View Full Version : Kaktüs çeşitleri
ferdi binici
17-01-2007, 23:21
Crassula lycopodioides'lar ufak sarı çiçekler açarlar.
ferdi binici
07-02-2007, 21:32
gönderdiğin önceki fotoğraftaki Cereus muhtemelen açar.Tam bilmememin nedeni hiç fotoğrafını görmedim ama büyük bir ihtimal açıyordur.
Çiçek açarmı dersin.
15 nolu resimdeki kakktusun (Cereus peruvianus cristata) cicek acmasini beklemesen daha iyi edersin:(
17 nolu resimdeki ise ustteki Mammillaria gracilis alttaki ise Chamaecereus silvestrii
Saygilar,
ferdi binici
07-02-2007, 23:45
Uyar Bey affınıza sığınarak sanki crestata değilde monstruosus gibi geliyor bana bilmem yanlış mı düşünüyorum?
çiçek konusunu dediğim gibi hiç görmedim.Ama adında mı yanlışlık var bilmiyorum gönderdiğim fotoğraftakinde çiçek var.
bahcıvan
08-02-2007, 10:57
Sayın ferdi bey ikisi aynı kaktüs değil. 15 nolu mesajda ki kaktüsten bende vardı. 10 yıl gibi bir süre baktım fakat hiç çiçek açmadı. Bir kış sonu onu kaybettim :(
ferdi binici
08-02-2007, 13:03
İsim olarak google aratırdığınızda her iki kaktüste çıkıyor ben bu yüzden sordum.Hani Uyar Bey bilir diye.Bendede iki türden var.Daha genç olduğu için çiçek açmadılar.Görünüş olarak farklı olduğunu bende biliyorum.İsim konusunda bazen böyle yanlışlıklar olabiliyor Uyar Bey kaktüs hakkındaki bilgilerden yararlanmak için fotoğrafı gönderdim
Sevgili Ferdi,
Ben cicek acmaz demedim, cicek acmasini bekleme dedim. Hele ki saksinin icinde ise bu kaktus. Cereus cesitleri cok guzel buyuk cicekler acar ama once agac buyuklugune ulasmasi lazimdir. Bunun icinde cok guclu kok sistemleri vardir ve cok derinlere kadar inebilir.
Ayrica biliyorsun cristata; kaktuslerdeki genetik bozukluktur. Bazi cristata turleri cok ender rastlanir ve oldukca pahalidirlar ve cogunlukla asilanarak cogaltilirlar.
Son yillarda en populer olan ise Euphorbia lactea cristata dir.Cinlilerin eline gecene kadar cok pahali idi ama simdi hemen hemen herkezin elde edebilecegi bir bitki oldu.
Birde cristata larda doku bozuklugu ne kadar siksa buyume o kadar yavas ve ciceklenme de o kadar gec olur. Mesela senin gonderdigin foto daki Cereus peruvianus de bir cristata olup doku bozuklugu fazla sik olmadigindan buyumesi ve cicek acmasi fazla gec olmamis.
Botanikteki gecerli adi budur ****** senin dedigin de dogrudur, bu isimle de adlandirilir. Biliyorsun ayni kaktuslerin birden fazla isimleri vardir ve birbirinden farkli sanilsa da aslinda ayni kaktustur.
Ornegin 17 nolu resimdeki alttaki kaktuse Lobivia silvestrii **** Echinopsis chamaecereus de diyebiliriz Her ucu de dogru olmasina ragmen su an gecerli olani Lobivia silvestrii dir. Eger google da bu isimle ararsan cok degisik kaktuslere de rastlayabilirsin ama bunlarin hepsi birer hybrid olup cogunlukla lobivia **** echinocereus ler ile yapilmis capraz dollemelerdir.
Umarim birazcikda olsa aciklayici olmusumdur.
Saygilar,
Arkadaşlar kaktülerimle ilgilenmeniz beni çok sevindirdi.bilgilendim.Zaman zaman çeşitlerini fotoğraflayacağım.İsimlerini ve çiçek açma zamanlarını öğrenmek çok güzel.
Notocactus leninghausii, Parodia leninghausii, Eriocactus leninghausii
Hangisini beyenirsen o olsun kaktusunun ismi
ferdi binici
12-02-2007, 19:00
çok güzel sarı çiçekler açar tabii biraz büyümesi gerekir
Ali H. ALI
16-02-2007, 13:37
Herkese iyi gunler, gectigimiz pazar gunu sabah yuruyusu yaparken, mahallede bir evin onunde bu kaktuse rasladim. Iki metre kadar bir boyu var, govdeler de isebircok cicek tomurcugu vardi, govdeler uzerinde hic tam acilms cicek yoktu. Eve gidip fotograf makinemi alip resimler cektim. Aksam uzeri bir daha ugradigimda ciceklerin kimisinin acilmaya basladigini gordum ve resim cektim.
Ciceklerin buyuklugu orta boy bir enginar buyuklugundedir. Bu kaktusun ismini bilmiyorum, sanirim isim konusunda sayin Uyari11 ve sayin Ferdi Birinci bizi aydinlatacaklar,
Sevgi ve saygi ile kaliniz.
