Bağlan

View Full Version : Clerodendrum thomsoniae (Kızılay çiçeği)

nevsune
28-07-2009, 21:58
Geçen hafta bir arkadaşım bu bitkiyi hediye etti. İlk gördüğümde çan şeklindeki beyaz küçük çiçeklerine bayıldım.

Beyaz çanların ortalarında pembe topçuklar vardı.

Bir iki gün sonra o topçuklar harika görünümlü kırmızı çiçekçiklere dönüşerek ortaya beyazlı kırmızılı bir güzellik çıkarttılar.

Yeni gözdemi sizinle tanıştırayım.

95407
95408

Bilgi: http://www.agaclar.org/agac.asp?id=972

COYOTE
28-07-2009, 22:08
Çok güzel gerçekten, tam gözdelik bir bitki.
Güle güle büyüt Nevsune'ciğim, ağaç olsun inşallah:))

DefneD.
28-07-2009, 22:10
Sitede gezdikçe daha ne güzellikler ile karşılaşacağımı çok merak ediyorum.

Bu ne güzelliktir, ne zerafettir böyle. İlk defa görüyorum. Gözde olmayı hak ediyor. Tohumdan ya da çelikten her neyden yetişiyorsa ilk talibi benim, ona göre:)

nevsune
28-07-2009, 22:11
Sağol canım, da ağaç olunca nereye sığdıracağım işte orası bilinmiyor:)

Daha iyileri senin olsun (pembe yıldız çadırı gibi);)

nevsune
28-07-2009, 22:13
Sevgili DefneD., hani kıskandırmak gibi olmasın ama heryeri tomurcuk dolu güzel kızımın.

Gelecek bahara kadar örümcek istilasına kurban vermezsem, söz ilk çelik size gelir:)

Güngör Salman
28-07-2009, 22:14
Sevgili Nevsune çok güzel tropik diyor nette sanırım hep saksıda bakacaksınız sevgiler .

nevsune
28-07-2009, 22:21
Mecburen:) Hem Ankara'da hem de balkonda olacağı için başka şansı yok zaten.

Kışın da kapalı balkona geçecek.

Volare
28-07-2009, 22:22
Uzun ömürlü olur inşallah .
Bildiğiniz gibi Clerodendrum Kader ağacı manasına gelir .
Sahibesinin kaderi çiçeği kadar güzel olsun .
Geçen hafta ben de satın aldım , gümrükten geçerken pet şişe içinde saklamıştım ,
az havasız kaldı ve sarsıldı .Kendine gelsin resmini görüşünüze sunarım .
Bu çiçeği Afrikada keşfeden Thomson onu eşine adamış , bazı yerlerde Clerodendrum Madamme Thomson olarak geçiyor .
Nefsune hanımcığım , direkt güneş ışığını pek sevmiyor , dikkat ediniz ,
ilk balkona koyduğumda geç fark ettim,bir yaprak kaybettik.

DefneD.
28-07-2009, 22:25
(Derinden gelen bir ses)
MÜSTAKBEL ÇELİĞİMİN ANASINA İYİ BAK NEVSUNE! :D

Seyretmesi bile güzel:)

nevsune
28-07-2009, 22:58
Sevgili Volare, güle güle büyütün:) En yakın zamanda fotoğrafını bekleriz.

Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim, bilmukabele. Gerçekten çok sevdim ben bu bitkiyi. Zaten bir sarmaşık hastasıyım ama bunun bu zarif çiçeklerine de bayıldım doğrusu.

Işık konusuna gelince ben de şaşırdım aslında. Bitki tropik bir bitki. Bilgilerinde de ışık isteği olarak tam güneş ve yarı gölgeye dayanıklı yazıyor. Benimki şu anda sabah saat 10'a kadar falan güneş görüyor ama sabah güneşinde bile yaprakları sarkmaya başlayıveriyor. Dediğiniz gibi fazla güneş sevmiyora benziyor. Dikkat etmekte yarar var.

Volare
28-07-2009, 23:24
Sevgili nevsune , tropik ancak sarmaşık nihayetinde ,
sürekli bir ağaç gövdesine sarılı olurlar ,yani yarı gölge yeterli bence .

Sebahattin Sargın
28-07-2009, 23:38
Daha önceden yetiştirdiğim çiçek açtığı zaman göz alıcı bir hal alan bir tür. Aydınlık yarı gölge yerleri seviyor, direkt güneş ışığı yapraklarını yakıyor. Ben toprağı kurudukça suluyordum, çelik yoluyla çok kolay üretiliyor...

Sevgiler ;)

Volare
28-07-2009, 23:45
Bakın Sn .Koyuyeşil Foçanın Kozbeyli köyünün pazarında bulmuş .
Adını Kızılay çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=457672&postcount=6043)koymuş keskin zekalılar .
Belki daha ucuza gelir .

isolet
29-07-2009, 00:01
Kızılay çiçeği. :D Gerçekten yakıştırılmış ama ben beğendim. Tebrik ederim onları. Eskişehir bu tür şeyler de pek iyi değil. Hiç bir istediğinizi bulamıyorsunuz hatta hiç öle peyzaj yeri filan yok. Heralde buradaki insanlar pek ilgili ve meraklı değil.

agozce
29-07-2009, 00:56
Daha önceden yetiştirdiğim çiçek açtığı zaman göz alıcı bir hal alan bir tür. Aydınlık yarı gölge yerleri seviyor, direkt güneş ışığı yapraklarını yakıyor. Ben toprağı kurudukça suluyordum, çelik yoluyla çok kolay üretiliyor...

Sevgiler ;)

Sebahattin bey tohumu oluyor mu ?

nevsune
29-07-2009, 09:52
Benimki Bauhaus'dan alınma. Hediye olduğu için fiyatını tam bilemiyorum ama gözümün değdiği ve aklımda kaldığı kadarıyla 17 veya 19 lira civarında.

Sebahattin Sargın
29-07-2009, 23:22
Tohum oluşmamıştı benim çiçeğimde Sevgili agozce, çelik bulup köklendirmek daha kolay. Suda bile kökleniyor, arsız bir tür bana göre...

Volare
01-08-2009, 10:06
Benim cicegim yavas yavas toparliyor , yeni yaprak cikardi , umutluyum olacak:)

Günüm
01-08-2009, 17:10
Olmasın isterse sevgili Volare. Kendi bilir.:)
Benim torunu size ayırdım.

