View Full Version : Penis Biberi (Peter Pepper)
Penis biberleri ikinci kez biber verdiler, halâ çiçekte olanları bile var.
95299
Sitede araştırdım ama sanırım kimsenin haberi yok .. Acı bibermiş.. :(
Çan biberinden sonra bu şekil hakikaten şok edici.. ;)
http://img6.imageshack.us/img6/8864/pa101101.jpg
http://img6.imageshack.us/img6/3319/pb261433.jpg
http://images.gittigidiyor.com/1901/Penis-Biberi-Penis-Pepper-Peter-Pepper-Fidesi__19014852_0.jpg
BalıkcıSerdar
23-07-2009, 16:49
Ohoo sitede satışı bile vardı:)
Gülerin biberlerini buraya taşıdım :)
Fotolar aynıymış :D
Kızılelma internette satıldığını gördüm ;)
bahtiyar02
23-07-2009, 21:38
yabancı bir sitede resimlerini görünce çok şaşırmıştım.Demek ki ülkemizdede yetiştiren varmış.
sertug guray
23-07-2009, 23:12
Ben bu biberin görünüşünü çok sevdim mutlaka yetiştirmem gerek
kızılelma
24-07-2009, 08:46
selis teşekkür ederim
tolgahann
24-07-2009, 13:48
İlginçmiş gerçekten.:)
denizakvaryumu
27-07-2009, 13:47
http://www.peterpeppers.com/Peter_Peppers/peter_peppers.htm
Latince sevenler için bu biberin adı;
Capsicum annuum var. annuum 'Peter'
Ve yine bu biberin acılığı konusunda fikir vermesi açısından
"...Peter Peppers are hotter than the tabasco and at least 10 times hotter than the jalapeno."
cümlesi gözlerden kaçmasın.
MeyveliTepe
28-07-2009, 14:22
Acaba bu biberin toprak, su, güneş istekleriyle ilgili bir bilgi var mı? Jalapenodan acı olduğu yazılmış. Scoville değeri belli midir?
denizakvaryumu
28-07-2009, 14:45
Scoville değerini bilmiyorum ama 1-10 acılık sıralamasında 9.sırada olduğunu okumuştum.Yani gerçekten çok acı :)
''Scoville değeri ne ola?'' diye soracaktım ki, baktım sitede cevabı varmış. Jalapenodan da acı bir biberse ben hayatta yiyemem. İki tane sıradan süsbiberi yiyince (Süsbiberi vulgaris:D) kavruluyorum.
Sebahattin Sargın
28-07-2009, 22:42
Safranbolu toplantısında Güler abla bu biberlerin tohumlarından vermek için biberlerin içinden tohumu çıkardı. Sonrada hepimize güzelim ayvalarından kesip verdi, gariptir ki ayvadan bir ısırık alanın yüzü ekşimeye başladı. Güler ablanın elinden mi yoksa bıçaktan mı tam hatırlamıyorum ama bizim ismi ayıp biberin acılığı ayvaya geçmişti...
Benim gibi acı yemeyen biri için çok acıydı doğrusu...
denizakvaryumu
03-08-2009, 13:26
Benim bildiğim aynı fidede tornadan çıkmış gibi PP çıkmıyor.
Çoğu bildiğimiz pazarda satılan köy biberi gibi...Belki bir tane (ya da hiç) aynı fidede PP oluyor.
Biberde yeterli izolasyon mesafesi bırakılmazsa, tür özellikleri kayboluyor.
Siyah renkli biberler gövde üzerinden tek tek çıkarlar. Yedi kardeş adlı biber ise, aynı noktadan yedi tane biber verir. Hepsi tek teras üzerinde yetiştirilince, siyah biberlerim ertesi yıl, aynı noktadan yedi tane vermeye başlamışlardı...
Penis biber (peter pepper)
Şu an yeşil. Kızarırsa eğer fotoğrafını eklerim.
( Hatta belki ona don bile dikerim.) :D :p
Neyse konuyu dağıtmayayım. Zaten zor toparlanmış... :)
Bir kaç çeşit süs biberi yetiştirdim. Topladıklarım da oldu. Velhasıl "hangisi daha acı ki " diye tahlil etmeye bir türlü cesaret edemedim.
Annemin tarhana yapımını tamamlamasını bekliyorum.
Her tarhana yapışım da bir çeşidini katarak sırayla denemeye karar verdim.
Sevgili habibe,
Tohum bekliyoruz, lütfen tarhanada kullanma :)
Sevgili habibe,
Tohumlarını alıp kullansa olur mu? :)
:o
Telaş yaptım birden :)
Halil Önen
27-08-2009, 01:10
Penis biber (peter pepper)
Şu an yeşil. Kızarırsa eğer fotoğrafını eklerim.
( Hatta belki ona don bile dikerim.) :D :p
İyi de yapraklar niye sararmış?
Eğer vitamin (gübre) eksikliği varsa tüm yaprakları dökebilir.
( don işi de pahalıya gelir.):)
Sevgili habibe, penis biberlerinin yanında başka biberler varsa tozlaşmaya etki ediyorlar, şekil bozukluğu oluyor, dikkat et.
Hatta don bile dikerim diye sen işin şakasındasın ama işin komik tarafı ben tülden don da dikmiştim. :p
Yanında başka biberler vardı, çiçeklenme başlayınca hemen tülden yaptığım minik keseleri geçirdim başlarına, olgunlaşma olunca da keseleri çıkarttım.
Keşke keseli halinde bir-iki fotoğraf çekseydim.
Sevgili habibe,
Peki maki :) Malinanın dediği gibi yapayım. Ben de tohumları ayırıp kullanırım ;)
İyi de yapraklar niye sararmış?
Eğer vitamin (gübre) eksikliği varsa tüm yaprakları dökebilir.
( don işi de pahalıya gelir.):)
Yapraklarının sararması saksısı küçük olduğu için sık sulama yaptığımdandır ya da sizin dediğiniz gibi gübre ihtiyacındandır.
Keçi gübresi suyu verebilirim.
( Mazallah yapraklar düşerse iş büyüyüp, pijamaya malolabilir.) :)
Sevgili habibe, penis biberlerinin yanında başka biberler varsa tozlaşmaya etki ediyorlar, şekil bozukluğu oluyor, dikkat et.
Hatta don bile dikerim diye sen işin şakasındasın ama işin komik tarafı ben tülden don da dikmiştim. :p
Yanında başka biberler vardı, çiçeklenme başlayınca hemen tülden yaptığım minik keseleri geçirdim başlarına, olgunlaşma olunca da keseleri çıkarttım.