7282
7283
7284
7285
ferdi binici
16-02-2007, 14:29
Adı Cereus jamacaru ülkemizdede yaygın bir türdür.Soğuğa dayanıklılığından dolayı dışarıda da bakılabilir.Ama sert kıştan korumak için üzeri kapıtılabilir.Bendede aynısı var Bende böyle bir bahçe içinden yavru almıştım.Çoğaltılmasıda kolaydır.
bottistar
05-05-2007, 17:35
Herkese merhaba ! Dün bir kaç yavru sukulent elime geçti ve isimlerini öğrenmek istiyorum. Resimlerin arasında bir de Euphorbia Trigona var. Daha önce bir komşumuzdan almıştım fakat balkonda tutmadı, sanırım güneşten dolayı yanmış olabilir. Çünkü evin güneş almayan ve çok aydınlık olmayan bir kısmında duruyordu anne bitki. Ben ise alıp direk balkonda diğer bitkilerin yanında yaşatmaya çalıştım, tabi bol akşam güneşi. Sanırım sorun oydu, bu sefer yavaş yavaş güneşe çıkarmayı düşünüyorum. Komşu bana "onu dikmeden önce sütün içinde bekletmen gerekiyordu galiba" demişti, ben de "hiç sanmıyorum" demiştim. Kısaca ne yapmalıyım beni aydınlatın :) Bir resim daha yollayacağım şimdi resim kapasitesini doldurdum. Bitkilerin isimlerini öğrendikten sonra kendim araştırmaya çalışırım tabi, ama yine de zahmet olmazsa nasıl toprak isterler, biliyorsanız yazabilir misiniz ?
bottistar
05-05-2007, 17:41
Tamamdır. Son resmi de ekledim. Selamlar...
Adını ya da türünü bilmiyorum ama bu da benim kaktüsümden bir detay.
Herkese merhaba ! Dün bir kaç yavru sukulent elime geçti ve isimlerini öğrenmek istiyorum.
bottistar; senin aldığın bitkilerden iki tanesinden ben de geçenlerde aldım. 41. mesajdaki fotoğrafları üstten aşağı doğru numaralandırırsak, 3 ve 4. fotoğraflar benim bitkilerin aynısı. Ben de merak edip bir araştırmış ve şu adlara ulaşmıştım (ama kesin değil):
3. Fotoğraf: Sedum adolphii (?)
4. Fotoğraf: Sedum rubrotinctum
Sukkulentlerde kaktüs toprağı (1 ölçü toprak + 1 ölçü dere kumu) kullanabilirsin. Ama torf kullanma. Ben Mineflora'dan satın aldığım toğrağa dereden getirip yıkayıp eldiğim kumu 1 + 1 ölçüsünde karıştırdım ve kullandım. Şimdilik bir sorun yok.
Sukkulentler ile kaktüslerin bakımı genel olarak aynı. Toprakları kurumadan (sadece dış yüzü değil toprağın içi de mümkün mertebe kurusun) su verme. Eğer yapraklarda büzüşme olursa suyu biraz artırırsın. Bir kaktüs gübresi alıp üzerindeki talimata göre sukkulentlerinde kullanabilirsin.
Sevgili Ada bu bir "kaynana topuzu". Latince adını bilmiyorum. Sadece bir gün açan çoook güzel çiçekleri vardır ama sabah açar akşama solar.
papatyam
21-05-2007, 08:24
Adacığım,
o tüylü yerlerden bir uzantı çıkacak ve çiçek açacak çok güzel oluyor çiçeği ve hafif te olsa hoş bir kokusu var :) daha sonra oralardan yumru verecek :)
papatyam
21-05-2007, 08:45
Bunlarda benimkilerden bir kaç tanesi
Küçük olduğu halde açıyor.:)
papatyam
21-05-2007, 08:52
Bunları henüz bölmedim hepsi bir arada 7-8 çeşit var şimdilik hallerinden memnunlar :)
bottistar
27-05-2007, 15:40
Tesekkur ederim Kagan. Bir de, kaktus gubresi yerine yanmis koyun gubresi kullansak nasil olur ?
Tesekkur ederim Kagan. Bir de, kaktus gubresi yerine yanmis koyun gubresi kullansak nasil olur ?
Kaynaklarda kaktüsler ile etli bitkilerde (sukkulent) hayvan gübresi kullanılmaması gerektiği, kullanıldığında bitkilerin zarar görecekleri ifade ediliyor.
Kaktüsler yavaş büyüyen bitkiler olduğu için azot ihtiyaçları öteki bitkilere göre daha düşük. Bu düşük azot oranını ise, özel kaktüs gübrelerinde yakalamak mümkün.
Diğer başlıkta adının Ferocactus olduğunu öğrendim. Çok badireler atlattı ama yeni evimizi sevdi. ;)
birinci resim:
ferdi binici
28-05-2007, 18:27
merhaba adında bir yanlışlık var galiba adı Echinopsis oxygona .ülkemizde çok bulunan bir türdür.
bottistar
28-05-2007, 18:34
Tekrar teşekkürler Kağan. Bu arada echinopsisin çok güzel çiçekler açmış Phin. Resimlere bakmaktan çok keyif aldım. Hepinize iyi günler...
