Bağlan

View Full Version : izzeterisen (İzzet Erişen)

malina
17-08-2009, 12:34
Agaclar.net'e geliş maceranız nasıl oldu?

Emekli olduktan sonra eskiden beri ilgi duyduğum resim kurslarına gidiyordum. Birkaç kurs bitirdikten sonra çiçekleri ve eski evleri resimlemekten hoşlandığımı anladım. İnternette çiçek resmi ararken bu site denk geldi. Resimleri göstermeyince üye oldum. Bazı resimleri çaldım. Ama daha resimlerini çalışmadım. Bir yıl kadar sonra siteye tekrar rastladım. Bu sefer kalıcı oldu.

Burada neler öğrendiniz?

Bonsai konusunda okuya okuya gözler gitmek üzere. Geçen kıştan beri bonsai çalışmak için bitki toplamaya, bonsai çalışmaya başladım. Ustaların yardımlarıyla epey şey öğrendim ama hala bir bonsaim yok. Değişik bitkileri, özellikle süs bitkilerini tanıdım. Topraksız tarım konularını sürekli takip ediyorum.

Diğer üyeler sizden neler öğrendi?

Bildiğim bazı şeyleri aktarmaya çalıştım, başkalarına bir şeyler verebildiysem ne mutlu bana.

Zamanınızın ne kadarını bitkilere ayırıyorsunuz?

Çok zamanını.

Agaclar.net'te "şu da olsaydı" ya da "olmasaydı iyi olurdu" diyebileceğiniz neler var?

Sitede bilgi amaçlı verilen şeylerin doğruluğu tartışılmalı derim. Bilmeyen bir şey aktarmamalı. Kulaktan dolma bilgiler her yerde vardır. Bilimsel temeli olmalı. Reklâm amaçlı bazı bölümlerin olması hoş değil.

Diğer üyelere ne tür önerileriniz olabilir?

Hep burada olalım. Bir şeyleri paylaşmak her zaman güzeldir.

Bitkilerle ilgilenmek sizi nasıl etkiliyor? En çok ilgilendiğiniz türler hangileri?

Üretmek çok sevdiğim bir uğraştır. Pazarlama ise hiç sevmediğim ve yapamadığım bir konudur. Bir bitkinin gelişmesini takip etmek, onu yetiştirip büyütmek beni mutlu ediyor.

En çok ilgilendiğim türler: Domates, sera sebzeleri, bundan Portulacaria afra olacak gibi, önceden bu bitki hiç dikkatimi çekmemiş, şimdi her filizini dikiyorum. Ticari amaçlı bir çalışma olabilir belki. Ama sadece bu bitkiyle.

Bitkilerle ilgilenirken yaşadığınız en ilgi çekici, trajik ya da komik olay hangisi?

Bir tanıdığıma uzak yerlerden değişik sebze tohumu temin etmiştim. Nasıl ekmesi konusunda da biraz bir şeyler aktarmıştım. Tohumları teslim ettim. Aradan zaman geçti. Bir gün bahçesinde iken yerde çalıların altında (tavuk eşelemesin diye konulmuş) bir şey ekildiği anlaşılan bir yer gördüm. Bu ne diye sordum. Senin getirdiğin tohumları ektim dedi. Ama burası kupkuru dedim, tohum nasıl çıkacak. Yağmur yağınca çıkar dedi. Bu benim için ömrüm boyunca da unutamayacağım bir olaydır. İnsan bir şeylerin şevkini kırmasına izin vermemeli.

Foruma katıldıktan sonra ileriye dönük planlarınızda değişiklikler oldu mu?

Hayır, sadece bonsai ile ilgilenmeye başladım.

Agaclar.net toplantılarına katılıyor musunuz? Gözlemlerinizi yazar mısınız?

Bir kere İzmir bonsai toplantısına katıldım. Her ay katılmak isterim ama bana biraz uzak kalıyor. Faydalı bir toplantı idi.

Bitkilerle ilgili yararlandığınız ve önereceğiniz kitaplar hangileri?

Ben hala Ege Üniversitesi Fen Fakültesinin Bitki Anatomisi ve Bitki Fizyolojisi ders kitaplarını ara sıra karıştırırım. Öğrenemedim gitti.

Doğa ve çevre ile ilişkisini örnek aldığınız ya da örnek diye gösterebileceğiniz insanlar var mı?

Sahil kesiminde adını “çevre ve doğa sevgisine” dayayarak geçinen çok insan veya insancıklar var ama hiçbirisini örnek göstermek mümkün değil. Tema Vakfı.

Bitkilerle ilgili mesleki bir eğitim aldınız mı? Almak ister misiniz?

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla bitkileri Yetiştirme ve Islahı Bölümü 1981 yılı mezunuyum. Bonsai eğitimi almak isterdim.

Zamanınızın ne kadarını agaclar.net'e ayırıyorsunuz?

Günde birkaç saat denilebilir. Bonsai ile ilgili yapılan yazışmaların çokluğu ile ilgili.

Bitkilerden başka ilgilendiğiniz neler var?

Resim, müzik (sanat ve halk müziği dinleyici), tv

Bitki, tohum, çelik paylaşımlarına katıldınız mı? Neler düşünüyorsunuz?

Katıldım. Her zaman da yapabildiğim kadarıyla katılırım. Hoş bir paylaşım. Ancak bir şeyler gönderdiğim kişilerin ille de karşılık vermek istemeleri beni huzursuz ediyor.