Volare
01-08-2009, 17:38
Ince dusunce , mavi kelebek celik adayi isaret parmagimi gecti .
Yani bana torun size de kelebek geliyor .

Günüm
01-08-2009, 18:09
Haberin güzelliğine bakar mısınız?:)
Torun çok çiçek açtı. Üzerinde beyaz yapraklar duruyor hala.
Ne zaman isterseniz yolculuğa hazır.

Günüm
02-08-2009, 14:49
Sevgili Gunum ,
Guzel haberleri yeni okuyorum .
Okuyunca yorgunlugum uctu gitti !
Ne cabuk celik aldiniz , tuttu da acti bile !
Sizde var bir hikmet , parmaklar yesil galiba .
Sarmasik Kardesligi mi kursak yoksa .

Çelik almak geçen sene aklıma geldi. Yarı odunsu bir daldı. Kış ayını içeride geçirdi. iyice palazlandı. Şimdi odun gövdeli oldu. Bir de resmini çektim sizin için. Yaklaşık 35 cm. Çelik almak isteyenler için de referans olur belki.
Ne zaman isterseniz gönderirim sevgili Volare.

Volare
02-08-2009, 18:29
Çok sevdim , sağlıklı görünüyor , çiçek sözkonusu olunca asla hayır diyemem .
Evet sevgili Günüm , lütfen uygun olduğunuzda bana çiçeğimi gönderirmisiniz .
Hem zarar görmeden nasıl ambalaj yapmak lazım sizden öğrenmiş olurum .
Eylüle kadar da İzmirdeyim , sahipsiz kalmaz ,hatta şimdiden yolunu gözler oldum .
Teşekkürler .
Sarmaşık kardeşliği adındaki grupta sadece Sebo ve ben varız ,
lütfen siz de katılın , sarmaşık sevdiğinizi biliyorum...

Volare
07-08-2009, 15:27
Kızım geldi , hoş geldi , ambalaj konusunda sizden öğrenecek çok şey var sevgili Günüm .Tanıştırayım ...

beyaz orkide
08-08-2009, 11:59
Tamda bu bitkinin adını ögrenmek isterken karşıma cıktı.Bir tanıdıgım bana bir kök bu cicekten getirmiş ama hemen saksıya koymadıgı icin yaprakları buruşuk idi. iki günde bu yaprakları kurumaya basladı bende hepsini kestim (umarım dogru yapmışımdır) başladım sera uygulamasına baktım filizlenmeye başlamış bile sorun şu ki tepe uclarından kararmaya ve kurumaya başladı.Bu bitkinin bakımı hakkında ne söyleyebilirsiniz.Gölge sevdigini anlamış bulunuyorum ama ya su ihtiyacı nasıl olacak arsız bir bitki oldugu söylenebilir mi?

Volare
08-08-2009, 13:58
Sevgili beyaz orkide , Gunum arkadasimiz buyutup celikten uretmeyi basardi .
Sizin sorunuzu gorunce mutlaka cevap verecektir .
Ben de sizin durumunuzda bulunuyorum.
Iki bitkim var , buyutmeyi basaracak olursam...

lastmohikan
03-09-2009, 13:05
mükemmel bir çiçek çok yıllık herhalde.

Volare
21-09-2009, 18:43
Sevgili arkadaşlar ,
Bursada bu bitkiyi 5 liraya satın alabileceğiniz bir çiçekçi keşfettim .
Çiçekleri geçmiş durumda ancak bitkiler sağlıklı .
Sanırım çiçekçi ( bu bitki 7 derecenin altında yaşayamadığı için ) onlardan
kurtulmak istedi .
Cumhuriyet cd ' nin Uçak sokak ile kesiştiği noktada yaklaşık 10 küçük çiçekçi dükkanı var , hiç birinde tabela yok .
Yemeni toptancılarının bulunduğu pasajın hemen çıkışındaki
çiçekçide 10-15 bitki vardı .
Bursalı arkadaşlarımız burayı mutlaka biliyordur ,
burda anne/kız çiçekçiler var cocopeat bile bulunur ,
onlarda da 10 liraya açmışını gördüm .

salon agaci
26-09-2009, 13:12
selamlar,

namı diğer kızılay sarmaşığımı 2 ay kadar önce edindim. eve ilk geldiğinde yapraklarını hemen saldı, yapraklarının et kalınlığı düştü, sanki küsmüş gibiydi. tabi hemen çalışmalara başladım. tecrübeme göre yarı gölge yerleri seviyor, biraz güneşte istiyor. çok su çok üzüyor. ben 2-3 günde bir spreyleme yönyemini kullanıyorum ve yapraklarını spreylemeyide ihmal etmiyorum. bu arada asidik toprağı seviyor. ben yeşil yapraklı bitkiler için kullandığım sıvı gübrenin yanında, ayda bir çok az limon tuzuyla desteklenmiş su veriyorum. aldığımda saksısı çok küçük ve çirkindi. dayanamdım hemen değiştirdim. saksı değiştikten sonra çok hızlı uzamaya başladı. 2 ayda yaklaşık 15-20 cm uzatı. çok keyifli büyüyor. çiçeklerini kaybettik. eve geldikten sonra sadece üstünde tomurcuk gibi kalan çiçkeler olgunlaştı.

şimdiyle bitkim çok sağlıklı fakat hiç çiçeği yok. acaba çiçeklendirmek için yapılması gerekenler hakkında bilgisi olan arkadaşlar varmı?
evimde sodyum lambayla ışıklandırdığım bir oda var, sizce oraya taşımak yeterli olurmu?

yemyeşil günler dilerim...

Günüm
26-09-2009, 14:08
Bu çiçek baharda açıyor ve yaz başlarında çiçekleri bitiyor sevgili salon ağacı. Ne yaparsanız yapın açtıramazsınız.

Volare
26-09-2009, 14:09
Normal şartlarda baharda ve yaz başında açtığına göre , bir kışı taklit edecek şartlar oluşturacak olursanız ,
ve bu şartları 20-30 gün devam ettirip sonra da aydınlık ve sıcak ortama alırsanız belki açabilir .
Ayrıca Giberelik asit verseniz de olur .

Sevgili Günüm Bursada açmışı vardı bayramda , çiçekçilerin bir hilesi var bence bu konuda ...

