View Full Version : ozgurbilgin'in bahçesi
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:36
Bakıma ve düzenlemeye ihtiyaç var ama bahçemin mevcut halinin resimlerimi ekliyorum. Yorum, öneri ve görüşlerinizle beraber zamanla daha güzellerini de göndereceğim inşallah.
Güller ve ortancalarım...
Bahçenin bulunduğu şehir : İstanbul
Bahçenin büyüklüğü 120 m2 civarında
Güneş, rüzgar, yağış, tuzluluk vb koşulları
Bölgenin Soğuğa Dayanıklılık Haritasındaki yeri
Bahçenin türü (konut, işyeri, hobi, yazlık, özel uygulama vb) Konut
Bahçenin geçmişi hakkında bilgi verir misiniz? Önceki hali nasıldı?Daireyi ilk aldığımda çöplüktü.
Birkaç tane ağaç, ortanca, gül ve şakayık vardı. Zemin ise oldukça bozulmuş çim idi.
Kaç yıldır bahçenizle uğraşıyorsunuz? 4 sene
Başlangıçta tasarım yaptınız mı? Profesyonel yardım aldınız mı? Hayır
Bahçenin var olan durumunu gösterir, çizilmiş planı var mı? Varsa ekleyiniz Hayır
Bakımı nasıl yapılıyor? (profesyonellerce, kişisel) Kişisel
Bahçede bulunan ek alanlar (limonluk, çardak, sebzelik, havuz vb.) nelerdir? Yok
Bahçe için bir hayaliniz, idealiniz var mı? Kendim tohumdan yetiştirdiğim mümkün olduğunca fazla çeşit
Bahçede bulunan bitkilerin listesi (ağaçlar, çalılar ve diğer bitkiler) Kayısı, kiraz, nar, limon, defne, gül, ortanca, lale, sümbül, şakayık, cana, kadife çiçeği, papatya, şebboy, akşam sefası
Özellikle ilgilenip, yetiştirdiğiniz bitkiler var mı?
Varsa çok özel bir bitkinizin adı?
Üretim, çoğaltma yapıyor musunuz? evet
Bahçedeki su durumu ve sulama koşulları nasıl? şebeke suyundan
Su tasarrufu için neler yapıyorsunuz?
Toprak özellikleri
Kompost yapıyor musunuz?Hayır
Bahçenizde yaptığınız hatalar oldu mu?
Zirai mücadele yapıyor musunuz? Hangi hastalık ve zararlılara karşı, hangi ilaçları kullanıyorsunuz?
Bahçeniz organik mi?
Hangi tip gübre kullanıyorsunuz?
Bahçenizde fare, manas gibi zararlılar var mı?Hayır
Sulamayı (vahşi, yağmurlama, damlama, terleme) ne şekilde yapıyorsunuz?
Bahçenizin yerleşim alanının sağı ve solu dağ mıdır? Bitkileriniz soguk alıyor mu?
İyi ki yapmışım dedikleriniz neler?iyiki bu işe başlamışım
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:46
2.resimdeki ağacın, 3-4. (daha bugün ektim) resimlerdeki çiçeklerin adını bilmiyorum. Bilen yazarsa sevinirim. Son resimdeki gülümün yapraklarındaki delikler bit yüzünden midir acaba?
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:50
İlk resimdeki gülde de yapraklarda delikler var. Sararma ne belirtisidir acaba?
İkinci resimdeki küçük prensesim :)
3.resim jumbo limon fidesi...
Son 2 resimdeki lale soğanları 2 sene önce ektiğim toplam 10 adet lale'nin yerini çapalaken topraktan çıkardığım yavru soğanlar. Bu sene eksem çiçek açarlar mı?
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:52
Otların arasından fışkıran yosunlar aşağıda. Temizlemeye başladım. Toprağı tesviye öncesi temizliğe giriştim.
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:54
İlk resimdeki bitkinin, 2-3 resimlerdeki çalıların, son 2 resimdeki soğanların adlarını da bilmiyorum maalesef. Bahçemi fazla tanımıyorum galiba :)
ozgurbilgin
03-08-2009, 00:55
İlk 2 resim ve son resim benim için yine bilinmez...
ozgurbilgin
03-08-2009, 01:00
888
ozgurbilgin
03-08-2009, 01:00
777
Sn. Ozgurbılgın güzel bitkileriniz ve çok işiniz var, size kolay gelsin.