Forumdaki hangi üyeler sizi olumlu yönde etkiliyor, neden?

Bonsai konusunda: Ali H.Ali , Bonsaisan, Vyessera, Tekin, Tourcana vd. çalışmalarını izliyorum. Envor, Kudret Tezel, Mine Hanımı takdir ediyorum.

Gönüllüsü olduğunuz Sivil Toplum Örgütleri var mı? Hangileri?

Emekliliğimde LÖSEV’de gönüllü çalışmak isterdim ama üyelik bile olamadı.

Doğa ve çevre konularında yapılan protestolara aktif olarak katılır mısınız, katılmak gerekir mi?

Katılmadım ama çok iyi bir katılımcı olabilirim. Katılmak gerekir. Para uğruna doğa, çevre bitiyor. Yaşanılacak yerlerde dört duvar arasında kalacağız. Yakındır.

TV ve radyoda bu konuları işleyen programları yeterli buluyor musunuz, nasıl olmalı?

Belgeseller sadece tanıtıyor, ama etkisinin çok olumlu olduğunu düşünüyorum. Bu proğramları zorla bazı kişilere izletmeli. Toprak TV çok güzel bir şey bizim Türkiye’miz için.

Hobi bahçeleri hakkında neler düşünüyorsunuz?

Büyük şehirlerde yapılabilecek çok iyi ve eğitici, eğlendirici bir şey.

Hepsinden sadece birer tane yazın: En sevdiğiniz;
ağaç: Zeytin
çiçek; Kaktüsler
kitap: Savaş
şarkı: Ayrılık yaman kelime
müzik grubu/müzik sanatçısı: Musa Eroğlu
ressam: Brian Davis
film: Demir Maskeli Adam
web sitesi: agaclar.net artık

berduray
17-08-2009, 13:15
Sizi tanıdığıma memnun oldum, çalışmalarınızı merakla takip ediyorum.
Başarılar dilerim.

nkoksal
17-08-2009, 16:50
İzzet bey bende sizi tanıdığıma çok memnunum. Adenium bonsaisi konusundaki azminize ve cesaretinize hayranım. Ben birtürlü cesaret edemedim kökleriyle oynamaya. Hoş oynamasam da ölüyorlar ya!

Kiraz
17-08-2009, 17:33
Sizi ilk resimlerinizde tanımıştım sonra da bonsailerinizde. Tanıdığıma çok memnun oldum, uzun yıllar ve sağlıkla bu güzel uğraşılarla olmanızı dilerim.

izzeterisen
17-08-2009, 19:50
Ben de bu sitede olmaktan ve sizlerle tanışmış olmaktan çok memnunum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Güler
17-08-2009, 22:26
Sizi tanımak, yazını okumak çok güzel.
Bilgilerinizden her zaman faydalanmak isterim.
Herşey gönlünüzce olsun.

mehtap051
17-08-2009, 22:28
Sizi tanıdığımıma memnu oldum.Umarım güzel paylaşımlarda bulunuruz.Kaktüs ve sukulentsever olarak sevdiğiniz çiçek olarak kaktüsü görünce sevindim.Bonsai çalışmalarınızda da başarılar dilerim.

günebakan
18-08-2009, 12:03
Sizi tanımak güzeldi sn. İzzeterisen ektiğiniz tohumların yetişip filizlenmesi ortaya birkaç canlının çıkması sizin gibi çok hoşuna gidenlerdenim her ne kadar çok başarılı olamasamda , elimdeki bütün fideler İzmir sıcağında yanmış kurumuş olsa'da hala birşeyler yetiştirmekten vazgeçmiş değilim:)

Dilerim her şey dilediğiniz gibi olur.

izzeterisen
18-08-2009, 21:19
iyi dilekleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdır. Birilerine bir faydam oluyorsa ne mutlu bana. İyi günler dileklerimle. Sağlık olsun, her şey yeniden yapılabilir.

Süha Şendoğan
19-08-2009, 09:54
İzzet bey sizi tanımaktan çok memnunum,
umarım herşey gönlünüzce olur.

memet
30-06-2012, 09:51
İzzet Erişen (izzeterisen (http://www.agaclar.net/forum/members/9130-izzeterisen.htm)) birkaç gün önce ölmüş arkadaşlar. Çok değerli bir üyemizdi. Çok üzüldüm.

Mete Tiren
30-06-2012, 10:02
Başımız sağolsun diyelim ne denir bilmem ki :(

Güzin Çakar
30-06-2012, 10:14
Çok üzüldüm. Allah gani gani rahmet eylesin.

kalambaklı
30-06-2012, 10:45
Canım arkadaşım, mekanın cennet olsun, nurlar içinde yat.
Seni hiç unutmayacağım.

alcen
30-06-2012, 10:48
Mekanı cennet olsun, allah ailesine sabırlar versin...

jineop
30-06-2012, 10:53
Büyük kaybımız için çok üzüldüm. Başımız sağolsun arkadaşlar. Ailesine , dostlarına sabırlar dilerim.

Tura
30-06-2012, 11:07
Başımız sağolsun.

Allah korktuğundan kurtasın. Mekanı cennet olur inşallah.

Ailesine ve geride kalanlara sabır ve uzun ömür dilerim.

Satı Uğurtan
30-06-2012, 11:35
Çok üzüldüm allah rahmet eylesin, yakınlarının başı sağolsun.

ipektuğçe
30-06-2012, 13:32
Allah rahmet eylesin,ailesine yakınlarına sabırlar diliyorum.

peyyide
30-06-2012, 14:13
Allah ailesine sabır versin, mekanı cennet olsun.

merlict
30-06-2012, 14:37
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.Yakınları ve sevenleri adına sabır dilemekten başka yapacağımız fazla bişey yok.

