doğalbahçe
09-09-2009, 22:13
Sn. Samarra,
Evet çok önceleri cami aleminin görüldüğüne dair bir söylenti mevcuttu, malesef bende sizin gibi cami alemini göremeyenlerdenim.
doğalbahçe
12-09-2009, 22:28
ULUSLARARASI SAPANCA ŞİİR AKŞAMLARI
2001 yılından beri Kültür Bakanlığı'nın katkılarıyla, Sakarya Valiliği, Sapanca Kaymakamlığı ve Sapanca Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen Sapanca Uluslararası Şiir Akşamları'na dış ülkeler ve ülkemizden seçkin şairler katılmaktadır. Sakarya ili ve Sapanca ilçesi'nin hem turistik tanıtımı hemde ülke şiir sanatına katkıyı amaçlayan şiir akşamları, yapıldığı sahil bandında yakın il ve yörelerden halkın yoğun katılımına sahne olmaktadır.
doğalbahçe
13-09-2009, 21:00
AKTİVİTELER
SU SPORLARI VE YÜZME
Sapanca Gölü'nün kenarındaki tesislerde ücret karşılığı yüzmeniz ve su sporları yapmanız mümkün. Su kayağı, wakeboard, kneeboard, katamaran,kano ve rüzgar sörfü gölde yapabileceğiniz sporlardan bazıları. Ayrıca Sapanca gölü kenarında, Su Kayağı milli takım kampı ve Kocaeli Sapanca Su Kayağı Spor Kulübü bulunmakta. Su kayağı öğrenmek isteyenler için kurslar düzenleniyor.
Ayrıca Kırkpınar parkurunda, Türkiye Şampiyonaları da dahil olmak üzere önemli kürek yarışları düzenlenmektedir. Bir anlamda3 büyük kulüp arasındaki ezeli rekabet Sapanca'da da devam etmekte ve bir festival havasında geçen yarışlar o günlerde özellikle Kırkpınar'ı renklendirmektedir.
Sapanca'da ücret ödeyerek faydalanabileceğiniz bir aquapark mevcut. Ayrıca şehir merkezinde sadece bayanlara hizme veren bir yüzme havuzu da var. Sahil kesimindeki 5 yıldızlı otelin havuzundan da bedelini ödeyerek yararlanabilirsiniz.
BALON
Türkiye'de balon keyfini yaşayabileceğiniz sadece iki yer var ve biri Sapanca. Yukarıda 360 derecelik panoramik bir manzarayla karşı karşıyasınız. Yükseklik kazandığınızda hemen Kuzeybatı’da Marmara Denizi’ni ve İzmit Körfezi’ni bir çanak gibi görebiliyorsunuz. Samanlı Dağları’na yaklaştığınız zaman İznik Gölü ve eğer hava açıksa Uludağ’a kadar görme şansınız var. Doğuya baktığınız zaman Sakarya Ovası ve Sakarya Nehri’nin kıvrımlarını Bolu Dağı’na kadar görüyorsunuz. Kuzeye döndüğünüz zaman Karadeniz’i tüm güzelliğiyle görebiliyorsunuz. Dünyada aynı noktada 2 denizi, 2 gölü gören başka bir uçuş sahası yok ve bunu yaşayabileceğiniz tek yer Sapanca.
MICROLIGHT
Sapanca'da, dünyanın en güvenli hava araçları olarak bilinen microlight uçaklarıyla Sapanca Gölü’nü ve çevresini gökyüzünden izleme şansınız da var. Ayrıca Kırkpınar'da uluslararası niteliklere sahip Microlight pilot eğitimleri de veriliyor. Bu eğitimleri tamamlayanlar microlight pilot lisansına sahip olabiliyor. Eğer gökyüzünü seviyor ve rüzgarı hissetmek istiyorsanız, karaya ve suya iniş yapabilen microlight uçaklarla Sapanca'da bu mutluluğu yaşayabilirsiniz.
KIŞ SPORLARI
Yıllarca mesire yeri olarak kullanılan eski adıyle Keltepe, bugünkü adıyla Kartepe'ye yapılan turizm yatırımlarından sonra bölge tam teşekküllü bir kış sporları merkezine dönüşmüştür. Yaklaşık 1500 metrede kurulu tesisleri ile Türkiye’nin sayılı kayak merkezlerinden biri olan ve yıldızı her geçen gün biraz daha parlayan Kartepe’de 12 adet doğal pist bulunmaktadır. Başlangıç düzeyine uygun 2 adet yeşil pist, orta seviye kayak/snowboard kayanlar için 3 adet Mavi Pist, orta seviye üzerindeki kayak/snowboard kayanlar için 3 adet kırmızı pist, ileri düzeyde kayak/snowboard kayanlar için 4 adet siyah pist bulunmaktadır. Kayak merkezine ulaşabilmek için Sapanca gişelerinden çıktıktan sonra 26 km'lik bir yol katetmeniz gerekmektedir. İstanbul'a olan bu yakınlığı ile bölgenin tek günübirlik kayak merkezi ünvanını almıştır.
PAINTBALL
İster firmanızda çalışanlara takım ruhu aşılamak için, ister arkadaşlarınızla hoşça vakit geçirmek için. Sebebiniz ne olursa olsun, doğal parkurları, kolay ulaşımı ve çeşitli alternatifleriyle paintball için de en uygun adres Sapanca'dır.
TREKKING
Türkiye'nin en önde gelen trekking parkurlarının birçoğu Sapanca civarındadır. Sapanca'da dağlardan göle doğru akan birçok dere bulunmaktadır. Gerek bu derelerin yatakları gerekse derelere paralel oluşturulmuş eski yollar bu parkurları oluştururlar. Son dönemde hem çeşitli doğa sporları merkezleri hem de turizm firmaları, bölgeye düzenledikleri turlarla bölgenin bu konudaki popülaritesini arttırmaktadırla
doğalbahçe
17-09-2009, 20:57
TAVSİYELER
- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.
- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.
- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.
- Sapanca'nın dağ köylerini keşfedin. Yeşilin içinden masmavi göl manzarasına bayılacaksınız.
- Maşukiye-Kartepe yolundan Sunset mevkiine gidin. Eğer şansınız varsa Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi'ni aynı anda görebilirsiniz.
- Sapanca-Maşukiye yolunda, yol kenarında kendi yetişdirdiği meyveleri satan köylülerden, erik, kiraz, elma, armut ve dut alın.
