View Full Version : hüzün / bahçe
arkadaşlar bahçeden birkaç resim görüntüledim ama yazı yazacak yeri bulamamdım henüz acemiyim siz beni hoş görün babamın yetiştirdiği böğürtlen biber kekik ve çilek.öğrenince diğerlerinide balkonumu da görüntülemek istiyorum
Sevgili Hüzün,
Devamını bekliyoruz.
portakal ağacına çıkmış salatalık, rize den getirdiğimiz Rize üzümü ve henüz 3 tane olan armut.
N.Cebeci
20-08-2009, 22:54
Bu güzellikleri bizlerle paylaştığın için ne kadar teşekkür etsek azdır. Ellerinize sağlık.
Sayın hüzün; Sanaldaki bahçeme gelerek beni onurlandıdınız,gönül isterdiki siz arkadaşlarımı bahçemde ağılıyarak,görselde değilde gerçekte bu güzellikleri paylaşma mutluluğuna erebilseydik.
Şimdi ben, sizin özendiğiniz bu güzellikleri sizin bahçenizde var etme dileklerimi sunmaktan öte bir şey yapamıyorum.
Bahçenizdeki böğürtlenlere hayran oldum,ellerinize sağlık özenle verilmiş emeğin karşılığı bu olsa gerek ,kokulu siyah asmanızdan bende yetiştirdim,asmadakiler sizinkiler gibi daha olmadı fakat kütük halindekiler oldular.
Eniyi dileklerimle, sizde bahçenizdeki güzellekler içinde mutlu olasınız.
süs domatesleri (sanırım) ve narlar
camgüzellerim (henüz 20 gün oldu ekeli ama mutlu görünüyorlar )
aşk merdivenim
benjaminim
telgraf ve kurdele çiçeklerim
bu da küçük bir aranjman olmuş(sağa doğru uzayan bitkinin ismini bilmiyorum)
kırılan dalları ektiğim minik saksım
balkonumda mevcut saksılarım 10 kadar yıllardır azalmadı da artmadı da; ta ki ağaçlar net ile tanışıncaya kadar, şu an çok hevesliyim o muhteşem balkonları bahçeleri görünce benim 4 -5 metrekarelik balkonum için neler yapabiliirm diye düşünüyorum.bahçe çok büyük ortak kullanılan bir bahçe ama bakımsız sadece etrafında var çam ağaçları ve zakkum çiçekleri var .sizlerin güzel bahçelerinizi gezdikçe içim açılıyor arkadaşlar, Sevgili Güler, Sevgili jineop ve diğer üyelerin bahçeleri bana moral ve istek veriyor, sevgilerle..
ismini bilmediğim çiçeğim
kaktüsüm
yeni olan sardunyam
sonradan ektiğimiz ve ürün almaya başladığımız güz fasulyemiz .bamyalarımız .biberlerimiz
yemek yapmak isteyenlere toplanmış hazır fasulyemiz ve ağzınıza layık balı üzerinde incirimiz
sayın hüzün,
bahçeniz çok güzel.hani insanın şu da olsaydı? diye düşünbileceği her şey var. güz sebze meyvesinin tadı da başka olur.afiyetle,sağlıkla yemek nasip olsun.benim böğürtlenlerin neredeyse meyveleri bitti, sizinkinin maşallahları var.ellerinize sağlık.
saolun sayın Ozbey böğürtlenlerin meyvesi azalıyor artık, geçenlerde dondurma yaptırdık ama artık o kadar kalmadı.E her şeyin bir zamanı var tabi !
fikreteren
19-09-2009, 15:30
bahçeniz çok güzel .
teşekkür ediyorum Sayın Fikreteren sizlere de iyi bayramlar.
Orhan Özbilgiç
21-09-2009, 21:43
Sevgili Hüzün;
En az, birkaç çeşit meyve vebirçok sebzenin yetiştirildiği bir bahçeden daha çok resim bekliyoruz.
Özellikle incir ve üzümleriniz ağız sulandırıcı.
İyi bayramlar.
