View Full Version : MSaygin / 2009 baharının özeti...
merhaba,
İşler çok yoğun, ne ağaçlar.net'e girebiliyorum, ne terasta bitkilerle ilgilenebiliyorum.Havalar da çok fena, zaten terasa çıkıp, iş yapmanın imkanı da yok, ancak akşam serinliğinde sularını veriyorum bitkilerin.
Bahar ne güzeldi derken, fotoğraflara baktım, bu bahar neler yapmışım hatırladım, sizinle paylaşayım dedim :p Uygun bir başlık bulamadım, varsa oraya ekleyebiliriz aslında bunu.
1. Kızlarım büyüdüğü için artık karyola kenarlığına ihtiyaçları olmuyor, söküp bir kenara koymuştuk, düşündüm, pembe karyola kenarını pembe yasemine yuva yaptım.
95699
2. Hem terası çiçekle donatayım, hem eşe dosta veririm diye tohum eke eke her taraf viyol doldu, onları bir düzene koymak için keresteciden tahta alıp, onları evde kesip, vidalayıp viyol köşesi yaptım.Bir kaç gün sonra kuşlar ne var ne yok yeyince, üzerine balık ağı çektim.
Bir ara saydım, 800 kökten fazla çıtlık vardı.Ne yazık ki viyol gözleri çok küçük olduğundan ve içinde su tutmayan hindistan cevzi torfu olduğundan ben bir gezideyken sadece 2 gün susuz kaldıklarından bu fotoğraftaki fidelerin hemen hepsini kaybettim.
95700
3.Önceki yıl yaptırdığım ama çok da verim alamadığım polikarbon seram geçen kış ve baharda çok işe yaradı, her zaman doluydu ve ek ısıtmaya gerek kalmadan gayet iyi korudu bitkileri.Kapaklarını tamir etmem lazım kışa girmeden.
95701
4. Bahçede 1400 torba kadar turunçgil anacı yetiştirdim.İlk başta ponza taşlı, biofarm humuslu, hindistancevizi torflu harç kullanırken, para bitince kırmızı toprak/hayvan gübresi karışımına düştük.Ne yazık ki yetişen iki grup bitki arasında çok büyük gelişme farkı var.Seneye maliyetli biraz düşürecek bir çareler bulmak lazım.
95702
5. Seradaki bitkileri gübrelerken, çok komik bir olay oldu.Sol elimle omuz pompasına hava basmaya devam ederken, sağ elimle bitkilere sıkmayı geciktirince pompa sırtımda patladı :D Üstüm başım suya kestiği gibi, kulaklarımdaki uğultu cabası oldu.
95703
6. Yaylada bir üzümsü bahçesi yaptım. Kışın kar altında kalacağından emprenye ahşap artıkları alıp, onları çubuk çubuk kestirdim.
Bahar başında yaylada kuzenlerle birlikte çubukları birbirine çakıp çit yaptık, sonra yerlerini belirleyip kazıkla deldiğimiz toprağa soktuk ve yanlardan ahşap kamalarla toprağa sıkıştırdık.
95705
Bahar sonunda da eksiklerini tamamlayıp, bitkilerini ektik yayladan bir abimizin yardımıyla.
100 kök kadar çilek, 4-5 böğürtlen, 1 frambuaz, 2 frenk üzümü, 2 bektaşi üzümü, 1 goji berry var içerisinde.Babm başına iş açtığım için köpürüyor, ben ancak 1 ay kalabiliyorum, onlar bütün yaz oradalar :D
95706
95707
Uzun lafın kısası bayağı yoruldum bu bahar :rolleyes:
Mehmet Bey bu karyola başlığı fikri süper olmuş. Hatta süper ötesi. Rengi de yasemine çok yakışmış.
Sizin 1400 anaç içinde benim birkaç tanenin lafı olmaz ama sayenizde ben de birkaç saksı büyütüyorum. Hatta bir tane albino sizin için büyüyor.
Pompanın sırtınızda patladığını okuyunca içim çekildi. Komik demişsiniz ama Allah korusun. Yaz size birşey olsaydı?
Sebahattin Sargın
30-07-2009, 23:01
Bende büyük bir zevkle okudum yazdıklarınızı ;)
Çok iyi çalışmışsınız eminim emeklerinizin karşılığınızı alıcaksınız Sevgili Msaygın, bu başlığı unutmayın güncelleyin sık sık ;) Üzümsü bahçenize çok hoş gözükecek bitkileriniz iyice büyüyünce...