- Sapanca civarında, yeşillikler içinden göle akan birçok dere var. Bu derelerin etrafındaki piknik alanlarında piknik yapın.
- Türkiye'de balonla uçma tecrübesini yaşayabileceğiniz iki yerden biri Sapanca'dır. Güneşin doğuşunda, gökyüzünde yerinizi alın ve bu muhteşem gösteriyi izleyin. İlerleyen saatlerde Karadeniz'i bile görme şansınız var.
- Sapanca'da microlight ile heyecanı yaşayın. Gökyüzünden gölü, dağları ve yemyeşil doğayı izleme şansını yakalayın.
- Sapanca Gölü'nde su kayağı, wakeboard, kneeboard ve katamaran gibi su sporlarının tadına varın.
- Sapanca Türkiye'nin süs bitkisi üretim merkezlerinden biri. Sapanca'dan ayrılmadan, eviniz ya da bahçeniz için çok uygun fiyatlara fidan ya da çiçek alın.
- Yol üstündeki sepetçilerden alışveriş yapın. Nişan sepetinden çöp sepetine, bebek beşiğinden saksılığa hatta mobilyaya kadar birçok alternatiften seçiminizi yapın.
- İstanbul'a en yakın kayak merkezine günübirlik bile kayak yapmaya gelebilirsiniz. Kartepe kayak merkezi her geçen gün gelişen yapısı ve imkanlarıyla size kış sporlarını yaşatıyor. Değerlendirin.
tavsiyelerinize biraz yorumlarımı eklesem
- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.
ıslama köfte diye bilinen aslında meşhur kazımpaşa köftesiymiş ikisi farklı köftelermiş bende yeni öğrendim.
alabalık için sapancanın dağ tepelerinde olan alabalık tesisleri kesinlikle vazgeçilmez yerler patika yollardan dağın tepesine çıkılıyor ama herşey doğal deresi ormanı anlatılmaz kesinlikle gidilmesi gerekir.
- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.
gözlemede ise şenay ablanın gözlemelerini tek geçerim
- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.
piranalar diye laf atılsa da gölümüze gölü ortasında durup sahili izlemek çok güzel
sapancaya kadar gidipde il ormanında piknik yapmamak da olmaz son yıllarda belediyenin çalışmalrıyla nezih temiz ve sapanca gölü manzaralı piknik alanı
doğalbahçe
21-09-2009, 20:16
tavsiyelerinize biraz yorumlarımı eklesem
- Sapanca'dan kiremitte tereyağlı alabalık, güveçte kaşarlı mantar ve Sakarya'nun meşhur ıslama köftesini yemeden ayrılmayın.
ıslama köfte diye bilinen aslında meşhur kazımpaşa köftesiymiş ikisi farklı köftelermiş bende yeni öğrendim.
alabalık için sapancanın dağ tepelerinde olan alabalık tesisleri kesinlikle vazgeçilmez yerler patika yollardan dağın tepesine çıkılıyor ama herşey doğal deresi ormanı anlatılmaz kesinlikle gidilmesi gerekir.
- Sapanca sahil yolunda teknelerde balık ekmek, ayaküstü gözleme yiyin.
gözlemede ise şenay ablanın gözlemelerini tek geçerim
- Sapanca sahilinde su bisikleti kiralayıp, gölden Sapanca sahilini izleyin.
piranalar diye laf atılsa da gölümüze gölü ortasında durup sahili izlemek çok güzel
sapancaya kadar gidipde il ormanında piknik yapmamak da olmaz son yıllarda belediyenin çalışmalrıyla nezih temiz ve sapanca gölü manzaralı piknik alanı
Çok teşekkür ederim, yorumlarınızla renk katıyorsunuz, amaç Sapancamızı tanıtmaksa, tanıyan kişilerin zihinlerinde daha geniş izlenimler bırakabilmek amacıyla gözden kaçanları, sizlerin değerli yorumları ve katkılarıyla daha fazla zenginleştirebileceğimizi düşünüyor bu konuda desteklerinizi rica ederim. Saygılarımla.
teşekkürler ama sadece sapancayla kalmasak sakaryanın güzel bir çok ilçesi var
doğalbahçe
21-09-2009, 23:38
Tahmin ediyorum ki, bu konu başlığı altında Sakarya ve ilçeleri değilde sadece Sapanca'yı tanıtmayı algılatabilecek cümlelerden ötürü bir yanlış anlaşılma oldu . Sakarya'nın bir parçasıdır Sapanca, bu ilçede yaşamanın ve çevreyi tanımamdan ötürü Sapanca konulu başlığı açmayı karar vermiştim. "amaç Sapancamızı tanıtmaksa" parentez içinde bu konu başlığında olarak düzeltmek isterim.
yanlış anlaşıldım sanırım demek istediğim başka konularla aynı sapanca gibi diğer ilçelerimizi de tanıtmak
gökceada
22-09-2009, 01:02
Tahmin ediyorum ki, bu konu başlığı altında Sakarya ve ilçeleri değilde sadece Sapanca'yı tanıtmayı algılatabilecek cümlelerden ötürü bir yanlış anlaşılma oldu . Sakarya'nın bir parçasıdır Sapanca, bu ilçede yaşamanın ve çevreyi tanımamdan ötürü Sapanca konulu başlığı açmayı karar vermiştim. "amaç Sapancamızı tanıtmaksa" parentez içinde bu konu başlığında olarak düzeltmek isterim.
Selam dostlar,
Ben Akyazi salihiye köyü dogumluyum. Cok güzel daglarimiz,yaylalarimiz ve nehirlerimiz vardir.
Ama Sapanca`da cok güzeldir ve ayri bir baslik altinda tüm güzellikleri gözler önüne serilmelidir.
Belki söyle yapmak daha faydali olur. Adapazari merkez olmak üzere her ilcemiz kendi adlari ile islenmeli. Dogal güzellikleri yaninda kültürel özellikler ve sosyal yasamlarindan ayrintili kesitler verilebilse cok faydali olur kanisindayim.
Selam ve sevgilerimle... ibrahim Demirkol
doğalbahçe
22-09-2009, 09:03
yanlış anlaşıldım sanırım demek istediğim başka konularla aynı sapanca gibi diğer ilçelerimizi de tanıtmak
Sn. samarra ,
Neden olmasın, Sakarya ve ilçelerinin tüm sosya-kültürel özelliklerini Sakarya'lı diğer ilçelerde yaşamlarını sürdüren değerli forum üyelerinin katkıları ile daha geniş, daha güzel bir şekilde tanıtacağımız inancındayım.