Bazı bitkilerin adını verebilirim:
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96282&stc=1&d=1249253195 canna
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96308&stc=1&d=1249253735 şakayık çok güzel bir çiçektir, açıyor mu?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96304&stc=1&d=1249253735 pitospurum
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96310&stc=1&d=1249253982 defneye benzettim, yaprağının kokusundan anlarsınız.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96299&stc=1&d=1249253599 japon aralyası
Lale soğanlarını sonbaharda dikebilirsiniz.
ozgurbilgin
03-08-2009, 08:50
Sn. Ozgurbılgın güzel bitkileriniz ve çok işiniz var, size kolay gelsin.
Bazı bitkilerin adını verebilirim:
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96282&stc=1&d=1249253195 canna
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96308&stc=1&d=1249253735 şakayık çok güzel bir çiçektir, açıyor mu?
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96304&stc=1&d=1249253735 pitospurum
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96310&stc=1&d=1249253982 defneye benzettim, yaprağının kokusundan anlarsınız.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=96299&stc=1&d=1249253599 japon aralyası
Lale soğanlarını sonbaharda dikebilirsiniz.
Çok teşekkürler, isimlerini öğrenmeme sevindim. Artık adları ile hitap edebilirim onlara. Şakayık geçen sene oldukça güzel açmıştı. Bu sene sadece bir çiçek vardı üzerinde. Bakımı konusunda forumda araştırma yapacağım.
ozgurbilgin
03-08-2009, 08:57
Bu aralar, topraktaki taşları ve işe yaramayacak diğer gereksiz malzemeleri topluyorum ve yosunlu bölgelerdeki yosunları çapa ile temizliyorum. Belleyip bir süre bekleyeceğim. Yılbaşından sonra da Bauhaus'tan kiralayacağım çapa ile birkaç kez çapalayıp zeminin üzerine toprak ilave edeceğim. Bahara da hazırlanmış oluruz herhalde.
Baharda ekecek çok tohum, fide ve çeliğim var. Umarım göze hoş gelen sağlıklı bir bahçeye kavuşurum.
ozgurbilgin
03-08-2009, 09:56
Şakayık ile ilgili forumda biraz inceleme yaptım ama bakımı ile ilgili fazla bilgi bulamadım. Daha çok üretim şekli ile ilgili paylaşımlarda bulunulmuş. Bu bitki budanır mı acaba?
Birde pitospurum ile ilgili forumda bilgi yok. Başka adı var mıdır ya da nereden bilgi bulabiliriz?
ozgurbilgin
03-08-2009, 10:08
Bu arada jumbo limon fidesini ORDU'dan cey_cey göndermişti. Bende saksıdaki yerinde toprakla buluşturdum. Bu vesile ile cey_cey'e tekrar teşekkürler...
Sn. Ozgurbılgın, sizinki çok güzel bir tür olan ağaç şakayık (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2496), otsu olan türden çok farklı özelliktedir. Ağaç şakayık budanmaz, budamaya kıyılamaz zaten, yeri mecbur kalmadıkça değiştirilmez .
ozgurbilgin
11-08-2009, 17:59
10 gün kadar önce topraktan birşey çimlenmeye başladı. Arada yazlığa gittim geldim yoğun mesai falan fazla bakma şansım olmadı. Bu sabah baktığımda boyları neredeyse yarım metre olmuş ve pembe pembe çiçekler açmaya başlamış. Dümdüz hortum gibi, dimdik bir bitki ve hepsinin tepesinde tek bir çiçek var. En kısa zamanda resmini çekip göndereceğim. Ne olduğunu çok merak ettim. Bu kadar kısa sürede gelişimi hayret ettirdi beni.
ozgurbilgin
18-08-2009, 23:08
2 haftada bu hale gelen bu çiçeği tanıyan var mı acaba? Daha önce bahçemde yoktu böyle birşey, nasıl çıktı anlamadım?
Sebahattin Sargın
19-08-2009, 00:10
Özgür Bey bunlar pembe trompetler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16487), soğanlı bir tür. Sizden önce birileri soğanlarını ekmiş olabilir, kıymetini bilin güzel açmışlar...
Sevgiler ;)
berduray
19-08-2009, 00:13
Özgür bey fazla soğanlardan birkaçını paylaşmayı düşünür müsünüz?
Pembe trompetler gerçekten çok güzeller.