Keşke keseli halinde bir-iki fotoğraf çekseydim.
Keşke çekseymişsin keşke.. Benim biberlerin tipi ondan bozuk oldu desene. :)
Bir sürü süs biberi çeşidi bir aradaydı. Üstelik bunu süs biberleri sayfasında da sormuştum tüh..
Sence biberlerin özelliği bozulmuşmudur?. Seneye ekince mi anlarız?.
Bir sürü süs biberi çeşidi bir aradaydı. Üstelik bunu süs biberleri sayfasında da sormuştum tüh..
Sence biberlerin özelliği bozulmuşmudur?. Seneye ekince mi anlarız?.
Biberlerde izolasyon mesefesinin önemi daha önce yazılmıştı.
O biberlerin özelliği bozulmuş olabilir ama başka tür biberlere kendi özelliğini de geçirmiş olabilir :) Elde ettiğiniz tohumlar, ürün verince anlarız :)
Bu biber çok acı olduğundan Tarhana konusunda uyarı yapılmış sanırım.. Koyun gübresi biberlere çok iyi geliyor..Ölmeye yakın biberleri bile coşturuyor..
Biberlerin uçları sonradan mı şekil alıyor? Bunlar oldukça sivri ama..
Bu arada tohum paylaşımına ben de talibim.. :rolleyes:
Penis biber tohumu arıyorum (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16733)
Ben tohumları iki ayrı saksıya ekmiştim. Yanındaki saksılarda da başka, başka acı biberler vardı.
Sitede konuyu okuyunca hemen diğer saksılardan uzaklaştırdım ve tülden yaptığım keseleri bağladım ama bazılarında şekil bozuklukları oldu.
Sevgili Güler, Selahattin hocanın bir mesajında acı biberini diğer çeşitlerden bu yöntemle korumaya aldığında acısının azaldığını yazmıştı.
Senin biberlerde de acı kaybı olmuşmu?.
Benim acı ile hiç aram yoktur. Tesadüfen penis biberi tohumunun deydiği bıçak ile kestiğim ayvayı bile yiyemedim.
Kızardı.. Diğer saksıdakiler hala yeşil. Acı oranını, kopardığım da yazarım.
Şekil bozukluğu var.. Hepsinde aynı durum var mı Habibe?
Var zeliş var.
Diğer süs biberleri ile yan yana büyüdüler.
Sanırım o yüzden şekil kaybı oluştu.
tugrul bıyıklı
11-09-2009, 01:59
http://www.peterpeppers.com/Peter_Peppers/peter_peppers.htm
Latince sevenler için bu biberin adı;
Capsicum annuum var. annuum 'Peter'
Ve yine bu biberin acılığı konusunda fikir vermesi açısından
"...Peter Peppers are hotter than the tabasco and at least 10 times hotter than the jalapeno."
cümlesi gözlerden kaçmasın.
bu linkten okuyup az buçuk anladığım kadarıyla bu penis biberi bir kültüvar. zaten latince isminde de varyete olduğu bildirilmiş. elimdeki kaynaklarda rastlayamadım bilgiye ama biraz daha araştırmam gerekli ders kitaplarımı :(
Ne zaman ektiğimi not etmeyi unuttuğum, ama Mart ortası diye hatırladığım penis biberlerimin bu gün itibarıyla durumları.
Sarı ve kırmızı olmak üzere iki renk var. Her renkten bir fideyi topraksız, diğerlerini de topraklı yetiştirmeyi düşünüyorum.
140121
Bu sarı renklisi.
140122
Bunlar da kırmızılar ama pek güdük kaldılar. Sanırım bu saatten sonra işleri biraz zor.
140123
Emre İlhan
01-05-2010, 12:30
Başarılar Sayın Malbman.İnşallah başarılı bir süreç olur.Özellikle topraksız yetişecek olanları şimdiden çok merak ediyorum.Bende yaklaşık 13 gün önce sivri biber tohumu ve domates tohumu ekmiştim.Domateslerin bir kısmı çimlendiler Red Robin başlığına resimlerini koydum.Fakat biberler hala çimlenmediler.Havalar bu aralar yağışlı geçti.
Teşekkür ederim sayın emreilhan. Umarım her birinden bir kaç adet sağlıklı biber yetiştirmeyi başarırım da, tohumlarını da paylaşma şansımız olur.
Yetiştirirken izolasyon mesafesi ve üzerine "don" geçirmek de dahil olmak üzere tüm önlemleri alacağım. Sanırım başarı şansımı bu sayede artırabilirim.
alexcan1905
08-05-2010, 10:56
Herkese Selamlar.
Uzun zamandan beri siteye giriş yapamıyordum işlerimden dolayı nasip bu günemiş.
Arkadaşlar Ben Kasım 2010 ayında Penis Pepper tohumu sipariş edip temin etmiştim.O günden 13 Nisan 2010 tarihine kadar buz dolabında sakladım.O gün tohumlarımı diktim.5 adet tohumdan 3 tanesini çimlendirebildim.Hayatımda ilk defa tohum diktim bence benim açımdan büyük başarı.Sanırım diğerlerini derin diktiğim için çıkmadı.Size 06 Mayıs 2010 tarihindeki halini ekliyorum.Yaklaşık 25-30 günlük halidir.Her haftasizlere yeni fotoğrafını ekliyeceğim.Yalnız bu işle uğraşan arkadaşlar bilirler.Acaba bunlar biber fidanımı?Piçolduğunu sanmıyorum.Kalınlığı yaklaşık çap=2mm Boyu 4cm resimden belki anlaşılmaz diye yazdım.Yarumlarınızı bekliyorum.Sizce su haftada ne kadar dökmeliyim.7Kilo kestane gübresi var tenekenin içinde en alttan 4 deliğe sahip..3 Adet Üzerinde fidan var.Biri zaten ortada en büyük diğerleri daha küçük.Biraz Büyüsünler ayrı saksıya yerleştireceğim.Şimdiden teşekkürler...
http://pic1.resimupload.com/r8/resim_132806333.jpg
MESUT KAYA
17-05-2010, 04:01
çok degişik bır çeşit şaşırdım::
hiç gülesim yoktu çok ilginç. ilk kez gördüm biberi..
alexcan1905
12-07-2010, 18:04
11 Temmuz 2010 tarihiyle benim saksıdaki biberlerim
Selahattin Yılmaz
12-07-2010, 22:21
Sevgili alexcan1905, eğer 250 metre çapta başka bir biber fidesi varsa o biberlrden hiç tohum alayım demeyin. bana klaırsa tohum almak istediğiniz çiçekleri böyle minik bir kese içerisine alırsanız o biberler orjinal olur. Fanuslarda kullanılan o yanan kese varya o süper aslında bu iş için ama nereden bulunur bilemiyorum hani.