Sevgiler ;)
berduray
30-07-2009, 23:05
Ben de diyorum Orman cin'i nerelere kayboldu...Bu kadar işten sonra nete girmeye kalmaz uyuklar insan, sağlıklı, enerji dolu günler dilerim.
Kolay gelsin.
Günüm, daha çok ses bombası gibi oldu, zarar verecek bir şey değildi :) O albino ölmez de büyürse, görmeye geleceğim mutlaka, çok merak içindeyim.
Sebahattin aslında mesajdaki çalışkan, yeşil hava çoktan kayboldu, çoğu bitki kurudu evde yaz gelince, biz de kuruduk aslında.
Yayladakiler iyidir sanıyorum şimdi, gidince son durumu fotoğraflarım.
Üzümsü bahçesini kurmaya gidince, yerler çamur, hava yağışlı falan olunca biz cayar gibi olduk ama ağaçlar.net üyesi de olan kuzenim (http://www.agaclar.net/forum/member.php?u=48070) zorla çalıştırıp bitirtti bize, en çok işi de kendi yaptı, dönünce hepimiz 2-3 gün yürüyemedik, zor işmiş :D
Güngör Salman
30-07-2009, 23:10
Evet çok çalışıp çok yorulmuşşunuz belli ama emeğinize değmiştir bence sağlıkla keyfini çıkarın sevgiler.
Albino diğerlerine kıyasla çok ağır büyüyor. Ama gayretli.
İnşallah böyle devam eder.
Sn MSaygın,Adana'nın sıcaklarında zayiat vermedim diyen çıkmaz sanırım.Bir bitkim bile telef olsa üzülürüm.Karyola aparatı çok güzel değerlenmiş.Elinize sağlık.Üzümsü bahçeniz hayırlı olsun.Ayrıca Adana sayfamızı da ziyaret edrsenizmemnun oluruz.Sevgiler.
denizakvaryumu
31-07-2009, 07:48
Hoş geldiniz, özlettiniz.
Turunçgil anaçlarını satışa sunacak mısınız?
Baştan sona hepsi çok keyifli, akıllıca ve güzel, elinize sağlık. Kuruyanlar üzücü ama siz yine varsınız ya zamanı gelince arkası da gelir, hoşgeldiniz.
Çok güzel yerler oralar. Çok masraf yapmışsınız tebrik ederim sizi. Turunçgilleriniz ne durumda acaba.
Güzel sözleriniz için teşekkürler , ortaya bir şey çıktı mı yorgunluğa değiyor, sizler benden iyi biliyorsunuz.
Orman cini, deniz cini oldu bu ara berduray, çocuklar denize alışsın diye sürekli sahildeyiz :)
denizakvaryumu, anaçları satmayacağım, bahçede yenilemek gereken ağaçlar var, onları kullanacağız, kalanlara da kamkat aşılayıp, tüm bahçenin etrafına dikeceğim.
isolet, turunçgiller gayet bitkiler bana göre, kolay kolay bir şey olmuyor.
Ellerinize sağlık, her şey çok düzenli maşallah.
Sadece 24 lü viyole toprak doldurup tohum ekerken strese giriyorum minicik minicik uğraşırken. Helal olsun diyorum size... Bu kadar uğraştan sonra 2 günde kurumaları çok can sıkıcı.
Pompa patlaması olayını çok yakından bilirim :) Allahtan içi su doluymuş. (İlaçlı olunca fışkırması bitene kadar kaçıyorsunuz)
Beyaza pembe, pembeye ise pespembe pek yakışmış.
Keyfiniz hiç bitmesin... :)
berduray
01-08-2009, 10:52
[QUOTE=MSaygin
Orman cini, deniz cini oldu bu ara berduray, çocuklar denize alışsın diye sürekli sahildeyiz :)
[/QUOTE]
Deniz derken baraj gölünü kastediyorsanız, lütfen çok dikkat, her sene yaz aylarında gazetelerin 3. sayfalarında kötü haberler okuyorum.
Sağlıcakla kalınız.