Sebahattin Sargın
19-08-2009, 01:19
5 numaralı mesajınızda ki soğanlı bitki sanırım süsen (İris sp.)
Yapraklar çok net gözükmüyor ama ben süsene benzettim Özgür bey...
Sevgiler ;)
Vildan Sönmez
19-08-2009, 08:21
8 nolu mesajdaki fotoğraflarda bahçe duvarlarınızı görünce aklıma Kiraz'ın bahçesi geldi.Duvarlarını öyle güzel örttü ki.
Belki bakmışsınızdır, darılmazsanız, bir göz atmanızı önereceğim. Pembe trompetler de harika olmuşlar.
Kolay gelsin sağlıkla tadını çıkarın bahçenizin.
ozgurbilgin
19-08-2009, 08:26
Özgür bey fazla soğanlardan birkaçını paylaşmayı düşünür müsünüz?
Pembe trompet soğanı mı lale soğanı mı?
ozgurbilgin
19-08-2009, 08:28
8 nolu mesajdaki fotoğraflarda bahçe duvarlarınızı görünce aklıma Kiraz'ın bahçesi geldi.Duvarlarını öyle güzel örttü ki.
Belki bakmışsınızdır, darılmazsanız, bir göz atmanızı önereceğim. Pembe trompetler de harika olmuşlar.
Kolay gelsin sağlıkla tadını çıkarın bahçenizin.
Bende duvarlar için bir aksiyon alacağım sanırım, beton olarak görünmesi benim de hoşuma hiç gitmiyor...
ozgurbilgin
19-08-2009, 08:29
Özgür Bey bunlar pembe trompetler (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16487), soğanlı bir tür. Sizden önce birileri soğanlarını ekmiş olabilir, kıymetini bilin güzel açmışlar...
Sevgiler ;)
Trompetlerin açtığı yerde geçen sene süsen vardı. 4 senedir burada oturuyorum, ilk defa bu çiçeği gördüğüm için çok şaşırdım. Bilgi konusunda teşekkürler...
berduray
19-08-2009, 09:05
Pembe trompet soğanı mı lale soğanı mı?
Pembe trompet soğanı:)
ozgurbilgin
19-08-2009, 15:59
Pembe trompet soğanı:)
Şimdilik elimde o ekili olanlardan başka soğanım yok maalesef. Eğer ileride çoğaltabilirsem tabii ki seve seve paylaşırım.
Trompetlerin açtığı yerde geçen sene süsen vardı. 4 senedir burada oturuyorum, ilk defa bu çiçeği gördüğüm için çok şaşırdım. Bilgi konusunda teşekkürler...
Bahçeniz bu seneki iyi niyetinizi anlayıp size teşekkür etmiş.
berduray
19-08-2009, 18:12
Şimdilik elimde o ekili olanlardan başka soğanım yok maalesef. Eğer ileride çoğaltabilirsem tabii ki seve seve paylaşırım.
Peki ileride tekrar hatırlatırım.Teşekkürler.
Ozgur Bey;
Bahcenizi cok guzel ne sanslisiniz sakayiginiz varmis! Yuzumu kizartip, budarsaniz celik istiyorum.
Bir de bu bahceye duvari kapatacak sarmasik gerek gibi. Guzel de bir cim ektiniz mi seyrine doyum olmaz.
ozgurbilgin
20-08-2009, 09:25
Ozgur Bey;
Bahcenizi cok guzel ne sanslisiniz sakayiginiz varmis! Yuzumu kizartip, budarsaniz celik istiyorum.
Bir de bu bahceye duvari kapatacak sarmasik gerek gibi. Guzel de bir cim ektiniz mi seyrine doyum olmaz.
Şakayık çelikten üretiliyor mu emin değilim ama üretilebilir ise gönderirim tabii ki...
Kısa sürede ilginizle gelişecek güzel bir bahçe daha olacak agaclar.net'te.
Kolay gelsin :)
ozgurbilgin
01-03-2010, 13:45
Kışın ektiğim sümbül ve laleler toprak üstüne çıkmaya başladılar.
Toprağı çapalamaya başladım. Yumruk büyüklüğünde epey taş temizledim. Ay sonuna doğru yeni toprakla takviye edeceğim.