Ben kendi biberlerime tülden torbalar dikip bağlamıştım. Çiçek açtıklarında arılar başka yerlerden değişik polenler getiriyorlar. Bu yüzden önlem almak gerekir.
alexcan1905
14-07-2010, 17:33
Çok haklısınız ama ben şehirde yaşıyorum.Bırakın arının olmasını insanın egzos dumanından dolayı yaşaması bile mucize.Etrafta bir Allah'ın kulu ne çiçek ne bitki hiç bir şey yetiştirmiyorlar.Her halde apartmanın yaşam tarzı bu olsa gerek.Birde şunu sormak isterim:ben şaşal su döküyorum.Acaba bir sorun olur mu?Birde çiçeklere sıcak su dökmek iyi değil diyorlar peki soğuk su döksek zararı veya faydası olur mu?İdeal olarak suyun sıcaklığı ne olmalıdır ?
Oooo, bu kadar ince düşünmüyoruz. Sıcak derken tabii ki kaynar su veya soğuk derken de buzdolabından çıkan su ile sulamıyoruz çiçeklerimizi.
Normal musluk suyu, oda sıcaklığı iyidir.
Ama bazı çiçekler vardır kireçli suyu sevmezler, bazı bitkiler vardır (etoburlar) saf suyu isterler.
Şaşal suya güç mü dayanır. Suladığınız alt tarafı biber.
Ben musluk suyu kullanırken (özen gösterdiğim çiçeklerime) suyu bir gün dinlendirip veririm.
alexcan1905
15-07-2010, 09:16
Haklısınız ama zaten 10 Litresi 2Lira.Ayrıca ben yeni başladım hevesle yapmaya çalışıyorum.Daha önce bir dikili ot bile yoktu ne çevremde nede kendimde.Bu site sayesinde heveslendim ve ilk defa biber diktim.Amacım hani kadar yol kat ettikten sonra hastalanır birşey olur kurursa üzülürüm diyerekten şaşal su ile suluyorum.Sizce biber için faydalımıdır ?
Her bitkinin suya ve güneşe ihtiyacı vardır, yeter ki dozajında olsun.
Kolay gelsin.
alexcan1905
06-09-2010, 20:34
Herkese Merhabalar......
Öncelikle dileğim editörlerden bu sayfanın başka biryere taşınmamasını istiyorum.Nedeni;forumda ve diğer tüm türkçe sitelere baktım ve penis biberi konusunda benim kadar detaylı çalışma yapan göremedim.
Tohumları Nisan 2010 yarısında 5 adet tohum attım.Ama ben hayatımda ilk defa birşey dikip yetiştirme işlemi yapacak olduğumdan, tohumları derine diktiğimi sonradan öğrendim ve sadece 3 tanesi çimlendirebildim.Size kullandığım malzemeleri kabaca yazmak istiyorum.
Malzemeler
1) 20 kg Kestane toprağı veya kestane gübresi olarakta adlandırılıyor.
2) 2 adet 5 kg saksı ve 1 tane 10 kg zeytin tenekesi.
3) Diğer basit malzemer.Su,çomak...vs.
Tohumları attıktam sonra tam 15 gün içerisinde (ne eksik ne fazla) 3 tane tohum çimlendi.
Tarih aşağı yukarı Nisan 2010 Sonu.
169745
Tabi günler günleri kovaladı.Ve 3 tanesi büyümeye başladı.Hepsi bir arada olursa gelişme duracak ve ilerleme kaydedemiyecektim.Bü yüzden tarih Haziran 2010 ortalarını gösterirken ayırmaya karar verdim.Başlangıçta 10kg zeytin tenekesinin içinde olan fidanların 2 tanesini sağ ve soldakini ayırıp kahve rengi olan saksılara yerleştirdim.Daha üstünde ya 1 ya da 2 tane çiçek vardı.
Tarih : Haziran 2010 Ortası
Bu biberde temmuz başına kadar olan sorunu çözemedim.Oda çiçek dökmesiydi.Halbuki ben suyu bile şaşal su kullanıyordum.Bu nasıl olabilirdi? Forumdaki arkadaşlardan biraz bilgi aldım.Tripsi denilen küçük bir böcek veya havalar çok sıcak olduğundan kökler aşırı sıcak olmuş olabilir diyorlardı.
Bende alüminyum folya ile sardım teneke olanını ama cevap vermedi.Sonra yaşlı bilge kral görünümde bir köylü amca vardı gideyim ona sorayım dedim.Ve bana dediki "Sen çok sulamışsın belli.Senin biberler azmış.Az su veririsen biber yapar çok su verirsen boy atar.Yapraklar büzüşünceye kadar bekle ve odan sonra az dirilecek kadar su ver.Ayrıca haftada bir fazla derine inmeden toprakları havalandır." dedi.Ve dedikini yaptım.
Ağustosun 15.gününden itibaren düzelmeye başladı.Sonuç mükemel oldu.Artık çiçek dökmüyor ve dökse bile tek tük döküyordu.
Şimdi size fotoğrafları ekleyeceğim fakat bulunduğum yerdeki avantaj ve dezavantajları sıraklamak istiyorum.
Avantajlarım
1) Apartmanın 2.katında yetiştiriyorum ve bolca güneş mevcut.
2) Şehir haatı olsa gerek Allahın bir kulu papatya bile yetiştirmiyor.Bu bana çiçeklerimin tozlaşmasında şekil bozulması yaşamayacağı garantisini verdiğinden avantajdayım.
3) Balkonun geniş olması.
Dezavantajlarım
1) Avantajlarımın 2.maddesi bana şöyle bir dezavantaj doğuruyor.Kimse çiçek bilgisine sahip olmadığından yardım edemiyor.
2) Bende ilk defa bir bitki yetiştiriyorum.