Teşekkürler cevaplar için,
Ben fotoğrafları göndermek için bu bölümü detaylı incelemeye gayret ettim. Ama kaktüs dünyası oldukça büyükmüş. :)
Ne olsa insan bitkileri çiçek açınca müthiş heyecanlanıyor. Ben de kendimi paylaşmaktan alamadım.
ikinci ve üçüncü resim :
Bu küçük top evin içindemi açtı...:)
Çok güzel ..Bende bir zamanlar vardı.Devamlı çoğaldı.Hiç çiçek açmamıştı.Çok güzel.Güle güle büyütün.
Bu kaktüs 10 yıldır bizimle yaşıyor. Zaman zaman bakımını yapıyordum. İlk evimiz sadece sabah güneşi alıyordu, bu dönemde kaktüs ince uzun büyüdü. Daha sonraki evimizde balkona yerleştirdim ve uzayan bölümü yine top şeklini aldı. Balkonumuzda hava şartları oldukça sert, poyraz alır ve güneş kavurucudur.
Ancak echinopsis bu şartları sevdi ve her yıl 7-8 çiçek açmaya başladı.
Kışı kapalı balkonda geçiriyor.
papatyam
29-05-2007, 10:37
Bendeki de açtı açacak :) 4 çiçek bekliyorum inşallah kaçırmam da fotoğraflarını sizlerle paylaşırım kokusu da çok hoş ;)
papatyam
01-06-2007, 08:04
İki tanesi açmış iki tane daha çiçek bekliyorum bir kaç güne kadar açar :) çok güzel:))
Kokulu mu?Çok güzel Maşallah..:))
papatyam
01-06-2007, 11:50
Evet çok hoş bir kokusu var :)
sarıaltıngül
01-06-2007, 18:43
Bu küçük top evin içindemi açtı...:)
Çok güzel ..Bende bir zamanlar vardı.Devamlı çoğaldı.Hiç çiçek açmamıştı.Çok güzel.Güle güle büyütün.
Bu kaynana topuzlarından bende de var. Özellikle tam sabahtan akşama kadar güneş alacak. Evim Karşıyaka sahilde olduğu için denizden rüzgar alıyor ve tüm kaktüslerime çok iyi geliyor ,bu balkon çok uğurlu geldi. Kaktüs çeşidim çok fazla ama 1+1 kumlu toprağı hiç denemedim; bu sene son baharda deniyeceğim. Yenilerini öyle çoğaltırım. Teşekkürler
*** ferdi abi benim Chamaecereus silvestrii olduğunu tahmin ettiğim bir kaktüsüm var buradaki resimlerden birinde gördüm ama benimkinin rengi yeşil bazen güneş çok olunca kızarıyo nasıl büyür bana bir yardımcı olurmusun?
bir ara resminide gönderirim
ferdi binici
02-06-2007, 19:35
*** ferdi abi benim Chamaecereus silvestrii olduğunu tahmin ettiğim bir kaktüsüm var buradaki resimlerden birinde gördüm ama benimkinin rengi yeşil bazen güneş çok olunca kızarıyo nasıl büyür bana bir yardımcı olurmusun?
bir ara resminide gönderirim
merhaba
eğer bu bitkiyi güneşe çıkarırsanız bitkinin gelişmesi azalıp daha çok çiçek açmaya başlar eğer çiçek açmasını istereniz güneş altına alınız.suyu da severler.
papatyam
18-06-2007, 11:08
Benimki yine çiçeklendi :) bir tane daha bekliyorum :))
Bunlarda benim balkondakiler. :D
Sadece üç tanesi açtı şimdiye kadar:(
En sevdiğim biraz keltoş kaldı ama unlu bit mücadelesinden bir kaç ay önce kurtardım nihayet:D
Mississippi
18-07-2007, 16:39
Benimki yine çiçeklendi :) bir tane daha bekliyorum :))
selam papatyam,
aynı cins kaktüsten bende de var. İnanılmaz çabuk büyüyüp, tonlarca yavru veriyor. Fakat 20 senedir bizimle beraber olmasına rağmen hiç çiçek açmadı.:( Görüyorumki çiçek açan kaktüs konusunda benim tam aksime deneyimlisin, ne yapmalıyım benimde kaktüslerimin çiçeklenmesi için?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
İyi bir kış görmesi lazım.Ve susuz...
En sevdiğim biraz keltoş kaldı ama unlu bit mücadelesinden bir kaç ay önce kurtardım nihayet:D
Çok karizmatik duruyor.Tam bonzai gibi olmuş...:)
Cinsi nedir..?
Çok karizmatik duruyor.Tam bonzai gibi olmuş...:)
Cinsi nedir..?
:D Ben de benzetmiştim bonsaiye, istesem olmaz:D ,Crassula colum diye biliyorum .
Merhabalar. 2 tane resmini yolladiğim Latince adı "Trichocaulon perlatum" olan sukulenti ariyorum. Sanırım dikensiz olduğu için kaktüs olmuyor. 2 aydır arıyorum ama bir türlü bulamadım. :( Belki buradan bu türü bilen çıkar da ben de rahatlarım. ;)
Sevgiler
Sanırım bu türden hiç bulamayacağım. Ne adını bilen var ne de duyan!