Umarım, yeni mekanı eski mekanından huzurlu olur.

Adalet Yağcı
30-06-2012, 16:17
İzzet Erişen birkaç gün önce ölmüş arkadaşlar. Çok değerli bir üyemizdi. Çok üzüldüm.

Ailesine sabırlar diliyorum.
Sitedeki dostları o nu özleyecekler.

pilvikuja
30-06-2012, 20:04
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Güler
30-06-2012, 21:11
Allah rahmet eylesin.

Müge
30-06-2012, 21:20
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.......Ailesine sabırlar diliyorum...

feriha
30-06-2012, 21:27
İzzet Erişen birkaç gün önce ölmüş arkadaşlar. Çok değerli bir üyemizdi. Çok üzüldüm.

Huzur içinde yatsın, ailesine sabırlar diliyorum. Allah rahmet eylesin.

Tenar11
30-06-2012, 21:42
Allah rahmet eylesin, ailesine sabırlar diliyorum.

MeyveliTepe
30-06-2012, 23:25
Sevenlerine sabırlar dilerim, toprağı bol olsun.

dağçiçeği
01-07-2012, 00:22
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

mehmeth
01-07-2012, 00:49
İnşaallah mekanı cennet olur.Ailesine de sabırlar diliyorum.

YeniGine
01-07-2012, 01:04
Allah rahmet eylesin, mekanı Cennet olsun, yerlerde değil, nurlarda yatsın.
Yakınlarına sabır diliyorum. :(

sagol
01-07-2012, 08:20
Özellikle Adenium çalışmalarıyla unutamayacağımız biriydi. Allahtan rahmet yakınlarına baş sağlığı dilerim.

Harun Parlak
01-07-2012, 08:39
Çok üzücü bir haber Allah mekanını cennet etsin. Tüm sevenlerine Allah sabır versin.

bozo.0606
01-07-2012, 09:49
Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

limon
01-07-2012, 10:48
Allah rahmet eylesin...

serkan_istanbul
01-07-2012, 11:52
Allah rahmet eylesin mekanı cennet bahçesi olsun. Ailesine sabırlar diliyorum.

katmer
01-07-2012, 13:47
Allah rahmet eylesin. Nurlar içinde yatsın.

maki01
01-07-2012, 14:30
Işıklar içinde yatsın...

malina
01-07-2012, 15:25
izzeterisen (http://www.agaclar.net/forum/members/9130-izzeterisen.htm)'e Allahtan rahmet, eşi, çocukları ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Nuri Murvet
01-07-2012, 16:04
izzeterisen'e Allahtan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır, başsağlığı diliyorum.

ilksenozturk
02-07-2012, 07:56
Son Hareketi: 25-06-2012 23:24'müş

çok üzüldüm, allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

smnunal
02-07-2012, 08:05
İzzet Erişen (izzeterisen (http://www.agaclar.net/forum/members/9130-izzeterisen.htm)) birkaç gün önce ölmüş arkadaşlar. Çok değerli bir üyemizdi. Çok üzüldüm.

Sevenlerine sabır kendisine rahmet diliyorum.

gülenmelek
02-07-2012, 08:10
Bazı konularını takip ediyordum. Tanımasam da, tanıyormuş kadar üzüldüm. Allah rahmet eylesin ve geride kalan sevenlerine sabır versin.

İpek Kozası
02-07-2012, 09:10
Allah rahmet eylesin, meslektaşıma çok üzüldüm.

TaşevliBahçe
02-07-2012, 09:14
Allah rahmet eylesin , geride kalanlara Allah sabır versin...

hberbul
02-07-2012, 11:05
Mekanı cennet olsun.Ailesine sabırlar diliyorum...

Bayçalı
02-07-2012, 12:53
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun.

Ahmet
02-07-2012, 13:05
Allah rahmet eylesin, Ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

nevsune
02-07-2012, 13:39
Allah rahmet etsin. Ailesine ve geride bıraktığı sevenlerine sabırlar dilerim.

Sakaki
02-07-2012, 13:54
Ailesine sabırlar diliyorum.
Sitedeki dostları o nu özleyecekler.

Gerçekten de çok özleyeceğim bir insan.
Yüz yüze hiç görüşmedik, sadece telefonla görüşmüşlüğümüz vardı ve keşke yüz yüze sohbet etme imkanım olsaydı kendisiyle çünkü telefondaki sohbetleri bile çok hoş olan birisiydi...
Allah rahmet eylesin, ailesine ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.

sevim.K
02-07-2012, 19:03
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

mehmet ali gedk
02-07-2012, 19:17
Allah rahmet eylesin kalanlara sabır versin.

umutyolcusu
02-07-2012, 19:38
Allah rahmet eylesin, Ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.Son aktif olduğu tarihi görünce içim yandı,insanoğlu bu gün var yarın yok olabiliyor.Ömür sermayesinin kıymetini bilenlerden oluruz inşaallah.

gilan
02-07-2012, 20:00
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin...

pria
02-07-2012, 20:12
Forumdaşımızın vefatına çok üzüldüm..Işıklar içinde yatsın..

Yakınlarına, sevenlerine sabırlar dilerim..

tturt
02-07-2012, 21:00
Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabırlar diliyorum.