Şimdi gün geldi çattı biberler çıktı.Fakat daha küçükler.En büyük avantajım baştada dediğim gibi etrafta hiç biber ve bitki olmadığından şeklin düzgün çıkması.Tabi bazılarının kafa kısmı daha çıkmadı.Sanırım 15 güne kadar hepsi daha büyür ve gerçek kallerini alırlar.Acılık konusuna gelince şöyle söyleyeyim bu fotoğrafları çekerken elim kolum yanlışlıkla biberlere değdi inanın ki acı acı kokuyordu elim ve kolum.Bizim burada Adanalı bir abi vardı.Acıyı fealket seviyordu.Bu biberlerden 1 tanesi resim çekerken koptu ono götürdüm yesin diyerekten yedi ve durum felaket.Adamın gözlerinden yaş geldi kızardı.Hemen suya sarıldı.Benden size söylemesi.Bir güzel ata sözü yazayayım espiri anlamında "Tatlı tatlı yemenin acı acı çıkması vardır."
Kızarma Dönemindede Resimler Ekleyeceğim.Herkese İyi Çalışmalar.Umarım Aklınızda Sorulara Cevap Olur.Tam Bu Sayfayı Hazırlamak İçin 1 Saat 37 Dakikamı verdim.Beğenirseniz Sevinirim.Tüm yorumlara açığım.Teşekkürler....
Ve bugün...06 Eylül 2010 Haliyle Son Durumu....
169744
169746
169747
rencberdede
08-09-2010, 18:38
Tebrik ederim, çok gerçekçi olmuş :D
Maşallah çok güzel büyümüşler sevgili alexcan1905.Bol çiçekli olsun bol bol biberler versin ;)
alexcan1905
03-10-2010, 14:42
Teşekkür Ederim.
Doğayla Barış
22-10-2010, 21:57
Çok ilginç gerçekten,zoru başarmışsınız alexcan1905 tebrik ediyorum,bozulmadığına göre tohum alma işinde başarıya ulaşırsınız sanırım,kolay gelsin,paylaşıma açmanızı bekliyorum :-)
Cumhur Tonba
22-10-2010, 22:09
Alexcan1905,
Zoru başarmanın, bir şeyler keşfetmenin, gözlemenin bütün zevkini ve heyecanını tatmışsınız. Bundan daha güzel ne olabilir ki. Tebrikler.
alexcan1905
23-10-2010, 00:03
Çok ilginç gerçekten,zoru başarmışsınız alexcan1905 tebrik ediyorum,bozulmadığına göre tohum alma işinde başarıya ulaşırsınız sanırım,kolay gelsin,paylaşıma açmanızı bekliyorum :-)
Teşekkürler.Paylaşım konusunda malesef sıcak değilim.Tohumlarını aldım tabikide.Sadece satışını yapabilirim.Anlayışla karşılayın lütfen.
alexcan1905
05-11-2010, 13:48
Arkadaşlar belki inanamayacaksınız ama 05 Kasım 2010 şuanki durumunu koyuyorum biberlerimin.Balkon panjurlu olduğundan gece full kapatıyorım sıcak oluyor tabi biraz dışarıya göre.Belki bununda etkisi vardır bilemiyorum.Sabahları 13:00-16:00 arası komple güneş görüyor ve biberimi güneşte dal üzerinde kurutuyorum tohumluk için.Daha önceki resimleri üst mesajlarda eklidir.
ay ben bu biberi dikemem utanirim ,bahceme biri gelir görürse ne derim ayhhh:))
ay ben bu biberi dikemem utanirim ,bahceme biri gelir görürse ne derim ayhhh:))
Temmuz 2009'da Penis Biberi (Peter pepper) adı üzerine tartışmalar (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=16650) başlığına zaten fikrinizi yazmıştınız :)
2011 yılına geldik. Hala penis konusuna takılmanız neden?
Almanya da internettede görmüstüm bunlarin tohumunu ohaa demistim sofraya bile cikmaz bunlar yaa
ay insan utanirya ele güne karsi nasil dikilir bu biber ortalik yere ayyyyyyy))))
İstiyorsanız orada devam edebilirsiniz...
tugrulbaba
08-02-2011, 20:00
Pul biber olarak değerlendirilebilir sanırım. Yeteri kadar kızardığı taktirde bu çeşit biberi listeye almakta fayda var. Acı "skalası"ndaki yeri neresi acaba?
acı skalası: scoville ölçeğidir. şu linkten (http://tr.wikipedia.org/wiki/Scoville_Ac%C4%B1l%C4%B1k_%C3%96l%C3%A7e%C4%9Fi) detay alınabilir.
bensahin
01-03-2011, 16:26
http://growingchillies.net/category/peter-pepper/
bu siteye göre 5,000 to 30,000 scoville arasındaymış.
Benim acı ile hiç işim yoktur, acı da hiç yiyemem ama oğlum Habanero biber tohumu getirtmiş, " anne mutlaka bundan yetiştir" diye tutturdu.
Bakalım nasıl yapacağım, çok acı olduğunu söyleyip duruyor, acılık derecesi 300.000 miş.
Eldivensiz çalışamıyacağım anlaşılan.
Aman Güler hanım dikkat. Eldiven bile kar etmiyor habanero biberine ona göre. En azından bildiğiniz beyaz muayene eldivenlerinin hiç bir yararı yok.
İki yıl önce saksıda yetiştirdiğim sarı habanerolardan tohum alırken o eldivenlerden takmıştım. Buna rağmen iki gün boyunca ellerimi hiç bir yere değdiremedim. Zehir gibi bir şey o biberler.
Peki ya sevgili malbman, insanların zoru ne bu kadar acı ile?
Oğluma da şaşıyorum valla. Yemeklerde karabiber bile istemez, tutturdu bu biberi yetiştir diye. Yandık ki ne yandık desenize.
Sevgili Güler hanım, bu acı tutkusunu hiç anlamış değilim. Çocukluğumda illa ki acı biber yememizi isteyen babamdan çektim. Sonrasında eşim de aynı şekilde çıktı. Elimi bile süremediğim biberleri çerez yer gibi tek lokmada yutuyor. Ödüm kopuyor midesi delinecek diye.
Hakkikaten yanmışsınız siz:p:p
Emre İlhan
01-03-2011, 18:24
Güler abla. O biberlere fide aşamasına geldikten sonra amanın dikkat et. Acı biberlerin yaprağı bile yabani bir acı kokuyor. Biberlere temas edip toplamak istediğinde ameliyat eldiveni yerine hani şu kalın olan kırmızı temizlik eldivenleri var yha onlardan kullan. Adana'da biber salçası vs... yaparken genelde temizlik eldiveni kullanılıyor. O biberi kurutup, çekip pul biber yaparsan yarım çay kaşığı gibi, yemeklere az az atarak acı aroma kazandırabilirsin. Açıkcası o biberi kıtır kıtır yemesi yürek ister, şahsen ben yiyemem.:) Geçen yaz yetiştirdiğim cin biberlerini dalında kızarmadan topladım ki fazla acı olmasın diye. Onları turşu yaptık çok güzel oldu. Kısacası acılık derecesini olgunlaşmasına göre kafanda tasarla. Ne kadar az acı olsun diyorsan o kadar hamken topla. Ama genede Habanero biber diğerlerine göre baya acı olacak. Benden söylemesi.:)
Penis biberi başlığını yeniden canlandırdığıma kızacak olanlara rağmen; (hiç umursamadığımı da belirteyim) penis biber filizlerim.