Sizlere de iyi bayramlar Sayın orijin teşekkür ediyorum .inşaallah yeni resimler yükleyeceğim
bahçemizden mayhoş bir nar sizler için ayıkladım
buyrun;
Çok teşekkür ederim sevgili hüzün bizde burdan yemiş olduk ellerine salık.
Rica ederim Sevim4 yine beklerim efendim.
fikreteren
28-09-2009, 16:36
yemiş gibi oduk.ikramınız için teşekkürler
rica ederim Sn Fikreteren, ne zaman isterseniz buyrun.
Orhan Özbilgiç
16-10-2009, 07:38
Sayın Hüzün;
Bahçenizin sonbahar renklenmelerini, ara ara resimlerseniz, bizlere, Hatay' da da sonbaharı yaşatırsınız.
Bekliyoruz.
Saygılar.
balkonumdaki cam güzelleri
Satı Uğurtan
15-11-2009, 12:16
Sevgili hüzün bahçede eksik olan kasımpatılar hazır, adresini gönder bahçedeki yerlerini alsınlar.
teşekür ediyorum Sn satı Uğurtan ablacım.:)
Sayın hüzün,
narlar nefismiş ellerinize sağlık:))
Sevdili hüzün bayram münasebetiyle üye arkadaşlarımın bahçe, balkon ve teraslardaki bitki toprak ile çalışmalarının sanaldaki görüntülerini alarak yaptıklarından bilgilenmek adına ziyaretlerimi sürdürüyorum.
Uzun zaman olmuş sizin bahçenizede uğramaylı yetiştirmiş olduğunuz ürünlerinizi gördüm sebzelerinizi, meyvelerinizden incir ve narlarınız gerçekten çok güzeller emeğinize sağlık dalından koparıp yemenin tadına doyulmuyor.
Sevgili hüzün sanaldaki bu güzellikler ortaya koyan bahçenizi tanımak isterdim, büyüklüğü bulunduğu yer vede nekadar zamandır bahçe çalışmaları yapıyorsunuz kırsalı sevmenin boyutları sizce nekadar bu bilgileri paylaşımlara açarsanız çok memnun olurum.
Bahçenizin güzellikleri daim olması dileklerimle bayramınızı kutlar sevdiklerinizle birlikte sağlık esenlik mutluluklar dilerim sevgiyle kalın.
Sn Satu uğurtan gönderdiğiniz koliyi bu sabah aldım çok teşekkür ederim
rüzgardan dolayı bahçeye mi saksıya mı eksem diye düşünüyorum
Satı Uğurtan
06-12-2009, 21:25
Sayın hüzün onların geldiği yerde rüzgarlı bahçeye dikebilirsin.Sağlıkla büyüt.
cam güzelim, henüz büyümekte olan minik sera içindeki cam güzellerim, SevgiliSatı Ablamın gönderdiği kalaonşom
Satı Uğurtan
11-03-2010, 19:23
Sevgili hüzün, benim kalanşo soğuklarda dondu seninki çok güzel kalmış sağlıkla büyüt sevgiler.
Sağol Ablacığım, üzerine pilastik kapatmıştım.
Yücel Canpolat
25-03-2010, 17:35
;)ycbb den hataydaki doğa dostu hüzün bahçesine selamlar yolluyoruz yeni resimleri bekliyoruz.
yenidünyanın olgunlaşmamışını sevenler buyursun
nanelerimiz mis gibi kokuyor
çileklerimiz hizaya girdi
can eriğine malta eriği aşıladık
ve seneye hazırlanan portakal ağacımız
çilekler çiçeklendiler
şeftali de öyle
lahanalar büyüdü
ıspanaklar geç kaldı biraz(sümüklüböcekler bırakmadı ki)
dağ çiği
25-03-2010, 22:20
Sevgili hüzün çiçeklerin de çileklerinde çok güzeller.Sizin oralar erkenci bizde daha mandalinalarda çiçek yok.Lahanalar ne güzel olmuşlar.Sümüklü böcekler hepimizin derdi napıcaz bilmem.
teşekkür ederim sevgili dağçiği, kısmetse 2 güne kadar fasulye ekeceğiz ..
günebakan
26-03-2010, 18:52
Harika görüntüler bahar gelince bahçeler şenleniyor ne güzel :)
Nejla K.