Doğayla Barış
02-07-2012, 21:22
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Ailesine ve dostlarına sabır diliyorum.

Vildan Sönmez
03-07-2012, 00:58
Allah rahmet eylesin, Ailesi ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

hazan-z
03-07-2012, 01:01
Allah rahmet etsin. Ailesine ve geride bıraktığı sevenlerine sabırlar dilerim.

hepgül
03-07-2012, 01:24
Allah rahmet ve merhamet etsin. Gerçek alemdeki hayatı nurlar içinde olsun. Ailesi ve sevdiklerine sabırlar diliyorum.

sevim4
03-07-2012, 10:45
Allah rahmet etsin Mekanı cennet olsun.

Müjgan
03-07-2012, 12:23
Allah rahmet eylesin, yakınlarına sabır versin.

Sevgi Durul
03-07-2012, 12:25
Sayın izzeterisen, sitemizin değerli bir üyesi olarak sizi kaybettiğimiz için üzgünüm.

Bir gün hepimizin gideceği yerde, mekânınız cennet olsun.

Öyle çok baş sağlığı mesajı yazıldı ki, bir türlü elim varmadı. Ruhunuz şad olsun, yakınlarınıza Allah sabır versin.

çisem
03-07-2012, 13:31
Toprağı bol olsun ve nur içinde yatsın.
Ailesine sabır diliyorum.

MİRBE
03-07-2012, 13:34
Mekanı cennet olsun, Allah gani gani rahmet eylesin toprağı bol olsun..

Kiraz
03-07-2012, 14:58
İzzet Bey'i tanımak çok güzeldi, kaybetmek çok acı. Allah yakınlarına sabır versin.

günebakan
03-07-2012, 15:44
Mekanı cennet olsun Allah geri de kalanlara sabır versin nur için de yatsın.

ayhat
03-07-2012, 15:58
Allah rahmet eylesin, ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.

Dilek Sarıkaya
03-07-2012, 16:01
Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.

dünyam1
03-07-2012, 18:02
Allah rahmet eylesin,ailesine yakınlarına sabır versin..

memet
03-07-2012, 18:09
İzzet Bey'in ailesi forumu göremiyor. Bonsailerini bana emanet bıraktı. Onları almaya gittiğimde bütün başsağlığı dileklerini ileteceğim.

Seyfi Dağdeviren
03-07-2012, 19:39
İzzet beye Allahtan rahmet,kederli ailesine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun.

Sûz-i Dilârâ
03-07-2012, 19:41
Çok çok üzgünüm. Kaç gündür yazmak istiyordum elim varmıyordu. Yazmayayım sanki siteye küsmüş de gelmiyor gibi düşüneyim istiyordum. agaclar.net kayıpları çok can yakıcı.

Allah rahmet etsin, mekânınız cennet olsun İzzet Bey.

malina
03-07-2012, 20:54
İzzet Bey'in ailesi forumu göremiyor. Bonsailerini bana emanet bıraktı. Onları almaya gittiğimde bütün başsağlığı dileklerini ileteceğim.

Taziye mesajlarını buraya taşıdım...

yeşillim
03-07-2012, 23:23
İzzet Beye Allahtan rahmet,kederli ailesine başsağlığı diliyorum.Mekanı cennet olsun

yaseminerisen
03-07-2012, 23:54
Ben kızı olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepimizin başı sağolsun... Babam doğaya ve sanata son derece saygı akabinde emek vermiş bir insandı. Isparta'ya okuluma dönmek zorunda olmasaydım bonsailerine bakabildiğim , anlayabildiğim kadar ben bakardım ama hiçbirinin kurumasını istemiyorum... Geçen yaz babam 10 günlüğüne göreve gittiğinde ben sulamıştım ve bonsai saksısına aldığı kekik maalesef kurumuştu. O'nun emeklerinin hele ki bitkilerinin ziyan olmasını asla ama asla istemiyorum.

Çok zor bunu yaşamak. Ama en azından onun emeklerinin yok olmasını istemiyorum. Daha önceden Mehmet ve Orçun Beylerden bahsetmişti bana. Mehmet Beyin de dediği gibi kendisini aradım ve bitkileri vermek istediğimi söyledim , çok fazla bitki var bahçemizde (hepsi henüz bonsai olmamış olsa da) . Her birinde dokunuşu , ruhu olduğuna inanıyorum ve iyi bakılacağına da burayı okuduğumda emin oldum. Herkese çok teşekkür ediyorum.

mrduran
04-07-2012, 03:13
ALLAH gani gani rahmet yağdırsın, ailesinin başı sağolsun, başka acı tatmasınlar inşallah.

tekomusti
04-07-2012, 16:07
İzzet hocama Allahtan rahmet,kederli ailesine başsağlığı diliyorum.
Mekanı cennet olsun.

Harun Parlak
04-07-2012, 16:18
Normalde en yakın akrabalarıma da ilk 3 gün içinde baş sağlığı dileyememişsem artık hiç dilemezdim. Neden mi çünkü acıyı tazelemek hatırlatmak gibi geliyor bana daha fazla üzülmesin diye. Bu başlığa Arkadaşımızın Kızı yeni yazdığı için yazabiliyorum Allah sabrınızı artısın mekanı cennet olsun.
İzzet bey bizlerin gönlünde hep yaşayacaktır.

Lilium
04-07-2012, 22:39
Allah rahmet eylesin, kalanlarına allah sabır versin.