Bunlar kırmızı olan penis biberler :p:p
205345
Bu da sarı olan. Üç taneden en dirençlisi bu çıktı. Diğer ikisi öldü maalesef.
205346
Arkadaşlar bu biberi bende ekmek istiyorum tohumunu nasıl temin edebilirim?
seyyah53
03-05-2011, 00:24
İnternet ve forum satış bölümünde bol miktarda var...
Yakup Ünal
03-05-2011, 14:01
Merhaba;
Biberin tohumundan temin etme şansım varmı ?
normalde bizim biberlerimizde uç kısmı kök kısmına göre tatlı olur biberin en acı kısmı neresi?
Penis biberlerimin kırmızı olanları iyi yolda. Sarının sonuncusu da üstteki fotoğraftan bir hafta sonra sizlere ömür :p:p ama kırmızılar son derece sağlıklı. sanırım Bu defa yetiştirmeyi başaracağım.
Açacak olan çiçekler için sevgili Güler hanımın tabiriyle don dikme de dahil olmak üzere her türlü önlemi alacağım ki gelecek sene paylaşacağım tohumlardan dolmalık biber, kahvaltılık kıl biber vs. çıkmasın :p:p
bahtiyar02
06-07-2011, 15:11
Fidan olarak çok sağlıklı görünüyor.Dilerim biberlerinide görebiliriz.
Saygılar
Sevgili Bahtiyar, iyi dileklerin için teşekkür ederim. Sanırım dileklerin kabul oluyor:p
Penis biberlerimin son hali.
239958
Bunlar minik biber adayları.
239959
239960
Bu tomurcuk nedense diğerlerinden daha çok büyümüş. Halbuki aynı saksıda duruyor, aynı besini alıyorlar.
239961
239962
sungurak
13-09-2011, 10:39
http://media.snimka.bg/9369/024993958.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9369/024993964.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/9369/024993971.jpg?r=0
Selahattin Yılmaz
14-09-2011, 09:34
Sevgili malbman ve sungurak sizlere bir takım tarifler vereceğim ve sonrada sizde bana tohum elde ettiğinizde tohum göndereceksiniz veya hali hazırda fazla bitki varsa ona da yok demem :) :D. (Bende size samandağı biberi tohumu gönderebilirim :) şaka yollu söylüyorum kimse göndermek zorunda değil tabi)
1-Biber çok çabuk yabancı döllendiğinden bu yabancı tozlanma ilede tohumdan çıkan meyveler değiştiğinden diğer bir biber çeşidi ile arasında en az 250 metre mesafe olmalı değilse aldığınız biber tohumuna güvenmeyin.
2-Tohum alırken aynı bitkilerden çeşit özelliğini daha fazla gösteren bitki bırakıır diğerleri uzaklaştırılır ki kendileme ile daha kaliteli özelliklere sahip olan tohumlr elde edilsin.
3-2,5 litre pet şişeye bir avuç dolsu gvercin gübresini döküyorsunuz içerisinde yarım avuç kül dolduruyorsunuz ve suyla doldurup bir hafta bekliyorsunuz ve bir hafta sonra bir litre suya bir çay bardağı bu oluşan gübreden koyup her 2 sulamada bir bu gübreli suyu kullanıyorsunuz.
4-Malum sonbahara geldik son tohumlar için fazla vaktiniz yok. Bu nedenle eğer havalar iyice soğursa balkond aminik bir sera yapın ve biberleri saksıda orada muhafaza edin yeterince sıcak olursa seneye orda yaşayıp gelecek yazda erkenden meyve almaya devam edebilirsiniz.
5-Daha iyi ve organik verim için kendi kullandığım B5A dan size 100 er gram gönderebilirim (Yalnızca bana tohum gönderebilecek olana :) )
Selahattin hocam merhaba. Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu forumda ilk öğrendiğim kural, yine sizin bir mesajınızdan, biberler arasında en az 100 metre (diye hatırlıyorum) izolasyon mesafesi olduğuydu.
Bu nedenle biber konusunda her seferinde bu kurala sıkı sıkıya bağlı kalıyorum. Ayrıca lüks lambası fitillerim var. Açan çiçeklerden 4-5 tanesini bunların içine alacağım ki arı, kelebek ya da diğer doğal dölleyiciler tozlamasın.
Bizim buralarda güvercin gübrsi bulabilirsem gübreli su tarifinizi yapacağım. Tohum konusuna gelince; sağlıklı biberler yetiştirebilirsem tohumları paylaşacağım. Size de ayrıca gönderebildiğim kadar tohum gönderirim.
Sevgilerimle
Halil Önen
15-09-2011, 12:13
Ayrıca lüks lambası fitillerim var. Açan çiçeklerden 4-5 tanesini bunların içine alacağım ki arı, kelebek ya da diğer doğal dölleyiciler tozlamasın.
Sn.malbman,
bu konuda görsel ya da değil açıklayıcı bilgiye borcunuz var. :)
Saygılar
Sayın Halil Önen, tomurcuklar yavaş yavaş büyüyor. Açan çiçekleri lamba fitillerinin içine aldığım zaman fotoğraflayıp, bilgim dahilinde anlatacağım.
Aslında anlatılacak çok bir şey yok. Bu fitilleri çiçekler için bir tür cibinlik gibi kullanacağım. Tek fark cibinliğe sivrisineklerin değil, arı, kelebek vb. gibi tozlayıcıların girmesini ve dolayısıyla etraftan topladıkları biber polenleri ile penis biberi çiçeklerini tozlamalarını önlemek.
Böylece biberleri aslı gibi koruyabilmeyi umuyorum.
Sevgilerimle
hayalkuran
15-09-2011, 15:59
saygıdeğer arkadaşlar, mümkünse bende bu ayıp biberden istiyorum.Balkanda yetiştirip, küfür edenlerin ağzına sürmek için...İyi fikir ama ,değil mi?!...
O kadar acı ki, onu kestiğiniz bir bıcakla kazaran soyduğunuz bir meyve bile acı geliyor.