:( :( :(
Ne güzel valla, ben de hep yolda orada burada gezinirken gözüme bir kaktüs çarpmıyor diye hayıflanıyorken siz çok şanslısınız doğrusu. Dere kumu ve normal toprağı karıştırıp ekerseniz çok daha sağlıklı büyürler ;)
papatyam
08-08-2007, 13:51
İlkin, bu ne güzel bir sukulent böyle :)
Sevgili nevsune galiba bendekinden değil bende olan halk dilinde kaynana topuzu diye geçiyor dikenleri de çok sert senin fotoğrafladığına benzetemedim ama istersen bendekinin yavrusundan bir tane gönderebilirim :))
Papatyam, o siyah çicekli kaktüsü Türkiye'de biraz araştırdım. Malesef Türkiyede bulunacak bir tür değilmiş ve dışarıdan getirtilse bile çok nazlı bir türmüş. Bizim ülkede yaşatmak zor olur dediler :( Resimlerinden izleriz artık.
Bendeki Coryphantha echinoidea türündeki kaktüs Ağustos'un ortasından beri dördüncü çiçeğini açtı. Son çiçeğini bugün açtı ve yeni bir tomurcuğu da hazır bekliyor. Kaktüsümün resmi şu sayfada (http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=4401)daki 49 ve 46. mesajlarda...
Bütün kaktüslerin bakımı kolaydır (elbette birkaç türü hariç). Gelişme döneminde toprağı tümüyle kuruyunca (yalnızca toprağın üst yüzü değil, içi de kurumalı) sulama, süzek bir toprak, dinlenme döneminde nemsiz ve serin bir ortam isterler. Gelişme döneminde 15 günde bir gübrelemeden de hoşnut olurlar.
Daha önce tropik bitkiler yetiştirmiş biri olarak söylüyorum ki, kaktüsler bakımı en kolay olan bitkilerdendir...
Mehtap hanım kaktüsün toprağını değistirdikten sonra yumuşama oldu. Hastalanmış gibi duruyor ne yapabilirim? Bir de adını öğrenebilir miyim? Teşekkürler.
Bu da benim 15 küsür senelik bonsai olmuş crassula column'ım. ;)
Bu da benim 15 küsür senelik bonsai olmuş crassula column'ım. ;)
Sevgili Ilkin,
Cok ozur dileyerek, 15 kusur yillik bitkinin ismini degistirmek zorundayim.
Malesef o bir Portulacaria Afra (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=en&rls=com.microsoft%3Aen-us%3AIE-SearchBox&rlz=1I7GGLR&q=Portulacaria+Afra+&btnG=Search+Images).
Saygilar.
Herkese merhaba,
Ben kaktüsçü'nün kardeşiyim. 8 yaşındayım ve ilk kaktüsümü 2 gün önce aldım. Acaba bu kaktüsün türü nedir? Çiçek açabilir mi???
Herkese merhaba,
Ben kaktüsçü'nün kardeşiyim. 8 yaşındayım ve ilk kaktüsümü 2 gün önce aldım. Acaba bu kaktüsün türü nedir? Çiçek açabilir mi???
Kutaycığım... Kaktüsünün tür ve cinsi, tıpkı ağabeyininki gibi Echinopsis oxygona
Bütün kaktüsler çiçek açar. Ama onların gereksinimlerini karşılaman koşuluyla. Bunun için dinlenme dönemleri olan kış aylarını serin bir ortamda, 10 derece dolayındaki sıcaklıkta geçirmeleri gerekir. Bir de, bu dinlenme dönemlerinde bulundukları ortam kuru olmalı yani havadaki nem oranı düşük olmalıdır. Kışı nem oranı yüksek bir yerde geçirirlerse çürüyüp ölebilirler.
Kaktüsünü kışın böyle bir ortamda tuttuğunda ona kesinlikle su vermemelisin. Verirsen ölecektir.
Bir de gelişme dönemleri olan bahar ve yaz aylarında kaktüslerine "Kaktüs Gübresi" vermelisin ki beslensinler, çiçek açmak için güç depolasınlar. Ama sakın dinlenme dönemi olan güz ve kış aylarında gübre verme...
Kaktüsler genellikle 4-5 yaşında iken çiçek açmaya başlarlar. Ama bazı kaktüsler 1 ya da 2 yaşında iken de çiçek açabilir.
mehtap gürbüz
17-10-2007, 20:35
Sayın M.Gürbüz yalova toplantısında dağıttığınız Portulacaria Afra mıdır?
Sorunuzu geç farkettik, cevabımız evet.
sinaninci1
17-10-2007, 20:59
Eh bizimkilerde on bes sene sonra boyle olur insallah.
Mehtap Gurbuz yakinda sizler bir supriz yapabilirim. Kaktusleri saklayin hepsine elkoyabilirim
Bugun Kudretin yanindaydim
Saygilar.
Herkese merhaba. Bir deneyimi siteye aktarmayı düşündüğümde forumda yer aradım ve en uygununun burası olduğunu fark ettim:
Bir apartmanın önünden geçerken makula dejenerasyonlu gözüm, bir sıra saksı seçti. İçlerinden biri "leş kaktüs" gibiydi. Heyecanla oraya yöneldim, evet, oydu. Tam o sırada evin kapısı açıldı ve bir kadın çıktı dışarı. Beni çiçeğin önünde yakaladı. Nasıl ikna etsem de bir kök alabilsem diye düşünürken kadın "çiçekleri seviyorsunuz anlaşılan, alın saksısıyla götürün" demez mi? Ekledi "istediğiniz herşeyi alabilirsiniz".