OSMAN45
05-07-2012, 11:09
Yüce yaratandan rahmet, yakınlarına sabır ve uzun ömürler dilerim.

Asil ruhlu bir evlat yetiştiren İzzet beyin ruhuna saygılarımızla.

Halil Önen
05-07-2012, 14:03
Ben kızı olarak hepinize çok teşekkür ediyorum. Hepimizin başı sağolsun... Babam doğaya ve sanata son derece saygı akabinde emek vermiş bir insandı. Isparta'ya okuluma dönmek zorunda olmasaydım bonsailerine bakabildiğim , anlayabildiğim kadar ben bakardım ama hiçbirinin kurumasını istemiyorum... Geçen yaz babam 10 günlüğüne göreve gittiğinde ben sulamıştım ve bonsai saksısına aldığı kekik maalesef kurumuştu. O'nun emeklerinin hele ki bitkilerinin ziyan olmasını asla ama asla istemiyorum.

Çok zor bunu yaşamak. Ama en azından onun emeklerinin yok olmasını istemiyorum. Daha önceden Mehmet ve Orçun Beylerden bahsetmişti bana. Mehmet Beyin de dediği gibi kendisini aradım ve bitkileri vermek istediğimi söyledim , çok fazla bitki var bahçemizde (hepsi henüz bonsai olmamış olsa da) . Her birinde dokunuşu , ruhu olduğuna inanıyorum ve iyi bakılacağına da burayı okuduğumda emin oldum. Herkese çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Yasemin,

başınız sağ olsun...

Siz babanızı _ genc sayılabilecek yaşta_ kaybederken biz de ağaçlar. net in değerli bir üyesini bir dostumuzu kaybettik. Ateşin düştüğü yeri yaktığı zamanlarda biz Ağaçlar.net dostları olarak hepinize baş sağlığı ve sabır diliyoruz...

Hepimiz sizin gibi düşünüyor ve babanızın ruhunun bu bitkilerde bu küçücük ağaçlarda yaşadığına, daima yaşayacağına inanıyoruz...

Bunu, en iyi anlayan arkadaşı_ dostu olan Sn memed' i işaret etmesi ruhunun hep bu ağaçlarda yaşadığına olan inancının sürdürme isteğiydi herhalde...

Ben de bitkilerinin_ ağaçlarının Ağaçlar.net de dostlarının kollarında iyi bakılacağına inanıyorum...

Hepimizin başı sağ olsun...
Mekanı cennet olsun...

Ali H. ALI
05-07-2012, 14:43
Izzet bey, ozellikle bonsai konusunda, ogrenmeye acik ve bildiklerini severek paylasan bir arkadasimizdi. Aramizdan ayrilisi hepimizi uzdu. Ona rahmetler, geride biraktigi alilesi ve sevenlerine de bas sagligi diliyorum.

Sayin Yasemin hanim, dusundugunuz gibi babanizin geride biraktigi agaclari, onu hep yansitacaktir. Bu agaclari vasiyet ettigi kisilere verirken, iclerinden en az bir tanesini ayirip gideceginiz yere de birlikte goturunuz. Bir agaca bakmak zor olmaz. O agac uzerinde calisirken hep babanizla birlikte olacaksiniz. Verdiginiz diger agaclarini da firsat buldukca ziyaret ederseniz babanizin o agaclarda hala yasadigini hissedeceksiniz.

Tekrar basiniz sag olsun..

yaseminerisen
05-07-2012, 23:12
Izzet bey, ozellikle bonsai konusunda, ogrenmeye acik ve bildiklerini severek paylasan bir arkadasimizdi. Aramizdan ayrilisi hepimizi uzdu. Ona rahmetler, geride biraktigi alilesi ve sevenlerine de bas sagligi diliyorum.

Sayin Yasemin hanim, dusundugunuz gibi babanizin geride biraktigi agaclari, onu hep yansitacaktir. Bu agaclari vasiyet ettigi kisilere verirken, iclerinden en az bir tanesini ayirip gideceginiz yere de birlikte goturunuz. Bir agaca bakmak zor olmaz. O agac uzerinde calisirken hep babanizla birlikte olacaksiniz. Verdiginiz diger agaclarini da firsat buldukca ziyaret ederseniz babanizin o agaclarda hala yasadigini hissedeceksiniz.

Tekrar basiniz sag olsun..

öncelikle teşekkür ederim.. Ben de aynen sizin gibi düşünüyorum birkaç tanesini kendimize ayırmayı planladık annem ve kardeşimle. ben okuduğum ile yanıma getireceğim en az 1 tane dediğiniz gibi. ve eğer bitkiler kurumadan sizler tarafından sahiplendirebilirsem elbette nasıl olduklarını da devam eden zamanda merak edip soracağim..

Hazeyn
06-07-2012, 10:14
İzzet beye Allah'tan rahmet diliyorum.

Soner
06-07-2012, 11:48
İzzet beyi kaybettiğimizi daha yeni öğrendim. Allah rahmet eylesin, yakınlarına allah sabır versin.
Kendisine özel mesaj yoluyla rahatsız ediyordum, hepsine de üşenmeden uzun uzun cevaplar yazıyordu. Mekanı cennet olsun.