Bir agaclar.net toplantısında ayva yiyenlerin başına gelmişti. :p
Sn.malbman,
bu konuda görsel ya da değil açıklayıcı bilgiye borcunuz var. :)
Saygılar
Sayın Halil Önen, sözünü ettiğim cibinlik hikayesini fotoğrafladım. Çok basit bir şey ama çok etkili olduğuna eminim. Yine de biberleri görmeden çok ta emin olmamak gerekir sanırım.
Sevgilerimle
246534
246533
Bunlar da cibinlikler :p:p
246530
246531
246532
Bu da cibinliğin içindeki çiçek.
penis biberi ilginç bir adı var, ilk defa duydum sanırım çok acı bir biber?
Penis biberlerimin son hali. Onlarca çiçekten yalnızca bir tanesi meyvey döndü. Zira çiçekler açıp meyveye dönüştüğü sırada sapların dallarla birleştiği yerden başlayarak sararıp kuruyor ve dökülüyor.
Neyse ki bu arkadaş dirençli çıktı. En azından bir tane biberim olacak. Ancak bu sorunun çaresi nedir, bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
Selahattin Yılmaz
09-10-2011, 21:38
Selahattin hocam merhaba. Öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Bu forumda ilk öğrendiğim kural, yine sizin bir mesajınızdan, biberler arasında en az 100 metre 8diye hatırlıyorum) izolasyon mesafesi olduğuydu.
Bu nedenle biber konusunda her seferinde bu kurala sıkı sıkıya bağlı kalıyorum. Ayrıca lüks lambası fitillerim var. Açan çiçeklerden 4-5 tanesini bunların içine alacağım ki arı, kelebek ya da diğer doğal dölleyiciler tozlamasın.
...
Kötü haber: Biberde izolasyon mesafesi 250 metre maalesef
İyi haber: Eğer lüks fitiliyle izole ederseniz sıfır metredir, ( fitil kadar minik tül perde keseleride çok işe yarar, bu işin özel keselride var ama henüz nerede bulunur o bilgiye ulaşamadım) :)
Yani kısaca izole ettiklerinizden tohum alın diğerlerini görsellikleriden yararlanın :)
Desenize ben bu işi iyi becermişim o zamanlar, tülden biçtiğim donlar bayağı işe yaramıştı.
250621
arkadaşlar cahilliğimi ilan etmeden duramayacağım. ben dışında ailem acı sever saksıda mutlaka acı biberimiz olur. ama bu biberi ilk defa gördüm. hele korunması gerektiğini . siteyi okudukça ne kadar kör cahilliğim deyip duruyorum. emeğinize ve bilgilerinize saygılarımı sunuyorum.
Halil Önen
10-10-2011, 23:31
Desenize ben bu işi iyi becermişim o zamanlar, tülden biçtiğim donlar bayağı işe yaramıştı.
250621
Sn. Güler hanım bir don da bize _ tohum takas etkinliği_ biçer misiniz?;)
Sn osbar ' ben dışında acı ailem acı sever' diyor. Ve Sn. osbar Aliağa ubyi ye 30 çeşit tohum gönderdi. Tekrar teşekkür ediyoruz.
'Bu'! acı biberi belki osbar kendisi de sevecektir.;)
Sürat kargo ile anlaşmak üzereyiz. Sn. Zeytinlibahce bildirecek. Sn. Metetrn' in de size selamı var.:)
Saygılar
Tabii gönderirim sevgili Halil Önen. Oğlumun Amerikada'dan getirttiği çok acı biber diye ektiğimiz üç çeşit biber var halâ meyvedeler isterseniz onlardan da birer meyve göndereyim siz tohumlarını akırsınız.
Halil Önen
11-10-2011, 00:21
Tabii gönderirim sevgili Halil Önen. Oğlumun Amerikada'dan getirttiği çok acı biber diye ektiğimiz üç çeşit biber var halâ meyvedeler isterseniz onlardan da birer meyve göndereyim siz tohumlarını akırsınız.
Memnun oluruz.
Şu sevgili Lilium' un tatlı diline üç acı biberden uygun olanı sürme zamanı da geldi galiba...:D
Bu biberlerden geçen yıl benimde vardı.
Köyden gelen fidelerin içindeydi .
Yeşil ve kırmızı hali.
Mustafa_cmbz
06-11-2012, 12:50
bu biberin doğal hali hakkatten bu mu? yoksa tohumun dna sı ile oynandığı için mi şekli böyle?
Gerçekten çok ilginç bir biber :) Öncelikle bu forumda paha biçilmez tecrübe ve bilgilerini paylaşanlara teşekkür ederim çok faydalı bilgiler edindim.Bir daha ki yaza bende yetiştirmek isterim takipçinizim.:)
macuroğlu
30-11-2012, 23:01
ya arkadaşlar ben hayatmda böyle bir cins görmedim tahminen yokta biber sonuçta bu her şekil olabilir
Yeşile_Özlem
01-12-2012, 22:30
Marketlerde gördüm bu biberden. Köy biberi adı altında satışı yapılmakta. Hatta seyyar sebzeciler de satıyorlar. Tabi ki adının penis biberi olduğunu sitedeki bu konudan öğrendim. Ben köy biberi diye biliyordum.
Gazi Barış
01-12-2012, 22:46
Marketlerde gördüm bu biberden. Köy biberi adı altında satışı yapılmakta. Hatta seyyar sebzeciler de satıyorlar. Tabi ki adının penis biberi olduğunu sitedeki bu konudan öğrendim. Ben köy biberi diye biliyordum.
Üçburun biberle karıştırıyor olmayasın sakın!
Yeşile_Özlem
01-12-2012, 23:02
Üçburun biberle karıştırıyor olmayasın sakın!
Karıştırıyor olsam bile mesajınızın sonuna ünlem koymadan bunu ifade edebilirdiniz sayın Gazi Barış :)
Şekil itibarı ile benziyor benim gördüğüm biberler. Üçburun biberinin adını hiç duymamıştım, şimdi sizden duyuyorum.
Bu sayfada gördüğüm penis biberi ile üç burun biberi farklı sanırım.Sayın Yeşile_Özlem in belirttiği gibi markette ve pazarlarda çok fazla görülmektedir. charleston biberi in sera biberi olarak özdeşleşmesinden sonra sanırım yeni trend üç burun biberi.Resmini de ekleyeyim dedim .
Yeşile_Özlem
02-12-2012, 12:31
Resimli açıklamanız için teşekkürler sayın smnvrl. Ben bir süredir marketlerde gördüğüm biberlerin penis biberi olduğunu düşünmüştüm. Şekil itibari ile andırıyorlar.