29-03-2010, 14:43
Sevgili Hüzün ben bu bahçeyi nasıl görmemişim, kendime kızıyorum. Çiçekler tamam da bahçedeki meyve ve sebzeler süper... Bahçeden toplayıp yemenin tadını yaşıyorsun. Bereketli olsunlar... Sağlık ve huzurla, bu bahçenin keyfini sürmeni dilerim.
SEVGİLİ Nejla bahçeme hoş geldin ziyareinden memnun oldum, güzel dileklerin için de ayrıca teşekkür ediyorum..
nihayet telefonumdaki resimleri bilgisayara aktarabildim
yeni aldığım beyaz küpe çiçeğim ve petunyam,
bahçeden de bir gül sunuyorum sizlere,
Orhan Özbilgiç
31-03-2010, 19:09
Sevgili hüzün;
Baharı bize ilk müjdeleyen bahçelerden birine sahipsiniz. Hele hele galiba mevsimin ilk açan gülünü gösterdiniz bize..Sağolun. Sağlık ve mutluluk hep sizinle olsun.:)
mormenekşe
31-03-2010, 23:01
Sevgili Hüzün, bahçe muhteşem sebzeler,meyveler ve çiçekler hepsi harika ellerinize emeğinize sağlık.
Sevgili Orhan Özbilgiç
Sevgili Mormenekşe,
ziyaretleriniz beni memnun etti, çok sağolun.
Güzel dilekleriniz için de ayrıca teşekkür ediyorum.
fikreteren
01-04-2010, 17:51
Hüzün bahçeniz çok güzel.ellerinize sağlık
Teşekkür ederim fikreteren,
sağlıkla kalın.
Sevgili Hüzün, bahçeniz çok güzel , hele meyveleri dalından koparıp yemek harika olur...
Merhaba Hüzün,
meyveler çiçekler hepsi çok güzel resmen meyveler iştahımı kabarttı...
emeğinize sağlık
kedi tırnaklarını çok severim henüz denk gelmedi görünce hemen bende ekeceğim
Bahçeme hoş geldiniz Fmerry, buyrun bir sabah kafvesi içelim resimdeki ufaklığı dagetirin benimkiyle oynasınlar.:)
Kedi tırnaklarını ben de çok severim (bu siteyle tanışmama sebebtir) bu yıl bolca ekeceğim inşaallah.
hoşbuldum güzel karşılama için de ayrıca teşekkürler
böyle olursa hergün gelirim bahçenizden gitmem ona göre :)
kedi turnaklarından bulunca bende renk renk ekeceğim nasipse
cam güzeli eskiden anneminde vardı çokta güzeldi ev değiştirince bozulmuştu çok üzülmüştü en kısa sürede bende ekmek istiyorum
cam güzeli gölgeli ve serin balkonda güzel oluyor, bulunduğunuz yerde çiçek ve tohum satan yerler varsa çok şanslısınız, eğer bulamazsanız elimdeki tohumlardan size gönderebilirim.Aradığını bulamamak zordur bilirim çünki.:)
bunu öğrendiğim iyi oldu var çiçek tohum satan yerler ama çıkıp almak sorun çalışınca zor oluyor ama anneme aldırırım bulamazsak sizden isterim çok teşekkürler
cam güzeli gölgeli ve serin balkonda güzel oluyor, bulunduğunuz yerde çiçek ve tohum satan yerler varsa çok şanslısınız, eğer bulamazsanız elimdeki tohumlardan size gönderebilirim.Aradığını bulamamak zordur bilirim çünki.:)
teşekkürler migrosta buldum
bir sürü tohum çeşiti vardı
aldım yanında kına çiçeği ve petunyada aldım bakalım nasıl olacaklar
sevgiler
çok sevindim tohum çeşitleri bulmanıza , güle güle kulanın büyüsünler de görelim resimlerini..
bu gün aldığım çiçekler,
bodur karanfil (rengini bilmiyorum)
vapur dumanı, hercai, biri yeni diğeri komşudan alınma begonya, ateşçiçeği
Satı Uğurtan
27-04-2010, 21:20
Sevgili hüzün,güllerin çok güzel sağlıkla tadını çıkar.