Gülşen
06-07-2012, 21:46
Yeni haberim oldu,cok uzuldum.Yasemin Hanim'a, annesine ve kardesine sabirlar diliyorum. Guzel adeniumlari ile isiklar icinde yatsin Izzet bey...

falcon00
08-07-2012, 23:15
Yasemin hanım başınız sağolsun.
Allah sabırlar versin.
Benim size nacizane tavsiyem,
Babanızın ruhunu şad etmek isterseniz,
Babanızın eserlerini iyi sahip çıkın, kabrinin üzerinede kendi yetiştirdiği bitkilerden dikin.
(susuzluğa dayanabilecek bitkileri seçerseniz iyi olur.)
Kişiler gider, eserleri kalır.
İleriki günlerde bir kıravatını dahi, anı olarak saklamadığınıza pişman olursunuz.
Tekrardan allahtan, rahmet ve sabırlar diliyorum.
Falcon00 - Metin

sagol
09-07-2012, 08:30
Yasemin Hanım öncelikle babanıza Allahtan rahmet, size ve yakınlarına sabır dilerim.
Babanızla aynı yaşta birisi olarak benim de önerilerim olacak.
Türkiye'de bir bonsai müzesi olsaydı, öncelikle müzeye bağışlamanızı önerirdim ama ne yazık ki yok. İnşallah ileriki yıllarda biz de bir Bonsai müzesine kavuşuruz.
Bir bonsai müzesine bağışlama imkanı olmadığına göre bence de bir kaç tanesini siz bakmak üzere ayırın ve babanızın çok emek verdiği bu sanatı öğrenmeye gayret edin.
Kalan ağaçları onlara iyi bakacağına inandığınız kişilere verirken mesela her 10 ağaçtan bir tanesini sizin için bakmaları ricası ile verin. Sizin için bakılmasını istediğiniz ağaçların şu anki fotoğraflarını babanız veya sizin adınıza bir başlığa ilave edin ve onlarla ilgili ilerideki çalışmaların bu başlık altına konmasını rica edin. Böylece ileride siz işlerinizi yoluna koyduğunuzda ya siz bakarsınız ya da o zamana kadar bir müze kurulabilirse babanız adına müzeye bağışlama yolunu seçebilirsiniz.

nrkrkmz
09-07-2012, 09:09
Yasemin hanım,
Allah rahmet eylesin.
Başınız sağolsun. Allah size ve geride kalanlara sabır versin.

cihan_as
09-07-2012, 11:52
İzzet Erişen hocamıza, Allah'tan rahmet kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

Güzin Çakar
09-07-2012, 12:26
İzzet Bey'in bitkileri, Cahit Sıtkı'nın çok sevdiğim bir şiirini aklıma getirdi... Ruhları şad olsun. :.(

Kabrime çiçek getirenlere gülerim;
Gafil kişilermiş şu insanlar vesselam;
Bilmezler ki bu kabirle yoktur alakam;
Ben o çiçeklerdeyim, ben o çiçeklerim

ahmeter
10-07-2012, 13:35
Başınız sağ olsun
Sabırlar dilerim

memet
11-07-2012, 17:58
İzzet Erişen'in vasiyeti üzerine evine ağaçlarını almaya gittim. Birkaç arkadaş kamyon parasını toparladık bütün ağaçlarını aldım. İzmir'e getirdim.
Arkadaşların başsağlığı mesajlarını ailesine ilettim. Herkese teşekkürlerini yolladılar.

Ağaçlarını önümüzdeki günlerde tasnif edip foruma eklemeye çalışacağım.

memet
11-07-2012, 18:01
Ağaçların kamyona yüklendiğinde durumu böyleydi.

Evaca
12-07-2012, 23:36
İzzet bey,

Bugün, Memet beyle görüşme imkanım oldu. Yanına gittiğimde bonsailerinizin bakımıyla ilgileniyordu. Her birini özenle besledi, ilaçlarını, besinlerini verdi.. Gösterdiği özeni ve gayreti gökyüzünden görmüş olmalısınız..

Her dokunuşunuzla hayat bulan, ruhunuzu yansıttığınız bonsailerinizden birini de bana emanet etti.. Sorumluluğumun ve elimdeki değerin farkındayım..

Ben bonsainize, memet beyin ve diğer arkadaşlarımızın desteğiyle sizin adınıza çok iyi bakacağım.. Ve biliyorum ki siz de bonsailerinizle birlikte bizim yanımızda olmaya devam edeceksiniz..

Yasemin hanım, size ve değerli ailenize sabırlar diliyorum. Babanızın bonsaisi bana emanettir. Memet beye de gösterdiği ilgi, özen ve bana duyduğu güven için çok teşekkür ediyorum.

Saygılarımla...

ayazkentli
13-07-2012, 15:20
İzzet beyi kaybettiğimizi yeni farkettim. (bir süredir siteye girmemiştim).

Ailesinin, sitemizin, tüm bonsai'ci arkadaşlarımızın, ve sevenlerinin başı sağolsun.

Bazen, bonsai bölümlerinde gezinirken yazılarını görüp-okuyordum izzet beyin. Her ne kadar, site içi bölümlerde hiç karşılıklı yazışmasak ta, yakından tanıyormuşum hissi veriyordu. Hem şaşırdım hem çok üzüldüm.

Tekrar başsağlığı diliyorum.

Emre İlhan
13-07-2012, 16:10
Bende sonradan fark ettim :(

Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun.

Bu başlığa girmek, beni çok üzdü. Tıpkı kumyaka da yaşadığım gibi, tüylerim diken diken oldu. Zaten bunun için başsağlığı başlığını takip etmiyorum...

memet
13-07-2012, 17:29
Dağ kekiği

Evaca
13-07-2012, 21:30
İzzet Erişen'e ve ailesine ait, bana emanet bonsaimiz..