Sn. samarra ,
Neden olmasın, Sakarya ve ilçelerinin tüm sosya-kültürel özelliklerini Sakarya'lı diğer ilçelerde yaşamlarını sürdüren değerli forum üyelerinin katkıları ile daha geniş, daha güzel bir şekilde tanıtacağımız inancındayım.
haklısınız ama bu işi sizin çok güzel yaptığınız kanaatindeyim ;)
doğalbahçe
22-09-2009, 16:17
Teşekkür ederim, çok naziksiniz.
doğalbahçe
09-10-2009, 20:35
Sapanca İstabuldere mevkiinden çok güzel görüntüler,manzaralar...
Sayın Mtuncer54,
2005 Yılından beri Sapanca Kurtköy'de evimiz var sayenizde gezmediğimiz, görmediğimiz bir çok yer olduğunu anladım. Kısmet oldukça buralara gideceğiz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
doğalbahçe
29-10-2009, 17:12
Sayın Mtuncer54,
2005 Yılından beri Sapanca Kurtköy'de evimiz var sayenizde gezmediğimiz, görmediğimiz bir çok yer olduğunu anladım. Kısmet oldukça buralara gideceğiz.
Bilgilendirme için teşekkür ederim.
Rica ederim, Sapancamız da bir çok güzel, nezih yerler bulunmakta, eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
mustafakartal
29-10-2009, 18:28
Sapanca'yı yaz tatilinde arkadaşlarımla gezme imkanı bulabildim, yakın şehirlerde yaşayan değerli forum üyelerine tavsiye ederim. Sapanca çok güzel bir yer. Sn.mtuncer54 bence çok şanslısınız Sapanca'da yaşadığınız için.
Satı Uğurtan
29-10-2009, 23:29
Sayın mtuncer54 Sapanca da bir toplantı düzenlense çok güzel olmazmı?
doğalbahçe
30-10-2009, 18:52
Sayın mtuncer54 Sapanca da bir toplantı düzenlense çok güzel olmazmı?
Tolantı derken biraz daha açabilirmisiniz konuyu. Sapanca'da toplantı amaçlı kullanılabilecek bir çok yer bulunmaktadır.
doğalbahçe
30-10-2009, 18:54
Sapanca'yı yaz tatilinde arkadaşlarımla gezme imkanı bulabildim, yakın şehirlerde yaşayan değerli forum üyelerine tavsiye ederim. Sapanca çok güzel bir yer. Sn.mtuncer54 bence çok şanslısınız Sapanca'da yaşadığınız için.
Teşekkür ederim Sn. mustafakartal, SAPANCA HEPİMİZİN :) Sadece bir yöreye özgü olmamakla beraber tüm ülkemizin güzel insanlarına kapımız açıktır.
Satı Uğurtan
30-10-2009, 22:21
Sayın mtuncer54 gölkenarında bir kahvaltı, daha sonra o resimlediğiniz, o güzellikleri gezip yerinde görmek gibi.
doğalbahçe
31-10-2009, 21:06
Sayın mtuncer54 gölkenarında bir kahvaltı, daha sonra o resimlediğiniz, o güzellikleri gezip yerinde görmek gibi.
Tabi neden olmasın Sn. Satı Uğurtan.
doğalbahçe
29-11-2009, 21:12
Bugün Sapanca Gölünden izlenimlerimi siz değerli üyelerimizle paylaşmak istedim.
Zafer İnandıklı
29-11-2009, 21:49
Sevgili mtuncer54 sapanca gerçekten çok güzel bir yer.Fakat ben 32 yıldır sapancayı bilen biri olarak, o güzelim sapanca evlerinin, elma bahçelerinin, kestane ağaçlarının,kavaklıkların, kısacası doğasının yok edilerek villalar yapılmasından büyük üzüntü duymaktayım. sevgiler.
sındırgılı
29-11-2009, 22:06
Çocukluğumuzda Sekanın göl kenarındaki kampına gitmeyi dört gözle beklerdik.54 yaşında olduğuma göre bahsettiğim olay 40-45 sene öncelerine uzanıyor..Öncelikle çadırlarda kalıyorduk.Sonra tesisler yapıldı..Sazların arasında balık tutmalar..Kaşık olta ile Turna balığı avları.. Sevgili M.Tuncer bu başlığı görünce inanki o günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.Cami efsanesi o zamanlarda vardı.Kayıkla oraya kadar giderdik..Tabii görmek kısmet olmadı..Yüzmeyi ilk öğrendiğim yerdir..Tesislerin yanında Amerikalıların yerleri vardı..Su kayağı yaparlardı..Onları hayranlıkla izlerdik..Daha ne diyebilirimki çoçukluğumuzun en güzel günleriydi.. Daha sonra Oğlum doğduğunda 15 günlük tatilimizi orda geçirdik.Ve bu son oldu..6-7 sene önce kızımın kürek yarışları için günü birlik gidip gelmelerde karşı tarafa geçip İstanbuldereyi tanıdık..Fırsat buldukça geliriz..Şehrin stresinden kurtulmanın bir yoludur..Aslında bende doğma büyüme İzmitliyimdir..Fazla uzattım ama bana eski günleri hatırlattınız.. Teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun..
doğalbahçe
29-11-2009, 22:36
Sevgili mtuncer54 sapanca gerçekten çok güzel bir yer.Fakat ben 32 yıldır sapancayı bilen biri olarak, o güzelim sapanca evlerinin, elma bahçelerinin, kestane ağaçlarının,kavaklıkların, kısacası doğasının yok edilerek villalar yapılmasından büyük üzüntü duymaktayım. sevgiler.
Sn. Zafer Ağabey,
Çok haklı bir konuya değindiniz, ama ne yazık ki bu konular beni Sapancalı olmaktan ziyade doğa sever olarak çok üzmektedir. İnsanın olduğu veya insan elinin değdiği yerler her zaman tahribata açık olmaması gerekmektedir, ama bir gerçek var ki ekonomik şartlar bazı değerlerin önüne geçmiş bulunmaktadır. Her şeyden uzak olsun, başımızı dinleyecek bir yer olsun düşünceleriyle balkonumdan uzanan Kartepe(Keltepe) - Sapanca hattındaki dağların yüksek kesimlerinde yavaş yavaş artan bir yapılaşmayı gördüğümde çok üzülüyorum. Ama bu durum sabit kalmayacak gibi görünmektedir.Saygılarımla.