Volare
26-09-2009, 14:11
Sevgili Günüm Bursada açmışını gördüm bayramda , çiçekçilerin var bir hileli uygulaması .

salon agaci
02-10-2009, 10:39
hımmm
ben 20 gün süreyle aydınlatıcam, bakalım ne olucak.

teşekkür ederim bilgiler için

Volare
02-10-2009, 17:08
Gelişmeleri sabırsızlıkla bekliyorum .
Keşke bir dönem kış taklidi yapıp aydınlatsaydınız .
Türkiye zaten yazdan çıkıyor , yazdan sonra sonbahar ve kış gelir ,
sonra da bahar .

Bitkiler bu mevsimsel döngülere dikkat ederler , bence sizde göz ardı etmeyin.
Tamam lambanızı denemek için sabırsızsınız .
Benim de kırmızı/ mavi dalga boyunu taklit eden LED ampülüm var . Ocakta erken bahar yapmak için kullanacağım .

Günüm
05-10-2009, 18:30
Sevgili Günüm Bursada açmışını gördüm bayramda , çiçekçilerin var bir hileli uygulaması .

Sevgili volare, mesajınızı yeni okudum.
Bugün Eminönü'nde dolaşırken, henüz tek tomurcuk verme zamanı olmayan yılbaşı çiçeği gördüm bir dükkanda. Çok büyük bir çiçekti. Ve üzerindeki çiçeklerden yapraklar görülmüyordu. O kadar ki çiçekler açmışlar ve geçmişler.
Bunu nasıl yaptıklarını bilmiyorum. Yılbaşı zamanı gelince bitki yeniden çiçeklenir mi acaba?
Sizin yöntemi denemek lazım kızılay sarmaşığı üzerinde. Benim saksı sayımı burada söylemeye utanıyorum. O yüzden herkesi kendi haline bıraktım evde. :D

Volare
05-10-2009, 20:55
Gözlemlerime göre bitkiler hayatlarının riske girdiği kuraklık ve soğuk iklim koşullarından sonra açarlar . Neslin devam etmesi bence programlanmış bir şey . Kritik durumda çiçek açıp tohum yapmak için tüm gücünü harcar .Çiçekçiler böyle bir durum yaratıyorlar , çiçek tüm gücünü tüketip açıyor , satılıyor . Satın alan kişinin evinde son günlerini yaşayıp ölüyor . Alanlar , bizler nerde hata yaptım diye kara kara düşünüyor ... Çok katı olmamak koşulu ile bir kış taklit edilebilir , açtırma denenebilir ...

lila leylak
29-10-2009, 12:39
*** bu güzeller güzeli çiçeğimin adını yeni öğrendim.mayıs ayında almıştım,üzerinde çiçeği vardı sonrayazın ortalarına doğru çiçekler kurudu ve döküldü.ama eylülde tekrarçiçek açtı :) hala üzerine çiçekler var hemde kırmızı uçlarıyla birlikte.özel hiç bir şey yapmadım.suyu çok seviyor yazın hergün şimdilerde iki günde bir suluyorum.

ben de çoğaltmak istiyorum bu güzel çiçeği amabu konuda hiç bilgim yok.bu konuda yardım ederseniz sevinirim.ve bu mevsimden sonra ne yapıması gerekiyor lütfen beni bilgilendirin şimdiden teşekkürler... saygılar sevgiler...

nevsune
03-11-2009, 08:43
Bitkileri kışlık pozisyonlarda nerelerde tutacağıma karar vermek için zone değerlerini araştırırken, bu bitkinin zone değerinin 10 olduğunu gördüm. Yani ancak -1,1 lere kadar dayanabiliyormuş. Ben evin içine sabah güneşi görebileceği bir yere aldım. Aman dikkat.

Sevgili Volare İzmir'de kışın pek bir zorluk çekeceğinizi sanmıyorum ama haberiniz olsun.

fatmadundar
03-12-2009, 12:18
Ben yaz başında (hazirandı galiba) çiçekli satın almıştım. Sonra Ekim ayında tekrar açtı. Bu fotoğraflar Ekim ayında açanlar.
Bir gün şiddetli rüzgardan korumak için içeri almıştım. Daha sonra dışarı çıkarmaya kıyamadım. Sabah güneşi alıyor. Yerini öyle sevdi ki hem hızlı bir şekilde uzadı hem de birçok tomurcuk verdi. Şimdi yine açacak.

nevsune
03-12-2009, 18:20
Bitkiniz çok güzel, ellerinize sağlık.

Benimkinin çiçekleri bir süre önce bitti, iklim farkı kendisini gösteriyor. Kururken çok hoş bir renge büründü. Kendisine göre bir hazan yaptı sanki:)
116109

Bugün de yaprağında güzel bir misafirimiz vardı.
116113

denizkedisi
03-12-2009, 18:39
O kadar güzel ki... Umarım hep böyle yaşar. Nereden almıştınız sayın fatmadundar ?

Bu rengi de varmış.Kuruyunca da güzel bir rengi var.

fatmadundar
04-12-2009, 08:28
Sn. nevsune, açtığı zaman siz de yapabilirsiniz. Ben iki çiçeğini tozlaştırdım ve tohum yaptırmayı başardım.
Bundan sonra bütün çiçekleriyle ilgileneceğim ki çevremdekilere bolca tohum dağıtabileyim. Çeliği kolay tutuyor diyorlar ama çelik alacak yeri yok. Üç dalı var, uzadıkça uzuyor, yan dal vermiyor.

nevsune
04-12-2009, 15:17
Sevgili fatmadundar tohum için ben de bakmıştım ama çiçekler kuruyunca tohum oluşmadı bir türlü. Çelikten çoğaltılabildiği için çok da uğraşmadım doğrusu.

Sizinki uzamış gitmiş, benimki Ekim sonuna dek çiçeğe çalıştı boyu uzamadı. Şimdi 2 yerden yeni sürgün veriyor ama çok küçükler daha. Ben sonbaharda bir çelik denemesi yaptım olmadı. Kışı sorunsuz çıkartabilirse bakalım baharda iki arkadaşa sözüm var yeniden deneyeceğim.

kasap.94
08-03-2010, 14:32
Arkadaşlar aynı çiçekten bendede var pazarda çiçekçiden almıştım çiçekçi bana kızıl ay çiçeği demişti. Benimkinin kışın yaprakları dökülüyor . Devamlı içeride tutuyorumdışarı çıkarmamam söylenmişti.şuanki hali

nevsune
08-03-2010, 16:08
Soğuklara dayanıklı bir bitki değil, kışın içerde durması gerekiyor. Benimki de yapraklarını döktü, şu anda yeni yeni sürmeye başladı. Budasaymışım daha iyi olacakmış sanki.

kasap.94
08-03-2010, 16:11
Yazın dışardamı duruyor gölge veya güneşmi durduğu yer

nevsune
08-03-2010, 16:34
Yazın sabah güneşi alan balkondaydı. Sabah güneşi dediysem, güneş saat 10.30 gibi gider. Sonbaharda havalar soğumaya başlayınca içerde yine sabah güneşi alan bir yere almıştım. Soğuklara olduğu gibi fazla güneşe de dayanıklı değil. Yarıgölgeyi seviyor.

lila leylak
21-03-2010, 21:00
benim çiçeğim hala bu zaman oldu yaprak vermedi çok üzülüyorum

nevsune
23-03-2010, 17:17
Kışın soğukta bırakmadınız, değil mi?

kar-topu
06-05-2010, 22:54
Ben de bugün aldım bu çiçekten şimdi balkona koysam olur mu? Yoksa içeride mi bırakayım?