Tanuki
15-07-2012, 19:12
Allah rahmet eylesin Nur içinde yatsın

memet
16-07-2012, 09:17
İzzet'in ağaçlarını yerleştirmeyi tamamladık. Bir kaç gün içinde durumlarına göre tasnif edeceğiz.

YeniGine
19-07-2012, 02:51
Ağaçların kamyona yüklendiğinde durumu böyleydi.

:( Çok duygulandım... :( Çok üzüldüm... :(:(:( Mekânı Cennet olsun inşallah..

Jezebel
19-07-2012, 05:53
Ben de bu sitede olmaktan ve sizlerle tanışmış olmaktan çok memnunum. İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Dualarımız sizin için.
Sizin ruhunuzun bir parçası bu sitede saklı kaldı. Ve ağaçlarınızda...
Daima açıp okuyup faydalanabiliriz.
Bizden başka birçok kişiye de ilham olacaktır.
Sizi kaybetmiş hissetmiyorum, daha güzel bahçe buldunuz, daha güzel çiçekler, daha nefis kokular duydunuz ve oraya göç ettiniz...
Allah sizi Cennettinde sevdiklerinizle buluştursun, o kavuşmaya kadar ailenize sabır diliyorum.

loveflower
19-07-2012, 13:56
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun

yaseminerisen
23-07-2012, 04:12
Yasemin hanım başınız sağolsun.
Allah sabırlar versin.
Benim size nacizane tavsiyem,
Babanızın ruhunu şad etmek isterseniz,
Babanızın eserlerini iyi sahip çıkın, kabrinin üzerinede kendi yetiştirdiği bitkilerden dikin.
(susuzluğa dayanabilecek bitkileri seçerseniz iyi olur.)
Kişiler gider, eserleri kalır.
İleriki günlerde bir kıravatını dahi, anı olarak saklamadığınıza pişman olursunuz.
Tekrardan allahtan, rahmet ve sabırlar diliyorum.
Falcon00 - Metin

geç gördüm kusura bakmayın... gömleğinden çorabına kadar her şeyini saklıyorum. insanın ihtiyacı olan birine dahi olsa vermeye gönlü elvermiyor zaten...

yaseminerisen
23-07-2012, 04:15
İzzet Erişen'in vasiyeti üzerine evine ağaçlarını almaya gittim. Birkaç arkadaş kamyon parasını toparladık bütün ağaçlarını aldım. İzmir'e getirdim.
Arkadaşların başsağlığı mesajlarını ailesine ilettim. Herkese teşekkürlerini yolladılar.

Ağaçlarını önümüzdeki günlerde tasnif edip foruma eklemeye çalışacağım.

size yürekten minnettarım. çok çok teşekkür ederim . içim rahat. keşke ben de bakabiliyor olsaydım bitkilere ama önceden de dediğim gibi kurumalarını asla istemezdim ve bakımlarını da yapmayı bilmediğim için eminim şuan sizlerle birlikte babamın emekleri ve ruhunun parçaları çok iyiler. HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

yaseminerisen
23-07-2012, 04:19
Yasemin Hanım öncelikle babanıza Allahtan rahmet, size ve yakınlarına sabır dilerim.
Babanızla aynı yaşta birisi olarak benim de önerilerim olacak.
Türkiye'de bir bonsai müzesi olsaydı, öncelikle müzeye bağışlamanızı önerirdim ama ne yazık ki yok. İnşallah ileriki yıllarda biz de bir Bonsai müzesine kavuşuruz.
Bir bonsai müzesine bağışlama imkanı olmadığına göre bence de bir kaç tanesini siz bakmak üzere ayırın ve babanızın çok emek verdiği bu sanatı öğrenmeye gayret edin.
Kalan ağaçları onlara iyi bakacağına inandığınız kişilere verirken mesela her 10 ağaçtan bir tanesini sizin için bakmaları ricası ile verin. Sizin için bakılmasını istediğiniz ağaçların şu anki fotoğraflarını babanız veya sizin adınıza bir başlığa ilave edin ve onlarla ilgili ilerideki çalışmaların bu başlık altına konmasını rica edin. Böylece ileride siz işlerinizi yoluna koyduğunuzda ya siz bakarsınız ya da o zamana kadar bir müze kurulabilirse babanız adına müzeye bağışlama yolunu seçebilirsiniz.

İlgi ,alakanız ve önerileriniz için teşekkür ederim. Ben hala üniversitede öğrenciyim babamı kaybettiğimizin 2. günü tek düşündüğüm şey bonsaileri olmuştu. Kendime de ayırdım elbette 1-2 tane evimizde duruyorlar.Kardeşim babamla daha fazla vakit geçiriyordu benden küçük olmasına rağmen daha bilgili bana göre ve ona güveniyorum açıkçası :) içim kesinlikle rahat. Babamın da istediği oldu. vermemi istediği kişilere emin ellere verdiğim için mutluyum. tekrardan teşekkürler.

skaraca
23-07-2012, 10:22
İzzet beye Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Nail Sarı
24-07-2012, 13:32
Az önce internette haberini okudum. Kendisi çok değerli bir insan ve bonsai ustasıydı. Geride kalanlara Allah sabır versin. Kendisinden çok şey öğrendik. Mekanı cennet olsun.