Teşekkür e diyorum Satı Ablacığım.:)
Sevgili hüzün, bahçen ve balkonuna bayıldım. Güller harika görünüyor. Bütün çiçekleri benim için de kokla:)) Benden istediğin birşey olursa hemen gönderirim..
Merhaba Hüzün,
güller, aslanağzı,hercai menekşe hepsi de çok güzeller benim içinde bolca koklayın.
evet tohumlarım çıktı büyüsünler eklemeye çalışırım ama kına çeçekleri inanımaz büyüyor :)
Sevgili katmer, koklarım tabi ki şimdi üzerlerine yağmur da yağdı ki sorma görüntülerini ,kırmıızıdan bir gonca bu gün öğretmenine götürdü kızım,
Sevgili fmerry bekliyoruz resimlerini hercai çok güzel kokuyor burnuu yaklaştırınca,
ama petunyaların kokusu uzaktanbile geliyor, çok hoşlar, zevkle koklarım tabi ki.
Hüzün merhaba,
gelmişken senin bahçeni ziyaret etmeden gitmek istemedim :)petunyaların kokusunu bende alabilecekmiyim ki?
çünkü çok yavaş büyüyorlar bit kadar bi büyümediler ama kına çiçeklerimi kısa zamanda fotoğraflayabilceğim sanırım hızlı büyüyorlar
sevgiler
Hoş geldin Sevgilifmerry, şereflendirdin şu hüzünlü yüreği.
ben ilk kez petunya sahibi oldum iki fide aldım hazırından ama çok sevdim kısmetse çoğaltacağım.Alırsın tabi ki neden almıyasın, işin sırrı sabırda.
nazlı hilal
04-05-2010, 22:12
Sevgili Hüzün,bahçenizdeki çiçekleriniz,sebzeleriniz,yeni dünya,saksılı çiçekleriniz hepsi birbirinden güzeller maşallah emeğinizin karşılığını almışınız.Ellerinize sağlık bol çiçekli günler diliyorum.
Teşekkür ediyorum Sevgili Nazlı hilal, insanın ektikçe ekesi baktıkça bakası geliyor her gördüğü çiçeğe...
umarım beğenirsiniz
gazanya çiçeklerim açmaya hazırlanıyorlar (yeni ektim ektikten sonra ilk kez açıyorlar demekk ki sağlıklı yaşatabilmişim)
geçe yılki kedi tırnağı saksım eski ve yeni fideler, eskiler açmaya hazırlnıyor
Sevgi Durul
06-05-2010, 16:40
Sevgili hüzün, fideleriniz sağlıklı görünüyor, maşallah. Kedi tırnakları hızlı büyümüşler. Ben tohumlarını ektim, daha çok minikler. Yalnız ilk resimdekiler çuha çiçeği değil, gazanyaya benzettim. Güle güle büyütün hepsini.
Teşekkür ederim SDurul, sizin kedi tırnaklarınız da büyürler, çok hızlı büüyüyorlar çünki
uyarınız için ayrıca teşekkür ediyorum çiçeklerim gazanya evet :)
yemeye ve reçel yapmaya başladığımız çilekler,
pepinomuz,
son resimde de isminin kosmos olduğunu düşündüğüm çiçeğim
bu hüsnüyusufu başka bahçeden alıp ekmiştim ve açtı, tohumdan yetiştirdiklerimin açmayacağını düşünüyordum ama üzerlerinde tomurcuk olduğunu gördüm bu gün ve çok çok sevindim,,
Orkun Kırcı
10-05-2010, 19:35
İşte en güzel çiçek son foto da. Maşallah...
teşekkür ediyorum orkuncuğum.