Hoş geldiniz MSaygın. Sizi özlemiştik. Henüz tanışmadık ama siteden çalışmalarınızı satır satır incelemiştim. Sera çalışmanız buna dahil. Ellerinize sağlık. Gördüğüm kadarıyla çalışmaları oldukça büyütmüşsünüz. Ben sizin sarı katmerli japon güllerinin son halini merak ediyorum. Onlardanda örnekler gösterirseniz sevinirim(diğer süs bitkilerininde).
acemifüsun
08-08-2009, 11:16
Sn.MSaygın ben sizin çalışmalarınız ve onları nette sunmanızdan dolayı agaclar.net sitemize ulaşmıştım.Pembe domatesler, sizin çalışmalarınız ve agaclar.net.Yaylada, evde, tüm bitkilere verdiğiniz emeklere sonsuz teşekkürler, ellerinize sağlık, iyi ki varsınız.
katreyi matem
13-08-2009, 16:00
çalışmalarınız cidden takdire layık ellerinize sağlık
Merhaba,
Başlığa senede bir yazar gibi oluyorum amabir kaç fotoğraf ve bilgi ekleyeyim dedim :)
Zaman içerisinde hep sorun çıkarttığı belli olan bitkileri terastan eledikçe, sorunsuz, sağlıklı büyüyen, iklime uyan bitkilerle daha da güzelleşiyor teras.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenmek zaman alıyor, sabır gerekiyor ama ilerliyoruz yavaş yavaş.
Adana'nın güzelim ikliminin bize yılbaşı hediyesi, halen açan japon gülleri, alttaki beyazı yılın ilk günü, hem de terasın kuzey tarafında bulduk;
187523
Yine de soğuklara karşı önlemlerimizi de alıyoruz. Havalar çok güzel gittiğinden plumeriyalar yaprak döküp, uykuya geçmemişti henüz, yılın son haftası onların tüm yapraklarını kestim.
187526
Fideler, çelikler ve çöl güllerini de mini seraya kaldırdım.Mini sera düşündüğümden daha dayanıklı oldu ve halen sorunsuz işe yarıyor, belki gelecek kışa girerken silikonları yenilenebilir, o kadar.
187525
Çekirdekten ürettiğim şefleraları da seraya aldım, ne olur ne olmaz :)
187527
Soğuk havaların olumlu yanları da var, bunlardan en sevdiklerimiz frezyalarımız.Frezyalar yapraklarını çıkarttı, hızla büyüdüler.Geçen yıl bir kaç soğandan çıkan yapraklar kahverengi lekeli idi, hastalıklı gibi, onları atmıştım ama bu yıl daha çok soğanda o tip yapraklar var, bilmem böyle çoğalacak mı bu sorun.
Sağda görünen ortancayı, terslik yapıp yıl ortasında budamıştık.Yeniden yaprak verince yazın, kış havasına giremedi o da, umarım soğuktan etkilenmez.
187524
Turunçgiller yine 10 numaraydı bu yıl, meyveli fotoğrafları bu hafta çektim, üstteki Çin Turuncu, alttaki iri meyveli kumkat;
187528
187529
Şu an pek çiçekleri kalmadıysa da yaz sonuna kadar tekomalar ve mercanlar da çok güzellerdi.Tekomadan sarı, turuncu ve turuncu kırmızı karışık 3 renk var. Mercanların beyazını da alacağız bu yıl.Fotoğraftaki mercan beyaz katmersiz japon gülü ile aynı saksıda, japon gülünü iyice budayıp taçını yükselteceğim bahara.
187530
187531
187532
El işi olarak pek fazla çalışma yok.
Bambulardan bir sarmaşıklık yaptık, gelin duvağı sarılı ona;
187533
Saksı masrafıyla baş edemeyince, plasttik siyah saksıları saklamak için hasır sepetler alıp, onları beyaza boyadık, çok da güzel oldu;
187534
Bir de ytongdan oyarak bir saksı yaptım.Üzerinde japonca "orman" yazıyor, tepe kısmı oyuk, osmanlı çimi, hazan dalı dikili içine.10 gün kadar gübreli çamura yatırdım eskimiş görünsün diye ama işe yaramadı :D Üzerine yerleştirdiğim yosunlar da Adana'da iki günde kurudu gitti.Ne yazık ki Japonya'da orman tapınağı girişindeymiş gibi durmuyor ama yine de havalı bir şey :cool:
Raporum tamam, herkese selamlar.
Orhan Özbilgiç
06-01-2011, 17:32
Sayın MSaygın;
Bugünkü, güncelleme yazınız olmasa bu güzelliklerin, bu güzellikleri yaratma adına harcadığınız çabaların farkında bile olmayacaktım.