Geçen seneden edindiğim tohumlarıda çimlendirmeye başlıyorum. Bu sene daha güzel ve renkli bir bahçe konusunda kararlıyım :)
Herkese kolay gelsin...
ozgurbilgin
16-03-2010, 09:07
Geçtiğimiz hafta sonu 4 adet 45'lik viyole çeşitli çiçek tohumları ektim. Bundan sonra her hafta sonu 3-4 viyole tohum ekmeyi sürdüreceğim. Nisan başında da tğm kalan tohumları ekeceğim. Artık heyecanla tohumların patmalarını bekliyorum.
İlk resimdeki gülde de yapraklarda delikler var. Sararma ne belirtisidir acaba?
İkinci resimdeki küçük prensesim :)
3.resim jumbo limon fidesi...
Son 2 resimdeki lale soğanları 2 sene önce ektiğim toplam 10 adet lale'nin yerini çapalaken topraktan çıkardığım yavru soğanlar. Bu sene eksem çiçek açarlar mı?
Bu prensesi yerim ben çok tatlı maşallah
Özgür Bey ellerinize sağlık, siz emek verdikçe bahçeniz daha da güzelleşacek. Ben şu pembe trompetleri çok sevdim. Ne güzeller. Dört yılda bir açtıklarına göre, çok kıymetli bir çiçek. Yaprakları yok mu? Sonradan çıkmıyor mu?
Özgür bey merhaba, ben olsam o yosunları sökmem. Sökersenizde atmayın, nemli bir yerde saklayın. Onların içinde çok güzel , tohum ve çelik köklenir. Ayrıca çok fazla ise, bitki köklerine karıştırım, gübre gibi. Besleyici ve nem tutucudur.
Süsenler çok sıkışmış. Henüz yaprak açmadan sökün, aralıklarla tekrar dikin.Daha güzel gelişir. Pembe trompetler hizasında güzel olur.
Duvarları da yasemin gibi kokulu çiçekleri olan sarmaşıklarla kapatın. Harika olur.
ozgurbilgin
25-03-2010, 09:19
Sümbüller çiçek açtı. İlk lale çiçeği de bu sabah açtı. Viyollerdeki tohumların çimlenmesini bekliyorum artık.
ozgurbilgin
01-04-2010, 20:35
...
ozgurbilgin
01-04-2010, 20:37
resimler
fikreteren
02-04-2010, 01:20
Acaba ne tohumları diktiniz ozgurbilgin.
Orhan Özbilgiç
02-04-2010, 07:07
Sayın ozgurbilgin;
Bahçenizi ilk kez gezdim. Çok sade ama ağaç şakayığı, pembe trompet gibi nadide bitkileriniz var.
Bir ay kadar önce bende bahçeme bir ağaç şakayığı diktmiştim. Bakımı konusunda çok hassas bir ayrıntıyı bahçenizi gezerken, sayın kiraz' dan öğrenmiş oldum. ''Ağaç Şakayığı budanmazmış!'' İyiki bahçenizi gezmişim.:)
Sahi..Viyollerdeki o tohumları bende merak ettim.:confused:
Sevgiyle kalın.
ozgurbilgin
02-04-2010, 09:11
Merhaba,
Viyollerde Kadife Çiçeği, İri Çiçekli Papatya, Akşam Sefası, Üçüz, Ezan Çiçeği, yazlıkta topladığım ama adını bilmediğim afrika menekşesine benzer bir çiçek ve Sn Zeki Yağlı'dan gelen ismini şu anda hatırlayamadığım (viyollerin üzerinde yazıyor) çiçeklerin tohumları var.
Papatya ve yazlıktan topladığım çiçeklerin tohumları patladı. Sanırım hava tam olarak ısınmadığından ve viyolleri dışarıda tuttuğumdan diğerleri henüz patladılar.
Şakayık üzerinde şu anda 10 tane civarında tomurcuk var. Önceki senelerde hiç bu kadar çiçek açmamıştı.
2 haftaya kadar tüm bahçeye toprak takviyesi yapacağım.
ozgurbilgin
04-04-2010, 12:36
Birkaç resim
sümbül
genel görünüm
ortanca ve gül çelikleri
şakayık (bu sene maaşallah üzerinde 10'dan fazla tomurcuk var)
ozgurbilgin
04-04-2010, 12:38
Biraz daha resim...
ozgurbilgin
04-04-2010, 12:41
Viyollere ektiğim tohumlardan Sn. Zeki Yağlı'dan gelen Güneş Şapkası ve astrante major patladılar. Mercan perisi, yunan kediotu ve işaret çiçeği tohumlarının patlamasını bekliyorum. Bunların hepsini 21 Mart'ta ekmiştim.