Sapanca'nın İstanbul'a bu kadar yakın olduğunu bilmiyordum. İstanbul karmaşasından kaçabilecek kısa bir mesafe ve bu güzellikler...
Paylaşımlarınızın özellikle kalınacak yerlerle ilgili bölümlerini bekliyoruz..
doğalbahçe
30-11-2009, 08:38
Sapanca'nın İstanbul'a bu kadar yakın olduğunu bilmiyordum. İstanbul karmaşasından kaçabilecek kısa bir mesafe ve bu güzellikler...
Paylaşımlarınızın özellikle kalınacak yerlerle ilgili bölümlerini bekliyoruz..
Evet Sn. turko-g,
Sapanca - İstanbul arası mesafe bakımından 1 saat kadar uzaklıkta ama haftasonu geçireceğiniz sakin, doğa ile başbaşa 1-2 gün sizi yoğun İstanbul atmosferinden uzaklaştırmaya yetecektir. Sapanca'da konaklayabileceğiniz yerleri en kısa sürede foruma ekleyeceğim. Sevgilerle.
doğalbahçe
30-11-2009, 16:44
Richmond Nua Wellness Spa
Genel
Restoran, Bar, 24-Saat Açık Resepsiyon, Bahçe, Sigara İçilmez Odalar, Engelli Konuklar için Odalar/İmkanlar, Asansör, Emanet Kasası, Ses Geçirmez Odalar, Bütün genel ve özel alanlarda sigara içmek yasaktır, Klima.
Etkinlikler
Tenis Kortu, Sauna, Fitness Merkezi, Balık tutma, Oyun Odası, Solaryum, Spa & Sağlık Merkezi, Masaj, Bilardo, Jakuzi, Kütüphane, Kano, Bisiklete binme, Türk Hamamı/Buhar Banyosu, Hamam, Kapalı Yüzme Havuzu, Açık Yüzme Havuzu.
Hizmetler
Oda Servisi, Toplantı/Ziyafet İmkanları, Çamaşırhane, Kuru Temizleme, Kuaför/Güzellik Salonu, Odaya Servis Kahvaltı, Gelin Süiti, Döviz Alım Satım, Bisiklet Kiralama, Kiralık Araba, Faks/Fotokopi.
İnternet
Kablosuz İnternet erişimi otel genelinde mevcuttur ve ücretsizdir.
Otopark
Yakın bir yerde ücretsiz özel park yeri mevcuttur.
Check-In
14:00 'dan itibaren
Check-Out
12:00 - 14:00
Çocuklar ve ilave yataklar
Otelde çocuk ağırlanamaz.
Bir odadaki ilave yatak kapasitesi 1 (azami).
Odada bebek karyolası için yer yok.
İlave yatak ve bebek karyolaları isteğe tabidir ve otel tarafından onaylandıktan sonra temin edilebilir.
İlaveler otomatik olarak toplam tutara dahil edilmeyecek, otelde ayrıca ödenmeleri gerekecektir.
Evcil hayvanlar
Evcil hayvan giremez.
Kabul edilen kredi kartları
American Express, Visa, Euro/Mastercard, Diners Club, Maestro
Otelin varıştan önce kredi kartlarını ön provizyona tabi tutma hakkı saklıdır.
Yiyecek ve İçecek
Aqua Restoranda alakart servisin tadını çıkarın. Dilerseniz günlük büfeler sunan Stone Rest'te akşam yemeğinizi yerken nefes kesen manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz. Çeşitli vejeteryan yemek ve içecekleriyle Vital Bar lezzetli ve sağlıklı bir akşam yemeği için mükemmel bir seçimdir. Q Rest Türk ve Dünya mutfaklarından en iyi lezzetleri sunar.
Önemli bilgiler
Lütfen dikkat! 14 yaşından küçük çocuklar wellness (sağlık) alanına giremezler.
Kumbaz Cad. No:10
Göl Kenarı / Sapanca
Tel: +90.264.5822100
Faks: +90.264.5822101
info@richmondnua.com
http://www.richmondnua.com
doğalbahçe
30-11-2009, 16:55
Güral Sapanca Wellness Park
Genel Bilgiler
Genel
Restoran, Bar, 24-Saat Açık Resepsiyon, Gazeteler, Bahçe, Sigara İçilmez Odalar, Engelli Konuklar için Odalar/İmkanlar, Asansör, Hızlı Check-In/Check-Out, Emanet Kasası, Ses Geçirmez Odalar, Dizayn Otel, Bagaj Muhafazası, Otelde Mağazalar Mevcut, Bütün genel ve özel alanlarda sigara içmek yasaktır, Klima.
Etkinlikler
Tenis Kortu, Sauna, Fitness Merkezi, Oyun Odası, Spa & Sağlık Merkezi, Masaj, Çocuk Bahçesi, Bilardo, Masa Tenisi, Karaoke, Jakuzi, Kütüphane, Kano, Hiking, Barbekü Tesisatı, Bisiklete binme, Türk Hamamı/Buhar Banyosu, Hamam, At Binme, Kapalı Yüzme Havuzu, Açık Yüzme Havuzu.
Hizmetler
Oda Servisi, Toplantı/Ziyafet İmkanları, Havaalanı Servisi, Bebek Bakımı/Çocuk Hizmetleri, Çamaşırhane, Kuru Temizleme, Kuaför/Güzellik Salonu, Odaya Servis Kahvaltı, Ütü Servisi, Gelin Süiti, Döviz Alım Satım, Hatıra Eşyası/Hediyelik Dükkanı, Bisiklet Kiralama, Ayakkabı Parlatıcı, Paketli Öğle Yemeği , Kiralık Araba, Faks/Fotokopi.
İnternet
Kablosuz İnternet erişimi otel genelinde mevcuttur ve ücretsizdir.
Otopark
Otelde ücretsiz özel park yeri mevcuttur.
Check-In
14:00 'dan itibaren
Check-Out
12:00 'a kadar
Çocuklar ve ilave yataklar
Varolan yatak takımları kullanılıyorsa bütün 6 yaşından küçük çocuk ücretten muaftır.
Bebek karyolası kullanılıyorsa bütün 2 yaşından küçük çocuk ücretten muaftır.