Birincisi; bıkmadan, usanmadan tohumdan bitki yetiştirme uğruna, maddi manevi gayretleriniz.
İkincisi; her ne kadar, bitkilerinizin büyük bölümünü kaybetmiş olsanızda, elinizdeki örneklerinde birçoğumuzun, görmeyi bırak, adını bile ilk kez duyduğu bitkilere sahip olmanız.
Sizi kutluyor, esenlikler diliyorum.:)
Sn. MSaygın, senede bir yazmakla terasınıza haksızlık etmişsiniz, daha sık görmek isteriz.
Çiçekleriniz çok güzel, tekoma dediğiniz acem borusu olarak bildiğimiz sarmaşık mı? Çok güzel açmışlar, aslında hepsi çok güzel.
Beyaz saksılarınızı çok beğendim, hasır olanı dahil. Ne tür boya kullandınız? İki sene önce mat yağlı boya kullandığım sepetlerin boyaları bozulmadı ama sepetler kötü durumdaydı, seneyi göremeyecekler.
Ytong malzemeyi hangi aletlerden yararlanarak şekillendirdiniz? İçini oymak zor oldu mu?
nurcanaybay
06-01-2011, 18:02
Acem borusu ya da borazan çiçeği diye biliyorum ,ilk kez tekoma dendiğini öğrendim.
İstilacı olduğu için pek rağbet görmez ama bura da kış boyunca nerede ise 12 ay açabilen
bir bitki .O yüzden de severim kendilerini :)
Frezya'lar da hatta bir kaç soğanlı bitkim de ben de bahsettiğiz sorunları yaşıyorum.
Yapraklar sarı-kahve lekelerle dolup sararıyor .Sonuç aylarca beklentinin sonun da hayal kırıklığı ,sanırım bir tür mantara yakalanıyorlar.
Saksılarınızı da çok beğendim ,sepetleri ben de severek kullanıyorum...gerçi bura da sepet fiyatları saksılar dan ucuz olmuyor :)
Size de bitkilerinize de sağlıklı bir kış diliyorum.
Orhan Özbilgiç
06-01-2011, 18:46
[QUOTE=nurcanaybay;737159]Acem borusu ya da borazan çiçeği diye biliyorum ,ilk kez tekoma dendiğini öğrendim.
İstilacı olduğu için pek rağbet görmez ama bura da kış boyunca nerede ise 12 ay açabilen
bir bitki .O yüzden de severim kendilerini :)
Tekoma, acem borusu' muymuş? Ne kadar bol çiçekliler öyle..! Gerçi fotoğraflar yazın çekilmiş galiba, ama yinede çok güzel çiçeklenmişler.:)
Harun Parlak
06-01-2011, 20:53
Sayın MSaygin Sarılıcı bitkileriniz güzel gelişmiş. Sarılmak için hazırladığınız tutunma yerini'in ayaklarını sivriterek saksı içine batırarak yerleştirirseniz.
İlerde taşımak istediğinizde yer değiştirmek istediğinizde saksı altlarını temizleme sırasında.
Zorluk çekmez ve bitkilerinize zarar da verme ihtimalini azaltmış olursunuz. Yapılma aşamasında bir araya getirirken zorluk da çekmemiş olursunuz. Kolay gelsin.
Teşekkür ederim.
Tekoma acem borusu değil aslında ama çok benziyorlar. Acem Borusu(Campsis radicans) daha iri çiçekli, Tekoma'nın çiçekleri daha küçük küçük ama daha fazla sayıda çiçek bir arada toplanıyor.
Ben tekoma tohumlarını şu adresten (http://www.tradewindsfruit.com/) almıştım, ana sayfalarında da halen fotoğrafı var.
Orhan Bey haklı, tekoma ve mercan fotoğrafları yaz sonundan, sonbahara girerkenki dönemden kalma.Aslında şu anda yaprak durumu ve çiçek sapı gayet iyi durumda, bir ara çok susuz bırakıp bitkiyi zorladık, çiçekleri o ara döktü, yoksa şimdi halen çiçek olurdu diye tahmin ediyorum.Ve hatta arkada küçük bir turuncu var, sanırım o çiçekli, yarın bakayım varsa fotoğraflarım.