Sevinç, şaşkınlık ve üzüntüyü aynı anda yaşadım. Çiçeklere baktım. Balkon ve salon çiçekleri karışık... Benimse ne yerim var onları alacak ne de taşıma gücüm. Yalnızca bir kök alabileceğimi söyledim, kabul etmedi: Ya saksıyla alırsınız, ya da hiç. Sonra acıdı bana ve izin verdi. İki-üç saksıya bölebileceğim kadar leş kaktüsünden aldım.Gözüm daha önce hiç görmediğim bir 'suculent'e ilişti. Adını sordum, bilmiyordu. Derken bir kadın daha geldi. Küçük dalları suya koyarsam kökleneceğini söyledi. Denemek için ondan da bir parça aldım. Şimdi forumu gezerken "portulacaria afra"yı görünce zıpladım yerimden. Evet, aynı çiçek..
Duyurum Adanalılar'a: Barajyolu, 6.5 Durak, Akbank'ın arkasındaki bina. Tükenmeden gidin alın. (Sanıyorum kadın apartmanın kapıcısı ve yönetim çiçekleri istemiyor) Haydi! Rasgele...
mehtap051
03-11-2007, 22:15
Bu siteyi sizlerle paylaşmak istedim.Benim gibi kaktüsünün adını bilmeyenler için ideal bir site.Çünkü kaktüs resimleri ve adları var.Sol taraftaki kaktüs adlarına tıklayarak diğer kaktüs çeşitlerini de görebilirsiniz.
http://cactiguide.com/cactus/?genus=Gymnocalycium
Mucip Abiden sipariş verdiğim kaktüsler bunlar işte arkadaşlar. Bir kısmının saksını değiştirip biraz daha taşlarla süsledim. Bu gördüklerinizin nerdeyse 5 katı daha sukulent ve kaktüs aldım :D Onları da zamanla saksılarını değiştirdikten sonra resimlerini göstereceğim. Yaşasın kaktüs çılgınlığı...
İsimlerini bilmiyorum, mucip abi gelince şu isim olayına bir el atar artık. :p
Herşey için çok teşekkür ediyorum, fiyatları da boyutlarına göre çok uygun bence.
Bunlar da diğer aldıklarım...
İklimsiz
15-11-2007, 10:43
Pek şirinlermiş İlkin merakla bekliyordun resimleri. İyi günlerde, dikensiz günlerde birlikte olun:)
İlkin o dibindeki beyaz taşlarla acayip şeker olmuşlar. Çok güzel türler almışsın ve de buradakilerin 5 katıysa gerçekten çılgınlık düzeyinde senin de durumun. Mutlu bir kış dilerim kaktüslerinle ki ilkbahar daha da güzel olacak. Onlar uykudan uyanıp yeni sürgünler verdiğinde, çok daha şahane olacak.
o beyaz taşlar yalnız mozaik gibi kireç içeren taşlarsa her sulamada toprağa kalsiyum karışacaktır ve kaktüsler hiç sevmez kalsiyumu söylemeden geçemedim..
Mucip Gürbüz
16-11-2007, 14:17
Sevgili İlkin; 107 mesajdaki kaktüsler.
1. Mamillaria plumosa
2.Astrophytum myriostigma
3.Gymnocalycium marsoneri
4.Ferrocactus peninsulea
108 nolu mesaj:
1. Mamillaria gracilis
2. Gymnocalycium baldianum
3. Notocactus magnificus
4. Opuntia microdays
5. Rebutia senilis
Gürbüz ailesinin kaktüsland serasından gelen bu güzel kaktüslerin resimlerini yollamaya devam ediyorum. İsimlerini söyleyebilirsen çok sevinirim Mucip Abi;)
Resimlerin boyutunu 70kb.'a göre ayarladığım için kaktüslerim büyüklükleri belli olmuyor ama özellikle 1. 2. ve 4. resimdeki kaktüsler baya büyük 1 karış büyüklüğünde var neredeyse.
25894
25895
25896
25897
25898
Resimlerin devamı ;)
25899
25900
25901
25902
25903
mehtap gürbüz
03-12-2007, 14:56
Merhaba İlkin,
Bilebildiğim ölçüde isimler şöyle:
116'dakiler
1....cereus monstrous
2....cylindiropuntia imbricata cristata
3....euphorbia makallensis
4....caohemia poselgeri
5....mamillaria rodantha
115'tekiler
1....mamillaria hahniana
2....echinocereus reichenbachii
3.... ?
4....parodia concinna
5....pachycereus marginatus
Ayseloge
03-12-2007, 17:19
Bunlarda benim kaktüslerim.Çiçekleri yapıştırma ve ben onları çıkartmak istiyorum acaba zarar verir miyim?
kaktüsçü
01-05-2008, 11:24
Herkese merhaba,
Benim bir sorum olacak. Acaba direk güneş ışığının kaktüslere zararı var mıdır?
Katüsler güneşi severler zaten, benim kaktüslerim güney cepheli cam kenarında duruyor ve şimdiye kadar bir sorun yaşamadım aksine çok seviyorlar.
Bende kaktüsler güneşi sever bilirdim ama galiba hepsi değil çünkü birkaç kaktüsüm direk güneşten yandı, artık doğuya bakan balkonuma taşıdım. Bazıları halen pencerede hallerinden memnun.
kaktüsçü
02-05-2008, 09:54
Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Ben de güneş ışığını severler diye biliyordum; ama yine de bir sorayım dedim. Belki yanlış biliyorumdur diye.