sizlerle bazı çiçeklerimi tekrar paylaşmak istedim, umarım beğenirsiniz..
dalını kırıp ektiğim petunyam tuuttu da açtı bile
çıkmaz sandığım yıldı çadıırı tohumdançıktı ve büyümeye başladı,henüz tomurcuk yok,
sevgili gulyabaniablasının gönderdiği hüsnüyusuf tohumlarım çimlendi büyüdü, eşe dosta dağıldı ve açmaya başladı, mis gibi kokuyorlar ve desen ve renkleri birbirinden farklılar, onları .çok seviyorum
aslanağzı iki renk çıktı açamaya başladılar,
beyaz kozmoz açmaya devam ediyor ama tohum oluşmadı henüz,
dahlia çok küçük henüz,
süsbiberleri büyümeye devam ediyor
kabaklar mutlu görünüyor, henüzçiçekler yok
sevgili hüzün çiçekler herzaman ki gibi çok güzel sende benim gibi akşam çekimi yaptın sanırım anca fırsat buldun benim aslan ağzım habire tahum dolsu açsın bende ekliyeceğim
ellerine sağlık
sevgiler
finduk52
01-06-2010, 09:56
Güller çiçekler meyveler muhteşem hele çilekler kırmızı kırmızı al beni oradan ye diyor. Ne güzel resimler eklemişsin sevgili hüzün. Ellerin dert görmesin .
evet sevgilifmerry, mesai sonrası yeni ekilen sebzeleri suladım resim çekmek sonra geldi aklıma , sabahı da bekleyemedim doğrusu, aslanağzını yeni ektim ancak yerlerine alışıp büyüdüler sanıırm seneye daha bol açarlar,
sevgili finduk52 bahçeme hoş geldiniz , çilekler sağolsun babamın tecrübeleri ile böyle oluyor,
nazlı hilal
03-06-2010, 01:29
Hüzün çin karanfillerini bende çok seviyorum üstelik kışın kapalı balkona alırsan seneyede kalır benimkiler geçen seneden,çilekleri dalından koparasım geldi,benim kozmozlar henüz çiçeklenmedi Konyada havalar henüz birkaç gündür ısındı geçen haftaya kadar kış soğuğu hakimdi,kızınız çok tatlı bıcırık Allah bağışlasın...
ziyaretin için teşekkür ediyorum nazlı hilal, dediğin gibi kışın balkona almayı denerimhüsnüyusufları, kozmozum bitane var sadece umarım seneye çoğlatabilirim,
ebruli açan kedi tırnağı ilk kez görüyorum, sarı ve beyaz
hüsnüyusuflarım,
çok kötü durumda olan yeni ginem, sanıırm kaybediyorum,,
nazlı hilal
23-06-2010, 23:18
Canım, petunyayı daldan tutturmak bir başarı bende deneyeceğim,sebzelerinde güzel gelişmişler,ebruli kedi tırnağına gelince arılar farklı renklerden polenleri birbirine döllediği için ,benimkilerde öyle güzel açıyorlar ki çok seviyorum bu çiçeği...
Minarislim
24-06-2010, 12:10
Merhaba Sayın hüzün;Çok güzel çiçekler.İmreniyorum.Çilekler harika.Önümüzdeki yıl bahçemde çiçeklerle ilgili özel çalışma yapacağım.Forum'daki sizlerin bahçeleri beni çok etkiledi.Elinize sağlık.Nefis bir bahçeniz var.
Hoş geldin nazlı hilal ziyaretin için teşekür ediyorum
bu siteyi bulmama sebep kedi tırnağı çiçeğidir, çocukluktan beri bayılırım bu çiçeğe
Hoş geldiniz Minarislim, ziyeretiniz için teşekkür ediyorum,
çiçekler benim emeğim, çilekler babamın, daha güzel bahçeler sizin olsun inşaallah.