Bu sitede öğreneceğim daha çok şey var. Bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.;)
Harika bir site, harika insanlar. Bende sizlerin sayesinde bişeyler ekip biçmeye başladım :)
Harika bir site, harika insanlar. Bende sizlerin sayesinde bişeyler ekip biçmeye başladım :)
Sayın demir06, agaclar.net'e hoş geldiniz.
Haklısınız; harika bir sitemiz var ama bunu yazmanın yeri bu başlık değil, lütfen burada (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm) yazınız ve kendinizi kısaca tanıtınız.
Sayın Güler, teşekkür ederim kendimi tanıttım.
Bu sitenin kurulmasında, geliştirilmesinde ve faaliyetlerinde katkısı olan, maddi manevi emeği bulunan herkese saygı ve teşekkürlerimi yolluyorum.
sungurak
07-08-2019, 12:00
Trakya dan peter peeper bereketi bu arada sitede bu biberin F1 tohomo mu yoksa geleneksel organik bir tür oldugunu soranlar var. Arkadaşlar menşeği Güney Amerika olan bu aşırı acı biber türünün tamamen organik olduğunu herhangi bir hibrit olmadığını söyleyebilirim. oluşan biberden aldığınız tohumları tekrar tekrar ektiğinizde aynı şekli veya değişik versiyonlarını verecektir. burada tek sıkıntı şudur. ekim yaptıgınız peter peeper sahasında başka bir biber türü BULUN-MA-MA-LI-DIR. AKSİ HALDE çapraz polenleme sonucunda ucubeler ve şekilsiz biberler oluşmakta. Tecrube ile sabit :))))
sungurak
07-08-2019, 12:37
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089580-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:38
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089583-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:38
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089609-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:39
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089620-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:40
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089622-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:41
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089621-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:41
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089618-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:42
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089617-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:43
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089616-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:43
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089615-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:44
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089614-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:45
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089610-big.jpg?r=0
sungurak
07-08-2019, 12:45
http://media.snimka.bg/s1/6423/039089613-big.jpg?r=0
Tolga Özmeral
07-08-2019, 14:18
Sayenizde her şeklini görmüş olduk Sayın sungurak.
Teşekkürler:)
sungurak
07-08-2019, 18:49
Tabiyat Ana nelere muktedir sn. ÖZMERAL ancak sanıyorum gördüklerimiz goreceklerimizin teminatidir. Daha ne şekiller vardır kim bilir
sungurak
01-09-2019, 20:49
... vee hasat zamanı
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110120-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:50
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110122-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:51
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110123-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:51
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110125-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:52
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110128-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:53
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110129-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:54
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110130-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:55
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110134-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:55
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110135-big.jpg?r=0
sungurak
01-09-2019, 20:56
http://media.snimka.bg/s1/6433/039110137-big.jpg?r=0
Sn Sungurlu tepsinin sağ üst tarafındaki tavuk yumurtasına benzeyen şeyler nedir?
sungurak
02-09-2019, 11:57
Merhaba sn. aloe, tepsinin sağ üst tarafındaki beyaz şeyler ile tepsinin sol tarafındaki sarı yumrular aslında aynı bitkinin meyvesidir sadece sarı olanlar olgunlaşmış tohuma kaçmış ve seneye ekim için ayırdığım YUMURTA AĞACI meyveleridir. Aslında bir patlıcan türü , ortadan ikiye veya dörde kesilip elma dilimi şekline getirilip kızartarak tüketiyoruz lezzeti harika .
Merhaba sn. aloe, tepsinin sağ üst tarafındaki beyaz şeyler ile tepsinin sol tarafındaki sarı yumrular aslında aynı bitkinin meyvesidir sadece sarı olanlar olgunlaşmış tohuma kaçmış ve seneye ekim için ayırdığım YUMURTA AĞACI meyveleridir. Aslında bir patlıcan türü , ortadan ikiye veya dörde kesilip elma dilimi şekline getirilip kızartarak tüketiyoruz lezzeti harika .
Bir yaşıma daha girdim sn Sungurak. Hoş bu site de çok yaşlara girdim ya o da ayrı bi durum tabii. Burdaki üretimleri gördükçe "Ah bir bahçem olaydı" deyip deyip duruyorum. Sizlere afiyet olsun. Cevap için teşekkür ederim.
Kalkuluskaktus
02-09-2019, 20:52
Arkadaslar vajina biberi arasam bulur muyum bununla tozlasinca ortaya ne cikacak cok merak ettim
Arkadaslar vajina biberi arasam bulur muyum bununla tozlasinca ortaya ne cikacak cok merak ettim
Şimdi "fazla merak iyi değildir" diye başlayıp devam etmek var ama seviyeyi sizin oralara kadar düşürmeyeyim ben...
sungurak
03-09-2019, 13:34
İllaki bir bahçeye gerek yok ki sn. aloe bunları ben balkonumdaki saksılarda da yetiştiriyorum :) siz de yapabilirsiniz
sungurak
03-09-2019, 13:34
Bir yaşıma daha girdim sn Sungurak. Hoş bu site de çok yaşlara girdim ya o da ayrı bi durum tabii. Burdaki üretimleri gördükçe "Ah bir bahçem olaydı" deyip deyip duruyorum. Sizlere afiyet olsun. Cevap için teşekkür ederim.
İllaki bir bahçeye gerek yok ki sn. aloe bunları ben balkonumdaki saksılarda da yetiştiriyorum siz de yapabilirsiniz
sungurak
03-09-2019, 13:39
peter peeper (penis biberleri ) fidanlarım.