Varolan yatak takımları kullanılıyorsa bir adet 7 ila 14 yaşındaki çocuk için kişi başı gecelik oda fiyatının % 50 'si tahsil edilir.
Odadaki ilave yatak/bebek karyolası kapasitesi 1 'dir (azami).
İlave yatak ve bebek karyolaları isteğe tabidir ve otel tarafından onaylandıktan sonra temin edilebilir.
İlaveler otomatik olarak toplam tutara dahil edilmeyecek, otelde ayrıca ödenmeleri gerekecektir.
Evcil hayvanlar
Evcil hayvan giremez.
Kabul edilen kredi kartları
American Express, Visa, Euro/Mastercard, Diners Club
Otelin varıştan önce kredi kartlarını ön provizyona tabi tutma hakkı saklıdır.
ADRES :
Tepebaşı Mah.Şehit Cevdet Koç Cad. No:73
Kırkpınar / Sapanca
Tel: +90.264.5923030
Faks: +90.264.5920932
info@guralsapanca.com
http://www.guralsapanca.com
doğalbahçe
30-11-2009, 16:58
Lake House Talia Hotel
4 yıldızlı Lake House Talia Hotel İstanbul’a 50 dakika uzaklıkta muhteşem doğasıyla huzura kavuşabileceğiniz bir deneyim sunuyor.Sizleri günün stres, gürültü ve şehir karmaşasından kurtulmanızı sağlamaya davet ediyoruz.
28 standart 2 corner olmak üzere toplam 30 oda ve 60 yatak kapasitesi ile Lake House Talia Hotel güler yüzlü ve profosyonel ekibi ile siz misafirlerimize hizmete açılmaktan onur duyar.
Tüm odalarda duş ve tuvalet , telefon , kablosuz internet ağı , klima , fön , plazma televizyon , elektronik kartlı kapı sistemi , ücretsiz kasa ve minibar mevcuttur.Yarı olimpik açık ve kapalı yüzme havuzumuz , havuz bar, restaurant bar , 40 araçlık otopark , kuru temizleme servisi bulunmaktadır.
Yazları Pool Bar’da içeceğiniz egzotik içecekleri tadıp , günün devamını havuz kenarında Dünya ve Türk mutfaklarından seçeceğiniz bir akşam yemeğiyle tamamlayabilirsiniz.
ZİYAFET VE TOPLANTI
Lake House Talia Hotel seminer, konferans ve özel davetleriniz için profesyonel bir ekip tarafından organize edilir.
En mutlu gününüzü Lake House Talia Hotel şıklığı ve servis kalitesiyle unutulmaz geçirmeniz için hizmete hazırız.Ziyafet alanlarımız yazları oturmalı düzende 700 kişi , kokteyl düzeninde 1000 kişi kapasiteli havuz başı , kışın kapalı salon oturmalı düzen 300 kişi kokteyl düzeni 500 kişi kapasitelidir.
Toplantı organizasyonlarınızın istediğiniz gibi geçmesi için ekibimizle sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız.Kişi sayısına göre düzenlenecek salonumuzda teknik ekipmanlar hazır durumda bulundurulacaktır.
Kırkpınar Mahallesi No.7
Kırkpınar / Sapanca
Tel: +90.264.5923200
Faks: +90.264.5923201
sales@lakehousetalia.com
doğalbahçe
30-11-2009, 17:11
Pansiyon Değil Evimizde, Müşteri Değil Misafirimiz Olun...
Sapanca dev ve doğal bir bahçe ve Villa Sapanca da tam merkezinde.
İster trekking ister sörf ister kano yapın ama gün sonu yorgunluğunuzu tertemiz evimizdeki sıcacık
jakuzide, veya havuz başında keyif yaptıktan sonra kaz tüyü yastık-yorgan ve
çift kişilik ortopedik yataklarda uymanın keyfi ile tamamlayın...
İkramımız olan bitki çaylarınızı ve kahvelerinizi ücret ödemeksizin keyfinize göre
dilediğinizde kendiniz hazırlayarak için...
Göl Kıyısına, restaurant - kafelere ve çarşı merkezine 100 metre mesafede şehir konforunu
aratmayan country tarzındaki 4 odalı keyifli olduğuna inandığımız evimizi paylaşıyoruz.
İkiz triblex olan evin bir tanesini kendimize diğerini ise “ Ev Pansiyonu” olarak Sapanca da
konaklamak isteyen misafirlerimize ayırdık; her birinin kendi özel banyosu bulunan odalarımızı kiralıyoruz.
Evimizde Pansiyondan ziyade Butik Otel Konforunda ve dahi bir yakınınızın evindeymiş gibi hissedeceğinizi düşünüyoruz.
Önemli Not:
Hafta sonu rezervasyonlarında önceliği 2 gün ve üzeri kalacak misafirlerimize tanımayı tercih ediyoruz.
Sadece Cumartesi konaklamayı planlayan misafirlerimiz Cuma akşamı ya da Cumartesi günü bizimle kontak kurabilirler.
* Aile pansiyonu deyimini sevmemekle birlikte burada yan komşularınız biziz ve gerçek anlamda aileyiz! Anne baba ve 1 çocuktan oluşan çekirdek bir aileyiz ama olsun...annelerimiz-babalarımız-dayılarımız da bizi ziyarete geliyorlar zaman zaman..çoooook coşkulu eğlence beklentileriniz için pek uygun bir mekan sayılmayız.. Ama amacınız dinlence ve aradığınız huzur ise her zaman için "Hoş Geldiniz" evimize...
* Biz ne "5 Yıldızlı bir oteliz" ne de bir "Butik Otel"... Profesyonel anlamda hizmet vermemekteyiz. Konseptimizi "Ev Pansiyonculuğu" olarak tanımlamış kanunlarımız...Dolayısı ile ne bavullarınızı taşıyacak bellboy ne de size ortalıkla hizmet eden servis elemanlarımız olacaktır.
* Evimize ayakkabılarımız ile girmiyoruz, dilerseniz kendi ev terlikleriniz getirebilirsiniz, ya da biz size hijyenik otel terliklerimizden verebiliriz... ama ayakkabılarımız mutlaka çıkarıyoruz!