Benol Hazaroğlu
07-05-2010, 21:22
arkadaşlar
ev çiçeğidir kaloriferli evde güneş gören pencere önü sever sarmaşık olarak budamazsanız
alır başını gider ve çiçek vermez benim gibi budayın köklendirin ve dağıtın budamaktan korkmayın 100 çelik dağıttım belki bu güzel çiçekten suda köklendirin dikin

Benol Hazaroğlu
07-05-2010, 21:25
benim için adı TANGÜL çiçeği

Jezebel
19-05-2010, 23:53
Clerodendrum thomsoniae x speciosum

145513

bu bitkinin farklı renk tonu ve çiçek ebatı var .

145514

Jezebel
17-08-2010, 11:47
Clerodendrum thomsoniae , mayıs sonunda almıştım ama ...

nurcanaybay
17-08-2010, 12:12
Bu da büyümüş hali , olmayanları özendirelim biraz :))

NazMurat
17-08-2010, 12:55
ee çok güzel özendik de şimdi ne yapacağız,
nereden nasıl bulacağız?
izmir toplantımızda bizlere de destek olun ki bizimde evimiz şenlensin, kıskançlıktan kurumayalım :)

nurcanaybay
17-08-2010, 13:08
:)) O fotoğraf internetten

Jezebel
17-08-2010, 14:39
Bu da büyümüş hali , olmayanları özendirelim biraz :))

Sevgili Nurcan ,benim bitki 150 cm boyunda .
Sonbaharda bir daha açarmış , mayıs resimleri de alt karelerde var .
Bu ara üç koldan baya uzadı da ,açmasını bekliyorum ...

nurcanaybay
17-08-2010, 15:00
Çok güzel bir sarmaşık ,yere dikilse çok daha hızlı büyüyeceğine inanıyorum.Çiçekleri dökülse de çiçek kapsülleri üzerin de kalıyor ,kapsüller de renginden dolayı çiçekmiş gibi
duruyor :))

Suyu ve gölgeyi seviyor daha da güzeli bit-sinek gibi zararlılarla işi olmuyor.
Sizin çiçeğiniz de çok güzel sürgün vermiş ,sağlıkla büyütün.

Jezebel
17-08-2010, 17:07
İki de kardeşi var , onlar daha ufak ve sizin koyduğunuz resmdeki gibi açıyorlar .
Kış onları biraz hırpaladı , ama sağlıkları yerinde maşallah .
Onların da lütfedip açmasını çok istiyorum .

Perihan Bayram
17-09-2010, 13:58
Sayın Nurcanaybay,böyle bir güzellik görmedim.ellerinize sağlık.Bulursam hemen alacağım,çünkü çok kıskandım.

Dün seraya gittim,tesadüf bu sarmaşık varmış,aldım ama çiçeği yok,içeriye koydum,fotoğrafını yükledim.Huyunu arkadaşlarımızın yazdıklarından öğrenmeye çalışıyorum.Acaba çiçek açar mı ?Budamalımıyım.Saygılar.

Perihan Bayram
17-09-2010, 14:00
Üçüncü sıradaki FUL YASEMİN sarmaşağı,henüz küçük.

Jezebel
17-09-2010, 18:32
Onu güneş alabileceği bir köşeye alın lütfen , mümkünse sabah güneşi ;)

spy1983
02-12-2010, 09:44
Merhaba

Bu çiçeği ben de arıyorum. Bende kırmızı-mor olanı var ancak beyaz olanını arıyorum bir de...

İzmir de bulabileceğim bir yer var mıdır? Ya da diğer şehirlerde kargo ile alabileceğim veya gönderebilecek biri de olabilir...

Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Ayrıca çiçekli haldeyken sulamamız nasıl olmalıdır?

Teşekkürler

selis
14-01-2011, 20:58
Bakın Sn .Koyuyeşil Foçanın Kozbeyli köyünün pazarında bulmuş .
Adını Kızılay çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=457672&postcount=6043)koymuş keskin zekalılar .
Belki daha ucuza gelir .

Geçmiş sayfaları okudum da; dona pek dayanıklı değilmiş.. Saksıda bakacağız alırsak ..

Jezebel
15-01-2011, 03:14
Sizleri Mayıs'ta Karşıyaka Çiçek Festivaline bekleriz.
Orada vardı.
Gecen seneki satış patlamasından sonra bu sene çeşitler artacaktır.
Mayısa bir organizasyon planlayalım ;)

Benol Hazaroğlu
01-03-2011, 16:58
Mayısta açması gerekirken o da mevsimleri şaşırdı.

acemifüsun
26-03-2011, 23:18
Sevgili fatmadündar'ın hediye ettiği çelikler köklendi, 2 ayrı saksıya aldım, şimdi yapraklarını büyütüyorlar:)

acemifüsun
27-03-2011, 00:29
Bilimsel adı “Clerodendrum thomsoniae “ olan bu bitki batıda “bleeding heart – glory-bower” adıyla daha çok biliniyor.
Ağlayan kalpler veya kanayan kalpler çiçeği tırmanıcı çalı türü bir bitkidir. Evinizin içinde pencere önünde (özellikle kışın) bol güneşli bir yerde yerini severse yaz kış çiçek açar durur. 3,5 metre yükselebilir. Çiçeği kırmızı olup beyaz kılıfı vardır. Kırmızı çiçek beyaz kılıfın dışına ilerleyip açar. Çiçek kılıfıyla beraber aşağı sarkıktır.