Hasır sepetleri kendileri ören satıcılardan aldım, oldukça hesaplı sayılır, 7tl ödedim her sepete, içideki plastik büyük saksı da 1.20tl, toplamda 10tl'yi bulmuyor ve oldukça da şık duruyor.Kiraz, sepetleri ve terastaki diğer yaptığım şeyleri Sayerlack su bazlı ahşap boya ile boyuyorum.Ben çok pratik ve şık buluyorum bu boyayı.Kızlarım ve eşimle, çalışma masası ve dolap bile boyadık ev içinde kullanmak için. Eskitme havasında fotoğraf çerçeveleri boyuyoruz.Hemel satıyor, ilgili sayfa şurada. (http://www.hemel.com.tr/tr/urunler/default.aspx?lsn=1&KatID=1020203&UAd=Sayerlack-Linea-Blu) Aynı sitede sunulan bir de Hickson decor boya var, o da dış mekanlar için çok güzel bir boya, onun sayfası da şu. (http://www.hemel.com.tr/tr/urunler/default.aspx?lsn=1&KatID=1020201&UAd=Hickson-Decor-Plus-Hickson-Decor-Aqua)
Ytong malzemeyi ucuz bir ahşap oyma takımıyla şekillendirdim.Üstteki çiçek dikilecek alanı matkap ucuyla delip delip, yine oyma takımıyla içini boşaltarak oluşturdum. Oyma bıçaklarına çekiçle vurmaya gerek kalmadan elimle zorlayarak şekilleri oluşturdum, ytong çok çok kolay işlenen bir malzeme.Ancak iri gözenekli yapısı nedeniyle çok hassas şekiller yapılamıyor, biraz kaba kalıyor.Bu çalışmaya uydu ama daha hassas motifler yapmak istesem yapamazdım.
Aslında ben de sizlere sormak istiyordum, elimle ya da hafif çekiç vuruşlarıyla işleyebileceğim çok yumuşak bir taş var mı diye, heykeltraşlardan fikir almak lazım.
nurcanaybay, aynen sizin bahsettiğiniz lekeler gibi oluyor ve bende mantar olduğunu tahmin ediyorum, bakalım çiçeklerini etkileyecek mi bu yıl.Geçen yıl çok az soğanda olduğundan genel görüntüyü etkilememişti, aslında kgursan rumuzlu üyemize sormak lazım bunu, en iyi o yol gösterecektir.
Tekin bey çok haklısınız, aslında güya o görünen de açılı ve aşağıya doğru sivriliyor ama açısı çok geniş, belli belirsiz olmuş, daha dikkat etmeliyim, öneri için teşekkür ederim. Yukarıda bahsettiğim çok yumuşak taş konusunda sizin de öneriniz olabilir belki, taşlar konusunda bilgilisiniz. Ama sizin gibi motorla işlenecek değil ,elle, çekiçle işlenebilecek bir taş lazım.
Alçı gibi kolay işlenmeli ama alçıdan daha dayanımlı olmalı :)
Bir geldiniz pir geldiniz sevgili Msaygın.
Bu ne güzellik böyle, içimin karardığı şu Karadeniz havasında, içim açıldı inanın.
Bu arada sizden gelen japon gülüm 1.5 mt yi gecti:) Kücükte olsa hala acmakta. Teşekkürler.
İnşaattan bir tanecik ytong kaldı, yarın elime çekiç mi alsam:)
Sizi daha sık görmektir dileğimiz, biline:)
Harun Parlak
06-01-2011, 23:21
Tekin bey Yukarıda bahsettiğim çok yumuşak taş konusunda sizin de öneriniz olabilir belki, taşlar konusunda bilgilisiniz. Ama sizin gibi motorla işlenecek değil ,elle, çekiçle işlenebilecek bir taş lazım.
Alçı gibi kolay işlenmeli ama alçıdan daha dayanımlı olmalı :)
Aradığınız özellik lerde taş var ama bulmanız zor baya da maliyetli olur.
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=13791
http://haber.mynet.com/detay/ilginc-haberler/cinlilerin-taklit-edemedigi-tek-urun/547325
fikreteren
07-01-2011, 01:43
Sayın M.Saygın bahçenizi zevkle gezdim.Uykumun kaçtığına değdi doğrusu.Bahar özeti gerçekten güzel .Ellerinize sağlık.