* Odalarımızda ve içeride sigara da içilemiyor, içtiğimizde yangın alarmları devreye giriyor :( Ama balkon ve bahçemizde birlikte de içebiliriz ;)
* "Ev Pansiyonu" olduğumuz için yasa uyarınca sadece odalarımızı kiralamaktayız. Kahvaltı öğle yemeği veya akşam yemeği gibi hizmetlerimiz yoktur. Kahvaltı veya diğer öğünleriniz için göl kenarında veya çarşı içerisinde açık büfe kahvaltıdan gözlemeye, tabakta kahvaltıdan aperatif yiyeceklere kadar her türlü yiyecek hizmeti veren onlarca alternatif bulabileceksiniz. Bunlardan paket servis yapanların bir kısmının kontak bilgilerini de evimizde bulabileceksiniz...
* Göl kıyısına ve çarşıya çok yakın olduğumuz için "bazı oteller denize sıfır deyip sizi 3 km yürütmeye çalışabiliyorlar biliriz :) Google Earth de evimizin konumunu görmek için lütfen ulaşım bölümündeki haritaya bakınız.
* Mutfağımız sadece içecek hazırlamak amacıyla kullanılabilmektedir, yemek pişirilememektedir (Çorba da Dahil ! :) Mutfaktaki buzdolabımızı içeceklerinizi ve aperatif gıdalarınızı soğutmak amacıyla kullanabilirsiniz...
* Kahve ve bitki çaylarınızı kendiniz dilediğiniz zamanda ve ücret ödemeksizin alabiliyorsunuz...
* Sık sorulan sorulardan biri de havuzumuzun gerçekten olup olmadığı, evet havuzumuz var.. (Yukarıdaki fotoya bakınız) Min. 1,40 max. 2,20 derinliğinde yaklaşık 7 metreye 4 metre boyutlarında yüzme havuzumuz var. Dilerseniz odanızda ılık bir duş, dilerseniz de bahçedeki hortum ile serin bir duş... ama mutlaka ve mutlaka bir duş sonrası özgürce kullanabiliyorsunuz havuzumuzu...Cankurtaran hizmetimiz olmadığından kendinizin ve çocuklarınızın can güvenliğinden kendinizin sorumlu olacağınızı da önemle belirtmek isterim!
* Evimiz doğalgaz ile merkezi olarak ısıtılmaktadır. Sıcaklık 21 ila 23 C Derece civarında sabitlenmiştir. Mavi Süitimizdeki Klima aynı zamanda Isıtıcı olarak da kullanılabilmektedir. Diğer odalarımızda sadece merkezi ısıtma vardır.
* Odalarımızın hepsinin kendi özel banyosu var, 2 tanesi jakuzili 2 tanesi de duş kabinli...ve elbetteki banyolarda tuvalet ve lavabolarınız da var...ve tabii ki 24 saat sıcak su da...
Uçakla
Sabiha Gökçen Havalimanına yaklaşık 100 km uzaklıktayız.İzmit veya Adapazarı'na geldikten sonra Sapanca'ya 15-20 dakikada bir otobüs bulabilirsiniz.
Trenle
Evimiz Tren istasyonuna sadece 400 metre uzaklıktadır.
Aşağıdaki linkten tren saatlerine ulaşabilirsiniz.
TCDD-Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları
Otobüsle
Sapanca Otobüs terminaline 500 metre uzaklıktayız.
Özel Araç ile İstanbul'dan
TEM otoyolu (E-80) üzerinde İzmit Doğu çıkışından bir sonraki Sapanca - Arifiye gişelerinden çıkıyorsunuz. Adapazarı Arifiye (sağa) dönüyorsunuz.İlk ışıklardan sonra Jandarma ve tabelasını takip ediyorsunuz. Jandarma Araç Park kapısının (jandarma tabelasının olduğu kapı değil ! diğer kapı nın karşısındaki sokak- Kumbaz Sitesi Karşısı) tam karşısında Seymen Sokak No:3.
Özel Araç ile Ankara'dan
TEM otoyolu üzerinde Adapazarı çıkışından sonra gelen Sapanca gişelerinden (Sağınızda gölü gördükten sonraki ilk gişeler) çıkıyor ve sağa dönüyorsunuz. İlk ışıklardan sonra Jandarma tabelasını takip ediyorsunuz.Jandarma Araç Park kapısının ( Jandarma tabelasının olduğu kapı değil ! diğer kapının karşısındaki sokak- Kumbaz Sitesi Karşısı) tam karşısında Seymen Sokak No:3
Kaynak:
http://www.villasapanca.com/
doğalbahçe
30-11-2009, 17:21
Club Otel Lale;
Sapanca gölü kenarında 5000 m2' lik yemyeşil bir alanda kurulmuş bir tesis. Toplam 65 yatak kapasiteli 26 odalı oteli, 150 kişilik kapalı 300 kişilik açık restaurantı, 140 m2'lik toplantı salonu ,üzerinde gündüzleri güneşlenebileceğiniz akşamları ise keyif ile yemeğinizi yiyebileceğiniz 150 m2 'lik ahşap iskelesi , hafta sonları canlı müzik dinleyebileceğiniz surf barı, bir çok doğa ve su sporlarının yapılabildiği aktivite merkezi ile 2002 yaz sezonundan itibaren yeni bir anlayış ile hizmet veriyor siz müşterilerine.
iddia ediyoruz !
Mavi ile yeşilin kesişti?i sessiz bir doğa ortamynda dinlenirken aynı anda tüm su sporlarını yapabilme imkanını bulabileceginiz, istanbul bölgesine en yakın tesis Club Otel Lale.
Bir iddiamız daha!
Özellikle arkadaş ve şirket grupları tesisimizin tadını en güzel çıkaran kesim olmuştur her zaman. Çünkü biz onlara , oldukça zengin paket programlar hazırlamaktayız.
Örneğin cuma akşamı giriş yaptılar grupça. iskelemizde canlı yemek müziği eşliğinde güzel bir akşam yemeği ve sonrasında çimlerin üzerinde yorgunluk içkilerini alırlar.Cumartesi sabahı güzel bir kahvaltının ardından ister rehberimiz eşliğinde tracking isterlerse otobüsle yöreyi gezerler. Öğlen yemeği dağda delicesine akan şelaleler yanında alabalık, ya da ormanda sucuk ekmek olabilir.
Akşam üstü bahçemizde akşam çayı ve sonrasında takım ruhunu aşılayan ve stres atmanın en iyi yollarından biri olan paintball. 5'er kişilik takımlar halinde Atatürk il ormanındaki paintball sahamıza gidilir ve eğlence burada devam eder.
Cumartesi akşamları ise yemekler bahçemizde, garden party şeklinde ateş başında gitar eşliğinde alınır.