13 Mart'ta ektiğim tohumlardan dev papatya, akşam sefası patladılar. Kadife çiçeği, üçüz ve ezan çiçeği tohumlarınıı patlamasını bekliyorum.
ozgurbilgin
08-04-2010, 08:15
Yoğurt kaplarına bir miktar torf koyup üzerini ince bir tülbentle kapattım ve tülbentin arasına da tohumları koymuştum. 4-5 günde patlamaya başladı tohumlar. Patlayan tohumları toprağa alırken patlayan uçlarını ne tarafa doğru koymak lazım, bir önemi var mıdır yoksa onlar kendi yollarını bulurlar mı?
ozgurbilgin
12-04-2010, 08:28
Akşam Sefası, papatya, kadife çiçeği, ezan çiçeği, üçüz gibi çiçekler tohumlar patladıktan ne kadar sonra toprağa alınacak hale geliyorlar?
ozgurbilgin
23-04-2010, 14:18
Bahçemden yeni resimler...
2.resimdeki çiçeğin adını bilmiyorum.
Şakayıkım bu sene çiçek konusunda cömert davrandı.
Son resimdeki jumbo limon fidesi, birkaç haftaya kadar toprağa ekeceğim.
ozgurbilgin
23-04-2010, 14:20
Bu hafta içerisinde viyolden çıkarıp toprağa ektiğim ve sümüklü böceklerin gazabına uğramayan birkaç akşam sefasından bir tanesi...
Nar fidesi, o da bu hafta yapraklarını gösterdi.
Laleler...
Son resimde de Japon Aralyası var...
ozgurbilgin
23-04-2010, 14:23
Toprakla buluşmayı bekleyen domates fideleri...
Paşabıyıkları da patladılar.
Son iki resimdeki viyollerde, akşam sefası, üçüz ve ezan çiçeği tohumları var, bir kısmı patladı.
ozgurbilgin
23-04-2010, 14:25
Çiçek hatmileri birazdan toprağa geçireceğim.
Sarı ve pembe şebboylar...
Diğer viyollerde de hem kendi aldığım hem de buradaki arkadaşlardan gelen çiçek tohumları var.
ozgurbilgin
23-04-2010, 14:27
Patlayan kadife çiçeği tohumları,
Akşam sefaları,
Dev papatyalar
Bazı akşam sefası tohumları çıktıktan sonra kökleri tüyleniyor, bir hastalık mı acaba?
ozgurbilgin
30-04-2010, 14:38
Şebboy, kadife, dev papatya, üçüz, ezan çiçeği, akşam sefası fidelerini bahçeye ne kadar aralıklarla ekmek lazım?
Şimdiden geçen seneye göre çok değişmiş bahçeniz, bir de fideler ekilince iyice değişecek. Şakayığınız çok güzel olmuş, emeklerinize sağlık.
ozgurbilgin
13-09-2011, 18:52
Yaz başında fotoğraf çekmeye fırsat bulamadım, ancak nasip oldu.
ozgurbilgin
13-09-2011, 18:55
...
ozgurbilgin
13-09-2011, 19:05
.,.,,..
ozgurbilgin
13-09-2011, 19:08
yeni...
ozgurbilgin
13-09-2011, 19:20
bu...
ozgurbilgin
13-09-2011, 19:31
var...
Vildan Sönmez
13-09-2011, 22:47
Özgür Bey 16. nolu mesajdaki amarıllys belladona ne durumda
ozgurbilgin
14-09-2011, 10:16
Özgür Bey 16. nolu mesajdaki amarıllys belladona ne durumda
Merhaba,
Bir daha açmadı maalesef...Heyecanla bekliyorum her Eylül ayında ama şu ana kadar sadece bir kez çıktı.
zencefil cicegi
16-09-2011, 00:16
Özgür bey düzeniniz cok güzel tam benim istedigim bir bahce düzenlemesi merdivenin bulundugu duvar dibindeki cicekleriniz ismi nedir acaba,nasil ortamlari sever bilgi verirseniz memnun olurum bayildim o ciceklere.