Hiç durmadan alın çekici elinize cemo, o kadar kolay ki işlemesi :)
Dileğiniz benim de dileğim ama iş dışında bilgisayar başında durmak o kadar yoruyor ki beni ancak bu kadar katılabiliyorum artık.Güzel sözleriniz için teşekkür ederim.
Tekin Bey bir numarasınız, benim nasıl da aklıma gelmedi lüle taşı. Siz pahalı dediniz, verdiğiniz bağlantıdaki sayfayı da açınca ilk cümle, beyaz altın olunca korktum ama bulurum nasılsa uygun bir şekilde, aramaya başlayayım.
fikreteren, beğenmenize sevindim, bahar gelse de hepsi canlansa istiyorum :)
Vildan Sönmez
07-01-2011, 08:11
Sayın Msaygın, kiraz arkadaşımızın dediği gibi bu kadar ara vermekle balkonunuza haksızlık etmişsiniz. Hatta biraz da bize. Bu güzel bitkilerin gelişimini bizimle paylaşabilseydiniz keşke. Hepsi de çok güzeller. Terasta turunçgillerden bu kadar bol meyve almanızı kıskanmadım ama saksıda gözünün içine baktığım elma ve şeftalinin teker teker tüm meyvelerini döküşünü aklıma getirdi.
Benim dikkatimi çeken saksılarınızın büyüklüğü oldu. Tabii Adana ikliminde kışın içeri alma telaşınız olmaması bunda etken olmalı.
Daha sık uğrayın başlığınıza, gözümüz bayram etsin.
Vildan hanım, turunçgiller elma ve şeftaliye göre daha kolay meyveler, en azından saksıda meyve alma konusunda.Turunçgillerde en önemli konu saksı harcı ve gübreleme, bunları yola koyduktan sonra meyve alması çok kolay.Bir de bunu bile öğrenmesi kaç yılımıızı aldı balkonda, sizin ağaçlarınız da mutlaka meyve verecektir sizlere :)
O büyük saksılar bu balkon için yaptığım en akıllıca iş oldu.İçleri boş, yanları tabandan ayrılıyor, içine alttaki fotoğrafta görülen büyük yeşil plastik saksılardan koyuyoruz.Böylece hem sıkıldıkça bitkileri değiştirebiliyoruz hem de ahşap saksıların ömrü uzun oluyor, topraktaki rutubetten etkilenmiyor.
187628
Belirttiğiniz gibi bitkileri içeri alma derdimiz yok, bir de geçen yıllarda Adana'da teras için uygun olan bitkilerin küçük, çiçekli bitkilerden ziyade ağaç türü ya da odunsu sarmaşıklar olduğunu tespit ettik.Turunçgiller, japon gülleri, gelin duvakları, diğer sarılıcılar vs. bunlar hep büyük saksı istiyor. Bu konuyu bir de belimle görüşseniz o da güzel şeyler söyleyecektir, taşıdığım çuval çuval toprağın haddi hesabı yok. Balkonda 10m2 naylon serip her sene toprakları yerde havalandırdığımı, karıştırıp geri doldurduğumu da düşünün :D
Ağaç demişken terastaki jakarandamızı da gösterelim, kuzey/batı köşemizi çok güzel dolduruyor, henüz çiçek açtıramadık, fotoğraf sonbahar başından.
187630
Mine Hanım'ın önerisi ile kuzey tarafına diktiğimiz şefleralarımız da yterlerini çok sevdiler ve inanılmaz büyüdüler.Saksının alt kısımları ise sukranayalp'in önerisi ile osmanlı çimleri ile kaplı, bu fotoğraflarda tam görünmüyor çimler.
187632
187631
Madem terası görmeyenler var, ortanca köşemizi de kaçırmış olabilir diye bir yaz fotoğrafı da oradan gösterelim, özetimiz tam olsun :D
187629
Sıcak bir bölgede ortancaların bu kadar güzel olması, sizin elinizden, gerçekten güzeller.
Ytong saksı bilgileri için teşekkürler. Firmasına göre gözenekleri farklı olabilir, bazıları sizin yaptığınız gibi iri gözenekli oluyor ama küçük gözenekli de gördüğümü sanıyorum. Bu da hassas işe olanak verebilir, gerçi yaptığınızda da işçilik çok ince, elinize sağlık.
Bu malzemenin ısı yalıtımı açısından da bitkilere yarar sağlayacağını düşünüyorum, plastik saksıların güneşte fazla ısınmasını önleyerek kökleri koruyacak.