Pazar sabahları değmeyin brunch keyfine. 14.30'a kadar süren brunch süresince kimi yüzer, kimi su sporlarına katılır en azından keyif ile izler. Halat çekme yarışı ile coşan takımlar çim veloybolu ile tüm streslerini atarlar.
Club Otel Lale, Sapanca gölü kıyısındadır. Özel araçları ile gelecek olan misafirlerimiz; İstanbul' dan 1 saat süren bir yolculuktan sonra 110. km deki Sapanca gişelerinden çıkarak aşağıdaki ulaşım krokisini takiben bize ulaşabilirler.
Otobüs ile gelecek olanlar ise otoban üzerindeki Uzunkum dinlenme tesislerinde inerek her 15 dakikada bir geçen sapanca minübüsleri ile şehir merkezine gelebilirler.
Bize telefon ederseniz 2km. mesafedeki otelimize gelebilmeniz için size bir taksi yollarız.
Telefon
0 264 582 89 30- 31
doğalbahçe
30-11-2009, 18:36
Çocukluğumuzda Sekanın göl kenarındaki kampına gitmeyi dört gözle beklerdik.54 yaşında olduğuma göre bahsettiğim olay 40-45 sene öncelerine uzanıyor..Öncelikle çadırlarda kalıyorduk.Sonra tesisler yapıldı..Sazların arasında balık tutmalar..Kaşık olta ile Turna balığı avları.. Sevgili M.Tuncer bu başlığı görünce inanki o günler bir film şeridi gibi gözlerimin önünden geçti.Cami efsanesi o zamanlarda vardı.Kayıkla oraya kadar giderdik..Tabii görmek kısmet olmadı..Yüzmeyi ilk öğrendiğim yerdir..Tesislerin yanında Amerikalıların yerleri vardı..Su kayağı yaparlardı..Onları hayranlıkla izlerdik..Daha ne diyebilirimki çoçukluğumuzun en güzel günleriydi.. Daha sonra Oğlum doğduğunda 15 günlük tatilimizi orda geçirdik.Ve bu son oldu..6-7 sene önce kızımın kürek yarışları için günü birlik gidip gelmelerde karşı tarafa geçip İstanbuldereyi tanıdık..Fırsat buldukça geliriz..Şehrin stresinden kurtulmanın bir yoludur..Aslında bende doğma büyüme İzmitliyimdir..Fazla uzattım ama bana eski günleri hatırlattınız.. Teşekkürler.Her şey gönlünüzce olsun..
Sn.Sındırgılı,
Cami efsanesini yaşayan kişilerden biri olmanız ne kadar güzel bir duygu:) Sizin dilinizden bu kısa ama içinde geçmiş senelerin duygularını barındıran anektotlarınızı burada paylaşmanız çok güzel bir yaklaşım olmasından ötürü ben teşekkür ederim.Sapanca'dan sevgiler , selamlar...
doğalbahçe
01-12-2009, 21:56
Kıyı & Cafe Restaurant (Alkolsüz)
Sabahları açık büfe kahvaltı ile başlayan zengin açık büfe menü öğleden sonra yerini Kıyı & Cafe Restaurant 'ın zengin mutfağı ile birleşip sizlere her türlü lezzeti sunuyor.
doğalbahçe
01-12-2009, 22:01
Kıyı & Cafe Restaurant
Adres :
Sahil Yolu Kırkpınar / Sapanca
Telefon :
0264 5921604
doğalbahçe
21-02-2010, 14:55
Sapanca Gölü Fotoğrafları
126460
126461
126462
126463
126464
doğalbahçe
21-02-2010, 14:57
Devamı
126465
126466
126467
Zühre Demir
21-02-2010, 15:58
Sayın mtuncer54. Ben de Sapancalıyım. Hem de doğma büyüme. Sayfanıza katkı sağlamak için, birkaç sene önce çektiğim ve bilgisayarımda kalan birkaç Sapanca fotoğrafını eklemek istedim.
Fırsat buldukça geliyorum. Oturup suyun kenarında dağları, ağaçları seyrediyorum uzun uzun. Göl kenarında suya uzanan iskelede sazlıklarla, suda yüzen balıklarla konuşuyorum.
Oranın havasıyla doluyken içim, o ağaçların tepesinde yara bere içinde büyümüşken, o dağlarda gezmişken bir daha kopamıyor insan...
Benim güzel memleketim...
126475 126476
Sapanca Kırkpınar - Göl kenarı
126478 126479
126477
Kırkpınar Belediyesinin bahçesi
Bu yaz sapancada buluşabiliriz uygun bir gün ayarlayabilirsek sevgili zuhredemir. Sapancalılar, Sapancayı sevenler ve özleyenler olarak:) Seraları da gezeriz. Bahar uygun olurdu mesela nisan ayı;)
Asuman ne dersin:p
Zühre Demir
21-02-2010, 16:11
Bu yaz sapancada buluşabiliriz uygun bir gün ayarlayabilirsek sevgili zuhredemir. Sapancalılar, Sapancayı sevenler ve özleyenler olarak:) Seraları da gezeriz. Bahar uygun olurdu mesela nisan ayı;)
Asuman ne dersin:p
Sevgili Sevim.k, mükemmel olur. Asuman'ı düşünmeyin, ben onu sürüklerim. Ki zaten bayıla bayıla uçup gelecektir. Ayrıca Sapancayı görmek isteyen site üyeleri de gelebilirler. Havalar biraz düzelsin, bunu organize edelim :)
Anlaştık:) Bahar gezilerinde açılışı Sapancayla yapalım ama Ereğliye de sözüm var;)
Zühre Demir
21-02-2010, 17:03
Anlaştık:) Bahar gezilerinde açılışı Sapancayla yapalım ama Ereğliye de sözüm var;)
Ereğli kolay :) Ben sık sık gidiyorum ama sizin için de seve seve giderim. Oraları da görmelisiniz sevgili Sevim.K :rolleyes:
doğalbahçe
21-02-2010, 19:44
Sayın mtuncer54. Ben de Sapancalıyım. Hem de doğma büyüme. Sayfanıza katkı sağlamak için, birkaç sene önce çektiğim ve bilgisayarımda kalan birkaç Sapanca fotoğrafını eklemek istedim.
Fırsat buldukça geliyorum. Oturup suyun kenarında dağları, ağaçları seyrediyorum uzun uzun. Göl kenarında suya uzanan iskelede sazlıklarla, suda yüzen balıklarla konuşuyorum.