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111409-big.jpg?r=0
sungurak
03-09-2019, 13:43
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111411-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111412-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111408-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111407-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111406-big.jpg?r=0
http://media.snimka.bg/s1/6434/039111403-big.jpg?r=0
Bu sene balkonda domates, kapya biber ve başka şeyler yetiştirmeyi denedim. Maalesef pek randımanlı ve başarılı olduğunu söyleyemem. Balkonum aşırı rüzgarlı, bir de aldıklarım sırık cinsi olunca bende, onlarda perişan olduk. Daha önce hiç ürün yetiştirme geçmişim de olmayınca her şey sarpa sardı. Galiba ben bu sene çeşitli baharatlık otlar ve çiçeklerle yoluma devam edicem. Tabii artık tohum paylaşım etkinliğine katılamayacağım için de bu tohumları nasıl bulcam bilmiyorum o da ayrı bi konu.
sungurak
03-09-2019, 15:45
Bu sene balkonda domates, kapya biber ve başka şeyler yetiştirmeyi denedim. Maalesef pek randımanlı ve başarılı olduğunu söyleyemem. Balkonum aşırı rüzgarlı, bir de aldıklarım sırık cinsi olunca bende, onlarda perişan olduk. Daha önce hiç ürün yetiştirme geçmişim de olmayınca her şey sarpa sardı. Galiba ben bu sene çeşitli baharatlık otlar ve çiçeklerle yoluma devam edicem. Tabii artık tohum paylaşım etkinliğine katılamayacağım için de bu tohumları nasıl bulcam bilmiyorum o da ayrı bi konu.
saksılarda soluncan gübresi kullanırsanız çok iyi sonuçlar elde edebilirsiniz tohumlara gelince o kolay
sungurak
03-09-2019, 15:54
Arkadaşlar şunu belirtmeme izin verin tamam penis biberinin şekli bazılarınız tarafından yadırganabilir hatta eleştirilbilirim ancak bu tamamen doğal bir bitkidir insan yapımı değildir hibrid yani F1 tohumu değildir kaldı ki öyle olsa yine de içerdiği vitaminler ve besin maddeleri itibarı ile bir NİMETTİR.
Gelelim penis biberine Güney Amerika kökenli bu bitkinin şeklini bir yere bırakacak olursak benim gibi Trakyalı birinin ki acıyı biz çok severiz ACI katmanlarının en üst seviyelerini zorlayan bu mucize olarak özellikle kış aylarında kurutularak tüm yemeklerde tükettiğimiz aşikardır. acı sevenlere duyurulur ..ama çok acıııııııı
sungurak
13-11-2020, 19:07
2020 MODEL Peter pepper ler
https://i.hizliresim.com/BIPuft.jpg (https://hizliresim.com/BIPuft)
sungurak
13-11-2020, 19:08
https://i.hizliresim.com/GvmQVG.jpg (https://hizliresim.com/GvmQVG)
sungurak
13-11-2020, 19:09
https://i.hizliresim.com/B6E4hG.jpg (https://hizliresim.com/B6E4hG)
sungurak
13-11-2020, 19:10
https://i.hizliresim.com/QvQ9Op.jpg (https://hizliresim.com/QvQ9Op)
sungurak
13-11-2020, 19:16
https://i.hizliresim.com/OrkRwi.jpg (https://hizliresim.com/OrkRwi)
sungurak
13-11-2020, 19:30
https://i.hizliresim.com/ppAm8X.jpg (https://hizliresim.com/ppAm8X)
obabilgesi
13-11-2020, 19:44
Açık söylemek gerekirse (ekstrem bir lezzeti veya faydası yoksa) asla yetiştirmeyeceğim bir varyete...
Şöyle ki, böyle bir varyetenin varlığından haberdar olmayan birisinin önüne koyduğunda sevimsiz bir espri gibi algılanabilir, veya yukarıda yaşandığı gibi saçma sapan espirilere mahâl verebilir. Onlarca şahane tür varken penis biberi de bahçemden eksik olsun.
Bence gerçekten gereksiz ve kötü çaprazlanmalarla ortaya çıkmış hilkat garibesi bir sebze.
sungurak
13-11-2020, 21:04
patlıcan, salatalık, su kabakları, kabak türleri v.s gibi sebze türleri de masum sayılmaz açıkçası. Konuya bitki çeşitliği bakımında bakmak lazım. İnsanın içi fesat olduktan sonra her şeye bir kulp uydurması kaçınılmaz.
obabilgesi
13-11-2020, 21:39
patlıcan, salatalık, su kabakları, kabak türleri v.s gibi sebze türleri de masum sayılmaz açıkçası. Konuya bitki çeşitliği bakımında bakmak lazım. İnsanın içi fesat olduktan sonra her şeye bir kulp uydurması kaçınılmaz.
Bu biber varyetesi (ismi ile müsemma) ile bahsettiğiniz sebzeler çok alâkasız oldu ama lütfen uzatmayalım. İsteyen istediğini yetiştirir...
Sayın sungurak, tohumlarını paylaşmayı düşünüyor musunuz?
sungurak
22-11-2020, 12:59
Hakkımda dava açmayacaksanız elbette :))))))
Hakkımda dava açmayacaksanız elbette :))))))
Hahaaa, aklımdan bile geçmez Sayın sungurak. Ben şekle şemale takılan biri değilim pek. 2010 yılında Amerika'dan hem sarı hem de kırmızı Penis biberi tohumu getirtmiştim fakat sanırım yeterince ilgi göstermediğim için o yıl üretmede başarılı olamamıştım. Sonrasında da muhtemelen tohumlar eskidiği için bir daha çimlendiremedim. Sizin biberleri görünce taze tohumlarla bir kez daha denerim diye düşündüm :p
Tohumları tohum paylaşım etkinliğinde paylaşıma açacak mısınız?
alkan6363
08-12-2020, 19:47
Bu ali express vs tohumunu görüyordum :)) ama almayı hiç düşünmedim :) Biz urfa biberi (https://urfayoresi.com/isot-biber-olarak-bilinen-urfa-biberi-siparisi-nasil-verilir-2295/) yetiştiriyoruz
sungurak
08-12-2020, 20:33
özelden adres ve tel gonderirseniz ptt kargo ile karşı odemeli gonderebilirim
özelden adres ve tel gonderirseniz ptt kargo ile karşı odemeli gonderebilirim
Sayın sungurak ilginiz için çok teşekkür ederim. Forumdaşlarımızdan Nail Sarı kardeşim de penis biberi yetiştiriyormuş. Kendisinde bolca tohum varmış ve bana da bir miktar vermeyi teklif etti. O nedenle, bu pandemi ortamında sizi zahmete sokmayayım. Tekrar teşekkür ederim.
sungurak
09-12-2020, 17:05
Sayın sungurak ilginiz için çok teşekkür ederim. Forumdaşlarımızdan Nail Sarı kardeşim de penis biberi yetiştiriyormuş. Kendisinde bolca tohum varmış ve bana da bir miktar vermeyi teklif etti. O nedenle, bu pandemi ortamında sizi zahmete sokmayayım. Tekrar teşekkür ederim.
tamamdır;)
alkan6363
09-12-2020, 18:20
Türkiye'den Gönderebilecek var mı arkadaşlar, (https://urfayoresi.com/product-category/urfa-isotu/) İsot tarlasını bu biber ekelim :) Taşlamasalar iyi
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.