Küçükken daha narin oluyorlar ve direkt güneş ışığından sararabiliyorlar maalesef. Parçalı gölge yani doğada çalı dipleri bir çok küçük boy kaktüsün tercihi..
Yeni iki kaktüsüm oldu..Adlarını bilmiyorum ama sağdaki çiçeklendi bile hemen..
Sevgili caretta, soldaki sanki yılan kaktüsüne benziyor, çiçeği resimlemedin mi?
Yılan olduğunu sanmıyorum çünkü bende küçük yılan kaktüsleri var.Bu kalın ve sarı tüylü..Yakından bir resim çekerim..
Yeni iki kaktüsüm oldu..Adlarını bilmiyorum ama sağdaki çiçeklendi bile hemen..
Sevgili caretta,
Ilki Hildewintera aureispina, ikinciside Euphorbia Aeruginosa
Saygilar,
Arkadaşlar, kaktüslerimin birkaçını sizlerle paylaşmak istedim.:) İnşallah çiçek açarlar da yine paylaşırım :D (resimlerimin kalitesinden dolayı özür dilerim, ışıgı ayarlayamıyorum acemilik işte :D )
johnny guitar
30-12-2008, 18:02
Selamlar sitenize yeni üye oldum.Yeni bir kaktüs yetiştiricisiyim araştırmalarımı yaparken belki lazım olan arkadaşlara yardımcı olur diye alfabetik bir resim sayfaları oluşturdum ve bunları paylaşmak istedim.resimleri internet ortamında bulup tek tek emek harcıyarak tek sayfalarda oluşturdum toplam 30 sayfa 700 kaktüs isimleriyle resimleri.
http://rapidshare.com/files/186175623/kaktues.rar
umarım beğenilir saygılarımla Sümer Kdz Ereğli
Sayın johnny guitar yapmış olduğunuz çalışma çok güzel. Sitede bulunan arkadaşların kolaylıkla kaktüslerinin isimlerini öğrenebileceği bir yardımcı sayfa ellerinze sağlık.
johnny guitar
14-01-2009, 19:10
Sayın johnny guitar yapmış olduğunuz çalışma çok güzel. Sitede bulunan arkadaşların kolaylıkla kaktüslerinin isimlerini öğrenebileceği bir yardımcı sayfa ellerinze sağlık.
teşekkürler bu siteye sadece bilgi almak için değilde bulduğumuz ve kendi derlediğimiz bilgileride paylaşabiliriz diye düşünerek ekledim.
yakın zamanda zannedersem ay sonunu bulur lithops ile ilgili görsel dökümanları bitirip gerekli sayfaya eklerim.resimler yükleme sitelerinde zaman aşımına uğrayak silinebilir hiç önemli değil yenisini hemen eklerim.
saygılarımla
Merhabal bendede 3 yıldan beri kaktüs var ama aldığımdan beri hiç çiçek açmadı acaba çiçeksiz bir tür olabilrimi? Resminide bir sonraki mesajımda koyacağım.resmini çekip hemen koyuyorum.
Arzu Kasapoğlu
23-01-2009, 01:09
Merhabal bendede 3 yıldan beri kaktüs var ama aldığımdan beri hiç çiçek açmadı acaba çiçeksiz bir tür olabilir mi.
Bendeki de sekiz yıldır açmadı :)
Crocus Şen
04-03-2009, 18:40
Arkadaşlar bu kaktüse ne oluyor:confused:Yeni çıkan sürgünden durmadan uzayan ve çoğalan kök çıkartıyor,ne yapacağımı şaşırdım?Ayrıca adı da nedir alalı 2 yıl oluyor nerdeyse ama adını bir türlü öğrenemedim:(
İklimsiz
04-03-2009, 18:52
Saksıyı büyütün.
Az güneş görüyor olabilir mi? Işığa doğru yönelme var gibi.
Üzerinden çıkan uzantılar kök. Havadaki yüksek nemden dolayı gövdesinden kökler çıkarıp, havadan nem almaya çalışıyor olabilir.
Atlas Kaktüsü (Epiphyllum) (Atlas Kaktüsü (Epiphyllum)) benzettim.
Crocus Şen
04-03-2009, 19:07
Teşekkürler sevgili İklimsiz..Sabah güneşi görüyor,onun dışında perdeler sürekli açık yani bol bol ışık alıyor,kaktüs türü olduğu için sulamasını da ona göre yapıyoruz,evde başka çiçekler olduğu için biraz nemli tutmaya çalışıyoruz,bu durumda o kökler sanırım hep olacak galiba..