Kanayan kalpler bakımı ve yetiştirilmesi
En az İstanbul havası kadar nemli hava ve filtrelenmiş güneş öncelikle gereklidir. Toprağı çok havadar olmalı bu da şart. 24 derecede fazla sıcak mekanlarda yapraklarına sık sık su püskürtülmesini ister.

Toprak: Orta derecede asitli toprak istiyor. Saksılarda ve ev içinde yetiştireceğimiz için toprağının çok fazla havadar olmasını sağlamalıyız. Şu karışım uygundur: %40 özel açelya toprağı + %30 iyi bahçe toprağı + %20 ponza taşı + %10 perlit.

Sulama: İlkbahar ve yaz aylarında toprak ıslaklığını kaybedince, sonbahar ve kış (eğer yeri serin ise ve bitkide gelişim durmuşsa) sadece ıslaklığı değil nemliliği de biraz eksilince sulayın.Toprağı hiçbir zaman asla tamamen kurumamalı, bununla beraber uzun süre fazla ıslak da olmamalı, orta nemliliğini koruyacak şekilde sulamalısınız.

Besin vermek: Toprağının özelliğinden dolayı gıda takviyesini bütün yıl devamlı ister. Haftada bir defa, suya karıştırılan besinden, gerekenin dörtte biri oranında suya katılarak verilmeli. Besinin mümkün olduğunca saf, asit çeşitleri içermeyen türden olması gerekiyor. Yoksa hiç kullanmasanız çok daha iyidir. Zira asitli besinler zamanla toprağın asitliliğini fena arttırır ve bitki zehirlenerek ölür. Kışın gıda takviyesine yine haftada bir devam edilmeli: ama eğer kışın eviniz yeterince sıcak ve güneşli değilse gelişimi durursa hiç vermeyin.

Budaması: Dallar sürgünler karman çorman olunca seyrekleştirme budaması yapın. Ayrıca, çiçeklenme verimi düştüğü zamanlarda da budama yapılmalıdır. Böylece yine çiçeklenmede acele eder.

Üretilmesi: Budadığınız dalları veya üretmek amacıyla keseceğiniz dalları kumlu torflu karışıma dikin, saksıyı naylonla kaplayın üstten bağlayın veya saksı üstüne pet şişe geçirin. iyice filtrelenmiş güneş ışığı gelen bir yerde filizlenene kadar bekletin. İkinci haftadan itibaren her gün açıp havalandırsanız iyi olur. Yeni filizler 10 cm’yi aşınca esas saksılarına dikin. Bu iş sıcak mekânlarda yapılmalı. Mümkün değilse yazın sıcak aylarda.

Soğuğa dayanıklılık: Dış ortamda İstanbul’da bile olur ama bütün dallarının soğuktan yanıp kuruması riski büyük (gerçi baharda kökten yeni filizler çıkarır). Bahçe bitkisi olarak yetiştirmede en uygun yer Akdeniz sahil bölgelerimizdir. Kışın en fazla -2 (sıfırın altında iki) dereceye kadar dayanabilir. Belki uzun süren aşırı soğuklardan ve dondurucu ayazdan koruyamasanız, soğukta bütün dalları ölse bile baharda kökten yeni sürgünler çıkarır.

internetten alıntıdır.

nevsune
11-05-2011, 10:59
Geçen yıl hiç açmamıştı, formu da bozulmuştu. Sonbaharda bir budama yapınca, dalları azaldı ama keyfi yerine geldi. Açmaya hazırlanıyor.

lale607
11-05-2011, 15:47
benim ki açtı

211092

211093
211094

211095

211096

Benol Hazaroğlu
11-05-2011, 20:55
Çok güzel açmış,eminim seyretmeye doyamıyorsunuz. Benimki kış mevsiminde açtı bir kez daha açacağını sanmıyorum.

lale607
11-05-2011, 21:03
Çok güzel açmış,eminim seyretmeye doyamıyorsunuz. Benimki kış mevsiminde açtı bir kez daha açacağını sanmıyorum.

Doğru tahmin ettiniz, seyretmeye doyamıyorum. umarım çiçeklenme dönemi uzun sürer.

Benol Hazaroğlu
11-05-2011, 21:10
Çiçekler çok uzun kalıyorlar. Martta açan çiçeğim hala üzerinde. Kurumaya başlayınca pembe rengini alıyor. O zamanda çok güzel görüntüsü var.

acemifüsun
11-05-2011, 21:58
Sevgili Benol hanım benimkine gelişmesi ve çiçek açması için ne önerirsiniz?

agozce
12-05-2011, 00:18
Füsun hanım, benim çelikler kurudu. Neden anlamadım. Kargoda tes dönmüştü ama kırılmamıştı. Yinede bakmaya devam ediyorum. Dilerim tekrar yeşerir.

Benol Hazaroğlu
12-05-2011, 16:15
Sevgili Benol hanım benimkine gelişmesi ve çiçek açması için ne önerirsiniz?

Sevgili Füsun

Ben de dilini tam çözemedim ama güneşli bir köşe istediği kesin. Geçen sene açmadı. Susuz kalınca yaprakları küsüyor. Arada çiçek coşturan veriyorum. Sarmaşık cinsi çok uzuyor komşumun evinde tüm tavanı kapladığı oldu ama o zaman hiç çiçek vermedi. Ben sürgün verip uzadıkça o sürgünleri kesiyorum.

Sarmaşık olarak uzadığı zaman çiçek verse çok güzel olacak ama kesinlikle vermiyor.

acemifüsun
13-05-2011, 21:45
Füsun hanım, benim çelikler kurudu. Neden anlamadım. Kargoda tes dönmüştü ama kırılmamıştı. Yinede bakmaya devam ediyorum. Dilerim tekrar yeşerir.
Suyu çok seviyor sevgili agozce, isterseniz siz sulamaya devam edin, belki yine canlanır.

acemifüsun
13-05-2011, 21:47
Sevgili Füsun

Ben de dilini tam çözemedim ama güneşli bir köşe istediği kesin. Geçen sene açmadı. Susuz kalınca yaprakları küsüyor. Arada çiçek coşturan veriyorum. Sarmaşık cinsi çok uzuyor komşumun evinde tüm tavanı kapladığı oldu ama o zaman hiç çiçek vermedi. Ben sürgün verip uzadıkça o sürgünleri kesiyorum.