Satı Uğurtan
28-06-2010, 21:34
Sevgili hüzün, bu gün bahçeni gezdim, herşey çok güzel, kedi tırnakları benim daha yeni çıkıyor, seninkiler kocaman olmuş, iklimden sıcak yerde oturmanın avantajı, her şeyi bizden önce tadıyorsunuz sevgiler.
Satı Uğurtan
02-10-2010, 19:07
Sevgili hüzün, en son ben yazmışım merak ettim, üç aydır bahçeye uğramamışsın, sorun yok umarım sevgiler.
ayazkentli
19-10-2010, 13:54
Açıkçası ben'de merak ettim.
sorun yok arkadaşlar, sadece çok çok yoğunluk, aile hekimliğine hazılrık, yeni ev ve yeni işyeri telaşı .....
uzun bir aradan sonra tekrar araara ağaçlar nete girebildim arkadaşlar, bu sürede işyerim değişti evimi taşııdım ne çok çok yoğun zamanlar geçirdim.
Ne zaman ki kendime biraz zaman ayırabildim o zaman başladım tekrar ağaçlar nete girmeye ve mesajları takip etmeye.
taşındığım evin malesef ki bahçesi yok ama kuzey de ve güneyde iki ayrı balkonu var, güneydeki balkonuma mutfaktan ve salondan çıkılıyor yani sürekli göz önünde ve 3,5x2m ölçülerinde.Kuzeye bakan balkonuma ise oturma odasından çıkılıyor ve 4x1,5 m ölçülerinde yani biraz ince uzun.Bir de evimin en üst kat olmasından dolayı damı da rahatlıkla kullanmaya başladım.Henüz dam ile ,ilgili çalışmalarım yok ama bazı çiçeklerim damda büyüyor (dinlenme ve büyüme evrelerini damda devam edip güzelliklerini sergilemeye başlayanları balkonlara almayı düşünüyorum).
Kendime ait Bahçeli ev hayalim vardı ama gerçekleşmedi arkadaşlar, sağolsun babamın bahçesi var da orada gideriyoruz bazı özlemlerimizi (bahçe bellemek toprakla haşır neşir olmak gibi)
Şu an kendievimde oturuyorum ve balkonlarımı istediğim şekilde donatabilirim diye düşünüyor sizlerin öneri ve görüşlerinizi bekliyorum, tabi bu arada sizlerin balkonlarından da esinlenmiyor değilim.
Burada havalar ısındı ama hala şiddetli rüzgarlar ve yağmur var, bu sebepten yetişen ve yetişmekte olan çiçeklerim korunaklı şekilde dizili ,
çok acemice birortam ama kusura bakmayın, ben size öncelikle balkonumun şu anki halini fotoğrafladım umarımyakın zamanda (sizlerin de önerlerilerinizle) çok daha gösterişli ve huzurlu balkonlarasahip olabilirim.
nurcanaybay
03-05-2011, 19:19
Eviniz hayırlı olsun ,sağlık ve huzur için de oturmanızı dilerim :)
önce kuzeye bakan balkonumdaki geçen yazdan kalan kırmızı cam güzelim
tek katlı ve çok katlıolanları var
güneye bakan balkonumun genel hali
tohumdan çimlendirdiğim ve açmaya hazırlanan yıldız çadırlarım ben bunları balkon korkuluklarına sardırmayı düşünüyorum ama nasıl olur bilmem
değerli ağaçlar net üyesi arkadaşlarımda fikirlerini bekliyorum
şimdiden teşekkürler..
yeni aldığım beyaz mor ve kırmızı petunyam
mor ve ebruli verbanalar çimlenen sabah sefaları ve yeniçinlenen kına çiçeğim sakız sardunyam
vapur dumanım yeni yeni kendini toparlıyor kadife çiçeği ve horoz ibiğim
beyaz begonyam
yumrulu begonyam
arkadaşlar fikir ve önerilerinizi bekliyorum
şimdiden vakit ayırıp ilgilendiğiniz için teşekkür ediyorum
(karanfilim, kurdele çiçeğim, rozet çiçeğim, çin karanfillerim, zıpçıktılarım ve henüz çimlenmelerini beklediğim kedi tırnağı tohumlarım var)
Satı Uğurtan
03-05-2011, 23:03
Hüzüncüğüm hoş geldin, evin hayırlı uğurlu olsun sağlıkla otur, çiçeklerin çok güzel açmış, benden bir isteğin varsa yaz seve seve gönderirim sevgiler.