Benim kaktüs gözden kaçtı herhalde :( yok mu ne olduğunu bilen
johnny guitar
09-03-2009, 17:42
Benim kaktüs gözden kaçtı herhalde :( yok mu ne olduğunu bilen
Gymnocalycium mihanovichii 'Hibotan' red
Merhabalar ,yeni üyeyim ,kaktüsleri incelerken burayı buldum.Bunlarda benim kaktüslerim.
http://img7.imageshack.us/img7/1414/17114271.jpg
Bunlarda farklı bir tür. Evin içinde bakıyorum.Dışarıda gunes altında bulunan benzerlerının 3 katı oldular.
http://img7.imageshack.us/img7/7339/98283048.jpg
Bunlarda dışarıda yer alan benzerleri.
http://img7.imageshack.us/img7/6286/18687209.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/3416/88211774.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/4026/81279374.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/4421/73872306.jpg
http://img7.imageshack.us/img7/4548/s3010016.jpg
zucaglar
21-07-2009, 09:15
merhabalar, agaclar.net le tanıştım tanışalı kendimi çiçeklerden alamıyorum en son bi kaktüs sahibi oldum iki gün aklımdam çıkmayınca ve annemin kaktüsünün güzelliğini görünce dayanamadım fakat toprağını değiştirip su vermelimiyim bilemiyorum yardımcı olusanız sevinirim
resmini ekliyorum sağlıklı bir kaktüs türümüdür ayriyeten neler yapmam gerekir mutlu olması için ilk kaktüsüm ve devamının geleceğine eminim şimdiden gözüme kestirdiklerim var:)
zucaglar
21-07-2009, 09:40
ilk kaktüsüm umarım iyi bir seçim yapmışımdır:confused:
94180
94181
94182
94183
Bu da benim kaktüsüm(echinopsis) .Bu kadar çok sayıda açtığında seyrine doyum olmuyor.Paylaşmak istedim.
Muhteşem, bu Cereusların bir de çiçeklenmiş hallerini düşünemiyorum...
Minik minik saksıların içinde duran kaktüsleri bir araya topladım. İyi mi ettim kötü mü bilmiyorum. Lakin, derli toplu olunca hoş oldu.
Hatice Tarhan
28-09-2009, 12:10
Sevgili habibe görüntü olarak gayet güzel olmuş,fakat sukkulentlerin ve kaktüslerin su ihtiyaçları farklıdır.keşke kaktüsleri ayrı sukkulentleri ayrı bir yerde toplasaydın .çok sulanan kaktüz çürür , çürümese bile çiçek açmaz .Saygılar.
Sevgili Cennetbahçesi,
Şimdilik bölgesel sulama yapayım.
Seneye (onlar da ben de ölmez sağ kalmışsak) ayrı ayrı guruplarım.
Ama "yok olmaz şimdi yapmalısınız" diyorsanız öyle yapayım.
Teşekkür ederim.
Kaktüsüm böyle açmıştı
119385
Eser İlhan
29-12-2009, 08:52
Sayın günsu,kaktüsünüz çok güzel açmış. Bir Notocactus leninghausii olduğunu düşünüyorum.Bende de uzun zamandır var, yavruladı fakat hiç açmadı.
Kaktüs sizde mi tomurcuklandı? Eğer öyleyse nasıl bir konumda duruyor ve nasıl bakıyorsunuz?Kış-yaz sulaması,ısı ve ışık durumu nasıl?
Teşekkür ederim:)
İnternetten Parodia Leninghausii olduğunu öğrenmişim, yanılıyorda olabilirim.
Güneydoğu penceresinde duruyor, kışın bulunduğu odanın kalorifer peteğini kapatıyorum(eşimde gizlice bizi üşüteceksin diye açıyor :D) bildiğim kadarıyla kışın 0-4 derecede durması gerkiyor kışın pek sulamıyorum dinlenmeye geçeceği için, yalnız benimde uzun bir zaman açmamıştı.
Boyu iyice uzamıştı ilk çiçeğini verdiğinde, üstteki resimlerde pek boyu anlaşılmıyor. Alttaki resmini ilk çiçeğini verdiğinde çekmiştim.
119498
Eser İlhan
29-12-2009, 13:24
Cevap için teşekkürler..
Benim kaktüsüm diğer kaktüslerimle birlikte camla kapatılmış güneye bakan bir balkonda duruyor.Ben de bütün kaktüslerde olduğu gibi kışın soğuklamasına dikkat ediyorum ve sulamıyorum, sulama dönemlerinde 15 günde bir kaktüs gübresi kullanıyorum.Yani elimden geldiğince şımartıyorum ama henüz açmadı.Fakat o kadar uzadı ki devriliyor, tahta çubuklarla destekliyorum.Hatta en uzun olanı keserek ayırdım ve başka bir saksıya diktim.O da yeni saksıda büyümeye devam ediyor,ama açmıyor :(
Sizinkini görünce ben de ümitlendim. Kimbilir,belki bu bahar benimki de açar.
Ben de benim "perişan"larımın resmini ekliyorum..
Eser İlhan
30-12-2009, 08:11
Sevgili İel77 çok güzel gelişmişler maşallah.İsmini biliyormusunuz bu güzelliğin.En yakın zamanda burlarda bulmalıyım.Bulamassam vay halime:DBundan mahrum kalmamalıyım:D
Bendeki kaynaklara göre adı Notocactus leninghausii. Bulmanız son derece kolay.Çok yaygın satılan bir kaktüs.Yapı marketlerde bile karşınıza çıkabilir.Ama oralarda ismini bilen var midir,bilemiyorum.Daha çok görünüşünden emin olarak alabilirsiniz.