Sarmaşık olarak uzadığı zaman çiçek verse çok güzel olacak ama kesinlikle vermiyor.
Teşekkür ederim sevgili Benol. Aslında çok canlı ama yavaş gelişiyor, bakalım havalar iyice ısınınca belki büyüme hızlanır:)

emily14
28-08-2011, 11:47
Arkadaslar selam,

benim en sevdigim ve uzmeyen ciceklerimden biri kendisi
bu seneki malum bocek salginindan o da etkileniyor ama beraberce mucadeleye devam ediyoruz :) bu arada benimkinde bir de meyve mi tohummu nedir bilemedigim bir seyler oldu, fotolarini ekliyorum bilen varsa ve paylasirsa cok sevinirim, tohumsa toplayalim :) ekelim buyutelim...

emily14
28-08-2011, 11:49
Bu arada benim kizim aldigimdan beri yani marttan beri aciyor
terasta doguya bakiyor ve cok guzel bir sabah gunesi aliyor...
sik ama az az suluyorum, topraginda dere kumu var bolca
igne ada ormanlarından alinma :)

aygün
28-08-2011, 11:56
Sevgili emily14, bu tohum oluşumu:)
kendi haline bırak, olgunlaşsın. harika bir çiçek gerçekten.Ben ilk talip olabilir miyim:)
sevgiler...

Benol Hazaroğlu
28-08-2011, 11:57
Ben de hiç böyle bir tohum oluşmadı.

aygün
28-08-2011, 11:59
Ben de hiç böyle bir tohum oluşmadı.

Tozlaşma gerçekleşmemişse tohumun oluşması olanaksız.

Benol Hazaroğlu
28-08-2011, 12:21
Sevgili Aygün

Ben sana köklü çelik getireyim ama nasıl alacaksın? Bostancıya geleceğim.

aygün
28-08-2011, 13:21
Benol Hanım, çok teşekkür ederim.
Oğlumun bayramda oralarda olma ihtimali varmış. Kısmet yine de.
Şansımı denemiş olurum en azından. Avrupa yakasındayım ve bana uzak haliyle.
Tekrar teşekkür ederim.

Özelinize tlf. bırakırım. Sevgiler...

sevgice
15-11-2011, 13:51
Bu çiçege sahip olanlar acaba bitkiniz tohum verdi mi. Tohumu olanlar rica edebilirmiyim :o
Ve kışın bu çiçek dışarda yaşayabilir mi.Tek yıllık mı çok yıllık mı.:confused:

Teşekkurler

Benol Hazaroğlu
10-04-2012, 20:50
Muhteşem güzellik.

Benol Hazaroğlu
26-04-2012, 11:04
Bu çiçeği benim kadar seven yok galiba.

Benol Hazaroğlu
26-04-2012, 11:05
Güzel kızım.

nevsune
26-04-2012, 11:30
Bu çiçeği benim kadar seven yok galiba.

Olmaz mı, var tabii. Yalnız ben bunun dilinden hiç anlayamadım:( Bir yıl çiçekleniyor, ertesi yıl ölür gibi yapıyor. 4 yıldır aynı. Geçen yıl çok güzel çiçekler açtı. Bu yıl değil çiçeklenmek, kışın dalında bir yığın sürgün vardı nedenini anlamadığım bir şekilde birdenbire kurudular. Şimdi tek dal halinde bir kaç yaprak keyfini bekliyorum.

Bakım için siz ne yapıyorsunuz? Belki yanlış bir şeyler yapıyorumdur.

Benol Hazaroğlu
26-04-2012, 11:49
Bol su, bol güneş, çok uzayan dallar kesilip suda köklendirilecek ve de besini çok seviyor.
vilmorin çiçek coşturan, arada çay suyu, zengardenden yavaş salınımlı gübre, alacakaranlıktan kemik unu .

Vallahi hepsinden verdim bu sene coştu.

GÜLSEN_
07-05-2012, 21:52
arkadaşlar hepinizin eline yüreğine emeğine sağlık. banada hediye edildi bu çiçek. daha önce ne görmüştüm nede biliyordum ama şimdi ben bu çiçeği çok seviyorum. ithal bir çeşidini gördüm nette çiçeği çok farklı tek kelimeyle bayıldım nasıl bulabiliriz bunu araştırıcam ve sizlerlede paylaşıcam şuanda izmirde olduğum için resim yükleyemiyorum bu ayın sonunda antebe gidince ik işim o müthiş güzelliğin resmini yüklemek olacak burdaki dostluğu arkadaşlığı paylaşımı çok seviyorum hepinize saygılar

sakagun
30-05-2012, 19:41
Çiçekleri kelebeği andırıyor.

günebakan
30-05-2012, 21:32
Aa bu kırmızı çiçeklii sevgili Sakagün ilk defa görüyorum ben bunu buda çok güzelmiş gerçekten. Güle güle büyütün:)

sakagun
30-05-2012, 21:40
Bu güzelliği bir dinlenme tesisinin önündeki çiçekçiden aldım. Kenara atmışlar zavallıyı. Otobüsten inenler dibine sigara izmaritleri ve çöp atmışlar. Kırmızı çiçeklerini görünce çok hoşuma gitti, aldım.

günebakan
30-05-2012, 22:03
Çok iyi yapmışsınız ben olsam bende aynı şeyi yapardım. Ellerinize sağlık:)

selis
14-06-2012, 11:50
Geçmiş sayfalarda dona dayanıklı olmadığı yazıyor.. Ama ben bahçeye dikmek istiyorum..
Herkesinki saksıda mı ?

nevsune
14-06-2012, 14:11
Sevgili selis davesgardenda (http://davesgarden.com/guides/pf/go/506/) yazdığına göre ancak -1'lere kadar soğuklara dayanabiliyormuş. Yani İzmir'de de olsa bence korunaklı bir yerde tutmakta yarar var derim.

Sonuçta kaybı göze alınacak bir bitki değil bence.

Jezebel
03-08-2012, 11:08
Benim Clerodendrum thomsoniae (http://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/16727.htm#post984834)sevgili Günümün hediyesi.
Kışı saksıda, bahçede geçirdi.

323148

Siteye uğramadığını biliyorum, ama yine de teşekkür ediyorum;)

selis
03-08-2012, 11:53
Bahçeye diktikten sonra her tarafından sürgün fışkırdı.. Köpeğim kökünü kazdı ve bazı dallarını kemirdi.. Buna rağmen inatla uzuyor. Bahçede çok güzel gelişeceğine inanıyorum.. İzmir'de denemeye değer..

Benol Hazaroğlu
04-08-2012, 10:18
Beyaz çiçeklerin son durumu.