Oranın havasıyla doluyken içim, o ağaçların tepesinde yara bere içinde büyümüşken, o dağlarda gezmişken bir daha kopamıyor insan...
Benim güzel memleketim...
Sn. Zühre Demir,
Öncelikle çok teşekkür ederim. Çok sevindim Sapancalı olarak sizi agaclar.net'te tanımak beni mutlu etti. Tabi fotoğraflarınızı, anılarınızı aktarmak istediğiniz Sapanca'ya ait tüm paylaşımları esirgemeyiniz.
Zühre Demir
21-02-2010, 20:24
Ben de bir memleketlimi burada bulduğuma çok memnun oldum Sayın mtuncer54. Hele bir bahar gelsin, Sapanca'mız yeniden canlansın, çektiğim fotoğrafları ve izlenimlerimi sayfanızda paylaşmayı sürdüreceğim.
doğalbahçe
21-02-2010, 21:05
Ben de bir memleketlimi burada bulduğuma çok memnun oldum Sayın mtuncer54. Hele bir bahar gelsin, Sapanca'mız yeniden canlansın, çektiğim fotoğrafları ve izlenimlerimi sayfanızda paylaşmayı sürdüreceğim.
Çok teşekkür ederim Sn. Zühre Demir, izlenimlerinizi görsel anlamda katkılarınızı, yorumlarınızı bekliyorum. Saygılarımla.
asumandilek
22-02-2010, 00:50
Bu yaz sapancada buluşabiliriz uygun bir gün ayarlayabilirsek sevgili zuhredemir. Sapancalılar, Sapancayı sevenler ve özleyenler olarak:) Seraları da gezeriz. Bahar uygun olurdu mesela nisan ayı;)
Asuman ne dersin:p
Diyorum ki kulağım niye çınladı bu kadar. :)) Hocam vallahi öğrencilerin de kulağını böyle kızartıyorsanız Hendeğe mendeğe gelmem ha.. :))
Sevgili Sevim.k, mükemmel olur. Asuman'ı düşünmeyin, ben onu sürüklerim. Ki zaten bayıla bayıla uçup gelecektir. Ayrıca Sapancayı görmek isteyen site üyeleri de gelebilirler. Havalar biraz düzelsin, bunu organize edelim :)
Sapanca denilince uçacağımı nasıl bilir ama. :) Bu işin yakasını bırakmam ona göre. Havalar düzelince ilk işimiz bu olsun. Ben Cemocuğumu ve Dileği de takarım koluma siz merak etmeyin..
Sayın mtuncer54 Sapanca'nın tanıtımı için emeğinize sağlık. Daha güzel anlatılamazdı sanırım. Yad ettik sayenizde. Sağlıcakla..
asumandilek
22-02-2010, 00:54
Çorbada tuzum bulunsun.. :)
doğalbahçe
22-02-2010, 15:38
Diyorum ki kulağım niye çınladı bu kadar. :)) Hocam vallahi öğrencilerin de kulağını böyle kızartıyorsanız Hendeğe mendeğe gelmem ha.. :))
Sapanca denilince uçacağımı nasıl bilir ama. :) Bu işin yakasını bırakmam ona göre. Havalar düzelince ilk işimiz bu olsun. Ben Cemocuğumu ve Dileği de takarım koluma siz merak etmeyin..
Sayın mtuncer54 Sapanca'nın tanıtımı için emeğinize sağlık. Daha güzel anlatılamazdı sanırım. Yad ettik sayenizde. Sağlıcakla..
Sn. asumandilek,
Çok teşekkür ederim, elimden geldiğince paylaşmaya çalışıyorum. Sizlerin güzel yorumlarınız konuya ayrı bir renk katmaktadır. Tekrar teşekkür ederim. Saygılarımla.
doğalbahçe
21-11-2010, 16:51
Zeliş Çiftliği:
Sapanca Gölü'ne kuş bakışı bakan, ağaçlar içerisinde, huzur ve keyif dolu bir dağ eviniz olsun istermisiniz?
Cevabınız evet ise muhteşem manzarası,huzurlu bir ev ortamı,onlarca değişik meze ve tamamı doğal ürünlerden hazırlanan yemekleri ve kahvaltıları ile Zeliş Çiftliği sizleri misafir etmekten mutluluk duyacaktır.
Tamamı duş ve tuvaletli odaları, keyifli ortak kullanım alanları ve şömine başı sohbetleri ile sizleri tüm sıkıntılardan uzaklaştırıp, bedensel ve zihinsel dinlenme garantisi veren Zeliş Çiftliği'ne gelirken şunu sakın unutmayın;
BİR OTELE DEĞİL DOSTLARINIZIN DAĞ EVİNE GELİYORSUNUZ, HAZIRLIKLARINIZI ONA GÖRE YAPIN.
Çiftlikten içeri girdiğiniz andan itibaren kendinizi bazen salonda ayaklarınızı uzatmış çay içerken, bazen karda gezinirken veya baharda çiçeklerinizi budarken bulacaksınız
doğalbahçe
21-11-2010, 16:56
180913
doğalbahçe
21-11-2010, 16:58
180916
Bütün başlığı ilk baştan sona kadar okuduktan, nefis fotoğrafları gördükten sonra mutlaka gitmeli dedim kendi kendime. Ya bir gece konaklıyarak bir toplantı yapalım (Safranbolu'daki gibi) ya da başımın çaresine bakayım.
Toplantı güzel fikir Güler hanım:)
Bir el atıverin bence.
Tamam. Ocak ayı içinde yapalım mı?
Neden olmasın.:)) Bir gece kalınırsa, daha güzel olur düşüncesindeyim. Ne dersiniz.
Ben de öyle düşünüyorum. O zaman yorucu da olmaz. Hem şömine başı sohbetinin de tadına doyum olmaz.
Bir iki gün sonra yayına başlarım, bekle. :p
Pek güzel olur, hemen başlayın bence:)
Gelmek isteyen planını yapar şimdiden.
ardacan2000
07-07-2013, 18:58
Şu anda ağaç katliamı yapılıyor. Eskiden tepelere baktığımızda yeşil bir örtü görürdük. Şimdi yeşillikler arasında beton. 4-5 seneye ağaç kalmaz.
Sapancalılar neden itiraz etmez, neden buralara imar verenleri seçer anlamak mümkün değil...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.