Sevgili hüzün hayırlı olsun eviniz balkonun görünüşü çok güzel çiçeklerinde neşesi yerinde ellerine saglık...
Sevgili Nurcanabay güzel dileklerin ve ziyaretin için teşekkür ederim Rabbim hepimize
sağlıkla oturacağımız evler nasip etsin inşaallah.
Sevgili Satı Ablacığım ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ediyorum fikirlerinize ihtiyacım var karşı duvara monteli raf mı yaptırsam yoksa tekerlekli kolay hareket eden bir sisitem mi düşünsem bilemiyorum.
Sevgili Burak Alkan ziyaretin ve güzel dileklerin için teşekkür ediyorum, umarım sağlıkla büyütüp sergileyebiliirm çiçeklerimi, balkonumla ilgili fikirlerinize açığım.
Sevgiler.
nurcanaybay
05-05-2011, 13:37
Sevgili Hüzün ;
ben ,kendim için yapmayı düşündüğüm saksılığı paylaşmak istiyorum.Eski çitten çıkan
tahtalarım duruyor.Onları istediğim uzunlukta kesip ,dikdörtgen kasalar yapacağım.Altlarına tekerlek takıp boyayacağım.Ama testeremi bulamıyorum :))
Bahçe de boy boy bir sürü saksı var.Hem görüntü olarak hoşuma gitmiyor hem de derli toplu olamıyor.Bu kasalara koyduğumda saksılar hiç görünmeyecek sadece yeşil -çiçekli kısmı görünecek ,tekerlekli olduğu için altlarını rahat temizleyeceğim ve de derli toplu şık bir görüntü elde edeceğim.
Bu saksılıkların eni 30-35 cm kadar olmalı uzunluğu da 3 saksılık kadar diye düşünüyorum.Böylece hantal olmaz sanırım.Güzel bir renge de boyandımı tamam hele ahşap boyamadan anlıyorsanız şık saksılar ortaya çıkar.
Saksılarla ilgili bir başlık var.Gilan o bölüme ,duvara monte edilen demirden bir saksılık
örneği paylaştı.Balkona böyle bir saksılık yaptırabilirsiniz.Duvar da buna benzer bir sistem ,yerde de benim saksılıklar tertemiz ,düzenli bir balkon olur diye hayal ettim.
teşekkür ederim Sevgili Nurcanabay, bana çok pratik fikir verdiniz ,
sizin elinizden testereyle falan iş geliyor mu maaşallah,?
nurcanaybay
06-05-2011, 13:54
Çok basit işleri yapabilirim :)
Biraz önce ,kanal e2 de Martha Stewart'ın proğramını seyrettim.Aklıma siz ve diğer balkonu olan arkadaşlar geldi.Bahçeler için de çok uygun tabii.
Duvar cepleri diye yeni bir ürün çıkmış.Şişelerin geri dönüşümü kullanılarak yapılıyormuş.
Dikdörtgen cepleri olan bir çanta düşünün.Duvara monte ediliyor ve ceplerine çiçekler
dikiliyor.Akşam 6 'da tekrarı gösteriliyor.İzleyin isterseniz ,fikir verebilir.
Sn. Hüzün yeni evinizde güle güle oturun. Birgün gönlünüze göre bahçeli bir eviniz olmasını dilerim. Çiçekleriniz güzeller, geliştikçe balkonu doldurup daha güzel bir görüntü oluşturacaklarına eminim. Balkon kenarına asılabilen saksılarınız var. Onları neden yere koydunuz, balkon kenarları müsait değilmi?