Benol Hazaroğlu
04-08-2012, 10:30
Mart ayında açmıştı. Hiç çiçeğini dökmedi. Pembe salkımlar hala diri.

serpil ocak
08-09-2012, 22:00
bu çiçeği bende istesem nolur sanki çok güzel nazarlardan saklansın inşallah

serpil ocak
08-09-2012, 22:02
buda çok güzelmiş gelde kıskanma nerden bulursunuz bu güzellikleri :)

selis
24-10-2012, 19:15
Geçen baharda çiçek açan bitki, tekrar tomurcuklanmış..
Mevsimleri şaşırdı diyeceğim ama, havalar soğuyor..
341272

Benol Hazaroğlu
25-10-2012, 11:23
Sevgili selis,

Ayni bitki mi? Benimki de açtı mevsimsiz, zamansız.

selis
25-10-2012, 15:03
Şaşırdım senede iki kere açışına.. O zaman sorun yok demek ki?
Teşekkür ederim..

agozce
25-10-2012, 23:22
Bence bu bahar çiçeği..Bahar ve sonbaharı seviyor...

Benol Hazaroğlu
26-10-2012, 09:02
Yapraklar döküldü ve yeniden yeşerdi az da olsa çiçeği var.

Benol Hazaroğlu
26-10-2012, 09:03
Görünüşü beni mest ediyor.

selis
26-10-2012, 10:26
Benol Hanım, ben sizin 2 tane bitkiniz var sanmıştım.. Sonradan, 121'deki fotoğraftan itibaren inceleyince fark ettim ki tekmiş..
Bitkiniz önce beyaz açıp sonra pembeye mi dönüyor yani?

Benol Hazaroğlu
26-10-2012, 13:25
Evet. sizinkinden farklı türü olduğunu sayın sakdağın resmine bakınca anladım ve ondan bir dal rica ettim.
Henüz cevap alamadım. İstersen köklenmişi mevcut adresini yazarsan gönderebilirim.
Benimki yaz kış güneş alan cam önünde halinden çok memnun.
Çok ta dağıttım.

Pardon, sakagunun resminde farkettim.

sakdag
28-10-2012, 15:15
Kulaklarım çınlamış ama yanlışlıkla... ;)

Benol hanım, bu ne güzel bir çiçek böyle. Pembe salkımlara bayıldım, beyaz hali de harika. ;) Kırmızı çiçekli de çok güzelmiş. Hay Allah nerden geldim bu sayfaya... ;)

Benol Hazaroğlu
28-10-2012, 15:50
Sevgili sakdağın da kısmeti varmış demek ki. Adresini bekliyorum.

sakdag
28-10-2012, 16:02
Süpriz bayram hediyesi diye ben buna derim işte... ;) Yaşasın... Çok teşekkürler...

nevsune
08-11-2012, 12:14
Bu yıl hiç çiçek açmadı. Dalı da biçimsiz bir şekilde uzadı gitti. Adı sarılıcı ama sarılma diye bir niyeti hiç olmadı. Ben de hem biraz şekillensin, hem de belki çiçeklenmeye yolaçar diye iyice bir budadım. Daha önce hiç budama yapmamıştım. Sonucu gelecek bahar/yaz göreceğim.

Yapraklarının rengi de pek sağlıklı durmuyor gibi. Demir gübresiyle takviye mi yapmam gerekiyor, ne dersiniz?

Benol Hazaroğlu
08-11-2012, 14:20
Sevgili nevsune

Sarmaşık türü ama yukarıda bahsetmiştim. Arkadaşım verdiğim çeliği evinin tavanına belki 4 sıra sardırdı tek çiçek açmadı. Budamakla çok iyi yaptın.

Yapraklar benimde bazen böyle oldu ama çiçek verdi. Vilmorin sıvı gübreyi seviyor.

almanyalı
10-11-2012, 09:33
*** Kızılay cıceğiniz gerçekten çok guzelmış Almanya'da sayısız cıcek serası ennvai çeşit çiçek var ama nedense Kızılay çiçeği ve çilli begonya bulamıyorum orkidelerle yetiniyorum çok kıskandım :(

almanyalı
10-11-2012, 09:35
Sevgili Selis çiçeğiniz beyazmı başka renkli mi acaba?

selis
14-11-2012, 15:56
Sn. Almanyalı geçen baharda dikmiştim, o zaman da aynı renk açmıştı..
Beyaz olmasını ümit etmiştim ama sanırım hep böyle açacak..

iris41
15-11-2012, 21:43
Kırmızısını burada gördüm beyazdan daha güzel geldi bana ;)

selis
15-11-2012, 22:29
Şöyle bir bakayım dedim; bizim kırmızı-beyaz diye ayırdığımız bitkiler meğer farklı türlermiş..

Kırmızı olan = Clerodendrum x speciosum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Clerodendrum+x+speciosum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8FWlULLCGarK0QXn7YCABA)
Beyaz olan = Clerodendrum thomsoniae (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Clerodendrum+x+speciosum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8FWlULLCGarK0QXn7YCABA#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+thomsoniae&oq=Clerodendrum+&gs_l=img.1.1.0j0i24l2.396.4143.0.6479.13.12.1.0.0. 9.532.3010.0j4j6j1j0j1.12.0...0.0...1c.1.Sml3wTXh7 a0&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Mavi kelebek çiçeği..Sitede başlığı var = Clerodendrum ugandense (http://www.agaclar.net/forum/calilar/12528.htm)