Ben eminönünden çiçek pazarından almıştım (En az 6-7 sene önce)
Sevgili eminetirsi,çok teşekkür ederim,beni mutlu ettiniz. :)
Çok güzel çiçek açan başka kaktüslerim var.Bu birtürlü açmadığı için bir de biraz şekilsizleştiği için öyle demiştim :)
GothiCat
10-05-2010, 20:49
Benimkinin çeşidinide söyleyebilir misiniz? :rolleyes: Çiçekler silikon :mad:
http://i42.tinypic.com/waluo9.jpg
Bu sene 7 tomurcuk yaptı.. ;)
KaktüsSever1
15-06-2010, 11:36
henüz hala türü konusunda en ufak kesin bi fikir sahibi olamadığım kaktüslerim...ben benimkilerin echinocactus grusonii türlerinden olabileceğini düşünüyorum...benziyo çünkü...
NazMurat
25-08-2010, 00:47
teşekkürle başlamak isterim, elindeki kaktüsleri sukulentlerini benimle paylaşan Fatih, İlkin ve Fatma Hanım'a
fotoğraflar pek net değil ama paketinden gelir gelmez çektim şimdi hepsi de toprağında ve sağlıklı :)
NazMurat
25-08-2010, 00:55
devamı
pakette parçalanmış dahi olsalar şimdilik yerlerinde mutlu görünüyorlar
en altta küçük pakette topraktan göz kırpıyor binlerin annesi ;)
177020
Merhaba arkadaşlar, ben de forumda yeniyim.Bu türü çok merak ettim ismi sanırım Rebutia marsoneri acaba Türkiye de bulunabilirmi elinde olan ya da satılan bir yer varmı bilen arkadaşlar varsa cvplarını bekliyorum.
Ayşe Yıldız
07-11-2010, 10:48
şimdiden tesekkürler... Saygılar...
Son resimde mor saksıda olan, Stetsonia Coriyne yanında pembe saksıda olan uzun, Pilosecereus Menesianus.
Merhaba, Aldığımda üzerinde bulunan zararlıyı (birinci fotografdaki) uzaklaştırdım. Şimdi ise görüntüsü iç açıcı değil.
Türleride alttaki fotografta soldaki "Opuntia brasiliensis"
Sağdaki ise "Opuntia subulata (columnar)" mıdır?
Sağdaki kaktüsün düzelebilmesi için ne yapmalıyım?
aynısın dan bende de var ve hasta oldu sanırım güneş sever mi bilmiyorum.güneşe karşı koydum ama böyle oldu.acaba nedeni nedir birde adı nedir bu bitkinin?
Bu sene 7 tomurcuk yaptı.. ;)
merhaba selis.aynisindan bendede var ve 2 buyuk bir kac tane kucuk tomurcugu var.ama epeyi zamandir tomurcukta.cok mu gec aciyor.tomurcuktan acana kadar gecen zamani oyrenebilirsem sevinirim.bu arada cok guzeller masallah:rolleyes:
Kaktüscü baba
06-08-2013, 07:56
herkese merhaba ben geçen hafta bu kaktüsü aldım. türünü,cinsini ve özelliklerini yazarsanız sevinirim şimdiden çok teşekkürler. Ayrıca çiçek açar mı? :confused:
Narinkhn
26-08-2013, 11:54
http://www.agaclar.net/galeri/files/127450-g_r_nt_0171_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=42085&c=658)
Arkadaşlar merhaba.Bu resimdeki kaktüsten bir dalı ektim ama dikenleri ve dalları kopup sararıyor.ne yapmam gerekli bilen varmı?
Narinkhn
26-08-2013, 11:55
Kaktüs toprağına ektim ve 3 haftada korkudan sadece 1 kez suladım.Çıkarıp tekrar mı gömsem:(
nildasamlı
04-11-2013, 12:05
dekorasyon sitesinde gezerken bulduğum bir fotoğraf. çok etkileyici.
Bugün 3 tane kaktüs aldım. Tabi ilk işim şu berbat silikonlarından kurtarmak oldu. Zavallıcıkların tepesine sıcak silikonu sıkıp o iğrenç yapma çiçekleri yapıştırmaktaki anlam ne bir türlü anlamış değilim. Zavallılara resmen işkence...
İsimlerini bilen arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.
Çiçek açacak kadar sağlıklı gözüküyorlarmı sizce :)
458593
458594
458595
Özellikle kaynana topuzu muhteşem gözüküyor.. Umarım açar:)
Gazi Barış
28-12-2013, 23:07
Kışın pek açmıyor bunlar, Çok güzel çiçekleri var da akşam üzeri açıyorlar günün ilk ışıklarıyla soluveriyorlar.
Herkese Merhabalar,
Yaklaşık 3-4 senedir marketten minicik halde aldığım kaktüsüme annelik yapıyorum ve geçen sene saksısını değiştirdikten sonra bayağı bir boy atmasını keyifle izledim. Üstelik aldığımdan beri humus katkılı torfa ekili. Ancak maalesef türünü bilmiyorum. Bu konuda beni aydınlatabilecek kimse var mı? ;)
özgür özdeniz
03-08-2014, 08:24
Selam arkadaşlar bu siteye yeni üye oldum,fotodaki kaktüslerin ismini sırası ile yazarsanız sevinirim.bakımını daha detaylı yapıp araştırmak istiyorum.şimdiden teşekkürler
Bu kaktüsün adı nedir? (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/4577.htm)
Kaktüs Türleri Albümü (http://www.agaclar.net/forum/kaktus/29335.htm)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.