Ellerinize saglik cok güzel bahceniz.
ozgurbilgin
19-09-2011, 10:32
Merhaba,
O çiçeklerin adı cana. Ben çok kolay yetiştirdim. Yazlıktaki bahçeden köklerini getirdim ve 2.senede bu hale geldiler. Bendekilerin hepsinin çiçekleri sarı, önümüzdeki sene başka renkleri de bulmaya çalışacağım.
ozgurbilgin
29-09-2011, 08:17
Merhaba,
Bu mevsimden sonra bahçemize ekebileceğimiz çiçekler nelerdir?
ozgurbilgin
02-01-2012, 12:12
Bu sene lale ve sümbüller erkenden topraktan çıktılar. Umarım kar falan yağarsa etkilenmezler...
ozgurbilgin
19-01-2012, 12:30
Kar yağışı topraktan hafif hafif çıkmayan başlayan lale ve sümbülleri etkiler mi acaba?
ozgurbilgin
23-02-2012, 08:35
Geçen hafta şebboy, fesleğen, kadife çiçeği, renkli papatya (sanırım Afrika papatyası), çeşme papatyası tohumlarını çimlendirme çalışmalarına başladım. çeşme papatyaları hariç diğerleri haftasını bulmadan çimlendiler.
Yakın zamanda resimlerini eklemeye çalışacağım.
ozgurbilgin
16-04-2012, 19:08
Ev içinde tohum çimlendirmek mini bir sera yaptım ve bunlarda dışarıya ekilmeyi bekleyenler...
ozgurbilgin
16-04-2012, 19:12
Toprağı da bol bol çapalayıp iyice temizledim. Sanırım artık ekime hazır hale geldi. Sümbüller çabuk geçti ama laleler hala çiçekte...
ozgurbilgin
16-04-2012, 19:14
Devam...
ozgurbilgin
16-04-2012, 19:15
Devam..
Baçeniz çok güzel ,ellerinize sağlık.
İlerleyen zamanlarda müthiş ürünler elde edeceksiniz ,bizler burdayız.
Kolaylıklar diliyorum.
ozgurbilgin
03-08-2012, 00:13
Bahçemden son resimler...
ozgurbilgin
03-08-2012, 00:15
devam
ozgurbilgin
03-08-2012, 00:17
Biraz daha resim...
ozgurbilgin
03-08-2012, 00:18
Resimlere devam...
ozgurbilgin
03-08-2012, 00:24
Bu da son resim...
Bahçemdeki bitkilerin listesi. Neredeyse hepsini tohumdan ya da fide/çelik olarak kendim yetiştirdim.
Gül,
Ortanca,
Cana,
İris,
Ağaç Şakayık,
Kadife,
İri Kafalı Kadife,
Dev Papatya,
Zinnia,
Fesleğen,
Şebboy (çiçekleri bitti),
Lavanta,
Biberiye,
Akşam Sefası,
Arnavut Biberi,
6-7 farklı çeşit domates,
Peygamber Çiçeği,
Mavi Vapur Dumanı,
Sardunya,
Horoz İbiği,
Kayısı,
Kiraz,
Nar,
Limon,
Defne
ozgurbilgin
05-08-2012, 22:02
Çiçekleri geçmeye başlayanların yerine yenilerini ekmek istiyorum. Bu aylarda ekilebilecek çiçek önerileriniz var mıdır?
Merhaba...Bahçeniz ve çiçekler çok güzel. Ben de geçen çiçeklerim yerine ne dikebilirim diye düşünüyordum.Bu soruya cevap gelirse bende memnun olacağım.
nuray topcu
07-08-2012, 18:21
aaaaa bende de ne göz varmış diyeceğim.pazar günü kayınvalidemdeydik,hep üstten girerim,bu sefer alttan girdim...bu manzarayı unutmam mümkün değil di yani....iftarda balllandıra ballandıra anlattım...dünya küçükmüş gerçekten...saygılarımla..
biz de hemen üst bloktayız,giriş kat,hani şu koca koca ahududular sarmış olan yer...görüşmek üzere..
ozgurbilgin
08-08-2012, 23:03
Gerçekten büyük tesadüf...Yukarıdan aşağıya inerken 2.blok oluyor değil mi?
nuray topcu
09-08-2012, 09:39
Gerçekten büyük tesadüf...Yukarıdan aşağıya inerken 2.blok oluyor değil mi?
evet ,A-4 blok.apartman girişi tarafındaki kat.şu an zaten kayınpederimin domatesleriyle dolu,farkedersiniz.saygılarımla..
ozgurbilgin
29-09-2012, 16:08
...
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.