Sevgili Novazet güzel dilekleriniz için teşekkür ediyorum, asılabilen saksılarım var onları asmayı planlıyorum da bu aralar rüzgarlar devam ediyor hele hele geceleri şidetli yağmurlardan korkuyorum, havalar müsait olunca düşünüyorum inşaallah.:)
güzel çiçekler...tam bir doga dostu
bahçe sayfama uzun süredir yazmadığımı farkettim,
şu anki halini resimlemeden önce yaz başında çekilen resimleri uzun arayış sonrasında bulmuş bulunmaktayım,
umarım resim yüklemeyi başarabilirim,,
biraz dağınık çıkmış,
kusura bakmazsınız umarım,
çok uğraştık ama yüklenmedi malesef..
hepsi de çok güzel..bu bahara kendimce hazırlandım.inşallah istediğim sonucu alırsam benimkiler de sizin ki kadar güzel olacaklar.esen kalın.
çiçeklerim sakız sardunyam.bulanıklık için kusura bakmayın..
beyaz begonya, beyaz kasımpatı, pembe rozet çiçeklerim
telgraf çiçeğim,süs narım, ecveriam, ıtırım
yeni çıkan terelerim,ve balkonumdan çok parlak olmasa da birkaç görüntü
bazı çiçeklerimi yakın çekim yapmaya çalıştım.kurdele çiçeğim, küstüm çiçeğim, balık ağzı, begonya
yaz başında tohumdan ürettiğim zinniaların tohumundan çıkıp, büyüyüyp, açan sarı zinnia, minik ama çok şirin..............açmak üzere olan kasımpatım.............ve yapraktan büyüttüğüm ebruli menekşem..
dün A101 den aldığım zambaklar...
akçabardak
19-11-2013, 22:53
Merhaba sevgili hüzün, bitkileriniz çok canlı ve sağlıklılar, emeklerinize sağlık.
Güzel paylaşımlarınızın devamını dilerim, kolay gelsin sevdiğiniz bütün çiçekler
sizinle olsun. Sevgiler
Satı Uğurtan
20-11-2013, 01:34
Sevgili hüzün, seni ve çiçeklerini görmek çok güzel bol paylaşımlar sevgiler.
orkidemin durumu hakkında ne söylemek istersiniz arkadaşlar, çoğaltmak için ne yapmam gerekiyor.?
tkorkunckaya
26-12-2013, 20:23
Merhabalar hüzün,
orkidenizin keiki'si yani bebeği henüz hiç kök çıkartmamış, çiçek sapı ile yavrunun bağlantısının olduğu bölüme sıkmamak ve çok olmamak kaydıyla birkaç kere dolayarak sargı bezi yerleştirip o bölümü fısfıslayarak nemli tutarsanız yakında kökler verir. Bu kökler 3 adet olunca çiçek sapını kesip yavruyu ayırabilirsiniz, ama önce kökler çıksın. Aksi durumda iş çok zor oluyor. Gelişmesini orkide başlıklarında paylaşırsanız daha detaylı bilgi alırsınız.
Bu arada orkidenin genel fotoğrafını göremedim onu da çekip yükler misiniz? Genel olarak anne kötü durumdayken, stres altındayken keiki veriyor, bir problem olabilir, uzmanlar orkide başlığında...
eceyıldız
05-01-2014, 21:48
Sevgili Hüzün, bahçeni ve balkonunu dolaştım az önce ellerine emeğine sağlık hepsi çok güzeller.
aşk merdiveni ve mine çiçeği
...umarım yaza kadar toparlar kendini
YeniGine
11-02-2014, 00:12
Sevgili hüzün maşallah kalonche ne kadar güzel çiçeklenmiş. Buz çiçeğin de maşallah çok güzel gelişmiş, begonyaların ona keza. Sevgili hüzün bir de yumrulu begonyan vardı? Onun son durumu nedir merak ettim. Zira benimki yapraklarından sulanmış beyaz beyaz noktacıklarla dolu. :(
teşekkür ederim Sevgili YeniGine, yumrulu begonyam çok oldu bozulalı..begonyalarımın yapraklarında da beyaz küfümsü lekeler var umarım geçirebilirim..sen ne yapıyorsun geçirmk için?
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.