Burada farklı formlarda olan bloklar var (en çok U blok dikkatimi çekti), bu üründe yapıştırıcı kullanıldığını da bilmiyordum.
http://www.akg-gazbeton.com/default.asp?mid=251&cat_id=8&L=TR
nurcanaybay
07-01-2011, 14:09
Sn.Saygın ;
'' turuçgiller de en önemli konu saksı harcı ve gübreleme'' diyorsunuz.Bu konuyu biraz açabilirmiyiz.Karışımı nasıl hazırlıyorsunuz ?
Bahçede ki turunçlar dan küçük olanı saksıya almak istiyorum.50-60cm boyunda ama gövdesi kalınca ,öneriniz var ise öğrenmek isterim.
Nurcan hanım, bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10242)vermiştim, tüm turunçgillerde çok başarılı oluyorum bu harçla.
Kiraz, ytong aynı zamanda su da tutuyor biraz, bu açıdan da iyi bence. Farklı markalarda farklı gözenek yapısı olabilir haklısınız, ben de araştırayım.
Sizin örnek verdiğiniz U blok hazır saksı neredeyse, yanları kapattınız mı tamamdır :)
Kiraz, ytong aynı zamanda su da tutuyor biraz, bu açıdan da iyi bence. Farklı markalarda farklı gözenek yapısı olabilir haklısınız, ben de araştırayım.
Sizin örnek verdiğiniz U blok hazır saksı neredeyse, yanları kapattınız mı tamamdır :)
U saksının ara mesafesi biraz dar ama uygun bitkiler için kullanılabilir. Fiyat konusunda hiç fikrim yok, uygun olursa iki U'dan, geniş bir U bile yapılabilir :)
Aynı sitede aşağıdaki pratik aletleri de gördüm. Sizin kullandıklarınız kadar iş yapamasalar bile, küçük işler için uygun ve pratik olabilir.
(Sayfanın en altında)
http://www.akg-gazbeton.com/default.asp?mid=231&L=TR
187658
Fiyatları 3-5tl arası değişiyor, başka bir sitede tam bu markanın ürünlerini gördüm. O buat açıcı ise tam bana lazım olan şeymiş, ben kalın bir matkap ucuyla tekrar tekrar delmek zorunda kalmıştım, bu daha pratik.
Sayın MSaygın, ne yazık ki ben de sunduğunuz güzellikleri çok geç farkedenlerdenim.
El becerilerinize hayran olmamak mümkün değil, bazen bana da eser, bir şeyler yaparım ve yaptıklarımla övünmek isterim. Siz ne kadar övünseniz azdır.
Bundan böyle vakit buldukça başlığınızın takipçisi olacağım, kolay gelsin.
Övünecek bir şey yok Güler Hanım, internette gördüğüm şeylerin basit kopyalarını yapıyoruz balkonda fırsat buldukça :) Şimdi de bir devri daim çeşme buldum, Tekin bey'in ve diğer arkadaşların önerileriyle yapmak için bir ayrı başlık açacağım fırsat bulunca.
nurcanaybay
07-01-2011, 17:17
Nurcan hanım, bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi şu başlıkta (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=10242)vermiştim, tüm turunçgillerde çok başarılı oluyorum bu harçla.
Teşekkür ederim ,hemen bakacağım.
Merhabalar Sayın Msaygın; Bahçe sayfamın eski mesajlarına bakarken, mesajlar arasında çok hoş, cesaret verici mesajınızı tekrar gördüğümde acaba size ait sayfanız var mı diye merak edip baktım ve bu sayfayı buldum. Burada çok kıymetli bilgiler ve büyük bir emekle karşılaştım. Sanırım tekrar tekrar incelemeye ihtiyaç duyacağım. Acemilik heyecanı, bahçeye gidip gelme, koşuşturma arasında çok sayfayı takip etme, kimler neler yazmış öğrenme kısmını kaçırmışız onu farkettim. Uzun zaman sayfanıza yazmamışsınız. Dilerim tecrübelerinizi paylaşmaya devam edersiniz. Yazılarınızı okumaktan ve bilgilenmekten çok keyif aldım. Özellikle taş işleme konusuna gıpta ettim. Yeni paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyor olacağım.
Saygılar, selamlar...
balkonmu,terasmı,bahçemi desem bilemedim..pek güzeller.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.