Ayrıca, o kadar çok çeşidi varmış ki..
Muhteşem kardeşlerinden bazıları..
Clerodendrum paniculatum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=Clerodendrum+x+speciosum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=8FWlULLCGarK0QXn7YCABA#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+paniculatum&oq=clerodendrum+p&gs_l=img.1.0.0i19l6.201.4286.0.10150.13.8.1.0.0.2. 482.1935.0j2j5j0j1.8.0...0.0...1c.1.4AMdCK_4d5Y&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Clerodendrum splendens (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=pZVPeEdOQrV5sjgehY80Jg&cp=22&gs_id=5o&xhr=t&q=clerodendrum+splendens&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=c1ilUNOYKcOM0wWnrIHoAg)
Clerodendrum incisum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=s0qtAElqLZQcxPYjTIXF9Q&cp=20&gs_id=4u&xhr=t&q=clerodendrum+incisum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=3FilUJCgJe3K0AXOkYDQCA)
Clerodendrum bungei (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=pZVPeEdOQrV5sjgehY80Jg&cp=22&gs_id=5o&xhr=t&q=clerodendrum+splendens&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=c1ilUNOYKcOM0wWnrIHoAg#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+bungei&oq=clerodendrum+&gs_l=img.1.0.0j0i24l2.91430.92040.2.93804.5.5.0.0. 0.3.199.892.0j5.5.0...0.0...1c.1._Al0eTcBJVA&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Clerodendrum quadriloculare (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=pZVPeEdOQrV5sjgehY80Jg&cp=22&gs_id=5o&xhr=t&q=clerodendrum+splendens&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=c1ilUNOYKcOM0wWnrIHoAg#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+quadriloculare&oq=clerodendrum+q&gs_l=img.1.0.0i19.53965.56921.0.59420.7.6.0.0.0.4. 784.3698.3-1j0j3j2.6.0...0.0...1c.1.edk7WFE5i7Q&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Clerodendrum philippinum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Eqzq-o_hZkGRJwcDEHKx1g&cp=24&gs_id=49&xhr=t&q=clerodendrum+philippinum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7FqlUJj_Fam10QWgyICICA)
Clerodendrum calamitosum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Eqzq-o_hZkGRJwcDEHKx1g&cp=24&gs_id=49&xhr=t&q=clerodendrum+philippinum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7FqlUJj_Fam10QWgyICICA#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+calamitosum&oq=clerodendrum+ca&gs_l=img.1.0.0i19l2.26011.28761.0.30542.4.4.0.0.0. 0.576.1240.0j1j2j5-1.4.0...0.0...1c.1.ZiSrkSiRUE4&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Clerodendrum indicum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Eqzq-o_hZkGRJwcDEHKx1g&cp=24&gs_id=49&xhr=t&q=clerodendrum+philippinum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7FqlUJj_Fam10QWgyICICA#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+indicum&oq=clerodendrum+ind&gs_l=img.1.0.0i19.667.2880.0.4482.5.5.0.0.0.1.941. 3576.5-2j3.5.0...0.0...1c.1.dgc5SmDxKC8&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&fp=d2c12bd5b72f861b&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602)
Clerodendrum viscosum (https://www.google.com.tr/search?hl=tr&tok=Eqzq-o_hZkGRJwcDEHKx1g&cp=24&gs_id=49&xhr=t&q=clerodendrum+philippinum&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=7FqlUJj_Fam10QWgyICICA#um=1&hl=tr&tbm=isch&sa=1&q=clerodendrum+viscosum&oq=clerodendrum+vi&gs_l=img.1.0.0i19.47781.52041.2.53124.14.11.0.2.2. 8.569.3492.0j1j5j2j2j1.11.0...0.0...1c.1.ogJQchqO0 jA&pbx=1&fp=1&bpcl=38625945&biw=1366&bih=602&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&cad=b&sei=Ul2lUJG7Laq40QXG9IDoAQ)

iris41
16-11-2012, 21:27
Hepsi bir birinden güzel ;)

almanyalı
17-11-2012, 00:25
Özenmedim kıskançlıktan çatlıyorum o ne güzellik yaa

almanyalı
17-11-2012, 00:31
Böylede çok güzel ama tohum mu ektiniz yoksa fide mi

almanyalı
17-11-2012, 16:00
Mart ayında açmıştı. Hiç çiçeğini dökmedi. Pembe salkımlar hala diri.

Güle güle büyütün çok güzel karşısına geçip Türk kahvesi içip seyrine doyum olmaz herhalde ( bence tabii benim de olsa öyle çiçeğim seyrine doyamazdım :eek:)

Günay_61
03-01-2013, 13:18
Sayın Benol HAZAROĞLU Clerodendron thomsoniae yani ağlayan kalpler çiçeğinizi çok güzel buldum. Ben de Trabzonluyum ve bu çiçeğin çeliğinden veya tohumu varsa tohumundan sizden almam mümkün müdür? Teşekkürler.

Benol Hazaroğlu
06-09-2013, 21:38
Güle güle büyütün çok güzel karşısına geçip Türk kahvesi içip seyrine doyum olmaz herhalde ( bence tabii benim de olsa öyle çiçeğim seyrine doyamazdım :eek:)

Mesajınıza çok geç yanıt verdim ama eğer yolunuz Türkiye'ye düşerse bana mesaj atın size ulaştırayım.

deryavsar
20-11-2013, 12:24
:( selam arkadaşlar çiçeğim bu halde sitede bakıyorum herkesin ki daha koyu yeşil yapraklı sağlıklı duruyor ben bu kadar paniklememiştim daha önce fotografları görünce ne yapıcam bilemedim çiçeğim hasta yardımcı olurmusunuz önerileriniz neler ? şimdiden teşekkürler....

deryavsar
20-11-2013, 21:11
http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/33151.htm#post1220891 ...merhabalar baştaki konudada belirtmiştim fotoğrafları orada var çiçeğimin sizinkileri görünce daha çok panikledim ölüyor mu ya çiçeğim ne yaptıysam olmadı gibi :( yardımcı olunn lütfenn :(

Benol Hazaroğlu
21-11-2013, 12:09
Budayın, Köküne bakın, saksı ve toprak değiştirin. Bir dal kesip suda köklendirin.
Çareler tükenmez.

deryavsar
21-11-2013, 17:23
budama yapmadım ama köküne baktım saksı değiştirdim topragına elleyemedim çok sacaklıydı ? dal kesin derken direk yapraklı dal kesip suya mı koyucam?

Mutlu Kutlu
22-11-2013, 11:04
Bu aylarda yapraklarını dökebilir, sürgünler geriye doğru kuruyabilir. Bunlar tamamen mevsimsel olaylar. - 10 a kadar dayandığını gördüm ama daha sert donlarda zarar görebilir, şimdiden iç mekan serin bir yere koyun. Büyük bir ihtimal baharda yeniden sürgüne geçer güzelleşir, iç mekan ve nemli ortamda +18 +30 derece arası sıcaklıklarda kendini baharda sanıyor ve hareketleri kesilmiyor.

deryavsar
22-11-2013, 13:52
zaten şu an iç mekanda ama sabah gunesı alamıyor ögleden sonra güneş vuruyor .İnşallah olmaz bişey ya yoksa çok üzülürüm :(

Muda
09-06-2015, 23:35
Bir çiçekçide müşterilerini bekleyenler. Fiyatları biraz yüksek geldi bana. Bende kırmızı çiçeklisi yeni sürgün vermeye başladı.

558242

558243

558244