Türkan
24-07-2012, 14:19
inanailmaz.allah rahmet etsin.ailesine sabirlar diliyorum mekani cennet olsun. basimiz sag olsun

Sevgi Durul
25-07-2012, 01:25
gömleğinden çorabına kadar her şeyini saklıyorum. insanın ihtiyacı olan birine dahi olsa vermeye gönlü elvermiyor zaten...

Çok haklısınız, kaybettiğimiz sevdiklerimizden kalan giysiler, bir su bardağı, ufacık bir çay kaşığı, bir not defteri, bir kalem, ne bileyim her şey. O kadar çok anıyı çağrıştırıyorlar ki, insan kıyamıyor. Tekrar sabırlar dilerim.

pria
25-07-2012, 09:44
Fani dünyadan gecip gidince insan, geriye kalan sadece insanların onu güzel anmasıdır. Insanlığa faydalı olabilen insana ne mutlu..

Allah rahmet eylesin..Yakınlarına, sevenlerine sabırlar dilerim..

Sudenur
25-07-2012, 23:24
Allah rahmet eylesin, kabri nur mekanı cennet olsun inşallah.

nılgun_dogan
26-07-2012, 00:34
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun kalanlara sabırlık diliyorum.

Mete Tiren
27-07-2012, 17:06
İzzet üstadtan kalan bir çalışmayıda ben sahiplendim onu en iyi şekilde bakacağım.

321612

Yusuf Yalçın
29-07-2012, 14:10
Allah(c.c) rahmet eylesin yakınlarına sabırlar versin

hevesli meraklı
23-08-2012, 09:52
Sayın Yasemin Erişen, büyük kaybınız için ailenize başsağlığı, merhuma tanrıdan rahmet dileriz.
İzzet Bey'i tanımak fırsatımız olmadı. Üyeleri tanımak için 'içimizden biri' başlığını okurken vefatını öğrendim. Diğer üyelerin yazdıklarını okuyunca, böyle değerli birini tanımamış olmaktan ötürü çok üzüldüm. Nur içinde yatsın...

memet
07-09-2012, 16:56
İzzet'in hatırası Portulacaria afralardan biri

mandalinci
08-09-2012, 08:16
Sayın Yasemin hanım,

Çok geç görebildim, başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun babanızın.

Sizinle aynı yaşta ve ben de öğrenciyken babamı kaybetmiştim, ama benim babam 4-5 yaş daha gençti.

Acınızı aynen hissediyorum.

Allah yaşam mücadelesinde sizlere yardım etsin. Babanız nurlarda yatsın.

Orhan Özbilgiç
21-09-2012, 09:50
Sayın İzzet Erişen'in ölüm haberini yeni farkedenlerden biride benim. Gerçi aynı gün duymuş olsam, birşeyleri değiştirebilecek miydim? :(

Böylesine üretken, böylesine sevilen ve genç sayılabilecek bir kardeşimizi kaybetmiş olmak çok üzücü.

Allah; Tüm sevenlerine sabır versin. Işıklar içinde uyusun.

Halil Balaban
04-11-2012, 11:25
Ben sitede çok dolaşamıyorum. Daha çok topraksız tarım da geziniyorum. Onun için bu konuyu görmemişim. İzzet Bey'in sebze hastalıkları konularını açtığımda, vefat etmiş olduğunu görüyordum. Sayfasından çok faydalandım. İnsan arkasında güzel bir eser bırakırsa, diğer insanlara ölümünden sonra bile faydalı oluyor. Ne mutlu rahmetli İzzet Bey'e. Anadoluda bir inanışa göre; insanın yaptığı bir hayır, hayırlı iş veya bıraktığı eser kullanıldığı sürece, o insan sevap kazanırmış. İnşa Allah bu inanış doğrudur. O nun eserlerinden faydalandığımız sürece sevap kazanır.
Allah rahmet eylesin. Işıklar içinde yatsın. Dualarımız İzzet Erişen'le olsun. Amin
HALİL BALABAN

çiftçi5234
04-11-2012, 13:29
O inanış doğru.İsmide ''sadaka-i cariye'' dir..

Antaios
13-11-2012, 14:51
Uzun zamandır foruma girmiyordum İzzet Bey'in vefat haberini duyunca çok üzüldüm :( Hayat böyle işte yukarıda röportajını okurken karşınızdaymış gibi tahayyül ediyorsunuz ama bir kaç mesajdan sonra vefat haberi derin bir şok etkisi yaratıyor.. Benim de topraksız tarım üzerine iletişime geçtiğim ve görüştüğüm bir büyüğümdü. Gerçekten çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. ilk defa forumdan tanıdığım bir insanın ölüm haberini yine forumdan alıyorum..

Hepimizin başı sağolsun..

Halil Balaban
14-11-2012, 08:53
Sayın Çiftçi5234,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bugün okudum. Hemen yazıyorum. Sağolun var olun. Sevgi ve saygılarımla.
Halil Balaban

aslama1994
18-11-2016, 16:09
Allah rahmet eylesin

Yesili_sev
19-11-2016, 12:12
Bilgiler için teşekkürler. Allah rahmet eylesin.

Agaclarısev
22-11-2016, 15:51
Mekanı cennet olsun.

Kozanli
16-02-2018, 07:53
Bu iki güzide ( İzzet Erişen ve memet'i) insanı rahmetle anıyorum.
Allah Rahmet eylesin...
Allah, bu dünyanın iki yüzlü *** den korusun.
Memet ile telefonda, İzzet bey ile yazışmalar yapmıştım.

volkanaktas
07-11-2018, 09:17
Allah rahmet etsin